Jump to content

Veca, lēta DSLR iegāde 2022. gadā - kuru ņemt? (Canon EOS 100D vs Nikon D3100 vs Nikon D3200 vs ???)


138
 Share

Recommended Posts

Pirms 26 minūtēm , 138 teica:

liekas, ka tur nav visu labo un visu slikto objektīvu uzskaitījuma.

Nav un nebūs, jo katram savi tarakāni galvā, pēc kuriem izvēlēties :devil:. Tev galvenais, lai ir EF-S vai EF bajonete (EF ir pilnkadra matricai, uz APS-C būs garāks fokusa attālums, manam 70 - 300 garajā galā sanāk 450), citus nepiespraudīsi (nē nu ir jau visādi adapteri, var pat vecos Zenit objektīvus piespraust).  Tālāk - ņemt jebkuru kitenieku nav prātīgi. Pērkot lietotu, skaties, lai nav iekšā putekļi, nav "mušiņas" uz lēcām, lai viss neļurkājas, jo izdilis u.t.t. Jo lētāks lietotais, jo ticamāk, ka kaut kas ne tā. Skaties, lai pēc iespējas gaišāks (f1,4 vai vismaz 3,5 platajā galā). Fokusa attālums pēc izvēles, zūmus vēlams vismaz 2 - vienu kādu 18 - 55 vai mazliet vairāk, otru 70 - 200 vai ko līdzīgu. Ņem vērā, ka jebkurš zūms (izņemot dārgos pro) būs mazliet "mīkstāks", kā labs fiksītis, bet garajā galā tas sevišķi jūtams.

 Neatkarīgi no kameras vecuma, jo labāks objektīvs, jo kvalitatīvāka bilde(asums/krāsu attēlojums u.c.). 100 EUR robežās neko super labu neatradīsi.

 Cita lieta - neviens, izņemot Pentax, vairs spogulenes neražo, tā kā pirkt dārgu optiku vecai spogulenei nav vērts (var protams, ar dārgu adapteru pielikt bezspogulenei, bet būs jūtama atšķirība ātrdarbībā, arī smagāki, kā bezspogulenes oriģinālie. 

Labots - raiviic
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 30 minūtēm , 138 teica:

Tāpēc jau es te prasu, kam viņa paredzēta.

bajonetu - jo.banenetu redzi? Redzi. Ir tāds pats kā Tavam 18-55? Nav. Viss, nākamais.

Pirms 8 minūtēm , raiviic teica:

f1,4 vai vismaz 3,5 platajā galā

Piebildīšu, ka 3.5 ir 6.25 reizes tumšāks par 1.4, slinkums precīzi rēķināt.
Tb, ja ar f/3.5 kamera gribēs kadru eksponēt pussekundi un viss būs miglā, tad ar 1.4 tā pati ekspozīcija būs aptuveni 1/12, ko noturēsi easy, ja objektīvam ir IS pie 18mm. Tiesa, 18/1.4 ir dārgs prieks.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 9 minūtēm , raiviic teica:

Tālāk - ņemt jebkuru kitenieku nav prātīgi

Nepiekrītu. 18-55 IS ir labs, pietiekami ass, stabilizēts. Pie 55mm un f/5.6 nebija reālas atšķirības bildē ar 50/1.8, kas aizgriezts līdz 5.6 - ir pārbaudīts.

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 18 minūtēm , raiviic teica:

Cita lieta - neviens, izņemot Pentax, vairs spogulenes neražo, tā kā pirkt dārgu optiku vecai spogulenei nav vērts

Canonam vēl ilgi tā nebūs problēma. Gan spogulenes tiek aktīvi lietotas, gan optika ir laba pieejama par normālām cenām (gan ārpus autora budžeta). Un ar pāreju uz sony/fuji, canon stikli strādā ļoti pat ok.

Klau, @138 - galīgi aizmirsu, man te mētājas viens 85/1.8 - par kādiem 180 eur varētu šķirties. Ar to sapratīsi, kas ir kvalitāte.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , versatile teica:

Un ar pāreju uz sony/fuji, canon stikli strādā ļoti pat ok

Laikam atkarīgs no adaptera. Man ir kāds ne visai dārgs, gan ar a6500, gan tagad ar a7 IV vai nu vispār nestrādā  vai fokusējas gliemeža ātrumā (visšvakāk ar 10 - 18 un 70-300). Ir kādi 5 - 6 Canon objektīvi, ar visiem mēģināts. Pirkt adapteri gandrīz objektīva cenā, lai liktu smago optiku pie viegla bezspoguļa (nu a7 IV gan nav visai viegls😁) kaut kā negribas.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Nu man ir Fringer adapteris. Jāņem arī vērā, ka pašam fuji AF ar nav nekāds mega. Bet strādā un diskomfortu nejūtu.
Cita lieta, ka, teiksim, dzimtais 90/2 izpogā tādu Canon 85/1.8 vienos vārtos - beeet lietota cena arī 3-4 reizes atšķiras...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

nu, nē :) ir objektīvi, kas dod ārā maģiju. Arī kakiņa būs smukāka un varēs smaržu sajust, ar labu stiklu nobildējot.

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Pirms 56 minūtēm , versatile teica:

man te mētājas viens 85/1.8

Vai ir vēl kaut kas, ar ko viņš ir pārāks par 18-135 mm IS STM, neskaitot to, ka viņš māk 1.8?

1.8 man dotu ~4 reizes ātrāku ekspozīciju nekā 3.5 pie vienāda fokusa attāluma, vai ne? Bet cik ātrāku ekspozīciju man dod 1.8 uz 85 vs 3.5 uz 55, nu kādas 2x?

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , versatile teica:

ar pāreju uz sony/fuji, canon stikli strādā ļoti pat ok

gribēji teikt - ar dārgu pāreju. Jo lētās ir bez AF un bez iespējas regulēt fragmu, attiecīgi diezgan nejēdzīgs pasākums. Bez AF daudzos gadījumos varētu iztikt, bet bez fragmas regulēšanas ir tā kā ir. Labāk uz sony vai fuji lietot tām kamerām paredzētos objektīvus atkritīs čakars. Svētdienas bildētājam jau neko daudz nevajag - es paņēmu 18-55 Fuji, vēl ir plāns sakrāt 70-300 putniņu fočēšanai un viss. OK, var vēl kādu ķīnas lēto gaišo fiksu paķert ar ko paspēlēties, bet idejiski ar tiem 2 pilnīgi pietiek.

Pirms 24 minūtēm , 138 teica:

cik ātrāku ekspozīciju

Vecīt, es ieteiktu tomēr palasīt teroriju un palūrēt jūtūbi lai saprastu pamata lietas fotogrāfijā. Stāsts jau nav tikai par ekspozīciju. Mūsdienās ar kamerām, kuras ļauj lietot augstus ISO un stabilizācijām ekspozīcijai vairs nav būtiska nozīme.

Bet, piemēram, ja gribēsi nofočēt beibi uz smuki izpludināta fona, tad ar to 55mm/3,5 nekas prātīgs nesanāks, bet ar 85/1,8 - easy!

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 11 minūtēm , ivo teica:

Jo lētās ir bez AF un bez iespējas regulēt fragmu

Jā, nu tās es neizskatu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , ivo teica:

Stāsts jau nav tikai par ekspozīciju. Mūsdienās ar kamerām, kuras ļauj lietot augstus ISO un stabilizācijām ekspozīcijai vairs nav būtiska nozīme.

Nu tad par ko ir stāsts?

Par augstajiem iso runājot, 100D >=3200 nav lietojams, briesmīgs troksnis, jaunākiem un dārgākiem aparātiem varbūt citādi.

 

Pirms 14 minūtēm , ivo teica:

Bet, piemēram, ja gribēsi nofočēt objektu uz smuki izpludināta fona, tad ar to 55mm/3,5 nekas prātīgs nesanāks, bet ar 85/1,8 - easy!

Par izpludinātu fonu saistību ar diafragmas atvērumu man tā kā ir skaidrs arī bez RTFM no vāka līdz vākam un neskatoties jūtūbes tutoriāļus (kuri man vairumā gadījumu derdzas kā šķira).

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , 138 teica:

100D >=3200 nav lietojams

Nu ņefig spiest uz lētumu. Mūsdienu kamerām pārsvarā ISO 10 000 ir lietojams pilnīgi bez problēmām.

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 7 minūtēm , 138 teica:

Par izpludinātu fonu saistību ar diafragmas atvērumu man tā kā ir skaidrs

Ja Tu prasi, ar ko atšķiras 85/1,8 no 18-135/3.5-5.6, tad neordas iespaids, ka tā būtu.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , versatile teica:

Ja Tu prasi, ar ko atšķiras 85/1,8 no 18-135/3.5-5.6, tad neordas iespaids, ka tā būtu.

Es prasu, vai konkrētajam objektīvam nr1 ir kaut kādas varbūt man nezināmas un nenojaušams īpašības un īpatnības, ar ko tas ir labāks par konkrēto objektīvu nr2. Tie cipari man ir skaidri. Bet man nav skaidrs arī, vai fiksētais 85 atvērts uz 3.5 taisīs citādāku bildi nekā zoom objektīvs uz 85 ar 3.5?

 

Pirms 22 minūtēm , ivo teica:

Nu ņefig spiest uz lētumu.

Ņefig mētāt kaspiču topikā, kura virsraksts ir "veca, lēta DSLR..." ;)

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Nu uz APS-C 10 000 gan tā kā par daudz, bet 3200 gan pat uz vecā 400D (mans pirmais Canon) bija pilnīgi pieņemams.  Protams, Photoshop vai Lightroom var stipri noņemt troksni/graudu, bet es es vairāk par 6400 centos nelikt.

Tagad uz a7IV gan pat 50 000 kaut cik lietojams. Pamēģināju 204 800 - nu nē, vienīgi ja tumšā ielas stūrī klopi gribi bildēt:devil:.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 21 minūtēm , 138 teica:

vai fiksētais 85 atvērts uz 3.5 taisīs citādāku bildi nekā zoom objektīvs uz 85 ar 3.5?

Protamas, jo zūms pie 85 vairs nebūs 3,5 bet vismaz 5,6 ja ne vairāk - līdz ar to bokē stipri mazāks. Pie tam, bildējot portretu ar 85 (kam tas arī pamatā domāts), vairāk par f2 likt nevajadzētu - tā paša bokē dēļ.

 Vispārt te tev varbūt kas pieleks.

 Paņem šo un būs tev laime. Gaišs, nemainīgs f zūmojot, labs stabilizators, labs asums. Ir man lietošanā, paņēmu uzreiz ar pirmo Canon, kita vietā - stipri labāks.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 16 minūtēm , raiviic teica:

Tak to visu ābeci es zinu, bet, piemēram, to, ka

Pirms 16 minūtēm , raiviic teica:

zūms pie 85 vairs nebūs 3,5 bet vismaz 5,6 ja ne vairāk

to es nezināju.

 

 

Pirms 16 minūtēm , raiviic teica:

nemainīgs f zūmojot

Ir varbūt kaut kāds termins, kā sauc objektīvus, kuriem tāds ir? Vai tas ir unikāli Tamron ražojumiem?

Un ko tu sauc par "gaišs"? To, ka viņš māk 2.8 (jā, tas ir "gaišāk" nekā 3.5), vai kaut ko citu?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 46 minūtēm , 138 teica:

to es nezināju.

Katram zūmam, neatkarīgi no ražotāja ir norādīts gan platākais gan tālākais gals, gan f platajā un garajā galā, piemēram 70-300mm F4.5-6.3. Jo vairāk piezūmo, jo f palielinās.  Ir zūmi, kam f nemainās, piemēram manis minētais Tamroon, tiem arī uzrāda tikai vienu, pastāvīgo f. Gaišs ir gaišs - jo mazāks f cipars, jo vairāk gaismas tiek cauri. Ir arī tādi, kur tiek vairāk, kā dabā reāli, piemēram šis ķīnietis 7Artisans 50mm f/0.95, bet kā jau ķīnietis draņķīgs (vismaz tā forumos raksta).

Labots - raiviic
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

versatile

@raiviic apbrīnoju pacietību. Es laikam vēl pārāk skaidrā.

Lasīt manuāli, paralēli bakstot kameru un bildējot kaķi, tukšu pudeli vai kaut vai dandāli; viens vakars un daudz kas būs skaidrāks. 

Piebildīšu, ka f/x nav kaut kāda abstrakts cipars, bet vienādojums, kur objektìva milimetrus dalot ar caumura diametru to ciparu iegūst. Tāpēc arī kvadrātiska sakarība starp gaismas daudzumu un f ciparu.

Un ja objektīva konstrukcija tāda, kas neparedz viltīgu elementu kustināšanu, lai šito apietu, tad sanāk, ka milimetriem augot, tas pats caurums paliek relatīvi šaurāks.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Padalīšos ar savu prieciņu 😁. Paķēru aizvakar pa 160 naudām 700D ar 8143 kadru noskrējienu. Uz dullo, no banknotes, ar omnivu. Mākslinieks neesmu, bet salīdzinot ar savu veco 1000-nieku pilnīgs kosmoss.

Baterija bija pilnīgi izlādējusies... bļin, manuāli fokusu nevar noregulēt, ripa iet pa riņķi. Nu, domāju, gan jau objektīvs sajāts, velns ar viņu, stocinieku sākumam gan jau nopirkšu. Lādētāja nav. Vakar ap 14:30 pro-mix pasūtīju, šodien no rīta omnivā klāt 😲. Pilnīgi uz pakaļas. Uzlādēju. Ieslēdzu. Manuālais fokuss strādā. 1000-ka stociniekam tā nebija. Un tad sapratu, ka ir sāpe... laikam 🤣. Jo šā iemesla dēļ pirms 2 mēnešiem palaidu garām tādu pašu 700D ar kenona 18...135usm pa 190 naudām...

Vot, it kā jau sīkums tas MF, bet ar ko jebkurš vecs krievu objektīvs ir labāks (jokoju, ja nu kas) 😁 - nu tas MF riņķis ir tāds patīkami stingrs nevis tāds izteikti gejisks.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Vai eksistē Canon EF 50 1:1.4, kuri nav USM?

Redzēju vienu lombī pa 60 vai 70 eur, nepiefiksēju burtu USM klātbūtni vai neklātbūtni uz korpusa.

Link to comment
Share on other sites

Pa 60 - 70 ja nu vienīgi kāds vecs modelis kuram nav USM (par tādu eksistenci nezinu). Jauna cena ir ap 450 - 500 eur.

1427790156cd3f055c2e94ce84e16bf62953d98ee2c8b76169.jpg.79f68f62a96ae2e9235e05114b63c912.jpg

 

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ahā, uz korpusa jābūt vārdam Ultrasonic, tad būs īstais. Nu ies rīt skatīties, vai ir.

Kam jāpievērš uzmanība? Kas viņam var būt nobeidzies, un kā to pamanīt?

 

Lombja cenas ne vienmēr korelē ar jaunu lietu cenām, es esmu par 30 nopircis vienu štruntu kurš jauns 200 maksā, un ir arī redzētas lietas par jaunu cenām vai dārgāk :D 

Link to comment
Share on other sites

Nu skaties, kādā stāvoklī priekšējā lēca, vai nav noskrāpēta, nobružāta, vai fokusēšanas gredzens normāli griežas un kādi ir kontakti aizmugurē (vislabāk jau pielikt kamerai un paskatīties kā un vai autofokuss strādā.

 Katrā ziņā cena aizdomīgi zema, ja nu vienīgi vecajam īpašniekam pietrūka nauda lai salāpītos un atdeva pa lēto. SSkā būtu pārdevis par krietni smukāku ciparu, bet ne uzreiz.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , raiviic teica:

vai fokusēšanas gredzens normāli griežas

Viņam ir jāgriežas apmēram kā kita gredzenam vai mīkstāk vai stingrāk vai vēl kā savādāk (protams, bez brīvkustības)? Neesmu citus bez sava kita necik grozījis.

 

Pirms 14 minūtēm , raiviic teica:

Katrā ziņā cena aizdomīgi zema

:meeting:

Pirms 25 minūtēm , 138 teica:

es esmu par 30 nopircis vienu štruntu kurš jauns 200 maksā

 

 

Pirms 14 minūtēm , raiviic teica:

ja nu vienīgi vecajam īpašniekam pietrūka nauda un atdeva pa lēto. SSkā būtu pārdevis par krietni smukāku ciparu, bet ne uzreiz.

Tu precīzi aprakstīji, kā un kāpēc lombardi spēj pastāvēt un pelnīt.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 40 minūtēm , 138 teica:

Viņam ir jāgriežas apmēram kā kita gredzenam vai mīkstāk vai stingrāk

Lai nekur neķeras un neļurkājas. Esmu redzējis objektīvu, kurš lidojis no kāda metra augstuma. It kā redzamu defektu nav, bet kautkur brīžiem ķeras.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Apskatījos, aptaustīju, ir kasjaks, neizpildās šis punkts:

pirms 20 stundām , raiviic teica:

vai fokusēšanas gredzens normāli griežas

Viņš manuāli griežas bez atdures, jebkurā virzienā ir pagriežams visā fokusēšanās diapazonā, un tad ir pagriežams tālāk, griez kaut uz riņķi bez gala. Turklāt griežas ar tādu vieglu plastmasas pret plastmasas berzēšanās švirkstoņu, līdzīgi kā mans kits, nezinu vai tas ir normāli, vai šim objektīvam tam tā nebūtu jābūt? Bet nekas neļurkājas. Autofokuss strādā. Skrāpējumu uz lēcas nav, pamanāmu kritiena pēdu uz korpusa arī nav.

 

Vai šis fokusa gredzena kasjaks nozīmē lielu varbūtību, ka varētu būt sap!sies vai drīz sap!sties vēl kaut kas?

Ja nē, tad varētu izžmiegt maksimālu atlaidi kā par preci ar defektu un ņemt. Tas defekts man baigi netraucē, kamēr tas neindicē, ka kaut kam vēl būs p!zda.

 

Reku turpat lombī ar viņu ar autofokusu bildēta bilde. Fokusu ar pirkstu iebakstīju kaut kur ekrāna vidū, laikam uz sirsniņu blakus rimbulim.

https://failiem.lv/u/y9b7r72g4

Link to comment
Share on other sites

Tas ka griežas bez atdures ir normāli, par to berzēšanos/švirkstoņu - nu nez ja nekur neķeras, nebremzējas, gan jau nav problēma (cerams pārslēdzi uz manuālo fokusēšanu). Vispār par tādu cenu jau var ņemt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , 138 teica:

Viņš manuāli griežas bez atdures

Zini, baigi jocīgi. Man kiteniekam arī iet bez atdures, bet fokusējas un viss cits arī strādā. Tieši šī iemesla dēļ ziemā nepaķēru pa 190 eirikiem 700 kanonu ar 18-135 IS USM. Vecā kanona 1000 kiteniekam bija atdure. Izdomāju, ka objektīvs mests.

 

Bet, piemēram, tamronam, ja stāv uz AF, tad vispār nevar pagriezt.

Labots - Jurkins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , raiviic teica:

Tas ka griežas bez atdures ir normāli

Normāli tādā nozīmē ka jaunam no rūpnīcas tam tā jābūt?

 

Pirms 2 minūtēm , Jurkins teica:

Man kiteniekam arī iet bez atdures

Kurš kitenieks? Viņam tā ir jābūt, vai tur kaut kas ir salūzis?

 

Pirms 3 minūtēm , Jurkins teica:

Tieši šī iemesla dēļ ziemā nepaķēru pa 190 eirikiem 700 kanonu ar 18-135 IS USM.

Nesapratu, "šis iemesls" ir tas, ka minētajam kanonam kaut kas nestrādāja, vai tas, ka tev ir pietiekami labi ar to, kas tev ir, vai kas?

 

Pirms 4 minūtēm , Jurkins teica:

Vecā kanona 1000 kiteniekam bija atdure.

Nu manam 100D arī ir. Visam kam ko esmu minimāli aptaustījis, tur 70D, kaut kādam pentaksam un vēl kaut kam, šķiet, visiem ir bijušas atdures, un smenām un zenītiem arī :D 

Link to comment
Share on other sites

Ziemā bija rokā 700D + 18-135 ar izlādētu bateriju un tāpēc, ka griezās uz riņķi, nepaņēmu. Nesaprotu, vai tā jābūt vai nē.

Esmu nopircis 700D ar kitenieku un šim griežas pa riņķi. Es nezinu vai tā jābūt, bet viss strādā. Pirku uz dullo caur omnivu pa 160 eiro. Atnāca, baterija tukša, riņķis griežas. Nu domāju, ka mests, pofig, tāpat bija jau cits objektīvs. Bet izrādās, ka viss strādā.

Šiem ir USM, vecā 1000D kitenieks nebija USM.

enītiem tas riņķis kā vajag normāliem večiem 🤣 nevis šitāds gejisks.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Jurkins teica:

tas riņķis kā vajag normāliem večiem

Normāliem večiem viss darbojas kā vajag arī bez riņķa ;) 

 

Pirms 28 minūtēm , Jurkins teica:

tamronam, ja stāv uz AF, tad vispār nevar pagriezt.

Nezinu kas tie par necilvēkiem kas mēģina griezt kad stāv uz AF, es neesmu mēģinājis.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , 138 teica:

Normāli tādā nozīmē ka jaunam no rūpnīcas tam tā jābūt?

Tā ir jābūt. Man ir 5 vai 6 gan paša Canon, gan Tamron ražotie, nevienam nav nekāda atdure. Tāpat ar SONY optiku. Atdure ir objektīviem, kuriem nav autofokuss, jo cita uzbūve un precīza attālumu skala.

152337365187cd8aedb182a71b6018f7bc8717a6194007c16a.jpg.1f5fa7307466c713284abbb99fec59a6.jpg

 

pirms 2 stundām , Jurkins teica:

18-135 IS USM

Mans galvenais objektīvs filmēšanai ar Canon - protams nekādas atdures.  

 

pirms 2 stundām , 138 teica:

kādam pentaksam un vēl kaut kam, šķiet, visiem ir bijušas atdures, un smenām un zenītiem arī

 Nesalīdzi mehānisko rokas fokusēšanu, kur mehāniski pārbīda lēcas ar tagadējo objektīvu uzbūvi, kur viss elektroniski/magnētiski. Atdure ir tieši filmēšanai paredzētajiem, kuriem pat tam gredzenam ir sazobē pieliekams fokusēšanas rokturis un operators vai asistens var filmēšanas laikā precīzi pārfokusēt, kā mēģinājumā atzīmēts.

1641817410a8baa85bda2849d1a696b39a75f3ea526caf6024.thumb.jpg.b51a20087ee200a4617b8257c623cfa4.jpg

Labots - raiviic
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , 138 teica:

kas mēģina griezt kad stāv uz AF

Es tak saku, ka gan 18-55 IS USM gan 18-135 IS USM tas riņķis griežas jebkad, pie tam uz MF kaut kas kustās tikai tad, kad kamera ieslēgta. Tāpēc jau palaidu gar degunu to 18-135, mļac!

 

pirms 6 stundām , raiviic teica:

Atdure ir objektīviem, kuriem nav autofokuss

Mans tagadējais uz foķa - tamron 18-200 VR ir gan autofokuss gan atdure un kā rakstīju uz AF riņķis negriežas. HVZ, vai šim ir ultrasonic.

 

Un vēl. Tam tamronam ir ~5 mm švīka uz priekšējās lēcas diezgan tuvu malai. Nu cik esmu meklējis gan uz baltiem, melniem, kontrastainiem foniem, nu nevaru šo atrast uz bildes kā kaut kādus artefaktus.

Labots - Jurkins
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 16 stundām , raiviic teica:

Atdure ir objektīviem, kuriem nav autofokuss, jo cita uzbūve un precīza attālumu skala.

Iespējams, ne tikai tādiem. Mana 100D 18-55 kitam ir AF un atdure, un nav attālumu skalas.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
pirms 1 stundas , versatile teica:

24-70, 28-70, 28-75, utt.

Reportieru pamatzūmi.

Ko no tādiem vari ieteikt priekš Canon EF/EFS un pieticīgā budžetā?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...