Jump to content

Boot gurmānu atziņas


versatile
 Share

Recommended Posts

motleyman
3.11.2023. , 01:43, Zin... teica:

Noliksi šo vai karstvīnu, kas pirmais izbeigsies? 😄

 

Gribi ko tādu, pērc Bailey's, minimāli būs uz to pusi

Pat ja arī Baileys ir minimāli uz to pusi ... Tad kāpēc Rietumeiropā Ziemassvētkos nedzer to Baileys, bet goda vietā ir tieši eggnog ? Mani radi UK tā arī pateica - visu gadu vari dzert ko sirds kāro, bet Ziemassvētkos būs eggnog. Tradīcija ! Ja pie mums Latvijā ir godā visādi Helloween un St.Patricks Day, tad kāpēc eggnog neviens nepazīst ? 

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, tagad ka reiz Bailey's piebaazti pilni veikali kā katru decembri.

Un visur kā sarunājuši - £13 par litru

Link to comment
Share on other sites

Tā, pensionāru brīvdienas Madeirā beigušās. Rītdien uz Frankfurti un tad uz mājām. Gan jau ZEIL Z-svētku tirdziņš pilnā sparā un tad bez eierpunsch nu nekādi garām nepaiesi.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Madeirā martā baudījām to viņu skabbardfiš. Gan 1× numuriņā, gan restorānos ar ceptajiem banāniem. Lielveikalos zivis pēc lūguma izfilē bez maksas, jāmaksā tikai par pilnu tās svara.

 

image.thumb.jpeg.4d62abf8a302f8724c572d5693c3ca09.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Viņi to zivi par ESPADA sauc, dzīvojot 600 m dziļumā un tikai 2 vietās pasaulē, pie Madeiras un Japānā. Traki garšīga, ja pareizi pagatavota ar ceptu banānu un marakujas mērci. Nav arī dārga 6 EUR/kg lielveikalā. Nav asaku (filejā). Restorānos cena ~ kā liellopam vai vistai.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izskatījās.. hm, elektriskais zutis, nē. Kā tad to lopiņu latviski sauc? 

Labots - inteens
Link to comment
Share on other sites

Reizēm noperku un taisu monkfish, latviski - jūras velns.

 

Izskatās briesmīga, bet šausmīgi garšīga.

Link to comment
Share on other sites

Luckystrike

iesakiet kura ir vislabākā, garšīgākā nopērkamā adžika lv veikalos? pēdējoreiz pirku kautkādu, garšoja ļooti aizdomīgi, nafig izmetu ārā

Link to comment
Share on other sites

Nepērciet maksimas poļu FarmMilk krējumu. Nekad dzīvē nebiju ēdis negaršīgu krējumu (produktu, kurš saucas un ir tiesīgs saukties par krējumu, nejaukt ar "piena un augu tauku...") un nezināju ka tāds ir iespējams, bet te nu tas ir.

Link to comment
Share on other sites

Šitas jau nebūs gluži topikā tēmai atbilstošs. Tev jātaisa kaut kāds jauns - “bomāru atziņas …” 

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Cilvēkam ir tendence sapist labas tēmas!

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Tev loceklim būtu jāsaprot, kur un ko pirst, saprotu ka gribi visu max ekonomēt, bet tu zajebal kokrēti mēnešiem rakstos visur par saviem tv un neko nepērkot, pa īstām tev bans pienāktos, kā miskastniekam

 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Veikalos ir šitie ķirbji

 

kirbji4-27.png

Tie skaitās miltainie, cepamie, biezeņiem domātie.

Tad nu cep tos gabalus maza kartupeļa izmērā kopā ar kartupeļiem, bietēm, sagrieztām gabalos un vistas stilbiem vai filejas gabaliem.

 

Vai arī vāra ķirbju biezzupu ar vistu. Klāt kāda mērce, adžika, vistas garšviela, silta biezzupa ziemai!

Link to comment
Share on other sites

Luckystrike

man vienkārši negaršo ķirbji, beet - varu ieteikt salātus kas gan ir ļooti ēdami, parcik ķirbji ir ļoti veselīgi- respektīvi - rīvējam ķirbi, klāt burkānus 2x vairāk, + ķiploks + majonēze, nedaudz krējums un ir lieliski salāti pie kartoškām un karbonādes ;) 

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Šitie ir miltaini un salātos diez ko garšīgi nebūs. Šie der kartupeļu vietā kā piedeva.

Salātiem vajag muskata, hubarda ķirbjus.

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , Raimonds1 teica:

Vai arī vāra ķirbju biezzupu ar vistu. Klāt kāda mērce, adžika, vistas garšviela, silta biezzupa ziemai!

Kad uzvārīsi ķirbju biezzupu, pirms ēšanas "uzzīmē" pašķidra zaļā pesto strīpas pa virsu. Pa manam pesto garša labi sapass ar ķirbju biezzupu.

Link to comment
Share on other sites

Luckystrike

tu veikala pesto lieto?  es vasaraa kad ir kaudze savu peetersiilju un bazilika maucu ar oliivellju, cieto sieru, riekstiem, kiplokiem un bomba sanaak :) pie makaroniem,  uz maizes, da kaut pie galjas kaa meerci klaat ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Jā, tā ir laba doma. Biezāku pesto var sajaukt ar olīveļļu un tad uz tās zupas virsmas tos rakstus zīmēt.

 

Un maizes grauzdiņus var sabērt uz tās zupas.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...