versatile Ierakstīts Novembris 1, 2023 Share Ierakstīts Novembris 1, 2023 Pirms 8 minūtēm , AndrisBB teica: Vaitad tās vairs neēd? Hrenzin, pēdējoreiz reņģes ēdu kaut kad bērnībā, pēc tam ilgstoši barojām pusmežoņus kaķus, tiem pirkām. Šprotes arī, nu, bundžiņa pa gadu aiziet, varbūt. Man skumbrija un lasis patīk no nosacīti vietējām zivīm, un tad vidusjūras mošķīši. Siļķes pa gadu arī, vaaaarbūt trīs tīteņus noēdu. Un jā, daļēji tieši tāpēc, ka Baltijas jūras zivis ir sūdīgas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 57 minūtēm , AndrisBB teica: tikmēr jūra ir viena no piecūkotākajām pasaulē un bio-daudzveidība uz kritiskas robežas. Atklājējs. Nerimstoši aplausi 🤣. Interesanti, kas tad to biodaudzveidību pārvērta finansu aktīvos? Pirms 13 minūtēm , versatile teica: Kam viņas vajag? Skaidrs, ka intelibeņķi ēd tikai austeres.🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 (labots) Pirms 6 minūtēm , Jurkins teica: austeres nav slikta padarīšana, bet čakars mūsu platuma grādos. Pie vidusjūras cita štelle un cenas ziņā nav tā, ka mega dārgi. Man astoņkāji patīk. Un labs tunča steiks. Top2 labākie steiki bijuši Azoru salās un pagājušajā nedēļā Aostā, pie Itālijas Alpiem. Reku, Pizā pirms pāris mēnešiem, ņamm. Labots Novembris 1, 2023 - versatile 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 1 minūtes , Jurkins teica: Atklājējs. Nerimstoši aplausi 🤣. Kur kāds teica ka tas kautkas jauns? Raksts jau par to ka pa pēdējiem gadiem pilnīgi nekas nav uzlabojies, pat palicis sliktāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts osscar Novembris 1, 2023 Populārs ieraksts Share Novembris 1, 2023 nez man mazās reņģītes labi garšo, it īpaši svaigas ..saceptas...mmm..ar visām asakām aiziet uz urrā....reņģe baigi ātri bojājas/fermentējas...pirkto nevar salīdzināt ar paša ķerto....nez ārā sacep uz čuguna pannas un tad pāris dienas ir izrīšanās 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 Pirms 5 minūtēm , osscar teica: izrīšanās Jebļa ar sīkām asakām, Tu gribēji teikt? Es nesaku, ka nav garšīgi, bet nu... Vot, kas man nepatīk, ir vēži. Garšīgi, jā, bet tai lopā gaļas tik maz, ka galināt nost dēļ 3 gramiem gaļas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luckystrike Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 brētliņas tomātu mērcē + sīpoli + smalki sakapāti asie pipargurķīši ir forši uz maizes smērējama štelle vēl majonēzi ar var piešaut 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 (labots) Man giltijpležurs ir 3 lieta sno kosnervētajiem - brīvā viļņa laša pastēte (bet tur saimnieks kremlins, besī) un Lidlā nopērkamā ceptā skumbrija tomātu mērcē. Ņamm. Ā, un Kaijas Mīdijas ar ķiplokiem un olīveļļu. Labots Novembris 1, 2023 - versatile Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 11 minūtēm , versatile teica: Lidlā nopērkamā ceptā skumbrija tomātu mērcē. Tā ir viena no retajām lietām, kas Lidlā ir ēdamas. Man gan patīk labāk vienas citas, citā veikalā, asās ar čili utt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts osscar Novembris 1, 2023 Populārs ieraksts Share Novembris 1, 2023 nē es mazās - tādas 5-10 cm nogriezu galvas, izmetu ķeskas un pārējo visu ēdu , ar asakām, tajās pats labums . Bet pats arī ķeru viņas. 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Bet parasti man uz maizītēm labāk patīk tuncis ar svaigu gurķi un smērējamo sieru. Tāds labāks olīveļļā https://www.sainsburys.co.uk/gol-ui/product/fish-/sainsburys-albacore-tuna-in-extra-virgin-olive-oil--taste-the-difference-225g Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 reņģei jābūt svaigai, pastāvējusi, saldēta - vairs nav tas Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Ja ir reņģes un lasis, es izvēlēšos reņģes! Laikam esmu reņģēdējs, kā krievu mūs sauc 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 (labots) Par gaumēm nestrīdas 🤣. Es to @versatile nobildēto šķīvi pa taisno miskastē izgāztu 🤣. Jūras veltes (tās, kas ne zivis) neciešu ne acu galā. Tagad sen nav būts ārzemēs, bet kādreiz atturējos no tādu specializēto ēstuvju apmeklēšanas, atpaliku no bara un gāju citur. Citādi gandrīz vai kauns - atnāk tas viesmīlis un apjautājas kā garšo, a ko es viņam teikšu... iebāz tos astoņkājus? Nu jā, es no laukiem, man kūpināta makrele (var arī no lidla, bet parasti pērku citur) lasi atstāj pīpējam koridorā. Par to lidla skumbriju tomātu mērcē piekrītu. Esmu ēdis tunča steiku un tamlīdzīgus vijibonus... sorry, cūkgaļas karbonāde ar sieru un sēnēm ārpus konkurences. Labots Novembris 1, 2023 - Jurkins 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 1 minūtes , Jurkins teica: sorry, cūkgaļas karbonāde ar sieru un sēnēm ārpus konkurences. pēc divām nedēļām Taizemē es par ko tādu sapņoju, bet nepirku, jo tik labus svaigus jūras produktus ne visur atradīsi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 1 minūtes , jema teica: tik labus svaigus jūras produktus ne visur atradīsi Nu jā, tas ir tiem, kuriem tie jūras produkti iet pie sirds. Man visāda garneles, ķemmītes un citus galvkājus var pakaļ mest. Pirms 3 minūtēm , jema teica: bet nepirku Tev ir raksturs 🤣. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 (labots) Pirms 13 minūtēm , Jurkins teica: Esmu ēdis tunča steiku un tamlīdzīgus vijibonus... sorry, cūkgaļas karbonāde ar sieru un sēnēm ārpus konkurences. Cik tad ilgi ēdīsi vienu un to pašu? Šad tad vajag arī ko citu. Pietam kur ņemsi Omegas 3/6/9 utt? Tunča steiks nav tā sliktākā izvēles. Nu mencām ar nav ne vainas, bet īstajām, nevis tiem feikajiem aizvietojumiem, kas veikalos. Tad vēl sacep super lielās jumbo garneles ar vainu Carbonara vai kautkādu asāku Arrabiata tomātu mērci + spagetti vai pappardelle, perfekti 🤪 Cūku pat neatceros kad pēdējoreiz ēdu (neskaitot super plānos bekonus), nav īpaši populāri te pie manis. Pietam liekas ka jo retāk viņu ēd, jo vairāk smird. Plus visas tās supermārketu cūkas visai smirdīgas (aka dāņu audzējumi). No augšējiem plauktiem jau OK. Labots Novembris 1, 2023 - AndrisBB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 Pirms 13 minūtēm , AndrisBB teica: Tad vēl sacep super lielās jumbo garneles ar vainu Carbonara vai kautkādu asāku Arrabiata tomātu mērci + spagetti vai pappardelle, perfekti Mesjē zina tolku izvirtībās Pirms 14 minūtēm , AndrisBB teica: jo retāk viņu ēd, jo vairāk smird jap. Nesmird karbonāde ar siera un ogres mēra cepurīti, bet plika smird oj oj. Prošuto gan var uzēst. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 5 minūtēm , versatile teica: Mesjē zina tolku izvirtībās Nu tās tādas fiksās receptes, te labajos supermārketos aka. Waitrose, M&S, var dabūt diezgan labas tās svaigās mērces, jau gatavas, tik izvāri makaronus un uzcep garneles. Ir jau pa lielam visos atrodamas, bet nu Lidla varianti jau nav ēdami (kā arī nav svaigās), citos +- OK ēdamas. Pašam taisīt pārāk liels čakars. Skaidrs ka itāļu ēstuvēs ir labāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 (labots) Pirms 31 minūtēm , AndrisBB teica: Pietam kur ņemsi Omegas 3/6/9 utt? Nu ja Tu par to arī iespringsti.🤣 Pirms 31 minūtēm , AndrisBB teica: Plus visas tās supermārketu cūkas visai smirdīgas (aka dāņu audzējumi). Nu pie manis vēl efektīvā ekonomika nav visu sasipusi līdz galam.🤣 A bet garneles no manām garneļu maizītēm pēc pagājuša gada korporatīva mežā gan jau zvēri apēda 🤣. Kad pirmo un vienīgo reizi mūžā apmēram gadu 30+ atpakaļ mēģināju ikru maizīti gandrīz apvēmos 🤣. Nu pofig man par visām omegām, nu negaršo tie produkti. Labots Novembris 1, 2023 - Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 Pirms 7 minūtēm , Jurkins teica: ikru maizīti Jāa, laša ikri man ar ne pārāk, kā pamatēdiens. Uz pankūkām vai ar olām benedikta gaumē - labi iet. Bet nav nekāds kārums, lai arī bērnībā leckapī puslitra burkās stāvēja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Konkrētajā gadījumā tie bija melnie. Kad reiz viena namamāte(sievas draudzene) man pa visām varēm "iesmērēja" viņas supergaršīgo sarkano ikru maizīti un pēc tam atrada ikrus nokasītus no maizītes uz šķivja malas 🙄, dikti apbižojās. Kā forši aizgāja no sagandētās jūras uz gastronomiskajām izvirtībām 🤣. Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 Pirms 6 minūtēm , Jurkins teica: Konkrētajā gadījumā tie bija melnie. Tā jau likās, ka tu esi tas personāžs, par kuru tā anekdote par sarūgušo kazeņu ievārījumu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 1 minūtes , versatile teica: sarūgušo kazeņu ievārījumu neesmu mēģinājis, bet diezin vai ir sūtīgāks par melnajiem ikriem.🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regisss Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 1 stundu atpakaļ, jema teica: Ja ir reņģes un lasis, es izvēlēšos reņģes! Laikam esmu reņģēdējs, kā krievu mūs sauc Es zandartu vai līdaku... abi tepat Burtniekā pieejami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 Just now, Regisss teica: Es zandartu vai līdaku Saldūdens zivis cita opera. Garšo, bet besī jebļa ar asakām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regisss Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 1 stundu atpakaļ, Jurkins teica: Es to @versatile nobildēto šķīvi pa taisno miskastē izgāztu 🤣. Jūras veltes (tās, kas ne zivis) neciešu ne acu galā. Tagad sen nav būts ārzemēs, bet kādreiz atturējos no tādu specializēto ēstuvju apmeklēšanas, atpaliku no bara un gāju citur. Citādi gandrīz vai kauns - atnāk tas viesmīlis un apjautājas kā garšo, a ko es viņam teikšu... iebāz tos astoņkājus? Uhhh kāds Tu konservatīvs... cepti visi tie mošķīši ir super... Kalmāri, astoņkāji utt... Pirms 2 minūtēm , versatile teica: besī jebļa ar asakām Ļoti veselīga, lēna ēšana... Un čakars ar asakām ir mazos asarīšos... par raudām nemaz nerunāju... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 Pirms 1 minūtes , Regisss teica: Ļoti veselīga, lēna ēšana Ja atskaita ēšanu baudas dēļ (tie paši restorānu apmeklējumi), tad guļot un ēdot pazaudētais laiks ir neatgūstams un uzskatāms par izniekotu. Darbā ir ēdnīca un pusdienām dod 45min. Man pietiek ar 15, ja eju bik vēlāk, kad rindas nav (un tas ir ar aiziešanu līdz ēdnīcai, īsu rindu, pasūtīšanu, samaksāšanu, apēšanu un paplātes aiznešanu). Ar visu desertu. Un varētu vēl ātrāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regisss Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Nezinu kā citur Latvijā... bet "Vidzemes lasis" savulaik bija vimba! Bērnības atmiņas... Ceptas Būrtnieka līdakas, zandarti... arī asarīši tepat no Gaujas... pa retam kāds breksis... un protams daudz vimbu no Salacas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 4 minūtēm , Regisss teica: Es zandartu vai līdaku Es samu (< 5...6 kg) no saldūdens. Vai tās lielās karūsas ceptas (ne karpas), kādreiz braukāju uz Sunākstes dīķi. Asaku maz. Līdakai gan arī neko daudz nav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 4 minūtēm , Regisss teica: Uhhh kāds Tu konservatīvs... Nekas saldāks par burkānu nav redzēts vai ēdams 😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 Ehh, bet Latgales zutis joprojām labā atmiņā. Lai gan tādu īstu pēdējoreiz ap 2007. baudīju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 (labots) Pirms 5 minūtēm , AndrisBB teica: Nekas saldāks par burkānu Pagājušonedēļ nācās izvēlēties starp svaigu burkānu sulu un svaigu burkānu/apelsīnu sulu. Pajautāju, vai nevar apelsīnu sulu nebojāt ar burkāniem. Paskatījās uz mani tik nosodoši, ka teicu... labi, lai iet burkānu. Kā to kuiņu var dzert. Oi, jā, vēl bija seleriju/avokadu/neatceros sula. Pirms 5 minūtēm , AndrisBB teica: Nekas saldāks par burkānu nav redzēts vai ēdams Ja izvēlē ir burkāni, spināti un selerijas, tad toč labāk burkānus. Labots Novembris 1, 2023 - Jurkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 2 minūtēm , Jurkins teica: Kā to kuiņu var dzert. Man gan garšo. Es sajaucu man tīkamās proporcijās ābolu + apelsīnu + burkānu. Darbā reti kurš dzer burkānu, tapēc vienmēr ledusskapī netrūkst, sanāk pat uz māju ik pa laikam atvest, kad krājumi iekrājas un nav vairs vietas, ārā jau nemetīsi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Nu es jau saku, ka par gaumēm nestrīdas. 😉 Sievas draudzene strādā Rīgā kaut kur ap centru kaut kādā modernā eko sulu pārdotuvē. Neliela rinda esot gandrīz patstāvīgi. Ko tik viņi tur nebāž tai spiedē un nedzer iekšā. Nu i nakuj 😁. Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 (labots) Paprovē. Glāze piens, banāns, var karoti proteīna, bet var izlaist, 2 saujas spinātu, var vēl kko iemest - kādu dzērveni vai ko. Garšo ļoti labi. Tāpat kā apelsīnu sula, kur iekšā iešauts šots espresso. Jokains padzēriens, bet pavilkos. Un vajadzēja tikai nedēļu Itālijā, lai pēc pusdienām prasītos nevis kārtīga krūze kafijas, bet viens mazs (bet nikns) espresso. Un sparģeļi vispār tāda manta. Labots Novembris 1, 2023 - versatile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Regisss Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Pirms 11 minūtēm , AndrisBB teica: Es sajaucu man tīkamās proporcijās ābolu + apelsīnu + burkānu. Ļoti labs salikums svaigi spiestajām sulām... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurkins Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 Jā, nu esmu neglābjami konservatīvs. 🤣 Sievai (minētās draudzenes iespaidā) arī reizēm uznāk. Kādreiz piedāvāja, vairs nepiedāvā. Es viņai saku - to piena glāzi es tāpat varu izdzert un banānu arī varu apēst, bet tos spinātus, ķirbi, selerijas un vēl kaut kādus zaļumus lai ēd govs. Nu negaršo un viss. Tāpat kā Labieša alus. Ir man paziņas, kas sajūsmā apspriež garšu buķeti "Pļavas raganai". Es saku, ka alus nav smūtijs un visa tā zāle lai paliek govīm. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
versatile Novembris 1, 2023 Author Share Novembris 1, 2023 Jaunpils mango IPA ir pat ļoti dzerams. Sajūsmu par Labieti nesaprotu. Labu medalu arī Latvijā grūti atrast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luckystrike Novembris 1, 2023 Share Novembris 1, 2023 nu tuncis vispār rullē, gan tunčas salāti gan makaroni ar tunci, kas ir garšīgāk par jau apnikušajiem makaroniem ar maltās gaļas mērci 😛 pannā sacep sīpolus, rīvētus burkānus, ķiplokus, piemet kādu karoti tomātu mērces/pastas/tomātus savā sulā, + saldo/skābo krējumu, zaļumus un tad samaisīt ar makaroniem.. ņamma ) a LIDLā nesen pirku kautkādu ''smērspeķi'', sastāvā ja nemaldos 96% kūpināts speķis + ķiploki, smērējās uz maizes kā pastēte. Attiecīgi lāču rudzu maize + šitais speķis + vēl pa virsu pāris daiviņas svaiga ķiploka/sīpola un za-e-bis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts