Jump to content

Boot gurmānu atziņas


versatile
 Share

Recommended Posts

kaut kad sīks sarijos vienreiz zaļas cūku pupas - pēc tam pus nakti dīrāju āzi :D

Eh zirņi ar cūku vaidziņu un sīpolu, vienkārši lietas ar garšo lieliski.

Rīt pieteicos uz restorānu nedēļu, kā reiz austeres un sams. :D

Sieri ar visu smaku un krāsu garšo...vienreiz beļģijā sierus saliku maisiņos un koferī - izčekojos un atstāju glabātuvē viesnīcā koferi - pats 3h pa pilsētu..kad gāju pēc kofera ..psc kā tas kabūzis smirdēja, neko - akmens cietu seju savācu koferi un ātri aiztinos :D zinātāji teica, ka folijā jātin....un vienreiz rokas bagāžā sierus saliku, visa ļotene voncīja un visi komentēja, ka kāds sieru ved :D bet nezin kurš :D

 

 

es tādā ziņā esmu visēdājs - ēdu visu...pat nezinu ko neēdu :D

pirms 16 stundām , oxygen teica:

Tiko noķertas reņges un kārtīgi uzceptas (līdz čipsu sausumam)... kā teica nelaiķis Rītiņš ''kas var būt labāks par šo'' . Svaigai reņģei ir niķis- jau pēc pāris stundām, kad izvilkta no ūdens sāk ost pēc ''zivs''. Bet ja fiksi pēc izvilšanas apstrādā un uzcep  tad super zivs. Tāpēc pavasarī vismaz reizi dodos uz Daugavas Mangaļu molu paķerstīt šo zivteli. Ja pērk veikalā , tad jau ir dabūjusi to ''zivs'' smaku. Neba sabojājusies, bet zivs taukiem ir ņiķis gaisā sāk oksidēties un tā zivs (amīnu) smaka garantēta. Pat ja glabāsi saldētava, tas pats. Vienīgi ja uz reiz sapako vakuuma iepakojumā, tad nesāk ost. 

tā pie reizes ir ekskursija, nokļūšana citā dimensijā...kurš copē ar dārgo kātu, kurš a bomi, kurš dzer, kurš lamājas..interesants sociālais eksperiments uz mola :D es ar šad tad aizbraucu ar velo un pīcku un alus butelīti. 

Labots - osscar
  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

versatile
pirms 9 stundām , Daiļais teica:

Laikam neesi ēdis vārītas cūku pupas.

jema vienkārši pieturas pie principa - kā izvārīja, tā jāēd. Vārīta ola brokastīs droši vien iet iekšā tā, ka kraukšķ vien.

 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , versatile teica:

Vārīta ola brokastīs droši vien iet iekšā tā, ka kraukšķ vien.

Lai nekraukšķētu, vajag čaumalu nolobīt.😉

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 3 minūtēm , Jurkins teica:

nolobīt

Ja cūku pupas vāra ar pākstīm, tad jāēd ar pākstīm. Attiecīgi...

Link to comment
Share on other sites

Spēcīga loģika, spēcīgā humorā! Skatītāji sajūsmā lauž krēslus!

Link to comment
Share on other sites

Luckystrike
pirms 11 stundām , raiviic teica:

Rokfors - tas vēl nekas (ir ēsts un garšo, vispār patīk tie aromātiskie), bet Vācijā ir viena zeme, nekādi neatceros nosaukumu, kuriem kad tie gatavo savu specifisko sieru, pārējā Vācija gandrīz gatava pieteikt karu, aromāts esot briesmīgs :biggrin:.

 

   Kā ar šādu speķīti ? Miera laikos paziņa no Ukrainas atveda - nekāda vaina, saldais un sāļais veido foršu garšu buķeti.

salo-v-shokolade-konfeti.thumb.jpg.75865bd5ffad4c53fe63696b39b97abe.jpg     salo-v-shokolade.thumb.jpg.1949833838866c95dad6d1a318c6b2e6.jpg

Mājās ar var uzbliezt http://www.fotoreceptes.lv/spekis.html

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 5 minūtēm , jema teica:

Skatītāji

te ir b00t, ne p0rnhub - te ir lasītāji, ne skatītāji.

Link to comment
Share on other sites

Labs topiks :D

Man pēdējā laikā pārsvarā izvirtības ar medījuma gaļu jo tā ienākas pietiekamā daudzumā, lai veikalā nekādi gaļas izstrādājumi nebūtu jāpērk.

No stirnas vai brieža sanāk ideāli čebureki, pīrādziņi, kāpostu tīteņi, gaļas pankūkas. Pats protams negatavoju, uzticu profesionāļiem.

Desas sanāk no visiem lopiem - briedis, mežacūka, arī stirna - servilādes, mednieciņi, pusžāvētās sardeles, cīsiņi utt.

No mežacūkas reizēm arī kūpinājumi. Nu un konservi, bet tie kaut kā ne visai ēdās jo pietiek visa cita. Pārsvarā notirgoju :D

Top ēdieni, ko gatavoju pats, abi ļoti ātri un vienkārši pagatavojami:

1. fileja vai karbonāde gabaliņos sacepta ar sīpoliem, beigās pievienojot adžiku un saldo krējumu;

2. steiks. Parasti cenšos brieža vai stirnas karbonādi nogatavināt kādu nedēļu-pusotru ledusskapī ievakumētu. Ilgāk bail, ka nesāk smirdēt. Un tad viegli apcept uz pannas kopā ar kādu ķiploka daiviņu un timiāna zariņu, tā lai vidū jēls. No garšvielām tikai sāls un pipari. un sviests.

 

No zivīm topā ir ķilavas, marinētas siļķu filejas (bez eļļas!!!), lasis, tuncis. Nu un vasarā, ja gadās noķert kādu līdaku, zandartu vai asari - tos gatavoju uz grila follijā. Citas zivis praktiski neēdu. Reņģes pērku tikai kaķim.

 

Link to comment
Share on other sites

superKrona
pirms 10 stundām , Daiļais teica:

Fiks un fertig!

Es kādreiz arī domāju, ka tas nozīmē "ātri un gatavs!" :)

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 16 minūtēm , versatile teica:

te ir b00t, ne p0rnhub

Sen jau nav atšķirības!

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 1 minūtes , jema teica:

Sen jau nav atšķirības!

Es jau neko, bet diez kā konservatīvāki biedri, kā, piemēram, @Jurkins jūtas par to, ka lasi viņa tekstus, un, em, noņem spriedzīti.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Tu domā, ka man vajadzētu sāpēt, ka pišu kopā Jurkina un angļu andra personīgo bootu?

Link to comment
Share on other sites

Nu šeit tev ir taisnība, ar vecu sifilitiķi nevajadzēja sākt diskusiju, pieredzes trūkst!

Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 6 minūtēm , jema teica:

ar vecu sifilitiķi nevajadzēja sākt diskusiju

jā, nu atvaino, netikums tāds - vienkārši kā iedomājos šamo vārītas olas ar visu čaumalu graužot, tā piemirsās interneta gigiēns.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

vēl baudāma lieta ir paštaisīta aukstā gaļa, no pareizajiem cūķa elemntiem :D galvas etc 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

versatile
Pirms 2 minūtēm , osscar teica:

paštaisīta

Tas ir atslēgas vārds.

Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Jurkins teica:

atliek pieminēt to zviedru smirdošo siļķi

 Islandes pūdēto haizivi neesi mēģinājis? Pats neesmu tur bijis, bet draudzenes grupai ceļojuma laikā piedāvājuši - gandrīz visi rīstījušies, bet daži bez problēmām tikuši galā. Tikai tur kā obligāta piedeva esot arī kaut kāds vietējais grādīgais ko ieraut pirms  procesa :biggrin:.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Norvēģiem ir tāda veida siļķe, bet nu cena astronomiska. Par dīvainam lietām runājot, viss ir ļoti nosacīti, tavu ēšanas paradumus formē dzimtā vieta. Amerikāņi neēd nēģus, jo pie viņiem viņi ir maitēdāji, mēs viņus rijam spaiņiem, nu ok, kamēr viņi nonāk pie mums, viņi ir attīrījušies. Es biju Kenijā, mums visu laiku teica ka viņiem ir ļoti eksotisks restorāns, kur iepriekš jāpierakstās un dodot Jēlu zivi, tas esot ļoti liels izaicinājums cilvēkiem, mēs aizgājām, zināt ko atstiepa, parasto mūsu siļkveido zivi, vajadzēja redzēt to melno acis, kad mēs bļaudami no prieka viņu stūmām iekšā! :tender:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

versatile
1 stundu atpakaļ, raiviic teica:

Islandes pūdēto haizivi neesi mēģinājis?

Tai stāstā mani fascinē tas, ka tā haizivs ir indīga by default... Bet, ja viņu aprok un sapūdē, tad ir ēdama, lai gan ar nelielu smacinieku. Nelielu.

Vot interesanti, kā līdz tam dadomājās - Ragnar, Torsens šito zivi apēda un galus atdeva, a davaj ka uz pusgadu aprokam, un tad tu paprovē!

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

es saprotu ka tā haizivs ir mega liela, un tā smaka ir no tā, ka jamaijai čuras daudz organismā, lai nesasalst aukstajā ūdenī , kaut kas tāds, no turienes arī tā smaka...tajos laikos ja to varēja visu ziemu zelēt :D 

Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, raiviic teica:

Islandes pūdēto haizivi neesi mēģinājis? Pats neesmu tur bijis, bet draudzenes grupai ceļojuma laikā piedāvājuši - gandrīz visi rīstījušies, bet daži bez problēmām tikuši galā. Tikai tur kā obligāta piedeva esot arī kaut kāds vietējais grādīgais ko ieraut pirms  procesa :biggrin:.

Kad dzīvoju Islandē, noprovēju gan hakarlu, gan arī citus jaukumus no tās kolekcijas. Hakarls smird pēc piemīztiem sieriņiem, bet, ja spēj savu degunu pievarēt, tad garša ir ok. Aptuveni kā parastai siļķei. Un tas viņu grādīgais brennivīns ir baisais sūds, viņi to dēvē par melno nāvi un es biju vīlies, kad tas vienkārši bija kartupeļu šņabis ar 32 apgriezieniem, kas noturēts ķimenēs.

 

Surstrommings ir drusku interesantāks, bet tās atgāzes ir vienkārši tīrs sērūdeņradis. Pati garša vairāk kā rokforam nekā zivij. Konsistence man ne īpaši patika, tāda pļuraina.

Labots - RudeWolf
  • Patīk 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 17 minūtēm , RudeWolf teica:

Aptuveni kā parastai siļķei. Un tas viņu grādīgais brennivīns ir baisais sūds, viņi to dēvē par melno nāvi un es biju vīlies, kad tas vienkārši bija kartupeļu šņabis ar 32 apgriezieniem, kas noturēts ķimenēs.

Kaut kas lidzīgs šim? Gadiem neesmu saņēmies atvērt un pamēģināt, nostāsti briesmīgi :)
image.thumb.png.b7dfef0caf375ad92e78d5ab0847f17d.png

 

Sustrommingu mēģinājām pāris gadus atpakaļ ar vārītiem kartupeļiem, biezpienu... mēs 2/4 pagaršojām. Sieviete gan man teica 2 dienas, lai neelpoju virsū, jo peregars zem šī visa vispār nav jūtams, jo tā nāves smaka sit cauri visam, kas piedzīvots :)

Labots - Edzhua
Link to comment
Share on other sites

Pirms 28 minūtēm , RudeWolf teica:

ja spēj savu degunu pievarēt, tad garša ir ok. Aptuveni kā parastai siļķei.

Vot laikam (kā konservatīvs stagnāts) nekad nesapratīšu ..., ja garša ir kā parastai siļķei, kāpēc jāmēģina ēst piemīztus sieriņus. 🤣

Pirms 40 minūtēm , Luckystrike teica:

tas būs kā spēlēt krievu ruleti

ar PM pistoli.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 40 minūtēm , versatile teica:

Vot interesanti, kā līdz tam dadomājās

Kā dadomājās ka dažas sēnes ir ēdamas ja izvāra un patur mēnesi zem zemes?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 53 minūtēm , versatile teica:

Vot interesanti, kā līdz tam dadomājās

Vajadzības spiesti. Ziemeļvalstīs ap februāri parasti sākās samērā bargs laiks, jo jūrā zvejot nevarēja, bet pārtikas krājumi parasti gāja uz beigām. Islandē hakarlu, fermentētus pautus, aknas, galvas sieru u.c. ēda ap šo laiku, jo bija izvēle starp šo un nosprāgšanu badā. Tam nav nekāds sakars ēdiena baudīšanu vai sacensību ar džekiem, kurš pirmais apvemsies.

 

Kopumā viss šis nav pūdēšana, bet gan fermentēšana. Ievies konkrētu baktēriju kultūru, kas tieši neļauj notikt pūšanai vai ieviesties botulīnam. Visā pasaulē līdzīgi konservēšana notiek caur žāvēšanu, sālīšanu, kūpināšanu, skābēšanu un marinēšanu. Kā tieši tas atklāts... kurš to vairs atceras. Gan jau, ka nejauši un tad kaut kā tika piefiksēts.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Atceramies, ka eiropā arī kartupeļus audzēja kā krāšņumaugus un karā, kad nodedzināja laukus, tikai tad saprata, ka zem zemes esošos bumbuļus var ēst un vispār tie ir garšīgi.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , Edzhua teica:

nodedzināja laukus

Nu... es jau gan domāju, ka šī ir pilsētas leģenda.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , Edzhua teica:

Atceramies, ka eiropā arī kartupeļus audzēja kā krāšņumaugus un karā, kad nodedzināja laukus, tikai tad saprata, ka zem zemes esošos bumbuļus var ēst un vispār tie ir garšīgi.

Vari šim iedot kaut kādu avotu? Cik es zinu, kartupeli izmantot uzturā mācēja D-Amerikas pamatiedzīvotāji jau ap 2500.g. p.m.ē. un to pēcāk pārņēma kolonizatori no Eiropas. Neesmu nekur citur dzirdējis teikas par kungu, kas centās ēst kartupeļu augļus un pēc tam laukā iespēra zibens, kas jauki sacepa tupenīšus. Tu tak esi redzējis, cik tieši daudz ir kartupeļa augam biomasa virs zemes un tā degot neko tur zem zemes nesakarsētu. Plus no inkiem kartupeļi tika pārņemti ar visu instrukciju, ka jāēd pazemes bumbuļi un viss pārējais ir indīgs.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , RudeWolf teica:

Neesmu nekur citur dzirdējis teikas par kungu, kas centās ēst kartupeļu augļus un pēc tam laukā iespēra zibens, kas jauki sacepa tupenīšus

Bija gan, skolās grāmata 2 klasē :smile:

Link to comment
Share on other sites

superKrona

Nu jāsāk ar to, ka kartupeli var ēst arī termiski neapstrādātu. Mode visu uzkarsēt tikai panāca to, ka uzkarsēts, tas garšīgāks.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 32 minūtēm , RudeWolf teica:

Vari šim iedot kaut kādu avotu? Cik es zinu, kartupeli izmantot uzturā mācēja D-Amerikas pamatiedzīvotāji jau ap 2500.g. p.m.ē. un to pēcāk pārņēma kolonizatori no Eiropas. Neesmu nekur citur dzirdējis teikas par kungu, kas centās ēst kartupeļu augļus un pēc tam laukā iespēra zibens, kas jauki sacepa tupenīšus. Tu tak esi redzējis, cik tieši daudz ir kartupeļa augam biomasa virs zemes un tā degot neko tur zem zemes nesakarsētu. Plus no inkiem kartupeļi tika pārņemti ar visu instrukciju, ka jāēd pazemes bumbuļi un viss pārējais ir indīgs.

Nu ticamu avotu diez vai iedošu, šo jau stāstīja skolā, kā Jema saka. Mīts vai patiesība, bet avoti inetā arī saka, ka tad, kad ievazāja karpeļus Eiropā, sākumā tos uzskatīja par neēdamiem, jo mēģināja gatavot lakstu bumbuļus ne to, kas pazemē. Tā kā daļa taisnības tur tāpat ir, neviens tik nenofilmēja un neielika feisbukā :)

 

  

Pirms 23 minūtēm , superKrona teica:

Nu jāsāk ar to, ka kartupeli var ēst arī termiski neapstrādātu. Mode visu uzkarsēt tikai panāca to, ka uzkarsēts, tas garšīgāks.

īpaši, kad palikuši zaļi, tad vislabāk noēsties pilnu vēderu :)

 

 

 

Arī par tiem inkiem un to ko viņi zināja un eiropieši nezināja, nu diez vai tajā laikā instrukciju deva līdzi Kolumbam :)

 

Labots - Edzhua
Link to comment
Share on other sites

Tie kartupeļu ko viņi tur Peru kalnos audzē, īstenībā diezgan atšķiras no tā ko mūsdienās sauc par kartupeli.

Dažos supermārketos vai augļu/dārzeņu bodēs var atrast, garšo ar mazliet savādāk. Man pat labāk patīk.

 

1164.jpg?width=1140&dpr=2&s=none 

Daļa taisnības jau par to ka viņus iesākumos audzēja priekš lopiem un kā puķes ir. Jūrnieki esot ēduši viņus kad braukuši atpakaļ.

 

Sailors returning from the Andes to Spain with silver presumably brought maize and potatoes for their own food on the trip.

The potato first spread in Europe for non-food purposes. It was regarded with suspicion and fear due to it being a member of the nightshade family. Europeans assumed its resemblance to nightshade meant that it was the creation of witches or devils. At first it was mostly used as fodder for livestock or to feed the starving. In Northern Europe it was grown as an exotic novelty in botanical gardens.[25] It was first eaten on the continent at a Seville hospital in 1573.

Link to comment
Share on other sites

Un pasakiet vēl, ka šeit nav cālis.lv 😄 populārākais topiks ar uzviju 

  • Patīk 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

gadžetos nekas revolucionārs pēdējos gados nav noticis..a rīt ta gribas visu laiku ko citu :D 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Protams, ka populārs. Bez datoriem, autiņiem, HiFi audio u.c. labumiem mierīgi var izdzīvot, bet ja kādu mēnesi nebūs ko rīt - nu nekādi :biggrin:.

Vispār jau interesanti:

Cilvēks dzīvo lai ēstu, vai ēd lai dzīvotu?

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Zin... teica:

Un pasakiet vēl, ka šeit nav cālis.lv 😄 populārākais topiks ar uzviju 

Neviens jau neatbild uz tehniskiem jautājumiem, ja vien jautājums nav par kautkādu triviālu figņu.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Luckystrike

kruti ir kabaču salāti, laikā kad kabačus visi pakaļ met :D

 

prosta svaigā veidā sarīvē, klāt burkāns, kāds ķiploks/puravs + majonēze, krējums vai  eļļa kā nu kuram labpatīk

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...