Jump to content

Boot gurmānu atziņas


versatile
 Share

Recommended Posts

Luckystrike

ar neciešu tos jūras mošķus astoņkājus utml, gluma padarīšana kautkāda. Beeet - tos kaltētos/žāvētos vai kādi ir tie kalmāŗi paciņās, agrāk gan pie alus regulāri maucu iekšā :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Tiko noķertas reņges un kārtīgi uzceptas (līdz čipsu sausumam)... kā teica nelaiķis Rītiņš ''kas var būt labāks par šo'' . Svaigai reņģei ir niķis- jau pēc pāris stundām, kad izvilkta no ūdens sāk ost pēc ''zivs''. Bet ja fiksi pēc izvilšanas apstrādā un uzcep  tad super zivs. Tāpēc pavasarī vismaz reizi dodos uz Daugavas Mangaļu molu paķerstīt šo zivteli. Ja pērk veikalā , tad jau ir dabūjusi to ''zivs'' smaku. Neba sabojājusies, bet zivs taukiem ir ņiķis gaisā sāk oksidēties un tā zivs (amīnu) smaka garantēta. Pat ja glabāsi saldētava, tas pats. Vienīgi ja uz reiz sapako vakuuma iepakojumā, tad nesāk ost. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 44 minūtēm , versatile teica:

Labu medalu arī Latvijā grūti atrast.

Drīzāk neiespējami. Pašos pirmsākumos "Krāslavas alus ar medu" bija tiešām labs. Nu tagad ... diemžēl...

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , AndrisBB teica:

Kā ar šo jūras velti?

Ķīniešu jau ir tik daudz, ka visiem normālas pārtikas nepietiek. Kādam jāēd arī tāds 😁. Gaidi nākamo vīrusu 🤣.

pirms 2 stundām , Luckystrike teica:

Iļģuciema medalus vairs nav stilīgs?

Ja godīgi, tad tā dzira nekad nav bijusi medalus.:(

Labots - Jurkins
Link to comment
Share on other sites

Patīk jūras mošķi, reizi pāris mēnešos maucu uz Londonas zivju tirgu, kas gan strādā nenormālās rīta stundās un sapērku tīģergarneles, lasi, krabju kājas, austeres, kādu gliemeži, ja pavisam izvirtības prātā, tad kādu lobsteru.  Atmaksājas ceļš un izvēle daudz daudz lielāka.

 

Par cūku - nez, ja nepērk tiešām kādā Lidl, nekas īsti nesmird, bet nu arī cenšos izvēlēties vistu, tītaru, liellopu

 

Reņģes - uhh, izcepj, iemarinee un stumj iekšā kā bezmaz kaviāru 😄

Link to comment
Share on other sites

Pirms 15 minūtēm , alusbundza teica:

apcetai ar sīpoliem, un beigās var ar nedaudz krējuma pārliet, tad pie rupjmaizes

pļa! Izbeidz! 🤣 Pēc 20:00 tas ir neveselīgi 🤣.

Link to comment
Share on other sites

Ja visu dienu sēdi pie datora un neko citu nedari, tad beigās ar ceļamkrānu varēs tevi no mājas celt ārā ar to cauraudzi, krējumu un rupjmaizi.

Bundža ņemas pa āru dienu un nakti, viņš arī pus sivēnu varētu katru vakaru uz galda nolikt un tāpat būtu skals.

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Jurkins teica:

ka visiem normālas pārtikas nepietiek.

Tu beidz, labi cepti siseņi saldskābajā mērcē, tik vien tā iet pie šnabīša, tu esi konservatīvs negribi sevi ar garšām palutināt, var jau sēdēt savā dobē, un teikt, ka visiem ir žopa, kaut pats labā caurumā sēdi! Nemēģināsi tik citu jūtubes domā arī no dīvāna stāstīsi un teiksi, pē kaka! Kaut gan Rokforas siera podelku taisīja arī psrs laikā, reti jau varēja dabūt, bet viņš bija, fāters pirka, no bērnības jūsmoju par smagajiem puvekļiem! :tender:

Link to comment
Share on other sites

Pirms 45 minūtēm , alusbundza teica:

tas jau ir izsmiekls, cūkgaļas šķēli vajag normāla biezuma ap 5 - 7 mm biezumā, apcetai ar sīpoliem, un beigās var ar nedaudz krējuma pārliet, tad pie rupjmaizes šķēles var normāli saprast, ko ēd

Ir jau arī bekonā savs smeķis, it īpaši ja ēd kā vienu no komponentiem tipiskajās angļu brokastīs - cepta ola, bekons, pupiņas, šampinjoni, kāda desa vai asinsdesa, kāds cepts tomāts un vēl šistas.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 50 minūtēm , jema teica:

no bērnības jūsmoju par smagajiem puvekļiem!

Aha, reiz izmetu to smirdošo sūtu no leduskapja 🤣, nezināju, ka tas ir inteliģentu delikatese.

Link to comment
Share on other sites

Just now, Jurkins teica:

ka tas ir inteliģentu delikatese.

Mani blats, dzīvē ir dažādi lamājuši, bet nu tu pārspēji visu! :tease:

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Rokfors - tas vēl nekas (ir ēsts un garšo, vispār patīk tie aromātiskie), bet Vācijā ir viena zeme, nekādi neatceros nosaukumu, kuriem kad tie gatavo savu specifisko sieru, pārējā Vācija gandrīz gatava pieteikt karu, aromāts esot briesmīgs :biggrin:.

 

   Kā ar šādu speķīti ? Miera laikos paziņa no Ukrainas atveda - nekāda vaina, saldais un sāļais veido foršu garšu buķeti.

salo-v-shokolade-konfeti.thumb.jpg.75865bd5ffad4c53fe63696b39b97abe.jpg     salo-v-shokolade.thumb.jpg.1949833838866c95dad6d1a318c6b2e6.jpg

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , raiviic teica:

Vācija gandrīz gatava pieteikt karu, aromāts esot briesmīgs :biggrin:

Limburgijas?

 

Pašam man garšo tie smirdīgie - Stinky Bishop un Epoisses. Vot tie nes, bet garša ļoti ļoti laba. @jemaonkuli arī cienaaju, atzina par labu esam

  • Ļoti patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 14 minūtēm , raiviic teica:

Vācija gandrīz gatava pieteikt karu, aromāts esot briesmīgs

Atvēr īsteno Latvijas, autobusā, garantēju zilas acis!

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 16 minūtēm , raiviic teica:

saldais un sāļais veido foršu garšu buķeti.

Tu Japāna paskaties, ko šie nešpetnieki taisa, šis tev būs etalons!

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , jema teica:

Atvēr īsteno Latvijas,

Te, kā smejās, ja naktī niez dibens, tad no rīta pirktsti smaržo pēc Latvijas īstenā. Man Latvijas siers garšo. Savulaik Plācī pie Straupes pirkām.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , ggg97 teica:

Savulaik Plācī pie Straupes pirkām.

Kalna veikaliņā?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , jema teica:

Kalna veikaliņā?

Nevaicā. Sen tas bija un skaitījās Straupes pienotava. Tagad vienkārši nav sanācis braukt garām, bet tipa Straupes pienotavas stends ir arī Jūrmalas Kauguru Līgo tirgū. Es tur šad tad pērku zaļo sieru.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , ggg97 teica:

Nevaicā

Tu jau man arī uzvandīji, vecās armijas atmiņas, es tajos mežos, pa 2 gadiem kopsummā ap pusgadu nosēdēju! :smile:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , ggg97 teica:

Man Latvijas siers garšo

Latvijas siers un siers Bakšteins. Ļoti garšīgi. Smirdīgi gan.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 6 minūtēm , Daiļais teica:

un paņem biezpien

Tikai Jaunpils (jeb tas pats rimikā un topiņā viņu optima līnijās, nejaukt ar identiskas formas paciņām lidlā, tur ir poļu huіņa) vai Straupes vai Talsu vai kas tur vēl šitāds graudainais. Slapjais biezpiens kantainajās paciņās nav ēdams.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 13 minūtēm , Daiļais teica:

Ar visām pākstīm vārīts cūk pups! Ar kefīr! Nāve zem burām...

mēs iecienījuš ar pien... ar lien iekšā varen lab...

Link to comment
Share on other sites

Pirms 26 minūtēm , Daiļais teica:

Ar visām pākstīm vārīts cūk pups

tikai nedirs ka tu to pāksti rij?

Pirms 14 minūtēm , 138 teica:

Slapjais biezpiens kantainajās paciņās nav ēdams.

Nu vispār labu biezpienu pats vāri, no īsta pieniņa, ja tik ģimenē ferma ir!

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , jema teica:

ka tu to pāksti rij?

Pāksti nē un pupas mizas arī nē. Tikai mīkstumu. Pārsteidzošā kārtā mizas uzēd kaķis

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , Daiļais teica:

Pāksti nē un pupas mizas arī nē.

Sapratu jau, bet kāpēc vienu lietu saukt divos vārdos, nebarotais LV valodas skolotājs?

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc vienu lietu divos vārdos? Laikam neesi ēdis vārītas cūku pupas. Paņem vārītu pāksti, no tās izņem atsevišķās pupas. Pupām ir miza. To neēd. Tātad mūsu ģimenē neēd pākstis un pupu mizas, ēd tikai mīkstumu. Mīkstums ir tas kuru ieskauj pupas miza!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Man visgardākie šķiet svaigi kuiļa pauti, uzdzerot latvāņu smūtiju, kas sajaukts ar centrifūgā attīrītu politūras spirtu!

  • Ļoti patīk 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Daiļais teica:

Mīkstums ir tas kuru ieskauj pupas miza!

Vai bļā vainīgs, apdirsos, gribētos dzirdēt tavu coitus definīciju!

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , Jurkins teica:

Kādam jāēd arī tāds

Jā tu saproti, bieži dzeru, nu sociālais alkaš, lai tevi mierinātu tavu dusmu, tu pret jūras gaļu, es arī, pamēģini viņu vēl noķert, Indijas okeāns!

Jā, tas lisais, blakus, ar foto es esmu! 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 5 stundām , jema teica:

pamēģini viņu vēl noķert

Nu nlai tak tas nabags dzīvo. Tur jau nemaz ēst, ko īsti nav. Ja nu vienīgi kā Misters Bīns tajā filmā ar visām spīlēm un kājām.🤣

 

Bet nu jā, tajās jūrās ir smuki. Tālāk par Sarkano gan neesmu bijis un ņurkāju bez baloniem.

Link to comment
Share on other sites

Vēl atliek pieminēt to zviedru smirdošo siļķi, kuru viens jokdaris uz vienu kokapstrādes firmu Madonas rajonā atveda no Linšēpingas kopā ar skaneri. Vēma viss kolektīvs un strādnieku "bitovka" neesot bijusi izmantojama apmēram mēnesi++.

Lai gan varēja kovida laikā paprovēt, vai tiešām tas smirdulis ir tik garšīgs, tikai garšas sajūta, velnos, arī bija pazudusi.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...