Jump to content

[Fleims] Pastiprinātāji, DAC, vadi, audiofīli utt.


tomy91
 Share

Recommended Posts

 

 

Nevaru atrast JJP linku par kabeli ar 72 voltu vadiem un pastāstu, ko tie tur kabelī dara.

 

pdf failu pievienoju un papildus vēl vienu- par AQ kabeļu uzbūvi

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • JJP

    86

  • Inspektors Caps

    118

  • JDat

    118

  • RudeWolf

    91

Top Posters In This Topic

Posted Images

martinno

Nop. Acīm tīkamāks skats :D



P.S.

Rīt cerams piebeigšu Hi-ēndīgos skandu vadus... ka tavu māt - kembrikus pa mazu nopirku, viss bizness apstājās  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

vajadzēja pirkt asorti sagraizīto paku depo, vai kur citur garos makaronus dažādu diametru :D

Link to comment
Share on other sites

martinno

@@osscar, da idiots es... nopirku kembrikus pirms biju iepircis kabeli... a kabelis maita 4 dzīslu - 10mm diametrā, ar zeķi sanāk savi 11mm... a kembriks uz 10mm :D  

Link to comment
Share on other sites

martinno

@@TIQA, tur jau tā herņa, ka jāvelk 2.5m - no otra gala :)

Bet nekas, tikko iepirku - vakarā būs ko darīt :) 

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
RudeWolf, Tu jau ir normāls kadrs un labi, ka daži vismaz kaut ko dara. Bet te atklājas mūsdienu cilvēku kaut kāda nespēja - neizprot shēmas un komponenšu darbību. Reāli ir tā, ka būtu jāsaprot katras detaļas jēga shēmā un jāvar vismaz aptuveni sarēķināt nominālus. Kādreiz liela daļa elektroniķu saprata un izstrādāja shēmas, bet tagad gandrīz visi spēj tikai salodēt kāda cita izstrādātās. Vajag analizēt tās citu shēmas, lasīt grāmatas, mēģināt uzlabot un vispār attīstīties. Ja pat pats neizstrādāsi, tad zināšanas noderēs, lai spētu izvēlēties labākās shēmas no gatavajām.

 

JJP, kas Tev par stulbu tendenci publiski pieejamus failus visu laiku likt pielikumos? Linkus nesi spējīgs ievietot? Lūk, kur ir tā AudioQuest DeBīlisma Sistēma. Tas pats bija ar USB Audio Class dokumentāciju...
Link to comment
Share on other sites

JJP, kas Tev par stulbu tendenci publiski pieejamus failus visu laiku likt pielikumos? Linkus nesi spējīgs ievietot? Lūk, kur ir tā AudioQuest DeBīlisma Sistēma. Tas pats bija ar USB Audio Class dokumentāciju...

 

gaismnesi, at*ies! Negribi nelasi! neregulē te, ko kam kā likt! paregulē savu sievas māti! gribētos redzēt! :grin:  

Labots - JJP
Link to comment
Share on other sites

Tātad ar kabeļu sildīšanu skaidrs. Tiek izmainīti dielektriņa paramtri iedodot 72 voltus. Vai tas uzlabo skaņu? Var pie tevis salonā salīdzināt kā skan nesildīts un sildīts kabelis? neiet runa par konrētiem laikiem, bet gan principā.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

JJP, links uz oriģinālu nepiesārņo lieki forumu un padara faila saturu lasāmu arī tiem, kuri te nav reģistrējušies vai nav ielogojušies. Pie tam links ir arī autoritatīvāks. Tev taču Tavā truluma reliģijā dievi ir autoritātes! :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tev taču Tavā truluma reliģijā dievi ir autoritātes!

 

tev ir iespēja tiem pievienoties!

 

Nodemonstrē kādu no saviem sasniegumiem. Paklausīsimies un salīdzināsim, Ja tiešam būs super- būsi viens no mūsu (audifīlu) dieviem! 

 

Citādi, tik vien kā skaisti vārdi un visai agresīva pašslavināšanās...

Link to comment
Share on other sites

Man bik bija slinkums norādīt uz mūsu foruma lielākā klaunu dresētāja pretrunām, bet nu, ja jau cilvēks pat atļaujas bārstīties ar apvainojumiem..

Redz, vienā vārdā inspektors caps norādīja, ka SNR vairāk par 85dB nav nepieciešams, tad tagad izrādās, ka ir gan vēlams, lai SNR būtu 120db, lai varētu izmantot digitālo poci, taču atkal tajā pat laikā *irš par to, ka parastā kabeļa gadījumā invalīdi ir -85dB, kas nav sadzirdams. Cik daudz ir jāaizbrauc cilvēkam širmim, lai runātu tādas glupības..?

Par to uberkruto DAC taisīšanu- nu paņem, uztaisi! Tik, kam tas ražojums interesēs, ja tā autoram ir virca galvā! Redz, murgoja par to, ka AB klasē tranis visu laiku ir vaļā- apd1rsās, murgoja par to, ka USB vads "nekādi" principā nevar ietekmēt skaņu- apd1rsās, bet vai gudrāks no tā ir palicis??? Nē, pat vēl nekaunīgāks!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Luke, kurš forums iztiek bez tādiem troļļiem? Ja tāda nav tad tāds mākslīgi "jāiedēsta", lai forumā jautrāk! :)

Link to comment
Share on other sites

vakar sanāca nejauša saruna ar latvijā un pasaulē ļoti labi zināmas grupas dalībnieku, kurš pats strādā studijā. tēma bija tieši par digitālajiem vadiem, šams arī teica, ka starpība ir jūtama. negribu saukt vārdos, jo konkrētais cilvēks šeit nav reģistrēts.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

JJP, es taču jau iepriekš Tev teicu, ka būtu pat ļoti labi, ja varētu salīdzināt! Tev ir aparatūra, ar ko to veikt, vai Tu esi tikai tukšpļūtis?

 

Luke, Tu vienkārši nesaproti pat ko Tu nesaproti. :) Strāva tur AB klasei plūst, jautājums ir tikai CIK! Huan Kaktus pagaidām ir tikai no zila gaisa izrāvis 0,28 V un uzskata, ka viņam nav jāparāda kā tos ieguvis... Bet par SNR Tev vispār tā arī nav pielecis. Ir lineārais signāls ar konstantu maksimālo skaļumu, kam pietiek ar 85 SNR, un ir signāls pēc skaļuma regulācijas, kam vajag 120 dB SNR, lai noklātu papildus 35 dB dēļ vēlmēm, apstākļiem un dzirdes adaptēšanās. Pielec vai IQ par mazu? Un, ja skaļuma regulācija ir pirms analogā garā savienojuma, tad ar simetrisko savienojumu ir iespējams nodrošināt 120 dB, bet ar nesimetrisko gandrīz nereāli.

 

TIQA, cik es saprotu, Tu jau gādā aparatūru un organizē nopietnus ABX testus!? Vai tomēr tikai turpini piesaukt tehnisku nezinīšu subjektīvos spriedelējumus?

Link to comment
Share on other sites

 

 

JJP, es taču jau iepriekš Tev teicu, ka būtu pat ļoti labi, ja varētu salīdzināt! Tev ir aparatūra, ar ko to veikt, vai Tu esi tikai tukšpļūtis?

 

nē tu nu  nudien, ar vircu galvā!

ja es saku salidzināsim, tad ar to domāju, ka tavam aparātam blakus nolikšu citu, tik pat labu! Bet, ja tu domā mēraparatūru ar kuru veikt testēšanu, tad man jautājums- kā tu izstrādā super DAC bez atbilstošas mēraparatūras? Tas man nav skaidrs? 

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es, Cap, pēc izglītības esmu filosofs, specializējos zinātnes filosofijā un ētikā. Viena lieta, ko es studējot sapratu ir, ka es nevaru būt spečuks it visā un es nespēju zināt visu. Es pēc dabas esmu diezgan ziņķārīgs, bet diennaktī ir 24h neskatoties uz to, ka patīk celties agri. Un beigu beigās zināt visu arī nevajag! Vajag zināt to, ar ko nodarbojies un apzināties savu zināšanu un prāta spēju robežas. Es ar audio lietām nodarbojos divu iemeslu dēļ- manam sencim bija maģis, ar ko var pārrakstīt kasetes, kas nozīmēja jau agri pieejamu diezgan plašu audiotēku, austiņas es uzliku 3 gadu vecumā. Man patīk mūzika! Otra lieta, ar ko es uzaugu bija sākumā konstruktori "Skolnieks" un pēcāk "Lego"- t.i. man bija ļoti maz gatavu rotaļlietu. Ja es gribēju spēlēties, tad mantiņas bija pašam jāizdomā un jāuzbūvē. Ja kaut ko nomet un salauz, tad pats sataisi atpakaļ vai kaut kā pārveido. Nesen uzmetu acis modernajiem "Lego" un biju diezgan apbēdināts, ka tie visi jau nāk ar kaut kādu noteiktu sižetu vai tēmu. Agrāk bija vienkārši- kravas mašīna, dragsters, helikopters; pēc būvniecības "inženieris" ir spiests kļūt par "scenāristu"!

 

Ja runājam par audiofīliskajām tieksmēm, tad mana slimība ir gaužām vienkārša- manu "placebo" aktivizē apziņa, ka es klausos caur kvalitatīvu tehniku! Es īstenībā nekad tā neesmu novērtējis mūziku kā tad, kad sāku pastiprināti interesēties par atskaņošanas principiem. Ja es uzzinu par iespēju, ka manai tehnikai varētu būt kāds trūkums, tad es aktīvi sāku to meklēt un par patīkamu klausīšanos nevar būt ne runas! Kaut kas tiek uzlabots, nomainīts un atkal ir kārtībā- tehnika pazūd un paliek tikai mūzika. Un tā līdz nākamajai reizei. Pieļauju, ka pats kognitīvais mehānisms ir analogs tam, kā dažus apmāna dažādi hifilītiskie pekstiņi. Ja kādam mūziku baudīt traucē apziņa, ka basa elektroni iesprūst tievajos vados, tad ir divas iespējas sirdsmieram. Vai nu kāds saprotamā veidā pārliecina, ka basa elektroni ir baigi maziņie un nekur nesprūst, vai arī tiek iepirkts dārza šļūtenes resnuma kabelis un viss ir kārtībā! Problēmas sākas tad, kad tā fantāzijas pasaule saskaras ar zinātni. Speciālists ar putām uz lūpām brēc, ka tāds kabelis neko nevar ietekmēt, bet audiofīls bļauj, ka izmaiņas bija! Problēma tāda, ka viņi runā par pilnīgi dažādām lietām. Es nopērku kaut ko jaunu un smuku- kaut ko, ko esmu sen gribējis un esmu laimīgs. Ja kāds saka- tu nevari būt laimīgs, jo nekādas izmaiņas nav, tad es saku, ka nē- es jutu, ka laimes līmenī bija jūtama izmaiņa! Visdrīzāk, ka smadzenēs iebūvētais DSP (un tas ir viens interesants aparāts) būs parūpējies arī par dzirdamu izmaiņu. Speciālistam tad būtu man saprotami jāizstāsta, ka kabelis patiesībā nav tas, ko es gribu- jāstrādā ar aplamajiem uzskatiem un to pamatiem, kas lika gribēt resno kabeli. Diemžēl, nereti tehnikas speciālistiem nav laika šādajai pieejai. Pārliecināšanai vienmēr ir gan loģiskā gan emocionālā puse. Ja par zināšanu nodošanu nav vienalga, tad jāstrādā ar abām.

 

Tā kā tā- tāpēc man 120dB SNR stipreklis skanēs labāk nekā 98dB SNR par spīti tam, ka man tinīts gan jau ir stabili virs šī līmeņa. 

Link to comment
Share on other sites

Meklēju testus par savu Soundblaster X-Fi HD, un tur interesanta lieta

 

It wasn´t that surprising since this soundcard employs the asynchronous USB transfer: instead of the PC pushing the data towards it the interface itself demands the data only when needed, it therefore is in complete control of the connection and its data transfer. On earlier USB interfaces the theoretically inferior synchronous or adaptive modes were used, occasionally prompting high jitter levels. I should however mention that asynchronous USB doesn´t automatically guarantees perfect audio, the engineers still need to be skilled to avoid jitter. 

 

Izrādās, ka ne tikai tas "isinhronais" veids tiek pielietots, bet arī pavisam korekts. 

 

Tests

 

Tur linki uz dažiem USB kabeļu testiem arī (lasāmviela tālākai diskusijai)

Viens

Divi

Trīs

Link to comment
Share on other sites

man bija iepriekšējā modeļa x-fi - pa to naudu ok karte, bet man nepatika:

 no laptopa caur usb iezagās trokšņi, kad lapsis bija pie barošanas, iespējams, ta stādēļ k abarojas tā karte no USB (emu nav tādu problēmu, bet tā maksā 3 vairāk un tai ir sava barošana).

 skaņa bez tiem creative equelaizeriem  bija baigi "plakanā"....+ negāja bez dariveriem, kas ar man nepatika.

beigās pārdevu viņu.

mans rezumē - EMU vai man arcam RDAC ir labāki un tiem nevajag draverus - skan ar visu.



kaut gan ar emu man paveicās - zip LV iepirku pa 30 ls , tagad izmantoju mērījumiem viņu pamatā.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@Inspektors Caps, ak, cik tu spītīgs esi :)

Nu, pirmkārt, man tiešām tev nekas nav jāpierāda ;) Otrkārt, arī tevis nosauktais spriegums uz R20 ir nepareizs. Treškārt, sapratīsi, kāds ir pareizais spriegums - sapratīsi no kurienes ir "izrauti" 0.28V :)

Ceturtkārt, plecs aizveras ilgi pirms apskatāmās galējāš situācijas.

Link to comment
Share on other sites

Ju:

Nevajag jaukt ārējo ar iekšējo Titanum HD, tās ir pilnīgi dažādas skaņas kartes.

Labots - none2
Link to comment
Share on other sites

 

 

no laptopa caur usb iezagās trokšņi, kad lapsis bija pie barošanas, iespējams, ta stādēļ k abarojas tā karte no USB

Man tādu problēmu it kā nav. Bet nu austiņu izeja ir kā ir, tas fakts, tā caur USB nespēj baroties. Ja palaiž no lineārās izejas caur NAD austiņu izeju, pavisam cita lieta. Tas tīri uz austiņām. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
JJP, nu, noliksi... Un? Skatīsies? Paspaidīsi pogas? Paklausīsies un pademagoģēsi? :D Jēga - aboslūta nulle! Nu re, un pat pats atzīsti, ka Tev pat elementāras lietas nepielec. Man ir pieejama laba aparatūra, ar kuru var izdarīt daudz ko. Augsta līmeņa barošanas bloks, signālu ģenerators, 4 kanālu osciloskops ar 5 GHz sample rate un citas lietas, ar ko var izdarīt daudz ko. Bet man nav pieejama profesionāla mēraparatūra, kas var nomērīt 120 dB. Tev jau noteikti pat nepielec, ka un kādēļ osciloskopi to nespēj. Lai gan ir pieejamas augsta līmeņa skaņas kartes, kas ar to arī diezgan zolīdi tiek galā.

 

RudeWolf, Tu jau esi normāls un savu subjektīvismu atzīsti un nesludini kā patiesību. Mana bērnība ir līdzīga, tikai sākusies ar lentām. Arī par LEGO viedoklis tāds pats. Bet, runājot par tēmu - lai audiofīli pērk un mājās klausās ko grib, bet, lai nesludina savus murgus tehnikas forumā! Un arī es te neesmu, lai liektos kaut kādu vājrakstura nespējīgo nejēgu priekšā, bet lai konstruktīvi diskutētu. Te nav apdalīto sociālās palīdzības iestāde!

 

Huan Kaktus, rādi vien savu aprēķinu, nevis visu laiku kul tukšu muldēšanu. Nosauc pareizo spriegumu un vēl pastāsti mums cik ēd VT10 kolektors! :) Un, ja kas, es runāju par galu, bet ne clipping.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Arī par LEGO viedoklis tāds pats.

Jums laikam bērnu nav. Vismaz manējiem tas oriģinālais modelis labi ja dienu noturas. Pēc tam tas ir kombains no visiem mājās esošajiem komplektiem. Tā ka tur nekādu problēmu nav. 

Link to comment
Share on other sites

SNR -120 dB nebija gadījumā teorētiskais limits. un praksē no ADC varēja izspiest  -110 līdz -113 dB SNR... DAC specenes nav pētītas. Tā ka tie visi teorētiskie 144 dB SNR utml ir diskutējams jautājums. Vienīgi, no sākuma jāpalasās vairāk teoriju.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

 

 

Jums laikam bērnu nav. Vismaz manējiem tas oriģinālais modelis labi ja dienu noturas. Pēc tam tas ir kombains no visiem mājās esošajiem komplektiem. Tā ka tur nekādu problēmu nav.
 

 

Nū, es arī pamacības divreiz izvilku ārā, lai uztaisītu oriģinālo modelīti un to otro alternatīvo. Pēc tam pasiekalojos, kā būtu ja būtu elektromotoriņš un noliku plauktā. Konstruktors tika iemaisīts kopējā kokteilī un pēc tam tapa pašizdomātie modelīši.

Link to comment
Share on other sites

Labi gaismnesi, atspringsti:), gaidīsim tavu super DAc! ražo fiksāk, jo līdz tam brīdim esi vienkārši pļāpa, kā tevis pieminētās tirgus bābas. 

Link to comment
Share on other sites

inspektora kungs, varbūt ir vērts pamainīt pierastos mērījumus un atļauties uztaisīt tikai klausīšanās testu? mani ļoti interesē ko tu par audio sistēmu vispār vari patiekt bez mēraparatūras? tu vismaz +6db izmaiņas kādā joslā esi spējīgs dzirdēt? vai vismaz to, ka subs ir pretfāzē?

 

turklāt, ja tu cilvēkus, kuri ir ierakstījuši labi zināmus diskus un māksliniekus, sauc par tehniskām nejēgām, tad lūdzu savu ierakstu portfolio studijā. ar interesi paklausīšos.  ;) savādāk, varbūt paklusē par lietām, kuras nejēdz.

Labots - TIQA
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tātad ar kabeļu sildīšanu skaidrs. Tiek izmainīti dielektriņa paramtri iedodot 72 voltus. Vai tas uzlabo skaņu? Var pie tevis salonā salīdzināt kā skan nesildīts un sildīts kabelis? neiet runa par konrētiem laikiem, bet gan principā.

 

JDat, salīdzināt, varēja, pašlaik gan nē- man viss ir izārdīts, jo pamainījām telpas sakarā ar reorganizāciju. Bet par tiem 72V arī nav tik vienkārši- tur vajag pilnīgi svaigu kabeli bez pieslēgtas baterijas  un tādu pašu ar jau kādu laiku pieslēgtu,lai  varētu salīdzināt, jo tā dielektriķa lādiņa sakārtošana nenotiek kā ieslēdzot spuldzīti.

 

Piemēram tā daudz lamāta kabeļu "sildīšana" aizņem dažas dienas, atkarībā no dielektriķa, tā daudzuma utt.

 

ja interese ir par šo DBS te vari palasīt infu par  US patentu:

http://www.google.com/patents/US7126055

Link to comment
Share on other sites

@@JJP, fiška vienkārša: mani neinteresē vai aparātam ir lažas vai nav. Vienkārši gribās principā dzirdēt atšķirību. Tad arī domās kādi tam iemesli.

Link to comment
Share on other sites

Man nav skaidrs, kāpēc te vēl dažam labam nav birka piešķirta. Pat kā nespeciālists varu teikt: slimības laicīga neārstēšana noved pie hroniskām kaitēm, kas šai gadījumā ir pašapliecināšanās internetā, te man piekritīs jebkurš, kas kaut nedaudz jēdz no psiholoģijas, vai kaut fragmentāri ir palasījis Freidu.

Link to comment
Share on other sites

@@aoma, par ko? Kas tu būtu tāds par vertētāju citiem? Varbūt arī tev jāpiešķir birka? Varbūt visiem noklusējuma kārtā jāpiešķir īpašas birkas un par nopelniem tēvijas labā tās ir jānoņem? 

Link to comment
Share on other sites

@@JDat,  par vēlmi nemitīgi pamācīt citus. Laikam. Pie tam ar nemainīgi nekļūdīgu trulumu, kas sāk atgādināt cirvja neaso pusi.
Lamāties tomēr bija foršāk, vai ne?
 

P.S. es netaisos uzmesties par vērtētāju, bet šie izmisīgie centieni rakstīt garus palagus uz katru, kaut muļķīgu postu, sāk palikt smieklīgi.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

uzaicinu JDat, Capu, Rudolfu , Huanu un vēl visus pārējos ieintresēntās personas pie sevīm uz  ''jāņiem''

būs mājas alus par brīvu, teltis katram savas, zacene sava,

ugunskurs mans, dīdžejs es, diskutēšana , un savas taisnības pierādīšana katram sava,

ja vēl vajag info, tad rakstiet...

Link to comment
Share on other sites

Paldies par piedāvājumu. Telts man nav. Neeju pārgājienos. Varbūt iekritīs strādāšana Jāņos. Varbūt Lielvārdē jāmedī satelīti. Varbūt gulēšu uz krāsns.

 

Emm... A kur tas ir "Pie tevis" ? Ogre?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...