Jump to content

Eiro 2014


jakslis
 Share

Recommended Posts

Uģis Lācis

Nu jā, tas pēdējais "Eiro nav suverēna valūta" raksts jau sāk radīt vēlmi izteikties šādi:

Kura valūta tad būtu varena un suverēna? Mūsdienu ekonomikā tāds jēdziens kā "suverenitāte" nepastāv. Par to varētu runāt tikai tad, ja mēs paši sev pārtiku saaudzētu, paši sev IT verķus saražotu, utt, utjp. Pat ķīna nav neko suverēna, viņi ir ļoti atkarīgi no eksporta pieprasījuma... Nobruks tas, ļoti daudz darba vietas izčākstēs utt.

 

Visi "eiro pretinieki" ir tik ļoti ieskrējušies pa "nevajag mums eiro" ceļu, ka ir aizmirsuši tās īstās problēmas (demogrāfija, izglītība, mentalitāte), kas mums būtu jārisina. Ir jāspiež valdība risināt tās, nevis neieviest eiro. Vai arī mums šķiet, ka neieviešot eiro, automātiski viss atrisināsies?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja tā eiro ieviešana neko neizmaksātu, tā būt viena lieta. Bet ja tas pasākums maksā desmitos miljonu un lielākais daudz maz reāli aprēķinātais ieguvums būs lētāks kredīts valstij un par pārējiem ieguvumiem runā tikai cerību izteiksmē, tad diez ko pārliecinoši tas nav. Eiro jau arī neatrisinās ne demogrāfijas, ne izglītības, ne mentalitātes problēmas.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Uģis Lācis tur valdībā demogrāfijas jautājumi, izskatās nevienu neinteresē! Pēdējos 10 gadus neesmu manijis jūtamu aktivitāti no 100 gudro galvu puses.

Link to comment
Share on other sites

Tas, ka kredīti paliks lētāki (kas pats par sevi ir labi), nekādi nerisina iemeslus, kāpēc kredīts vispār ņemts.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis
Ja tā eiro ieviešana neko neizmaksātu, tā būt viena lieta.[..]

Šis, protams, ir arguments. Tomēr tie ieguvumi valsts kasē ir principā ieguvumi visiem. Un te ir komentārs, ka starpības tāpat sabāzīs privātās kabatās. Šajā gadījumā uzpeld mentalitātes problēma. Ir nevis jānomet eiro ieviešana kā ideja tāpēc, ka korupcija var ieguvumus norīt, bet gan ir jāapkaro korupcija.

 

Uģis Lācis tur valdībā demogrāfijas jautājumi[..]

Tas ir skumji. Un, manuprāt, stipri skumjāk par to, ka mēs ejam uz eiro ieviešanu. Tāpēc es īsti nesaprotu to lielo cepienu par eiro. Tā bija tā doma pēdējās reizes visā manis teiktajā. Ja cepjamies, tad cepjamies labāk par demogrāfiju. Nekādas jēgas? Nu eirocepienam jēga vēl mazāka.

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

kādā sakarā būtu jāturas pie eiro ieviešanas idejas? pirms 3 gadiem pat prātā nenāca. jo eirozonai sliktāk, jo kādam dikti tagad vajag. eiro ir šaurs valdības pašmērķis, kam nav nekāda sakara ar labklājību. rimševics to pats apliecina.

kredīti būšot lētāki - bet maksājums eiro stabilizācijas fondā, kas tas tāds? tas, vai nav dārgāk, nekā paņemt kredītu uz skaidri zināmiem procentiem? iznāk tā ka mēs taisāmies atdot sava maka turēšanu kreditoriem. tie zinās, kā paņemt savu un radīt vajadzību pēc vēl. visa eirozona ir parādos līdz acīm.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Davai pastāsti, kur mēs būtu tagad bez ES? Visticamāk kaut kur zem Baltkrievijas līmeņa, Moldovas, jo mūsu ražošanas līmeņi krietni atpaliek un ar Eiropas iespējām šos ciparus pavilka daudz maz uz augšu ar miljardu lielām investīcijām. Nu kāpēc jāsludina absolūtas muļķības? Ja galīgi neorientējies ekonomikā un vairāk par kaimiņu plenču tenkām neesi dzirdējis, varbūt paklusē un nepataisi sevi vēl par lielāku idiotu?

Tā kā tas ka iestājamies vispār eiropas savienībā viennozīmīgi bijis mīnuss

 

Varu saprast, ka tev ar tavu komunista domāšanu pilnībā apmierina atpalikusi un degradēta valsts, bet tā tas nav visai sabiedrībai. Traktorists arī pēc 50 gadiem būs traktorists.

 

Kādreiz izlien ārā no alas un ieraugi kaut ko vairāk par laukiem. Un pie reizes pārdod televizoru, lai nesaklausītos kārtējās muļķības.

Bija tāds kolhozs divdesmit gadus bez ražas,nu atkal 20 jau pagājuši bez ražas un ja neizsitīs eiropai zobus attiecībā uz maksājumiem lauksaimniekiem tad nākamie septiņi točno būs bez ražas,jeb būs ,,septiņi pliekanie gadi,,.Tā kā ja kādam ir plāni uzlabot savus dzīves apstākļus tad tas noteikti nav šeit.
Labots - Mr.Līkrocis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

versatile
pirms 3 gadiem pat prātā nenāca

Nepīksti. Pirms 3 gadiem pat prātā nenāca cits ceļš, vienkārši nevienā galā neatbildām Māstrihtas kritērijiem. Tiem mūsu 20% inflācija arī labajos gados neatbilda. Kurss uz Eiro ir bijis stabils jau no 2002. gada, un pirms referenduma arī tika teikts, ka tas nozīmē arī EIRO, kaut kad perspektīvā.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

ja pievienosimies eiro zonai, un eiropas dienvidos bardaks turpināsies, tad mums būs jāiemaksā eiro stabilizācijas fondā līdz 1,5 miljardi eiro

Link to comment
Share on other sites

gadiem pat prātā

 

Kurss uz eiro nenozīmē, ka kādam to vajag. Tas ir valdības pašmērķis, jo citu mērķu nav.

p.s. Par lekšanos jau Tev aizrādīju. Prasītos "vārnu" šitādiem, lai lieta nenonāk tālāk.

Link to comment
Share on other sites

Man, piemēram, ir ļoti labi saprotami visi šie eiro pretinieku argumenti. Daļa ir pat ļoti pamatoti un viņiem ir taisnība par daudziem trūkumiem. BET! Jebkuru situāciju vērtējot ir jāskatās tās konteksts. Diemžēl pašreiz iekšpolitiskā, ģeopolitiskā un globālā ekonomiskā situācija nav par labu tam, lai tāda maza valstiņa kā Latvija, bez saviem ievērojamiem dabas resursiem, varētu iztikt ar savu neatkarīgu valūtu. Es vēlreiz neuzskaitīšu visus globālos riskus, kuri mūs apdraud. Bet sausais atlikums pašlaik ir tāds, ka Latvijai šobrīd izdevigāk ir pievienoties eiro zonai un uzkāpt uz šī "titānika", nevis savā mazā laiviņā cerēt sveikā izbraukt cauri mīnu laukiem un ledus kalniem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Valdību var saprast. 10 gadi dzīvots ar šo mērķi, tik daudz kas ziedots tā labā, un tagad no tā atteikties? Nupat, nupat kritēriji būs izpildīti. A ko darīs, ja pēc gada vai pāris vairs nespēs noturēt līmeni? Vai mainīs noteikumus uzņemšanai? Manuprāt valdība mazliet raustās arī no tā, tāpēc tāda steiga.

No otras puses, kāda vaina eirozonai? Var taisīt šmuci, visi steidzas palīgā, samet naudiņu. Un ja samet dikti, dikti daudz, tad to arī atdot nevajadzēs, kā nupat Grieķijai. Varbūt tiešām vajag to eiro kaut no tāda viedokļa, ka viena dalībnieka savarītu putru izstrēbj visi. Žēl tikai, ka mums ar savējo vajadzēja tikt galā vieniem pašiem. Hm, bet ja galu galā varam tikt galā paši, kāpēc lauzties uz eiro?

Link to comment
Share on other sites

Kam lieli eiro kredīti, tie, protams, par eiro. Mans eirokredīts beigsies pēc pāris mēnešiem, tāpēc man par šito nav jācepas.

Link to comment
Share on other sites

versatile

uldiss, nav lekšanās - padomā pats, ar Taņas tanti Tev daudz kā kopīga.

Pirmkārt, argumentācijas stils - skaļas frāzes, nez kur saklausītas puspatiesības un interpretācijas, dedzīga nevēlēšanās ieklausīties otras puses viedoklī, ekspertu komentāru saukšana par tendencioziem un nepatiesiem (pats gan operē ar vēl šaubīgākiem tekstiem), utt.

Tak neviens īsti nav teicis, ka eiro ir tas labākais kas eksistē - bet labākais, ko varam izdarīt sobrīd, gan. Augstāk @@e = d ļoti smuki jau visu īsi uzrakstīja.

Otrkārt, politiskais kurss, nostaļģija pēc "labajiem laikiem". Katram gan, ceru, citiem, bet tomēr.

Treškārt, tukša muldēšana un nekā nepadarīšana. Lūdzu, sēdi, analizē tautsaimniecību - dati visi pieejami (ja vien valdība tos nav sagrozījusi), analizē pasaules ekonomiku, pacenties saprast, kāda varētu būt katras mums nozīmīgas valsts rīcība, zinot viņu apstākļus, mentalitāti, vēsturiskos momentus. Uz priekšu. Tad iesaki labāko attīstības scenāriju, mērķus līdz 2050. gadam, un tā tālāk.

 

Baigi atgādina pret-Kīļa dčibrikus, ja kas. Piketā iet, bet pat valsts nosaukumu uz plakāta uzrakstīt nejēdz. Skaidrs pierādījums tam, ka reformas ir nepieciešamas - un, jo dziļākas, jo labāk.

252248_554105237949471_206096489_n.jpg

 

PS. No vārnas nebaidos.

 

Kam lieli eiro kredīti, tie, protams, par eiro.

Un tādu nav mazums. Tas ir slānis, kas jāsargā visvairāk, ja tā padomā - pārsvarā jauni cilvēki, kam pirms krīzes bija sakarīgi ienākumi, izveidojās ģimene un tika pirkts mājoklis - kredītu ņemot eiro, ja atceramies valdības kursu.

Šie cilvēki katru mēnesi algu saņem latos, maksā kredītu eiro, tātad, maksā konvertācijas un visu pārējo. + līgumos noteikti ir valūtas kursa maiņas noteikumi, kas, faktiski, nozīmē, ka tiklīdz lats sāk kaut nedaudz peldēt pat atļautajā koridorā, tintē viņiem būs.

Lai piedod man visi mazturīgie, bet es uzskatu, ka jācīnas ir par tiem, kas reāli rada darbavietas, reāli strādā, taisa bērnus un tā tālāk. Nedrīkst būt pašmērķis palielināt pabalstus. Loungs "pacelt algas un pensijas, samazināt inflāciju un nodokļus, bezmaksas izglītību un medicīnu visiem" - ilgtermiņā nestrādās. Varbūt kādam ir idejas, kāpēc?

Nupat aizvakar laikam rādīja kā ausainis drūmu seju saka, ka 14 mio LVL tiks novirzīti pabalstiem, Jenotība slikta, jo to naudu noņēma, bet viņš, Nils, lūk dos - I D I O T I visi, kas balsos par viņu - to naudu vajadzēja ielikt lai attīstītu uzņēmējdarbību, da kaut vai ielas salāpīt lai mašīnas mazāk lūst - bet vēl labāk, veicināt cilvēkus darīt kaut ko pašiem savu. I atgrieztos tā nauda atpakaļ, i pabalstus tik daudz nevajadzētu. Bet tā jau balsis nenopirkt, tas gan...

 

PS2. Man visi krīti latos, atlikusī summa 2-3 mēnešalgu apmērā, nākamā gada laikā viss būs nosegts. Eiro saņemšu tīrs, balts un pūkains.

Labots - versatile
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nostaļģija pēc "labajiem laikiem".

Tiem, kas čakli strādā, laiki ir un būs labi. Par nekā nedarīšanu putras grāpi pilda vien Ušakovs no pabalstu lādes.

Labots - VIL
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

serioussam909

Ušakovs no pabalstu lādes nejau savu personīgo naudu ņem...

Tas pats variants kas "zog, bet dalās"...

Link to comment
Share on other sites

Versatile, Tu mani apmelo un jau sāc apsaukāties. Tas man nepatīk. Ja vēlies manis teikto komentēt, tad visu konkrēti un pēc kārtas, nevis frāzes izraujot no konteksta un izpušķojot ar saviem izdomājumiem.

Savus iebildumus citu teiktajam esmu konkrēti pa punktiem pamatojis un atspēkojis, pat vairākkārt. Arī pāris publiski pieejamus informācijas avotus esmu norādījis. Vienā gadījumā nevarēju atrast info avotu un to arī atzinu.

Bet, ko Tu esi tēmas sakarā pateicis? Manuprāt, tikai lecies bez pamatojuma.

P.s.

Padomā, vai tiešām vari uzticēties tādiem eiro ieviesējiem, kas bez problēmām pārkrāva Pareksa īpašnieku parādus uz savas tautas kakla? Jā, tas itkā nebija esošais premjers, kas to izdarīja, taču esošais turpina, itkā nekas tāds nebūtu noticis un, nevis atdod atpakaļ parādu tā īpašniekam, vai vismaz nosoda tādu rīcību. Šāds precedents tika realizēts vienlaikus visā Eiropā. Sakritība? Es atkal, kautko ne tā pateicu, Tavuprāt? Tava ņirgšana tāpat Tevi neatbrīvo no Pareksa parādu maksāšanas, bet Tu vēl lauzies uz eirozonu, lai dabūtu maksāt arī eiro stabilizācijas fondā, kas ne jau mūsu dēļ, ir nestabils.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

Savulaik solīja pie mums banku paradīzi. Nevajag nekādu ražošanu. Tagad daudzi spiesti braukt uz ārzemēm, lai segtu kredītus.

Savulaik aktīvi aģitēja par vajadzību atteikties no cukura ražošanas, jo mums it kā bija cukura ražošanai ar aukstu pašizmaksu. Tagad, ja kāds grib gatavot ievārījumu jāmaksā divreiz dārgā. Dāņu cukuru nevar dot bitēm, jo tad bites iet bojā, tam pievienoto mākslīgo saldinātāju dēļ.

Ļoti ilgi aģitēja par vajadzību uzbrukt Irākai. Ķīmiskos ieročus tā arī neatrada. Nedomāju, ka tur tagad ir labāk kā pie diktatora Huseina.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Uldiss, kas Tevi apmelo? Ieodod atsauci uz vietu, kur esmu apgalvojis kaut ko nepatiesu.

par info avotiem - piedod, esmu tomēr pārāk noguris lai meklētu tavos iepriekšējos postos. Cik atceros, nekā uzticama tur nebija, daži tvnet raksti laikam un kaut kādas atsauces uz vidusskolas biznesa un ekonomikas pamatiem. Ja kļūdos, papildini kādā postā savas atsauces.

Piedod, atļaujos to necik nopietni neņemt, jo vietējiem ziņu avotiem ar objektivitāti ir tā kā ir + par ekonomikas teorijām runājot - ir papīrs, kas saka, ka zinu šo to vairāk par vidusskolas vielu šajā sakarā.

 

Ja gribi interesantu lasāmvielu, lūdzu:

http://www.pearsoned...100000000460229

http://books.google....AAJ&redir_esc=y

http://www.pearsoned...100000000451353 - šajā atradīsi atbildes uz daudziem saviem maldiem.

Pilnīgi nopietni. Šīs ir labas grāmatas, sakarīgi uzrakstītas (neiesaku neko no McGraw Hill (neskaitot augstākminēto), dikti slikti lasās).

Nu un vēl vēlams kādu sakarīgu makroekonomikas grāmatu izlasīt, latviski nekā diži laba nebūs, vismaz ne no latviešu autoriem.

 

Par Parexu. Jā, debila situācija. Jā, tur ir virkne vainīgo pie tā, ka nepamanīja briestošo šaizi. Bet premjeram tajā situācijā nebija baigo manevru opciju. Divas nedēļas tur saspringti tika meklēti risinājumi, nebija. Parex neglābšana būtu daudziem no mums iekodusi daudz smagāk nekā pašlaik.

Faktiski, jebkuru diskusiju ar Tevi varētu izveikt tikai pēc tam, kad būsi izlasījis vismaz trešo grāmatu manā sarakstā. Nē, tur nav nodaļas "kāpēc Latvijā vajag eiro", bet tādu nevienā grāmatā arī neatradīsi.

 

Faktiski Latvijai būtu opcija fiksēties arī pie dolāra, ņemot vērā, ka par energoresursiem maksājam dolāros. Taču nevarētu teikt, ka dolārs tiek drukāts mazāk un retāk un dotu kaut ko vairāk. + ir arī stipri negatīvi piemēri nelielu ekonomiku piesaistei pie USD..

Par signāliem, ko, atsakoties no Eiro, mēs nosūtītu visiem, sākot no investoriem, beidzot ar NATO, es jau rakstīju iepriekš. Ja Tev tam vajag atsauci, piedod, neatradīšu (un nemeklēšu) - bet aizej, iedzer kādu alu ar jebkuru ekonomistu, Tev pateiks, visticamāk, ļoti tuvu visam tam, ko stāstīju.

 

Tavi un citu eiro-nē kliedzēju argumenti (tie daži, kas nav tukši emocionāli un ar patosu pilni) nav slikti un ir lielā gadījumā arī taisnība. Ja mēs būtu Vācijas izmēra ekonomika, šķaudīt mēs varētu uz tādu Eiro. Bet neesam, zini...

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Versatile, pāris iepriekšējie Tavi teksti, kas adresēti man, satur apmelošanu un apsaukšānos. Man arī ir "papīrs", bet es gan tāpēc neuzskatu citus, kurus pat nepazīstu, par maznozīmīgākiem.

Un, vai tagad skaitās stilīgi, norādīt info avotus uz maksas grāmatām, nepasakot pat būtiskāko ideju no tām?

P.s. Šovakar nopirkās žurnāls "IR", jo tur uz vāka ir visi Latvijas premjeri un iekšā īsas intervijas. Godmanis par Pareksa gadījumu arī izteicās.

Redz, kad Swedbanka pērk no valsts Hipotēku bankas daļas, tad tā pēta to divu gadu garumā, kaulējas par cenu un portfeļiem. Bet kad Pareksa likviditātes problēma bija skaidri zināma jau pusgadu pirms Pareksa beigām, tad pēkšņi attapties pie gala situācijas, ir pavisam savdabīgi, lai neteiktu skarbāk. Nebija nekāda pēkšņuma. Pareksa īpašnieki paņēma, ko gribēja un parādus atstāja mums. Kas traucēja Ministru kabinetam sagatvoties jau laikus visādiem scenārijiem, piesaistot ekspertus, nevis lemt pēdējās nakts melnumā? Turklāt, tā to izdarīja visa Eiropā. To arī Godmanis rakstā pasaka, ka Merkele un Sarkozī bija nolēmuši, ka Eiropas valstis katra glābs pa savai bankai. Eirozona ir pakļauta pāris cilvēku avantūrai? Tas ir tas stabilais ceļš, kurp dodamies?

Un, ko saka labas grāmatas par Enron un Lehman Brothers? Vai ASV ir periodiski izņēmumi viņu stingrajā uzraudzības sistēmā, ka visnotaļ periodiski kāda no lielajām ASV investīciju kompānijām netraucēti apzog visu pasauli? Nozagtā nauda kādam paliek. Un, kā vienmēr, tā paliek ASV.

Link to comment
Share on other sites

versatile
Versatile, pāris iepriekšējie Tavi teksti, kas adresēti man, satur apmelošanu

Citātu studijā.

 

neuzskatu citus, kurus pat nepazīstu, par maznozīmīgākiem

Nekad neesmu teicis par maznozīmīgumu. :)

 

Swedbanka pērk no valsts Hipotēku bankas daļas

Nu, tur nekādas steigas nav un pusgads nav nekas sevišķs tāda apjoma darījumam. Tevis minēto Lehman brothers pieminot, tur par tā pārņemšanu vai atļaušanu bankrotēties tika lemts vēl saspringtākos apstākļos kā ar Parex. Viena nedēļas nogale...

 

http://www.tradeitdo...bust-the-world/

2. un 3. daļa arī ir lieliskas.

http://www.tradeitdo...ocumentary/lom/

 

Un, kā vienmēr, tā paliek ASV

Nu, tīri izklaides pēc, iedod atsaucīti uz šo. :)

 

ā, un kāds šim postam sakars ar Eiro?

Vispārēja "vissirslikti" tipa verbālā caureja. Delfos nobanoja?

 

PS. Par žurnālu IR man ir savs viedoklis. Kārtējo reizi teikšu - neuzticos vietējai žurnālistikai, īpaši vēl no īsām intervijām secinājumus taisīt.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Nupat aizvakar laikam rādīja kā ausainis drūmu seju saka, ka 14 mio LVL tiks novirzīti pabalstiem, Jenotība slikta, jo to naudu noņēma, bet viņš, Nils, lūk dos - I D I O T I visi, kas balsos par viņu - to naudu vajadzēja ielikt lai attīstītu uzņēmējdarbību

Lūk tipisks pašreizējās audzināšanas piemērs :).

Kāpēc palīdzēt tiem kam smagi ,dodiet man es šiem došu darbu ,sapelnīs man labi daudz,bet es viņiem to pabalsta daļu izmaksāšu :).

Iedot naudiņu uzņēmejam,kurš radīs uzņēmumu,jā tas labi.

Tikai neaizmirsīsim to,ka cilvēki,kas strādās šajā uzņēmumā saņems algu bezmaz tikpat cik tas pabalsts,kuru saņemtu tāpat.

Vienīgais labums tam "uzņēmējam"kurš varēs palikt bagāts uz citu darba augļiem,bet tauta(darba darītājs)vienalga pie tā paša pabalsta tik paliiek.

Vienīgi lai to saņemtu ,uztur vēl barīņu liekēžu,kuri nu it nemaz nedzīvo uz minimumu :).

Labots - jakslis
Link to comment
Share on other sites

Pārmaiņas pēc vajadzētu attīstīt uzņēmumus nevis 'uzņēmējdarbību'.

Kaut tas pat Finieris. Paši strādā un vēl veselam baram cilvēku darbu dod. Droši vien vismaz puse jaunajos izcirtumos bērzi sastādīti.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

versatile

Jakslis, ar Tevi, pa lielam, viss skaidrs.

Uzņēmējs ir kaut kas abstrakts, ļauns, un tā tālāk.

Par tādu piedzimst, vai, sliktākajā gadījumā, kļūst, ja ir sakari ar mafiju un vismaz vienreiz gulēts ar kādu Saeimas deputātu.

 

Tak jopcik, aizbrauc kaut vai uz Poliju, tur katram trešajam ir kāds kantoris. ir jādomā un jāstrādā, nevis jāgaida Nila netīrā ķepa.

Ar 14 miljonu investīcijām valsts/pilsēta VAR NOPELNĪT un atgriezt atpakaļ krietni vairāk, nekā ieguldot to naudu šņabī un cigaretēs, visbiežāk kontrabandas - vai, labākajā gadījumā, atstājot maksimā par leišu sieru.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Šādas diskusijas jau tā vai tā nekam citam neder, kā vien anonīmi izkratīt sirdi.

Tomēr, ja atceramies demokrātijas pamatprincipus, vai tad tie 37% vai cik tur eiro noliedzēju tomēr nenorāda uz to, ka ar piespiedu politiku, kas valda šajā valkstelē, īsti kaut kas nav lāgā?

Link to comment
Share on other sites

Pievienots Pirms 50 minūtēm uldiss, 27 November 2012 - 22:13 klepoja: Versatile, pāris iepriekšējie Tavi teksti, kas adresēti man, satur apmelošanu Citātu studijā.

 

Šaubos, vai Tev būtu tik grūti patīt pāris savs tekstus atpakaļ un izlasīt, kā Tu man piedēvēji Ždanokas titulu? Ir cilvēki, kam ir grūti atvainoties, bet vēl vairāk ir tādu, kam ir grūti pat atzīt paša pateikto. Padomā par to, vai tiešām Tev ir tik svarīgs savs paštaisnums.

Varbūt, ka nemaz tik grūti nebūtu runāt par tēmu, bez otra personības aizskaršanas un vairāk koncentrējoties uz savas idejas pamatošanu?

Link to comment
Share on other sites

serioussam909
Uzņēmējs ir kaut kas abstrakts, ļauns, un tā tālāk.

Padomju laikos privātā uzņēmējdarbība bija krimināli sodāma.

Padomju cilvēks tālāk par padomju laikiem nav ticis...

Link to comment
Share on other sites

jo dziļāk eiropā, jo mazāk ir iespējams cilvēkam bez liela kapitāla izveidot nopietnu biznesu. visas cilvēka pamatvajadzības nodrošinošās sfēras ir ārvalstu lielo biznesu monopols. atliek inovācijas, bet tas ir retums un tās tāpat ātri vien pārpērk lielie monopoli. valdībai būtu jāpalīdz saviem pilsoņiem, bet valdība ir atvērta ārvalstu investīcijām, konkurencei un dzīvo savu dzīvi, atsevišķi. kas var mainīties?

 

Citāts

Uzņēmējs ir kaut kas abstrakts, ļauns, un tā tālāk.

 

- pirmkārt, uzbrauciena formāts, atkal

- juridiska persona ir abstrakta, tas pēc definīcijas

- ļauns un tā tālāk ... to var viegli novērtēt un, ja nepatiesi, tad apgāzt, vērtējot pēc uzņēmēja darbinieku laimes pakāpes

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Par uzņēmējiem runājot... mans viens paziņa ir liels uzņēmējs.

Uzņem 0,7L (40%) dienā. :D

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Neprecīzs apgalvojums, jo iespējas ir mazākas dēļ konkurences. Ja gribēsi izcept burgeru biznesu, tad tavam burgerim jābūt ļoti unikālam, lai spētu izkonkurēt makdonaldu vai hesburgeru. Tā protams ir individuāla izvēle notirgot ideju investoram vai tiem pašiem konkurentiem, vai arī attīstīt ideju līdz taustāmiem rezultātiem. Līdzīgi ar citiem pakalpojumiem un precēm. Cilvēki grib kaut kaut atšķirīgu nevis 1001. Krievijas siera paveidu (piena kvotu kontekstā), kuru visi atēdušies un ir vēl 10000 citi sieri, kurus izvēlēties.

jo dziļāk eiropā, jo mazāk ir iespējams cilvēkam bez liela kapitāla izveidot nopietnu biznesu

 

Mūsdienu veiksmes stāsts ir ideja jebkādā formā, kas patīk daudziem. Tik pat labi ar kāda sūdiņa palīdzību vari kļūt bagāts. Piemēram, izcep priekš aifona labu un vajadzīgu aplikāciju un dzīvo cepuri kuldams. Angry birds kopētāji un tamlīdzīgi biznesmeņi nogrims tikpat ātri, cik parādīsies. Turklāt sociālo tīklu laikmetā dienas laikā vari kļūt bagāts, tikai jāspēj izmantot iespējas.

 

Mūsdienās uzņēmējs ir gan tantiņa, kas lasa zālītes pļavā, gan zemnieks, kas algo strādniekus, jo pats to nevar apvienot. Tāpēc nevajag te sludināt padomju laiku idejas. Sen tie laiki garām, kad bija tikai strādnieki un fabrikas īpašnieki-ekspluatatori.

 

Normālā gadījumā pie slikta uzņēmēja neviens nestrādā, viņš bankrotē un kļūst par parastu cilvēku, kuram jāsāk pašam strādāt. Nenormālā gadījumā cilvēki ciešas, strādā necilvēcīgos apstākļos un prom no vergtura neiet, pat ja alga nav maksāta 3 mēnešus. Tā nu rodas uzskats, ka labāk saņemt pabalstus nekā strādāt. Tad kad cilvēkiem pieleks, ka darba vieta nav uz mūžu, tad arī situācija mainīsies.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mūsdienu veiksmes stāsts ir ideja jebkādā formā, kas patīk daudziem. Tik pat labi ar kāda sūdiņa palīdzību vari kļūt bagāts. Piemēram, izcep priekš aifona labu un vajadzīgu aplikāciju un dzīvo cepuri kuldams.

 

Ar atsevišķu cilvēku veiksmes stāstiem nevar pabarot visu valsti, jo lielo un stabilo biznesu taisa ar dzīvei nepieciešamajām pamatlietām - ēdmais, apģērbs, mājoklis, enerģija, .... Valsts nerūpējas par savu konkurētspēju biznesa pamatjomās un tā ir problēma, kas valsti dzen arvien dziļākos parādos.

 

Normālā gadījumā pie slikta uzņēmēja neviens nestrādā, viņš bankrotē un kļūst par parastu cilvēku, kuram jāsāk pašam strādāt. Nenormālā gadījumā cilvēki ciešas, strādā necilvēcīgos apstākļos un prom no vergtura neiet, pat ja alga nav maksāta 3 mēnešus. Tā nu rodas uzskats, ka labāk saņemt pabalstus nekā strādāt. Tad kad cilvēkiem pieleks, ka darba vieta nav uz mūžu, tad arī situācija mainīsies.

 

 

Tāpat kā veikalā par pilnu grozu ir jāmaksā pilna cena, tāpat arī darbā par pilnu dienu ir jāmaksā pilna cena, nevis nemitīgi jāatrunājas, ka bizness tik daudz nenopelna.

Lai nonāktu pie normālā varianta, valdībai ir atbilstoši jārīkojas. To var atrisināt, nosakot valstī minimālo algu - Ls 600. Atkritīs nīkuļu un skopuļu biznesi un paliks tikai efektīvākie. Cilvēkiem nebūs jāceļo pa visu valsti, jāpamet mājas, meklējot kaut cik apmaksātu darbu.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

versatile
Tu man piedēvēji Ždanokas titulu?

Piedod, atvaino, bet es Tev lūdzu citātu vietai, kur esmu apmelojis - t.i., teicis, ka esi rakstījis/darījis kaut ko tādu, ko neesi, vai vēl ko tādu, kas neatbilst īstenībai.

 

Mans ieteikums bija pievienot lietotāja statusu, līdzīgi, kā agrāk bija Spīdola un tagad ir Čaks Noriss (pa ceļam ir bijuši arī citi), kas ļauj uzreiz saprast, ar kādu cilvēku darīšana.

 

juridiska persona ir abstrakta, tas pēc definīcijas

Redzi, juridiska persona = uzņēmums, uzņēmējs - tomēr fiziska persona, juridiskas personas īpašnieks. Nu kaut kā tā.

 

No šiem diviem citātiem spilgti redzama bēda - lasa pa diagonāli, klausās ar vienu ausi, un tad nu brēc.

 

Joprojām gaidu atsaucīti, kuru lūdzu mazliet augstāk. Intereses pēc.

 

Un ar pēdējiem postiem vēl dziļāk auzās - nupat lielie spēlētāji bija ļauni, dzīvot vajag mazajiem, tagad nospļauties uz mazajiem, galvenais, lai lielās jomas kārtībā...

 

Starp citu, Nokia varēja visu Somiju pabarot, netiešā veidā gan. Nu, tā, informācijai...

Link to comment
Share on other sites

Ja gribēsi izcept burgeru biznesu, tad tavam burgerim jābūt ļoti unikālam, lai spētu izkonkurēt makdonaldu vai hesburgeru.

 

Šitie jau ir franšīzes, parastais darbonis nemaz necenšas tos izkonkurēt. Gribi cept burgerus, pērc makdonalda izkārti, biznesa modeli un darbojies, visi jau zin kāds esi un nevienam nekas nav jāpierāda. Cik pamanīju, tas ir diezgan izplatīts mazā biznesa veids. Ir kāds, kas izveido sev interesējošu biznesa modeli un tā vietā, lai kaujoties ar visiem paplašinātos, vienkārši pārdot tiesības darboties ši biznesa modeļa ietvaros visiem, kas vēlas darboties.

Link to comment
Share on other sites

"Pievienots Pirms 9 minūtēm

snapback.pnguldiss, 28 November 2012 - 00:17 teica:

Tu man piedēvēji Ždanokas titulu?

Piedod, atvaino, bet es Tev lūdzu citātu vietai, kur esmu apmelojis - t.i., teicis, ka esi rakstījis/darījis kaut ko tādu, ko neesi, vai vēl ko tādu, kas neatbilst īstenībai.

Mans ieteikums bija pievienot lietotāja statusu, līdzīgi, kā agrāk bija Spīdola un tagad ir Čaks Noriss (pa ceļam ir bijuši arī citi), kas ļauj uzreiz saprast, ar kādu cilvēku darīšana."

 

 

Gribi turpināt ņirgāties? Apsaukāšanās tā kā būtu pierādīta, bet arvien turpini izlikties. Tāpat, Tu nevienu manu teikumu neesi pat mēģinājis apspriest, to nesagrozīdams. Diskusijām negatavs tips.

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

versatile
Gribi cept burgerus, pērc makdonalda izkārti, biznesa modeli un darbojies, visi jau zin kāds esi un nevienam nekas nav jāpierāda

Fontaine DeliSnack. Cenas nevājas, bet iet uz urrā.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...