Jump to content

Ekonomiskas spuldzes.


Kitai
 Share

Recommended Posts

mazāk patērē elektroenerģiju
Tā mums saka. [..]
Tu ko, nopietni? Neesi pamanījis, ka kvēlspuldze tērē 100W, kamēr analoģisks LED 9W? Gribi teikt, ka visa enerģijas taupīšana ir tāds biznesmeņu mārketinga triks?

 

Par tēmu runājot - pusgadu atpakaļ nomainīju visus mājas halogēnus/spot/ekonomiskās pret LED lampām un lentām - ietaupījums mēnesī elektrības rēķinā - ap 8Ls. Dabūju no rūpnīcas par ļoti labu cenu, un rupji rēķinot, pusotra gada laikā būs atpelnījušas sevi, piedevām daudz smukāk izskatās un labāk fokusējama gaisma.

Labots - Arnis`85
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Didzis

    39

  • Tubus

    27

  • ediots

    27

  • e = d

    31

Top Posters In This Topic

Posted Images

nepērc lētākās Maximas ekonomiskās spuldzes! Ta ta brīnums! Nopērc normālas Philips

Tik daudz jau nu bija jāsaprot, ka es domāju kvēlspuldzes, kuras tiek liegtas izvēlēties.

Un pareizi biedrs raksta

visu šo jezgu varētu elementāri atrisināt ar eletrības tarifu palīdzību.

Mana nauda, tērēju, kā to vēlos.

Link to comment
Share on other sites

Ediot - my bad, izlasīju no sākuma.

 

8Ls ietaupījums tādēļ, ka ir mājā ir sipri daudz ambient apgaismojuma (griestu plafoni, un vairākas 27/7 gaismas pa māju), kas visbiežāk netiek izslēgts. Kopējais elektrības rēķins no ~40Ls uz ~31/32 pie identiska pārējo iekārtu (datori, TV, boileris, siltās grīdas) lietojuma. LED tiešām ir spēks, un, kā jau minēju, vismaz subjektīvi man patīk labāk gan par kvēlspuldzi gan ekonomiskajām lampām (spotlight halogēni, protams, arī labi, bet karstums/patēriņš ir maniakāls).

 

Ņemot vērā stikla lauskas, īso dzīves ciklu un neprātīgi mazo lietderības koeficientu, esmu ar visām četrām par to, lai kvēlspuldzes tiktu aizliegtas vispār! Arī no ekonomiskajām vajadzētu jau sākt atteikties ietekmes uz vidi dēļ.

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

rupji rēķinot, pusotra gada laikā būs atpelnījušas sevi, piedevām daudz smukāk izskatās un labāk fokusējama gaisma.
, ar mazu piebildi: atpelnīsi, ja šis neparsvils. Tā ir lielākā to moderno spuldžu bēda. Pats esmu lietojis gan ''krutas '' philips , gan lētās . Nu lielāka varbūtība ka lētās pārsvils ātrāk, bet arī no piecām Philips (piedevām par nevāju cenu) divas pēc gada čau. Pārējās... vēl kalpoja pēc trim, tik... jūtami kritās spožums. Ar led pieredze mazāka. Ir viena ledur. Nu nopirku pa 5ls 8w . Tā sportiskas intereses pēc. Pirkt pa 10 Ls kā plazā... domāju ka diezin vai beigās ekonomija nesanāk ar mīnusa zīmi.
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Tieši tā. Tirgot elektroenerģiju par pašizmaksu ar minimālu peļņu, nevis tirgus cenu biržā pie spekulantiem. Mums patērētājiem ļaut izvēlēties kādu apgaismojumu vēlamies. Kā arī negaudot sliņķiem saeimā par to, ka mums ir sestie zemākie elektroenerģijas tarifi Eiropā aizmirstot, ka algas mums ir zemākās Eiropā!

visu šo jezgu varētu elementāri atrisināt ar eletrības tarifu palīdzību.
Link to comment
Share on other sites

Ar pamēģināju.

Pasūtīju trīs dažādas LED 230 V spuldzes Ebay. rezultāts - kaut visām bij rakstīts warm white, bet divas no atnākušajām ir pretīgi zilas un no balta, vai pat dzeltena tur nav nekā. Viena patiešām ir lietojama. To ieskrūvēju virtuvē, pārējās divas bomžu baidīšanai kāpņu telpā. Atslēgas caurumu var atrast, bet uzturēties tai kāpnēs gan negribas. Nu jā, gaismas spilgtums 3 W diodenei ir aptuveni tāds pats kā 40 W kvēlspuldzei.

Link to comment
Share on other sites

Paskatījos tuvējā būvmateriālu v-lā(Limbaži ''Madara''), Ukrainas kvēlspuldzes 300W -0.76Ls;150W -0.68,- ;100W -0.62,- Dzīvojam... :)

Link to comment
Share on other sites

Tur jau tā problēma - dabai būtu labāk, ja izmantotu mazāk elektrību (jo tās ieguve kaitē dabai). Cilvēkiem būtu labāk, ja varētu izmantot vairāk enerģiju. Kā risināt šo konfliktu? Vienīgais ceļš - nomainīt veco tehniku uz efektīvāku, lai gan cilvēkiem labāk, gan dabai. Tāpēc arī ir aizvien stingrākas regulas dažādai elektronikai par elektrības patēriņu (tikai par tām kaut kā neviens nesūdzās), kā arī visi šie spuldžu likumi.

Link to comment
Share on other sites

Nu dabai noteikti būtu labāk ja mēs brauktu ar zirgiem, dzīvotu alās un ēstu no māla traukiem pie skalu gaismas :sarkasms:

Cepiens jau ir par stulbām jevropas direktivām.Būtu ekonomiskās spuldzes labākas par kvēlspuldzēm, tirgus pats visu noliktu vietā. Būtu ekonomiskās lētākas par kvēlspuldzēm, cilvēki pieciestu miroņgaismu,tāpat kā tagad piecieš lētu desu,kuru izgatavojot neviens dzivnieks nav cietis. Tagad pa bargu naudu mums uzspiež sū**,kurš vēl speciāli jāutilizē. Tiko atkal nosprāga viena Philips spuldze bļin. Divus gadus nenovilka, bet maksāja kādus piecus latus.Nu pasakiet,kur te ekonomija un ekoloģija? Pirku un pirkšu nelegālas kontrabandas kvēlspuldzes un lai tā jevropa iet d****!

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

pasakiet,kur te ekonomija un ekoloģija?
, toties kāds zaļais var atzīmēt ka ir izdarijis labu darbu. Nu kaut kā ir jaataisno bikšu deldēšana kabinetos. Vienīgi mierina tas , ka ir arī, tos rietumeiropa ,skārusi krīze un , domaju , saīsinās . Vismaz Latvijā zaļos krīze ir paretinājusi pa krietnam un daudzos kabinetos to skaits ir samazināts 3-4x. Rezultātā atlikušajien nav vairas jāmokās ar garlaicību un jāizdomā visādi likumi, lai attaisnotu savu eksistenci. Vismaz pēdējā laikā , kad saskarsme, tad tie kas palikuši, ir diezgan sakarīgi un audzina par lietu , nevis par to ka tu vispār esi. Arī valdības līmeni beidzot saka ka ''karalis ir pliks'' ( ''zaļas''enerģijas bezjedzīga stutēšana, kad visi zin un saprot ka no pārtikas ražot degvielu nav diezko labi, bet , agrāk visi baidījās būt ''neprogresīvi'' un teikt patiesību). Arī pēc manas saprašanas tās kvēlspuldzes izskauž nevis ar brīvā tirgus metodēm, bet padomlaiku stilā, kad aizliedz. Nu uzlikuši kārtīgu nodokli- kam dikti vajag, pirktu, nevis kā tagaddabūt tikai kontrabandas ceļā.
Link to comment
Share on other sites

kāpēc pieminat tikai Eiropu? Krievijā ir spēkā vai tūlīt būs tieši tādi paši kvēlspuldžu aizliegumi.

Link to comment
Share on other sites

Tas ir tikai vienīgi lobijs. Piemēram. Lai nelielu telpu (teiksim virtuvi) vienmērīgi apgaismotu vajag kādas 4 gab 'spot' lampas. Tas ir kādi 40w x 4 jeb 160w. Tajā pašā laikā pietiktu ar vienu 100w kvēlspuldzi tradicionālā pielietojumā. Jautājums, kālab netiek aizliegtas 'spot' spuldzes. Tas ir pilnīgi neefektīvs telpas apgaismojuma veids no eletrības patēriņa viedokļa.

Link to comment
Share on other sites

Nu pasakiet,kur te ekonomija un ekoloģija?

Didzi, nu atvaino, bet mani tomēr besī apziņa, ka kvēlspuldze ražo 95% siltuma un vien 5% gaismas (!). Kur te ekonomija, labāk Tu man pasaki?

 

Salīdzināšanai -

 

Kvēlspuldzes izstaro vien 15 lumenus uz katru aprīto vatu,

Ekonomiskās spuldzes apmēram 50 līdz 80 lumenus uz vatu,

LED lampas izstaro 120 lumenus uz vienu vatu enerģijas!

 

Pirms pāris mēnešiem notikušajā Cree Inc. rīkotajā izstādē jau tika prezentētas LED lampas ar 172 lumenu uz vatu efektivitāti, vairāk kā vienpadsmit reižu efektīvākas un ekonomiskākas par kvēlspuldzēm!

 

Tas ir kādi 40w x 4 jeb 160w. Tajā pašā laikā pietiktu ar vienu 100w
[..] Tajā pašā laikā tur pietiek ar 4x 5W LED lampām lai sasniegtu vēl lielāku apgaismojumu. Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Pirms pāris mēnešiem notikušajā Cree Inc. rīkotajā izstādē jau tika prezentētas LED lampas ar 172 lumenu uz vatu efektivitāti, vairāk kā desmit reižu efektīvākas un ekonomiskākas par kvēlspuldzēm!

 

tas ir sasodīti forši, tikai ņemot vērā to, ka led'i ir normālā apritē jau kopš pagājušā gadsimta 70-to gadu beigām, nav saprotams, kāpēc tikai tagad (pēc vairāk kā 40 gadiem!!) viņi tiek atualizēti un vēl joprojām nespēj sasniegt kvēlspuldžu temperatūru, ilgmūžību un kaut cik jēdzīgu cenu pat ar visu ražošanas un zinātnes progresu

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tajā pašā laikā tur pietiek ar 4x 5W LED lampām lai sasniegtu vēl lielāku apgaismojumu.

 

Droši vien. Bet kāpēc tad vēl jo vairāk 'spot' spuldzes vēl nav aizliegtas?

Kāds, kurš ir iedziļinājies, varētu paskaitīt, cik maksā pārveidot standarta dzīvokļa apgaismojumu uz led tipa spuldzēm un naudas summu izteikt vatos. Arņa variants ar daudz, daudz 'spot' spuldzēm un tādām, ko vispār neizslēdz, droši vien nav standarta gadījums.

 

http://www.e-led.lv/...d_tabula_lv.pdf

Neizklausās ticami, ka led spuldzes mūžs ir 50 000 stundu. Parastai kvēlspuldzei esot ap 1000. Tātad 50 reižu ilgāk. Pieņemot, ka es personīgi neatceros mainījis kvēlspuldzi biežāk kā reizi gadā, tad viena led spuldzīte kalpos bezmaz visu cilvēka mūžu. Stāsti manim Daugaviņa.... Paši zinam, kāda ir tendence ar lietu kalpošanas ilgumu mūsdienās un kādi tam iemesli.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

led'i ir normālā apritē jau kopš pagājušā gadsimta 70-to gadu beigām, nav saprotams, kāpēc tikai tagad (pēc vairāk kā 40 gadiem!!) viņi tiek atualizēti
A kā Tev šķiet, kurai no kompānijām (Osram, GE Lighting, tam pašam Cree) līdz šim tas būtu bijis izdevīgi? LCD un OLED jau arī kur tas laiks kad starptautiskajās izstādēs prezentēja, ka tūlīt šeku jau nākamgad būs veikalu plauktos. A vot skuju - gaidījām desmit gadus, kopš vispār pirmie TV paneļu un tālruņu ekrāni parādījās, jo CRT līnijas ta naudu izmaksāja savulaik, un bizness ta labs. Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

par 95% siltumā - tātad apkures sezonā (kuras laikā arī ir lielākā nepieciešamība pēc gaismas) sanāk daļēji apkurināt ar elektrību, kas kaut arī nav lētākais, ir tīrākais apkures veids.

Link to comment
Share on other sites

[..] un pārējos astoņos mēnešos var vienmēr patīkami veldzēties iedzeltanajā lustras gaismā un atminēties, ka tikai 5 santīmi no katra Tevis samaksātā lata ir samaksāti par gaismu...

Link to comment
Share on other sites

A kā Tev šķiet, kurai no kompānijām (Osram, GE Lighting, tam pašam Cree) līdz šim tas būtu bijis izdevīgi? LCD un OLED jau arī kur tas laiks kad starptautiskajās izstādēs prezentēja, ka tūlīt šeku jau nākamgad būs veikalu plauktos. A vot skuju - gaidījām desmit gadus, kopš vispār pirmie TV paneļu un tālruņu ekrāni parādījās, jo CRT līnijas ta naudu izmaksāja savulaik, un bizness ta labs

Nu redz, vistīrākais lobijs. Lai būtu labs bizness no jauniem produktiem, vecos vajag aizliegt. Kāpēc ar spuldzēm nevarētu būt tas pats desmit gadu periods? Televizorus ta neaizliedza? Cilvēki paši izvēlējās, kad lcd sāka kļūt pieejami gan cenā, gan kā vietu taupoša mājas lieta.

Link to comment
Share on other sites

Televizorus ta neaizliedza?
EU to ban plasma televisions in battle against climate change

http://www.belfastte...e-14136817.html

 

Bet es uzsveru vēlreiz - manā skatījumā tas, ka ar laiku aizliedz vecas/neefektīgas/nedrošas iekārtas un automašīnas, ir vairāk kā atbalstāmi. Protams, ir cita problēma - tajā, ka jaunās iekārtas joprojām daudzos gadījumos ir neadekvāti dārgas. Bet nu tā vai citādi - es saprotu, ka Didzim un daudziem citiem ir un paliks nostaļģiskas atmiņas un savi apsvērumi par kvēlspuldžu foršumu (nu, tāpat kā audiofīliem ar vinilu un visiem tā mīnusiem), un vēl ilgus gadus atradīsies tādi, kas kvēlspuldzes pa kluso ievedīs EU kā sildītāja aksesuārus, bet nu - c'moon cilvēki, LED jau vairs nav tādi kā bija vakar...

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Ne jau plazmas televizorus lcd nomainīja, kā saproti, un, manuprāt, plazminieki ir nopērkami vēl šobaltdien.

 

Vispār, tak tajā rakstā runā nākotnes izteiksmē.

Link to comment
Share on other sites

Nu bet loģiski, ka nākotnes formā. Skatīt manu sacīto augstāk par produktu nogrūšanu tirgū, pirms piedāvāt jaunus...

 

Vienkārši doma kā tāda - tas nebūt nav slikti, ka iesīkstējušos un bieži vien neadekvātu un subjektīvu apsvērumu vadītos lietotājus EU vides uzraudzības institūcijas pamudina tomēr pacelt acis un paskatīties uz daudzajām alternatīvām. Protams, gan jau sava lobēšana ir apakšā dažbrīd, bet nu atvaino - tas pat pilnīgam muļķim ir skaidrs, ka kvēlspuldzei jau ļoti sen kā laiks vēstures mēslainē, nevis modernā mājoklī. Arī neadekvāti milzīga tilpuma veciem motoriem, plazmai, putekļusūcējiem bez filtiriem, kas tik vien kā paceļ visu figņu no zemes gaisā, un regulāri cauriem kondicionieriem, utt, utjp.

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Vienīgais, kas no apraksta der kvēlspuldzēm ir neefektīvas. Bet tas ir ekonomisks termins un tur ir jātiek galā ar ekonomiskām metodē. Kāds vispār tur sakars ar vecu un nedrošu? Katrai lietai savs pielietojums, jau esoša infrastuktūra, izmaksas. Ne visu var rēķināt patērētos vatos. Kāpēc man salīdzinoši reti apmeklētās telpās kaut kas jāmaina vai jāliek dārgs, kur pilnīgi pietiek ar kvēlspuldzi. Tai pat laikā neesmu dzirdējis, ka būtu aizliegtas tās garās prožektoru spuldzes, grīdas lampu spuldzes, kā viņas tur pareizi sauca, halogēni laikam. Tās arī ir 100, 300, 500 watu spuldzes. Brīvi nopērkamas. Kāpēc tāds naids pret parastām kvēlspuldzēm. Tak kaut kad nesen pat 60w piesolīja aizliegt.

 

Bez tam, ja paskatamies mazliet atpakaļ uz brīdi, kad aizliedza. Tajā brīdī taupīgās spuldzes bija dārgas un lielākoties, piedodied, sūds. Tagad iznāk, ka mēs visi EU iedzīvotāji esam sametušies un nosponsorējuši ražotājiem jaunas rūpnīcas un tehnoloģijas, un mēs to esam izdarījuši piespiedu kārtā.

Link to comment
Share on other sites

Tai pat laikā neesmu dzirdējis, ka būtu aizliegtas tās garās prožektoru spuldzes, grīdas lampu spuldzes, kā viņas tur pareizi sauca, halogēni laikam
Kvēlspuldzes izstaro vien 15 lumenus uz katru aprīto vatu, Ekonomiskās spuldzes apmēram 50 līdz 80 lumenus uz vatu, LED lampas izstaro 120 lumenus uz vienu vatu enerģijas
Pat tās 'garās grīdas spuldzes' ir piecas līdz septiņas reizes efektīvākas par kvēlspuldzēm.

 

Un ne jau tikai ekonomisks pamatojums tam ir - jo vairāk enerģijas mājoklis tērē, jo dārgāka ir infrastruktūra lai nodrošinātu ēku ar šādiem mājokļiem ar nepieciešamo spriegumu, nodrošinātu atbilstošus aizsardzības automātus un skaitītājus, un piedevām tas viss vēl ir dubultā svarīgi tādēļ, ka elektroiekārtu tak katrā dzīvoklī paliek jo dienas jo vairāk. Ja agrāk tev dzīvoklī bija četras spuldzes un TV, tad tagad tev ir 10 spuldzes, veļas mašīna, elektriskā plīts, lielāks TV, kafijas automāts, n-tie datori un lādētāji, mūzikas aparatūra, siltā grīda, mož boileri vai caurplūdes sildītāji un vēl tonna citu iekārtu - un tas viss tiek darbināts daudz biežāk. Tas ir tikai loģiski, ka lai nodrošinātu visu laiku augošo iekārtu skaitu, tām ir jābūt ekonomiskākām un efektīvākām.

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Varat mēģināt iedomāties, ja tā būtu izdarīts arī ar televizoriem.

 

Pat tās 'garās grīdas spuldzes' ir piecas līdz septiņas reizes efektīvākas par kvēlspuldzēm

Ko nozīmē efektīvākas? Uz paciņas rakstīts 300w. Kas, tie nav tie paši 100w, kas uz kvēlspudzēm?

 

Ja agrāk tev dzīvoklī bija četras spuldzes un TV, tad tagad tev ir 10 spuldzes,

A 10 tāpēc, ka eiroremontnieki salikuši 'spot' lampas, kuras neviens tā arī aizliedzis nav.

 

Nav runa, ka nepieciešami ekonomiski elektropatērētāji. Ja ir dārgi uzturēt infrastuktūru, ceļam elektrības cenu mājsaimnicībām. Nezin kāpēc sola, ka būs lētāk pēc tirgus atvēršanas. Ar degvielas cenu neviens neauklējas, arābs nošķaudās, mums cena augšā. Kvēlspuldzes daudz tērē elektrību, daudz jāmaksā, nu pakasam pauri un pērkam, kas izmaksā lētāk. Kāpēc jāaizliedz. Tāpēc, ka 'taupīgās' spuldzes kopumā neizmaksā lētāk un iedzīvotājiem nav ekonomiskā vai cita pamatojuma tās nomainīt.

Varbūt ar led spuldzēm kas mainīsies, cilvēki paši gribēs uz tām pāriet, piemēram šis projekts ir interesants http://www.kickstarter.com/projects/limemouse/lifx-the-light-bulb-reinvented

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tas nozīmē to, ka no tiem pašiem vatiem tu dabū n-reizes spēcīgāku gaismu.

 

Kvēlspuldze - 100W - 500 lumenu

Gāzizlādes spuldze - 100W - 6000 lumenu

LED spuldzes - 100W - 12000 lumenu

 

Ja Tev vajag 500 lumenu apgaismojumu (piem. neliela virtuve), tad Tu liksi un regulāri kurināsi vai nu 100W kvēlspuldzi, vai arī tikai 10W ekonomisko, vai divas 3W LED lampiņas!

 

Apgriezti domājot - tu ar tiem pašiem 100W vari knapi apgaismot virtuvi lietojot kvēlspuldzi, vari veselu ofisu izgaismot ar desmit ekonomiskajām lampām, vai uztaisīt operāciju zāli apvienotu ar stomotoloģijas kabinetu izmantojot 10 gab. 10W LED prožektorus. Un tas viss iztērējot to pašu 0.1 kWh (apmēram nepilnu santīmu, pēc pašreizējā Latvenergo mājsaimniecības tarifa) stundas laikā.

 

Viela pārdomām, vai ne?

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Tas ir teorija. 10w ekonomiskā ir biljons gaismas gadu tālumā no 100w kvēlspuldzes. Esam tur bijuši. Kaut cik salīdzināma gaismas daudzumā reālā telpā ir 20-22w ekonomiskā spuldze.

 

Labi, reāls matemātisks piemērs. Telpā 4x40w osram spot spuldzes (r50) (parastās, zem lata). Kādas led spuldzes man var tās aizvietot un ko vēl vajag, ja vajag.

Labots - ediots
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu man rekur kā reiz stāv 9W leds griestos, un izvilku no koridora skapja 100W galda lampu ar kvēlspuldzi. Vot pakāpos uz benķa un pacēlu galda lamp griestu augstumā un salīdzināju gaismas pleķi uz grīdas - LEDs ir nenoliedzami spožāks. Jāatrod, kur bija 6W un 3W LED spotlaiti, un jāatstiepj salīdzināšanai arī.

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Varbūt, bet man nav grīda jāapgaismo, man vajag visu telpu. Kvēlspuldzei ir tāda priekšrocība, ka telpu izgaismo vienmērīgi.

 

Galda lampas vispār cits stāsts, nez vai kāds tur vispār 100w liek, visdrīzāk 40w max.

Te mēs atkal nonākam pie pielietojuma. Jā, galda lampā leds noteikti ir pārāks par kvēlspuldzi, droši vien arī 'spot' spuldzes varētu sekmīgi izkonkurēt, bet kas var sacensties ar kvēlspuldzi vienatnē, pārī vai trijatā izgaismojot vienmērīgi visu telpu no viena punkta, kā tas lielākoties ir esošajos dzīvokļos un mājās? Izmantot led? A jaunu lustru iegādi ir kāds rēķinājis? Vai apgaismes sistēmas pārtaisīšanu? Skaidrs, ka būvējot jaunu ēku var projektēt apgaismošanu ņemot vērā progresīvās tehnoloģijas. Esošie lai lāpās (un lamājas) kā grib.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

LEDi ir mūsdienās jau dabonami ar dažādas formas reflektoriem. Pāris gadus atpakaļ visi LED bija kā prožektori - gaismas kūļa leņķis ap 25-35 grādiem. Savukārt mūsdienās ir tā saucamie Recessed ceiling LED (tādi kā man še pa māju salikti), kuriem tie mazie reflektori rādi kā fisheye objektīvi - ļoti labi izkliedē gaismu - turklāt nevajag ne plafonu kā lustrai, ne ko citu.

 

Tā, uzliktu 6W led - uz aci izskatās identisks apgaismojuma līmenis ar 100W galda lampas spuldzi. LEDs gan ir biškucīti baltāks, kā rezultātā izskatās spožāks, bet lai būtu godīgi, jāsaka ka abi vienādi.

 

3W kā jau paredzams ir uz kādu pusi tumšāks. Šim konkrētajam arī ir mazāks Recession izkliedes leņķis, tapēc ir izteiktāks Ediota minētais spotlight efekts.

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ja reiz nevar nodrošināt un uzturēt infrastruktūru, tad ir jāiet prom no tirgus un jālaiž vietā cits uzņēmējs, kas var to nodrošināt! Ledusskapji, televizori un veļas mašīnas ir kļuvuši gana ekonomiski lai uz to rēķina infrastruktūra turētu pārējo jaudu!

 

Bankās kredītiem ir procentu likmes atkarībā no kredīta valūtas! Rigibors, Libors, Euribors. Tas viss ir labi, tik vēl ir viena maza likme par ko baņķieri noklusē - PEREBORS. :hunter:

Link to comment
Share on other sites

Piemēram, man lielajā istabā šobrīd lustrā ir 3x20w ekonomiskās spuldzes. Neesmu sajūsmā. Tik un tā diezgan bieži slēdzu 300w grīdas lampu.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Par pēdējo Latvenergo varētu mazliet vairāk pastāstīt.

Link to comment
Share on other sites

Par LED un to pieejamību jau gadiem - elementāri. Tikai 90'o vidū beidzot izgudroja zilo LED'u, un balto mazliet vēlāk. Komerciāli tos sāka ražot ap 2000'o, kad arī parādījās pirmie superbright LED'i (pirms tam LED'i bija daudz par tumšu). Tā kā LED'i arī ir pusvadītāji, tad tie arī seko līdzi vispārējai pusvadītāju tehnoloģijas attīstībai. Tā tiešām ir, ka šī tehnoloģija, vismaz telpu apgaismošanai, pagaidām ir pavisam zaļa un jauna. Takš palasiet wikipēdiju (lai arī to jau arī raksta ļaunie ražotāji, vai ne? :D)

 

@Viesturs - ledusskapji u.c. šņaga ir kļuvuši ekonomiskāki, tas tiesa. Diemžēl viņi ir arī savairojušies, kā rezultātā ekonomija tur švaka.

 

Mūsdienu sabiedrības vajadzības pēc elektrības tikai aug, nekontrolējami. Vidusmēra lietotājs ir tāds Didzis, kuram ekonomija un zaļums pie kreisās pakaļkājas. Viņš ir pieradis visu mūžu lietot "parastās" spuldzītes un ne par ko citu dzirdēt negrib, principa pēc.

 

Tāpēc jau arī ir šie likumi. Neviens jau neaizliedz izmantot veco tehniku. Vienkārši jaunajai ir regulas, kas uzspiež zināmu taupību. Spuldžu gadījumā būtu idiotiski parastajām spuldzēm noteikt, ka efektivitātei jābūt vismaz 60 lumenu uz vatu, jo to fiziski nav iespējams izdarīt. Tas ir tas pats, ko dara šobrīd - aizliedz. Vienkārši tagad tas ir skaidri pateikts.

Link to comment
Share on other sites

Ediot - Tu to nopietni - Tev tiešām ir 300W gāzizlādes spuldze viesistabā?.. :shok:

 

Piemēram, man lielajā istabā šobrīd lustrā ir 3x20w ekonomiskās spuldzes.
Man viesistabā (35m2) ir 8 x 3W gar sienām, un centrā 5 x 5W. Kad ieslēdz visas, telpā var mierīgi rīkot seminārus. Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Savukārt mūsdienās ir tā saucamie Recessed ceiling LED

Bet tad man pa jaunu viss jātaisa. Par to ir runa, es tak nevaru tos ieskrūvēt esošajā lustrā.

 

Ediot - Tu to nopietni - Tev tiešām ir 300W gāzizlādes spuldze viesistabā

Nu nezinu vai gāzizlādes. Vai tad grīdas lampu neesat redzējuši, garās spuldzes, zem lata maksā, 100w, 300w, pat 500w jebkurā saimniecības bodē. Šķiet, ka celtniekiem prožektoros tādās pašas. Halogēns, šķiet. Šādas te http://www.bmv.lv/index.php?menuid=654⊂=12

 

Par pēdējo Latvenergo varētu mazliet vairāk pastāstīt

Ko tieši? Vai nevari atstāstīt?

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ediots, tas bija domaats par to pereboru. Nebija tev.

Link to comment
Share on other sites

Ā, sapratu beidzot, kas ir 'grīdas lampa'. Nē, tā kasir tur, ir halogēnā. Bet nu tik un tā -300W halogēnā lampa bliež ārā 5.5k lumenu, gandrīz uz pusi vēl vairāk kā man še.. Scary. :D

 

Par to ir runa, es tak nevaru tos ieskrūvēt esošajā lustrā

 

e27kumibg.jpg

http://bixenon.lv/sh...-Halogen---Cree

Say what...? :)

Labots - Arnis`85
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...