Jump to content

TV izvēle


unknovn
 Share

Recommended Posts

versatile
Pirms 59 minūtēm , raiviic teica:

Šo cerību jau esmu atmetis. Diezgan ilgi centos "audzināt"

Video jāfilmē tādā formātā, kā ierīce, uz kuras tiks skatīts.

Mūsdienās daudzi lieto vertikālus ekrānus. Un ne visu saturu ir vērts skatīties uz lielā datora vai tv ekrāna.

Kāda vajadzība, tā arī filmē un basta.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , versatile teica:

Video jāfilmē tādā formātā, kā ierīce, uz kuras tiks skatīts.

Un kas traucē "gudrajam skatītājam" to ierīci pagriezt pareizam kadrējumam?  Nez vai arī Youtube normālos klipus tu skaties vertikāli, ar melnu augšu un apakšu? Tikai vēl pasaki, ka vertikālā kadrā var ietvert vairāk informācijas. Ja, portretu vai smuku beibi visā augumā var arī vertikāli bildēt, bet ainavu, sporta spēli, koncertu vai izrādi, nu kaut vai kolektīva sapulces epizodi? Lai ku kurš te, bet tu jau nu gan, domāju saproti , kas ir kadra kompozīcija, kas ir "zelta griezums" ne tikai gleznās, bet arī foto/video kadrā. Tas, ka modernās tehnoloģijas degradē vizuālās mākslas kvalitāti, diemžēl ir fakts. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Arī nesaprotu kur problēma, ja kādam patīk filmēt vai skatities vertikāli, tad lai filmē. Izklausās ka vienīgā lieta ko var filmēt ir koncerti vai sporta spēles, un viss tiks glabāts kautkādos mūža arhīvos :D

Ja kautko vajag fiksi nofilmēt un parādīt Feisbukā vai kādam citam aizsūtīt, tad loģiski ka vertikāli, jo tā ir gan ērtāk nofilmēt, gan ērtāk apskatīt. Priekškam bezjēdzīgi grozīt telefonu, lai apskatītu vienu Feisbuka video.

  • Slikti! 2
Link to comment
Share on other sites

Ja apskata profesionālus video, kas tieši domāti Feisbukam, tad viņi nav ne vertikāli, ne horizontāli, bet pārsvarā 1:1, ko arī iesaka (supportē) pats Feisbuks un Instagramma. Otrs variants ir 4:5 vertikāli, bet to es tik bieži nemanu.

 

Users are taking in far more content from their mobile devices when compared to desktop computers. Because of that, 16:9 is becoming a less popular aspect ratio for videos. Blog.Bufferapp found that square video (1:1) is about 78% more effective in reaching viewers than landscape video (16:9).

 

https://www.borrowlenses.com/blog/best-youtube-and-vlogging-video-aspect-ratios/

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , Didzis teica:

visas sejas pārvēršas par ''varžuģimjiem''

Pofig, ātri pierod

pirms 6 stundām , raiviic teica:

"audzināt" visus pazīstamos, kuri vertikālos video filmēja

Meita mācījās Mākslas un mediju tehnikumā (bijušajā RAV) video operatoros. Viņiem pasniedzējs bija strikti pateicis - ja kāds iesniegs vērtēšanai vertikāli filmētu video - tajā pašā dienā izlidos no skolas. :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , jacobs teica:

Tad jau tā, ne seja, bet ''morda'' būs bijusi

Ja pareizi iekadrēta 4:3 bilde, tad. simts punktu. cilvēka galva'' iespiedīsies griestos'', vai vispaŗ piere būs nogriezta. 

 

pirms 6 stundām , Zin... teica:

Visiem atkal uz 4:3 ekrāniem atpakaļ lekt

Nekur nav jālec, vienkaŗši 4:3 vecais videomateriāls jāskarās neizplests un lai gar abiem sāniem ekrāns stāv melns.

 

pirms 6 stundām , versatile teica:

Kāda vajadzība, tā arī filmē un basta

Nav vis basta, labi filmē vertikāli, lai būtu ''māksla'' bet ko tad ''slauki'' kadru pa labi un kreisi, jo viss sižets nesalien bildē. Tas ir apsolūts stulbums, jo cik tur darba telefonu pagriest un viss ielien kadrā.

 

pirms 5 stundām , AndrisBB teica:

Priekškam bezjēdzīgi grozīt telefonu, lai apskatītu vienu Feisbuka video

Nu un priekškam jums vajag telefonus ar lielu ekrānu, ja to normāli neizmanto. Kapēc tad kino savulaik pārgāja uz platekrānu, kapēc televīzija pārgāja uz 16:9,  un neliek tos teļukus vertikāli? Viss tas saistīts ar cilvēka redzi, jo acis divas, novietotas horizontāli un mēs uztveram platekrāna bildi ar redzi.  

 

Pirms 38 minūtēm , ivo teica:

ja kāds iesniegs vērtēšanai vertikāli filmētu video - tajā pašā dienā izlidos no skolas

Pilnīgi pareizi, tam jābūt asinīs, ka telefons obligāti jātur horizontāli, nedrīkst ar to lēkāt, bezjēgā ''slaucīt bildi'' pa labi, pa kreisi un pumpēt transfokatoru tuvāk tālāk. Tas ir filmēšanas pamatprincips un visi, kuri mācijušies filmēšanu, to zin. Tikai tagad nestāstiet, ka kadram jābūt dinamiskam un stabilu kadru tur tikai pensionāri operatori. Pensionāri operatori noliek kameru pareizā vietā tā, ka darbība notiek kadrā un operatoram nekas nav jādara. Protam, mūsdienās ir visādāki verķi parādijušies, kuri notur kameru vajadzīgajā stāvoklī kustībā, bet ne jau pliku telefonu kratot rokā.

 

1 stundu atpakaļ, ieleja teica:

ja opis negrib skatīties vertikālos video, tad špudūc! no TikToka un citām jauniešu video

Nav tāda jauniešu video un nekad nebūs. Jā, sižets, ko filmē, var būt domāts jauniešiem, bet filmēšanas un fotogrāfēšanas pamatprincipi visiem ir vienādi nemainīgi.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 17 stundām , romajo teica:

Lēts jau nenozīmē tikai švakāku bildi, bet arī iekšas un lielākas izredzes kapāties pa servisiem. Beigās remonta izmaksas var būt tādas, ka liek aizdomāties, vai maz ir vērts kko  labot vai izdevīgāk pirkt jaunu. Kgan, protams, virtuvei tak  nepirks tv pa 1k €.

Reti kuru TV ir izdevīgi remontēt. Bet es nedomāju poļu Mantu vai Turku JVC.

Priekš SDR satura(TV, Youtube, filmas 1080p un uz leju) 350 eiro Samsungs  būs gandrīz tikpat labs, kā Samsungs par 1500 eiro. Tas pats arī uz LG utt attiecas.

Dārgie TV ir domāti priekš HDR satura(jaunās spēles un Ultra HD filmas).

Link to comment
Share on other sites

Nu ja primāri filmē video kas domāts, lai skatītos uz TV vai monitora, tad filmē horizontāli.

Ja skaidri zināms, ka tas priekš Feisbuka, Instagram utt, tad 1:1 (ja tāda iespēja), kapēc mēģināt bāzt ar varu formātu vietās kur tas nav piemērots, tikai tapēc "ka tā vajag"?

 

Karoče pielāgo formātu video pielietojumam. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 25 minūtēm , ieleja teica:

viņi “uzliktu Nikolaju” mūsu domām, jo viņiem ir viens ekrāns un tas vienmēr stāv vertikāli, atšķirībā no opjiem

Vai tad kāds tagad jauniešus māca, kā ir pareizi, kā māk, tā mauc. ''Neuzliktu nikolaju'' ja būtu zināšanas, citādāk protams stulbs jau arī paliks stulbs. Nez kapēc telefonā, skatoties filmu, to gan jaunieši pagriež.

 

Pirms 17 minūtēm , AndrisBB teica:

Ja skaidri zināms, ka tas priekš Feisbuka, Instagram utt, tad 1:1 (ja tāda iespēja), kapēc mēģināt bāzt ar varu formātu vietās kur tas nav piemērots

Neiet runa par bildēm, bet par filmēšanu, kad daudzkas nelien kadrā un tiek telefons grozīts. Ja telefon stāv horizontaļi, tad nekas nav jāgroza.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tas viss panesās no selfijiem un video ar sevis filmēšanu. Lai ielīstu kadrā efektīvi (citādi priekš kam truba ar tik lielu ekrānu)  horizontāli, ir jāapguļas vai jālieto selfija kāts. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 56 minūtēm , RHS teica:

Priekš SDR satura(TV, Youtube, filmas 1080p un uz leju) 350 eiro Samsungs  būs gandrīz tikpat labs, kā Samsungs par 1500 eiro. Tas pats arī uz LG utt attiecas.

Dārgie TV ir domāti priekš HDR satura(jaunās spēles un Ultra HD filmas).

Ne gluži - diezgan pamatīga ir matricas kvalitātes starpība un attēla apstrādes algoritmi (tai skaitā upscale). Uz aci redzami.

Link to comment
Share on other sites

Jā , pats pieredzēju ka lētas TV to virszemes TV pilnīgi nebaudāmu. Pieliekot blakus normālāku vismaz acīs nekrita tie ''kvadrātiņi'' . Nemaz nerunājot par blāvo bildi uz tā LG lētuča ( laikam baigi mazais spilgtums/kontrasts) . Tāpēc arī pētu cik par kuru kādas atsauksmes. Varbūt vidējā līmeņa un augstā plaukta ne tik diži, ja dārgākajam visādas papildus fīčas kas neattiecās uz attēlu.

Pagaidām skatos uz Sony.

 Nu , domāju ka kaut kas jau ir ''apakšā'', ja tas ir vienīgais , kad ieliek filtrus OLED ar HDR. Vienīgais maz infas vai nav kādi kasjaki . Šur tur daži uzsver , ka esot tik HDM2.0, bet LG, vienam, esot 2.1. Bet man tā nu galīgi neaktuāla fīča. Nu pa lielam tiks izmantots IP TV un filmām (HD un UHD)

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Laiks tagad diezgan štruntīgs, tapēc uzdāvināju sev agro ZSV dāvanu - Wahoo Kickr Core, lai var močīt Zwift. 

Saspraudu visu ar 25'' monitoru, bet ne pārāk - pārāk mazs. Laikam jānopērk kāds mazliet lielāks TV.

55'' izskatās OK. Ieleiktie ekrāni vēl ir modē vai arī uz 55'' nav jēgas?

 

TV neskatos, tapēc visas tās TV fīčas nav svarīgas. Tīri lai izmantotu trenažierim.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kopš visu kontentu var skatīties internetā online, TV krāj stūrī putekļus. Tā kā katrs mājā patērē savu saturu, var mierīgi ar normālu monitoru/planšeti/telefona iztikt.  Nav arī vajadzīgs pusi telpas izbrīvēt sienai priekš TV + dīvāns. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 10 minūtēm , Zin... teica:

Ieliektie vairs īsti nav. 

Jāpaskatās kas ēbayā pieejams, jaunam negribas naudu tērēt, pienāks pavasaris un tāpat stūrī krās putekļus līdz nākamajai ziemai

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

@rubb Kas kuram muļķības. Virszemes TV neatceros, kad būtu ieslēdzis, nav vēlmes pielāgoties saturam pēc programmas. Visu lokālo un citu saturu skatos uz monitora uz normālām ausīm savā dīvānā. Biju pieslēdzis TV, pēc tam aizvācu prom, jo galvenā problēma, ka viņu vajag pareizā attālumā un leņķī. Monitoru var piestumt uz galdiņa kur vajag, kādā augstumā/leņķī.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 39 minūtēm , Zin... teica:

Kosmoss cenā. 55" ir lētāks ne

HVZ, bet ja paskatās to Sony centru, tad ar OLED HDR tik. 48 collu. Nu varbūt kas ir ''apakšā'' ? Cik saprotu tiem OLED ''pieklibo'' spilgtums lai ''izspiestu'' normālu HDR. Varbūt šim ir? Nu tā , lēnām ievācu inf, jo nemīlu pirkt uz bui dui un pēcāk kost pirkstos, ka saekonomējis dažus procentus, bet manta krietni sliktāka.

 Diezin vai pirkšu nākošo pēc gada, skatos lai būtu ar max kvalitātes bildi. 

Link to comment
Share on other sites

Sony, philips, LG, visiem matrica būs viena un parametri identiski. Atšķiras apstrāde un papildus fiichas

Link to comment
Share on other sites

Pirms 20 minūtēm , Mezavecis teica:

Visu lokālo un citu saturu skatos uz monitora uz normālām ausīm savā dīvānā.

Nu es tā negribu nokaut kino vakarus ar ģimeni, kur ir pilnā skaņa ar labu bildi filmām un koncertiem.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Pirms 10 minūtēm , Racer teica:

kino vakarus ar ģimeni,

Man par šādu pasākumu kā tradīciju ir daudz kas iebilstams, balstoties pieredzi jaunībā, kad TV bija centrālais objekts mājā :) 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Gribēt ir viens, bet realitāte ir cita. Internetā var atrast pietiekoši daudz aptaujas par tēmu un rezultātus. Bet tāds ieradums kā ģimenes sēdašana pie TV pamazām izzūd kā parādība no cilvēku dzīves. Ja tā padomā, tad no jaunākas paudzes skatupunkta, tas liekas visai neloģiski kautko tādu darīt. 

Pietam esot milzīgas atšķirības starp vecuma grupām. Kamēr vecie dod priekšroku sēdēsanai pie TV un skatās ko rāda, tikmēr jaunie katrs skatās uz savas iekārtas to kas patīk un kautkādu seriāli gadījumā, visu sezonu vienlaicīgi.

 

 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Viss ir atkarīgs no tā cik bieži un vai tas nepārvēršas par apmātību... ;)

Pirms 2 minūtēm , Mezavecis teica:

Man par šādu pasākumu kā tradīciju ir daudz kas iebilstams, balstoties pieredzi jaunībā, kad TV bija centrālais objekts mājā :) 

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nu , jā , visticamākais gan Sony a9 48, gan  LG  OLED 48 CX matricas vienas. Neraža ka pie mums , to LG tirgo gandrīz pa tādu pašu cenu ka Sony, kaut ārzemēs cenas atšķiras , krietni. Nu tā ka ''nesvilst'' , jānogaida kad beigsies jaungada pirkšanas bums. Tad varbūt, tam LG cena nolaidīsies.

Link to comment
Share on other sites

55 collu OLED par lielu, ka esi gatavs piemaksāt par mazāku TV?

Virszemes TV vēl nav vismaz 720p?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Par virszemes TV runājot: lai kāds būtu TV sūdu par pīrādziņu neuztaisīsi.

Nu VTV var skatīties uz 21" TV burbuļa, tur kvalitāti neredzēsi, bet kas lielāks par 42", tur var redzēt bildi, kuras ilga skatīšanās var sabojāt acis.

Es tikai tāpēc speciāli LV kanālus skatos interaktīvā TV, ok, bilde arī nav zelts, bet vismaz skatāma.

Link to comment
Share on other sites

oponeeshu tiem, kas dod priekshroku HD panelim vs UHD prieks SD kontenta -

teoreetiski, ja signaals netiktu apdaavinaats veel ar video kompreseeshanas artefaktiem,

SD pikselju paareekjins uz HD notiek ar lielaakiem zudumiem saliidzinot ar paarreekjinu uz UHD,

jo tur kur pikselji nesakriit 1 pret 1, tiek izreekjinaats videejais aritmeetiskais

 

luuk ilustraacija, no seerijas "paraadam uz pirkstiem" - katra ruutinja ir viens pikselis

 

avots:

Compare_Pixels_SD_720x576.thumb.png.591e99d02d1c20aff94e5255d07332f6.png

 

SD paarreekinaats uz HD

Compare_Pixels_HD_1920x1080.thumb.png.c563e86aeb704039493a6faed941a957.png

 

SD paarreekinaats uz UHD

Compare_Pixels_UHD_3840x2160.thumb.png.54e06e06a998880e08d09d543261fb2d.png

Labots - MartiniB
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Labs vakars!
Varbūt kādam te ir uz pieredzes balstīts viedoklis par CX vai Q90T ?

Meklēju savu sapņu TV uz 65".
Naudiņās ~1,5-2k
Par šādu ciparu gribas visus bonusus, kā, piem., 100/120Hz, 4k, 10bit

Gan ģimenē vairākiem ir lg sk8500. Sasodīti laba manta, labs upscalings, krāsas, skaņa, 100/120hz, 10bit krāsiņas. Itkā pat viss apmierina, varētu ņemt, bet kkā liekas negudri ņemt jaunu TV kuram jau būs ~3gadi. Saskatījos dažādus apskatus - no jaunākajiem acīs ieleca cx (no oļegiem man nav bail) un q90t.
cx tehniski labs, bet blin, kāda velna pēc TV jātaisa glancēts ekrāns?! Daudzi saka, ka baigi atspīd viss. Un klāt tad vēl jāpērk atsevišķi kāja, jo orģinālā bezjēgā liela uz aizmuguri aiziet, nevar pie sienas nolikt tuvu.
Q90T - laba cena, kā sk8500. Nav 10bit krāsu, bet acs mana jau arī nav profesionāla, domāju ja labi rāda, gan būs ok. Bet šim atkal kkāds mistiskais pretspīduma palags virsū un, atpsīdums dažkārt pārtransformējas par varavīksni uz ekrāna.

Varbūt kādam mājās ir cx vai q90t un ir ko pateikt par viņiem?

Link to comment
Share on other sites

Kam izmantosi to tv? 

Un pofig, ka tam samsung nav 10 biti. Viņam 8bit+fcr labi rādīs tāpat. 

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

Tas SK8500 ir krietni sliktāks par Q90T, kur nu vēl CX, jo viņš ir IPS.

Q90T ir FALD VA ekrāns, krietni spilgtāks, daudz labāka melnā krāsa utt. 

Domāju, ka janvārī viņam būs atkal akcija un varēs nopirkt par 1400-1500 eiro.

LG CX būs vēl labāks, perfekta melnā krāsa utt. Bet plusus salīdzinot ar Q90T pamanīsi tumsā, pa dienu Q90T būs ļoti tuvu CX un pietam ir speciāls pārklājums, kurš labāk atstaro sauli utt.

CX lielāka problēma ir paneļa ilgmūžība, pēc 3 gadiem var parādīties burn in. Piemēram, Youtube vai Netflix logo iedegt.

 

Labots - RHS
Link to comment
Share on other sites

Pats lietoju iepriekšējā gada Q85R, kas ir ļoti līdzīgs Q90T/Q95T

Vēl variants ir Hisense U8Q, tagad cena 900 eiro. Čomam ieteicu, viņš tagad pārlaimīgs.

Viņam nebūs Samsunga papildus ekstras - skatu leņķa paplašinātājs, atspīduma filtrs, arī softs(gan OS, gan attēla apstrāde) atpaliks, bet toties cena super salda.

Link to comment
Share on other sites

Ārzemju forumos esmu redzējis, ka tā notiek. Sarkanajai krāsai ir visīsākais mūžs oledos, tādēļ pietiek dažas reizes katru dienu atvērr Youtube vai Netflix un logo iedegs pēc dažiem gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Hm, sāku jau lēnām sliekties uz ''nano''. Cik saprotu, ja ir pietiekami daudz zonu tām ''direckt'', tad laikam dikti neatpaliek no OLED . Es kaut kā ''konservatīvs''- ja ko pērku  tad lai nav pēc pāris gadiem jāpērk jauns. Jāpapēta kas labāks - Sony vai Samsung.  Izmērs nu gan nav vajadzīgs dižais, jo skatīšanās attālums 2-3 metri, bet vieta ir kā ir . Nu milzonīga izmēra, domājams, arī rijīgāks uz elektrību.Skatāmais saturs , domājams ka viss pa HDMI. Skaņa- nu neko papildus jau nelikšu. Tā ka vēlama max laba ko no tiem TV var. Tomēr, bieži, tas TV ''griežās'' fonā, kad kaut ko dari tipa mūzikas kanāls vai ziņu. Nu nēbūtu labi ja ''iedeg'' kāds logo.

Link to comment
Share on other sites

Best Home Cinema TV: Panasonic HZ2000
Best Living Room TV: Sony A8
Best Gaming TV: LG CX
Best TV of 2020: Panasonic HZ2000

ja kāpīts nav faktors, tad varētu domāt, ka augstāk minētie šobrīd ir varianti. Šis čalis diezgan frīkainā līmeni ķidā tv   
https://www.youtube.com/watch?v=I4PPSYD5Xms

Tā oled iedegšana ir interesanta tēma. Viennozīmīgi laikam neviens nesolās, ka neiedegs, bet it kā esot veikti visādi uzlabojumi, lai panelis pats maina pikseļu izvietojumu un tādejādi neļautu iedegt iepriekš minētajām detaļām. 
Tajā pat laikā, ja plānots slēgts klāt PC un lietot kā desktop, tad laikam nav laba doma. Interesanti, ka neskatoties uz to visu  ir piedāvājumā laptopi ar oled ekrāniem. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...