Jump to content

Par dzīvi Latvijā, par šo forumu, un kaut ko no tā..... .


alusbundza
 Share

Recommended Posts

pirms 3 stundām , AndrisBB teica:

2 nedēļām gadā brīvu

 

Kalifornijā apmaksāts bērna kopšanas atvaļinājums ir 4 nedēļas, ja nemaldos...

Viņiem ienākumu taksācija ir pavisam citāda un tāds "sociālais nodoklis" nepastāv. Tas ļauj salīdzinoši ar Eiropu daudz vairāk nopelnīt, bet sociālajā sfērā katrs savus rēķinus apmaksā pats.

 

Zinu konkrētu keisu no apdrošināšanas kompānijas: Latvijas pilsone Miami lidostā novēlās pa lidmašīnas trapu un salauza roku. Aizveda ar ātrajiem + rentgens + iešinošana + pretsāpju zāles = ceļojumu apdrošinātājs Latvijā saņēma rēķinu 35 000 usd. Tie bija šokā, paprasīja vairāku Floridas slimnīcu cenrāžus un... tie neko daudz neatšķīrās.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , msp teica:

(..) ceļojumu apdrošinātājs Latvijā saņēma rēķinu 35 000 usd. Tie bija šokā, paprasīja vairāku Floridas slimnīcu cenrāžus un... tie neko daudz neatšķīrās.

Ir sanācis pastrādāt ar amerikāņiem. Ja atmiņa neviļ, kaut kur padzirdēju/lasīju, ka tur apdrošinātāji ar slimnīcām kaut kādā mērā tirgojoties:

Slimn.: No jums 100k.

Apdr.: Dosim 50k.

Slimn.: 50k būs par maz, 70k.

Apdr.: Sarunāts.

 

Nav ne jausmas, cik tur taisnības :)

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 37 minūtēm , msp teica:

Kalifornijā apmaksāts bērna kopšanas atvaļinājums ir 4 nedēļas, ja nemaldos...

 

Tā varētu būt kāda kompānijas iekšējā prakse. Pēc likuma nekas nav jāmaksā, bet var dabūt 12 ned. neapmaksātu.

Link to comment
Share on other sites

Kalifornijā apmaksā, bet tur ir nianses. Štats garantē apmaksu, bet darba devējam nav pienākums saglabāt darba vietu. 

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Neizskatās ka kautko apmaksātu

https://www.shouselaw.com/ca/labor/leave-laws/maternity-leave/

Employers do not have to give paid leave.7 They just have to leave their workers’ jobs open for when they return. But there are ways for employees to continue receiving money.

  • Accrued Paid Time Off. Employees may use their vacation or sick days towards maternity leave. Employers may even require workers to use their accrued paid leave.
  • Health insurance. Companies must keep workers on PDL or family leave on their group health insurance at the same contribution rates.
  • Paid Family Leave Act (PFL). Eligible employees can get partial pay for six weeks during a one-year period to bond with a new child. The maximum weekly salary is $1,300.
  • Temporary Disability Pay. Employers must pay their employees on PDL if they would pay similarly-situated employees on disability leave for non-pregnancy/birth-related conditions.
  • State Disability Insurance (SDI). Employees eligible for SDI must have paid $300 or more into the program for five to 18 months before the claim’s start date. And the employee must have a pregnancy- or birth-related short-term disability. Currently, SDI pays out $194.91 to $1,299.43 per week.

Some companies do provide paid maternity leave as a matter of policy. Employees are advised to consult with a labor attorney to discuss all of their options and what they are entitled to.

Link to comment
Share on other sites

 

pirms 2 stundām , msp teica:

paprasīja vairāku Floridas slimnīcu cenrāžus

Nebrīnos, tajā štatā ārsti un apdrošinātāji var ļoti labi nopelnīt.

Ir spēle - iegūglē "Florida man" un savu dzimšanas dienu. Vai kādu citu datumu.

Kaut vai 10. maijs: https://www.google.com/search?q=florida+man+10+may

 

Citēt

 

Florida man tries to pawn his baby

 

Citēt

Florida man steals alligator from golf course, tries ‘teaching it a lesson’ by throwing it on roof of bar

 

Link to comment
Share on other sites

Jurkins
pirms 4 stundām , msp teica:

Man gan "karjeras izaugsme" šķiet dabiska lietu kārtība.

Pārsvarā dabiska, dažiem pokuj. Man, piemēram, nevajag. Protams, kaut kādā brīdī. Tas, ko minēji Tu par bērniem, nav karjera bet izaugsme. Izaugsme ir ok, bet karjeru man nevajag. Vienkārši man pietiek. Es negribu vairāk strādāt, lielāku atbildību u.t.t., lai saņemtu vairāk naudas. Man nevajag. Es pilnīgi apzinos, ka kādam tagad žults paspruka uz visām pusēm 😁. Nekad nesapratīšu to variantu, ka ja ienākumi ir x, tad vajag māju rajonā y ar z guļamistabām, ja ienākumi 2*x, tad jāpārceļas uz rajonu yy uz māju ar 2*z guļamistabām un istabu ponijam. Man to nevajag.

 

pirms 4 stundām , msp teica:

Kā tieši indivīdi panāk savu milzu pievienoto vērtību, kuru mēs nekādi nevaram panākt.

Tā "pievienotā vērtība" (jā, tieši pēdiņās) ir virtuāla savā būtībā, bet kļūst reāla attiecīgos apstākļos. Kapitālisms savā pašreizējā veidolā var pastāvēt tikai tad, ja ir metropole un nomales. Tu runā par pievienoto vērtību metropolē. Jā, Eiropa ir metropole vēl aizvien. Pienāk brīdis, kad bijušās nomales sāk palikt neapmierinātas ar savu statusu. Bet citu nomaļu vairāk nav. Antarktīdā tirgus ir ierobežots 😁, Āfrikā neviens cilvēkveidīgais negrib strādāt 😁. Viss, tā lodīte ir tik liela cik ir. Domājiet par velti tas pats Švābs raksta gudras grāmatas par  stakeholder capitalism, dažādās vietās tiek eksperimentēts ar to garnatēto ienākumu vai kā to pareizi nosaukt u.t.t. Es, protams, apzinos, ka būta eksperti tādus Švābus atstāj nervozi pīpējot gaitenī. Un tiem, kuriem tagad izlēca žults, varu tika ieteikt nomierināties. 😁 Es par kapitālismu neko sliktu nepateicu 😁.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Gribēju tik piebilst, ka ASV medicīnas sistēma ir teju leģendāra. Principā, to uzskata par pusmafiozu veidojumu, kur ārsti pasūta lērumu ne pārāk vajadzīgu analīžu "lai būtu droši" un tieši tā kā te daži biedri norādīja, tirgojas ar apdrošinātājiem.

Tas nu toč nav virziena, kur attīstīties.

BTW, atceros, ka daži zinātnieki man pirms laika iebakstīja, ka ASV esot viens no lielākajiem medicīnas budžetiem uz cilvēku pasaulē, bet tajā pašā laikā viena no slimākajām nācijām pasaulē. Ļoooti dīvaina korelācija.

Link to comment
Share on other sites

Jurkins
Pirms 3 minūtēm , VebKamera teica:

Ļoooti dīvaina korelācija.

Kāpēc? Ja pieņem, ka, piemēram, temperatūras izmērīšana ir 599,99 usd metropoles cenā?

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Pa lielam tiek uzskatīts ka USA medicīna ir visneefektīvākā attīstītajā pasaulē.

Iemesls pavisam vienkārš - nevienam nav lielas intereses tur kautko ietaupīt vai ārstēt. 

Zāļu ražotāji cenšās nokāst cik tik var un neviens viņus neregulē (cenu ziņā). Vienas un tās pašas zāles USA maksā 180 USD, kamēr Kanādā 10 USD.

Slimnīcas ir privātas un tām arī gribas pelnīt, tapēc kāš uz visa no kā var nokāst. Kamēr apdrošinātāji maksā, tikmēr vienalga cik samaksāt zāļu ražotājiem vai par procedūrām utt.

Apdrošinātāji to visu tāpat nokāš no cilvēkiem, tapēc ietaupīt nav nekādas intereses.

 

Tīri visa birokrātija ar dokumentiem, apdrošināšanām utt izmaksājot vairāk uz galviņu kā UK pilnīgi bezmaksas medicīna. Nemaz nerunājot par pašu ārstēšanu. Bet UK iegūst daudz labākus rezultātus, pacientu mirstības, bērnu mirstības utt rādītājos.

USA zīdaiņu mirstība esot pat augstāka kā Krievijā.

 

Nu tas ka cilvēkiem nākas pasludināt bankrotu, tapēc ka ir kāda slimība, tas ir standarts. Neviens viņus apdrošināt vairs negrib, vai arī prasa desmitos tūkstošu mēnesī.

Labots - AndrisBB
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Jurkins

Uzdrošināšos piebilst, ja USA aizsardzības budžets būtu tikpat liels kā krievijai (pat ņemot vērā briesmīgo raspizģajismu u izzagšanu), šiem būtu kādi 5 abramsi 😁 bez kāpurķēdēm.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Vispār jau audz un interesanti video par problēmām Amerikā.

Kautvai par skolu un visādu servisu finansēšanu. Skolas pa lielam tiek finansētas pa nodokļiem ievāktajiem no tā rajona. Ja rajons sūdīgs un ar zemiem iedzīvotāju ienākumiem, tad arī skolas ļoti sliktas. Pēctam bērni tur neiegūst nekādu jēdzīgu izglītību, veidojas bandas utt, getto, un tiem kas tur dzīvo nākamajās paaudzēs ir vēl grūtāk izlauzties no tā nabadzības apļa.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Android1
8.05.2022. , 08:40, ju teica:

Tieši tā, un domā, ka viņiem tur vēl mūs vajag?

Lai gan, gan jau to gāzi uz Inčukalnu pumpēs tāpat. Ja ne no tā gala, tad no LT-PL savienojuma, ko tikko atklāja.

UGS-facilities-EU-TwH.png?lossy=1&strip=

Skatoties uz šo karti, man rodas jautājumi.

1. Apkārtesošajiem, uzglabāšanā, ne sūda nav - Somija, Baltija, Polija (pie viņu apjomiem - lol). Zviedriem, gan jau ir nevājas trubas no Norges, bet tomēr.

2. Esmu lasījis, ka mums ir vēl potenciāla kaudzīte ar vietām, kur varētu noglabāt gāzi, bet lielākā ir Dobele (kā saprotu, vismaz, 2x+ lielāka kā Inčukalns, kuru pat vēl var paplašināt). Dobelē, investīcijās, vajadzētu ap 1,5B. Kāpēc, nepiesaistīt apkārtējos un neizveidot to krātuvi, tādējādi, stingri nodrošinot, arī mūsu pašu termināļa (turklāt, lētāka, kā EE un LT) noslodzi? Gāze ir tīrākais no ogļūdeņražiem un to vajadzēs vēl ilgi. Sanāktu 2 šāvieni ar vienu zaķi - LV, papildus bizness un enerģētiskās neatkarības pastiprināšana, reģionālā līmenī. Un tad termināli var bliezt kaut vai Liepājā, pa ceļam uz Dobeli un tālāk jau mūsu Inčukalns.

 

Varbūt kāds, kaut ko, par šo ir dzirdējis un esmu vienkārši palaidis garām?

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Rēķini to ka nekādu finansējumu no Eiropas naftas/gāzes nozarei nevar iegūt. 

Liela daļa investīciju fondi un bankas arī šajās nozarēs vairs neiegulda. 

Kur ņemsi naudu? Un vai tāds projekts jebkad finansiāli sevi atpelnīs?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Android1
1 stundu atpakaļ, AndrisBB teica:

Vispār jau audz un interesanti video par problēmām Amerikā.

Kautvai par skolu un visādu servisu finansēšanu. Skolas pa lielam tiek finansētas pa nodokļiem ievāktajiem no tā rajona. Ja rajons sūdīgs un ar zemiem iedzīvotāju ienākumiem, tad arī skolas ļoti sliktas. Pēctam bērni tur neiegūst nekādu jēdzīgu izglītību, veidojas bandas utt, getto, un tiem kas tur dzīvo nākamajās paaudzēs ir vēl grūtāk izlauzties no tā nabadzības apļa.

 

 

Skolu finansēšana, pārsteidza arī mani. Ja tu dzīvo sūdīgā rajonā un pat tā vieta, kur tev būtu jāapgūst zināšanas ir sūds, tad uz ko citu var cerēt...

Principā, tur visas pilsētas ir būvētas pavisam ačgārni - visur tikai ar auto (sabiedriskais, lielākoties pastāv tikai centrā/noteiktos maršrutos). Ja no suburba gribēsi aiziet uz veikalu - par gājēju/velo ceļiem neceri (drīzāk jācer, ka tevi nenobrauks naher). Pats neesmu bijis, bet YT ir daži labi kanāli, kur par šo tiek runāts un salīdzināts, kaut vai ar to pašu Eiropu.

 

Suburbos ir tikai privātmājas, kas sevi un infru nav spējīgas nodrošināt, apmēram, nekā un tad ir jācer uz jaunu privātmāju/investoru vilni. Uzņēmējdarbības, tur nav nekādas, ar visu no tām izrietošajām sekām. Vietējie, lētāku dzīvesvietu izveidi rajonā, neizskata, jo tas piesaistītu "zemākas" kategorijas cilvēkus. Apburtais aplis.

Es, personīgi, tajā miskastē, nekad negribētu dzīvot. 

Labots - Android1
Link to comment
Share on other sites

Android1
Pirms 21 minūtēm , AndrisBB teica:

Rēķini to ka nekādu finansējumu no Eiropas naftas/gāzes nozarei nevar iegūt. 

Liela daļa investīciju fondi un bankas arī šajās nozarēs vairs neiegulda. 

Kur ņemsi naudu? Un vai tāds projekts jebkad finansiāli sevi atpelnīs?

 

 

 

Šī brīža situācijā? Sametoties, ne tikai visai Baltijai, bet gan krietni jaudīgākai Somijai un īpaši Polijai (varbūt vēl kāda Čehija/Slovākija/Zviedrija gribētu dabūt kādu nelielu procentu (minējums)) - tās investīcijas būtu samērā maza vienība.

Atomi, Eiropā, mums nebūs pietiekami vēl oj cik ilgi, vējš var kādu laiku arī neuzpūst (tikko jau bija kāds precedents, īpaši salā).

Tas nav tikai naudas jautājums, bet arī drošības. Ja nebūs ar ko apsildīt mājas un saražot elektrību un vajadzības gadījumā, rezervju, no kā pasmelt, tad visam iestāsies daudz lielākas problēmas kā tās investīcijas.

 

P.S. Galvenais nebūt pārāk alkatīgiem. Padomijas domāšanas, alkatības un korupcijas dēļ mēs, 90os, noteikti, pasējām iespējas, ka pie mums ienāk lieli rietumu ražotāji.

Labots - Android1
Link to comment
Share on other sites

Jurkins
pirms 8 stundām , Android1 teica:

Tas nav tikai naudas jautājums, bet arī drošības.

Šo droši vari neminēt. Pēdējie ~20 gadi parādīja, ka brīdī, kad acis aizlīst ar piķi, par drošību ir nospļauties. Lai gan tas varbūt tikai mums no malas tā izskatās. Kas gan elitei (bez sazvērestībām) drošības ziņā ir mainījies? Itin nekas. Tikai vairāk piķa nāk. Piedevām tāds kariņš ( ne Krišjānis 🤣) ir lieliska iespēja iegūt zemu bāzi, lai pēc tam nākamos daždesmit gadus varētu taurēt par izaugsmi un attīstību. Un kāds apgrozījums!

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , AndrisBB teica:

USA zīdaiņu mirstība esot pat augstāka kā Krievijā.

Krievijā sistēmiski ir labāk izdomāta med. aprūpe, bet praksē ir pakaļā.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Nu statistika ir statistika. Jebkurā gadījumā diezgan bēdīgi viņiem tur ar to medicīnu. Bezjēdzīgi dārgi, neefektīvi un nabadzīgākajiem slāņiem nepieejami. Protams ja naudas daudz, tad problēm arī tur nav. 

Link to comment
Share on other sites

Android1
11.05.2022. , 08:45, Jurkins teica:

Šo droši vari neminēt. Pēdējie ~20 gadi parādīja, ka brīdī, kad acis aizlīst ar piķi, par drošību ir nospļauties. Lai gan tas varbūt tikai mums no malas tā izskatās. Kas gan elitei (bez sazvērestībām) drošības ziņā ir mainījies? Itin nekas. Tikai vairāk piķa nāk. Piedevām tāds kariņš ( ne Krišjānis 🤣) ir lieliska iespēja iegūt zemu bāzi, lai pēc tam nākamos daždesmit gadus varētu taurēt par izaugsmi un attīstību. Un kāds apgrozījums!

Bet te, jau tieši varētu lielīties ar ienākošajām investīcijām, papildus ienākumiem un darba vietu izveidi, kas nav kārtējā uzblieztā Maksima. Turklāt, ārpus Rīgas. Ar pliku kupi-prodaj biznesu, valsti neuzturēsi, tranzīts ar iet mazumā. Jāpārorientējas - turklāt, mums, ir ko piedāvāt. Vajag tikai iesākt runāt.

Link to comment
Share on other sites

Starlink nupat atjaunota karte, visur kur norādīts "pieejams" varot pasūtīt un saņemt bez kavēšanās.

Dzelži ar piegādi 700+EUR 
Abonēšana 109 EUR/mēnesī

image.thumb.png.0f5c7f10a7c4e93280b97317a713bb4d.png

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu beidzot šnukurs varēs savā mednieku namiņā internetu dabūt! A 109 eur viņam tak būs kā par velti :biggrin:

  • Haha 4
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, sounDDesign teica:

Skaidri redzams, ka nenāk viņi pie pieminekļa kritušos pieminēt... Viņi nāk naidoties, draudēt un nejēdzīgi lepoties ar savu «kruto» Krieviju.

  • Patīk 2
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Luckystrike teica:

ha, tur jau nokostajos jēbeļos redzams viss bez vārdiem :D

Es Tevi apbēdināšu - viņu jēbeļi ir tādi arī bez košanas... 😛 

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , maize teica:

Dzelži ar piegādi 700+EUR 
Abonēšana 109 EUR/mēnesī

Jā, bija laiki, ka es par līdzīgu cenu, bet ne parametriem, ņēmu netu no Latneta un dalīju ''sādžiniekiem''.

Jo tā arī tiem bija vienīgā iespēja. ''Iezvanpieejas nets'' toreiz, līdz ar pēdējā ''VEF telefoncentrāles brīnuma'' uzstādīšanu, tika veiksmīgi likvidēts

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , Racer teica:

viņu jēbeļi ir tādi arī bez košanas

Vispār jau ''Rjazanskaja morda'' tiek iegūta selekcijas ceļā.

 Savā sādžā, ģimenē, krustu šķērsu kopojoties vairāku paaudžu garumā un visu laiku esot pillā.😀

Diemžēl arī mūsu tautiešu genofondam, un ne tikai, ''mīlēšanās starp tuvējām kaimiņmājām'', neko labu nenes. Un pirmā iezīme tam ir tieši izskats, kur tēlniekam rokā bijis tikai neass kalts.🙂

Labots - jacobs
Link to comment
Share on other sites

Jurkins
pirms 1 stundas , jacobs teica:

krustu šķērsu kopojoties vairāku paaudžu garumā

Te uz sejas (gan tiešā gan pārnestā nozīmē 😁) ir pierādījums, ka bībele, reliģijas un visas citas muļķības ir kuiņas. Ņemot vērā, ka sākumā bija tikai Ādams un Ieva (pat pa kreisi nebija kur aizšaut), tad galu galā tur vajadzēja sanākt tādiem kropļiem, ka bail. Mļaķ... 😁 a varbūt viss ir taisnība un tāpēc cilvēku dzimums ir tik stulbs.

Link to comment
Share on other sites

Citēt

Rīgas domnieki nolemj par labu “okupācijas pieminekļa” nojaukšanai

Šodien, 13. maijā, Rīgas dome ārkārtas sēdē ar 39 balsīm ”par”, bet 13 deputātiem balsojot ”pret”, pieņēma lēmumu par Uzvaras parka pieminekļa demontāžu.

https://zinas.tv3.lv/latvija/rigas-domnieki-lemj-par-okupacijas-pieminekla-nojauksanu/

Beidzot kāda laba ziņa.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
pirms 5 stundām , vvv teica:

Skaidri redzams, ka nenāk viņi pie pieminekļa kritušos pieminēt...

šitos mudakus momentā vajadzēja arestēt, un aizvest aiz krievu robežas

  • Ļoti patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa
Pirms 38 minūtēm , rooyar teica:

Beidzot kāda laba ziņa.

Atbildes reakcija Rīgas domes lēmumam par pieminekļa nojaukšana ir tāda, ka mani kaimiņi jau raksta vēstuli Krievijas Federācijas prezidentam V. Putinam, lai uzlidina Rīgai kodolraķeti, jo pilsēta, kurā nav 9. maija pieminekļa, nav tiesīga turpmāk pastāvēt. Vēstuli, domājams, parakstīs vairums Latgales priekšpilsētas darbaļaužu, kuri labprāt ziedos savas dzīvības, lai beidzot piebeigtu buržujus un imperiālisma asinssuņus!

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Pirms 19 minūtēm , usver teica:

jo Krievijā

Galīgi nav loģikas viņiem. Visdrīzāk visi viņi labi zina, kāda dzīve ir Krievijā, salīdzinājumā ar dzīvi šeit.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

Viņiem ir neslikta tā atgriešanās programma, dod mitekli, darbu, naudu ar diezgan lielu. Bet realitāte ir tāda, ka no gada sākuma tur kādi 4 milj. ir prom. Būtu gan jau x5 tas cipars, ja būtu iespēja.

Link to comment
Share on other sites

Oi, ja būtu šiem vienakāršota iespēja pie fašistiem un nacistiem strādāt , nu kjipa kā Latvijas gadījumā - aizlido uz Vāciju un rīt jau strādā. Domāju, ka 2009. gada izbraukšana no Latvijas būtu ziediņi uz raškas emigrācijas fona.

Link to comment
Share on other sites

laikamTak
pirms 2 stundām , vvv teica:

visi viņi labi zina, kāda dzīve ir Krievijā

Igaunijā arī zina

1:54:00

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...