Jump to content

Auto manā dzīvē..........................................

Smii
 Share

Recommended Posts

versatile
pirms 16 stundām , saf teica:

Nu manam mitsukam bija 1.22-1.38bar

Tas būs kopā ar atmo. Šitādi spiediena cipari parasti ir ap Stage2 tūningu.

Pa lielam elektroauto būs labs ja saimniecībā ir vēl otrs, parastais. Nu kaut vai tā pēdējā vētra. Mums vēl neko, bet ziņas dzirdēju ka Lietuvā vēl 20t mājsaimniecību bez elektrības. Starp citu elektroauto lietotājiem jautājums- vai taisnība ka tas auto silda savu aķi ziemā arī kad nebrauc? Ja tas tā , tad jau ja pazūd elektrība , pec laika ari auto būs nebraucams, kaut nelieto.

versatile
pirms 4 stundām , Edis7 teica:

Tesla būs sveiks un vesels? Kas notiks ar lētā un dārgā gala ķīniešiem?

Visi zibens spēriena gadījumi jau dziļi individuāli. Kur indukcija izsit tīkla karti un kur jāmaina puse elektroiekārtu mājās.

Reddit saka, ka ar normālu lādētāju visam jābūt ok, es uz to nepaļautos - kā negaisa laikā visu dzīvi esmu TV un citas dārgākas lietas rāvis no rozetes laukā, tā raušu, ev ieskaitot.

Pierīgā - Jūrmalās virzienā, vēl tik vakar pabeidza pēdējos atslēgums likvidēt. Tā kā 4 dienas bez elektrības. Elektroauto, kurš ļauj izmantot akumulatoru pretējā virzienā, kā reiz var būt lielisks palīgs mājsaimniecība, protams, arī mājas tīklam jābūt pielāgotam. Saules paneļi + hybrid invertors + akumulatori + elektrauto + parastais auto + ģenerators, tumšiem brīžiem un ziemai un būsi nodrošinājies.

Zibens ir ļoti jaudīgs un neparedzams...  100% drošība varētu būt tikai pazemē un nekam nepieslēgtam :D

Vienkāršākais un drošākais mājās visu atvienot no visiem pievienotajiem vadītājiem. Citādi tikai sarežģīta daudzpakāpju pārsprieguma un zibens aizsardzības sistēma var mazināt riskus.

versatile
Pirms 1 minūtes , maize teica:

Elektroauto, kurš ļauj izmantot akumulatoru pretējā virzienā, kā reiz var būt lielisks palīgs mājsaimniecība

Tieši tā. Liela powerbanka uz riteņiem. Uzlādē tur, kur lādētājs strādā un mājās kaut sūkni pagrabā darbini.

4 dienas ar globālu atslēgumu, tur nu elektroauto nevarēšana pabraukt būs mazākā problēma, dusi un veikali tāpat būs paralizēti, tāpat kā liela daļa darba vietu.

AndrisBB

Vienkārši pilsētai tuvāk jādzīvo, nav elektrības - aizej kājām uz veikalu pēc piena 😂 

versatile

Un ko tie zemnieki tā pisās ar to labību un karpeļiem, tak var veikalā nopirkt, nav pašiem jāaudzē :D

• Patīk 1
  • Haha 2

Tikai kur to pienu glabāt, ja ilgstoši nav elektrības? Reti kuram aka kur ielaist piena kannu(paku).

Tagad vairums mājsaimniecību pārgājušas uz indukciju, ūdens no spices utt., dienu vēl var davilkt, pēc tam jau sākas problēmas, ja ir iespēja, jārauj koferis pie radiem vai uz viesnīcu.

AndrisBB

Grozies kā gribi, visur dibens 😂

Bet nu vētras paliek biežāk un cilvēku laukos mazāk, tāka nākotnē nāksies sēdēt bez elektrības ilgāk un biežāk tikuntā.

Pērk pārdesmit kwh powerwallu, lai var vismaz pielādēt un aizbraukt kautkur, kur ir elektrība. Nu un lai piens nesaskābst.

AndrisBB

Jāpērk rezervei kautkāds japāņu mikro-braucamais, kam nevajag lielu aķi, kurš lēts un ko var pielādēt ar malku kurināmu ģenerātoru 😂

Tjip elektrikā Suzuki Jimny ekvivalentu

images?q=tbn:ANd9GcTekKduyYc8ltfdzYLpF1M

Jurkins
Pirms 1 minūtes , AndrisBB teica:

ko var pielādēt ar malku kurināmu ģenerātoru

Kāpēc vienu lieku pārveidojumu? Uzreiz gāzģeneratora auto. Pa ceļam varēs uzpildīties no kritušajiem kokiem. Tikai fuksītis jāņem līdzi.

Šeit jau mēs ātri nonākam pie vecās patiesības: Haosā visilgāk izdzīvo tas, kuram lielāks stroķis, nevis pilnāks šaparītis.😃

AndrisBB

2 dienas nekur aizbraukt nevar (tie kas aizmirsa pielādēt pirms vētras), iestājas haoss 😂

Zombiji un viens otru sāk šaut nost.

versatile

Tā kā tai anekdotē, kur nokr'ti džungļos lidmašīna.
Glābēji meklē, meklē, kamēr atrod lidmašīnas vraku džungļos, pie tā milzīgs kalns ar cilvēku kauliem un vienīgais izdzīvojušais pasažieris.

Glābēji skatās uz kauliem, un šis sāk skaidrot - nu, jūs saprotat, džungļi, apkārt tikai džungļi, es darīju, ko varēju, lai idzdzīvotu.

Glābēji - nē, nu, principā jau skaidrs, bet... lidmašīna tak tikai vakar nokrita.

• Haha 4

Pirms 10 minūtēm , AndrisBB teica:

nekur aizbraukt nevar iestājas haoss

Nuu, jo izlutinātāka sabiedrība, modernāka infrastruktūra, jo haoss arī ātrāk iestājās.😉

AndrisBB

Drīzāk jau leilāku neērtību un neapmierinātību var sagādāt ja nav interneta, nevis ja kautkur nevar aizbraukt 😂

pirms 1 stundas , maize teica:

Tagad vairums mājsaimniecību pārgājušas uz indukciju, ūdens no spices utt., dienu vēl var davilkt, pēc tam jau sākas problēmas, ja ir iespēja, jārauj koferis pie radiem vai uz viesnīcu.

Pie spices (vismaz seklās, "8m") var pielikt arī mehānisko sūkni.

• Atbalstu 1

Pirms 10 minūtēm , binary teica:

var pielikt arī mehānisko sūkni.

Varēt jau var :) Tik, cik vienkārši izveicams, kādam šķūnīti būs viss ieskaitot pašu pumpi, akā jau sagatavots izvads, lai var pārslēgties un vajadzīgie caurumi un pats saskrūvēs desmit minūtēs, citam bez santehniķa un dienas cīkstiņa neiztikt. Kā arī negatīvās temperatūrās, ja atrodas ārā, vajadzēs būvēt mājiņu.

versatile
Pirms 2 minūtēm , maize teica:

Kā arī negatīvās temperatūrās, ja atrodas ārā, vajadzēs būvēt mājiņu

Nav obligāti. Dehermetizē savienojumu, ūdens nokrīt. Tik vien kā čakars nākamajā reizē uzkačāt augšā.

Nu man pirms sūkņa uzlikts trejgabals ar 2 pretvarstiem - viens starp trejgabalu un sūkni, otrs starp trejgabalu un ventili, pie kura pieslēgt manuālā sūkņa lokano cauruli. "Uzkačāt augšā" pēc sūkņa pieslēgšanas vajag tik to metru-pusotru starp manuālo sūkni un elektrisko minēto trejgabalu.

Var pie tā trejgabala arī atstāt šļūteni ar fikso savienojumu. Kad nevajag, šļūtenes galu iemet bedrē un nekas tur nesasals. Pieslēgšanās burtiski 15sec, ūdens uzreiz arī pumpēsies.

@maize, tas viss ir ļoti viegli izdarāms, nav nekāda baisā čakara. Cita lieta - cilvēki ir slinki un nereti nemaz nevēlas "apdrošināties", tās tak ir liekas izmaksas. Vieglāk feisītī pagausties par to, ka pēc kārtējās vētras ST, kam viņi maksā 15 eur mēnesī, nenodrošina elektrību.

versatile
Pirms 4 minūtēm , binary teica:

tas viss ir ļoti viegli izdarāms, nav nekāda baisā čakara.

Nu, man ir ciemata kopīgais dziļurbums ar sūkni - pazūd elektrība, pazūd ūdens. Spicces nav. Ūdenstroņu laikos vismaz pirmie varēja vēl kādu trauku pietecināt.

Edited by versatile

Ja reiz topiks par mašīnām, tad sūkni (kopā ar tiem 5x vai 10x 20L ūdens bunduļiem) bagāžniekā, auto - garāžā.

Edited by binary
  • Haha 1

versatile
1 stundu atpakaļ, maize teica:

sūkni padusē un uz māju?

Ja nav ūdens iekšā, tad pofig, var neņemt nost.

Regisss

Šodien 1. apkope kundzes auto… nezinu… bet man kaut kā šķiet ka pēc eļļas maiņas auto paliek klusāks un smukāk murā… bet nu liela varbūtība, ka placebo 😁

• Patīk 1

Pirms 59 minūtēm , Regisss teica:

bet nu liela varbūtība, ka placebo

Ne Tev vienīgam tāds placebo..

Jurkins
1 stundu atpakaļ, Regisss teica:

auto paliek klusāks un smukāk murā

Nu... man pietiek salonu ar putekļsūcēju izsūkt ...🤣

Regisss
Pirms 15 minūtēm , Jurkins teica:

Nu... man pietiek salonu ar putekļsūcēju izsūkt ...🤣

Es laikam to pārāk bieži daru 🤪

eļļu un filtrus gan reizi 15k km 😁

• Patīk 1

Jurkins
Just now, Regisss teica:

Es laikam to pārāk bieži daru

🤣 Es gan nevaru teikt, ka īpaši. Tāpēc arī nepiedalos diskusijā "auto manā dzīvē" :haha:. Jo "auto manā dzīvē" ir tikai un vienīgi un devaiss, kuram jāpārvieto mans rumpis no punkta A uz punktu B 😉. Absolūti garlaicīgi un neinteresani.

Just now, Regisss teica:

eļļu un filtrus gan reizi 15k km

bet neiespringstu, ja 16, 17 vai 18😉.

Regisss
Pirms 5 minūtēm , Jurkins teica:

Jo "auto manā dzīvē" ir tikai un vienīgi un devaiss, kuram jāpārvieto mans rumpis no punkta A uz punktu B 😉.

Man gan bauda… relaksācijas vieta… galvas izvēdinātājs… šad tad adrenalīna radītājs 😁 jau kopš bērna kājas ļoti patīk mašīnas!

Pirms 7 minūtēm , Jurkins teica:

Lai gan abiem dīzeļauto izmantoju ražotāja noteikto 0w30 longlife eļļu un cikli oficiāli ir garāki… mainu vienmēr līdz vai ap 15k km…

AndrisBB
Pirms 7 minūtēm , Jurkins teica:

Man sanāk 2x gadā.

Kautkad pavasarī ejot tehnisko, tad pilno apkopi.

Kautkad rudenī, tad pa lielam tikai eļļu un citus sīkumus (+ kas tur vēl ietilpst tanī 'mazajā apkopē').

Teorētiski sanāk apmēram ik pa 12tkm.

Jurkins
Just now, Regisss teica:

Man gan bauda…

Super! Bez ironijas. Man arī kādreiz patika. 👍 

Tagad kaut kā paņem tikai dabas spēks - vējdēļa bura(piemēram).

Edited by Jurkins

Regisss
Pirms 1 minūtes , AndrisBB teica:

mazajā apkopē

Manā gadījumā:

- mazā apkope - eļļa un eļļas filtrs;

- lielā apkope - eļļa, eļļas filtrs, salona filtrs un dzinēja filtrs…

- 3. variants - eļļa, eļļas filtrs un degvielas filtrs…

- un tad bremžu šķidrums reizi 3 gados…

Pirms 3 minūtēm , Jurkins teica:

Tagad kaut kā paņem tikai dabas spēks - vējdēļa bura.

Tas jau kas cits! ;) tas jau sports ;)