Jump to content

[Fleims] Pastiprinātāji, DAC, vadi, audiofīli utt.


tomy91
 Share

Recommended Posts

nu tad realitaate ir taada, ka 1. treks ir rakstiits ar hiend usb vadu, 2. ar parasto pc usb .

par to kaapeec dazhiem skaidraaks liekas 1,bet citiem 2. ---> atkariigs no tehnikas un ausiim. Kaa redzam, tie, kuriem tehnika ir uz jautaajuma ziimes, velk uz 2, savukaart visi tie kas ko nopietni daraas skanjas / akustiku buuvju jomaa, atziimee/ ir dzirdeejushi, ka treks nr1 ir reaali nianseetaks. vienkārši ir kautkaada tehnikas kategorija, kas to niansi neatspeelee, un taapeec liekas tikai subjektiivi, ka pirmajaa kautkas nav kaartiibaa. \

No savaam sajuutaam shajaa gabalaa uz stereo varu pateikt, ka augshas pirmajaa ir daudz tiiraakas, un taa pati mazaa bundzinja, 2tajaa variantaa ir vienkārši izpluudis uzsitiens, kas vedina domaat, ka akustikaam ir kaadas faazu nobiides konkreetaa diapazonaa, bet pirmajaa--- tieshi otraadi, peekshnji paraadaas gara vaaliite kas tiek viegli sista pa videeja izmeera bundzinju ....... Protams, ka tajaa briidii, kad bundzinja peekshnji kljuvusi atraktiivaaka, dziivaaka, bet tehnikas / ausu deelj nav identificeejama kaa bundzinja, bet gan bass.... tad liekas, ka speelee pa smadzeneem [ 1 variants , un 2tais variants, kuraa viss ir bezceriigi notusheets, liekas siltaaks, mieriigaaks, klausaamaaks, pareizaaks ....... ] \

Nju nekaadi briinumi nav notikushi, dzirdam to ko klausaamies , tas ir ok :) Galvenais jau bija kas cits --- sadzirdeet atshkjiriibas. Ar to veiksmiigi esam tikushi galaa. Nu vismaz zinam, kursh ko dzird un kaapeec.

es saprotu ka mums te ir 3 interesentu kategorijas

1. tie kas klausaas uz augstas izshkjirtspeejas tehnikas, visi atziimee nr1 kaa pareizaaku

2. tie kas klausaas uz zemaakas izshkjirtspeejas tehnikas, nevar nokjert taas nianses, un balanseetais izpluudums liekas pareizaaks

3. tie kas iespeejams klausaas, bet nedzird nekaadas atshkjiriibas, un tpc pat baidaas ko ieposteet. Tas patiesiibaa ir skumjaakais gadiijums .....

Visiem paldies par uzmaniibu, un tiksimies atkal vakaraa :p

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • JJP

    86

  • Inspektors Caps

    118

  • JDat

    118

  • RudeWolf

    91

Top Posters In This Topic

Posted Images

alusbundza

 

 

nu tad realitaate ir taada, ka 1. treks ir rakstiits ar hiend usb vadu, 2. ar parasto pc usb .

nu tas jau sen ir skaidrs, ja tev mājās ir stero sistēma par n-tiem lašiem, tad vajag arī tādus vadus

ja ir pieticīgāka sistēma, tad vadiem nav īsti nozīmes 

Link to comment
Share on other sites

Partyman

visinteresantakais,ka pargudrie Inspektori un JDajs vispar neko nav dzirdejushi un redzejusi...

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@kevins, es te bik pasalīdzināju tavus failus ar "oriģinālu" kuru foobārā daunmixoju uz mono, un jāsaka, ka tur gan atšķirība ir uzreizi dzirdama ar to pašu iebūvēto karti un ausīm. Gribētos teikt, ka kaut kas ir greizi ar abiem failiem. Jau vakar man pirmais iespaids bija, ka skan bik kā no mikrofona rakstīts (ļoti kvalitatīvi mājas apstākļiem, bet tomēr)... Bet es tā saprotu, ka tur tik pa vadiem šurp turp ir dzenāts...

 

Vien vārd sakot, tavs eksperiments radīja vairāk jautājumu, kā atbilžu.

 

P.S. kaut varbūt tev ir kāds cits remix, un tur tā atšķirība.

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

huan es tevi liidz galam nesapratu, bet shovakar ierakstiishu arii ar mic...

ps- kas tieshi ir greizi ??

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@kevins, nu, hz, mikrofona ieraksts kabeļu testēšanai diez vai ko dos :) Tur pārāk daudz kas vēl nāk klāt.

Vienkārši vakar, sākot klausīties tavus failus, man pirmajā momentā pēc skaņas rakstura bija associācija ar agrāk dzirdētiem labiem mikrofona ierakstiem. Tāda kā telpas pieskaņa... Šodien salīdzināju tavus failus ar albūmu, kurš man ir, un skaņā atšķiras visai pamatīgi. Albūmam nav tās pieskaņas, un izšķiršana ir ievērojami labāka. Tātad, vai nu tev ir kāds cits masterings, no kura taisīji savu failus, vai kaut kur procesā kaut kas ir greizi.

Bet tas viss tā, protams, vakara pavadīšanai ;)

Link to comment
Share on other sites

nu es tur rakstiiju tikai vienu kanaalu, nevis stereo mixeeju uz mono . vrb tpc arii atshkjiras .

Link to comment
Share on other sites

 

 

3. tie kas iespeejams klausaas, bet nedzird nekaadas atshkjiriibas, un tpc pat baidaas ko ieposteet.

 

Man nav iespējas neko noklausīties, jo pie eeePC integrētās kartes spraust iPhonam līdzi nākušās inEar ausis un meklēt nianses ir kā smaržot rozi, tērptam gāzmaskā. Tad man jāraksta treki divos cd, no kolēģa jāpaņem tieši tāds pat SONY SACD pleijeris, kā ir man, un jātestē. Citādi nav jēgas :)

Tā ja es nabags atvilktos flakus rakstu CD, lai paklausītos. Dzīvoju vakardienā, citiem vārdiem sakot.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

 

 

Dzīvoju vakardienā, citiem vārdiem sakot.

Ak, šausmas, un kā tu tā dzīvo? Un no skata tak tāds nopietns cilvēks izskaties... :D

Link to comment
Share on other sites

Vienu brīdi domāju par Olive , bet sapratu, ka naudas nav žēl. Tagad domāju par kādu DIY failu servējamo ietaisi pa HDMI/USB uz dacu, bet gribu lai ir smuka, ar lielu tačskrīnu. iPadu un Galaxy nepiedāvāt :)

Link to comment
Share on other sites

@@Partyman, ej takš tu [slēpts], [slēpts] [slēpts]. Jei bogu nu rogovkas! 

 

Klausījos. Man otrais (nevis 3. variants). Subjetīvi otrais izklausījās labāk, bet es tak neklausos mūziku. Portatīvais ar iebūvēto sānu karti un lētām austiņām.

 

Neskatoties ka atšķirība ir. Jāsaprot kāpēc. Pie tam pie kājas vai tur testi tika veikti ar 3000 Ls vēru kabeli vai ar 3 ls vērtu kabeli. Man pats galvenais ir kas tieši un kāpēc atškiras. Būs laiks rakšu. Gribās saprast kur tieši ir sāls. neatkarīgi no dzirduma, piespiestākām apaksām, izritušiem vidiem, atsperīgiem basies un skatuves dziļumiem/paltumiem utt utjp.

 

Ja ļoti prasīsies saprast subjektīvo, tad sedīšos pie trekna DACa un pie elektrostatiskajām austiņām.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Vai tad nevar uztaisīt vienkārši (sample_1)-(sample_2)=??? un otrādi? Cik skatījos iekš Audacity, tad galīgi vienādas spektrogrammas man neizskatījās.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
Un tagad es aprakstīšu īsto realitāti. Paklausījos gan uz viduvējas aparatūras (mūsdienu integrētā, stereo pastūzis, S-90), gan uz zolīdas (normāls DAC, studijas ausis) - atšķirību nav. Protams radās jautājums kādēļ. Tad nu ņēmu failus un sasinhronizēju laiku un garumu līdz sampļa precizitātei, vienu invertēju un samiksēju ar otru. JDat to jau bija izdarījis, tikai nezin kādēļ nokonvertējis uz 44,1 kHz, ko es nedarīju - atstāju oriģinālos 96 kHz neaiztiktus. Rezultāts - fails ar gandrīz klusumu, kā RMS vērtība ir -83,67 dB. Ņemot vērā, ka grāmatā ir rakstīti 85 dB DNR ideālam cilvēkam ideālos apstākļos vidējām frekvencēm, tad reāli ir skaidrs, ka ne es, ne jūs praksē šo atšķirību mājās nespējam detektēt. Pie tam "gandrīz klusums" spektrā izskatās šādi:
post-80104-0-81217200-1371372488_thumb.png

Kā redzam, skatoties frekvences atsevišķi, gandrīz viss ir stipri zem -120 dB un diezgan vienmērīgs - nekas īpaši neizceļas. Protams, 50 Hz un vēl daži pīķi ir nedaudz augstāk, bet arī tie ir zem -110 dB. Ja jau viss rādās tik vienmērīgs, tad jāpaklausās kā tas troksnis skan. Oriģinālā starpība ir failā "kevins_mix.wav" un normalizētā (pīķis uz 0 dB) priekš paklausīšanās "kevins_mix_normalized.wav" šeit:

http://failiem.lv/u/jkxnfli

Ko mēs dzirdam - pat tā nedzirdamā atšķirība faktiski ir tikai visparastākais troksnis bez nekā īpaša. Secinājums - visi, kuri domā, ka pārliecinoši "dzirdēja" atšķirību, tajā skaitā viņu sievas un pasākumu apskaņošanas "speciālisti", ir klauni. Vesels klaunu bars! Vai drīzāk, ja tā padomā, te taču ir arī lāči uz velosipēdiem, dresētāji, vingrotāji un piedejotājas - te ir īsts cirks!

 

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

bļin! Nepamanīju ka man audacit'y sataisa podus eksportējot. Vainīgs.

 

Tomēr. Otrais man patika labāk. HZ kāpēc. Laikam ne velkti man ir čaka norisa tituls piešķirts. Pētīšim, bet vēlāk.

Link to comment
Share on other sites

Partyman
Vesels klaunu bars! Vai drīzāk, ja tā padomā, te taču ir arī lāči uz velosipēdiem, dresētāji, vingrotāji un piedejotājas - te ir īsts cirks!

Nu te man tev japiekrit...ieshu vel talak un teiksu,ka visa latvija ir klaunu bars,it ipashi,kad samaksajam rekinu par K&K "nodzerto", miljarda apmera ,un vel maksajam shiem dividendes par to,ka shie abi atlava mums nomaksat vinu paradu..................

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Partyman

Tas tieshi ir par temu...nebutu tadas problemas un krizes,hi-fi tirgus latvija ziedetu un plauktu :)

Link to comment
Share on other sites

Bija kauns atzīties, bet uz savas "dizaineru malkas" atšķirību nedzirdēju, īpaši klausīties laika nebija ...

Link to comment
Share on other sites

es neesmu klausījies Kevina failus, bet tajā normalizētajā troksnī izdevās atpazīt, šķiet, Money For Nothing. Tā ka labāk mūsu Augstajam Skolotājam, pasaules klābējam no Tumsonības un Bezceļiem ( C Ilfs un Petrovs), un cirka mākslas noliedzējam laikam vajadzēs izvēlēties citu vietu, kur sludināt. Starp citu, ir tāda mailingliste "Sveiks", tur iespējams auglīgi padiskutēt par dažādām patiesības versijām. Bet šovakar vairs nav laika, jāiet pirms šova pūdeļi ķemmēt. Sī ja.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Biedri, tāpat kā pirmo reizi ar analīzi, es arī tagad par to speciāli neko neminēju un jau gaidīju, kad jūs izgāzīsieties vēl arī otro reizi. Huan Kaktus un Tornis it kā zinošākie, bet jau pacentās. Apsveicu, jūs esat trupas vadītāji!

 

Normalizētajā trokšņa failā tik tiešām, ja ieklausās, dzird oriģinālo dziesmu... Uzģenerējot tāda paša RMS līmeņa balto troksni un pamiksējot ar to pašu oriģinālu dažādos skaļumos, klausoties var noteikt, ka Dire Straits līmenis troksnī ir par aptuveni 18 dB zemāks par troksni. Bet troksnis taču pats jau bija -84 dB no oriģinālā signāla un tātad šī skaņas muzikālā atšķirība ir aptuveni -102 dB. Pie tam, ieklausāmies uzmanīgi, kas tad tur klusu skan - normāls Dire Straits, nevis kaut kādi īpaši kropļojumi. Tas faktiski norāda vienkārši uz šo divu ierakstu amplitūdas atšķirībām, kas skanējumu nemaina. Nu, pamainījās temperatūra, barošanas spriegums vai kas cits un gatavs. Bet jebkurā gadījumā tie ir -102 dB pie trokšņa līmeņa -84 dB, un jūs pat to troksni nedzirdēsiet, kur nu vēl runāt par to atšķirību.

 

 

 

Galvenais jau bija kas cits --- sadzirdeet atshkjiriibas. Ar to veiksmiigi esam tikushi galaa. Nu vismaz zinam, kursh ko dzird un kaapeec.

Ar to tiešām veiksmīgi esam tikuši galā - audiofīli ir pierādījuši, ka "dzird" savās galvās to, kas ir zem cilvēka dzirdes spēju robežas. Pie tam viņu nekonsistentie un pat pretrunīgie gan skaņas raksturojumi, gan pat failu izvēle tikai apstiprina tās visas demagoģijas random dabu.

Link to comment
Share on other sites

Long John
  viņu nekonsistentie ...... skaņas raksturojumi

 

 

Tas būtu jāsaprot, ka raksturojumi var būt šķidri vai biezi, gluži, kā sū..i... :shok:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Man patīk, cik dažiem cilvēkiem ir bieza āda un aprobežota uztvere. Viņam i tā i šitā, par to, ka derētu kājas mazgāt un zeķes mainīt, bet šis tik par decibeliem un laika apstākļiem ārā. Kā īsts džentlmenis :)

Link to comment
Share on other sites

thks Kevinam par failem! Kas sadzirdēja, kas nē, ne jau tas ir galvenais. Svarīgi, ka diskusija ievirzījās pareizā gultnē- mērījumi+ klausīšanās un mēģinājums atrast to korelāciju. 

Lai mēs, tie kas ar plašāku skatienu uz mūziku, skaņu un tās izraisītajām emocijām, tiekam nosaukti par klauniem. Nu un? 

 

Kevina piedāvājums paklausīties divus, ar dažādiem vadiem veiktus ierakstus atgādināja man pastāstu, kā manis minētais Bernie Grundman

http://www.berniegrundmanmastering.com/technical.html

izvēlējās vadus. Saņēmis no vadu ražotājiem kabeļu paraugus viņš ierakstīja vienu un to pašu skaņdarbu ar dažādiem vadiem, tad aizsūtīja šos samplus pasaules vadošajiem skaņu ierakstu inženieriem ar lūgumu izvēlēties labāko, pēc viņu uzskatiem, mastera variantu. Tad izejot no šiem aptaujas (super aklā testa) tika izvēlēts kabelis. Viss tik ļoti vienkārši!

 

Starp līdzīgiem "klauniem" ir arī Stan Ricker http://www.rickermaster.com/clients.htm

un Steve Hoffman http://www.stevehoffman.info/resume.html

Man grūti iedomāties, ka šie "klauni" ir ar ausīm, pa kurām lācis bradājis. 

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Ja kaut cik var ticēt tam, ko Caps tur sarakstījis, jāsecina, ka diezgan liela daļa klausītāju ir ar paranormālām spējām. Tā tak var galvā sakāpt. :D

 

Caps, vai gadījumā neesi Auns pēc horoskopa?

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Tornis, man arī patīk kā Tu ideāli noraksturoji audiofīlus. Viņiem i tā i šitā ir parādīts, ka atšķirība faktiski nav dzirdama, bet biezā āda taču neļauj to pieņemt. Ko tieši Tu vēl apstrīdi - medicīnu un pētījumus, kur secināti tie 85 dB, faktu, ka tajā troksnī Dire Straits skan krietni klusāk par troksni vai ko citu?

 

Tas būtu jāsaprot, ka raksturojumi var būt šķidri vai biezi, gluži, kā sū..i...

Tieši tādi arī tie ir...

 

Lai mēs, tie kas ar plašāku skatienu uz mūziku, skaņu un tās izraisītajām emocijām

Šaurāku. Tik šauru pierīti, ka nespēj sagremot sen izpētītu patiesību un domāt loģiski.

 

Man grūti iedomāties, ka šie "klauni" ir ar ausīm, pa kurām lācis bradājis.

Problēma nav ausīs, bet smadzenēs, kas ģenerē halucinatīvas atšķirības.

 

pieņemu, ka to skaņas siltumu-curspīdīgumu-dzidrumu jāsaņem caur 6 vai 7 dimensiju
jāsecina, ka diezgan liela daļa klausītāju ir ar paranormālām spējām

Tur jau tā problēma. Kevins iedeva WAV failus, kuros ir tikai 2 dimensijas - laiks un amplitūda - bet audiofīlu bars caur kaut kādām savu smadzeņu papildus dimensijām ir saņēmis papildus informāciju no Jupitera, ko es neuztveru.

 

Caps, vai gadījumā neesi Auns pēc horoskopa?

Es esmu Svari, toties audiofīlu bars gan visi liekas Auni pēc horoskopa. :)

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Pakomentēšu vēl vienu nedaudz vecāku lietu, par ko biju piemirsis.

 

 

Pats risinājums izskatās šādi. Te būs džitera mērījumi ar asinhrono reklokeri.

Runa ir par šo un I2S signāla galvanisko atsaisti. Interesanti mērījumi, ņemot vērā, ka tā paša ISO7240M datašītā ir "Low Jitter Content; 1 ns Typ at 150 Mbps". Tas gan ir "Peak-to-Peak Eye-Pattern Jitter" nevis RMS, kas būs mazāks un ko norāda audio tehnikai. Varbūt tur tā sāls. Katrā gadījumā tā ir lieta, ko papētīt vairāk...

Link to comment
Share on other sites

Kā jau teicu tādas sugas cilvēkiem negribās diskutēt, bet nu šis ir kaut kas ipašs:

 

 

 

Problēma nav ausīs, bet smadzenēs, kas ģenerē halucinatīvas atšķirības.
 

 

tad sanāk ka manis minētie cilvēki (Steve Hoffman, Bernie Grundman, Stan Ricker)

 

 

pakļauti halucinācijām??? Lai tā būtu, ka tikai ieraksti no viņu studijām nāktu arā visaugstākajā kvalitāte, kā līdz šim!

 

tad vēl šī gaismneša domu pērle:

 

Tas faktiski norāda vienkārši uz šo divu ierakstu amplitūdas atšķirībām, kas skanējumu nemaina. Nu, pamainījās temperatūra, barošanas spriegums vai kas cits un gatavs.
 

 

un kā tad lielā failu analīze tika veikta? temperatūra nemainījās, barošana bija stabīla, kaimiņš aiz sienas neskuvās ar Harkov skuvekli? 

 

Un mūsu gaismneši ir par unikalitāti tik pārliecināti, pat nepieļauj domu, ka augstāk minēto studiju inženieriem nav ienācis prātā izdarīt arī tehniskos mērījumus un salīdzināšanu? Vai viņiem nav pa rokai atbilstošu rīku? Nu nolaidieties taču uz zemītes! 

 

Mēs audiofīli ne būt neatceļam tehnisko parametru nozīmi un objektivitāti, bet pēdējo izvēli izdarām paļaujoties uz ausīm un savu muzikālo (skanējuma) gaumi. Ja mēs ticētu tikai tehniskajiem gaismnešiem un viņu viedokļiem,mēs sāktu domāt, ka "budžeta" integrētais amps + S90! skanējuma ziņa līdzvērtīgs "normāls DAC un studijas austiņām" (nez kas tas bija par DAC un studijas austiņas?). Kamdēļ tomēr netiek nosaukti modeļi? 

 

un kādēļ tika atstāta bez ievērības Kevina frāze, ka uz stereo tā atšķirība ir vēl vairāk dzirdama, kā uz viena kanāla mono ieraksta?

Link to comment
Share on other sites

Partyman

atlausos atkartoties; risinam problemu kura sheit praktiski nevienu neskar,tikai trakajam grafomanam laujam bezjega maukt vienu un to pashu,sadala "lietotaju audio-video sistema"neesmu redzejis stereo iekartu par summu,lai vispar saktu par kautko lidzigu runat,kur nu vel rakstit no rita lidz vakaram...varbut labak aizejiet uz nudistu pludmali?

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
normāls Dire Straits, nevis kaut kādi īpaši kropļojumi

Nez, kā būtu jāskan tiem "īpašajiem kropļojumiem"? Kā Mocarta Rekviēmam? Vai diktoram, labi nostādītā balsī būtu jāziņo - jūs klausaties Money For Nothing īpašos kropļojumus? Nu tak laikam tie varētu skanēt gana līdzīgi oriģinālam, no kura atvasināti? Es pat pieļauju domu, ka tā tiešām ir līmeņu starpība starp failiem, bet šinī sakarā teiktā frāze par "kaut kas pamainījās", no absolūtu mērijumu precizitāti deklarējoša cilvēka mutes tā iespārdīja, ka es atļāvos to ievietot parakstā ;) Sekojot tevis iedibinātajai tradīcijai... :D

 

Un runa jau te nav pat par to, ka dzirdam, vai nedzirdam, un ka psihoakustika ir bik plašāka par to vienu lapu, kuru esi grāmatā izlasījis ;), bet gan par to, ka kāds deklarēja, ka USB kabeļa nomaiņa NEKĀDI neietekmē gala rezultātu - "lasiet USB specifikāciju". Tagad, pateicoties tavai uzcītībai, mēs varam kaut 225 reizes dienā lasīt USB specifikāciju, bet pēc tam uzskatāmi paklausīties atšķirības no USB kabeļu maiņas :D

Saproti mani pareizi - USB specifikācija ir gana skaista un pārliecinoša, un man ļoti gribas domāt, ka arī praksē viss ir tik pat skaisti. Bet te ir konkrēts rezultāts, kas nesakrīt ar teoriju... Tad vai nu vajag atrast kur teorija lažo, vai kur prakse lažo. Tik bez stāstiem, ka "kaut kas pamainījās, citplanētieši atlidoja un troksni pietaisīja"... :D

Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
un kā tad lielā failu analīze tika veikta? temperatūra nemainījās, barošana bija stabīla, kaimiņš aiz sienas neskuvās ar Harkov skuvekli?

Mī un žē. Es līdz šim nedomāju, ka Tu esi TIK milzīgs diletants. Tu taču pat neizproti pamata principus datoram, procesoram un digitālu datu apstrādei. Kāda jēga ar Tevi vispār diskutēt? Tev uz skolu jāiet!

 

pakļauti halucinācijām???

Halucinatīvas atšķirības - subjektīvas atšķirības. VISIEM cilvēkiem smadzenes ir subjektīvas. Atliek tikai citēt: "Nu nolaidieties taču uz zemītes!"

 

Kamdēļ tomēr netiek nosaukti modeļi?

Tamdēļ, ka Tu neesi pamatojis kāda tam būtu OBJEKTĪVA jēga.

 

Partyman, arī Tu beidz čarkstēt kā vecs radio. Tu pats sevi labi parādi kā grafomāns, jo nespēj apstāties drukāt par tēmu, kur Tev absolūti nav sajēgas. Ja atšķirība failos nav dzirdama, tad tā nav dzirdama ne uz vienas aparatūras. Un JJP - ne mono, ne stereo, ne 5.1.

 

Huan Kaktus, pretrunu nav, ir tikai jūsu ierobežotās uztveres nespēja izprast lietas būtību. Es nekur nedefinēju analogo signālu absolūtu precizitāti visuma mērogā, bet gan cilvēka dzirdes spēju robežās. Kā iepriekš jau ir teikts - troksnis ir VIENMĒR, jautājums tikai CIK. Jā, "kaut kas pamainījās"... par -102 dB! Diemžēl ierobežotiem prātiem nepielec, ka šo 1/125000 daļu jeb 0,0008 % cilvēka auss nespēj detektēt. Pieliec citātā, ka tā bija izmaiņa audio signālam par -102 dB un būsi arī parādījis kāds nejēga esi. Bet pirms skaitīt, cik es esmu izlasījis grāmatas un lapaspuses, paskaiti, cik pats esi izlasījis un vēl svarīgāk - sapratis!

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Tikko noklausiijos abus wavus - abi likaas pilniigi vienaadi, bez tam deelj mono ieraksta nemaz neradaas veelme klausiities vairaak par 3 reizeem... Uzrakstiek kuraa sec kas bija jaasadzird, meegjinaashu veelreiz :)

Link to comment
Share on other sites

martinno

@@jozhix, nemokies - tur tās atšķirības diezgan izteiktas. Ja nedzirdi, tātad nedzirdi.

 

P.S.

Tikko noklausījos uz laptopa ar austiņām - pilnīgi nekādas šķirbas starp abiem.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@kevins, būtu interesanti uztaisīt divus failus pēc kārtas ar vienu un to pašu kabeli, un tad veikt tādu pašu starpības analīzi, kā šitiem. Nezinu, vai JDat to varētu izdarīt, vai Inspektors - ja neuzskatīs, ka tas ir zem viņa goda ;) Un tad salīdzinot rezultātus, būtu skaidrs, vai tā starpība ir metodikas kļūda, vai tomēr reāla starpība starp kabeļiem. Nu, ne absolūti skaidrs, bet vismaz kaut kāds atskaites punkts.

Link to comment
Share on other sites

nezinu kāda skaņu karte kevinam, bet manai EMU USB baigi čakarīgi ieregulēt minimālo THD ...jāspēlējas ar volume leveļiem etc + plus jā vēl pa jaunu piesprauž usb, viss darbs vējā - imho nereāli panākt vienādus mērījumu apstākļus pie tik mazām atšķirībām. kā jau minēja, pat temp. bezmaz pamainās - viss pa jaunu jāregulē. Tobiš tas kartes paš thd ir ļoti  peldošs laika intervālā it sevišķi diapazonā kur skalda matus - 0.00x.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...