Jump to content

Optimālākās antenas izvēle


vertigo
 Share

Recommended Posts

MartiniB, Tevis piedāvāto antenu man džeki, kas lika satelītu, Rīgas mājā uzlika, kad biju projām komandējumā. Uzstādījums bij uzlkt SAT šķīvjus un prastu DVB-T antenu(rezervei, ja SAT nojūk). ZInu, ka nepareizi ir uzticēt citam, ne pašam darīt, bet pilnīgs bezlaiks, komandējums un ievākšanās mājā. Antena ir reti tizla konstruktīvi. Par elektriskajām īpašībām nezinu (jo Tv rāda arī ar drāts gabalu), bet pa ziemu gals noliecās un vispār brr.

Link to comment
Share on other sites

Nu re, pierādijums, ka es nestāstu pekstiņus. Antenas mehāniskā konstrukcija ir ļoti būtiska, lai tā kalpotu daudzus gadus.

Link to comment
Share on other sites

MartiniB

bet pa ziemu gals noliecās un vispār brr.

 

saulee alumiinijs izkusa vai kaads nebija pievilcis kaa naakas :)

 

 

Nu re, pierādijums, ka es nestāstu pekstiņus.

 

es tak nestaastu ka vinja buutu labaaka, bet njemama ja DTX48 naff pieejama

Link to comment
Share on other sites

intervall

Ir konkrētais flexboxis, strādā jau otro gadu, nekas nenoliecas un nedeformējas. Nevajag karināt makšķeres kātā.

Link to comment
Share on other sites

Protams, pie laba kronšteina tā antena turās taisni, bet zinot to, ka tauta pārsvarā antenas sien pie "birstes kātiem" skats uz tām pabriesmīgs.

Link to comment
Share on other sites

Absolūti nenonicinu konkrēto antenu, tik pateicu savu pieredzi - pilnīgi iespējams, ka nepareizi nostiprināta utt. jo stāv pie tās mājas sienas, kas aiz žoga pie kaimiņa un toriz, kad džeki lika, biju sarunājis, lai kaimiņš atļauj ar trepēm uzlikt SAT un šitō antenu, tagad negribas vairs traucēt un pētīt kas un kā, jo kā jau teicu - rāda arī ar vada galu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vajadzēja uzlikt antenu ~45 km no Zaķenes, bet preikšā kalns. Yotā ieteica izmēģināt P43-N DTX 48 vietā. Uzliku bēniņos un gana labi rāda un signāls ar pietiekams. Atšķirības parametros ir minimālas. Ir kāds salīdzinājis dabā abas šīs antenas?

 

original.jpg

Link to comment
Share on other sites

Antenas tiešām līdzīgas un esmu tās salīdzinājis. Tai triplex itkā nav tik iztekta vertikālā darbība. Laikam jau tie direktori paplašina vertikālo virziendiagramu. Vājā vieta ir stiprinājums aiz traversas gala. Baigo rori mastam vajag, lai noturētu tik nesimetrisku un smagu slodzi. DTX48 daudz vieglāka , attiecīgi mazāka vēja pretestība un var likt uz tievāka masta. Lai kā arī būtu DTX92F ieliek abām šīm antenām un, sliktos uztveršanas apstākļos, es vienmēr lieku DTX92F. Ne reizi nav bijušas nekādas problēmas. Antena jau nevar būt par spēcīgu un nafig man eksperimentēt ar tiem vēdekļiem. Vai nu DTX48F labos uztveršanas apstaķļos, Vai DTX92F, ja liekas, ka būs problēmas. Ar to es nekādā gadījumā negribu teikt, ka šīs divas antenas ir vienīgais pareizais variants. Protams ir citas labas antenas, bet parasti dārgākas.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
tranzistors

Kādas atsauksmes ir par istabas antenām ,piemēram Cabletech DVB-T ANT0518?Negribas ar āra antenu mājai fasādi bojāt,attālums līdz Rīgai 60km.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 20 minūtēm , tranzistors teica:

attālums līdz Rīgai 60km.

Aizmirsti par istabas antenu.

Link to comment
Share on other sites

Müller

 

Pirms 47 minūtēm , tranzistors teica:

līdz Rīgai 60km.

naksies vien stutet uz jumta antenu + virzienu ari precizi bus janoregule. man lidziga attaluma (jelgavas nov.) ar istabas antenu 0 kanalu atrada. neterejiet nemaz lieki naudu uz tadam.

Link to comment
Share on other sites

Radiotehnikā brīnumi nenotiek un istabas antena var darboties, kamēr pa logu torni redz. Labi, varbūt bišku tālāk, bet ne jau 60km no raidītāja.Lai gan arī blakus tornim bieži ir prblēmas ar istabas antenām un daudz labāk uzlikt stacionātu antenu. Ja gdīgi, tad nesaprotu, ko var baidīties no antenas uz mājas jumta?

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Dažādi mēdz būt. Man Saulkrastos mājā rāda tikai ar labu jumta antenu, bet 15m tālāk ir vasaras būdiņa, kura rāda ar istabas antenu, kas iekarināta striķī pie aizkarstangas. :D Tas gan ir izņēmums un ja ir vēlme pēc stabila signāla, tad skaidrs, ka vajag jumta antenu. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Esmu baigi vīlies izslavētajā DTX48 antenā. Pa brīvdienām divās vietās Saulkrastos salīdzināju ar Triax Digi 343 (vēdekļveida) un rezultāti bij graujoši. Vietā pie pašas jūras bez šķēršļiem DTX uz apakšējiem kanāliem bij kādi 3dB švakāka, uz augšējiem līdz pat 8 dB. Uz savas mājas, kur ~ 200m attālumā ir 2 torņi ar strādājošu LTE uz 800 MHz vispār bij tai vietā, kur mugura zaudē savu cēlo nosaukumu. :( Abām antenām skaitās iebūvēts LTE filtrs, kurš Triax reāli strādā (ārējais neko nemaina), bet DTX nestrādā. Līmeņu starpība tāda pati kā 1. vietā (pie jūras), bet, ņemot vērā, ka LTE bliež ciet, automātiskā meklēšana atrada tikai 1 frekveņču kanālu (530 MHz). Pārējos līmenis kaut cik ir, bet attiecīgi kvalitāte un BER lēkā. Ieliekot kabelī papildus zemo frekvenču filtru, situācija uzlabojās, bet augšējiem kanāliem tik un tā līmenis pa švaku. Secinājums - štrunts tā antena ir, ja mazliet specifiski apstākļi un švakāka arī normālos apstākļos. Iespējams DTX92 būtu labāka, bet kaut kā alerģija pret šīm antenām, jo arī mehāniski ir prasti (nevis vienkārši) uztaisītas. 

 

DTX48F

iskra-antenne-dtx-48f-fcl-with-lte-filte

Triax Digi343:

digi-343-w-uhf-triax.jpg

 

Šonedēļ pamēģināšu vēl 50 elementu Triax veidīgo, kurai ar ir LTE filtrs, bet pāris dB lielāks pastiprinājums uz augšējām frekvencēm.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Viss šai pasaulē ir elementāri. Triax Digi 343  Maksimālais pastiprinājums uz 790MHz, bet Iskra laikam nav vēl pārkārtojusies un DTX antenai maksimālais pastiprinājums uz 864MHz. Es gan parasti izmantoju DTX48F bez jebkādiem filtriem un ar drāšu reflektoru. Nu nav nekad nekādas problēmas bijuša. Var jau būt, ka DTX 48FCL ar trubiņu reflektru kautkā atšķiras.. Man kāreizi virziens uz zaķeni pāri mobilajam tornim, kur stāv visi iespējamie 4G un nav nekādu traucējumu. Lai gan jāatdzīst, ka televizoru regulāri neskatos, pareizāk sakot, vispār neskatos. Īstenībā, ja antenas maksimums ir uz 790MHz, tad augšējās frekvences, virs 790 tiek, automātiski gāztas nost un īpašas vajadzības pēc papildus filtra nav. Racer, Tu točna zini, ka tai Triax salāgošanas kārbiņā ir kautkāds filtrs. Varbūt, kā jau es teicu, antenai strauji krīt pastiprinājums virs 790MHz un to ražotājs vienkārši pasniedz kā baiigo filtru. Loģiski, ka DTX48 vēl vairāk pastiprina 4G diapazonā noo 791-864Mhz. Specifisks apstākļs tā var būt problēma. Es jau pasen Yota teicu, lai Iskrai pasūta antenas līdz 790Mhz, bet ne jau man noteikt tirgotāja zināšanas un ražotāja plānus. Lai gan, pēc 2022 gada atkal būs jāmaina antenas, jo mobilais internets izspiež virszemes televīziju un 700MHz diapazons tiek atņemts Lattelekomam. 

Link to comment
Share on other sites

Runājot par antenām, šeit ir vismaz divi speci radio lietās, bet tā arī neesmu saņēmis padomu kā labāk saķer LTE signālu 800 MHZ diapazonā..... 

Man ir pāris klienti kas būtu ar mieru maksāt par tiešām strādājošu risinājumu, bet man nav nekā labāka ko piedāvāt kā tikai pacelt rūteri ūdensdrošā kastē augstu mastā.  

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Mikrotiks solīja nākt pie prāta un uztaisīt normālu SXT LTE, bet tas nav solīts šovasar.

Aliexpresā ir daudzas 800-900mhz antenas, tikai saucas neLTE bet gan TDMA un vēl kā tur, jo mūsu LTE frerkvences nav tik populāras, lai pieminētu.

Vēl tajā pašā aliexpresā ir mazs openwrt boards ar usb un 2 laniem - kā reiz tādai lietai - ieliekam āra nozarkārbā un ar īsu vadu savienojam ar antenu. Grūtāk dabūt labu usb lte modemu un huawei pigteilu, bet tas viss ir sameklējams un uzsūtāms tajā pašā Ali.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 8 minūtēm , Bruketajs teica:

Grūtāk dabūt labu usb lte modemu un huawei pigteilu, bet tas viss ir sameklējams un uzsūtāms tajā pašā Ali.

Moš iemet linkus...?

 

Man viens klients Latgalē kūdras purvā mokās ar internetu. Visiem operatoriem 4g ir, bet uz robežas. Visi ir braukuši likuši savus kakučus, jeb antenas, bet labāk nav palicis.. 

Neticu ka tiešām nav iespējams uzlikt labu antenu un panākt labus sakarus! 

Link to comment
Share on other sites

pirms 10 stundām , Ronalds_ teica:

Neticu ka tiešām nav iespējams uzlikt labu antenu un panākt labus sakarus! 

Vienkārši šeit nav antenu ar labu pastiprinājumu 800MHz diapazonā. LTE tiek darbināts gan 800, gan ar 2 GHz diapazonā (arī laukos). Operatori paši izvēlas kur un ko likt. Publiski ši īnformācija nav pieejama, attiecīgi tirgoņi pērk un pārdod universālas antenas, kuras nav īpaši efektīvas. Ir vērts pamēģināt tāda tipa kā Didzis ieteica, tik kabeli ar normālu vajag (3d-fb vai tamlīdzīgu, nevis RG58).

 

pirms 14 stundām , Didzis teica:

Īstenībā, ja antenas maksimums ir uz 790MHz, tad augšējās frekvences, virs 790 tiek, automātiski gāztas nost un īpašas vajadzības pēc papildus filtra nav. Racer, Tu točna zini, ka tai Triax salāgošanas kārbiņā ir kautkāds filtrs. Varbūt, kā jau es teicu, antenai strauji krīt pastiprinājums virs 790MHz un to ražotājs vienkārši pasniedz kā baiigo filtru. Loģiski, ka DTX48 vēl vairāk pastiprina 4G diapazonā noo 791-864Mhz. Specifisks apstākļs tā var būt problēma.

Nē. Pastiprinājuma starpība ir pāris dB. Gāztas nost frekvences ar tiek līdz max 5dB Lte joslā. Lai pierunātu  DTX strādāt, nācās likt diezgan asu filtru, kurš griež virs 20dB. Filtri man bij 4 gab ar dažādām raksturlīknēm. Jaucis tās kastītes neesmu, bet pieļauju, ka Triax kāds prasts Čebiševa zemo frekvenču filtrs ir - tur tak nekā sarežģīta nav.

Štrunts par LTE - kā jau minēju - DTX arī normālos apstākļos pamatīgi zaudē ar pastiprinājumu Triax gan augšējā gan arī apakšējā galā. Vispār palika interesanti un turpināšu izklaides - paņēmu vēl 2 antenas testiem un šodien paspēlēšos ar mērījumiem un ja nebūs slinkums, uztaisīšu salīdzinošo tabuliņu - profesionāls kretīnisms atvaļinājumā. :D

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Korekti būtu salīdzināt atklātā vietā.. Tam vēdeklim jau virziendiagrama pa vertikāli savādāka un var ķert atstarotos signālus no augšas un apakšas. Es jau nesaku, ka DTX48 ir ideāls, bet attiecība cena- kvalitāte ir viena no labākajām. Vēdeklim vājā vieta ir smaguma centrs. Lai tādu antenu noturētu vajag 40-50mm antenas mastu. Citādāk lielākoties tās ''sagurušas'' un skatās uz leju. ai veicas ar ''labratorijas darbu''

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs
pirms 12 stundām , Ronalds_ teica:

Moš iemet linkus...?

Nu, pašu usb modemu jāmeklē tepat lv - savulaik Okarte vagonu notirgoja un vēl tagad spekulanti pa trīskāršu cenu tirgo. Man pārīti sanāca no biedriem bez uzcenojuma dabūt.

Pigtails - https://www.aliexpress.com/item/New-N-Male-Plug-Connector-Switch-CRC9-Right-Angle-Connector-RG316-Wholesale-Fast-Ship-15CM-6/32303197273.html

Mazrūters - https://www.aliexpress.com/item/GL-iNet-GL-MT300N-300Mbps-WiFi-Router-MTK7620N-WiFi-Repeater-20dBm-Antenna-Pre-installed-OPENWRT-Firmware/32570001210.html

Antena - https://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-1pcs-lot-Cell-phone-signal-antenna-824-960mhz-GSM-CDMA-13dbi-outdoor-yagi-antenna/32213935391.html

Šāda tipa antena ir dzīvē pārbaudīta un uzvedas samērā labi (nav jau tur kam nestrādāt - alumīnija konstrukcija, ko var ar yagi kalkulatoru uzplānot un uztaisīt mājās, bet patērētais laiks attaisnojas tikai ja vajag nākamajā dienā. Man gan laikam viena mētājas plauktā, tā kā ja steidzama vajadzība, tad padod ziņu. 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Protams, usb svilpes vietā var izmantot kādu 4G rūteri, bat tad ir jāliek normāls kabelis, jo tiem, kas nāk ar tām mūsu lte antenām ir tādi parametri, ka jēga no antenas paliek mēreni maza. Bet nu to jau biedrs Racer teica.

Nu un 2 no 3 operatoriem pastāsta par tuvējo torni un frekvencēm, ja mīļi palūdz - tikai teļiem tas ir komercnoslēpums.

Link to comment
Share on other sites

Salīdzināju 4 antenas samērā labos apstākļos (prakstiski tiešā redzamība). Saulkrasti, 39 km pa taisno no Zaķusalas TV torņa.

 

Antenas:

 

Triax DIGI 343 Iegādājama Argusā pa 32 eiro:

TriaxDigi343.jpg.77b0a5cd4e82f9893ad6e231223dea41.jpg

 

Triax DIGI 18 Iegādājama Argusā pa 22,50 eiro:

TriaxDigi18.jpg.b60f8f29fc4f09dca9df64f710bdfa37.jpg

 

AX 1000 Iegādājama Argusā pa 25 eiro

AX1000.jpg.e118414d523fae62a490409dcfd9e71f.jpg

 

Un DTX 48F, iegādājama Yotā pa 22 eiro

Pareizi salikta:

DTX48F_Pareiza.jpg.b013374ebc68335a79cc755c36b43ad6.jpg

 

Un nepareizi salikta :)

DTX48F.jpg.ae30f8b0639c935c41cdff649dcb167d.jpg

 

Mehāniskā daļa - vienkāršāk saliekamas un pamatīguma sajūtu radīja abas Triax antenas. Tad DTX 48F (vidēji pārliecinoša) un pēdējā vietā AX 1000 - par šo man ir aizdomas, ka ilgi neturēsies kopā - dikti ļurceklīga konstrukcija, lai gan vizuāli līdzīga Triax 343.

 

Visas antenas tika mainītas tai pašā mastā, nepaslinkoju un ar katru tika atrasts maksimums vertikālajā un horizontālajā plaknē un arī pa kanāliem pacilātas/pagrozītas. Jāpiezīmē gan, ka visām praktiski sakrita optimālais maksimuma novietojums/virziens. Mērverķis tika aizmirsts Rīgā, tāpēc rādījumi ir no Panasonic plazmas TV iebūvētā uztvērēja, bet iepriekš esmu salīdzinājis ar mērverķi un attiecība starp antenām bija samērojama.

 

Papildus varu piebilst, ka aizstiepu Triax Digi 18 Yagi antenu uz LTE problemātisko vietu un pamēģināju DTX 48F vietā (pareizi saliktu) - viss notiek un bez jebkādiem filtriem.

 

Te vēl kopskats priekštatam par antenu izmēriem (no kreisās - DTX 48F, Triax Digi 18, AX 1000 un Triax Digi 343):

 

kopaa.jpg.bbbed1452dfc4913a61c6d8ef1c2f7f6.jpg

 

Man bija interesanti un pieļauju, ka varbūt kādam šeit noderēs. ;)

 

Rezultāti tabulā:

tabula1.JPG

Labots - Racer
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc DTX elementi nav nolocīti kā paredzēts- vertikālā stāvoklī ???

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

AX 1000 un Triax Digi 343 vismaz no skata liekas pilnīgi identiskas

Link to comment
Share on other sites

Es protams saprtu- skarbi vīri instrukcijas nelasa, bet ,Racer, nu tu dod! DTX48 antenu tak vajag pareizi salikt, nevis izvilkt no maisa un tā lietot. Pareizi Ridao saka, visi direktri jāpagriež pa 90 grādiem. Tādā stāvklī, kā bildē, DTX48 faktriski vispār neko nepastiprina. Būs  vēlreiz jāatkārto labratrijas darbs :grin:Jā, DTX48F iespējams divejādi uzlikt dipolu. Pēc loģikas F konektoram jāstāv uz reflektra pusi un es tā parasti montēju. Vienmēr nagi niezējuši to uzspraust otrādāk. Itkā pats dipls atrdas pret stiprinājuma caurumiem un principā atsšķirībai nevajadzētu būt, bet tomēr interesanti. DTX92F antenai tas sanāk kāreiz otrādāk. Ja nav slinkums, parovē.

Labi, ar DTX48 viss skaidrs, bet pārsteidz vēdekļveidīgo antenu atšķirība. Uz aci tās ir pilnīgi vienādākas un tā arī jābūt, bet kā var tik krasi atšķiirties pastiprinājums. Tur kautko ražotājs ir nolažojis. Digitālās ēras pirmsākumos salīdzināju DTX ar lielāku vēdekli no Argusa, bet modeli neatcers un viņi vairāk tādas netirgo. Maksāja latos ap četrdesmit un man nepatika. Baigais čakars bija salikt un signāls  ļoti līdzīgs kā DTX48. Taisnību sakot, antenai starp direktoriem sanāca masta truba. Standarta 52mm trubastoika no krievu laikiem. Skaidrs, ka tik resns masts uz decimetriem var izčakarēt antenu, bet atkal puscollīgā truba to monstru nenoturēru.Tapēc man negatīva pieredze ar vēdekļiem, bet laiki mainās un varbūt Triax digi343 nav slikta. Vienīgi prblēma ar smaguma centru.

Citādāl visu cieņu par veikto darbu.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

pirms 21 stundām , ridao teica:

Kāpēc DTX elementi nav nolocīti kā paredzēts- vertikālā stāvoklī ???

 

Paldies par vērīgumu - steidzos izpakojot un mainot antenas, lai paspētu visu sadarīt pirms lietus. Tā kā iepriekš 2 antenas pareizi saliktas biju licis un pēcāk salīdzinājis,  ar Triax, tad tā kā šoreiz rezultāti bij samērā līdzīgi pat nepievērsu uzmanību, ka esmu bijis neuzmanīgs. Speciāli pareizi saliktu šodien uzliku un pievienoju bildi un ierakstu tabulā. Tas, ka diena starpā neko nemaina, jo skatījos šodien attiecībā pret  Triax 343, kurai bij tieši tādas pašas vērtības.

 

pirms 13 stundām , Didzis teica:

tkā pats dipls atrdas pret stiprinājuma caurumiem un principā atsšķirībai nevajadzētu būt, bet tomēr interesanti. DTX92F antenai tas sanāk kāreiz otrādāk. Ja nav slinkums, parovē.

Paprovēju - šķirbas nav.

 

pirms 13 stundām , Didzis teica:

Labi, ar DTX48 viss skaidrs, bet pārsteidz vēdekļveidīgo antenu atšķirība. Uz aci tās ir pilnīgi vienādākas un tā arī jābūt, bet kā var tik krasi atšķiirties pastiprinājums. Tur kautko ražotājs ir nolažojis. Digitālās ēras pirmsākumos salīdzināju DTX ar lielāku vēdekli no Argusa, bet modeli neatcers un viņi vairāk tādas netirgo. Maksāja latos ap četrdesmit un man nepatika. Baigais čakars bija salikt un signāls  ļoti līdzīgs kā DTX48.

 

Tur jau tā lieta, ka tā Triax antena saliekas ātri un pamatīgi. Tas otrs vēdeklis ir ļurīgs un pielnīgi citi parametri praksē. Izskatās praksiski vienādi. Tā gan ir ar daudzām antenām - pakaļdarinājumiem (moš salāgošana neriktīga utt). Katrā gadījumā, daži km tālāk biju vienu DTX 48 uzlicis, bet laiku pa laikam kubikojās bilde - q staigāja pie samērā normāla līmeņa. Iedevu džekam Triax vēdekli lai pats saliek un pārskrūvē (nebij laika) un gļuki pazuda. Man tā Triax Yagi  (Digi18) liekas kā labs kompromiss. Vēl jau testam derētu DTX 92, bet to kādu citu reizi.... :) 

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , GE (DX) teica:

Racer, paldies par darbu. Varbūt ir vēlme paeksperimentēt ar Iskras antenu pastiprinātājiem? Man ir gan DTX 48F gan DTX 92F un ar oriģinālajiem pastiprinātājiem. Tiesa neesmu novērojis, ka būtu radušās problēmas saistībā ar 4G uzstādīšanu. Vai tiem pastiprinātājiem ir kādi filtri priekš 4G?

 

Neesmu testējis - Yotā nebij uz vietas. It kā jau viņi saka, ka esot filtrs iekšā. Varētu kaut kad patestēt ar pastiprinātāju DTX48 un DTX92 ar un bez pastiprinātāja, tik nezinu kad - atvaļinājums beidzies un daudz visādas ņemtnes ar mājas lietām, remontiem utt. Attiecīgi laboratorijas dabiem u.c. izklaidēm pagaidām laika neatliek. :D Ja saņemšos, tad kkādā septembrī moš. @Didzis, jau ar teicās savu DTX92 iedot pamēģināt - bija posts pēc mana, bet kaut kas ar forumu tonakt nogļukoja un pazuda.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Domājams ka pilnīgs mēsls, kas ir galvenais iemesls kāpēc tā antena īsti labi nestrādā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 30 minūtēm , uldise teica:

ja par kabeljiem, tad kaadam ir nojausma, cik labs/slikts kabelis ir savulaik no LMT njemtajai LP27? apraksts te: www.argus.lv/shop/download/432543

1) Tev tā antena uz 800 MHz LTE (4G) nestrādās, jo vajag zemo galu 800 MHz diapazonā, bet antenai specenē ir 850-960 un līkne vispār sākas ar 880. Tur nekāds kabelis nepalīdzēs.

2) Ja nu tomēr par kabeļiem - antenas specenē ir uzrādīts H155 Low Loss, kuram it kā uz 100m esot 26 dB vājunājums. Neticu, redzot dialektriķi un uzbūvi. Tā tabula, kuras linku iedevu uz Belsa mājas lapu ir manis taisīta sen, bet reāli mērīju visus tos kabeļus, tāpēc jau brīdināju par visādiem RG58 low loss paveidiem. :D

 

Nekas labs nav. Vajag pareizu antenu un tad jau ar kabeļa tipu var paspēlēties, atkarībā no garuma.

Link to comment
Share on other sites

4G+ strādā 2600MHz, kā saprotu? Man tagad LMT uzsauca ārējo, jo iekšējā slēdzās pie tām 800MHz diapazona, kurš ir vairāk noslogots, līdz ar to ātrums bija gandrīz nekāds.

Link to comment
Share on other sites

Strādā gan pa augšu (2 GHz), gan pa apakšu 800 MHz, tik problēma ir iekš tā, ka Tavai ierīcei 800 MHz raidīšana notiek 790-820 MHz joslā. Vajag atbilstošu antenu.

Link to comment
Share on other sites

Mjā, izveicu ātro testu, palaizhot E5186 ar mineeto LP27 un rooterim ieliekot 800Mhz - rezultāts ir sliktāks nekā bez tās antenas to rooteri noliekot vienkaarši uz palodzes un ļaujot tam izmantot iekšējās antenas. bez tās LP27 ātrumi salīdzinot ar blakus esošo Mikrotik SXT, kas māk tikai 1800Mhz, ir līdzvērtīgi. signāla līmenis protams, ka 800Mhz krietni labāks (RSRP: -90 pret -105). aktualizēju šo jautājumu, jo iepriekšējās dienās, kad bija lielāks vējš, minētais SXT ik pa laikam pazaudēja savienojumu. ar domu, vai ir jēga pāriet uz 800Mhz, cerībā, ka tas strādās arī vējainā laikā stabili.

ir kāds ieteikums par konkrētu 800Mhz antenu?

Link to comment
Share on other sites

Ronalds
Pirms 27 minūtēm , uldise teica:

rezultāts ir sliktāks nekā bez tās antenas to rooteri noliekot vienkaarši uz palodzes un ļaujot tam izmantot iekšējās antena

Domāju ka nav ko saspringt uz antenu. Ieliec rūteri ūdens necaurlaidīgā kastē un uzliec antenas vietā! 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 29 minūtēm , uldise teica:

Mjā, izveicu ātro testu, palaizhot E5186 ar mineeto LP27 un rooterim ieliekot 800Mhz - rezultāts ir sliktāks nekā bez

Ar polarizāciju paeksperimentēji? Tiem visiem torņiem 800MHz ir vertikālā polarizācija?

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , ggg97 teica:

Ar polarizāciju paeksperimentēji? Tiem visiem torņiem 800MHz ir vertikālā polarizācija?

Jā, pamēģināju gan abas polarizācijas, gan abas antenas pieslēgvietas rooterii. vislabākais bija vertikālā. iepriekš uz 1800, kad šo laidu, arii stāvēja vertikālajā.


pirms 1 stundas , Ronalds_ teica:

Domāju ka nav ko saspringt uz antenu. Ieliec rūteri ūdens necaurlaidīgā kastē un uzliec antenas vietā! 

un ko ziemā? tiešām tas E5186 ir paredzēts likt ārā?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...