www.MistersPimpausis.lv Ierakstīts Septembris 28, 2021 Share Ierakstīts Septembris 28, 2021 (labots) Uz plauktiem loti liela daudzveidiba no dazadiem razotajiem,liekas ari diezgan normali produkti ko varetu est katru dienu ja slinkums pasam est taisit. Tacu ir problema... Neviena no vinam nav vairak par 1x menesi edama delj ta ka tur ir sauja sals pieberta klat katrai burkai... Vienreiz aped , mute bus izdedzinata un visu dienu bus sudiga dusa tev taa ka negribesies tos meslus vairak est uz labu laiku.. Optimala sals dienas deva ¬2g pieaugusam cilvekam, Max neveseligaa deva 6g diena. 1x puslitra burka tur ir 10g+ sals piegazts klat! Kapec? Nav ne jausmas! Ta burcina offic ir domata vienam lielam zupasskivim lai normali paestu viens cilveks vienu reizi. Cik skatijies esmu uz plauktiem tad visiem razotajiem tur ir daudzmaz vienadi. Labots Septembris 28, 2021 - www.MistersPimpausis.lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts jacobs Septembris 28, 2021 Populārs ieraksts Share Septembris 28, 2021 Vajag glāzi šņabja izdzert pirms to zupu ēd, tad būs viss OK. 😀 1 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruukjis Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 A tu esi mēģinājis izlasīt, kas ir rakstīts uz etiķetēm? Nē? Es tev varu pačukstēt priekšā - viņas visas ir domātas šķaidīt ar vismaz 500ml ūdens. 😁 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jainit Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 TS, gada sākuma tika izsludināts konkurs par stulbāko topiku un tu tagad mēģini tajā uzvarēt? 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 (labots) Why not 😅 Visai ok variants ir paņemt gatavo soļanku (es ņemu bez gaļas, Kok) un atšķaidīt to ar sasmalcinātiem tomātiem savā sulā. Pielieku klāt vēl zaļās olīvas un nav ne vainas. Vēl ir tās gatavās auga krēmzupas/biezzupas - šampinjonu, tomātu, ķirbju un vēl ar kaut ko. Tās nav ne ar ko jājauc, nav arī sāļas. Labots Septembris 28, 2021 - itanium 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.MistersPimpausis.lv Septembris 28, 2021 Author Share Septembris 28, 2021 (labots) Pirms 11 minūtēm , ruukjis teica: A tu esi mēģinājis izlasīt, kas ir rakstīts uz etiķetēm? Nē? Es tev varu pačukstēt priekšā - viņas visas ir domātas šķaidīt ar vismaz 500ml ūdens. 😁 Un uzvarit paris minutes! Jep... Tur vel uz citam rakstits ka 3-4 personam ar to vienu mazo burcinu pietiek https://www.barbora.lv/produkti/zupa-solanka-spilva-530-g 14g sals uz vienu to mazo burcinu , gandriz nedelas norma Beidziet muldet ka jus to vienu burcinu panemat, atskaidat ar vel 1l udens, sadaliet uz 5iem cilvekiem un visi esat Paredusies. Labots Septembris 28, 2021 - www.MistersPimpausis.lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 (labots) Šad tad sanāk aizvilkties līdz kādam poļu veikalam, tad tur pilns sortiments ar visām Spilvas, Kok utt (plus vēl 3x vairāk lietuviešu variantu) burkām. Parasti pāris burkas ar kautkādu boršču nopērku, lai stāv nebaltai dienai, kad slinkums kautko taisīt, dažas ir OK, dažas ne visai. Piešauj klāt kādu gaļu, šķiņki, kausētu sieru un var ēst. Labots Septembris 28, 2021 - AndrisBB Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Pirms 10 minūtēm , ruukjis teica: A tu esi mēģinājis izlasīt, kas ir rakstīts uz etiķetēm? Nē? Es tev varu pačukstēt priekšā - viņas visas ir domātas šķaidīt ar vismaz 500ml ūdens. Šādi trakie arī šņabi šķaida - šķaiģīts šņabis glāžšķūņu rūķīšiem. P.S. (spec. dažiem Nazi gramatiķiem - kļūdas ir ielaistas spezciāli). Link to comment Share on other sites More sharing options...
CAP Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 šad tad, ik pa laikam kādu burciņzupu paķeru.. varu piekrist tādā aspektā, ka uz kādu laiku pēc tam negribas.. pa lielam taisnība.. 1am lielam kārtīgam cilvēkam, ko paēst, man parasti sanāk 2 porcijas. Man gan patīk ēst no riktīgas zupas bļodas Bet nu daudz garšīgāk tomēr ir pašam uzvārīt zupu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Pirms 21 minūtēm , www.MistersPimpausis.lv teica: Beidziet muldet ka jus to vienu burcinu panemat, atskaidat ar vel 1l udens, sadaliet uz 5iem cilvekiem un visi esat Paredusies. Un kurā vietā kāds kaut ko tādu saka??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
androidz Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Pirms 9 minūtēm , marrtins teica: glāžšķūņu Ko tu zini par Glāzšķūni? Lieto visos ciemos. Ar tādu nosaukumu, iespējas vēl vairāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOoMoOT Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Reizēm es fantazēju par to, cik labi būtu dzīvot vienam. Paldies, ka ļāvi ieraudzīt arī kādu plusiņu kopdzīvei. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Pirms 6 minūtēm , androidz teica: Ko tu zini par Glāzšķūni? Neko daudz. Pārdesmit reižu garām braukts, pāris reižu iebraukts. Bet kas un ar kādu mērķi interesējas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
androidz Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Pirms 16 minūtēm , marrtins teica: Bet kas un ar kādu mērķi interesējas? DD, par mērķi viņi paši pastāstīs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Hmm, ĻI.... ED, VB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Lietota tikai Vasara, un, protams, lejot kārtīgi klāt kefīru un vēl šo to liekot klāt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hehe Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 1 stundu atpakaļ, www.MistersPimpausis.lv teica: Tur vel uz citam rakstits ka 3-4 personam ar to vienu mazo burcinu pietiek Porcijām. 1 porcija ir 1 šķīvis. 0.5+0.5 ir litrs. Šķīvji ir dažādi un tilpumi atšķiras, tāpēc 3-4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 (labots) pirms 1 stundas , www.MistersPimpausis.lv teica: Vienreiz aped , mute bus izdedzinata un visu dienu bus Interesanti, ko tu tur jūti. Ik pa laikam paņemu kādu soļanku vai skābu kāpostu zupu, bet visbiežāk skābeņu zupu. Protams, piemetu klāt kādu kartupeli, dažas vārītas olas, pēc tam pāris karotes skābā krējuma. Un - kāds pārsteigums - praktiski vienmēr gan vārot, gan pēc tam degustējot nākas piemest klāt kādu pusēdamkaroti sāls un/vai piparus, lai būtu OK. Tāpat sāls tiek bērta gan ko cepot, gan uz sviestmaizēm, gan tomātiem. Kur var, tur piemetu, piekožu marinētus asos pipariņus (tiesa, tādus, kā kādreiz pagaršoju Armēnijā, te neesmu sastapis - lūk tā ir manta - nokod mazu gabaliņu un tālāk jau bez kārtīgas vīna glāzes muti neaizvērsi. Pirms 8 minūtēm , ju teica: Lietota tikai Vasara Ir karstajā laikā mēģināta, negaršoja, vai nu etiķa vai kā nu tur dēļ - atgriezos pie Užavieša no ledusskapja . Labots Septembris 28, 2021 - raiviic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasss Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Nav ne jausmas, kā autors tās zupas gatavo. Es tās burkas pērku kā zupas bāzi, un tad lādēju klāt visu pārējo kas ienāk prātā. Nereti tikai paņemu tur vienu burku ar dārzeņiem un kaut kādu tur krūtiņu. Tai gan uz ātru roku tik pieleju ūdeni un gatava. Sāls biežāk gan tieši liekas ka pietrūkst, nevis otrādi. Autoram uz sāli laikam īpaši jūtīga garšas izjūta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 pirms 1 stundas , www.MistersPimpausis.lv teica: Optimala sals dienas deva ¬2g pieaugusam cilvekam, Max neveseligaa deva 6g diena. Par šo neesmu interesējies, bet tie 2g gan liekas baisi maz. Man, ja godīgi ir pilnīgi pajāt uz visādām optimālajām un veselīgajām devām, galvenais kritērijs ir lai ēdiens būtu garšīgs. Ja cilvēks ikdienā sāli cenšas nelietot, tad var būt tā, ka garšas kārpiņas pierod un viss, kas citiem ir "normāli" sāļš, liksies pārsālīts. Es kau kā pēdējā laikā sabiedriskajās ēstuvēs sāku izjust sāls trūkumu, laikam šamējie arī būs izlasījuši par veselīgajām devām Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Pirms 11 minūtēm , ivo teica: pēdējā laikā sabiedriskajās ēstuvēs sāku izjust sāls trūkumu Tā ir bijis vienmēr, arī "krievu laikos" ēdnīcās gan zupai, gan otrajam bija jāpiemet sāls, nu restorānos vai , piemēram "Kristīnē" uz Blaumaņa ielas , kur bieži iegriezos, bija gandrīz vienmēr OK. Starp citu - arī kafiju vārot ir viena recepte, ka vajag mazliet sāls - pamēģināju, nekas īpašs, labā mazliet konjaka . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrisBB Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 (labots) Tā jau ir ar to sāli, jo vairāk lieto, jo vairāk pierod un liekas, ka vajag vēl. Es faktiski sāli nekam nelieku klāt, ja vien negatavoju no pilnīgi pamatizejvielām. Citi jau gan saber to sāli tā, ka man liekas ka nav ēdams. Faktiski jebkurā pusfabrikātā sāls ir vairāk nekā vajag, ieskaitot tās zupas. Kautkādus piparus vai čilli var piemest. Ja kafejnīcās bērtu tonnām sāli, tad liela daļa tur neēstu, jo būtu pārsālīts. Labots Septembris 28, 2021 - AndrisBB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Pirms 43 minūtēm , raiviic teica: - atgriezos pie Užavieša no ledusskapja būtu labāk pie skābputras atgriezies 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 autors pārvācās uz bmwpower, laikam, te jautrība pietrūka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marrtins Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 powerā labāk (un vairāk) pavelkas uz troļļošanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts jema Septembris 28, 2021 Populārs ieraksts Share Septembris 28, 2021 Neprecēto veču topiks! 3 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Vienmēr esmu uz tām zupām "šķībi" skatījies. Nāksies rīt iepirkt kādu, ja jau tik labas atsauksmes. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 Sākt vajag ar paša skābētiem (ne marinētiem) gurķiem. Ja grib soļanku https://receptes.tvnet.lv/recepte/3906-skabeti-gurki-ari-siltam-pagrabam tālāk jau - pēc receptes https://receptes.tvnet.lv/recipe/search?query=soļanka https://receptes.tvnet.lv/recepte/15840-mana-solanka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usins Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 pirms 4 stundām , raiviic teica: Tā ir bijis vienmēr, arī "krievu laikos" ēdnīcās gan zupai, gan otrajam bija jāpiemet sāls, nu restorānos vai , piemēram "Kristīnē" uz Blaumaņa ielas , kur bieži iegriezos, bija gandrīz vienmēr OK. Starp citu - arī kafiju vārot ir viena recepte, ka vajag mazliet sāls - pamēģināju, nekas īpašs, labā mazliet konjaka . pie kafijas jāliek kardamonu un sarkanos piparus :good: Link to comment Share on other sites More sharing options...
laikamTak Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 pirms 6 stundām , www.MistersPimpausis.lv teica: sauja sals visa sals ir 4k filmas par milestibu Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Septembris 28, 2021 Share Septembris 28, 2021 pirms 6 stundām , ju teica: būtu labāk pie skābputras atgriezies O jā, laba manta, bērnībā laukos ome vasarās bieži gatavoja. Taču tā jāgatavo, jāatdzesē, bet Užavnieku tikai no ledussakpja jāizņem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivo Septembris 29, 2021 Share Septembris 29, 2021 pirms 11 stundām , Raimonds1 teica: Ja grib soļanku Šī būs pareizā recepte http://www.fotoreceptes.lv/solanka.html pirms 15 stundām , ju teica: skābputras senos laikos vecvecāki tādu reizēm gatavoja. Kā viņu dabūt iekšā nesapratu ne toreiz ne arī tagad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju Septembris 29, 2021 Share Septembris 29, 2021 Vēl bija "laba" štelle - cepts svaigpiens. Ja skābputra man vēl ok karstā vasaras dienā, tad kā to cepto svaigpienu varēja dabūt iekšā, nezinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacobs Septembris 29, 2021 Share Septembris 29, 2021 Visiem lauku bērniem toreiz, tad kad govs nāca slaucama, tāds piens bija gardums.☺️ 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ridao Septembris 29, 2021 Share Septembris 29, 2021 Kas var būt labāks par šo... ar dzērveņu vai kādu citu ķīseli, protams. Ne jau tāpat leksēt iekšā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latscrap Septembris 29, 2021 Share Septembris 29, 2021 pirms 2 stundām , ivo teica: http://www.fotoreceptes.lv/solanka.html Bildes pazudušas kopš meistars aizgājis, laikam nav kas hostē tas gan ir ļoti slikti ka tāds lielisks resurss no interneta pazudīs. būs vien jāpērk tā grāmata Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviic Septembris 29, 2021 Share Septembris 29, 2021 Njāa, resurss bija labs. Tā kā man ir viena cītīga cepēja/vārītāja, daudz ko no turienes "prihvatizēju" personīgai lietošanai !!! vēl pirms grāmatas iznākšanas . Soļanka.pdf 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Septembris 29, 2021 Share Septembris 29, 2021 Krievu lapas ir kas līdzīgs tām fotoreceptēm. Iespējams ka ir arī tādi angliski Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinno Septembris 29, 2021 Share Septembris 29, 2021 pirms 2 stundām , latscrap teica: Bildes pazudušas Tur nepareizi linki uz bildēm. Saglabā kā html un pielabo - viss būs vietā 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlons Septembris 29, 2021 Share Septembris 29, 2021 1 stundu atpakaļ, raiviic teica: "prihvatizēju" personīgai lietošanai !!! senkjū, verī muč!... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!