Jump to content

wired over-ear highend-ish austiņas


__Igors
 Share

Recommended Posts

Esmu jaunu austiņu meklējumos, par cik philips citiscape uptown ir jau nolietojušies tik ļoti, ka no spilvetiņiem vairs nekas nav palicis.

Cenas kategorija - nu teiksim 100-250, var pastiept līdz 350, ja ir tā vērts. Ir audio interfeiss focusrite scarlett 2i4.Vajag, lai būtu over-ear. Nezinu vai gribu open vai closed back, bet jābūt ērtām (kas gan laikam pārāk individuāla prasība), gribētos lai būtu skaņas upgreids salīdzinājumā ar vecajām austiņām. Audiofīls neesmu, bet uzskatu ka dzirde ir pietiekami normāla, lai ieguldīt naudu normālās austiņās. 

Uz doto mirkli apsveru:

  • Sennheiser Momentum 2.0 (kas amazone ir par kaut kādu neticamu ciparu 99eur links)
  • audio technica ath-m50x 
  • philips fidelio x2
  • beyerdynamic dt 990 pro
  • Sennheiser HD-600

Varbūt kāds vēl var ieteikt kādu modeli, kā arī vietu, kur varētu paklausīties vismaz kādu no šiem modeļiem.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Pats jau kādu gadu lietoju šīs - esmu ļoti apmierināts gan ar skaņu, gan ērtumu. Komplektā divi, viegli maināmi kabeļi un rezerves spilventiņi. Ir lietotas līdzīgas Sennheiser, bet AKG ir labākas.  Sony gan neizvēlētos - vismaz ar visādiem "uzlabotājiem" vai "zilo zobu" apveltītajām - bet aziātiem laikam dzirde savādāka :D .

 

akg.thumb.jpg.26ba7ca50c7ea3bb6d6b07878fa119b8.jpg

Labots - raiviic
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

ausīm galvenais ir ērtums. man ir m50x - viņām arī maināmi 3 vadi komplektā + var velūra spilvenus pasūtīt. Ērtuma ziņā priekš manā, lielajām ausīm un galvas  ir ok, bet biežāk klausos lētākās JVC HA-RX900 ( jo baigi lielās un labi apņem ausi ). Skanējums m50x ir sabalansētāks. Daudzi slavē Sennheiser HD-600  un augstākos to modeļus - jo linearitāte laba.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Labāk būtu sācis ar paredzēto pielietojumu un esošo tehniku.

 

Hd600 pie telefona/laptopa nepieslēgsi, būs jāpērk dac+amp vai specializētu hifi playeri. Bayerim var but ta pati problema, jo viņi nāk versijās no 32omiem ko var pie telefona likt, līdz 250omiem kam arī vajag pastiprinātāju. 

Link to comment
Share on other sites

__Igors
Pirms 8 minūtēm , Anonīms Alkoholiķis teica:

esošo tehniku.

 

pirms 1 stundas , __Igors teica:

philips citiscape uptown ir jau nolietojušies tik ļoti, ka no spilvetiņiem vairs nekas nav palicis.

 

pirms 1 stundas , __Igors teica:

Ir audio interfeiss focusrite scarlett 2i4

 

 

Pirms 9 minūtēm , Anonīms Alkoholiķis teica:

paredzēto pielietojumu

pielietojums vispārīgs - mūzika, spēlēs, filmas etc.

Link to comment
Share on other sites

Nupat arīdzan risināju šo jautājumu. Biju jau nosliecies uz kulta statusā esošajām Beyerdynamics DT 770 Pro 32 ominiecēm. Bet jo dziļāk sāku rakt, jo viss sāka izskatīties nesaprotamāk. Likās, ka cenas ziņā ļoti optimāli, nudien neredzēju sevi izdodam vairāk par ausīm principā.

Galu galā lasīju/skatījos review tekstos un youtūbē. Līdz nonācu pie Audiotechnika ATH MSR7, kas arīdzan līdzīgā cenu kategorijā, lai gan virknē apskatu tās tika izceltas pāri pār DT 770 Pro. Kad jau nosliecos uz AT, izrādījās, ka ir Audiotechnikai ir iznācis jauns modelis MSR7b, kuram, kā apskatos minēts, bija izlabotas iepriekšējā, arīdzan jau kulta statusu ieguvušā, modeļa trūkumi -čīkstošs rāmis, mazi basi, so-so komforts.

Galu galā lasīju skatījos, pārdomāju - cenu latiņa jau gluži cita, taču atsauksmes bija dikti labas. Saņēmos un paņēmu.

Man grūti dot objektīvu vērtējumu, jo šis ir dārgākais, ko es no austiņam esmu pircis un arī klausījies.

 

Īsumā: komforts ir +++, tiešām ērtas. Nespiež, vieglas. Bet man arī nav ūdensgalva.

Skaņa. Nezinu, kā īsti lai vērtē. Detalizācija, manuprāt, ir ārkārtēja. Tiešām var dzirdēt sīkas nianses. Tas, ko sauc par skatuvi un visām citām lietām, es neņemos spriest, jo nezinu, kā skan "izcili", taču telpiskums nenoliedzami ir izteiktāks, kā tiem grabuļiem, ko esmu klausījies līdz šiem. Tā kā pēc nosliecēm esmu basugalva, tad, jā, bass man liekas ka pietrūkst. Taču to regulēju ar EQ - gan kompī, gan uz telefona - Foobar. Bez EQ man liekas tāda kā plakana skaņa, taču es saku, neesmu iedresēts, kā ir jābūt pareizi. Visu mūžu esmu klausījies tādā veidā. Šīs arī izvēlējos tāpēc, ka noderētu amatiera līmeņu māsterēšanas darbam. Atkal, jā, skatījos uz m50x, bet kaut kāda svārstīšanās. Likās, ka tajā segmentā būtu jāpērk gan m40x, gan m50x, gan DT 770, visas jāpaklausās un tad jāizlemj. Es paļāvos uz apskatniekiem, kas jau bija gājuši šo ceļu un galu galā nonākuši pie msr7b.

 

Kā mīnusu varu minēt to, ka pretstatā reklamētajam, manā skatījumā šīs ausis nav visai portablas. Respektīvi, es biju iedomājies tās arī vazāt pa sabiedrisko, tad tomēr izskatās, ka nesanāks. Vadi šīm ir V tipa ar Audiotechnikas spraudņiem. Nav ērti un viegli spraudīt iekšā ārā, kā tas būtu ar vienā ausī spraužamu 3.5mm džeku (vecajām msr7 bija šis variants). Tāpat arī komplektācijas vads ir tikai 1.2m. Līdz ar to pagarinātājs ir vajadzīgs noteikti.

Līdzi nāk arī blansētais vads ar 5 kontaktu 4.4 mm štekeri. Jā, šīs ausis līdz ar šiem cita tipa vadiem ir "balansētās". Kā tas izpaužas uz skaņu nezinu. Pagaidām negrasos testēt - nav attiecīga pastiprinātāja - tā ir vēl viena cita hifi audio līga. Lai gan cierēju uz Fiio Q1 MKII pastiprinātāju, kuram ir tā balansētā izeja. Bet nu nezinu... tur vēl vads jāpērk vai jālodē, un tur arī labas naudiņas dīrā.

 

Ir entuziasti, kas ir uzmodojuši vecās msr7, nomainot padus un izravējot kaut kādu porolonu no iekšpuses, tādējādi iegūstot skaļākus basus...

Vēl viens mīnuss, ka telefons (Honor 8 ) nespēj tomēr iedot kārtīgu sulu šīm (no pults skan ļoti labi).

 

Vārdsakot, ja vēlies vēl vienu mainīgo savā listē, tad šīs noteikti ir ievērtējams variants.

 

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

imho tam focusrite headphone amps ir parasts opamps nevis atsevišķs ausu pastiprinātājs specializēts  - jo  specenē norādīs pie 32 omi - 24mW ...tātad pie kādi 150 vai 250 omi tur nekas jaudīgs izejā nebūs. 

Link to comment
Share on other sites

__Igors
(labots)

okay, osscar taisnība. nebiju iedomājies ka ar usb audio interfeisu var būt par īsu, hmm. attiecīgi divi varianti - ņemt ne tik daudz ohm austiņas, vai piepirkt klāt ampu.

kādos ciparos iet normāli ampi? tur atkal ir tik plaša izvēle, kas nesaprotu uz kuru pusi skatīties + negribās uzrauties uz čainas brīnumu ar mazāku "jaudu" kā norādīts uz papīra

vai arī nopirkt austiņas, un tad ja interfeis galīgi par īsu, tad piepirkt papildus ampu

Labots - __Igors
Link to comment
Share on other sites

Man ir AKG K701 ausis, kuras reāli nelietoju. Ideālā stāvoklī. Ja kādam būtu interese, varētu nopārdot.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Müller

Iesaku DT 770 Pro 80omu versiju, skaņa, komforts ļoti labā līmenī, iesaku paklausīties ja ir iespēja. Lieliski spēlē zemus basus, tādus kurus ar atvērtajām austiņām gandrīz nevar sadzirdēt. Ērti spilventiņi no elpojoša materiāla (velūrs?), karstajā laikā daudz patīkamāki par ādas imitāciju. Kopumā ņemot, ļoti veiksmīgs austiņu modelis, ne velti ražo jau gadus 20+.  Vienīgais trūkums, ka kabelis nav atvienojams.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
pirms 7 stundām , osscar teica:

jo baigi lielās un labi apņem ausi

AKG K240 arī līdzīgi.

 

Audio interfeisa un austiņu pastiprinātāja sakarā ir šāds nepelnīti nepopulārs, bet ļoti jēdzīgs verķis:

http://prosound.ixbt.com/interfaces/m-audio-super-dac.shtml

No user guide:

Citēt

Technical Specifications
Interface: USB 2.0; 1.1-compatible
Converters: Wolfson® WM8740
Dynamic Range: 110 dB maximum
THD+N: 0.00003% maximum
Headphone Output (at 1 kHz): 190 mW (32 Ω); 210 mW (16 Ω)
Headphone Drive Ability: 16–100 Ω (1/8” / 3.5mm); 100–600 Ω (1/4” / 6.35mm)
Analog Inputs: (1) 1/8” (6.35mm) line-level
Digital Inputs: (1) USB 2.0 port
Analog Outputs: (1) RCA stereo pair; (1) 1/8” (3.5mm) headphone; (1) 1/4” (6.35mm) headphone
Digital Outputs: (1) S/PDIF optical; (1) coaxial; Dolby® and DTS® pass-through
Sampling Rates: 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192 kHz
Power: via USB connection or via power adapter (12 VDC, 1 A, center-positive, sold separately)
Dimensions (WxDxH): 3.7” x 3.6” x 1.1” / 94 mm x 91 mm x 27 mm
Weight: 0.5 lbs. / 0.21 kg
Specifications are subject to change without notice.

 

Link to comment
Share on other sites

Tik kur to m dac nopirkt? Nekur netirgojas ..

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

No tavām(autor) minētajām esmu visas lietojis, ir bijusi arī scarlett 2i2, tas pats amp uz austiņām kā tavai scarlett 2i4

 

No tā lista viennozīmīgi labākās ir sennheiser hd600, gan skanējuma neitralitāte, gan ērtums. Tur ir tikai divi trūkumi, cena un atvērtā konstrukcija, vienā istabā klausoties tās austiņas, kādam blakus būs problēmas tv skatīties :D Ikdienas lietojumam ar to scarlett 2i4 pietiek, visas sula dabūšanai gan nepietiek, bet šobrīd ieteiktu par to baigi nedomāt, pēc tam paņemsi uz testu kādus DAC/AMp no biedriem un sapratīsi vai ir tā vērts vēl piemest kādu 3 ciparnieku vai nav. Man arī ir daži, ko varam mierīgi sarunāt pamēģināt, kad būs austiņas jau dabūtas. 

 

Tu īsti neminēji kādas ir prasības no austiņām, atvērtas, slēgtas, gribi maksimāli tuvu skanējuma oriģinālam vai pieceltu basu ? Ko šobrīd lieto, kas apmierina, kas nē ?

 

Jo hd600 ir ļoti neitrālas, vēsas, tāda zināma referencīte. Ikdienas klausītājam labāka izvēle būtu HD650, nedaudz siltākas, ko viens biedrs arī paņēma paklausoties manas hd600 vs hd650. Ja negribās lietotas hd600/650 un jaunām par sālītu, tad dt990(250ohm) man arī patika, ļoti siltas, laba cena, bet uztaisot objektīvu testu vs hd600/hd650 atklājam jaunas nianses, skaidrāka gaisotne paveras. DT770 ir slēgtās, tas ir pavisam kaut kas cits, pa to cenu tāpat kā 990 ir ļoti labs price/performance un vairāk kā labas vidējam klausītājam. 

 

Atkārtošos kā visās tēmās par to, ka varbūt sākumā no opel/lada nevajag lēkt uz jaguar ? Lēnām jātiek līdz savam punktam, kurā tu saproti, ka iztērēta summa pret 0,n% ieguvumu vairs nav priekš tevis ? Man tas punkts pēc n simtu austiņu paklausīšanās ir HD600 un tādas pat cenas DAC/AMP.

 

 

Labots - Kaspars12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Kaspars12 teica:

Tu īsti neminēji kādas ir prasības no austiņām, atvērtas, slēgtas, gribi maksimāli tuvu skanējuma oriģinālam vai pieceltu basu ? Ko šobrīd lieto, kas apmierina, kas nē ?

 

uz doto mirkli ir tāda situācija, ka svārstos starp open/closed, it kā der gan viens, gan otrs variants, bet par cik open vēl nav bijuši, un ārpus mājām diez vai ka lietošu. pēc scarlett 2i4 liekas, ka ir piegriezti basi klāt, gan tumbām, gan austiņām, EQ neko neesmu mainījis. basgalva noteikti neesmu, vairāk laikam sliekšos uz neitrālu skanējumu, patīk dzirdēt detaļas un lai viss būtu balansā - man liekas, ka varu pateikt, vai ir labs audio mix.

tagadējām austiņam skaņa it kā ir ok, bet laikam neesmu dzirdējis neko labāku, tāpēc grūti spriest.

pirms 2 stundām , Kaspars12 teica:

Atkārtošos kā visās tēmās par to, ka varbūt sākumā no opel/lada nevajag lēkt uz jaguar ?

nu it kā jau jā, bet tomēr, imho, kāda jēga tagad pirkt austiņas par pieņemsim 100-150e, un pēc gada-diviem pirkt par 250-350? gribās, lai vismaz 5 gadus kalpo

 

lielākā problēma ir tieši paklausīšanās, jo grūti izvēlēties austiņas balstoties uz reviewiem, jo katrs dzird savādāk.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Tad kādas austiņas šobrīd lieto ? Kāpēc, lai tu pēc diviem gadiem pirktu austiņas pa 250-350 euro, ja apmierinās jau dt sērija pa 150 euro ?

 

Austiņas nokalpos ne tikai 5 gadus, bet padsmit, vienīgais, vadu vajadzēs atjaunot, spilventiņus, bet tas sīkums. Par DT770/880/990 visām tām viegli uztaisāms mods uz atvienojamu vadu, vairākam to esmu darījis, izskatās kā stock :D 

Link to comment
Share on other sites

(labots)
pirms 1 stundas , Kaspars12 teica:

Tad kādas austiņas šobrīd lieto

jau vairākkārt pieminētās philips citiscape uptown 

 

pirms 1 stundas , Kaspars12 teica:

Kāpēc, lai tu pēc diviem gadiem pirktu austiņas pa 250-350 euro, ja apmierinās jau dt sērija pa 150 euro ?

Pareizi vien saki :D ja jau ~70e austiņas kalpo jau 5+ gadus, tad kāpēc gan 150e nekalpotu vismaz tik pat :D

 

izskatās, ka par dt sēriju vispārīgi labas atsauksmes un labs cipars. tad ir tāds jautājums cik ohm un kādu tieši modeli pirkt? 

 

P.S. vēl vairāk palasīšu par open vs closed, pameklēšu kādu veikalu kur var salīdzināt, lai saprast ko tad īsti gribu.

UPDATE: esmu 80/20 par labu open back

Labots - __Igors
Link to comment
Share on other sites

2019.07.9. , 13:35, Žaks Noriss teica:

 

Šitas džeks gan ir tīrradnis :

 

Katra skaņa atstarojas no betona sienām vairākas reizes un veido diezgan diskomfortu trokšņa līmeni. Īsāk sakot, viena vārda vietā tu dzirdi vārdu un vismaz trīs, četras izkropļotas un izstieptas laikā, atstarojumus. Kad skolas sporta zālē ar taisnām betona sienām notiek pasākums, saprast, ko runā vadītājs nav iespējams, milzīga skaņas atstarojuma dēļ, kas pārklāj runātāju.

Link to comment
Share on other sites

Man tomēr vairāk patika šī tēze:

Aizgājām prom pec trešās dziesmas. Sašutuma, izejot no Palladium saku meklēt informāciju par grupas sastāvu interneta un atklājas ka es simtiem reizēm klausījos dziesmas, kas dzied bārdains vīrietis. Uz ierakstiem, viņu bāls skan maģiski. Koncertā – briesmīgi.

Link to comment
Share on other sites

Bet, atgriežoties pie tēmas par austiņu pastiprinātājiem, kaut kādu brīdi ssā mēģināja pārdoties Schiit Jotunheim.

Bet vai tika pārdots, vai vienkārši nostāvēja, gan var tikai minēt.

Un Hi-fi.lv (nepremium) ir Rega Ear un Grado RA-1. Šie gan tikai pastiprinātāji atšķirībā no Jotunheim.

 

Tā M-audio vietā, gan drīzāk pamēģinātu :

 

https://www.ss.com/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/consoles-mixers/benibg.html

Labots - DSTr
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Sennheiser HD600/HD650 viennozīmīgi skan labi. Par Beyerdynamic hz, atvērtās viennozīmīgi ir pārāk viegli skanošas. Basu nav galīgi, augšējie vidi un augšas pamatīgi piepacelti. Kopējais iespaids ir vājprātīgi dzidri un detalizēti, bet tas jaukums ir stipri atkarīgs no žanra - nedaudz basīgāki gabali galīgi neskanēs. DT770 bass ir, bet man šamais izlikās bik dīvains. Kopumā arī nekāds labais iespaids neradās. Varu ieteikt AKG k612/k712. Pirmās ir bik lētākas, otrās dārgākas, bet abas, imho, skan gana labi, atšķirībā no no k701/k702. Gana neitrālas, kaut bik gaišākas par HD650, ļoti ērtas - var visu nakti nosēdēt ausīs un piemirst, ka tās tev ir uz galvas :)

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Parastā audiodaunu tuftoloģija. Bet te jau biedri arī līdzīgi dod:

pirms 23 stundām , Kaspars12 teica:

vēsas, nedaudz siltākas, skaidrāka gaisotne

pirms 9 stundām , Huan Kaktus teica:

pārāk viegli skanošas, bik dīvains, bik gaišākas

No normāliem biedriem negaidīju! Bet nu vide, kurā uzturies, laikam jau velk līdzi...

 

Lai vai kā, ne Jums, ne Arkādijam nepārspēt šo audiodaunu caureju:

http://www.enjoythemusic.com/magazine/viewpoint/0716/Why_Do_WAV_And_FLAC_Files_Sound_Different.htm

Pilnā versija:

https://www.hificritic.com/uploads/2/8/8/0/28808909/2016_07_05__final_unabridged_article_part_1_sound_quality_differences_between_wav_and_flac_formats.pdf

https://www.hificritic.com/uploads/2/8/8/0/28808909/2016_07_05__final_unabridged_article_part_2_sound_quality_differences_between_wav_and_flac_formats.pdf

Manuprāt šis ir nopietnākais mēģinājums pasniegt trulumu un reliģiju kā kaut ko objektīvu un pat zinātni.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, Inspektors Caps said:

Lai vai kā, ne Jums, ne Arkādijam nepārspēt šo audiodaunu caureju

Johaidī... un es nekādi nevarēju saprast, kāpēc, ja ekseļa failu saarhivē un tad atarhivē, dati atšlkiras salīdzinot ar oriģinālo ekseļa failu! ?

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

huan kaktus vēl vairāk sajauca prātu :D

vai rīga ir veikali, kur dt-770/dt-990/k712/m50x/hd-600/hd-650 var paklausīties uz vietas? vismaz divus pārus no minētajiem? zinu ka elkorā ir kkādi headphoni, bet kaut kā šaubos, ka pārdevēji baigi gribēt pakot vaļā vairākus pārus.

sliktākajā gadījumā domāju paņemt dt-990 250ohm, un ja patīk tas viss super, ja nē, tad vai nu pārdot, vai ietreidot.

btw - teorētiski var taču paņemt no internetveikala?, un 14 dienu laikā atgriezt, tikai tas ka nesanāks side-by-side comparison

Link to comment
Share on other sites

Tā kā skaties uz pro līmeņa ausīm, tad dodies uz kādu no pro skaņas tehnikas tirgotājiem/saloniem... A&T Trade, Discomania, Tava Skaņa, Muzikas veikals, Sounfactory... nemaz visus nezinu... vienā viss klāsts nebūs...

par citiem mazāk zinu, bet AKG pro ausis tirgo Tava Skaņa (arī citur ir, bet tie ir pārpircēji), un kautkādi Bayeri viņiem arī uz vietas ir... un K712 ir tiešām labas...

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
pirms 7 stundām , Inspektors Caps teica:

No normāliem biedriem negaidīju

Ko tad es tik negaidītu pateicu? Tie ir diezgan vispārpieņemti subjektīvie skaņas raksturojumi, lai neiedziļānotos smalkos spriedumos par AFR bez precīziem mērījumiem. Viegla skaņa - nopietns pacēlums virs 3-5 kHz, tumša skaņa - pacēlums 0.1 līdz 3 kHz,  gaišāka skaņa - neliels pacēlums ap 1 līdz 5 kHz. Kas attiecas uz "bik dīvains", tad jā, es īsti nesapratu DT770 basu. Tas pirmkārt ir krietni pārspīlēts, otrkārt man šķita, ka tur ir kādas liekas pieskaņas, bet, iespējams, ka man vienkārši tāds eksemplārs bija trāpījies, kas to lai zina.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

PlayingTheSaint
2019.07.9. , 14:09, osscar teica:

var velūra spilvenus pasūtīt.

Kurus Tu ņēmi? Es pasūtīju no Ķīnas kkādus par 10e un man ar tiem praktiski viss bass pazuda.

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Tā vienkārši ir, velūra apēd daļu basa, ko var iegūt ar tiem dermantīna slēgtajām austiņām.

 

thumb_show.php?i=mt77y7sb&view

Labots - Kaspars12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

PlayingTheSaint

Skaidrs, mūžu dzīvo mūžu mācies.
Ar audio technica ath-m50x esmu ļoti apmierināts, tik man nav ar ko salīdzināt, jo nekā tik laba nav bijis. Šīs darbā kolēģe meta ārā, jo spilventiņi bija apdrupuši.

Link to comment
Share on other sites

es velūra uz super lux (hd 660 vai hd330 - neatceros vairs - tagad puika lieto jamās ) uzliku - neteiktu ka baigi bass pazuda. Nu varbūt neesmu baigais basa vergs. Ir arī man velūrs priekš JVC un AT. Bet neesmu saņēmies nomainīt. Ilgtermiņā velūrs ir komfrtablāks. vismaz man.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

pēc neskaitāmu rakstu, review un video izpētīšanas esmu nosvēries uz dt-990 pro (250ohm) pusi, k712pro itkā esot neitrālāki un tuvāk patiesajam skanējumam, bet +~100e, un par cik īsti nezinu ko gribu/ko sagaidu, paņemšu lētāko, cerams ne sliktāko, alternatīvu. sūtīšu no thomanna, jo vajag vēl dažas lietas no turienies + lētāk.

 

par ampu izdomāju, ka sākumam darbināšu ar to pašu 2i4, ja pietrūks sulas, nopirkšu schiit magni vai kaut ko tam līdzīgu

 

p.s. ja kādam kaut ko vajag no thomanna, varat uzsist pm.

Labots - __Igors
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@__Igors nu, nezinu, es salīdzinot HD650, DT770 Pro, DT990 Pro un K612 Pro izvēlējos pēdējās. K712 paklausījos, ļoti līdzīgi tonāli kā K612, bet detalizētāk, tomēr cena šķita uz to brīdi bik padārga. Imho, K612 ir praktiski universālas. Spēlē pilnīgi visu bez iebildumiem, kamēr DT990 izlikās ļoti žanru atkarīgas. 

Link to comment
Share on other sites

nu redzi, tev jau ir pieredze, un esi dzirdējis vairākus high-end-ish pārus. man diemžēl nesanāk, jo neesmu atradis vietu, kur pats personīgi varētu salīdzināt. veikalos vai nu austiņu izvēle ir šaura, vai ir tikai viens no pāriem, ko gribētu paklausīties, tāpēc nemaz nebraukšu tērēt laiku, un mēģināt sarunāt ar kādu labu pārdevēju atpakot/iedot paklausīties 3-4 modeļus (kuru nemaz nav vienā veikalā)

 

vēl koks ar diviem galiem - es nezinu ko gribu, tāpēc, iespējams, ka dt-990 būs izcilas, vai tieši pretēji - neklausāmas. tas būs mans sākumpunkts, no kura sākšu savu īstu austiņu meklējumu. patiks - lieliski, nepatiks - tad jau domās.

 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@__Igors nu, jā, Latvijā ar to ir problēma, diemžēl. Interesanti, kad es pirmo reizi gāju klausīties, man bija divi galvenie pretendenti - HD650 un DT990. Par AKG man vispār nebija nekādu domu. Tās ieteica pārdevējs. Bija, šķiet divi vai trīs klausīšanās piegājieni, starplaikos apdomājot dzirdēto :) Tā ka jā, tas process nav vienkāršs. Veiksmi tev :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Es ari ieteiktu uz AKG temet vairak. Skanejums ir tuvak realajam. Iespejams sakuma vajadzes laiku lai pierastu pie skanejuma, bet tas ir verts. Personigi pirma saskare ar AKG man bija K550, tad K845BT. Ir verts pieminet Harman Kardon BT Premium. Jaa nekautreshot teikt, labakais skanejums BT segmenta. Kapec pieminu Harman Kardon sheit? Ja nemaldos tad AKG ir Harman Kardon apakshuznjemums. Un saistiba vinjiem +/- ir lielaka neka liekas. Atvainojos sheit zinu ka ir runa par vadu ausim nevis BT, bet sheit vairak velejos pateikt savu viedokli.

 

Sent from my Nokia 9 using Tapatalk

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

kopš ceturdienas vakara lietoju dt-990 pro 250ohm, un kopumā esmu apmierināts ar pirkumu.

 

liekas ļoti vieglas, skan diez gan neitrāli, bet ir spilgtas, varbūt varētu maķenīt nogriezt augšas. imo, bass ir pietiekams, protams, nav tāds ka closed back, bet priekš mūzikas pietiek.

open back no sakuma ļoti dīvaini likās, ka dzirdi savu balsi, tā, it kā austiņas nemaz nebūtu virsū, un vispārējā sajūta bija nepierasta, bet tagad liekas forši, un tagad open > closed, ja runa ir par lietošanu iekš mājām.

 

komforts ir arī starp labs un ļoti labs, jo uzspiediens uz ausīm ir tieši laikā, nav tā ka spiestu, bet nav arī tā ka kristu nost. it pēc kāda laika tomēr gribās piekārtot ausis, nedaudz pamainīt pozīciju, bet tas tā.

 

build-quality ir 6/7 no 10, jo plastmasas kas regulē izmēru liekas ļoti ļenganas, kas ar laiku salūzīs. kā arī nepārāk praktisks ir coiled kabelis, jo nav nepieciešamības pēc tik gara. iespējams vēlāk uztaisīšu detachable cable modu.

 

ausis iet caur scarlett 2i4, un it kā ir pietiekami, volume ir starp 50% - 80%, vairāk neprasās, bet ar laiku, vāāārbūt piepirkšu dac/ampu.

 

rezumē - paldies par padomiem, viedokļiem, ieteikumiem, un kopumā ar pirmajām 100+ eur ausīm esmu apmierināts.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...