Jump to content

Vai tuvojas ES sabrukums?


alusbundza
 Share

Recommended Posts

Inspektors Caps

 

 

skaidrs. dauns-tolerasts.

Un iepriekš tas nebija skaidrs? :D

 

 

 

Pierādi pretējo, sameklē ūbermenšu grupu, kas attīstījusies nepārtraukti, nav iekritusi dziļos pagrimuma periodos, ir detektējami ģenētiski pārāka par citiem cilvēkiem. Tad es esmu gatavs ātri un kardināli mainīt savu viedokli, sevis paša labad.

Klau, mēslvabole (ne es Tevi tā nosaucu - tas ir Tavs tituls šeit), Tu tēlo, ka vēlies loģiski diskutēt? Nu, tad paņemsim šo pašu Tavu propagandista izvēmienu. Pirmkārt, Tu apgalvo lietu (nepārtrauktību), ko te neviens cits nav paudis un tad to piedēvē mums. Otrkārt, mēs tieši to arī apgalvojam, ka ŠOBRĪD attīstītāki ir baltie un aziāti. Un bioloģiskā skatījumā "šobrīd" nozīmē kā minimums simtus un tūkstošus gadu. Tas pats ir ar demokrātiju - Tu apgalvo, ka to vajag iebombardēt šodien ar argumentu, ka "kaut kad nākotnē viņiem pieleks", bet normālie apgalvo, ka līdz tai ir jāizaug. Tātad atšķirība ir tajā, ka tagad, kamēr viņiem nepielec, Tev vienkārši gribās viņus bombardēt un paverdzināt. Un tā arī ir visa Tavas nožēlojami pretīgās dabas būtība. Redzi, Tu pats pierādīji, ka esi geotrupidae!

Link to comment
Share on other sites

 

Edi, fizikas (ārpus t.s. Ņūtona fizikas) likumi ir probabilistiski. 50% iespēja, ka elektrons būs šur, bet varbūt arī citur.
Artur, no kvantu fizikas aspekta neredzu pretrunu elektrona ''orbītai pārlekt'' , vai Šrēdingera formulējuma kļūdu.
Gan stagnācija, gan izrāvieni norāda uz cilvēka spēju ierobežotību, nepastāvību un atkarību no apstākļiem, kas ir ārpus kontroles.
Nepiekrītu, jo cilvēka attīstībā notiek progress, meteostacijas, seismiskās t.i. lai pasargātos no dabas stihijām.
Ja lietuviešu lielveikalu gigants atver biznesu Latvijā, latvieši labprātīgi iepērkas + šis bizness maksā nodokļus vietējā budžetā, kur ir problēma? Tāpat strādātu arī Rietumu būvēta demokrātija, piem., Afganistānā. Kā savdabīga Māršala plāna versija. Un tur nav nekāda konsensa par to, ka Rietumu rīcība ir kretīniska, jo tur nav kam šādu viedokli izteikt. Ir kaudze ar grupējumiem, kas plešas savā starpā. Ja to izbeigtu, tas būtu labi gan vietēji, gan globāli.
Šeit gan neliec paralēles. Afganistānas feodālajā attiecību iekārtā, Kādi nah lielveikali? Tur starp ciltīm ir Feodālās attiecības. Tapēc vēlreiz uzsveru, ir valstis/teritorijas un Zemes lielākajai iedzīvotāju daļai Rietumu demokrātija, kā valsts pārvaldes forma neder. Jā, viņu var ieviest, bet tas nebūs humānā ceļā un būs pretrunā ar demokrātijas principiem.

Link to comment
Share on other sites

Tu tēlo, ka vēlies loģiski diskutēt?

Ak, nē, dies' pasarg! Es neko netēloju, es tikai daru tā, lai man ir jautri un interesanti :D

ŠOBRĪD attīstītāki ir baltie un aziāti. Un bioloģiskā skatījumā "šobrīd" nozīmē kā minimums simtus un tūkstošus gadu.

Pirmkārt, attīstītākas šīs grupas ir bijušas tikai simtus gadu. Tūkstoši nesanāk. Otrkārt, bioloģiski "šobrīd" ir desmitos, simtos tūkstošu gadu mērāms laika posms. Tik ātri kā tūkstošos gadu jau sugu nodalīšanās evolūcijā nenotiek. Īpaši, ja cilvēki neko nemodificē un ja vide drastiski nemainās. Tādēļ baltie (laikam jau arī Tuvajos Austrumos, Dienvidāzijā un Dienvidamerikā dzīvojošie, viņi jau arī ir gana attīstīti un balti) un aziāti ir tikai kulturāli pārāki. Un kultūru var mainīt vienas paaudzes laikā. Un vispār, tad jau pie neattīstītajiem paliek tikai melnādainie, ne? Botsvāna ir forša valsts. Demokrātija, uztur sevi gan pārsvarā uz dimantiem, tomēr tā ir melnādaino pārvaldīta miera oāze Āfrikā. Nedaudz sašķoba arī šo skatpunktu.

Tev vienkārši gribās viņus bombardēt un paverdzināt. Un tā arī ir visa Tavas nožēlojami pretīgās dabas būtība. Redzi, Tu pats pierādīji, ka esi geotrupidae!

Taisnību sakot, man vienalga, kā es tieku dēvēts, lai gan man nav skaidrs, kā var pierādīt mākslinieciska salīdzinājuma (, kas vai nu personificē žukus, vai arī dehumanizē mani) atbilstību realitātei. Jebkurā gadījumā, es runāju par to, kā visefektīvāk nodrošināt, ka visur pasaulē ir pārvaldības sistēmas, kas cenšas uzlabot visu iedzīvotāju stāvokli, nevis tikai to dzīvi, kas ir savākuši varas grožus un nelaiž tos vaļā. Šāda jautājuma apspriedē intensīvi meklēt manu personīgo vēlmi (neeksistējošu) kādu paverdzināt un bombardēt ir mazsvarīgi un garlaicīgi. Labāk pasaki, kāpēc nevajag darīt to, ko var izdarīt (nesot lielu labumu nospiedošam cilvēku vairākumam) izmainot pārvaldes tipu?

 

 

 

Artur, no kvantu fizikas aspekta neredzu pretrunu elektrona ''orbītai pārlekt'' , vai Šrēdingera formulējuma kļūdu.

Jā, bet tu saki, ka fundamentāli dabas likumi izslēdz to, ka viss ir sakritība (sakritība tādā ziņā, ka cilvēkam ir ļoti maza ietekme jebkurā jomā), laikam balstoties uz determinismu (, lai gan arī tad viss ir sakritība, tikai aprēķināma un paredzama). Tikmēr fiziķi sen jau skatās uz pasauli kā nedeterministisku, jo ir atklājuši fiziku, kas aprakstāma tikai varbūtībās. Jebkurā gadījumā cilvēkiem nav kapacitātes, lai kaut cik precīzi analizētu un prognozētu tik kompleksu sistēmu kā šo realitāti. Tāpēc cilvēks nepārtraukti taustās (izmantojot neprecīzu heiristiku, galīgi uz dullo jau nav), meklējot likumsakarības. Visticamāk, lielākā daļa jau ir atrasta, tomēr ar to nav gana, jo cilvēka prāts vienkārši nav paredzēts nepārtrauktai loģiskai un statistiskai domāšanai. Paskaties uz šo sarakstu (attiecas uz jebkuru cilvēku jebkurā pasaules malā) un tad pasaki, ka cilvēces attīstība notiek loģiski un mērķtiecīgi. Cilvēce cenšas progresēt, jo grib komfortablāk dzīvot, bet tas ir tāds randoms. Tāpēc arī neticu, ka ir kaut kāda dziļa nozīme tam, ka Eiropā sākās Industriāla revolūcija. Nav pamata tā domāt, jo Homo sapiens sugas attīstītākā rase/reģions ir mainījušies vairākkārt. Šoreiz tas ir Rietumos, un tas ir visu 195k gadu laikā eksistējušo ~100 miljardu cilvēku nopelns.

Tapēc vēlreiz uzsveru, ir valstis/teritorijas un Zemes lielākajai iedzīvotāju daļai Rietumu demokrātija, kā valsts pārvaldes forma neder.

Neder, jo? Jo tur ir kaut kas cits? Pārvaldes formas ir maināmas pāris gadu laikā - Romas republika mainās uz impēriju, LR uz LPSR, Francijas karaliste uz Pirmo Republiku, kāda trešās pasaules valsts uz demokrātiju. Turklāt pēdējā gadījumā viss ir vieglāk, jo ir tik daudz piemēru un palīgu.

Labots - LVArturs
Link to comment
Share on other sites

Sākumā foršs topiks bij, bet tad ieradās tādi muģilas kā caps, Lvartūrs un edis, un tad sapisa visu! Pidrilas bļac!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Paskaties uz šo sarakstu (attiecas uz jebkuru cilvēku jebkurā pasaules malā) un tad pasaki, ka cilvēces attīstība notiek loģiski un mērķtiecīgi. Cilvēce cenšas progresēt, jo grib komfortablāk dzīvot, bet tas ir tāds randoms. Tāpēc arī neticu, ka ir kaut kāda dziļa nozīme tam, ka Eiropā sākās Industriāla revolūcija. Nav pamata tā domāt, jo Homo sapiens sugas attīstītākā rase/reģions ir mainījušies vairākkārt. Šoreiz tas ir Rietumos, un tas ir visu 195k gadu laikā eksistējušo ~100 miljardu cilvēku nopelns.

Norādē ir kognitīvo noviržu saraksts. Šis saraksts manuprāt ir aktuāls psihologam vai arī topošajam. Kādēļ man balstoties uz šo būtu jāizvērtē, ka cilvēces attīstība notiek neloģiski?

 

Neder, jo? Jo tur ir kaut kas cits? Pārvaldes formas ir maināmas pāris gadu laikā - Romas republika mainās uz impēriju, LR uz LPSR, Francijas karaliste uz Pirmo Republiku, kāda trešās pasaules valsts uz demokrātiju. Turklāt pēdējā gadījumā viss ir vieglāk, jo ir tik daudz piemēru un palīgu.

Neder. Tuvajos Austrumos ir negācija pret Rietumu kultūru kā tādu. Lai saprastu, vari aizbraukt piem. uz Saūda Arābiju un pie šiem publiski sākt sludināt, ...jūs te īsti pareizi nedzīvojat, jums jādzīvo būtu Rietumu demokrātijā. Neesmu gan interesējies,
Šariats galvas amputāciju viņu zemē par tāda veida sludinājumiem paredz vai neparedz?
Afganistānā, vai viņiem ir varas vakuums, vai karš, kā Sīrijā?
Viņiem de facto joprojām ir feodālisms, vietējiem iedzīvotājiem nauda ir, bet ir atšķirīga izpratne par tās pielietojumu un vietu tēriņiem. Valstī ir tirgus (ar platību un viņu skaitu arī viss pietiekami),
bet tas Tirgus ir fiziskā izpratnē, ne labāks ne sliktāks, ķā Viduslaikos.
Utopiskus lielveikalus var arī Sahāras vidū uzbūvēt, bet kam viņi tur būs domāti. Neredzu Beduīnu klejotājciltīm nepieciešamību tur iepirkties. Un ja, no Afganistānas izies ārā ASV un Koalīcijas armija , vietējie neatsāks slaktēt viens otru un neeksportēs “magoņu produkciju”?

Vai nav redzams, ka vienā reģionā, divās valstīs ar viduslaiku/feodālisma elementiem (par piem. ņemtajām Saūda Arābija, Afganistāna), pirmajam ar ''vidusmēra Rietumu demokrātijā cilvēka dzīves līmeni'' Rietumu demokrātija dēļ ienākumu lieluma nav pieņemama, otrajam, dēļ vietējo iedzīvotāju feodālā dzīves veida neder?

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

superKrona

 

 

Ok, sākam būvēt, bet kretīniskā veidā uz kaimiņa zemes,”ar lozungu, tikai tapēc ka tā ir labāk''.

Ja pirms mājas būves kaimiņa sētā regulāri tiek dauzītas sievietes un bērni? Un, lai būtu, ko maksāt par mājas celtniecību, laikam ar pliku mājas celtniecību nepietiks!

Link to comment
Share on other sites

Ja pirms mājas būves kaimiņa sētā regulāri tiek dauzītas sievietes un bērni? Un, lai būtu, ko maksāt par mājas celtniecību, laikam ar pliku mājas celtniecību nepietiks!

Bet, elementāri to nokārto.Iedod pa muti kaimiņam, tālāk pasaki, tas atkārtosies, dabūsi smagāk.

Un nekādā ziņā, tas nav pamats lai "globālistu izpratnē, saberot visus un visu vienā maisā",arī, lūk, kaimiņš sit divas no korānā atļautajām/nepaklausīgajām četrām sievām, kad tad šāds būtu universāls iegansts, lai uzsākt būvēt Rietumu demokrātijas modeļa iekārtu priekš Visiem un Visur.?  

Labots - Edis7
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tuvajos Austrumos ir negācija pret Rietumu kultūru kā tādu.

 

tu nesaber visus vienā maisā ar savu universālo Rietumu kultūras un Rietumu demokrātijas uzskatu?

ASV, Lielbritānijas un Vācijas valsts iekārtas ir diezgan atšķirīgas. Un kultūras ar. Viena vispār ir konstitucionālā monarhija, kur karalis/karaliene ir armijas virspavēlnieks. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, tikai fundamentālā atšķirībā ir tā, ka mums un ASV tas ir vēlēts amats, bet UK mantojams !

Link to comment
Share on other sites

Tad lūdzu, diskusijā pieturamies pie vispārpieņemtām normām, kad Rietumi ir Rietumi un Austrumi ir tādi kādi viņi ir, Un neacinam čurkas ar globālistu domu  "asimilēt" Šeit.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

LR uz LPSR

Ko tu saki o_o

 

LPSR kā nāca, tā aizgāja

Link to comment
Share on other sites

Ko tu saki o_o LPSR kā nāca, tā aizgāja

Tas vienkārši ir labs piemērs, cik ātri var nomainīt valsts pārvaldes formu. Nekas vairāk.

 

 

Norādē ir kognitīvo noviržu saraksts. Šis saraksts manuprāt ir aktuāls psihologam vai arī topošajam. Kādēļ man balstoties uz šo būtu jāizvērtē, ka cilvēces attīstība notiek neloģiski?

Tāpēc ka cilvēks nesaprot ko viņš dara un kāpēc viņš to dara. Tikai dzīvo nepārtrauktā ilūzijā, ka saprot savas rīcības iemeslus. Patiesībā, maz kontroles un daudz randoma - tas ir cllvēces attīstības modelis. Neatkarīgi no tautības. Tamdēļ iepriekš minētais attīstības modelis skaidro arī Industriālo revolūciju un tās sākuma vietu. Nemeklē cēloņsakarības niecīga izmēra datu kopā (liela progresa sākumvietas un laiki; vadošās kultūras un valstis īsos laika posmos). Tā var tikai secināt muļķības. Toties, ja par datu kopu ņem visu cilvēces eksistences laiku, tad var redzēt, ka ~180 000 gadu Homo sapiens nav bijis pat civilizāciju kā tādu. Tikai, kad sakrita kaut kādi veiksmīgi akumulētās informācijas un vides apstākļi, sākās progress. Cilvēks nav nekāda mērķtiecīgas attīstības mašīna.

 

Tuvajos Austrumos ir negācija pret Rietumu kultūru kā tādu

29 January 2015. p. 4. Seventy-seven percent support the presence of U.S. forces; 67 percent say the same of NATO/ISAF forces more generally. Despite the country’s travails, eight in 10 say it was a good thing for the United States to oust the Taliban in 2001. And many more blame either the Taliban or al Qaeda for the country’s violence, 53 percent, than blame the United States, 12 percent. The latter is about half what it was in 2012, coinciding with a sharp reduction in the U.S. deployment.

Tas gan ir par Afganistānu, ne Tuvajiem Austrumiem, bet saruna galvenokārt bija par Afganistānu.

 

Afganistānā, vai viņiem ir varas vakuums, vai karš, kā Sīrijā?

Afganistānā ir nepārtrauktas bailes no Taliban. "According to Physicians for Human Rights (PHR), "no other regime in the world has methodically and violently forced half of its population into virtual house arrest, prohibiting them on pain of physical punishment from showing their faces, seeking medical care without a male escort, or attending school""

"Afghanistan remains one of the poorest countries in the world due to a lack of foreign investment, government corruption, and the Taliban insurgency.[89][90]" Visas šīs problēmas, kas interesē vietējos iedzīvotājus, varētu risināt ar lielāku Rietumu koalīcijas iejaukšanos. Tāpat tikai ~11% no IKP ir opija audzēšana (domāju, ka valdībai un Rietumiem būtu jāpiever acis uz to, jo tad sanāktu, ka Rietumu narkotiku cienītāji sponsorētu afgāņus. Galu galā, alkohols ir viena no viskaitīgākajām narkotikām, un mums tas nerūp). Tur var audzēt arī daudz ko citu (kas arī sastāda lielāko ekonomikas daļu), kā arī atrodami ļoti daudzi derīgie izrakteņi. Potenciāls ir, nepieciešama kārtība, un Afganistāna plauks.

 

Viņiem de facto joprojām ir feodālisms, vietējiem iedzīvotājiem nauda ir, bet ir atšķirīga izpratne par tās pielietojumu un vietu tēriņiem.

Tukša muldēšana, apraksti, kā šis feodālisms izskatās un funkcionē, iedod avotus. Arī par šo vēl abstraktāko ideju - naudas atšķirīgu izpratni - vajag vairāk informāciju, ne tikai tevis teikto. Jebkurā gadījumā, tas ir tikai izglītības iegūšanas jautājums.

 

bet tas Tirgus ir fiziskā izpratnē, ne labāks ne sliktāks, ķā Viduslaikos.

Nezinu, no kurienes tu ņem šādus pieņēmumus. Tur ir gan lielpilsētas, gan uzņēmumi un ražotāji. Arī infrastruktūra, ko ASV un PSRS sacēla. Viņi ļoti labi zina, ka var dzīvot labāk, īpaši, tāpēc ka ļoti daudzi afgāņi ir atgriezušies savā valstī pēc bēgļu gaitām, redzējuši šo to no pasaules.

Labots - LVArturs
Link to comment
Share on other sites

superKrona

 

 

Bet, elementāri to nokārto.Iedod pa muti kaimiņam, tālāk pasaki, tas atkārtosies, dabūsi smagāk

Tā rietumi serbiem arī izdarīja, un? 

Link to comment
Share on other sites

Afganistānā ir nepārtrauktas bailes no Taliban.

Vietējiem bailes ir ne no talibiem, bet viņu radikālajiem Islāma uzskatiem,

 

 

Galu galā, alkohols ir viena no viskaitīgākajām narkotikām, un mums tas nerūp

 

Jā, Rietumu pasaulē alkohols ir sabiedrībā atzīta narkotika. Austrumos, pēc šariata, par viņa lietošanu pienākas miesassods un/vai cietums.

 

 

Tukša muldēšana, apraksti, kā šis feodālisms izskatās un funkcionē, iedod avotus. Arī par šo vēl abstraktāko ideju - naudas atšķirīgu izpratni - vajag vairāk informāciju, ne tikai tevis teikto. Jebkurā gadījumā, tas ir tikai izglītības iegūšanas jautājums.

 

Tur ir gan lielpilsētas, gan uzņēmumi un ražotāji.

Aprakstot, kā forma nebūs pilnvērtīga. Domāju nebūs iebildumi, daudz nekomentējot, bet sākšu ar http://varlamov.ru/409891.htmlAfganistāna.  Autora septiņu dienu foto apskatu, kā cilvēki tur dzīvo. Viņš nav politizēts, bet jebkuram skatoties un lasot autora komentārus par uzņemtajām fotogrāfijām būs saprotams, “ Kā ta īsti tur ir”

 Tapēc šajā sakarā, gribu redzēt, bet atbildē neliec kā argumentus, sausu wikipēdijas statistiku. Kas šajā zemē ir atšķirīgs no feodālisma?  Bet atbildē lūdzu  ar Faktiem un ne statistiku, jo tā ir tukša muldēšana.

 

 

Arī infrastruktūra, ko ASV un PSRS sacēla. Viņi ļoti labi zina, ka var dzīvot labāk, īpaši, tāpēc ka ļoti daudzi afgāņi ir atgriezušies savā valstī pēc bēgļu gaitām, redzējuši šo to no pasaules.

Jā, PSRS šo to sacēla un kapēc nefunkcionē? ASV armijas klātbūtnes apstākļos šis tas funkcionē. Domāju, ceļojot vai esot Austrumos, izveidosies zināms priekšstats, ka ir divas, “Dažādas Pasaules” un Rietumu demokrātija, kā pārvaldes forma tur neder.

Labots - Edis7
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Ko jūs vispār saprotat ar vārdu feodālisms?

Vai publisks aicinājums dedzināt grāmatas nav feodālisms?

Link to comment
Share on other sites

 

Feodālisms pietiekami saprotami ir nodefinēts,

Feodālisms bija sabiedriska iekārta viduslaiku Rietumeiropā, kas balstījās uz feodālām politiskām, ekonomiskām un militārām attiecībām starp šīs sabiedrības locekļiem. Ar feodālām attiecībām saprot tādas attiecības, kur valdnieks, pavēlnieks, lords (feodālis) nodeva lietošanā savam pakļautajam (vasalim) zināmu zemes platību (feodu) līdz ar to apstrādājošo darbaspēku apmaiņā pret vasaļa apņemšanos kalpot feodālim - piedalīties militārās kampaņās un tml. (Šajā gadījumā runa nav par viduslaiku Rietumeiropu)

Dedzināt grāmatas ir Vandalisms, starp talibu ciltīm tas arī tiek praktizēts.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

eodālisms bija sabiedriska iekārta viduslaiku Rietumeiropā, kas balstījās uz feodālām politiskām, ekonomiskām un militārām attiecībām starp šīs sabiedrības locekļiem. Ar feodālām attiecībām saprot tādas attiecības, kur valdnieks, pavēlnieks, lords (feodālis) nodeva lietošanā savam pakļautajam (vasalim) zināmu zemes platību (feodu) līdz ar to apstrādājošo darbaspēku apmaiņā pret vasaļa apņemšanos kalpot feodālim - piedalīties militārās kampaņās un tml.

jdrtvkcņ, spīdoši, bez maz vai prasās citāts to S.Lema "Jona Klusā piedzīvojumi" 

 

 

Нашёл следующие краткие сведения:
«СЕПУЛЬКИ — важный элемент цивилизации ардритов (см.) с планеты Интеропия (см.). См. СЕПУЛЬКАРИИ».
Я последовал этому совету и прочёл:
«СЕПУЛЬКАРИИ — устройства для сепуления (см.)».
Я поискал «Сепуление»; там значилось:
«СЕПУЛЕНИЕ — занятие ардритов (см.) с планеты Интеропия (см.). См. СЕПУЛЬКИ».

A kapēc nepaņemt pārmaiņas pēc kādu āzijas civilizāciju kas ir pārņēmusi rietumu tradīcijas, piemēram Singapūru.

 

Par to Varlamova ceļojumu Afganistānā diezgan tendenciozs tofiks, ko citi viņi krievam teiks, ka krievi slikti bet amerkāņi labi...

http://blog.zaotechestvo.ru/2010/01/16/%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C-%D1%83-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D1%8B-%D0%B2%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5-%D0%BD%D0%B5/

Link to comment
Share on other sites

 

 

A kapēc nepaņemt pārmaiņas pēc kādu āzijas civilizāciju kas ir pārņēmusi rietumu tradīcijas, piemēram Singapūru.

Varam salīdzināt, bet lai salīdzinātu tur jau pamatos neiet kopā, de-facto vienas partijas parlaments un Rietumu demokrātijas principi. Viet. iedzīvotāju ekonomiskā labklājība ir arī AAE, Brunejā, Kuveitā, Omānā, SaūdaArābijā, bet kāds tur sakars ar Rietumu demokrātiju? Pieņemu zini, kā norvēģiem bija ar dzīvi pirms 1970.gadā Norvēģijas karalim pasniedza no Ziemeļjūrā iegūtās naftas simbolisko mēģeni.

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vietējiem bailes ir ne no talibiem, bet viņu radikālajiem Islāma uzskatiem,

Šī veseluma sadalīšana detaļās kaut kā maina faktu, ka talibi ir liela problēma, ko var risināt galvenokārt ar fizisku viņu darbības ierobežošanu?

 

 

Jā, Rietumu pasaulē alkohols ir sabiedrībā atzīta narkotika. Austrumos, pēc šariata, par viņa lietošanu pienākas miesassods un/vai cietums.

Izskatās, ka centies attaisnot mūsu irracionālo rīcību, rādot ar pirkstu uz citiem un sakot: "Bet viņi arī tā dara!". Tas nemaina faktu, ka ir vai nu jāaizliedz visas narkotikas, vai arī jāatļauj visas. Visticamāk, ka jāatļauj - sausā likuma sekas pasaulē jau ir redzētas.

 

 

Kas šajā zemē ir atšķirīgs no feodālisma?

Tur nav feodālisma. Tur vienkārši nav implementētas stingras īpašumtiesības un likuma vara. Neredzu ne Wikipēdijā, ne Varlamova rakstos (izlasīju gan ceļojuma 7 dienas, gan atsevišķus viņa tematiskos rakstus par Afganistānu), ka tur būtu kaut kādi feodālie valdnieki un vasaļi. Katrs dzīvo kā māk, un, ja kāds atnāk ar kalašu, tad var atņemt visu. Izņemot, ja iejaucās NATO vai afgāņu armija/policija, bet tas gan jau notiek reti.

 

 

Viņš nav politizēts

Politizēts varbūt nav (lai gan Krievijā grūti būt populārām un nepatriotiskam reizē), bet viena cilvēka pieredze ceļojumā nobāl korekti veiktas aptaujas priekšā. Ja Varlamovam 3 cilvēki pasaka, ka viņiem nepatīk ne ASV, ne Krievija (bet nedaudz labāk Krievija), bet aptaujā 2000 afgāņi saka, ka ASV spēki ir vēlami valstī, Taliban ir vainīgs pie vardarbības un ka viņi vairākumā atbalsta sieviešu tiesības, tad kā tu domā, kuram avotam es ticēšu? Te nav variantu.

 

 

bet lai salīdzinātu tur jau pamatos neiet kopā, de-facto vienas partijas parlaments un Rietumu demokrātijas principi

Singapūrā ir demokrātiskas vēlēšanas, bet tur pārvalde ir tik laba, ar tik zemu korupcijas līmeni (vienā no iepriekšējiem postiem aprakstīju pamatiemeslus), ka nav vēlētājiem nav vajadzības mainīt vadošo politisko spēku.

Link to comment
Share on other sites

Šī veseluma sadalīšana detaļās kaut kā maina faktu, ka talibi ir liela problēma, ko var risināt galvenokārt ar fizisku viņu darbības ierobežošanu?

Redzi, talibu ideoloģijai pretstatot un valstī izveidojot civilizētu izglītības sistēmu šī problēma samazinātos. Bet par mācību apstākļiem, skolnieku daudzumu, jauno projektu ēku fizisku lielumu no pirmavota Central Asia Institute // galerija, http://www.cai.org.af/photos.php Vai attēlos redzamo būvējamo ēku lielums platības ziņā ir adekvāts skolnieku skaitam attiecībā pret iedzīvotāju skaitu valstī? (cai007 pamati)

CAI-USA ir starptautisks projekts, vai sīkajiem tik daudz, kā nolupušas teltis nevarēja nomainīt,? Tāfelei atstutējumu ērtāku noorganizēt? (cai015)

Varbūt sīkumi, bet atvaino, es viņus redzu. Ja tam vērtējums kategorijās nekas/vismaz kaut kas, var secināt par “lielu” progresu vietējo iedz. izglītības sistēmas attīstībā.

 

Izskatās, ka centies attaisnot mūsu irracionālo rīcību, rādot ar pirkstu uz citiem un sakot: "Bet viņi arī tā dara!". Tas nemaina faktu, ka ir vai nu jāaizliedz visas narkotikas, vai arī jāatļauj visas.

Nē, ar šo es domāju krasu atšķirību šķietami elementārā lietā, bet divu pilnīgi dažādu kultūru redzējumā.

 

Tur nav feodālisma. Tur vienkārši nav implementētas stingras īpašumtiesības un likuma vara.

 

Var jau visu ko izlocīt . Es gan pieturos pie principa lietas saukt savos vārdos. https://www.linkedin.com/pulse/feudalism-democracy-afghanistan-shir-kandahari

 

Katrs dzīvo kā māk, un, ja kāds atnāk ar kalašu, tad var atņemt visu. Izņemot, ja iejaucās NATO vai afgāņu armija/policija, bet tas gan jau notiek reti.

Locījumos arī jāpieņem, ka talibi būtu ''jauno botāniķu pulciņš'', kuri ar kalašiem piestaigā uz ciematiem lai kaziņu vietējiem atņemtu?

 

Politizēts varbūt nav (lai gan Krievijā grūti būt populārām un nepatriotiskam reizē), bet viena cilvēka pieredze ceļojumā nobāl korekti veiktas aptaujas priekšā.

Es ievietotu jebkura autora fotoapskatu, bet diemžēl neko pilnīgāku, kas precīzāk dotu vizuālo priekšstatu par dzīvi valstī neatradu. Ir kas labāks/objektīvāks? Tad ieliec norādes. Un kādi Varlamovam ir viņa politiskie uzskati, man pilnīgi pie d-as.

 

Singapūrā ir demokrātiskas vēlēšanas, bet tur pārvalde ir tik laba, ar tik zemu korupcijas līmeni

Iespējams ka tā arī viņiem ir. Šajā sakarā gan biju lasījis žurnālistu kritiku par vēlēšanu sistēmu Singapūrā.

Labots - Edis7
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Jauki tak pisiet nakuj no šejienes daiļdčibriki! nevienam neintresē jūsu slimie murgi, ko jūs te bārstiet. un nē, jūs neesiet gudri, jūs esiet stulbi planprātiņi, kas cenšās izlikties par gudriem!

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu Tuubijam. Šitos palagu rakstītājus nakuj! Tīrs spams!

Link to comment
Share on other sites

Hz, tomēr interesanti palasīt viedokļus no fanātiskiem antiliberāļiem un izteiktiem globālistu un liberālisma piekritējiem, vismaz (tiesa, ar vienu izņēmumu) nv plika apsaukāšanās, bet kaut kāda nebūt viedokļu izteikšana

Link to comment
Share on other sites

@@Zin..., Austrumos ir teiciens... suņi rej, bet karavāna iet tālāk. Faktiski viss kas tur notiek, mūs tiešā/netiešā veidā pamatīgi skar.

Labots - Edis7
Link to comment
Share on other sites

@@e = d, Cienītais, jums komunikāciju forma, vienīgi kā personificēt sevi ar karavānu daudzkaitlī/mēs, cita nepastāv?  

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

@Zin..., Austrumos ir teiciens... suņi rej, bet karavāna iet tālāk. Faktiski viss kas tur notiek, mūs tiešā/netiešā veidā pamatīgi skar.

būtā ir teiciens - Edis7 dirš savu šņagu ar saviem gejiem lvatrurs un e=d, bet tad viņi tiek nakuj izbanoti un te nedirš neko :)

Link to comment
Share on other sites

 

Par kādiem gejiem tagad filozofē? pālī/puspārpālī vai savā citā stadijā? rozāponiju zemes iemītniek, Ieteikums, izguli dzērumu vai nark.vielu iedarbību un tad sāc ar adekvātu skatījumu uz pasauli.

Link to comment
Share on other sites

 

 

es tak teicu - pis nakuj vai arī tiec banots!
Man iebildumu nav. Sāc bānot.
Link to comment
Share on other sites

būs, nemīz! tik pēc tam neskrien tik uz kkādiem valodas aizsardzības centriem, etc., no kuriem nākas saņemet kkādu šņagu, ka ķip boota moderi ir pārkāpuši biedru iespējas izteikties brīvi.

atcerieties, muģilas, FORUMA NOTEIKUMI, tie ir priekš Jums nevis priekš mums!

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

T.i., tevis definētajām "stulbajām rasēm" pieskaitāmi tikai uz dienvidiem no Sahāras dzīvojošie. Un arī tam es nepiekrītu, cilvēki ģenētiski atšķiras ļoti minimāli, intelekta līmeni nosaka galvenokārt vide.

Amerikas nēģeru vidējais IQ ir 85, kamēr Āfrikas nēģeru 70, kas baltajiem tieši skaitās robeža ar garīgu atpalīcību. Vides ietekmē 450 gadu laikā viņu milzīgā atšķirība no baltajiem ir samazinājusies uz pusi. Tas labi iet kopā arī ar pētījumiem, kas saka, ka 60% ir gēnu iespaids un 40% vides. Tā kā purgu par pērtiķu integrēšanu un jauko otro paaudzi vari nolaist podā. Pie tam vēl rietumeiropas praktiskā pieredze rāda, ka nekādas integrācijas nav un otrā paaudze ir pat radikālāka par pirmo, kas ieradās. Pat Latvijā ir redzams, ka integrācija ar PSRS iesūtītajiem slāviem, kuri salīdzinoši ģenētiski mums ir daudz tuvāki, notiek ļoti lēni un pat pēc 3 paaudzēm tā ir minimāla.

 

Un tieši tāda pati Sorosa mauķeles patētiski trula melošana katrā teikumā ir arī visa pārējā caureja, ko Tu laid.

 

 

 

Sākumā foršs topiks bij, bet tad ieradās tādi muģilas kā caps, Lvartūrs un edis, un tad sapisa visu! Pidrilas bļac!

Sorosa mauķelei un komunistu vienādojumam sen jau likuma pants jāpiemēro...

Bet kad, Tavuprāt, ir forša tēma - tad, kad nav jāveic Tev tik grūtais domāšanas process?

Link to comment
Share on other sites

@@Tuubijs,jefiņ, lai nebūtu probl. ar mazgadīga tūbija aiztikšanu , cik tev ir fiziska svara kat. virs 90kg, zem,? 

@@Tuubijs, bānotāj, varam kā veči arī atrisināt, bet rēķiniies visas tās tūbijcaurules no galvas tev aizlidos.

Labots - Edis7
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Par inspektoru sen bij skaidrs, ka jams ir pazaudējis savas pēdējās pelēkās šūniņas un tagad cītīgi klausās kremļa ruforu, bet edis ir kas jauns.

Klau, mazuli, varam kā veči sarunāt vienu - lad beigsi čurāt biksēs, tobiš, kad tev mamma beigs mainīt autiņus, tad droši varam satikties. bet līdz tam mirklim - paliec vien savos pampēros un pārciet savas tīņu pumpas.

bet ja nopietni velk uz kašķi - droši PM :)

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Jūs abi lieliski parādāt šī foruma pēdējo gadu jauno būtību. Kad nespēj argumentēt, tad ķerās pie personālijām - kāda Tev alga, mašīna, sieva, whatever. Un no tehnikas jau vairs nesajēdz gandrīz vispār neko.

 

Principā, palasot šīs tēmas, vismaz beidzot man top skaidrs - lai nu kas, bet attīstība Latvijai un latviešiem nedraud! :D

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...