Jump to content

Es drukāju ātrāk par tevi...


vvv
 Share

Recommended Posts

Pirms 14 minūtēm , binary teica:

Par sekretārēm u.c. - es gan par to nebūtu tik pārliecināts.

Gan jau ir sekretāres, kas raksta ātri, tās, kas pieiet nopietni savai profesijai un sevi pilnveido arī rakstīšanas ātruma ziņā. Bet cik dzīvē redzēts :D, pārsvarā visas viņas gariem krāsainiem nadziņiem, vispār rakstīt ar tādiem ir mokas, kādi tur ātrumi...


Daudz rakstīšanas ir vairākām profesijām, neticu, ka žurnālisti vai ziņu korespondenti neprot ātri rakstīt, tāpat rakstnieki, tulkotāji...


Programmētāji arī daudz raksta, tik, kā Andris saka, drukāšanas ātrums nav tik ļoti no svara viņu profesijā.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , AndrisBB teica:

Nu sekretāres tik piemērs, tikpat labi automehāniķis var ātri rakstīt, tik lielāka varbūtība ka visādi "rakstnieki" un žurnālisti raksta ātrāk.

Es par to, ka ir kaut kāds slieksnis, kuru pārkāpt paliek ja ne neiespējami, tad ļoti grūti. Tikpat labi varētu apgalvot, ka sprinteri var noskriet jebkuru, kurš 100m noskrien 10-12 sekundēs. Bet, redz, nē, arī priekš pro līmeņa sprinteriem 10s ir zināmā mērā izaicinājums.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 16 minūtēm , vvv teica:

kā Andris saka, drukāšanas ātrums nav tik ļoti no svara viņu profesijā.

Protams ka neko tas nemaina, es pa dienu uzrakstu vairāk teksta te forumā nekā kodu :D vai kādu citu ar darbu saistītu tekstu.

Kodu varbūt kādas 10 rindas pa dienu "tīrais" sanāk, bet tas labā dienā.  Protams pavidam kautkas tiek rakstīts, dzēsts, labots un pārrakstīts. Tas vai 30 vai 100 wmp pilnīgi neko nemaina. Svarīgākais ko raksta.

Lielākā daļa laika jau paiet kautko lasot, kautvai to pašu citu sarakstīto kodu, tad stundu domājot un varbūt pamainot vienu rindiņu. Laikam lielākais skils ir koda lasīšnā un saprašānā, kā arī atri atrast starp miljoniem rindu, kur vispār lasīt. Kautkur internetā jābūt video no C++ konferences par tēmu kā ātri orientēties nezināmā kodā. Citreiz visas nedēļas rezultāts ir izdzēsta/pielikta viena rindiņa.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , AndrisBB teica:

Kautkur internetā jābūt video no C++ konferences par tēmu kā ātri orientēties nezināmā kodā.

Labs? Vai kārtējais "blah blah blah, gribu pabūt uz skatuves, gribu savu 5 min slavas mirkli"?

Link to comment
Share on other sites

Pirms 24 minūtēm , binary teica:

Bet, redz, nē, arī priekš pro līmeņa sprinteriem 10s ir zināmā mērā izaicinājums.

100 m noskriet zem 10 s vispār ir ārpus cilvēka spēju robežas. Tur ir īpašs talants plus zinātnes sasniegumi.

Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka tur zinātnes ir mazāk nekā 180-200 wpm drukāšanas ātrumā. Zin kā, skriešanai pietiek ar ātrām kājām, drukāšanai tomēr vajag arī to tehnisko palīglīdzekli, sauktu par klaviatūru (senākos laikos - rakstāmmašīnu) :D

 

Es sliecos domāt, ka tie typrx.com drukāšanas ātrumi tomēr ir stipri tuvu "neoficiālajiem" pasaules rekordiem.


Bet vispār jāstrādā. Lai arī produktīvākās dienas developeru (programmētāju) dzīvē ir tās, kad projektā koda rindu skaits samazinās, šodien tomēr vajadzētu uzdrukāt vairāk kā AndrisBB minētās 10 koda rindas.

Link to comment
Share on other sites

@ieleja, vai zināji, ka pirms 100 gadiem cilvēki bija vidēji par kādiem 10-15cm īsāki nekā mūsdienās? Varbūt tas var palīdzēt izskaidrot to 10.8 -> 9.58?

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Pirms 49 minūtēm , binary teica:

Labs? Vai kārtējais "blah blah blah

Kautkas pa vidam. Bij daži labi un noderīgi punkti, bij daudz pašsaprotamas lietas. Nevaru atrast konkrētu video, parasti eju uz pašu konferenci. Konference kā tāda ļoti laba, tik dārga, bet ja darbs maksā, tad arī var aiziet.

https://www.youtube.com/c/ACCUConf/videos

 

Pirms 36 minūtēm , binary teica:

tomēr vajadzētu uzdrukāt vairāk kā AndrisBB minētās 10 koda rindas.

Tas jau atkarīgs no tā kādu problēmu risina. Ja raksta kautkādu aplikāciju tipa jaunu C++ kodu, tad jau var arī saražot daudz koda pa dienu.

Ja kā manā gadījumā sanāk debuggot kautkādu problēmu kernelī, kura noteik šad tad, bet neviens nezin kapēc, tad var paiet pāris nedēļas, bez nevienas koda rindas.

 

Tagad piemēram risinu problēmu, kapēc vienā Gstreamera pipelainā, kad h264 strīms tiek ielikts konteinerī (webp, matroshka) video iegūst nepareizu Display Aspect Ratio. Varbūt problēma h264 hardware encodera kodā, varbūt kautkur pa vidam. Bet aspect-ration nāk ārā kā 3:2 nevis 4:3. Drošivien paies pāris dienas kamēr tikšu līdz problēmas saknei un visdrīzāk risinājums būs izmainot varbūt 3 rindas.

Nākamā problēma, kas gaida, ir atrisināt interlacinga problēmas un artefaktus video streamā. Uz imx6 tur ir hardware bloks, kas veic de-interlacingu. Atkal ganjau paies ilgs laiks kamēr iebrauks pašā hardwāre blokā (datasheeti utt), tad kā kerneļa draivers vispār strādā. Atkal tas viss ganjau aizņems nedēļu un rezultāts būs pāris koda rindas.

 

Tapēc saku, jaunu applikāciju kodu ir rakstīt viegli. Sarežģītas lietas var aizņemt ilgu laiku.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Tak visāda medicīna, uztura uzlabotāji, treniņu metodes, plāni lai izspiestu maksimumu utt.

Parasti jau ilgu laiku trenējas priekš konkrētām sacensībām, lai pārspētu rekordus tur, tam arī pakārto visu plānu, metodes.

Maz ticams ka kautkur sezonas vidū viņš var noskriet pat tuvu tam rekordam.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Neatceros detāļās, vai tai pašā «Zinātnē un tehnikā» tas bija. 100 m, cik ātri ir iespējams noskriet, teorētiskais maksimālais. Tur tika rakstīts par nervu impulsiem, kas piedalās muskuļu darbināšanā, tur vēl viss tā interesanti bija salikts, raksta beigās izsecināts, ka cilvēka iespēju robeža ir 10 sekundēs 100 m. Acīmredzot, zinātne, kas sportam strādā, ir iemācījusies tam slieksnim neaudz pāri pārkāpt, pašus talantīgākos cilvēkus vēl «papildus uzlabot», tāpēc tādi rezultāti...


Diez vai tas panākams tikai ar pareizām treniņu metodēm un pakārtojot tam plānus. Tur arī farmakoloģija visaugstākajā līmenī jāpieslēdz, ne tikai tas...

Link to comment
Share on other sites

O, tikko saņēmu pirmo e-pastu no "Ultimate Typing Championship" - čempionāta tiešraide youtubē un twitchā pēc nedēļas.

Tagad, kad kvalifikācija jau beigusies, es pat varētu iekļūt "Today's Best" top 15 :D

Link to comment
Share on other sites

Spams / atgādinājums:

Less than 24 Hours Before the Live Ultimate Typing Championship goes Live!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Viens, kurš typrx.com kādas 9000 reizes piedalījās un izturēja kvalifikāciju, tomēr nepiedalās. Ja pareizi sapratu, tad Jesse G, max 190 WPM.

Link to comment
Share on other sites

Ļoti pavirši. Nebija interesanti. Ja pareizi sapratu, bija kādi 300 skatītāji.

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl organizatori nemācēja izveidot interesantu šovu no onlainsacīkstēm. Pagājušā čempionāta uzvarētājs palika otrais. Pagājušā čempionāta otrās vietas ieguvējs, laikam, vispār nepiedalījās. Uzvarēja pēc skata jauns čalis. Paskatījos uz rokām, nevar saprast, man šķita, ka uzvarētājs nerakstīja caur qwerty. Tur komentētājs neko neteica par dalībnieku lietotajiem izkārtojumiem? Visu neskatīšos.

 

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, varbūt kādā brīdī arī teica par izkārtojumu.

Link to comment
Share on other sites

Das Keyboard blogā ielikuši ātrdrukāšanas čempionāta kopsavilkumu.

Interesanti, pašā apakšā minēts:

Citēt

In the second race, Anthony put up a superhuman WPM speed on a standard English long-form quote of 210.4 WPM with 99.30% accuracy for an adjusted score of 208.93. This is one of the fastest speeds ever recorded in a live event, with the highest typing speed ever recorded being 216 WPM in 1946 by Stella Pajunas according to RataType.com.

Tātad čempionāta labāko augstākie rezultāti bijuši tuvu pasaules labākajam ātrdrukāšanas sasniegumam. Kaut ko atceros, biju redzējis ātrumus krietni virs 216, vai tādi bija geekhack.org forumā minēti, acīmredzot, ar stenogrāfu mašīnām panākti.

Priekš manis 100 WPM šķiet nenormāls ātrums (mūsu labākais ātrdrukātājs biedrs binary to var), tad 200 un pāri 200 ir kas nereāls.

Link to comment
Share on other sites

Trenēties var visi pēc kārtas. Tik paši augstākie rezultāti nebūs tiem, kuri viscītīgāk trenējas, bet tikai tiem, kuri viscītīgāk trenējas un pie reizes ir talantīgi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Atverot savu profilu, tad "See my activity" un aizejot uz senākajiem ierakstiem, man kā pats senākais rādās šai tēmai visnotaļ atbilstošs ieraksts :D 

Skāde tik, ka foto nav saglabājies…

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Neatminos, ka būtu ko tālāk taisījis. Kādu laiku palietoju to plēves/kartona variantu, bet pēc tam droši vien tiku pie citas klavieres.

 

Domājams, ka tas eksperiments bija rezultāts citam ~gadu vecam eksperimentam:

Clipboard-1.thumb.jpg.3817c5e6f8dee6d402df54a7616cf91e.jpgClipboard-3.thumb.jpg.155ee203a7165f2f48128d985dd1edb1.jpgClipboard-4.thumb.jpg.cd40696b823a603dd6c2f64125560e38.jpg

Clipboard-6.thumb.jpg.18f68d01c3a812262c610212ad847a65.jpgClipboard-5.thumb.jpg.608f1440d3eb1b96ffc6968b8c3136d1.jpgClipboard-2.thumb.jpg.1e9bc04de97b74296f7c2c600e2adf73.jpg

 

Pēc šī "melnā" eksperimenta tā klaviere palika tāda "mazliet" nelietojama - pogas berzās/ķērās. Nevajadzēja krāsot vietas, kur poga beržas gar "rāmi" :) Ja atmiņa neviļ, faktūra arī bija tāda nepatīkami matēta.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Uzdūros vēl vienai pēceksperimenta bildei:

image.png.ed82261fb2883e1be64dce1ac5afe7a4.png

Jā, laikam tā faktūra nebija laba :D Bet notīrīt - diezgan nereāli.

 

Vot!!!

image.png.9efe8eb6a81f95e92e2790447eb5aeba.png

Šī varētu būt īstā no tā topika, kas šķietami bija pazudusi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...