Jump to content

XIAOMI telefons


 Share

Recommended Posts

Sveiki vīri - tā nu esmu sācis meklēt jaunu telefonu. Sākumā budžets bija domāts lielāks, bet tad izdomāju labāk paņemšu ķīnīzeri pa 200 eirikiem. Cik gudra doma redzēsim vēlāk. Tātad, uzdūros telefonam Xiaomi Redmi Note 3 http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_269050.html?wid=3. Atsauksmes youtubā un internetā labas. Jautājums cilvēkiem, kuri ir lietojuši kādas Xiaomi ierīces - ir vērts? 

Link to comment
Share on other sites

Esot visai slikta kamera (ja salīdzina ar flagmaņiem), nav Micro-SD slota, kas pie 32GB saucamā ROM varbūt nav tik svarīgi, kā arī visai mazas cerības uz vairāku oficiālo atjauninājumu saņemšanu.

Pat ņemot to visu vērā, ja mans Asus Zenfone 6 tagad saplīstu, visticamāk ņemtu šo pašu Note 3.

Labots - itanium
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

labs telefons ar vienu svarigu nosacijumu, ka neiebilsti pret windows phone

 

Man šobrīd ir mirstošs windows 8 telefons Samsung Ativ s, tā ka pret OS kā tādu es neiebilstu. Bet šoreiz ir vajadzība tieši pēc Android OS. 

 

Varbūt iesakiet arī uzticamu veikalu, kur uzsūtīt? Tas pats manis izvēlētais http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_269050.html?wid=3 no EU noliktavas derēs?

Labots - rodgerz
Link to comment
Share on other sites

Yup, esmu vairākas lietas no GearBest sūtījis gan no EU, gan no China noliktavām - visas ir atnākušas bez problēmām, gan garantijas servisu nav nācies izmantot.

Link to comment
Share on other sites

kā arī visai mazas cerības uz vairāku oficiālo atjauninājumu saņemšanu.

tik traki nav. pašlaik ir redzams http://en.miui.com/download-295.htmltikai ķīniešu roms, bet pēc laiciņa, kad būs global launch - laba cerība uz globālo ....

(man te tuvumā ir note2, dzīvojam uz pielāgota ķīnieša, slinkums likt globālo rom)

 

personīgais viedoklis par xiaomi, ka cenas/labuma attiecība ir ok.

 

vēl bij te apkārtnē pieredze ar vienu vietējo internetšmeikalu, kurš piegādāja bojātu 4i un negribēja labot. bet atradās normāls servis, kas pa nelielām naudiņām bojājumu novērsa - tā ka latvijā remonts eksistē.

Labots - ervie
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Par to jau

 

piegādāja bojātu 4i

 

Par to jau pa lielam jautājums. Kā vispār šobrīd ir ar ķīniešiem - brāķu daudz?

Link to comment
Share on other sites

Ja kas, xiaomi.eu piedāvā weekly atjauninājumus, kur izvākti liekie ķīniešu appi un iekļauts Google Play veikals. Iznāk, šķiet, 24h pēc katra oficiālā updeita.

Septembrī paņēmu Redmi Note 2, nevienu brīdi nenožēloju savu izvēli. Viss strādā ļoti ātri un bez aizturēm. Kamera dienā ir diezgan laba, nepietiekošā apgaismojumā vāja, taču, pazeminot ISO, beigās nav nemaz tik traki.

Link to comment
Share on other sites

Maajaas tiek lietota xiaomi redmi note 2. Uzliku eu romu, baterija tur 2dienas, ja lieto kaa telefonu - retu reizi ielienot internetaa.

Kamera ir pat lietojama, vieniigi nepatiik, ka nepietiekamas gaismas apstaakljos, bildi pietuvinot, liekas, ka nav iisti fokusaa. Smalko detalju nav. Bet, es saliidzinu ar Galaxy S6 kameru.

Link to comment
Share on other sites

 

 

visai mazas cerības uz vairāku oficiālo atjauninājumu saņemšanu.

 

Pilnīgas muļķības, Xiaomi nav nekāds kreisais ķīniešu brends, kuru telefoni nomirst ar tādu pašu softu, kā piedzimuši. Xiaomi izstrādā paši savus Android ROMu`s. Tā kā par softa atjaunināšanu vari neuztraukties. Pat manam budžetniekam Redmi 1s tikko atnāca oficiālais update. Jā, nav pēdējā Android versija, bet tas mani nerausta, galvenais lai būtu svaiga MIUI versija. Starpcitu MIUI 7 ir gan kitkat gan lolipop izpildījumā, par atšķirībām grūti spriest, vizuāli nekādas, ja nu vienīgi pašā softa kodolā.

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgas muļķības

Es jau paskaidroju, ko es ar to domāju. Vēl nav skaidrs?

Jauninājumus, kas ir nākuši klāt/laboti ar katru Android versiju, gan jau pats spēsi internetā atrast.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Yup, esmu vairākas lietas no GearBest sūtījis gan no EU, gan no China noliktavām - visas ir atnākušas bez problēmām

Kā viņiem ar muitu un PVN? Ir papildus jāmaksā? 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Esot visai slikta kamera (ja salīdzina ar flagmaņiem)

Nu, vajadzētu tā kā salīdzināt vienā cenu kategorijā, nevis 200Eur vērtu viedtālruni ar 600Eur vērtu Samsung.

Redmi note 3 kamera ir ļoti laba un labās rokās un kaut cik ciešamā apgaismojumā rada ļoti labas bildes. Bez gaismas par budžeta DSLR neko ideālu nespēj izspiest.

 

 

 

visai mazas cerības uz vairāku oficiālo atjauninājumu saņemšanu.

Manā rīcībā ir Mi2, kas vēl joprojām saņem jauninājumus. Tas, vai būs Android 6.x ir atkarīgs no čipseta ražotāja. Un ja cilvēks nedzenas pēc jaunāka "cipariņa", minētā problēma nemaz neuztrauc.

Nu un ja telefons normāli nodzīvos 2 gadus, varēs ņemt jaunāku un tad tas jauninājums neuztrauks. Xiaomi gadījumā vienīgais draudz ir lidošana no kuslajām lietotāja roķelēm ar ekrānu uz leju, bet arī tad ir lēts risinājums.

 

Starp citu, vai tad Samsung nepieturās pie Galaxy S3 laikā iedibinātās tradīcijas - pāris jauninājumi viedtālruņa dzīves laikā un metam mieru?

Salīdzinot ar to, Xiaomi ir super centīgi - kaut vai reizi nedēļā iznāk apdeits.

 

Xiaomi viedtālruņiem Latvijā būs tikai viens mīnuss - viņi neatzīst vājprātu ar 800Mhz frekvences atņemšanu visiem un atdošanu LTE - 4G ārpus Rīgas nav un nebūs... nekad... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Xiaomi ir super centīgi - kaut vai reizi nedēļā iznāk apdeits.

Super centīgi vai super līki, ka reizi nedēļā kaut kas jāatjaunina? :)

 

Un ja cilvēks nedzenas pēc jaunāka "cipariņa", minētā problēma nemaz neuztrauc.

Es ļoti ceru, ka tu neuzskati, ka tas ir tikai lielāks "cipariņš". Protams, var lietot 4.4 un neuztraukties par atjauninājumiem uz 5.0 vai 6.0, bet +- katra major relīze ievieš kaut ko jaunu, kaut ko uzlabo. Kas jauns interesants ir jaunākās versijās, gan jau spēsi pats sameklēt.

 

Manuprāt, Redmi Note 3 par savu cenu ir superīgs viedtālrunis, bet tam ir arī savi trūkumi, kurus es autoram arī uzsvēru, lai viņam nerastos priekšstats, ka 200€ vērtais Xiaomi būtu līdzvērtīgs vai labāks nekā zināmo ražotāju flagmaņi.

 

Kā viņiem ar muitu un PVN? Ir papildus jāmaksā?

Neesmu neko tik dārgu no Ķīnas caur viņiem sūtījis, bet pieļauju, ka būs kā visiem - kā paveiksies.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs
Super centīgi vai super līki, ka reizi nedēļā kaut kas jāatjaunina?

Dažreiz ir jālabo kāda kļūda, bet dažreiz ir tikai kosmētiski uzlabojumi vai lietotāju palūgtās izmaiņas vai precizējumi.

 

 

bet +- katra major relīze ievieš kaut ko jaunu, kaut ko uzlabo.

Redzēju jau tos "jaunumus" uz Nexus - aptuveni tas pats kas ar Windows start menu - mums šķita ka tā būs labāk un jūs variet iet dēt, ja jums nepatīk. Nu un MIUI saskarne jau tāpat ir ļoti daudzās jomās optimizēta un pielāgota lietošanai. Un kas ir pats galvenais - uzlabojumi ir pakāpeniski, bez radikāliem izgājieniem.

 

 

bet tam ir arī savi trūkumi, kurus es autoram arī uzsvēru, lai viņam nerastos priekšstats, ka 200€ vērtais Xiaomi būtu līdzvērtīgs vai labāks nekā zināmo ražotāju flagmaņi.

Es tajā postā neievēroju neko vērā ņemamu - 6tai Android, it kā sliktāka kamera - viss tas ir lirika bez seguma. Katrā apskatā, katra tālruņa kamera ir novērtēta citādāk.Turklāt, kā var pateikt vai tā kamera ir pa 10, 20 vai 100Eur sliktāka kā Galaxy vai Experia (manuprāt, tikai Experia kamera ir izteikti laba, bet nu cena ir tāda, kāda tā ir)? 

 

 

Ķīniešu ROM'am arī var angļu valodu uzlikt.

 

Ķīniešu romam angļu valoda ir jau iebūvēta. Eu romam ir arī krievu un kaut kad būs arī latviešu.

Nu un ja ir vēlme pēc izteikti labas kameras, vienmēr ir iespēja iegādāties Mi Note - super kamera, hijend audio trakts un vēl vesels vājprāts uzlabojumu, bet.... dārgāk.

Labots - Bruketajs
Link to comment
Share on other sites

 

 

Redzēju jau tos "jaunumus" uz Nexus - aptuveni tas pats kas ar Windows start menu - mums šķita ka tā būs labāk un jūs variet iet dēt, ja jums nepatīk.

Tātad tālāk par vizuālo neesi ticis, apsveicu!

Manuprāt, galvenie Android  6.0 ievedumi:

  • Doze
  • App standby <- jā, Greenify ir alternatīva
  • Adaptable Storage Devices <- Nexus ierīcēm nekādas jēgas, jo nav MicroSD slota.
  • App permissions

 

 

Redmi Note 3 kameru ar flagmanjiem var objektiivi saliidzinaat gsmarena testaa.

Salīdzināt var, bet plakāta fočēšana ir un paliek plakāta fočēšana:

http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=5&idPhone1=7769&idPhone2=7467&idPhone3=7263

 

Būtu forši, ja DxOMark šamo norankotu, bet šie uz tīrasiņu ķīniešiem neskatās.

Vismaz pagaidām.

Link to comment
Share on other sites

Par to plakātu.. Neesmu nekāds foto specs, bet vai tad nebija tā, ka jo lielāks iso, jo vairāk trokšņi redzami bildē...

 

x note 3 iso 1300+

 

Samsung iso 320

 

microsoft iso 500

Link to comment
Share on other sites

Nu taa jau ir telefona kameras un softa vaina, nevis testeetaaju, ka lai panaaktu vienaadi izgaismotu bildi iso jacelj debesiis. Sleedza aatrums jau pusliidz vienaads, taatad xiaomi ir objektiivs tumshaaks.

Link to comment
Share on other sites

Kaads jau sheit mineeja windows phone. Jaa,starp citu baigi sakariigi aparaati,ljoti labi tur baterija,fochee arii sakariigi,ja cauru dienu nebruuzee netu,tad velk mieriigi liidz 4 dienaam.Nekadu kaitinoshu
update kaa tas in Androiidiem, nekaadu lagoshu un bremzeshanu.Viss stradaa ljoti gludi.Ja ir veelme iegadaties kaut ko par nelielaam naudinjaam, tad tas buutu optimaals variants.
Gadu lietoshanaa ir shis Microsoft Lumia 640LTE. Tipa- m79.lv/mobile-phone/mobilie-telefoni/microsoft-lumia-640-lte-black
Varbuut kaadam noderes shis info:)

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Adaptable Storage Devices <- Nexus ierīcēm nekādas jēgas, jo nav MicroSD slota.

Tas ir kā neveikla kompensācija par to, ka aplikācijām aizliedza glabāt datus uz uSD?

 

 

App permissions

MIUI jau ir...

 

 

Doze

Kamēr esmu ar telefonu kabatā, tā funkcija nestrādā, bet vakarā noliekot uz palodzes, pēc taimera telefons tā kā tā izslēdz raidītājus un taupa bateriju, cik vien iespējams. Nu un ja es gribētu super baterijas laiku, ietu pa vienkāršāko ceļu - oukitel k10000 

 

Protams, ir daudz kas jauns, ko Google ir ieviesusi jaunajā Android versijā, bet nav tā, ka no tā būtu atkarīga mana veselība, komforts, lepnums un tā tālāk. Kaut kā pofig, tā teikt. 

Ja nopietni, es Xiaomi paņēmu tikai pāris iemeslu dēļ:

1. Lēts

2. Vienkārši strādā - bez extrām un dīvainībām

3. Softa izstrādē nav piedalījušies Samsung ģēniji - man ir smaga trauma un žēlums par 360(!!!)Ls, ko pakāsu par savu pirmo un pēdējo Samsung - Galaxy S3.

4. Developeri ir sakontaktējami un argumentēti ievieš nepieciešamās lietas.

Ar manām prasībām, Xiaomi vietā varētu būt Oukitel, Coolpad vai vēl kāds (Just5 un tamlīdzīgā šņaga pat man nebūtu pa prātam)

 

 

 

Kaads jau sheit mineeja windows phone. Jaa,starp citu baigi sakariigi aparaati

Drauga trakajai sievai mēģināju piedabūt iespēju iekopēt mūziku un izkopēt bildes uz pc - vairāk redzēt negribu tos Indijas softa izstrādes brīnumus. 

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Drauga trakajai sievai mēģināju piedabūt iespēju iekopēt mūziku un izkopēt bildes uz pc - vairāk redzēt negribu tos Indijas softa izstrādes brīnumus. 
Piespraud pie kompja un kopē, kur problēma? 
Link to comment
Share on other sites

Diivaini, man bez nekaadaam problemaam. Windows 8, pieliekam vadu, connect storage, viss, ''copy'' - paste...un otraadi..

Absoluuti nekaa sarezzgjiita.

Link to comment
Share on other sites

shadow118
Man pašam Lumina 630. Nu ja ir XP SP2 un nav interneta-tad gan vispār ir problēma

Nez, ar XP moš varētu tā arī būt :D Ar jaunākiem windows vajadzētu būt visam ok, vienkārši kā mass storage viņu redzēt. Un ir Lumia. Lumina ir kkāds vecs Chevrolet busiņš 

Labots - shadow118
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Tas bija pirms pusotra gada ar windows 7 un kautkādu dzeltenu Nokia - neinteresējos, kas pa modeli. 

Windows sistēmā izmeta paziņojumu, ka jāinstalē kaut kāda komponente, bet iedotais links nestrādāja un sākās riņķadancis. 

Link to comment
Share on other sites

kur bez gearbest šo labāk pirkt? mēģināju tur, bet atdūros pret metējiem līdzīgas tektikas - tikko aparātu ieliek pirkumu grozā, tā izlec message, ka akcija beigusies un standarta cena ir +40EUR....

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Protams, var lietot 4.4 un neuztraukties par atjauninājumiem uz 5.0 vai 6.0, bet +- katra major relīze ievieš kaut ko jaunu, kaut ko uzlabo.

 

Man ar 4.4 viss notiek kā vajag! Navigācija strādā, Remote desktop rukā, citi sīkumi arī strādā, telefons/mini dators, savas funkcijas pilda ekselenti! Diez vai 5... jebšu 6... uzlabos piemēram, akumulatora dzīvotspēju! Domāju, bet līdz galam tomēr nevarēju izpīpēt, kas ir tas jaunais un labais! Protams zem 4.2 es nevarētu ielīst, jo tur Here navigācija nestrādā!

 

p.s. Man te nesen Slokā un Bulduros dzelzceļa stacijām peronus rekonstruēja... It kā kaut kas jauns..., priekš invalīdiem un māmiņām ar bērniem... Teikšu, daudzi cilvēki manu paziņu un draugu lokā, tagad jūtoties kā invalīdi! 

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Ja ir vēlme pēc nikna baterijas laika ir nepieciešama nikna baterija, jo apturēt gsm pārraidi viedtālrunim nav iespējams, bet viss pārējais, vismaz manam tālrunim norij 20-30% un dēl tā iespringt es netaisos... 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1) tā ir loterija, nevis labs piedāvājums;

2) nav sd kartes slots un 16GB, tā ir ļoti slikta kombinācija;

3) apaugot ar visiem nodokļiem, pietuvojas 200 simtiem, pieliec vēl 50 un nopērc Flex 2. Flex 2 pa ~ 250e, vot tas ir labs piedāvājums!

Link to comment
Share on other sites

 

 

apaugot ar visiem nodokļiem, pietuvojas 200 simtiem

161$ pēc bankas kursa ir 146EUR. Tā ka nodokļi varētu arī nebūt (iekļaujas iekš 150EUR).

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

PVN jau būs gan! Muita var nebūt.

 

Pameklē vai telefons nav kādā gearbesta EU noliktavā. Būs nedaudz dārgāk, bet nebūs ķēpa ar PVN un muitas nodokli.

Link to comment
Share on other sites

The metal shell boosts the aesthetics and handling, the fingerprint reader unlocks the screen faster than a PIN number, while the dual-LED dual-tone flash may help for a better white balance when taking flash photos. And there is the bigger battery to keep the phone running for longer.

Ja šīs lietas nav vitāli nepieciešamas, tad pa lēto no EU noliktavas var ieķert Redmi Note 2: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_266636.html?wid=3

Un nebūs jāuztraucas par nekādiem papildus nodokļiem.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Dzirdētas labas atsauksmes par Ulefone un LeTV.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Flex 2 pa ~ 250e, vot tas ir labs piedāvājums!

Jo?.... 


 

 

Vai XIAOMI REDMI Note 3 16GB 4G Phablet pa 161$ ir labs piedāvājums?

Piedāvājumam nav ne vainas, bet vislabāk ir ņemt kad ir EU noliktavās.

Ir vairāki retaileri, kam ir EU noliktava - Gearbest, Banggood, Honorbuy.

Arī Aliexpress ir tirgoņi, kas par labu cenu piedāvā Xiaomi ar sūtīšanu caur UK, NL vai DE, kur prece tiek atmuitota Eiropai godīgā veidā (Eiropa saņem 10% no tāsprāt vēlamajiem nodokļiem). Nejaukt šo te variantu ar to, kur prece it kā tiek izsūtīta no NL, bet beigās izrādās, ka tiek izsūtīta no NL ostas muitas zonas, kas nav Eiropa, muitas izpratnē un dabonam dzelteno skoču virsū un papildus uzmanību no krēslu gludinātājiem. 

Link to comment
Share on other sites

Jau drīz būs mēnesis kā lietoju Xiaomi redmi note3 32GB - nav ne reizi uzkāries vai kā citādi izrādījis problēmas. pirkstu nospiedums strādā, 4G Ādažos un Rīgā ir, wifi dzen līdz 50Mbit/s ar mikrotik hap ac routeri. tur pusotras intensīvas darba dienas vai 2 brīvdienas - 4g, gps, wifi, bt ieslēgti - darbā sēžu uz wifi.

kolēģis apskatījās un sievai paņēma otro redmi, jo starpība praktiski tik pirkstu nospiedumā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...