Jump to content

Par kādu atalgojumu programmētāji būtu ieinteresēti strādāt Jēkabpilī?


midix
 Share

Par kādu atalgojumu programmētāji būtu ieinteresēti strādāt Jēkabpilī?  

41 members have voted

  1. 1. Par kādu atalgojumu (neto, "uz rokām") programmētāji būtu ieinteresēti strādāt Jēkabpilī?

    • Sākot no 500 EUR
      2
    • Sākot no 700 EUR
      10
    • Sākot no 1000 EUR
      29


Recommended Posts

Priecīgus svētkus visiem!

 

Īsumā - jautājums orientēts uz esošajiem vai bijušajiem Jēkabpils un rajona iedzīvotājiem, kuru profesija ir programmētāji, datorsistēmu arhitekti, dizaineri, sistēmu analītiķi, IT tirdzniecības un reklāmu speciālisti utml.

 

Garāks izklāsts.

 

Pārstāvu nelielu programmatūras izstrādes uzņēmumu. Radāmies bēdīgi slavenajos ekonomiskās krīzes gados un neskatoties uz to, ka esam bāzēti ekonomiski neaktīvā apvidū (ne Jēkabpilī), mēs tomēr izdzīvojām un pēdējos gados strauji augam un mēģinām atrast darbiniekus tuvu uzņēmumam. Šobrīd sāk izskatīties, ka drīz būsim izsmēluši vietējos resursus.

 

Apzināmies, ka atalgojuma ziņā vēl nespējam konkurēt ar Rīgas un starptautiskām kompānijām. Teikšu mazliet ciniski, bet laikam jau patiesi - pirmā doma lielākajai daļai cilvēku droši vien ir "kurš gan būs tāds muļķis, lai strādātu nelielā pilsētā vai laukos par jūtami mazāku atalgojumu nekā piedāvā Rīgā bāzēti uzņēmumi?" Un atbilde ir tāda  - tie nepavisam nav muļķi. Tie ir cilvēki, kuri priekšroku dod darbam tuvāk mājām nevis lielākam atalgojumam. Cilvēki, kam patīk mazpilsētas vai lauku miers, un kuri nespēj izturēt Rīgas burzmu, sastrēgumus utml. Mūsu uzņēmumā ir daži cilvēki, kuri iepriekš kādu laiku strādāja savā profesijā Rīgā, bet atgriezās mājās, kad mēs spējām piedāvāt viņiem pieņemamu atalgojumu. Lielākā daļa darbinieku gan ir vietējie iedzīvotāji, kuriem te ir ģimenes, draugi, un negribas to visu pamest, kamēr var normāli dzīvot savā ierastajā "komforta zonā".  Es pats arī esmu viens no šādiem cilvēkiem, kurš dzīvo pārsvarā laukos vai mazpilsētās, un dažādu (ne finansiālu) iemeslu dēļ noraidu šķietami kārdinošos piedāvājumus, ko tik bieži sūta no LinkedIn.

 

Es gan nepārzinu ekonomiskās nianses, bet pieļauju, ka Rīgā uz komunālajiem pakalpojumiem un transportu varētu sanākt tērēt tik daudz naudas, ka rezultātā uz rokām paliks tikpat, cik strādājot to pašu darbu par mazāku atalgojumu un dzīvojot mazākā pilsētā vai laukos.

 

Kaut gan "nekad neko neesmu solījis un apņemos arī turpmāk nesolīt"  :) , bet aptaujas mērķis ir vismaz aptuveni novērtēt situāciju - vai vispār ir vērts kaut ko domāt, jeb tomēr viss tiešām ir tik bezcerīgi kā reizēm šķiet. 

 

Vēlreiz - priecīgus svētkus un labi atalgotu jauno gadu visiem!

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    8

  • midix

    9

  • vvv

    7

  • b25

    17

Top Posters In This Topic

 

 

pieļauju, ka Rīgā uz komunālajiem pakalpojumiem un transportu varētu sanākt tērēt tik daudz naudas, ka rezultātā uz rokām paliks tikpat, cik strādājot to pašu darbu par mazāku atalgojumu un dzīvojot mazākā pilsētā vai laukos
Tieši tā viņš ir - kā reiz pirms kāda gada man nācās palaist vienu no sava kantora koderiem. Parunājāmies, un viņš to pašu paskaidroja - ka lai gan viņam mazajā miestā (Kuldīgā, šķiet) 1600 vietā uz rokas piedāvāja 900, tomēr viņam Rīgā dzīvošana, braukāšana un ēšana tos pašus 800Eur vien apēda. Turklāt vēl viņam tēvam bijusi sākusi streikot veselība, kā rezultātā vajadzēja būt biežāk dzimtajās mājās.
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Rīgā ir dārgāka īre.

Paši komunālie atkarīgi no apsaimniekotāja apetītes un apkures / siltā ūdens piegādātāja apetītes, lietotā kurināmā. Apkures un siltā ūdens tarifi bijušā sovhoza centra piecstāvenē var būt tikpat kā Jūrmalā, Rīgā.

 

Par algu, tur vajag norādīt kādas pieredzes cilvēku vajag. Vienalga, inženieris vai programmētājs, vai grāmatvedis - iesācējs Rīgā būs lētāks kā vidējs mazpilsētā. Parasti.

Link to comment
Share on other sites

Rīgā ir dārgāka īre.

Piebildīšu, ka īres cena starp pieklājīgu dzīvokli Rīgā un, teiksim, Jelgavā jau vien atšķiras vismaz uz pusi un pat 70%. Mazajās pilsētās, it sevišķi Latgales galā, bieži ir sakarīgi dzīvokļi, kurus vispār izīrē tīri par komunālajiem maksājumiem vien, lai nestāv tukši un nepelē. Īres cena starp Rīgu un mazpilsētu ir vismaz savi 200-300Eur vien. Apsaimniekošana mazajās daudzstāvenēs lielākoties pat tuvu nesniedz līdz Rīgas centram, vai, dies nedod, Rīgas jaunajiem projektiem (~1.50 centrā - līdz pat 4Eur jaunajos projektos par m2)

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Īre lētāka jo pieprasījuma mazāk. Kur neviens nenāk, jālaiž pat par komunālajiem iekšā, ja daudzstāvene. Citādi, kas pats dzīvo un strādā citur, tāpat par piederošo dzīvokli komunālie jāmaksā. Par " dvieļžāvētāju ", centrālapkuri utt - pat par tukšu dzīvokli.

Pat Jelgavā reizēm uz pusi lētāk prasa īri kā Rīgā par vienādu dzīvokli bloķenē.

Tas tieši apkure un siltais ūdens - tur gan cena reti mazāka kā Jūrmala, Rīga. Pat tajos miestos, kur vieni vecīši palikuši. Tikko centrālā, tā maksā.

Link to comment
Share on other sites

Žēl, ka es neesmu programmētājs, citādi tūlīt pieteiktos uz pārrunām. Tāpēc visu cieņu tiem, kuri kaut ko attīsta ne tikai Rīgā. Un tieši pretēji ielejai es nezinu, cik lielu algu man vajadzētu, lai pārvāktos strādāt un dzīvot uz Rīgu. sasodīts to burzmu un tos korķus (jā, esmu lauķis :)). 

Kaspars12 domā pareizi, nav īsti korekti  - uz rokas vai uz papīra?

Link to comment
Share on other sites

300 eur, iespējams būtu tā robeža MAN starp eksistējošu dzīvi un komforta zonu mazpilsētā, pret Rīgas +300eur atalgojumu un iespējām.

Tādad ja Rīgā 1.6 eur, mazpilsētā 1.3 eur. Jāņem vērā kad mazpilsētā strādājot tu esi diezgan atkarīgs no darba devēja piedāvātajām iespējām, Rīgā ir kur izvērsties, kas  uz izaugsmi orientētam programmētājām citreiz ir svarīgāk par attalgojumu.

Link to comment
Share on other sites

Svarīgi jau arī, vai 5*8 nedēļā jābūt ofisā vai nav jābūt. Svarīgi kāda pieredze. Kāpēc iet uz citu darbu. Ir kas iet uz labāku firmu, ir kas lai dabūtu konkrētu pieredzi, ir kas uz labāka nosaukuma amatu. Ir kas iet tur, kur vieglāk ar studijām apvienot. Tas jau visās profesijās apm vienādi.

Nerīgā, nejurmalā jau cits pluss, pat ja alga maksātu tikpat, var ietaupīt uz ofisa telpu iegādi vai nomu - Rīgā tas dārgāk. NIN arī lielāks ( sk kadastra vērtības).

Labots - b25
Link to comment
Share on other sites

 

 

pat nespēju iedomāties cik lielu algu vēlētos saņemt, lai no Rīgas pārvāktos uz Jēkabili strādāt par programmistu

 

Kāpēc programmistam vajadzētu vispār pārvākties?

Link to comment
Share on other sites

Pielaboju jautājumu -  atalgojums domāts neto, "uz rokām".

 

Ar pārvākšanos tiešām ir skaidrs, ka būtu grūti atrast motivāciju, tāpēc vairāk tiek cerēts uz tiem, kuri pašlaik jau dzīvo ap Jēkabpili. Bet saprotu arī, ka programmētāji ilgi reģionos nesēdēs bez darba, tāpēc mazas cerības, it īpaši uz speciālistiem, kuri nav iesācēji.

 

Mēs paši ķeram labākos augstskolu un koledžu absolventus, bet nākas pēc tam daudz ieguldīt apmācībās. Līdz ar to mums ir ļoti daudz iesācēju un firmā vēl nav visi iekšējie procesi līdz galam saregulēti (projektu vadība, procesu automatizācija, kvalitātes kontrole utml.), daudz ko apgūstam procesā. Tomēr progress ir jūtams, un par to liecina pieaugošais darba apjoms un apgrozījums.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Ko tādā Jēkabpilī vispār var programmēt?  

Vai vietējiem vajag jūsu programmas?   Vai viņiem vispār dators un iPhone ir?

Laukos ir cilvēki, kuriem nav elektrības.

Labots - MarisO
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

sharklasers

mani 0.02USD:

 

nepārvāktos uz mazpilsētu pat ja piedāvātu nedaudz lielāku algu kā Rīgā.

Ne tur interesantu sporta nodarbību, ne ēstuves, ne izklaides utt - kāda jēga pelnīt naudu ja nav kur tērēt? Varbūt šiku māju tur paņemt kredītā pa lēto, ja būtu bērni, bez diezvai.

 

Ja dzīvotu netālu, tad algu gribētu jau minētos ~-300 no Rīgas algas. Bet diezvai ilgi mazpilsētā izturētu.

 

Cik zināms, IT jomas cilvēkiem tomēr pilsētas burzma patīk

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

diezvai ilgi mazpilsētā izturētu

 

 

ilgi jau nē,  es,  par piemēru,  nevarētu strādāt iekš IT savā dzimtajā pilsētā - Ogrē.   Vajadzētu pārkvalificēties par kādu apkopēju. 

 

 

pilsētas burzma patīk

 

o jā,  man patīk Londonas metro un citas "burzmīgas" vietas

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Klienti jau parasti ārzemēs, tad firmas ienākumi no tā, ka ārpus Rīgas, mazāki nebūs. Sliktākā gadījumā kādu mazāku ofisu Rīgā var turēt, bet lielo tālāk no Rīgas.

Uz algu rēķina palielināt peļņu būs grūti. Ietaupīt uz NĪ pirkuma, nomas cenu gan varēs tūlīt. Turklāt ārpus Rīgas, Jūrmalas, tur Mārupes utt kadastrs lētāks, attiecīgi NIN ik gadu mazāk jāpiķo. Plus ārpus metropoles esot vieglāk nokaulēt NĪ pirkuma/ nomas cenu.

Link to comment
Share on other sites

sharklasers
Nu blads, Tu gan esi āksts!

 

Ilgi un dikti štukoju - esmu āksts vai ne. Tagad zinu. Liels paldies, ievērojami atviegloji dzīvi. :jester:

 

P. S. Negaidu, ka tie, kuriem skapī ir viens pogājams krekls un fizisko kačā tikai skaldot malku, mani sapratīs.

Labots - sharklasers
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

MarisO, ir īpašs gadījums :) Ja kādreiz bija tādi, kas pārvācojās, pārkrievojās amerikanizējās, tad nu vēl ir modē jaunizceptie angļi ar savu pseidokultūru. 

 

Ja man tagad piedāvātu doties atpakaļ uz savu dzimto pusi, tad atteiktos arī tad, ja maksātu 2x lielāku algu. Tur labi tiem, kas no bērnības ir čupojušies ar visiem, uz katra stūra ir par korišam, ar kuru var sadzert.  Man personīgi nepatīk mazpilsētu degradētā vide - vieni pensionāri, plenči, vietējie jaunieši. Nav tāda stabila vidusslāņa, kam interesē vairāk pa piektdienas mūļa pielikšanu. Vēl labi ir tiem, kas aizbēguši uz savām viensētām un dzīvo savu vientuļo dzīvi ģimenes ietvaros. Ka jau te izteicās, ka tur nav īsti ko darīt. Zaļumballes ir tā reize, kad sabiedrības ziedu var visā krāšņumā ieraudzīt.

 

IT kantorus vēl var būvēt lielākās pilsētās - Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Valmierā vai Pierīgas satelītpilsētās (Jelgava, Tukums u.c.), bet kaut kur tālāk šāda kantora attīstības iespējas ir limitētas. Pietiks pāris darbiniekiem aizbraukt, lai kantoris izputētu. 

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_
Man personīgi nepatīk mazpilsētu degradētā vide - vieni pensionāri, plenči, vietējie jaunieši. Nav tāda stabila vidusslāņa, kam interesē vairāk pa piektdienas mūļa pielikšanu

Tieši tāpēc jau tur nav tā vidusslāņa, jo visiem šķiet, ka lielpilsētā zāle ir kvalitatīvāka, un es jau nebūšu tas, kas kaut ko mēģinās tur uzsākt.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
_dunduks_

Ja arī normāli cilvēki ir, tad viņi visi "tusējas" savos bariņos, svešos pieņem kūtri. Vienojošais faktors pašlaik ir tikai kultūras un sporta pasākumi. Ja tur tu neesi, tad neesi nekur un tāda ir realitāte. 

Link to comment
Share on other sites

Ta strādājošiem studentiem, piem, ārpus pilsētas, kur studē, pagrūti šancēt. Sports - skatoties, kāds kur tas sporta veids. Vai vispār cilvēkus var savākt. Līmeņi arī atšķirīgi. Komandu sporta veidos švakāku par viņu vid līmeni negribēs, komanda ir tik stipra, cik vājākais posms. Individuālos vieglāk, bet tur arī, ar jūtami labāku vai sliktāku nav interesanti.

Starp citu, kādi sporta veidi Jums liekas piemērotāki lai iekļautos sabiedrības vidē?

Labots - b25
Link to comment
Share on other sites

sharklasers

 

 

Starp citu, kādi sporta veidi Jums liekas piemērotāki lai iekļautos sabiedrības vidē?

Kā to saprast?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man personīgi nepatīk mazpilsētu degradētā vide - vieni pensionāri, plenči, vietējie jaunieši. Nav tāda stabila vidusslāņa, kam interesē vairāk pa piektdienas mūļa pielikšanu.

Nu nez. Pilnīgi nepatiesi vārdi.

Ir jau visādi. Arī pilsētās ir vietējie, kam interesē tikai mūli pielikt, bet tāpēc es nesākšu apgalvot, ka pilsētās ir degradēta vide.

Nevajag aizmirst, no jebkuras čuhņas līdz tuvākai pilsētai kādas stundas laikā nokļūsti, ja ievajagas tās pilsētu izklaides.

Un daudz kas notiek arī laukos. Mezavecis, iesaku aizbraukt uz kādu lauku amatieru teātra izrādi, man vienam korišam (pāķim) māsa (pāķe) lugas raksta, priekš lauku amatieru teātriem un ar lieliem panākumiem pa lauku kultūras namiem tās izrādes notiek, pilnīgs anšlāgs, grāmatu izdeva, kaut kādu literatūras balvu dabūja valsts līmenī, nosauc no savas ielas kādu ar līdzīgiem panākumiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nepatīk mazpilsētu degradētā vide - vieni pensionāri, plenči, vietējie jaunieši. Nav tāda stabila vidusslāņa, kam interesē vairāk pa piektdienas mūļa pielikšanu. Vēl labi ir tiem, kas aizbēguši uz savām viensētām un dzīvo savu vientuļo dzīvi ģimenes ietvaros. Ka jau te izteicās, ka tur nav īsti ko darīt. Zaļumballes ir tā reize, kad sabiedrības ziedu var visā krāšņumā ieraudzīt.
 

 

Kā ar āmuru pa naglu. Tik Rīgā jau nav labāk, pat teiktu, ka sliktāk. Paskatam vietējo ziedu centrāltirgus rajonā, kādā no Rīgas guļam rajoniem vai pie kluba neko labāku neredzēs.

Link to comment
Share on other sites

sharklasers

 

 

Nevajag aizmirst, no jebkuras čuhņas līdz tuvākai pilsētai kādas stundas laikā nokļūsti, ja ievajagas tās pilsētu izklaides.

 

Pusotru stundu sēdi pie stūres, tad pusotru stundu izklaidējies, tad pusotra stunda pie stūres braucot atpakaļ. Nē paldies.

 

Labāk paretam aizbraukt uz laukiem paskatīties vietējo talantu nekā izniekot laiku regulāri (bieži) braucot uz Rīgu.

Link to comment
Share on other sites

Katram savs. Ko nu kurš uzskata par vērtību.


Un kāpēc tikai Rīga. Nu ir mums Rīga vienīgā megapole, bet bez Rīgas ir daudz pilsētu. Tā pati Jēkabpils. Pāris gadus atpakaļ diezgan daudz pa pašu Jēkabpili un apkārtni sanāca pabūt darba darīšanās. Absolūti nepiekritīšu pozīcijai, Rīga labi - Jēkabpils slikti.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

sharklasers

Jaunajiem profesionāliem, kuri pelna normālu piķi, kā arī studentiem,  un kuri, piemēram, nodarbojas ar sportu 3x nedēļā un 2x nedēļā iziet sabiedrībā paēst un apmeklēt kādu kultūras pasākumu alternatīvas Rīgai īsti nav, ja neskata Jūrmalu, varbūt Siguldu, Jelgavu un citas tuvumā esošās pilsētas.

40+ gadinieki un ar bērniem, tiem, protams ,citas prioritātes, par kurām neņemos spriest.

Link to comment
Share on other sites

sharklasers

Kā tas ir - nebūs alternatīva?

Iesi uz teātri vai koncertu Berlīnē vai Parīzē nezinot attiecīgās valsts valodu?

 

Gribas attīstīt mazpilsētas un laukus, tas viss ir labi un tā tālāk, bet nevajag jau aiziet galējībās un jaukt ābolus ar bumbieriem.

 

Vispār precīzi nevar saprast, ko Tu, vvv, šajā topikā vēlies pateikt,

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vispār precīzi nevar saprast, ko Tu, vvv, šajā topikā vēlies pateikt,

Neko jau es nepateikšu, tik nepatīk, ka nepamatoti liek vienlīdzības zīmi starp mazpilsētām un degradētu vidi. Atvainojos, ka netēmā es.

Notiek pilnvērtīga dzīve arī ārpus Rīgas. Ko jūs, arī cilvēka cēlo vārdu neapkaunojoša. :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
vvv

Es nerunāju par teātriem, vai citādām aktivitātēm, bet par cilvēkiem, vidi, kas ir apkārt un kur tiek pavadīts visvairāk laika. Arī Rīga nav ne tuvu ideāla vieta, kur dzīvot, kur visu mūžu dzīvojot ir normāli nepazīt kaimiņu un neviens normāls uz ielas savus bērnus ārā nelaiž.

 

P.S. Es strādāju un dzīvoju ārpus Rīgas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

visu mūžu dzīvojot ir normāli nepazīt kaimiņu un neviens normāls uz ielas savus bērnus ārā nelaiž
Neredzu īsti problēmu - bērni brīvdienās tiek vesti uz vasarnīcu izskraidīties, un ar kaimiņiem man nav ne mazākā vēlme komunicēt. 

Tas laikam no cilvēka atkarīgs. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Protams, ka viss atkarīgs no cilvēka un pie daudz kā var pierast (ja to vēlas).  Problēmu ar bērniem ieraudzīsi pēcāk, kad, iespējams, būs pa vēlu.

 

Es tikai saku, ka sistēmanalītiķi mērķtiecīgi nedosies uz reģioniem, lai varētu atgriezties savās bērnības takās ņemot vērā ieguldīto laiku izglītībā. Vēl mazāka varbūtība, ka to darīs pilnīgi nepazīstamā vietā. Jau Rīgā novākt speciālistu komandu IT nozarē ir problēmas un nākas zondēt visus paziņu paziņas. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

cik lielu algu man vajadzētu, lai pārvāktos strādāt un dzīvot uz Rīgu. sasodīts to burzmu un tos korķus (jā, esmu lauķis ). 

 

man ir 20-25 minūtes no ķengaraga uz arēnu rīga, manai mammai ir ~15-20 no mazpilsētas tikt uz rajona centru, uz darbu, viņai korķu nav bet attālums 2x lielāks.

 

Lai es dotos uz jēkabpili strādāt, vai jebkuru citu mazpilsētu, tad ne tikai man vajag darbu, bet arī draudzenei/sievai to vajadzētu tur pat uz vietas, un ja abi ir ar labām izglītībām, tad tā mazpilsētās ir milzīga problēma, nav vienkārši ko piedāvāt, un ja ir, tad tas ir bez nekādām izaugsmes iespējām, kaut kādas mazās banku filiāles, kuras vienu pēc otras klapē ciet vai samazina štatus, ja esi arhitekts vai inžinieris droši vien vari uzdzert ūdeni un tādā mazpilsētā vispār pat nesākt darbu meklēt, jo tā vienkārši viņa tur nav.

Link to comment
Share on other sites

Es (teorētiski) esmu IT cilvēks, bet nu jau 2 gadus kā aizgāju no saviem IT darbiem, lai nodarbotos ar mazliet citām lietām.

Man ir 2 darbi, kurus abus strādāju no mājām, līdz ar to varu dzīvot, kur vēlos.

Ja man esošie darbi pēkšņi zustu, es, protams, mēģināt tepat Valmierā kaut ko atrast, bet, tā kā te visas vietas ar IT saistību ir uz abu roku pirkstiem saskaitāmas, tad lielas cerības nebūtu. Protams, neatkarīgi no atalgojuma, es izvēlētos palikt uz vietas, nevis meklēt laimi Rīgā.

Ar to vēlējos pateikt, ka ne visi ITšņiki meklē to jūsu sumināto burzmu. Man vairāk liekas, ka IT ļaudis (programmētāji/admini/supports) cilvēkus tieši ienīst, un labāk sarunājas ar klaviatūras starpniecību. Vismaz es noteikti.

Teorētiski neesmu lauķis, bet es drīzāk ietu kādā veikalā par krāvēju strādāt, pirms es dotos uz Rīgu meklēt darbu savā specialitātē. Nu ienīstu es to pilsētu un nevaru ciest to traci/smaku/troksni.

 

Manuprāt, ir lieliski, ka kāds mēģina savā dzimtajā vietā kaut ko attīstīt, un tādu iespēju dod citiem.

Ar to arī autoru apsveicu un novēlu, lai viss izdodas. Arī darbinieku atrašana.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Ja Tu nedzīvo Rīgā, tad Tu esi nevienam nevajadzīgs lauķis/pāķis, tā vismaz var noprast lasot šo topiku.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu ienīstu es to pilsētu un nevaru ciest to traci/smaku/troksni.
 

 

Man arī Rīga nepatīk.  Es tāpēc dzīvoju Londonā,   šeit nav nekāda smaka vai troksnis. Tikai burzma parasti ir gan.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Londonā viss ir savādāk? Staigā gāzmaskā un ar ausu aizbāžņiem? :shok:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

izaugsmi orientētam programmētājām

 

 

Ta jau jābrauc prom no LV,  ja interesē "izaugsme". Londonā kodēšanas seminārs ir gandrīz katru dienu. Man tur iemācīja kodēt iekš clojure.   Es tagad kodēju iekš clojure,  par ko vidēji labāk maksā nekā par visādām javām.

 

Rīgā jau parasti nākas strādāt outsorcētos projektos,  kur labo kļūdas citu kodā.  Ja to dara ilgi,  tad pēc tam var būt grūti atrast augstākas kvalifikācijas darbu.   Austrumeiropā populārs ir tāds PHP,  kas arī ir zemas kvalifikācijas darbs.

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...