Jump to content

Java kā pirmā valoda programmētājam?


Guest wersa
 Share

Recommended Posts

P.P.P.S. Ir 2 lietas, kuras ir jāiemācās OBLIGĀTI. Tomēr.

1. Regulārās izteiksmes (regexp). Tipisks pielietošanas piemērs man bija nupat -- parediģēju savu iepriekšējo ierakstu, un bāc! -- tas bija pilns ar HTML birkām, foruma dzinī kaut kas ir sap*sts, LOL. Bet es iekopēju textu teksta redaktorā uz savas kastes (man te Mac Osā ir tāds editors Wrangler saucas, hwz, vai labs, vai ne, bet regexp'us atbalsta) un ar dažiem regexpiem tiku no html-ismiem vaļā. Tomēr -- kaut kāds gļuks forumā ir, adminiem vajadzētu to safixot.

2. Par šo vispār kaut kā neērti programmēšanas topikā runāt... bet tomēr jāpasaka -- 10 finger typing. Neesmu redzējis nevienu labu programmētāju, kurš (kura) nemācētu drukāt neskatoties uz klaviatūru. Mazliet virs vidējā līmeņa talantīgas viduvējības jā, bet visi vērā ņemamie programmētāji drukā neskatoties uz klaviatūru. Tas tā, jauniešiem, vecie buki šo noteikti uzskata par pašsaprotamu :-D

Labots - qgmr101
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Vilx-

    55

  • binary

    38

  • Inspektors Caps

    38

  • JDat

    26

Top Posters In This Topic

2. Par šo vispār kaut kā neērti programmēšanas topikā runāt... bet tomēr jāpasaka -- 10 finger typing.

10? Or 9? Man personīgi šķiet neērti spiest jebko ar labās rokas īkšķi. Cita lieta - rakstībā izmantoju ne tikai pirkstus… Kreiso ctrl ērtāk spiest ar plaukstas malu (arī uz laptopa) :D

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

@binary

 

10 indeed!

 

Enter spiežu ar labās rokas mazo pirkstiņu, kreisās puses Ctrl spiežu ar kreisās rokas mazo pirkstiņu. Ja godīgi, es nemaz nebiju to tā ievērojis, ar ko ko spiežu, speciāli paskatījos uz pirkstiem, ko tie dara, kad pārvērš manus murgus manas domas tekstā :-D

 

Stc. dažreiz darba dienas beigās labās rokas mazais pirkstiņš ir tā noguris, ka sāku jau apdomāt ar kāju spiežama Enter pedāļa variantu (to patiešām var nopirkt)!

 

P.S. Spacebāru spiežu ar labās rokas īkšķi, arī to nezināju, tikko paskatījos.



LOL, tak uz pamatjautājumu topika neatbildēju  :spruce_up:

 

Tātad -- es uzskatu, ka Java kā pirmā valoda programmētājam ir ļoti laba! Srsly!  :pooh_honey:

Labots - qgmr101
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, 10 finger typing. Spacebārs vairāk padilis labajā pusē, bet normāla atzīme ir arī pa vidu. Es nemaz nepiefiksēju, kad un ar kuru to spiežu. Dīkās rokas kaut kādas (kā tai filmā).

Link to comment
Share on other sites

Lasot no malas skats apēram tāds - Vilx aiztāvās kā varēdams, Caps gandrīz ar putām uz lūpām: C# - mēsls, kaut gan ir sajūta, ka C# viņš pret C++ nomainījis vēl 2.0 laikos, vai vispār ir uzskatījis par zem sava goda lietu uzkodēt kaut rindiņu iekš C#. Diezvai kāds sāktu apšaubīt Jūsu kompetenci, ja teiktu, ka rakstat arī C# un nevajag tā domāt arī pašam. Varu atzīties, ka jūsu diskusijā detaļās līdzi neturu, bet nu tik daudz, ka apgalvojumi no sērijas, tavam dampim nav 500 ZS, tā nav mašīna, liekas nenopietna.
Tie testi, ko iepriekš ieliku, nu neuzrāda vairākkārtīgu C++ pārsvaru, tikai tendenci (ir pat uzdevumi kur C# ir ātrāks). Un nesastāv visa dzīve no milzīgiem projektiem ar milzīgu datu apstrādi, citreiz sistēmai vajag sagremot, pāris kB datus, ko kāds 8-bit kontrolieris atsūtījis un nosūtīt pretī pāris komandas, piemēram. Un arī smagas lietas uz C# var paveikt tīri labi. Lietoju vienu softu iekārtai, kas maksā ļoti, ļoti daudz, sofs ir ~50% no cenas, rakstīts C#, veic gan darbu ar dzelžiem, gan filmēšanu, gan nofilmēto attēlu apstrādi un analīzi, procis kompim gan xenon. Performance varbūt varētu būt nedaudz labāka, bet ņemot to, kas tu ir jārēķina un ka jākomunicē ar daudz dzelžiem, nedomāju, ka citā valodā rakstīts softs darītu to ātrāk. Un pievienotā vērtība tam ir nevis mācēšanā lietot HeapAlloc() (tas gan jau arī nav mazsvarīgi), bet unikālajos algoritmos, kas analizē attēlus.
C/C++ ir ļoti universāls, bet vai jēga tajā taisīt visu? Varbūt Caps, tiešām, kodē tikai megaprojektus ar klientiem un serveriem un n lietotājiem un neredz, ka daudz nelielu un ne tik nelielu programmiņu ir visur un ļoti dažādās jomās.
C# jēga ir tajā, lai praktiski jebkurš priekš sevis var kaut ko uzkodēt, lai nav jātērē lieks laiks vizuļajām lietām utt. Asamblerī kodēja izredzētie, vairums saprātīgo, pat nemēģināja to saprast; C jau vairāk utt. Es domāju, ka programmēšanas valodas paliks arvien augstāklīmeņa un pieejamākas arvien lielākam cilvēku skaitam, kas nav profesionāli kodētāji vai ar augstāko izglītību tieši IT. Gan jau arī C++ nepazudīs, bet to pratēju skaits īpaši nepieaugs un tie strādās pie sarežģītām sistēmām.
Piemēram, zinātnē plaši lietota tāda valoda kā Labview (C# kodēts tas noteikti nav :)), ļoti neparasta pēc uzbūves, bet tajā 15 minūtēs var izdarīt to, ko C++ prasītu nedēļas/mēnešus (dzelžu vadīšana, attēlu analīze, signālu analīze, apstrāde, matemātika, grafiki, indikatori utt.). Līdz ar to zinātniekam nav jātērē laiks un līdzekļi, vai jāpasūta programma programmētājiem, jo pats var visu izdarīt ļoti ātri un, galvenais, pamainīt kodu arī pēc vajadzības. Protams, pielietojums šaurs, bet efektīvs un augsta līmeņa. Un tur jau ir tā jēga dot programmēšanas iespējas visiem visās profesijās, jo nereti, tas kurš darbojas savā jomā zin daudz labāk, ko viņš grib un ko viņam vajag un visu neiestāstīsi programmētājam. Ir arī tik specifiskas lietas, kuras pa spēkam tikai un vienīgi šauram speciālistam, piemēram, matemātiķim.
Nesen rādīja par gaismotājiem, kas LV sākuši ražot savu gaismu tehniku un ļoti labi to gan eksportē, gan iznomā. Un kā vadītājs izteicās, panākumi ir tādi, jo viņi zina, kas ir vajadzīgs tam produktam, paši ir gaismotāji un pasūtot trešajam nekad nesanāks tā kā iecerēts, vienmēr kaut kas pazūt tulkojumā. 
Tā iemesla dēļ C# ir populārs, un tajā paša laikā ar to maz populāru softu, jo principā, tas ir tuvāks parastajiem 80%, starp kuriem ir arī amatieri kodētāji, bet varbūt speciālisti citās jomās.

Un beidzot, esmu pārliecināts, ka ļoti daudz nosaka, kodētāja līmenis un projektam tiešām ir jābūt stipri nopietnam un prasīgam pret dzelzi, lai teiktu, ka bez C++ nu nekā, ideāli gan jau katrā gadījumā izvērtē kā ir ērtāk/efektīvāk un ko tā dēļ ir/nav vērts ziedot. Tā ka labāk uzpīpējiet miera pīpi un strīdus no sērijas iPhone vs Androīd atstājiet jaunākiem cilvēkiem. 

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
ir jāraksta vrapperi, lai nebūtu jākopē kods

Kam ir jāraksta wrapperi un kur būtu jākopē kods?

 

pašsaprotamus komponentus - nu cik piedāvājumi tīrā win32 api būs?

Jā, šis ir lielākais mīnuss, kur Microsoft ir lielākie kretīni, jo savus Common Controls ir atstājuši Windows 2000 stadijā un tālāk gandrīz nav attīstījuši. Ja būtu attīstījuši, tad globālā bilde būtu pavisam savādāka. Bet, kā jau HGH-Zen minēja, nav arī tā, ka nav galīgi nekā. Pirmkārt, 95% vajadzību tāpat noklāj tie Common Controls. Otrkārt, arī atrast šo to var, ja pameklē, piemēram tādu mCtrl. Treškārt, patiesībā, ja vajag kaut kādu ļoti specifisku kontroli, tad to arī uztaisīt nav nemaz tik grūti. Un ceturtkārt, var taču izmantot arī tādus freimworkus kā wxWidgets, Qt, GTK+ un galu galā arī Delphi un C++ Builder ar savu bagāto VCL. Gauge control - InstrumentLab, tiesa gan VCL, MFC un arī .NET.

 

rakstīsim no nulles ar ListView? kamoon.

No nulles ir no nulles, bet ListView jau ir gatavs (vai pusgatavs) kontrolis.

 

Iepriekš šerloks keps caps ļoti attapīgi ieteica iznest funkcijās funkcionalitāti starp window loop elementiem.

Cik Tu stulbi pajautāji, tik stulba arī sanāca atbilde! Kad messagei norādīt funkciju, tad tas tiek skaitīts par kaut ko mistisku un grūtu, bet, kad .NET eventam norādīt, tad gan tas pats skaitās viegli...

 

vindozēm ir CAPICOM.

Nezinu kur Tu izroc tādus brīnumus, bet Windozei ir CryptoAPI, kur viss ir normāli izdarāms. Vēl Tev kaut kā piemirsies tāds "nepopulārs" librārijs kā OpenSSL.

 

 

 

Jāpēc Visual Basic ir apsteidzis Delfi? Man jau patīk ka tā, bet ja nopietni: VB apsteidzis Delphi tāpēc ka ar VB (manuprāt) ir vieglāk uzkodēt.

Es saprotu, ka runa ir par VB6. Manuprāt gan, tiklīdz aiziet tālāk par "Hello World!", Delphi ir vieglāki un saprotamāki. Gan valoda jēdzīga, kad komponentes. Vienkārši Borland nofeiloja, bet tagad Embarcadero lēnām bet stabili to pārtaisa un atdzīvina. :)

 

 

 

Tātad ar pliku c++ web lapu nevar uztaisīt. Vai var?

Tā ir taisīti lielākie monstri kā YouTube, The Pirate Bay u.c., bet tas tiešām galīgi nebūs iesācējiem. Intereses pēc: lighttpd.

 

 

 

vēl LU datoriķos pieredzēju V. Detlova lekcijas (RIP).

V. Detlovs bija lāga vecis un maita reizē! :D Bet vispār jau cienu viņu un, skatoties kopumā uz dzīvi, esmu pat pateicīgs par to viņa "kretīnismu". Bet redzi kā ir ar to karsto iespringušo diskusiju šeit - ja tādas nebūtu, kā izskatās, visdrīzāk nebūtu ienācis un padalījies ar savu pieredzi arī Tu, bet wersa un citi neuzzinātu nianses dažādām vidēm un pieejām.

 

Interesantums parādās tad, kad uz galda tiek likti reāli kōda gabali dažādās vidēs un valodās :-)

Tādēļ arī mans priekšlikums - nodefinējam vienu dažādus performances aspektus aptverošu uzdevumu un norealizējam dažādās vidēs un valodās. Tad ieliekam šeit, lai visi var izmēģināt un paskatīties kas kā strādā.

 

 

 

vai vispār ir uzskatījis par zem sava goda lietu uzkodēt kaut rindiņu iekš C#.

Tik traki jau nav. Esmu kodējis ne tikai tajā, bet pat VB .NET. ;) Bet tikai tādēļ, ka arī tajā var ko uzkodēt, es neteikšu, ka tas ir labs...

 

 

 

Varbūt Caps, tiešām, kodē tikai megaprojektus ar klientiem un serveriem un n lietotājiem

Kas attiecas par projektu izmēru, tad programmu lielums, ar kādiem šobrīd dzīvē ir jādarbojas, ir no vidējām līdz.. supermazām! Piemēram, kaut kāds ARM mikrokonrolieris, kurā kompilētais kods ir tikai pāris KB, bet tam kodam ir jāstrādā ļoti ātri un безотказно. Ja iekārtai pieslēdz giljotīnu, tad kodam ir jābūt tādam, ka programmētājs var droši iebāzt tur galvu un zināt, ka tā nenostrādās nevietā!

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

wersa, versijas nosaukumi "Professional", "Premium" un "Ultimate" kaut kā neiet kopā ar jēdzienu "iesācējs" ;)

 

 

 

- izstrādes vides ir lētākas, jo piemēram, Visual Studio Professional nav lēts prieks, jo Express versija neder web servisu un citu eksotisku lietu programmēšanai.

Priekš weba - Microsoft Visual Studio Express 2013 for Web? Jebšu tas "for web" neder web servisu kodēšanai?

Tiesa, jāpiekrīt, ka express versijas reizēm ir *pārāk* apgraizītas…

Link to comment
Share on other sites

Nu nevajag iesācējam tās plašās iespējas, ne-va-jag! Kakulatoru var arī expresī uztaisīt, tur viss nepieciešamais ir.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

To kalkulatoru manuprāt ar notepad arī var uztaisīt.



To kalkulatoru manuprāt ar notepad arī var uztaisīt. Tomēr paldies mežavecim, ka norādīja pro progas cenu. :) .

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es saprotu, ka runa ir par VB6.

 

 
Ne gluži. Izrāvi no konteksta. Ar savu postu gribēju teikt: ka vidusmēra koderis paliek stulbāks. Protams arī Borland iedeva savu lai Delfinārijs nebūtu tik populārs, bet tomēr. Manuprāt VB ir priekš elektroņšīkiem, kuri nav Pro programmētāji. Piemēram radioamatieri, kuri uzraksta specifisku maziņu softiņu priekš savējiem. Nekas vairāk.
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Palasot vēl pēdējos aurus...
Lien ārā tāda aplamība, ka - redz, iekš NET viss ir, a vot C/C++ viss jāraksta no nulles, šausmas, gadi vējā... Mammīt mīļā :) Par bibliotekām kāds ir kauču ko dzirdējis? Gan open sourcēm, gan pērkamām par bargu naudu? Jau pieminētais OpenSSL - nu, ja man vajadzēs atbilstoši slēgties klāt citai kastei, es taču nesākšu rakstīt no nulles, bet nokačāšu netā šito štelli. Arī pats, ko kādreiz uzraksti, takš nāk līdzi (izņemot, protams, dažas stipri specifiskas lietas). Piemēram, jau pieminētie kontroļi - savulaik programmēju ar C iekš Windows & API, un tikai - tak man gadu desmitu laikā bij tāda pašrakstītu kontroļu biblioteka sakrājusies, tai skaitā - grafiku izvadam, datu bāzēm "redeles", utt. utjpr., ka turpmāk ampierināja visas dzīves vajadzības, pašā trakākajā gadījumā tik simboliski kauču ko pielabojot. Tāpat arī veidoju universālu *.dll bibliotēku paku ar biežāk lietojamām lietām - tas pats. Tā kā viss "karkass" prakstiski vienmēr bija uztaisāms zibenīgi, a programmas loģika - nu, to jau nākas rakstīt pašam no nulles, neatkarīgi no valodas, bet no tās gan gala rezultāta performance atšķiras, nemaz nerunājot par iespējām.

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka: nu vot, tieši to arī sākumā minēju, ka jāraksta savas helper klases biežāk izmantojamajām funkcijām, ko vazāt no projekta uz projektu. Tādu savu tūlkitu sanāk taisīt. Un ja tas nav maizes darbs ( nu nebija apkārtnē piedāvājumu, nācās vebus iemācīties ), tad ar laiku apnīk pielasīt un pielasīt funkcionalitāti.

 

 Nēnu, PHP, javā, androīdjavā u.c vidēs tieši tāpat - jāraksta savas helper klases, jāekstendē savas biežāk izmantojamās klases, ko vazā no projekta uz projektu. Viss forši, ja gadiem ejot, tas pārvēršas profesionālā līmenī. Bet nu paša priekam spēlējoties, vienkāršāk ir paņemt vidi, kurā lai iegūtu teksta lauka saturu, pietiek nolasīt mainīgā vērtību. 

 

 

 

Kam ir jāraksta wrapperi un kur būtu jākopē kods?

 

 Vrapperi ir jāraksta biežāk izmantojamajai funkcionalitātei, kas iekš win32 api aizņem vairākas rindiņas. Vai nu izmanto savas helper klases un sauc 1 rindiņu, vai arī tev visur atkārtosies līdzīgs kods, ko nagi niezēs refaktorēt.

 

 

 

Likās kaut kā tizli GAN atstāt case WM_CLOSE: .. case WM_CREATE: .. garos tekstus karājamies, GAN taisīt katram savu freimvorku/vrapperi, lai to uzrakstītu smukāk .. un kam tas vajadzīgs? Ja tas būtu maizes darbs, tad ietu tālāk un apgūtu labo praksi[..] taču tā kā tas nebija, tad pie pirmās vajadzības apgūt C# iemācījos to taisīt un turpmāk GUI programmas taisīju tajā.
 

 

Palika skaidrāks? X gadus par naudu kodēt - kāpēc gan ne? Bet hobijprojektiem .. nafig? Lai stieptu krānu un skaldītu matus par iegūtajām milisekundēm? Ar C# pēc tam ir vienkāršāk uztaisīt, piemēram, testu programmiņu. Kāršu spēli. Tie ir augstskolas darbi reāli. No nulles, priecājoties, ka var paņemt animētu gifu, uzlikt uz formas un strādā tā animācija. Nevelkot ārā kilobaitīgas gadu gaitā uzkrātas helper klases, bez kurām nāktos drukāt stipri vairāk koda ar rokām.

 

 

 

No nulles ir no nulles, bet ListView jau ir gatavs (vai pusgatavs) kontrolis.
 

 

esmu izmantojis pietiekami uzskaitītajā softā un sīkākos lai saprastu, ka tam ARĪ prasās rakstīt helper funkcijas un funkcionalitāte stipri atpaliek no visādiem JS izstrādājumiem.

 

Man tev cilvēcīgs jautājums - Tu minēji, ka kaut kādas firmas Xeon serveris stipri lēnāk ar .NET klasi ieguvis datus nekā tīrā ODBC savienojumā. Lūk, kāpēc Tev neņemt un neuztaisīt .NET klasi, kura būtu vrapperis apkārt ātrākai komponentei (1:1 aizvietojams, lai nesāpīgi aizstātu lēno .NET defaulto), padarīt to par komerciālu komponentu, uztaisīt mājaslapiņu, tirgot un dzīvot zaļi? Nēnu .. ja Tev ir jau pirmie 100'000 kontā un brīvo laiku nez kāpēc gribas pavadīt nevis savā privātmājā kāpu zonā ( Salacgrīvā maz ir foršas kāpas? ) vai atpūšoties saunā un spēlējot golfu, bet forumā, tad OK. Bet nu man liekas, ka Tu savu potenciālu izmanto pierādot acīmredzamas lietas, ka jebkurš freimvorks dod zināmu overhedu un eskalējot pierādīšanas procesu līdz absurdam ( bezmaz ka viss, kas ar C# saistīts, ir sūds un jānošauj) tā vietā, lai 1) ieviestu jaunu hi-performance produktu 2) uzlabotu kaut to pašu Paint.NET, kritiskās funkcijas iznesot natīvi un integrējot tā, lai no C# paliktu čaula un strādātu viss forši.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Piemēram, kaut kāds ARM mikrokonrolieris, kurā kompilētais kods ir tikai pāris KB, bet tam kodam ir jāstrādā ļoti ātri un безотказно. Ja iekārtai pieslēdz giljotīnu, tad kodam ir jābūt tādam, ka programmētājs var droši iebāzt tur galvu un zināt, ka tā nenostrādās nevietā!

Daudz jau atkarīgs no uzdevuma, kas kontrolierim ir jādara, un ir lietas, ko var stipri optimizēt un lietas, ko nevar daudz paātrināt. Citreiz ātrdarbība atkarīga arī no pieslēgtās perifērijas naskuma.

ARM tas jau ir zvērs, salīdzinot ar mazajiem 8-bitu Atmeļiem un PICiem. Pirms kāda gada iepirku ARM dēļīti SMT32F4Discovery (cena ap 9 Ls), ļoti patīk, paspēlējos ar USB OTG (bija vajadzība uztaisīt, lai kontrolieris izliekas par USB klaviatūru), piešķīlu  LCD ar skārienekrānu. Pagaidām laika trūkuma dēļ, nekur tālāk neesmu ticis, nākotnē gribas pamēģināt tajā iebūvēto DSP, varbūt arī CCD sensoru piekabināt.

Link to comment
Share on other sites

un jā - manā ieskatā ļoti nozīmīga programmēšanas daļa ir tieši uzrakstīt kodu, kas ģenerē vajadzīgo funkcionalitāti. Reiz redzēju GWT freimvorku, kurš no XMLiem ģenerēja formas ar vajadzīgajiem eventiem, tā, ka kods formā nav jāraksta VISPĀR. pietiek uzrakstīt XMLu, tur norādīt, kādu eventu sauks poga, atzīmēt citiem kontroliem vai datasetiem, ja viņiem uz to eventu jāreaģē. un grūvijā aprakstīt smalkāku funkcionalitāti - piemēram, ja ir kaut kas specifisks jādara, ārpus CRUD. Konkrētos grūvija failos liekama konkrēta funkcionalitāte - after-load funkcijas, before-load funkcionalitāte utml smuki sadalīta pa konkrētām lapām un formām un kontroliem.

  ok, nāk citi programmētāji, kas nedēļas laikā var apgūt no nulles to freimvorku un rakstīt funkcionalitāti. Un strādā forši (cepšanos par to, ka softs aizņem vairāk kā 10MB RAM te izlaidīsim). Tā vietā, lai tos programmētājus noliktu mācīties GWT un rakstītu 20x vairāk koda, rakstot tīru GWT. Un vēl pavadītu laiku uz cilvēka kļūdām. 

 

 

  Lūk, tāda manā ieskatā ir MĀKSLA programmēt, ne tikai tikai rakstīt kodu, kuram nepieciešama gadiem ilga trenētība lai tas spētu darīt elementāras lietas, kas būtu jādara freimvorkam - piemēram, kvalitatīvs atmiņas menedžments. Tas, protams, arī ir ceļš pa kuru iet, bet nu kamoon. Ir stulbi, ja cilvēki daudzus cilvēkgadus kopā pavada, izgudrojot katrs savu perfekto riteni tajā laikā, lai gan tajā laikā varētu risināt reālas problēmas. Esat domājuši, kas notiks ar jūsu smadzenēm un uzkrātajām zināšanām, kad nomirsiet?

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

 

 

Esat domājuši, kas notiks ar jūsu smadzenēm un uzkrātajām zināšanām, kad nomirsiet?

Nezinu, kā Tu, bet es, piemēram, nedzīvoju tā, lai man būtu labi *pēc* nāves - tāds nav mērķis visam, ko daru (vai nedaru).

Link to comment
Share on other sites

OK, miers! :)

 

Es vēl joprojām gaidu no kāda C/C++ pazinēja sarakstiņu ar šo valodu plusiem un mīnusiem (tā, godīgi). :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Iesācējam vai studentam padārgi, pareizi te rakstīja.

 

Piebilde - studentiem caur DreamSpark Visual Studio Professional ir bez maksas pieejams.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
vienkāršāk ir paņemt vidi, kurā lai iegūtu teksta lauka saturu, pietiek nolasīt mainīgā vērtību.

Ar ko tas piešķiršanas kods ir tik ļoti vieglāks par tāpat vienu rindiņu GetWindowText vai SendMessage?

 

tev visur atkārtosies līdzīgs kods, ko nagi niezēs refaktorēt

Paskatos reālos projektu kodos un nu nav tādu. Nu vienīgi message loop un pāris vienādas rindiņas galvenā loga WindowProc, bet tas faktiski arī viss, jo viss pārējais kods jau ir projektam specifisks.

 

esmu izmantojis pietiekami uzskaitītajā softā un sīkākos lai saprastu, ka tam ARĪ prasās rakstīt helper funkcijas un funkcionalitāte stipri atpaliek no visādiem JS izstrādājumiem.

Jā, funkcionalitāte atpaliek gan, jo Microsoft laiž luni, bet nekādu helper funkciju vajadzību gan neredzu.

 

Ar C# pēc tam ir vienkāršāk uztaisīt, piemēram, testu programmiņu. Kāršu spēli. Tie ir augstskolas darbi reāli. No nulles, priecājoties, ka var paņemt animētu gifu, uzlikt uz formas un strādā tā animācija.

Vot tas jā. Students var ātri uztaisīt un neko nesaprast. Bet vai tas ir mērķis?

 

Lūk, kāpēc Tev neņemt un neuztaisīt .NET klasi, kura būtu vrapperis apkārt ātrākai komponentei

Te parādās .NET koderu nespēja saprast kur tieši pazūd performance. Redzi, ODBC datus ielasa ar funkciju SQLFetch pa rindai vai blokiem jau norādītā atmiņā. Mans toreizējais kods pat lasīja pa rindai, bet, ja būtu bijis pa blokiem, tad būtu vēl fiksāks. Ja sauksi to funkciju katrai rindai no .NET, tad dēļ latency performance būs vienkārši atbaidoša. Ja sauksi pa blokiem, tad varbūt datus dabūsi vēl pieņemamā laikā, bet .NET citām komponentēm jau neder normālas struktūras - vajadzēs kaut ko konvertēt un atkal pakāsīsi visu performanci. Rezultātā ar .NET tas nav iespējams.

 

 

 

vienkāršāk ir paņemt vidi, kurā lai iegūtu teksta lauka saturu, pietiek nolasīt mainīgā vērtību.

Ar ko tas piešķiršanas kods ir tik ļoti vieglāks par tāpat vienu rindiņu GetWindowText vai SendMessage?

 

 

 

tev visur atkārtosies līdzīgs kods, ko nagi niezēs refaktorēt

Paskatos reālos projektu kodos un nu nav tādu. Nu vienīgi message loop un pāris vienādas rindiņas galvenā loga WindowProc, bet tas faktiski arī viss, jo viss pārējais kods jau ir projektam specifisks.

 

 

 

esmu izmantojis pietiekami uzskaitītajā softā un sīkākos lai saprastu, ka tam ARĪ prasās rakstīt helper funkcijas un funkcionalitāte stipri atpaliek no visādiem JS izstrādājumiem.

Jā, funkcionalitāte atpaliek gan, jo Microsoft laiž luni, bet nekādu helper funkciju vajadzību gan neredzu.

 

 

 

Ar C# pēc tam ir vienkāršāk uztaisīt, piemēram, testu programmiņu. Kāršu spēli. Tie ir augstskolas darbi reāli. No nulles, priecājoties, ka var paņemt animētu gifu, uzlikt uz formas un strādā tā animācija.

Vot tas jā. Students var ātri uztaisīt un neko nesaprast. Bet vai tas ir mērķis?

 

 

 

Lūk, kāpēc Tev neņemt un neuztaisīt .NET klasi, kura būtu vrapperis apkārt ātrākai komponentei

Te parādās .NET koderu nespēja saprast kur tieši pazūd performance. Redzi, ODBC datus ielasa ar funkciju SQLFetch pa rindai vai blokiem jau norādītā atmiņā. Mans toreizējais kods pat lasīja pa rindai, bet, ja būtu bijis pa blokiem, tad būtu vēl fiksāks. Ja sauksi to funkciju katrai rindai no .NET, tad dēļ latency performance būs vienkārši atbaidoša. Ja sauksi pa blokiem, tad varbūt datus dabūsi vēl pieņemamā laikā, bet .NET citām komponentēm jau neder normālas struktūras - vajadzēs kaut ko konvertēt un atkal pakāsīsi visu performanci. Rezultātā ar .NET tas nav iespējams.

 

 

 

atpūšoties saunā un spēlējot golfu

Miljonārs neesmu un arī 100k nav, bet.. atpūsties saunā un spēlēt golfu? Atvaino, bet, ja to noliek kā dzīves mērķi vai kaut vai "kvalitatīvāku" dzīves pavadīšanu, tā vietā, lai kaut ko programmētu, skrūvētu, projektētu, komponētu vai kā citādi radītu, tad tas jau parāda tā indivīda augsto degradācijas pakāpi.

 

atpūšoties saunā un spēlējot golfu

Miljonārs neesmu un arī 100k nav, bet.. atpūsties saunā un spēlēt golfu? Atvaino, bet, ja to noliek kā dzīves mērķi vai kaut vai "kvalitatīvāku" dzīves pavadīšanu, tā vietā, lai kaut ko programmētu, skrūvētu, projektētu, komponētu vai kā citādi radītu, tad tas jau parāda tā indivīda augsto degradācijas pakāpi.

 

 

 

Lūk, tāda manā ieskatā ir MĀKSLA programmēt, ne tikai tikai rakstīt kodu, kuram nepieciešama gadiem ilga trenētība lai tas spētu darīt elementāras lietas, kas būtu jādara freimvorkam - piemēram, kvalitatīvs atmiņas menedžments.

Ja nu kaut kur ir problēmas tad .NET un Java freimworkos. Citur tādu problēmu nav. Bet vai Tu saproti kādēļ ir nepieciešama tā trenēšanās gadiem? Tādēļ, ka viss jāapgūst pašam, jo izglītības sistēma ir feils un neko no tā nav ne iemācījusi, ne pat pastāstījusi par to! Manā skatījumā MĀKSLA ir radīt labu produktu, neatkarīgi no tā vai tas ir radīts nedēļas, mēneša vai gada laikā. Labu produktu tāpat turpinās lietot 10 un vairāk gadus pēc tam. Kāda jēga no tā, ka programmu var uzcept pa nedēļu, ja galā tāpat ir sliktas kvalitātes štrunts? Vienīgais ieguvums ir tas, ka var ātrāk ķerties pie nākošā štrunta izstrādes. Tātad mērķis ir saštancēt pēc iespējas vairāk štruntu? Vai kaut vai lēni izstrādāta, bet pārdomāta, kvalitatīva un ātra programma nav daudz labāks mērķis ar lielāku pievienoto vērtību? Štruntu tāpat maz lietos un pēc gada jau aizmirsīs, bet labu programmu lietos 10 gadus un, ja turpināsi attīstīt, arī ilgāk.

 

 

 

Es vēl joprojām gaidu no kāda C/C++ pazinēja sarakstiņu ar šo valodu plusiem un mīnusiem (tā, godīgi).

Vēlāk uzrakstīšu mīnusus. Plusu pārāk daudz! :D Nu ok, varbūt pacentīšos izcelt kādus galvenos vai mazāk nojaušamos.. :)

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

 

 

Manā skatījumā MĀKSLA ir radīt labu produktu, neatkarīgi no tā vai tas ir radīts nedēļas, mēneša vai gada laikā.
Man atkal šķiet, ka tā nav māksla. Uztaisīt labu produktu ilgā laikā nav māksla. To var lielākā daļa programmētāju. Uztaisīt draņķīgu produktu īsā laikā arī. Īstā Māksla ir uztaisīt labu produktu īsā laikā. Lūk, tam jau vajag daudzu gadu pieredzi, un tur pat nekāda izglītības sistēma nepalīdzēs.
Link to comment
Share on other sites

Vilx-, ja jau lielākā daļa programmētāju var uztaisīt labu produktu (ilgā laikā), tad kāpēc tik maz programmētāju to arī izdara?

 

Īstermiņa projektos, starp citu, ir pie kājas, kā tas tiek uzrakstīts. Ir ideja, realizē to - viss. Pofig, ka kods nav ne lasāms, ne uzturams - īstermiņa projektā tas ir piedodams. Kur māksla? Nav mākslas. Ir tikai ideja un kaut kāda nebūt tās realizācija. Veiksmīga, neveiksmīga - tas jau ir, kā jēdziens "veiksmīgs" nosaka, veiksmes jautājums, nevis māksla.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Pofig, ka kods nav ne lasāms, ne uzturams - īstermiņa projektā tas ir piedodams.

Dīvaina pieeja. Un ja nu pēkšņi projekts izrādās veiksmīgs, un to nākas gan uzturēt, gan pilnveidot? Ja, protams, tu ar "īstermiņa projektu" nedomā kaut kādu tūli, kurš tev vajadzīgs šodien uz līdzenas vietas, lai veiktu kaut kādu specifisku lietu, un vairāk nekad nebūs vajadzīgs, Tad jā, pie kājas, kā uzrakstīts, ka tik strādā. Jebkurā citā gadījumā, IMHO, jāraksta tā, lai tomēŗ tas kods gan lasītos, gan pavadāms būtu. Labots - Huan Kaktus
Link to comment
Share on other sites

Vilx-, ja jau lielākā daļa programmētāju var uztaisīt labu produktu (ilgā laikā), tad kāpēc tik maz programmētāju to arī izdara?

Tāpēc, ka nevienam nav dots ilgs laiks, lai savu produktu pulētu. Visiem ir termiņi, kuri spiež jau pirms projekta sākšanās. Budžets ir tikai tik, cik ir, un nevar tur vilkt 3 gadus garumā taisot vienu weblapu, lai būtu "perfekta". Visiem vajag ātrāk, lētāk, un par kvalitāti kāds sāk uztraukties tikai tad, kad jau parakstīts pieņemšanas-nodošanas akts.

 

Dafiga laika ir tikai studentiņiem, kuri dzīvo uz savu vecāku rēķina, bet tie parasti ilgi pie viena projekta nesēž, jo apnīkas. Cik es pats savulaik hobija līmenī nesāku projektus - un visi apsīka kopā ar entuziasmu pēc ~2 nedēļu darba.

 

Ja Tu taisi embedoto sistēmu, tad skaidrs, ka tam ir jābūt stabilam kā akmenim, jo vēlāk upgreidot nevarēs, tāpēc arī tur iegrūž daudz naudas, lai būtu kvalitatīvi. Bet parastā softwarē (desktopa vai web aplikācijām) pulēšanu vienmēr atliek uz vēlāku laiku, kad no kaut kāda maģiska cauruma ienāks vairāk naudas, kuru tam varēs atvēlēt.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

@@Huan Kaktus, es par to, ka mazu projektu var uzrakstīt gan šā, gan tā - tur lielu mākslu nevajag (uz lieliem projektiem to attiecināt nevar). Bet nu sakārtota koda rakstīšana viennozīmīgi paildzinās procesu. Arī tad, ja programmētājs prot rakstīt tikai sakārtotu kodu un dara to it kā efektīvi, ātri - tas vienalga būs ilgāk nekā kādam, kurš to pašu panāks ar "just do it" pieeju.

 

Ja projekts izrādās veiksmīgs, tad tas arī viss - produkts ir labs, priekš kam to lauzt? :D Pēc augstāk esošā komentāra teiktā, māksla jau ir uztaisīt labu projektu īsā laikā - tas tad arī ir mērķis, kas jāsasniedz! Ja nu tomēr gribas lauzt labo projektu un no mākslas to pārvērst par lūzni, tad neviens neliedz to pārrakstīt. Gana daudz ir projektu, kas kaut kādā brīdī ir tikuši pārrakstīti no nulles. Tā pārrakstīšana būs daudz ātrāka nekā pirmā versija.

 

 

 

Tāpēc, ka nevienam nav dots ilgs laiks, lai savu produktu pulētu. Visiem ir termiņi, kuri spiež jau pirms projekta sākšanās.

Nepiekritīšu. Neticu, ka no simtiem miljonu programmētāju ir tik maz labu projektu tāpēc, ka visiem, redz, budžets ir tikai vienam mēnesim. Nu nav tā. Vienkārši ne visiem ir pa spēkam "radīt mākslu". Da i vispār labākie projekti tapuši nevis "pēc pasūtījuma", bet tieši entuziasma vadīti.

Link to comment
Share on other sites

binary: galvenā doma bija - cik daudz vērtīgu resursu iet zudībā, cilvēkam nomirstot ;) nevis kaut kāda tur baigā rūpe par savu labklājību pēc nāves, kas ir atsevišķa sarunas tēma.

 

 

 

 Ja sauksi to funkciju katrai rindai no .NET, tad dēļ latency performance būs vienkārši atbaidoša. Ja sauksi pa blokiem, tad varbūt datus dabūsi vēl pieņemamā laikā, bet .NET citām komponentēm jau neder normālas struktūras - vajadzēs kaut ko konvertēt un atkal pakāsīsi visu performanci. Rezultātā ar .NET tas nav iespējams.

 

sou .. neesi mēģinājis, bet zini, ka "tas nav iespējams"? ļoti pārliecinoši, paldies ;)

lazy loading, anyone? lūdzu argumentus, kādēļ arī šī ir stulba ideja. Tev tik labi sanāk! mobžos ir tā - bremze ir vienmēr, bet nav jau viss uzreiz jāparāda taču - ne ekrāns to atļauj, ne arī vajag. Tādēļ datus background thread'ā vienkārši nolasa, sekojot līdzi tam, kur lietotājs šobrīd skatās. Tāds ir patterns. Bet iesākumā jau vajag tikai dabūt skaitu + pirmos rezultātus. Un ja vari to piegādāt ātrāk par konkurentiem, tad viss forši.

 

Bet nu labi - atradīsi 101 iemeslu, lai tikai varētu pateikt, ka .NET ir sūc, tā vietā, lai saliktu kopā labāko no abām pasaulēm - .NET tradīcijas biznesā + natīvu veiktspēju.

 

 

par atpūtu - programmēšana, skrūvēšana u.c hobiji ir hobiji - tie nekur nepazudīs no tā, ka reizi nedēļā uz stundu ieiesi pirtī atpūsties pēc slodzes vai pasēdēsi džakuzi. Tas nav mērķis, tās ir ērtības, jedritvai! Tu atteiktos, ja tev kāds uzdāvinātu pirti? Vai arī kāju tur nespertu, sak, buržuji nodzeras, nonarkojas un neko nerada, bet īsti proletārieši no algas atsakās un atpūšas, studējot Ļeņina kopotos rakstus, piedaloties tehniskās jaunrades pulciņos un sportojot! Nekādu ērtību, kas liek morāli izkurtēt un degradē cilvēku! Aiziet, urrrāāāāā!!!  :pioneer:

Labots - usver
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja Tu taisi embedoto sistēmu, tad skaidrs, ka tam ir jābūt stabilam kā akmenim, jo vēlāk upgreidot nevarēs, tāpēc arī tur iegrūž daudz naudas, lai būtu kvalitatīvi.

 

Dabai par šito paklusēsi ja jau attieksme ir ātāk un lētāk. Tieši embedotie arī disciplinē un liek spiest uz kvalitāti nevis kjap ļap taisīt. To pašu vajadzētu arī uz desktopiem darīt. Es domāju taisīt kārtīgi nevis kjap ļap.

Link to comment
Share on other sites

binary: galvenā doma bija - cik daudz vērtīgu resursu iet zudībā, cilvēkam nomirstot ;)

Tad jau mums vakaros vispār vajadzētu tikai un vienīgi sēdēt ar alus kausu pie TV - būs mazāki zaudējumi. Nāk prātā anekdote par "tēti, tēti, es 50 santīmus nopelnīju".

 

par atpūtu - programmēšana, skrūvēšana u.c hobiji ir hobiji - tie nekur nepazudīs no tā, ka reizi nedēļā uz stundu ieiesi pirtī atpūsties pēc slodzes vai pasēdēsi džakuzi. Tas nav mērķis, tās ir ērtības, jedritvai? Tu atteiktos, ja tev kāds uzdāvinātu pirti?

Jautājums gan nebija manā virzienā, bet atļaušos atbildēt - jā, es atteiktos. Esmu to darījis un ja vajadzēs, tad darīšu vēl. Jā, protams, ir reizes, kad nāk lūziens, neko vairs nevar padarīt, bet to nevar ieplānot. Un kad tāda reize pienāk, tad nav ne mazākās vēlmes braukt 50km uz tuvāko kaut cik sakarīgo SPA, kurš strādā arī naktīs (tādi vispār ir? bez iepriekšēja pieraksta?)

Par to, ka hobiji nekur nepazudīs - nu nezinu, vai nu tev ir milzīgs daudzums brīva laika, vai arī nav hobiju :D Starp citu, hobiji ir lieliska atpūta - kaut kādā mērā daudz relaksējošāka nekā džakuzi.

 

Edit: Pag, kā bija domāts "uzdāvinātu pirti"? Pašu pirti? Wtf? Vai tomēr pasēdēšanu pirtī?

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

nu tas, ka resursi tiek zaudēti, nozīmē to, ka zināšanās ir vērts dalīties un kaut ko paliekošu atstāt, kaut vai bibliotēku, nevis savākt-savākt un pļukts. Nevis ka visiem jākļūst par zombijiem, jo "tāpat viss ies bojā".

 

binary, Tev nopietni dažādi cilvēki regulāri piedāvā uzdāvināt pirts ēku, kurā ieiet tajos lūziena brīžos? wow O_O

 nu man reizēm fiziski spēki izsīkst, un tad masāža vai džakuzi vai pirts vai vismaz pastaiga pa vientuļu, sausu, drošu mežu (kas Rīgā ir ekskluzīvi) ir labu labās lietas. Un pa lielam tieši galvai. Tāpēc to iedomājos kā lietu, kas būtu forša, kad cilvēks ir gudrs, bagāts un nodrošināts, nevis tikai tekalējoša skudriņa, kas 24/7 raujas citu labā, bet ērtības pie vēlēšanās atļauties nevar.



--

 nu visi tik kritiski pret pieminēto iespēju pēc paša vēlēšanās ieiet pirtī/saunā, kad ir vēlēšanās ( piemēram, uzbūvējot to mājā vai pie mājas ), ka vēlos precizēt - tā ir tāda dzīves pozīcija, ka pat miljonāri būdami tādu iespēju neapsvērsiet, jo "fui pē, degradācija", vai arī kā.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

 

 

binary, Tev nopietni dažādi cilvēki regulāri piedāvā uzdāvināt pirts ēku, kurā ieiet tajos lūziena brīžos? wow O_O

A vot pārlasījos - pēc "edit" vajadzēja būt skaidram, ka sapratu to kā pirts apmeklējuma dāvinājumu. Bet ja man piedāvātu uzdāvināt pirts ēku, tad arī no tā atteiktos - nafig man tādu? Vēl jo vairāk - ja nav pēc manas patikšanas štancēta?

 

 

 

Tāpēc to iedomājos kā lietu, kas būtu forša, kad cilvēks ir gudrs, bagāts un nodrošināts, nevis tikai tekalējoša skudriņa, kas 24/7 raujas citu labā, bet ērtības pie vēlēšanās atļauties nevar.

Nu vot nevajag rauties citu labā. Vajag rauties savā labā. Bet pie kā mēs te esam nonākuši? Pie tā, ka vajag ātri štancēt projektus, jo to, redz, pieprasa *citi*.

 

Bagāts, nodrošināts - vispār, wtf? Bagāts ir nevis tas, kam ir daudz, bet tas, kam maz vajag. Lai gan, protams, jau atkal - *citi* tādu neuzskatīs par bagātu… Ja paskatamies uz naudas maisiem, tad skaidri redzams, ka "jo vairāk ir, jo vairāk vajag" - nafig tādu "bagātību"?

 

Par mežu runājot - jā, nabaga Rīgā ieslodzītie nabadziņi :) Ārpus Rīgas nevajag miljonu, lai atpūstos klusā mežā - gan koptā, ar iemītām takām un iebrauktiem meža ceļiem, gan arī nekoptā (nu nevis piedrazotā, bet "savvaļas", "nepieradinātā") ar gardu melleņu plašumiem. Nav pat tālu jāmeklē, 10-15 minūšu braucienā no Rīgas centra ir pieejami klusi, kopti meži. Jā, un arī droši, ja vien nav bail no meža dzīvniekiem un kādiem noklīdušiem suņiem, kas parasti iet apkārt ar līkumu.

 

Pirtij, starp citu, arī nevajag miljonus. Pietiek ar pāris štukām - un būs tev pirts. Silta, mājīga. Pilnai laimei vēl dīķi vajag.

 

Džakuzī - iepriekšējā dzīvoklī bija, nu mēsls pēdējais. Jā, labi, ja tas ir baseins ar džakuzi elementiem, tad vēl var pieciest, bet "klasiskais džakuzi" galīgi nesaista.

 

Masāža… Nu arī tur nevajag miljonus. Vajag vienkārši pareizo cilvēku pie sāniem.



Par miljonāriem runājot - vot tas vēl arī baigais jautājums, vai es piekristu, ja man piedāvātu miljonu. Kaut kā pārāk daudz problēmu tas pavelk līdzi - tai skaitā raizes par savu un sev tuvo cilvēku dzīvību. Tādi, lūk, ir "klasiskie bagātnieki". Tā jau tikai TV ekrānā viņi izskatās bezrūpīgi un pārlaimīgi :)

Link to comment
Share on other sites

Huan, gan jau nevajadzēs. Bet vispār tas pat nebija 100% mans viedoklis un mana pieredze - drīzāk atreferēts no dažādiem "success story". Nu ir tomēr būtiska atšķirība lielu projektu un sīkprojektu izstrādē - pat plānošana atšķiras.

Link to comment
Share on other sites

Dabai par šito paklusēsi ja jau attieksme ir ātāk un lētāk. Tieši embedotie arī disciplinē un liek spiest uz kvalitāti nevis kjap ļap taisīt. To pašu vajadzētu arī uz desktopiem darīt. Es domāju taisīt kārtīgi nevis kjap ļap.

A ko ta es saku? Tieši tā - embedotajos kvalitāte visiem ir daudz svarīgāka jau no pirmās dienas, nekā webos/desktopos. Un par ātrāk/lētāk - tā nav mana attieksme. Tā ir mana nopūta. :( Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
@@binary, nē, nu forši, protams, ka plānošana atšķiras, bet tiešām nekur neesmu sastapis apgalvojumu, ka "maziem projektiem nevajag rakstīt lasāmu kodu ar pārdomātu arhitektūru". Tipa, shitcode ir paredzēts tieši efektīvai mazu projektu izstrādei. Un tad, kad pēkšņi ievajagas pielikt tur klāt kaut kādu papildus funkcionāli, tā vietā lai patērētu 15min šamo pieliekot, tu saproti, ka ātrāk būs mēneša laikā šamo pārrakstīt no nulles :D
Link to comment
Share on other sites

Galējībās jau arī gluži nevajag ieslīgt. Ar to pārdomāto arhitektūru ir tā, ka to ir ļoti viegli "pārsarežģīt" lietas priekš maza projekta, piemēram, 10 salīdzinoši mazu klašu vietā uztaisot 120 vēl mazākas grūti pārvāldāmas klases, kas principā dara to pašu.

 

p.s. ir te kāds, kurš pārzina buildbotu? :(

Link to comment
Share on other sites

es pagaidām nevaru atļauties dzīvot kaut kur foršākā vietā ( jānomaksā atlikušais kredīts par esošo dzīvokli, ģimenei līdz 2 bērniem jāpaaugās, tad varēs domāt tālāk ), tāpēc arī domāju, kas tad ģimenei liktos forši ilgtermiņā. māja klusākā vietā, tā pati pirts.

 

un miljonāram būt nevajag, pietiek ar mazākām summām. miljons tik kā piemērs bija - vai pie tādiem apstākļiem, kad būtu iespēja nodrošināt ērtības, naudu neskaitot, maz to darītu vai arī ietu pa pionieru taku. bet ir skaidrs, ka pirtīs iet tikai buržuji, pionieri uzskata to par degradējošu nodarbi ;)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tipa, shitcode ir paredzēts tieši efektīvai mazu projektu izstrādei. Un tad, kad pēkšņi ievajagas pielikt tur klāt kaut kādu papildus funkcionāli, tā vietā lai patērētu 15min šamo pieliekot, tu saproti, ka ātrāk būs mēneša laikā šamo pārrakstīt no nulles

Ir daudz labu softu funkcionalitātes ziņā, kuru kods ir haoss. Gan jau tam haosam arī var ko nebūt papildus pielipināt :biggrin:

Viens labs piemērs ir Notepad++ TextFX plugins.

 

Ir reizes, kad šitkoda gabals tiek uzkodēts, lai ātrāk dabūtu vajadzīgo rezultātu (darbam vajadzēja būt gatavam pirms nedēļas, bet izskatās, ka būs pēc vēl vienas nedēļas), pēc tam kad vismaz tas jau darbojas, tad var atvilkt elpu un ar refaktoringu visu satīrīt.

Vai arī var ķēpāties atsevišķā git branch-ā - jo citreiz tur vienkārši vairs nav ko tīrīt - daudzas citas lietas salauztas, salauztais tiek vienkārši atkomentēts, lai nemaisās.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus
@@HIGH-Zen, nē, nu ir jau visādi, un reizēm tiešām gadās, ka kaut ko šitkodā uzraksti, bet tam vajadzētu būt izņēmuma gadījumam :) Bet tad parasti sākas turpinājumi - ak, šito arī vajag ātri, un vēl to... pēc tam jau visu satīrīsim. Un tad, kad kādu 5-10 lietu "vajag ātri", iestājas brīdis, kad ātrāk ir visu pārrakstīt :D Tāpēc labāk ir neielaisties uz visādiem "pēc tam satīrīsim" IMHO.
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

Uztaisīt labu produktu ilgā laikā nav māksla. To var lielākā daļa programmētāju.

Absolūti nepiekrītu!

 

 

 

Dafiga laika ir tikai studentiņiem, kuri dzīvo uz savu vecāku rēķina, bet tie parasti ilgi pie viena projekta nesēž, jo apnīkas. Cik es pats savulaik hobija līmenī nesāku projektus - un visi apsīka kopā ar entuziasmu pēc ~2 nedēļu darba.

Tad vismaz studiju laikā viņiem vajag arī mācīties, ne tikai veģetēt un nedomāt. Es arī tusējos uz vella paraušanu un darīju visu ko, bet tomēr apguvu datorzinātni no dažādiem aspektiem, ne tikai to, ko pasniedza universitātē. Kaut kur trešajā kursā sapratu, ka augstskolas virzītais ceļš ir ļoti šaurs un ved auzās, un sāku paralēli pats pētīt arī visu ko citu. Vienmēr esmu arī pats apguvis jaunas lietas - jau no bērna kājas elektronikas pulciņā, turpinu to darīt arī tagad un netaisos apstāties. Bet nu 2 nedēļu entuziasms - tādus sauc par šmurguļiem! Tādēļ jau es saku, ka lielākajai daļai nekas neinteresē...

 

 

 

Ja Tu taisi embedoto sistēmu, tad skaidrs, ka tam ir jābūt stabilam kā akmenim, jo vēlāk upgreidot nevarēs, tāpēc arī tur iegrūž daudz naudas, lai būtu kvalitatīvi.

Upgreidot, ar lielāku čakaru gan, bet bieži vien ta vēl var. Bet kā Tu pieinstalēsi atpakaļ to galvu, ko giljotīna jau nocirta? Vai medicīnā pacientam ādu nomainīsi, kad to apstaroja ar ultravioleto starojumu ar 10reiz lielāku jaudu kā drīkst? Vai kaut vai kokmateriālu ražotnes robota nepareizi sazāģētos materiālus atpakaļ salīmēsi?

 

 

 

sou .. neesi mēģinājis, bet zini, ka "tas nav iespējams"? ļoti pārliecinoši, paldies ;) lazy loading, anyone? lūdzu argumentus, kādēļ arī šī ir stulba ideja. Tev tik labi sanāk! mobžos ir tā - bremze ir vienmēr, bet nav jau viss uzreiz jāparāda taču - ne ekrāns to atļauj, ne arī vajag. Tādēļ datus background thread'ā vienkārši nolasa, sekojot līdzi tam, kur lietotājs šobrīd skatās.

Kur izrāvi, ka neesmu mēģinājis - patīk piemelot? Vai zini kas ir Virtual ListView? Nav pat jālasa background threadā, jo tas viss nafig vispār nav vajadzīgs. Ielasa tikai to, ko jārāda uz ekrāna un varbūt vēl "blakus ekrānus". Un lazy loading ir ļoti laba lieta, ko protams izmantoju, bet tā nekādi neatrisina latency. Tā to apiet, bet apiet var tikai daļā lietu! Taču padomā vienreiz arī ārpus informācijas sistēmām...

 

 

 

labāko no abām pasaulēm - .NET tradīcijas biznesā + natīvu veiktspēju.

Kas tas tāds par labumu "tradīcija"? Tradīcijām ir vieta dzīvē pie ugunskura ar draugiem, bet ne jau programmatūras kodā kā kritērijam.

 

 

 

bet ir skaidrs, ka pirtīs iet tikai buržuji, pionieri uzskata to par degradējošu nodarbi

Degradēšanās tā ir tad, ja izklaide ir vienīgais, ko dara brīvajā laikā. Šeit izklausās, ka Tev ir tā, ka programmēšana vienmēr ir darbs, pie tam priekš citiem un nepatīkams/noslogojošs. Vai spēj saprast, ka darīt darbu (arī programmēt) savam priekam vai saviem projektiem, ir gan attīstība, gan atpūta reizē?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kur izrāvi, ka neesmu mēģinājis
 

 

tas bija jautājums.

 

 

 

Kas tas tāds par labumu "tradīcija"?
 

 

bezjēdzīgi. laikam mēģini iekost kur un kā vien vari, pat izlasot vārdus no teikumiem.

 

 

 

Šeit izklausās, ka Tev ir tā, ka programmēšana vienmēr ir darbs

 

grozies kā gribi, bet lai būtu ko ēst, ir jāstrādā. neesmu vēl nonācis līdz tam, lai man nauda kontā ripotu pati no sevis. programmēt brīvajā laikā - jā, tas ir forši. pat ļoti. Bet kamēr nav bērnu, nav kredītu. Tad prioritātes sanāk pamainīt. Been there, done that?

 

 

 

pie tam priekš citiem un nepatīkams/noslogojošs.
 

Klusiņām sasolīti dedlaini, prasības, kas konstanti aug un mainās. 2 sistēmu izstrāde reizē + integrācija starp tām pārejas periodā (vājprāts). Hroniski trūkstoši programmētāji. Nav brīnums, ka es zinu, kas ir liela slodze darbā. Un brīvajā laikā ne mazāk kā otru algu pelnīju. Sou .. jā - ir situācijas, kad fiziski pietrūkst laika un spēku, kas, protams, nav nopietni ilgtermiņā. Bet ja man nepatiktu programmēt, es ietu strādāt par sisadminu vai muldologu. Bet tā kā patīk, tad metu nost haltūras un pārgāju uz foršāku, labāk apmaksātu darbu, kur nav reizē pie 2 projektiem jāstrādā nereālos termiņos un stresā un kur, cerams, iegūšu vairāk gadu gaitā. Kā mēdz teikt - pilni kapi neaizvietojamu cilvēku, jādomā ir par sevi. Ja šādas lietas Tev gājušas secen - forši, priecājies! ;)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...