Jump to content

Java kā pirmā valoda programmētājam?


Guest wersa
 Share

Recommended Posts

Forumieši, kas nodarbojas ar programmēšanu. Jautājums tāds, ja cilvēks sāk mācīties programmēšanu ar Java, kā tas ietekmē izaugsmi, salīdzinot ar citu pirmo valodu?

Kāds no Jums ir sācis tieši ar Java?

Respektīvi, pirmie vienādojumi, pirmais kalkulators utt ar Java?

Papildus varētu būt neliels jautājums, kaut kā tā, apmēram – pirmā valoda C#.

 

Ceru, ka pareizā vietā, jo te augstākas prasības pret izteiksmi, kā boot lv diskutē sadaļās. Paldies par viedokļiem.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Vilx-

    55

  • binary

    38

  • Inspektors Caps

    38

  • JDat

    26

Top Posters In This Topic

Nav ne vainas, uz priekšu. C# arī der. Es esmu sācis rakstīt tutoriāli (vajag tikai turpināt rakstīt :blush:).

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Pa manam tas no cilvēka atkarīgs - viens ieraudzīs javu un pēc pāris dienām izdomās, ka labāk studēt ekonomistos (tikai tāpēc, ka nesāka ar zemāka līmeņa valodu, kas vairāk atbilstu viņa domāšanai, vēlmēm, raksturam), citam būs tieši otrādi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pa manam Java / C# ir kā 2 ūdens lāses. Ņem jebkuru no tām, pēc apgūšanas pārslēgties uz otru valodu būs nedēļas-max 2 jautājums. Abas der.

 

GUI kalkulatoram vislabāk būs C# - ar to vienkāršāk foršas, taustāmas, citiem parādāmas programmiņas uztaisīt un parādīt. Java desktopā .. nu darīt var, bet pamēģinot sapratīsi, ka ar to nav aršana. Kalkulatoru, ko pašam patīkami paskatīties, es daudz labprātāk taisītu iekš C#, lai gan ar Java ir daaaudz ilgāka pieredze.

 

C++ ir radniecīgs Java un C#, bet piņķerīgāks, jo tajā nav daudzu ērtības sniedzošo klašu, kuras ir jau iekļautas iekš C# un Java.



Java vai C# kā pirmā valoda izaugsmi ietekmē noteikti - daudz mazāk iespēju kļūt par "web un tikai web" programmētāju, kā tas bieži notiek ar tiem, kas sāk ar PHP.

C# pat vairāk paģēr programmēt lietojumprogrammas priekš windows.

C vai C++ kā pirmā valoda tendē kļūt par dažādu interesantu sistēmu programmētāju - windows, linux, embedded.

Link to comment
Share on other sites

Pirmajām programmām nav obligāti vajadzīgs GUI.

Man savulaik programmēšanas būtība tika izskaidrota ar C++ valodas palīdzību, kas kalpoja kā labs pamats tālākajai attīstībai.

Link to comment
Share on other sites

Pamatus apguvu ar C++, pirmos GUI taisīju ar to pašu. otrā valoda, ar ko taisīju GUI, bija asm :> abos ar Win32 API. Iesaku tikai mazohistiem.

Pirmais "lielais" kursadarbs (čats + failu pārsūtīšana + klienta-servera sesijas + multicast) ar Win32 API + WinSock IMVHO bija reāli zemē nomests laiks, jo ne ta tas kods ir labi uzturams (tu esi piesiets pie window loop), ne efektīvi tiek izmantots programmētāja laiks. C# to visu varētu daudz smukāk un efektīvāk realizēt.

 

Sākt ar C++ var un ļoti labi var. Un arī turpināt var ar dažādiem freimvorkiem. Bet joprojām neredzu, ar ko C++ būtu TIK īpašs, lai "pamatu apgūšanai" tā vietā neņemtu C#, ar kuru var izdarīt to pašu + vēl smuku GUI bez sāpēm uztaisītu, kad līdz tam nonāk. Ja nu vienīgi +5cm klāt gīku sarunās, salīdzinot ar sākšanu ar VB6.

Link to comment
Share on other sites

Atkarīgs no tā ko gribi panākt. Javai ir daudz mīnusu - tā ir lēna kā gliemezis, aplikāciju interfeiss ne pēc kā neizskatās (ar lielām mokām var dabūt līdzību ar normālu Windows aplikāciju). Ar drošību arī švaki - reiz kādā gudrā Java grāmatiņā bija šī ilustrācija (http://thinklikecs.webs.com/articles/JavaVSOther.html), tā bildīte protams neatbilst reālajam stāvoklim. Neredzu nekādus plusus - kas ielekuši vilcienā un sabūvējuši softu, tie turpina ar to braukt. Normāli strādāt ar tādām programmām nav iespējams - viens spilgts piemērs manā atmiņā ir "stāstiync Pro", viss labi ir funkcijas, darbu dara, bet tas notiek tik lēni, ka pienāk brīdis, kad esi nokaitināts līdz baltkvēlei.
No interpretējamām valodām tad labāk ir Python ar Qt PySide vai WxWidgets. Izstrādes ātrums ir fenomenāls - nedēļas laikā var uzbliezt reālu darbu darošu aplikāciju. Un kods man personīgi liekas lasāmāks par java.
No kompilējamām valodām - delfi/paskāls. Kādreiz skatījos ar šķību aci uz to, bet izstrādes ātrums un kvalitāte patīkami pārsteidz. Pluss tāds, ka nav tik daudz sarežģītu koda konstrukciju kā C++, viegli lasīt arī svešu kodu. Lai mācītos tas ir pašā laikā.
C# varētu arī būt ok, diezko ātrs nav, bet savulaik daudzi izstrādātāji pārleca no Delfiem uz C#, izstrādes ātrums ir apmēram tāds pats.
Kaut kādus vienādojumus ja gribi risināt, tad vari ķeries pie C. Konstrukciju nav daudz, ātrums ļoti labs. Un turpmāk tas dos sajēgu, kā reāli darbojas dators. Nu un assemblers ir vislabākā valoda - pats ar to sāku, plusi - nav diezko daudz konstrukciju, mīnusi tādi, ka uzrakstīt ko vairāk par sīku programmu ir gandrīz neiespējami, ja neesi Iczelion-s vai KetilO un vēl tas, ka par augstāku programmēšanas valodu konstrukcijām būs tumša bilde - klases, polimorfisms - pilnīgi neizprotami jēdzieni - baktēriju polimorfisms kaut kāds :)

Link to comment
Share on other sites

Quote

Java vai C# kā pirmā valoda izaugsmi ietekmē noteikti - daudz mazāk iespēju kļūt par "web un tikai web" programmētāju,

A kas slikts webā? :)

Lielākā daļa lielo IS mūsdienas tiek taisīta ar WEB tehnoloģijām.

Daudz kas tiek integrēts ar webservisiem, kas pēc būtības ir tas pats webs.

 

Stipri saubos, ka kāds baigi cepj tādas vienkārsas vizītkarsu mājaslapas, kad vairs nedzīvo pie mammas vai kojās.

 

Runājot par valodu, tad es domāju, ka C# nav tā labākā izvēle, jo Tev ātri radīsies aplams priekstats, ka baigi visu zini, es nazis, jo tādu kalkulātoru tur var 5 minūtes sataisīt... aiziesi uz kādu interviju, un paprasīsi 2 tūkstošus uz rokas. :D

Labāk sākt ar zemāka līmeņa valodām un iemācīties pasus programmēsanas pamatus. Ja mājai ir slikti pamati, tad tā ilgi nestāvēs. ;)

Ja ieliksi labus pamatus (algoritmi, paradigmas, patterni, utt.), tad tālāk visi ceļi vaļā. 

Labots - shark
Link to comment
Share on other sites

 

 

Javai ir daudz mīnusu - tā ir lēna kā gliemezis
 

pēc šitādiem tekstiem var atpazīt tos, kas nekad nav rakstījuši javu serverpusē. ;)



 

 

A kas slikts webā?

webs ir OK, taču tā vēl nav visa pasaule. 

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Usver, a kāda jēga cilvēkam, kas nesaprot, kas ir programmēšana, taisīt smukus logus un dialogus un pogas ? 

 

GUI orientētie cilvēki ir tie, kas tā vietā, lai uztaisītu masīvu vai saistīto sarakstu, uztaisīs 4 principā vienādus mainīgos. 

 

C# ir labi mācīties, ja gribi ātri dabūt kautko strādājošu. Bet ja sāksi ar C++, tad tev būs vismaz iespēja saprast, kā tas, ko tu tik ātri vari dabūt ejošu ar C#, vispār strādā. 

 

Starpība starp C# un C++ ir tāda, ka ar vienu vari ātri dabūt ejošu kodu un ar otru vari dabūt ātru kodu. Tas, cik abos gadījumos kods ir uzturams, ir tikai un vienīgi atkarīgs no programmēšanas stila un sākotnējā dizaina lēmumiem.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Šis ir reliģijas jautājums, un dzīves patiesība ir tāda, ka sākt var ar jebkuru valodu. Ja tā lieta iepatiksies un aizies, tad arī labās prakses un sajēga radīsies pašas no sevis. Ja tas neiepatiksies, tad cilvēks vienkārši pārstās mācīties un paliks tur, kur bija (un ar programmēšanu tāpat nenodarbosies, tāpēc tas būs pofig).

 

Tāpēc arī pirmo valodu iesaku kādu, kurā var viegli un ātri uztaisīt lietas - lai rodas prieks par procesu un vēlme turpināt mācīties. (Izņemot PHP. Garš stāsts.)

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

 

 

Izņemot PHP. Tā ir dabas kļūda, kuru vajag izskaust saknē
 

 

Kas tad nu? Konstruktīva diskusija kļuva pārāk garlaicīga tāpēc to vajadzēja piegānīt ar kārtējajiem hipsteru spriedelējumiem?

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

Win32 API + WinSock IMVHO bija reāli zemē nomests laiks, jo ne ta tas kods ir labi uzturams (tu esi piesiets pie window loop), ne efektīvi tiek izmantots programmētāja laiks. C# to visu varētu daudz smukāk un efektīvāk realizēt.

Skaidrs - tā arī neapguvi, jo nebija intereses uztaisīt ko labu, bet gan uztaisīt ātri. Kā message loop ietekmē koda uzturamību? :D Ar ko WinAPI message loop ir sliktāks par X11 message loop? To, ka message loop ir tikai GUI logu message izpakotājs, vispār saproti? Tavam .NET freimworkam tas loop tur ir tieši tāds pats un messages padod .NET freimworka WindowProc analogam, kas tos tālāk forwardē Tava koda funkcijām un sauc par Event-iem. Viss tieši tas pats, kas kārtīgā C/C++ & WinAPI kodā, tikai piesiest pie debilā managed principa, kur Tu nekontrolē kas un kad ar Tavu progu vispār notiek, bet tai anarhijai vēl tiek tērēti milzu RAM un CPU resursi.

 

 

 

Bet joprojām neredzu, ar ko C++ būtu TIK īpašs, lai "pamatu apgūšanai" tā vietā neņemtu C#

Tas, ka vidējais lunis, kad ir iemācījies ātri uzsmērēt sūdu, neko citu vairs mācīties negrib.

 

 

 

A kas slikts webā? :) Lielākā daļa lielo IS mūsdienas tiek taisīta ar WEB tehnoloģijām. Daudz kas tiek integrēts ar webservisiem, kas pēc būtības ir tas pats webs.

IS sistēmām nav nekāda sakara ar attīstību un kvalitāti. To vienīgās prasības ir lēti un ātri! Weba vaina ir tā, ka tur visa māja ir uzbūvēta uz nepareiziem human-readable un vēl nestandartizētiem pamatiem. Un tāds weba "programmētājs" no datora nesajēdz absolūti neko!

 

 

 

pēc šitādiem tekstiem var atpazīt tos, kas nekad nav rakstījuši javu serverpusē.

Savukārt pēc šādiem tos, kuri laikam neatšķir kompilatoru (Java) no interpretatora (PHP). Kaut vai baitkods, bet Java taču ir vismaz kompilēta un bināra. Tās nav salīdzināmas lietas! Un tas, ka Java kompilators ir iemācījies kompilēt optimālu kodu, neatceļ to, ka visa programma bremzēs dēļ visu input/output operāciju milzīgā overhead.

 

 

 

Tas, cik abos gadījumos kods ir uzturams, ir tikai un vienīgi atkarīgs no programmēšanas stila un sākotnējā dizaina lēmumiem.

Tieši tā! Kārtīgā kodā pat ASM normāli saprotams un uzturams. Protams ASM nav iesakāmi dēļ tā, ka tie ir procesora specifiski un tur ir jādomā par dzelzi. Toties C jau ir normāla programmēšanas valoda, kur vari domāt mainīgajos un objektos, bet reizē arī zināt kas notiks apakšā dzelzī. C++ to abstrahē vēl nedaudz augstāk, bet uzskatu, ka iesākt labāk tieši ar C dēļ tā, ka tur ir ļoti maz valodas konstrukciju. C++ tādā ziņā jau ir murgs, kuru pilnībā apgūt nav iespējams, bet pats stulbākais - nav arī jēgas.

Link to comment
Share on other sites

IS sistēmām vienīgās prasības ir lēti un ātri!

Klau, a kur mūsdienās ir prasības dārgi un lēni?

Labots - shark
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

Klau, a kur mūsdienās ir prasības dārgi un lēni?

Tur, kur ir prasības pēc kvalitātes, nākas ar to sadzīvot. Ja gribi kvalitāti, tad būs vai nu dārgi, vai lēni, vai abi kopā. Ātra, lēta un kvalitatīva izstrāde nav iespējama. Tie 3 punkti ir trijstūris un Tev ir jāizvēlas kur nolikt vienu punktu. Attālums no malām nosaka to, cik daudz izstrādātais produkts atbildīs tai prasībai. Tie ir dabas pamatlikumi!

Link to comment
Share on other sites

 

 

[win32 api] tā arī neapguvi

Vēl kādi secinājumi?

Viskautko uztaisīju ar to, dažādas utilītas, taču veidot savējo freimvorku/vrapperi procesa atvieglošanai, lai to pārnestu uz OOP nebija vēlmes. Likās kaut kā tizli GAN atstāt case WM_CLOSE: .. case WM_CREATE: .. garos tekstus karājamies, GAN taisīt katram savu freimvorku/vrapperi, lai to uzrakstītu smukāk .. un kam tas vajadzīgs? Ja tas būtu maizes darbs, tad ietu tālāk un apgūtu labo praksi (vai pārietu uz Qt, piemēram), taču tā kā tas nebija, tad pie pirmās vajadzības apgūt C# iemācījos to taisīt un turpmāk GUI programmas taisīju tajā. Izstrāde ātrāka, freimvorks vienots, nav jāizgudro velosipēds un jāstāsta īpatnības nākamajam, kurš skatās kodu.

Tev nepatīk C# "overheds"? Nez, man uz 1.7GHz Celeron viss darbojās brīnišķīgi. Tev C# reāli bremzē vai arī taisi mazas programmiņas un priecājies, cik mikrosekundes esi ietaupījis? Un ko tad Tu tādu taisi uz Win32 API? Kādas abstrakcijas izmanto, cik cilvēkgadi ieguldīti, kāds budžets, cik komandas biedru, cik regulāras piegādes? Vai arī savam priekam skaldi matus un priecājies, cik ātri atveras lodziņš? WinSock arī pats visu raksti ar roku vai arī abstrakcijas tam veido? Un ja jā - kāda mārrutka pēc?

 

 

 

neatšķir kompilatoru (Java) no interpretatora (PHP)
 

vēl kādi no pirksta izzīsti secinājumi?

 

 

 

visa programma bremzēs dēļ visu input/output operāciju milzīgā overhead

esi lasījis, ka Java ir tāds freimvorks, kam ir zināma abstrakcija un stāsti, ka tur lapas atvēršanai vajag pusstundu vai arī reāli jau 10 sistēmas javā esi uztaisījis, 10 citos freimvorkos un labi no pieredzes zini, kur tieši ir java pudeles kakli un kur nav?

 

Vienkārši liekas jocīgi tas, ka ir kaudze sistēmu, kas arī uz izstrādes darbstacijām smuki un ātri darbojas, taču, redz, viens snobs stāsta - "mēs visi rīt mirsim, jo Java - tās ir šausmas un veselībai kaitīgi, jo tur ir OVERHEDS, un tas izraisa veselības traucējumus ..". Takš raksti iekš C vai ASM visu vebu, kas traucē? Klienti būs Tev pateicīgi par ietaupītajām mikrosekundēm, kuras visa veida freimvorkos neatgriezeniski iet bojā un neatjaunojas..

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tev nepatīk C# "overheds"?

 

Man nepatīk! Nestrādā SDR# uz EeePC 700 series ar linux. bremzē un karās. Līdzīgi arī ar citiem mazāka prātiņa kompīšiem. Unz "daudzcilidru V veida motora" jau nu ir pofig un viss griežas. JAVA? Imho vēl sliktāk konkrētajā piemērā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Patiesībā ir vienalga ar kādu valodu, jo pats galvenais, lai izvēlētā valoda tiek pielietota. Piemēram, sūda Pascal, kas kas tā arī nav ticis tālāk par apmācības kursu sastāvdaļu, nav vērts aiztikt un čakarēt. Ja nu vienīgi, iemācīties programmēšanas pamatus, bet pēc maniem novērojumiem, maz kalpo par motivatoru kļūt par programmētāju redzot, ka to Pascal nevienam nevajag un neko praktisku izdarīt nevar.

 

C# ir pluss, ka ātri var sajūgt kopā interfeisu un kodu un nenodarboties ar riteņa izgudrošanu veidojot interfeisu. 

 

Javai toties pluss ļoti plašā pielietojamība, ka zinot javu, var rullēt ļoti dažādos virzienos. Sākot no konsolēm, mobilām ierīcēm (Android) un beidzot ar serveru risinājumiem.

 

Bet sākt ar C/C++ ir grūts ceļš, vismaz pēc personīgās pieredzes. Pirmā grāmata, ko biju nopircis bija tieši par Visual C++, kurā izlasot pirmās 100 lappuses neko neiemācījos un likās kaut kāds vājprāts. Arī joprojām šo valodu uzskatu par mākslīgi sarežģītu un marazmainu programmistu izdomājumu, it īpaši to, kas skar unicode teksta virkņu apstrādi. 

 

Tā arī nebūtu kļuvis par programmētāju, kad kāds neieteica pamēģināt Visual Basic, kas arī bija visa sākums. Mūsdienās šī valoda ir praktiski izzudusi un palikusi VBA un VBS formā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nestrādā SDR# uz EeePC 700 series ar linux. bremzē un karās.
 

 

Nekāds C# tur! Tur vajag pareizi pielietot Win32 API - tā ir panaceja!  :mrgreen: 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tur vajag pareizi pielietot Win32 API - tā ir panaceja

 

Un ja tas ir uz linux? Emm tur tā ka prasās palieli aprēķini...

Vienīgais kas glābj tavu argumentu, un, es ceru, ka tas ir joks, ir :mrgreen: smaidiņš. 

Link to comment
Share on other sites

nu es jau domāju, ka bez smailija varētu neuztvert humoru.

 

SDR# uz win darbojas korekti? tad mono galā meklē problēmu. ja uz win arī gļuko - dod udaru kapitaļizmam! cīņies pret buržuju freimvorkiem! noportē softu uz natīvu platformu!! lai iet palēkdamies!!! urrrrrāāāāāāāā!!!!

Link to comment
Share on other sites

Labs programmētājs programmē tajā valodā, kurā vajag programmēt, un par to daudz nepukst. Katram ir sava mīļākā valoda, protams, bet kad dzīvē vajag kaut ko izdarīt vidē X, tad jādara vidē X un āmen. Plašas izvēles iespējas ir reti.

Labots - Vilx-
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

JDat: var. Softam ir vairāki veidi, kādēļ tas var kārties.

 1) Gļukains libs, kas konkrēto operāciju veic, pats sakaroties

 2) sinhronas operācijas main thread'ā (un tad vismaz Application.DoEvents Method (System.Windows.Forms) ) ir jāizmanto kā vorkaraunds

 3) liels atmiņas patēriņš, kā rezultātā sistēma svapojas, bet softs gaida uz resursiem

 4) lēna, sinhrona resursu ielāde, kas nav apstrādāta formās - teiksim, sistēma libus, kas nepieciešami pēc pogas nospiešanas, sāk lasīt no diska un ielādēt tikai pēc klikšķa. Sasaucas ar otro punktu.

 

 Paint.NET, piemēram, ir rakstīts iekš .NET. Man tas nekad nav kāries vai bremzējis arī uz lēnākām sistēmām. Ja karas dēļ 2. punkta, tad koderim pa nagiem, 1 rindiņas labojums klāt un nekas vairs nekārsies un C# vairs nebūs grēkāzis. Bet SDR#, kā noprotams no apraksta, ar hārdvāri sadarbojas. Un C# perfekti prot saukt arī libus bez kāda tur īpaša overheda. Tātad nepieciešams precizēt, vai lieto Mono implementāciju hārdvāres lietām, vai arī ar LoadLibrary sauc kādu natīvu bibliotēku, kura gļuko pati par sevi. Attiecīgi lai varētu komentēt, būtu jāveic diagnostika, kas konkrētajā gadījumā ir par problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Nu. Kā lai saka. ir tāds jēdziens kā DSP. Pats zini kas tas ir. Neiet runa par gļukainumu. Kopumā softs strādā pietiekoši labi (reizēm neatceras loga izkārtojumu). Pamatfuncijas pilda. Ir tikai viens cepiens: ātrdarbība. Tas ir konrētajā situācijā. Tajā pat laikā sen senos laikos (pirms 10 gadiem) viens neprogrammētājs-radioamatieris (gluži kā es) uzrakstīja aptuveni to pašu ar VB6+pāris specifiskām bibliotēkām.

 

Fiolosofisks jautājums par visiem .NET, JAVA uc modernajiem sūdiem: kur progress. Viss paliek bremzīgāks.

 

Patiesībā tas viss ir stipri aizgājis no tēmas.

 

 

Atgriežoties pie tēmas: VB6 nav tas labākais lai paliktu par profesionālu programmētāju. Toties ar tādu VB6 pietiek amatierim. To es saku no savas pieredzes. Uz .NET (pat VB.NET) netaisos pāriet. Man pietiek lai uzrakstītu specifisku herņu, kura strādā. NEgaidītus gļukus nesanāk noķert ar manu softu, jo daudz piestrādāju pie tā lai laicīgi gļukus saķertu un apstrādātu pirms viss pārējais saiet sviestā.

Link to comment
Share on other sites

sou .. VB6 + tie paši SDR# lietotie *.dll faili == laime? Un tad SDR# kore pati gļuko? Vai arī tikai konkrēts plugins?

 

Man ik pa laikam darbā klienti zvana un sūdzas - sistēma neimportējot kokrētus datus. Pajautājot un precizējot izrādās - nemaz no [liela valsts iestāde] vebservisa attiecīgie dati netiek iedoti. Te līdzīgi - vairāki posmi, kur var būt aiztures un gļuki, bet vainota tiek konkrētā valoda in general. Lai gan varbūt jāsit pa ausīm konkrēta plugina autoram, un tad iestāsies laime. Lūk, tāds aspekts ir jāņem vērā. Bet nu gan pats labāk zināsi, ja reiz ar to saskaries ikdienā :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Zināma sakarība ir, bet iemesls cits. Modernā pasaules pieprasa strauju progresu, kam netiek līdz esošais programmētāju skaits. Ja visi programmētāji joprojām sēdētu uz ASM, katrs kodētu savu interfeisu un visas bibliotēkas no nulles veidotu, tad nekur tālu nebūtu tikuši. Tāpēc tiek veidoti aizvien iespējam bagātāki freimworki, kas piedāvā aizvien lielākas iespējas. Protams, jebkura papildus bibliotēka prasa lielākus resursus. Ja aplikācijai, kurai ir vismaz miljons lietotāju, var atļauties algot programmētāju armiju, kas optimizē ātrdarbību, tad mazākiem mērogiem nevienam nav intereses krāmēties un arī ekonomisks pamatojums, jo tie kas nevar nopirkt labu datoru, arī normālu progu nevarēs nopirkt. 

 

 

Viss paliek bremzīgāks.
 
Link to comment
Share on other sites

 

 

sou .. VB6 + tie paši SDR# lietotie *.dll faili == laime? Un tad SDR# kore pati gļuko? Vai arī tikai konkrēts plugins?

 

Pilnīgi un galīgi ne tie paši.

 

Konrētā lieta tiek vainota in general tā vienkāršā iemesla dēļ ka tā ir bloatware un bremze. Globāli ņemot: mūstienās vairs neviens nedomā par veiktspēju. Visiem ir pofig. ka tik strādā. Tas nekas ka bemzēs un cilvēks nemāk uzrakstīt lavu kodu, kurš ir ātrs. Sākumā tas parādijās PHPistiem, pēc tam aigāja plašumā arī citās vidēs.

 

SDR# ir tam tipisks piemērs.

 

mežaveci. Progress ir raktīt lēnākas programmas lai būtu motivācija pirkt jaunākus datorus? Kompenējam līkas skamdzenes ar ātrāku dzelzi?

Link to comment
Share on other sites

Nu, VB6 jau mūsdienās ir oficiāli miris. Ar to sākt mācīties programmēt būtu... maigi jocīgi. Tam pašam VB.NET nav ne vainas, lai arī Microsoft acuraugs ir C#, un tas arī ir populārāks. Fundamentāli VB.NET un C# spēj vienu un to pašu, jo viss kompilējas uz vienu un to pašu .NET MSIL. Performances atšķirības nebūs.

 

Par C# vs C++ performances atšķirībām - to ir ļoooti grūti salīdzināt. Daudzas labas domas var atrast šajā topikā. Taču reāli dzīvē ir tā - tas, cik ātrdarbīga ir programma, ir DAUDZ vairāk atkarīgs no tā, kas viņu ir rakstījis, nevis tā, kur tā ir rakstīta. Citiem vārdiem sakot - pareizas datu struktūras un algoritmi (tai skaitā pareiza async programmēšana) ir ar kārtu būtiskāki nekā valoda.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

JDat, ja klients tev maksā tikai par biznesa loģikas izveidi, tad tikai programmētāji fanātiķi nodarbojas ar detalizētu koda analīzi un optimizēšanu. Protams, tikai sava brīvā laika ietveros ārpus darba laika, jo ar pašdarbību nodarboties darba laikā nav ļauts. Cik saprotu, tur arī progresa vārdā esi gatavs ziedoties kvalitātes vārdā?

Link to comment
Share on other sites

JDat, ja klients tev maksā tikai par biznesa loģikas izveidi, tad tikai programmētāji fanātiķi nodarbojas ar detalizētu koda analīzi un optimizēšanu.

It sevišķi tas redzams dažādos lielos valsts pasūtījumos, kur obligāti jāveido konkurss un obligāti jāizvēlas lētāko variantu. Un pēc tam konkursa rezultātus 5x pārsūdz, un beigās pie programmēšanas var ķerties klāt tad, kad tam visam jau vajadzēja strādāt. Rezultātā - programmētājs spiests strādāt ātri un lēti. Optimizācijai naudas nav nevienam. :p Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Es jau teicu ka VB6 noteikti nav tas ar ko sākt mācīties. Mani, kā enduseru šajā sakarā kretinē tā visu moderno sūdu slavināšana. No mana skatu puntka tas viss ir bloatware. Nē nu, varbūt JAVA servera pusē ir laba, bet mani tas kaut kā neinteresē. Mani pat neinteresē ar ko tas ir taisīts. Mani interesē lai tas strādā un nekarās. A cik daudz visādu figņu mūsdienās saģenerēts. Lēti sūdi (sorry). Jā, Mežaveci. Protams! Binzess diriģe visu. Kas attiecas uz progresu. Man vienalga. Man svarīgi lai strādā nevis karās un sopports saka tu pats esi stulbs un tā nedrīkst darīt, jo tā nav loģiski pareizi. A dzīvē ne viss vienmēr ir loģiski.

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Paskaties uz Paint.NET. Tas ir labais piemērs par to, ko var .NET dabūt gatavu. :)

 

Par lēnajiem sūdiem - 90% no viņiem radušies tāpēc, ka kaut kādu korporatīvo iemeslu dēļ vajadzēja uztaisīt ātri un lēti.

 

Starp citu... vari nosaukt kādu piemēru, kur būtu kāds drazains (bet populārs) .NET softs?

Link to comment
Share on other sites

Specifisku varu nosaukt. To kas saistīts ar darba lietām, nevis general userism. Softs jau smuks un dara ko vajag, bet jo jaunāka versija jo lēnāk lādējas. :-(

Link to comment
Share on other sites

Nu, tas ir 100% "korporatīvais efekts". Programmētājiem tiek dots laiks tikai, lai uztaisītu jaunas fīčas un tās minimāli debugotu (laiks testēšanai arī ierobežots). Optimizācijai netiek atlicināti resursi. Tā nav programmētāju vai valodas vaina - tā ir menedžmenta un/vai ekonomiskās situācijas vaina.

 

Pievienots: Ar optimizēšanu sāks nodarboties vai nu tad, kad kāds klients par to sāks maksāt, vai arī piedraudēs nemaksāt. :p

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...