Jump to content

Dynavoice akustika


kurmis
 Share

Recommended Posts

 

 

@RudeWolf, klau... A kā ar basiem tiem KEF'iem? 0 vai tomēr kaut ko dod ārā?

 

-6dB pie 48Hz, kas nav slikti. Nelielai istabai pašā laikā.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Tornis

    24

  • nnoname

    47

  • kurmis

    49

  • Luke

    23

Top Posters In This Topic

Posted Images

audio_spoks

Var tikai piemest savus 5 santīmus, kā sens KEF cienītājs un lietotājs. Pats dzīvoju nu jau padsmit gadus ar KEF Q1, bet kā reize ir doma mainīt uz LS50. Dzirdēju tās akustikas jau pirms gada, kad tikko parādījās. IMHO tur viss ir perfekti, un kas pats galvenais, ar LS50 var labi sadzīvot. Akustika nedzen lietotāju laukā no mājas, kā tas ir ar dažu tik mīlētajiem franču brīnumiem. Es gan savējus pašā apakšā bik stutēju ar B&W aktīvo subi, bet ļoti minimāli. KEF izcilākās lietas ir skatuve un vidus. Un priekš tā mazā izmēra tās lietas ir izcilas. Un vēl, arī tikai IMHO, esmu 100% pārliecināts par vienu, ja nav lielas telpas un dižas manevru iespējas, tad dzelžaini darbojas likums - mazas akustikas/mazas problēmas, lielas akustikas/lielas problēmas. Bet trobeles taisītājiem, jau vienalga, ka tik troksnis, un liels. Tā ka LS50 pat ļoti iesaku. Un vēl, ar mani var parunāt, ja gribās tās mantas bik lētāk. Medusmaizi nesolu, bet savus 10% ieekonomēt varēsiet. Kā teica Tornis - variet to uzskatīt par reklāmu.   

Labots - audio_spoks
Link to comment
Share on other sites

:) sakarīga reklāma!

Es ar kādreiz mocījos ar lielām grīdenēm mazā telpā, līdz nonācu pie līdzīgiem secinājumiem. ne mirkli nenožēloju. 

Link to comment
Share on other sites

Man ar mazas istabas. Arī varētu ko tādu likt, bet nu dēls aug ... gan jau kādā posmā sadegs ziliem guņiem man tāds risinājums :) tāpēc pašlaik grīdinieces tik izmantotas darbā, un kad jau visādus lego un tml. varēs uznest bēniņos, tad grīdinieces beidzot ceļos uz mājām.

Arī par meitu jau rodas aizdomas, ka Philips mikrosistēmas būs kā būs. Pa ziemu, laikam, beidzot būs jātaisa vien skandas no TB 20cm midbasiem un Vifas pīkstuļiem, kas pašreiz krāj putekļus.

Uz laiku, kad jau bērni būs prom no mājām, tad jau būs varbūt kas labāks, vai arī šīs jau varēs iepirkt pa salīdzinoši lētu cenu un baidīt mūziku. Lai gan, tās KEF varētu būt arī no tās kategorijas, kam cena nemainās vai pat aug.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

 

 

Ja tu uzskati, ka tie , tevis pieminētie klipši, pat par 700 Ls , ir klausāmi, tad tu tiešām ne ko nesaproti.

 

Es vadus nesildu un netaisos to darīt. Bet es arī nelienu pie jums svētnīcā-salonā un nestāstu, ka jūsu ticība ir stulba. Lūdzu, izvirstat līdz nelabumam ar saviem vadiem, akmeņiem un kristāliem. Bet beidzat to kā vienīgo patiesību bāzt acīs mirstīgajiem cilvēkiem, kam tāda līmeņa fetišs nav pieņemams. Bet cienītais JJP ar augstākminēto citātu man nez kapēc asociējas ar miljonāru Kolu, kurš Maximā pie mirstīgajiem iegājis, neapgāžamā snobismā apgalvo ka vienīgais ar ko var braukt uz veikalu ir nule iegādātais Ferrari 458 Italia. Tie kas to nedara, patiesībā ir lūzeri by defoult un neko nejēdz...

 

P.S. Kapēc nebiju uz jūsu fetišpasākumu? Nē, ne tapēc ka man nebūtu interesanti, man ir citas, reālākas lietas ar ko nodarboties un līdz šim brīnišķīgajam sildīto vadu aizlūgumam man ir vieni pārsimt km ko braukt... Zini, nē paldies.

Link to comment
Share on other sites

Nu nebija jau tik traki Konstatator - arī es vadus nesildu un uz šiem pasākumiem eju pirmkārt, lai satiktu cilvēkus. Dabūju paklausīties arī tos pašus KEFus un to DAC'u, ko todien prezentēja.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

Nu tā, atpakaļ realitātē! Biju Barona kvartālā, lai klātienē paklausītos Jamo S606. Pārdevējs bija pretīmnākošs un ļāva salīdzināt trīs akustikas pārus, kas +/- iekļaujas 300Ls budžetā. Tie bija Klipsh (modeli neatceros), Tannoy Mercury un Jamo S606. Manā novērtējumā tie nostājās labākam esot Tannoy ražojumam, bet trešajā vietā atstājot Klipsh. Klipsh nepiedāvāja plašu skanējumu un vispār izklausījās asi, savukārt Tannoy skandas piedāvāja samtaināku un plašāku skaņu, radot sajūtu, ka skaņa nāk no visurienes, bet nevis no diviem skaņas avotiem. Jā, un vēl bass šim modelim bija patīkams un jūtams pat pie neliela skaļuma. Jamo piedāvāja līdzīgu basu, bet vidu skanējums bija saspiestāks, neteiktu, ka bija sliktāk, bet gan savādāk. Tagad atliek izvēlēties starp kvalitāti un cenu, jo Jamo maksā ap 250Ls, jo ir piejamas internetā, bet Tannoy cena vir nedaudz virs 300Ls.

Labots - kurmis
Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Es jau nu ieteiktu ņemt tos, kuri patīk pēc skaņas. Pašam tak ar tām akustikām vien būs jādzīvo. Un pārdot lietotas mūsu valstī, tā lai nezaudētu baisi daudz no ieguldītā, ir dikti grūti. Tā ka izvēlies to, kas patīk pēc skaņas. Bet nu tas tā IMHO.

Link to comment
Share on other sites

nemaz neizbrīna, ka tannoy bija vislabākais no trijotnes, vēl tikai atliek ar tirgoni sarunāt mājas demo savā istabā

vispār pieņemu, ka avex aka baltaudio varētu būt pretīmnākošāks gan cenās, gan demo iespējās, galu galā viņi ir tannoy izplatītāji

Link to comment
Share on other sites

Paldies par ieteikumu, būs jāaizlaiž uz Baltaudio parunāt par cenu.

Ko vēl nepieminēju, ka akustiku klausījos ar Denon pma 710 pastūzi, kas nozīmē, ka akustika neskanēja adekvāti tikai dēļ pastūža, bet gan parādīja savas spējas, ja netiek lietots dārgs pastiprinātājs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ka akustiku klausījos ar Denon pma 710 pastūzi, kas nozīmē, ka akustika neskanēja adekvāti tikai dēļ pastūža,

...tad kadu pastiprinataju pats domaa slegt klat?

Link to comment
Share on other sites

Par pastiprinātāju labs jautājums, varbūt Baltaudio kļūšu gudrāks kā rīkoties tālāk. Vienīgais, kas man neliek mieru ar tām Tannoy skandām, ka tās 2,5 joslu skandas, tā teikt nekādas kārtības :)

Link to comment
Share on other sites

Baltaudio pashi atzist,ka "vintage"pastiprinataji ir labaki par "jaunizceptajiem",ja vien runa neiet par cenu no 1000 Ls...

 

Vienīgais, kas man neliek mieru ar tām Tannoy skandām, ka tās 2,5 joslu skandas

...tam nav nekadas nozimes,ja jau pats atzisti,ka taam ir vislabakais skanejums... :)

Link to comment
Share on other sites

Kaa Tannoy lietotajs varu teikt, ka taas skandas skan labaak nekaa vinjas maksaa. Pie tam man vinjas darbina CA AM 10, kursh nebuut nav no dargaa gala. Bet nu man istaba maza, bumsii bumsii neklausos, attiecigi man ir ar atliektiem galiem.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un kur problēma 2.5 joslās?

Nav ne jausmas, kur ir vaina, tikai stereotipi, ka basam ir basa skaļrunis, vidiem vidu un pīkstulis dara savu darbu.

Link to comment
Share on other sites

Problēma ir tā, ka ražotāja ar šādiem mārketinga gājieniem čakarē tautai prātu. Reāli joslas ir vai nu 2 vai 3. Kā var būt 2,5? Sanāk laikam twīteris + 2 vidi/midbasi? Basa skaļruņa tādai akustikai nav. Bet tagad jau lielākā daļa akustiku ir šādi konstruētas.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Problēmas 2.5 joslās, kā visi labi zinām, ir. Tikai, tā kā pircēju vēlmes kā vienmēr ir dabūt pēc iespējas lielāku maucienu par pēc iespējas mazāku cenu, ta nu šīs 2.5 joslinieces tiek štancētas uz nebēdu. Divu joslu tumbas, imo, skaņas ziņā būtu labāks variants..

Link to comment
Share on other sites

nu nevajag tagad kurmim sākt čakarēt prātu, līdz šim viņš visu bija tīri labi sapratis, tagad iestāstīsi viņam kārtējo urbāno mītu un tā rezultātā viņš aizies un nopirks kaut kādu sūdu

Link to comment
Share on other sites

Ko es rakstīju, to es ļoti labi zinu, mani tikai interesē, ko Tu raksti par tādām lietām, no kurām nesajēdz neko!

Link to comment
Share on other sites

Labprāt uzklausītu viedokli par 2.5 joslu akustiku detalizētāk. Tāpēc jau esmu forumā, lai uzzinātu kaut ko jaunu, kas palīdz pieņemt lēmumu tuvu pareizajam.

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Vecīt, vienīgo pareizo lēmumu var pateikt Tavas ausis, un nevis kāds no šejienes audio guru. Klausies, klausies un vēlreiz klausies, un tad izdari secinājumus. Visi tie strīdiņi par tehniskajām koncepcijām ir bullshit. Tas ir tikai teorijas līmenī. Ikdienā tas neko neiespaido. Ja patīk kā skan, tad ņem, ja nē tad meklē ko citu. Bet ja gribās teoriju, tad meklē grāmatas un lasi. Kaut vai šo te - http://www.amazon.com/The-Complete-Guide-High-End-Audio/dp/0978649311 Ir arī krievu valodā.

Link to comment
Share on other sites

Par 2.5 ir izteikušies ne tikai es, bet arī Kevins un pāris citi, bet, kā vienmēr, ir cilvēki, kuri neko vai nu nav dzirdējuši, vai arī neko nav sapratuši.

Tātad vienkāršākais 2.5 variants- abi midbasi/vidi darbojas ar vienu un to pašu krossu. Ar pīkstuli tie krossējas, pieņemsim, salīdzinoši zemu- ap 2.5-3khz. Pie 2.5khz skaņas viļņa garums ir ~12.5 cm. Attālums starp skaļruņiem, piemēram, MMT variantā, ja tie ir, piemēram, 6.5" + pīkstulis, salīdzinoši ar kārtu vairāk. Šajā gadījumā problēma ap/zem/virs krossa ir tāda, ka rodas tā saucamās interferences. Attiecībā no klausītāja auss atrašanās pret skaļruņiem un frekvences, šo skaļruņu izstarotā enerģija vai nu summējas vai arī dzēšas. Mērot ar mikrofonu, AFR izskatās kā smuki zigzagi.

Otrs variants- abiem skaļruņiem vienāds kross + apakšējam vūferim virknē ielikta, piemēram, viena papildus drosele. Problēma šajā gadījumā ir tāda, ka katra komponente skaļruņa filtrā, veido arī fāzes nobīdes. Pirmās kārtas filtram 90 grādi, otrās 180, trešās 270 utt. Šajā gadījumā te ir runa par pat 90 grādu nobīdēm starp abiem vūferiem. Šajā gadījumā, šie skaļruņi ne tikai kā nākas nesummēsies, bet būs arī bik dzirdama putriņa. Nu tā kaut kā. Iespējams, Kevins mani palabos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ko es rakstīju, to es ļoti labi zinu, mani tikai interesē, ko Tu raksti par tādām lietām, no kurām nesajēdz neko!

 

iespējams, iespējams ka es nesajēdzu neko, taču esmu dzirdējis dažas 2.5 tumbas un varu atļauties tavus apgalvojumus nosaukt par urbāno mītu

Link to comment
Share on other sites

2 midbasiem arī ir pluss (neskaitot lielāku difuzoru laukumu) - mazāk nevienmērība dēļ atstarojumiem no griestiem un grīdas. Atkarīgs protams, no attāluma starp midbasiem (kas atkal ietekmē max krosa frekvenci).

Link to comment
Share on other sites

Ņemot vērā to, ka visvairāk atstarojas zemās frekvences, kurām viļņa garums attiecīgi ir ļoti liels, un to, ka visbiežāk 2.5 sistēmās abi vūferi ir max tuvu viens no otra (ja neskaita dažus izņēmumus), imho lielāks pluss no diviem midbasiem, it īpaši, ja to tehniskie raksturlielumi (AFR) mēdz kaut nedaudz atšķirties, tiem summējoties varētu samazināties kopējā nevienmērība.

Kas attiecas uz nnoname iepriekšējo komentu, lai tā arī būtu kā viņš saka tajā paustajā pirmajā apgalvojumā! Kas pilnībā izskaidro arī tajā komentā pausto otro apgalvojumu!

Es nemaz nenoliedzu to, ka dažas 2.5 sistēmas var arī salīdzinoši ciešami skanēt, tikai norādīju uz būtiskākajām 2.5 sistēmu koncepcijas nepilnībām, pretēji iepriekš paustajam, ka tādu nav.

Link to comment
Share on other sites

Kaa parasti, idealas skanjas striida karstumaa tiek piemirsts, ka autora budzhets ir 300 naudinjas. Diez vai taados gadijumos tiek skalditi mati un no datasheetiem vilkti aaraa teoretiskie parametri. Un pie apgalvojuma, ka 2 joslu skandas skan kvalitativak nekaa 2,5 joslu Tannoy, dikti jau deretu piemers, kuras tieshi, neaizmirstot budzhetu.

Link to comment
Share on other sites

Piemērus lai meklē zinātāji, bet tīri teorētiski vienā cenu kategorijā 2-joslu tumbā var iebāzt dārgākus skaļruņus un dārgākus filtra elementus, jo gan skaļruņu skaits gan filtra elementu skaits 2 joslu gadījumā ir mazāks. Un saskrūvēt arī ātrāk.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

Nu, 2.5 joslu akustikas skan visai dažādi. Gan labi, gan slikti, un viss atkarīgs no tā, kādus kompromisus konstruktori ir izvēlējušies :) Tā ka nevar teikt, ka tas viennozīmīgi ir slikti. Konkrētie Tannoy pilnīgi noteikti nav piebāzti ar HiEnd komponentēm, un nav nekāds audiofīla sapnis, bet priekš savas cenas skan gana labi. Firmai ir tiešām liela pieredze dažādas klases akustiku izstrādē, un man nav vēl nācies dzirdēt Tannoy, kuri savā cenas klasē skanētu slikti. Tā ka pof uz 2.5 - ja patīk Tannoy skanējums, tad jāņem ciet. Kaut ko labāk skanošu šinī cenā var meklēt, imho, tik vintāge. Tur tiešām, ja paveicas, var dabūt ko ievērojami labāku.

 

@@Partyman,

mums ir dažādas saprašanas par akustiku skaistumu ;)

Link to comment
Share on other sites

Latvijā vintāžas skaļruņu tirgus ir nekāds, jo deviņdesmitajos gados un par tūkstošajos joprojām masveidā tika pirktas RRR un malkas izstrādājumi tipa SVEN. Savukārt midrange (500 - 1000Ls) pircēji tik bieži skandas nemaina. Protams, gadās, ka trūkums spiež, bet nu ... paskaties pats, ar ko ss.lv ir pilns.

Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@Tornis, piekrītu, ka Latvijas vintāžas tirgus ir pašvaks, bet tomēr var atrast arī reizēm šo to interesantu. Nav, protams, Vācijas izvēle :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...