Jump to content

[Fleims] Pastiprinātāji, DAC, vadi, audiofīli utt.


tomy91
 Share

Recommended Posts

Inspektors Caps

Grossmeister, tie taču ir audiofīli - domā viņi paši zin?

But when it comes to dynamic expression, timing precision and just, well, entertainment, the A38 is as far behind class leaders such as the Roksan Caspian M-series as it's always been. This isn't an amplifier that keeps you awake late into the night listening to music. It does the hi-fi things well enough, but when it comes to communicating the music's message there are far better options around. So it remains at three stars.

Kā politiķi - teksta it kā daudz, bet satura maz vai nav vispār. Šeit reāli pateikts nav PILNĪGI NEKAS! Tikai tāda tirgus bābu demagoģija...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • JJP

    86

  • Inspektors Caps

    118

  • JDat

    118

  • RudeWolf

    91

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu un šis, protams, arī nav taisnība un nenorāda ne uz ko: :)

"Our original sample wasn't quite right

Arcam checked over the amplifier and found it wasn't quite right. It wasn't faulty as such, but there were various adjustments on the power amplifier section that were on the opposite limits of the passable tolerances.

 

It turns out this isn't good for sound, and Arcam has added another test procedure to production to make sure this kind of thing doesn't happen again"

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Jā , es arī no tās rindkopas maz ko sapratu . Dynamic expression un timing precision - man sveši termini .

Link to comment
Share on other sites

Ar tiem smalkajiem termniem ir vienkārši smalki pateikts, ka maksā dārgi, bet skan sūdīgi! :D

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Intereses pēc ar šiem atslēgvārdiem pagājos pa google - nekā prātīga , tātad tie ir apskatnieki subjektīvie vērtēšanas kritēriji ar kuriem viņi pasaka , ka nepatika , vai patika ( konkrēti šis - sūdīgi ) kā skan tas vai cits agregāts ?

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Luke, tas pierāda vienu no divām lietām:

1. Kļūdas gadās visiem, arī labākajiem.

2. Portāls tomēr liels un naudiņa jāpelna... Tad nu arī Arcam karina makaronus pretī tiem, kuriem prātiņi apdalīti un normāli nepielec. :)

 

Bet tie termini nav smalki. Pat otrādi - tie ir truli, jo tiem nav konkrēta formulējuma. Tik pat truli, kā tos rakstījušais cilvēks. Viņš nespēj kaut ko saprast un sakarīgi pateikt, tādēļ rada kaut kādus nesakarīgus subjektīvus vervelējumus, lai citi nevarētu objektīvi parādīt, ka viņš ir diletants un no viņa eksistences patiesībā vispār nav jēgas. Nē, nu jēga ir visam... noaudzis gan jau ir, vismaz zirgi būtu mazāk jāgalē gaļai!

Link to comment
Share on other sites

Patiesībā, šķiet, es ļoti labi sapratu, ko autors bija domājis ar "dynamic expression" un "timing precision", domājams, ka daudziem, kas bieži mēdz klausīties, pa lielam apmēram ir skaidrs, ko autors ar šo ir domājis pateikt.. :D

 

Bet nu es tā jūtu, ka to cilvēku vietā, kas laba līmeņa aparatūru klausās un vērtē ikdienā, vajadzētu palaist Inspektoru Cepli. Jams gan jau visiem saprotami pasniegtu katra aparāta skaņas nianses. :D

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Tātad , ja pareizi sapratu - subjektīvie kritēriji ?

Link to comment
Share on other sites

Nu bet protams- tas ir tāpat kā koru skatē- nodziedu es ar savu kori- dabūnu 45+ punktus, nodzied koris "Kamēr"- dabūn 47+ punktus. Bet taču patiesībā es to toč zinu, ka mans koris un es labāk dzied nekā tie no "Kamēr".. :) A ko darīt? :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

visiem saprotami pasniegtu katra aparāta skaņas nianses

 

Kāpēc katram aparātim ir nianses? Kādas nianses. kāds var paskaidrot lietojot tehniskus terminus, nevis audiof;iliskus terminus? Kur paliek objektivitāte? Pazūd marketinga tikos un subjektivitātē? Kāpēc nevar visus pastiprinātājus mērīt pēc vienas mērauklas? Kāpēc katrs izgudro kaut ko savu? Lai slēptu savus FAIL? Rezultātā atkal sākas vadu skanējuma klausīšanās bez jebkādas objektivitātes.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

tas ir tāpat kā koru skatē

Nē, tas pilnīgi un galīgi nav tāpat, jo redz', kori nevar objektīvi un precīzi nomērīt, bet pastiprinātāju var! Tādēļ es arī audiofīlus uzskatu par prātā aprobežotiem, jo viņi nespēj saprast pat pamata lietas.

Link to comment
Share on other sites

Ar koru skati tas ir pilnīgi tas pats, jo nekas neliedz man irst, ka "Kamēr" sūkā, bet mans koris rullē, jo tie tajā žūrijas komisijā jau arī neko nejēdz un ir tikai cilvēki. ..bet realitāte ir tāda, ka cilvēki apskatās koru skates rezultātus un pēc tiem spriež par katra kora līmeni.

Aparatūrai kaut ko nomērīt jau var- protams- vajag THD ar 3 cipariem aiz komata- lūdzu, vajag joslu +/-0.1 dB no 10-50k Hz- lūdzu, bet pats interesantākais- paņem tādus divus aparātus, kam ir viss samērīts līdzīgi, ja ne teju vienādi, noliec vienu otram blakus, paklausies un brīnies- wtf- grūti pat iedomāties, ka divi stiprekļi vispār var skanēt tik dažādi..

Bet nu redz, tāda dzīve- arī, kad Tu būsi uztaisījis savu "augstās klases aparatūru", rēķinies ar to, ka to arī vērtēs subjektīvi un, atkarībā no katra pircēja + revieweru subjektīvā vērtējuma tā aparatūra arī tiks pirkta. Redz, nu Arcama piemērā pēc apskatnieku subjektīvā vērtējuma tas stipreklis skanēja sūdīgi, bet dabūja 3 zvaigznītes kaut vai par to, ka tas bija Arcams. Cik zvaigznītes dabūs Tavs high-ends- to tad jau redzēs. ;)

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Kā, vai tad korus nevar nomērīt? Palaid klāt cepli, šis uzdos toni no ģeneratora, visu nosamplēs ar pcm un saliks grafikos. Būs 100% objektīvs rezults, Cowell un Cardas ies krūmos nošauties.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Vienu brīdi iedomājos , ka tiem apskatniekiem kāds personīgs zobs uz Arcam , bet skatos - http://www.whathifi.com/review/arcam-fmj-a19 , uz pusi lētāks un 5 zvaigznes  :shok: . Tak it kā izgatavošanā pieiet ar vieniem principiem pie abiem aparātiem , a viens subjektīvi skan labi , bet otrs ne ? Kaut kā šitais viss iet aiz manas saprašanas . Varbūt tie tehniskie risinājumi viņiem tomēr ir atšķirīgi ?

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Luke, Tev ar lasīšanu ir problēmas vai no galvas visu laiku pa otru galu viss birst ārā.

 

 

Nav iespējams pastiprinātājs, kam ir labi tehniskie parametri, bet slikta skaņa. NAV! Ja tas tiešām skan slikti, tātad kaut kas ir nepareizi nomērīts vai vispār nav nomērīts.
 

Tu tikai pastāstīji, ka TU nemāki mērīt. Vai, ka apskatnieks nemāk. Vai ražotājs nav pienācīgi nomērījis vai nav publicējis tos datus, lai izskatītos labāk.

 

Jūs nespējat saprast pašu galveno - pastiprinātājs tikai pastiprina! Tā ir sprieguma un/vai strāvas reizināšana. TIKAI! Reizināšanā nav variantu dažādiem rezultātiem. Ja vienam kādā brīdī 2 V * 3 sanāk 5,998 V, bet otram 5,983 V, tad otrais ir sliktāks un punkts! Parametri ir vairāki, bet tie jau ir izvēlēti tieši tādi, kas raksturo skaņu! Un top līmeņa pastiprinātāji mūsdienās ir tuvu perfektumam. Top līmeņa DAC faktiski jau ir perfekti. Perfekts nozīmē, ka cilvēka dzirdes sistēma vairs nespēj detektēt atšķirību.

 

Grossmeister, tas tikai apstiprina audiofīlu neobjektivitāti. Iemeslu daudz - cits apskatnieks (cilvēks), strīds ar sievu, slikti laika apstākļi, krīze, cita zāle pīpēta utt.

Link to comment
Share on other sites

Groessmeister, nu redz- tos apskatus jau arī parasti taisa un zvaigznītes piešķir atkarībā no cenu līmeņa. Paņem n aparātus, kas maksā ap 500GBP, klausās un izsecina, ka tas 500GBP aparāts uz to citu 500GBP aparātu fonu skan spoži. Vadoties no tā arī tam iedod 5 zvaiznītes. A tas pirmais, kas maksāja 1.2k jau ir cits levelis un attiecīgi no tā aparāta arī tiek gaidīts kas vairāk.

 

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Mja - jo dziļāk mežā ...

Link to comment
Share on other sites

ah! ah! cik salds pārītis! Jums dueti gan labi padodas!

 

Savā aprobežotībā neko gudrāku nevarēji pateikt. Varēsi atkal raudāt ka lodāmurs neko nejēdz un sprēgā. Toties tikmēr no paša ir klusums par tēmu uz savu veļasšņoru tehniskām lietām. [slēpts].

 

 

 

Ar koru skati tas ir pilnīgi tas pats

Audiofīli tā domā.

 

Koris ir skaņas avots. "Mūzikas instruments", ja gribat. Pastiprinātājs nav. Pastiprinātājs (prasti runājot) pastiprina signlālu. Kāda [slēpts] vella pēc pastiprinātājam kaut kas jāpiepušķo? Uz šadu elementāru jautājumu neviens hifilītiķis nevar atbildēt. Ja nu tomēr izrādās ka pastiprinātām ir jāpuško skaņa, tad pēc kādiem kritērijiem? Kā jāpuško skaņa Jazz pastiprinātājiem, kā metal pastiprinātājiem, kā Classic pastiprinātājie, kā pop pastiprinātājiem? Ceru ka sapratāt ironiju. Ja nesapratāt, tad [slēpts] [slēpts]. Un nav te ko gudri [slēpts]. Spečuki [slēpts] nolasījušies. Klausītāji atradušies. Tādā [slēpts] tas audiorastisms aizgājis ka maz neliekas. No jums tiek prasīta tikai objektivitāte. Tā vietā tiek gāzti pretī pašpasludināti [slēpts].

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

No mārketinga viedokļa labāk , ja objektivitāte pakļaujas subjektivitātei .

Link to comment
Share on other sites

@@Grossmeister, bet kāpēc mārketings visādu JJP utml zvēru izskatā jaucās tur kur gribās kaut nedaudz objektivitāti?

 

Varbūt jāpiemēro sankcijas par slēpto marketingu? :D 

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Nemāku teikt - subjektīvā izpratne par labu skaņu tak katram sava un uz tehniskām niansēm , bez laba pamatojuma te grūti paņemt .

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es teikšu tā, kā Lielais Pirāts teicās Latvijas Radio intervijā- sistēma ir kā logs. Ja sistēma piefleitē, tad logs atvērts ar mazu šķirbiņu, ja precīza tad pilnībā vaļā. Tiesa, ja aiz loga mēslu čupa, tad puspievērts logs ļaus to pieciest labāk pieciest nekā, ja tas galīgi vaļā. Bet, ja aiz loga pļava... Paši saprotiet.

 

Nedomāju, ka kāds noliegs to, ka ir ļoti daudzi ieraksti, kas muzikāli ļoti augstvērtīgi, bet ieraksta kvalitāte vai īpatnības liek vēlēties vairāk. Es šeit pat nerunāju par AFR nobīdēm atskaņojumā, bet gan tīri par sistēmas spēju tik galā ar detaļām, kas arī uzrok visus knišļus, kas slēpjas ierakstā. Nu neieteikšu es Sennheiser HD800 cilvēkam, kurš klausās pankroku. Viņam ausis pēc pirmās minūtes asiņos!

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

RudeWolf, to, par ko Tu runā, sauc par kropļojumiem. To diezgan labi parāda THD mērījumi, un vēl labāk THD+N.

 

Kādēļ lai ar Sennheiser HD800 pankroka klausītājam asiņotu ausis? Ar ko pankroks atšķiras no jebkura cita audio signāla?

Link to comment
Share on other sites

runaajot par labaam lietaam un labu skanju, meegjinaashu izteikt savu viedokli arii. Kas iisti laba skanja ? vai tas ir tas pats kas pareiza ??? vai pareiza skanja, no thd viedoklja runaajot buutu tiekshanaas uz 0,000x % ? jaa. bet vai taa ir laba skanja ??? tikpat labi var buut ass/ asinjains ieraksts, un tad uz taadas pareizaas skanjas vinjsh taa arii skanees. un tad ir jaarunaa---- ieraksts ir taads. nevis audiotehnika. Mees te runaajam par tehniku un taas speeju dazhaados veidos atskanjot ierakstiito skanjdarbu, bet manupraat iistiem audiofiiliem buutu jaabauda ieraksts. un jaasaka -- luuk, tur ir taads un taads uzsitiiens, tur mazliet shviikonjaa asuminjsh. par to nevar runaat, ja klausaas otraas harmonikas, pietiek ar paaris procentpunktiem, lai vidusslaanis teiktu wooow [ attieciibaa pret pareizo skanju ] ... bet tad pats galvenais --- ierakstu specifika , paliek eenaa. Kaa juus domaajaat, kpc audiofiili pamataa klausaas taadu mieriigo muuziku ar instrumentiem ? bluuzu, dzhezu .. ? tpc ka tur ir ko dzirdeet.........

Link to comment
Share on other sites

andys22

gribās jau piedalīties diskusijā,bet nezin jau ko rakstīt,lai nesāktu dēvēt par slimu audiofilu utt.Lūdzu nevajag mani kā nosaukt un apgalvot sliktas lietas par manu sistēmu un manām zināšanām

 

 

neko nevaru apgalvot un pierādīt un nomērīt ,bet manuprāt ir nozīme vadiem arī. Kaut vai ar tiem nomērāmiem parametriem,ko te kāds bij minējis.

 

Esmu testējis skandu vadus un barošanas vadu pastiprinātājam.Testējis nozīmē paklausījies uz savas sistēmas.

 

Secināju,ka mainot no pirmējiem (maximas,k-rauta) pirktajiem vadiem uz audio kabļiem izmaiņas bija ausīm jūtams.Taču pamainot audio vadus pret citiem audio vadiem atšķirību gandrīz vispār nevarēju noteikt.

 

Pie pastiprinātāja pieslēdzu parastu datora strāvas kabeli un tad to kas bildē (nrg2).ap 75ls.

 

Kaut kas bija..škita varbūt arī nešķita ,ka ir labāka skaņa..ka mazāk trokšnu dzirdams..Katrs sitiens sķita tīrāks un instrumenti labāk dzirdami.Bet to visu varēja just ļoti minimāli.Nebij tā ka kosmoss.

 

 

2x 2,1metru skandu vadi staveja 2,5mm2 (4.4ls kopā ) nomainīju uz 3,0mm2. (25ls kopā).šos esmu nopircis

.

sķita ka bass savādāks :)

 

 

 

Tad vēl esmu testējis skandu vadus bi-wiring ap kadiem 140ls.Mainiju visulaiku vadus vietam pret tiem pa 25ls.ārkārtīgi grūti bij sajust atšķirību.Kaut kas jau bija...

 

 

tāds lūk stāsts..Vadus ņēmu pret ķilas naudām un klausījios mājās.Nevienu no dārgajiem vadiem neesmu nopircis.Man pat 10ls ir liela nauda...pērku sistēmai tikai to,kas patiesi izmaina skanējumu..ļoti ilgu domāju vai man tos vadus vajag vai tomēr citur to naudu ieguldīt.Uz mani vadu mārketings vispār nedarbojās..vai nu ir vērtība pret preci vai nu nav..

 

Lūdzu esat korekti un nebojājat man garastāvokli un turpinam diskutēt pieminot manu postu  ja nepieciešams ,bet ne personīgas lietas :)

post-91105-0-80912400-1370366358_thumb.jpg

Labots - andys22
Link to comment
Share on other sites

@@andys22, smuki un skaidri pateikts. Tikai tas: "kaut kas bija, varbūt nebija." Ir vērts papētīt sīkāk kas, kā un kapēc. Noteikti var atrast iemeslus.

 

Daudzi piemin maksimas vadus. Kāds ir pārgriezis pušu un paskatījies kāds tur ekrāns. Vai arī, pareizāk sakot ekrāna neesamība. :D

 

Skandu vadi. Varētu būt tā ka skandu vadi pasliktina dampigk faktoru. Maz bet tomēr. Nu tā hipotētiski. Ja pastiprinātājam tāpat ir slikti ar damping faktoru, tad varētu arī dzidēt tembrālu piepušķošanu klāt.

 

Barošana? Diemžēl neesmu pētījis. nav viedokļa. Teorētiski pīka strāva un tā, bet tam vajadzētu būt krietni mazāk ietekmēt ne kā teiksim slikts pastiprinātāja damping faktors.

 

Kad aiziešu pensijā, tad varbūt varēšu veltīt laiku tādai zinātnei.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

 

 

Kādēļ lai ar Sennheiser HD800 pankroka klausītājam asiņotu ausis? Ar ko pankroks atšķiras no jebkura cita audio signāla?

 

Tāpēc, ka tas ir uz ausīm uzvelkams mikroskops. Ja tev ir sūdīgs stipreklis, tu par to visu laiku zināsi, ja sūdīgs DAC- tu par to visu laiku zināsi. Pankroks atšķiras ar to, ka tur ne vienmēr ir piedomāts pie ieraksta kvalitātes. Švakāka sistēma noklusēs nelīdzenumus.

 

Jautājums gan paliek, vai nelīdzenumus nevar aizsmērēt ar DSP. Es domāju, ka var. Tāpēc arī mērķēju uz pēc iespējas neitrālāku sistēmu. Savādāk tā iekrāsošana sāk stūrēt manu mūzikas gaumi. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Skandu vadi. Varētu būt tā ka skandu vadi pasliktina dampigk faktoru. Maz bet tomēr. Nu tā hipotētiski

 

JDat .......  ..................  ...................... es ceru ka tu saproti parko taas garaas daudzpunktes .............tu runaa par primaari nomeeraamu lielumu , kas arii pamataa atkariigs no vada garuma un shkjeersgriezuma. tur NAV vairs nekaadas zinaatnes. Tas ir 9-12 klases skolnieka uzdevums . Wot tad kad tevis modereetajaa forumaa biedrs Normunds centaas vilkt liidzi Kaspicha audio teemu un meta linkus / peetiijumus un aicinaaja uz diskusiju par to, kaapeec pie ampa spaileem ir viens spektrs, bet uz tumbas spaileem cits, tad gan no tevis bij klusums ..... jaa, nju varbuut, kad aiziesi pensijaa ... :)))

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Kā tad sanāk - kabeļa RLC parametri pietiekami stipri ietekmē signālu arī saklausāmajā diapazonā ?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kā tad sanāk

probleema jau ir arii tur, ka dalja akustiku razhotaaju jau arii greeko- basu, midbasu LPF spoleem R piemeeram sastaada 2-3-10x vairaak nekaa hifiliitikja pievilktais vads no pastiprinaataaja liidz akustikai .....

Link to comment
Share on other sites

Ja ar ausi var dzirdēt, tad var arī nomērīt. Problēma ir tikai tajā, ka nemēra!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

R piemeeram sastaada 2-3-10x vairaak

To tā kā ar resnāka kabeļa izmantošanu var labot ? 

Link to comment
Share on other sites

nu ja probleema ir LPF spolees iekshaa akustikai, tad taa akustikas filtrs ir jaapreparee. bet jaa, skatoties aarpus akustikas, viss ir prasti --- njemam resnaaku kabeli un probleema ar dempinga faktoru risinaas. tiesa, pasliktinaas kaa reizi LC raadiitaaji. teoreetiski var buut defekts augshaas. iesp. tpc savulaik tika sagudrota taada lieta kaa bi-wirings .bet tad te jauaiziet runa par hifiliitismu,ja kaads gribees likt 2x6mm2 ar 0,1mm shkjiedru un apsudrabotus piemeeram .... tie vadi nemaksaas 2Ls/m2 . un te jau paraadaas jautaajums, kur beidzas consumer audio un saakas hifiliitisms

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

@@kevins, bet loģiski ka var nomērīt, tikai tā vietā nemēra © Didzis. Tikai gudri filosofē ka redziet kabelis ir superpupermaģiskām īpašībām apveltīts. 

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

manupraat iistiem audiofiiliem buutu jaabauda ieraksts. un jaasaka -- luuk, tur ir taads un taads uzsitiiens, tur mazliet shviikonjaa asuminjsh

Lūk zelta vārdi! Mūzika jāklausās tāda, kādu to mākslinieks Tev pasniedz, nevis jāmēģina pašam izmainīt.

 

 

 

Kaut kas bija..škita varbūt arī nešķita ,ka ir labāka skaņa..ka mazāk trokšnu dzirdams..

Kaimiņa ieslēgta veļas mašīna tīkla kropļojumus maina daudz vairāk... Bet, ja nopietni, tad tīkla vads nemaina neko vispār. 

 

 

 

Nevienu no dārgajiem vadiem neesmu nopircis.Man pat 10ls ir liela nauda...pērku sistēmai tikai to,kas patiesi izmaina skanējumu..

Ja Tev arī Ls 10 "ir nauda" (es neņirgājos), tad jo īpaši nekad nepērc tos audiofīlu murgus. Teiksim es tā par piemēru pieņemu, ka Tev ir pastiprinātājs, kas lietots maksā ap Ls 100. Ja Tev patīk laba skaņa, jūti ka gribās uzlabot savu sistēmu un esi atlicinājis tam, piemēram, Ls 100, tad pārdod veco pastiprinātāju un nopērc kādu citu labu lietotu par Ls 200. Vadus atstāj tos pašus par Ls 10..30. Tas būs reāls uzlabojums, ko nevarēs nedzirdēt, un parasti arī aparāts būs fiziski un estētiski kvalitatīvāks.

 

 

 

Tāpēc, ka tas ir uz ausīm uzvelkams mikroskops.

Labi pateici! :D Bet, jā - tagad sapratu domu un varu tikai piekrist. Man ar AKG K240 MKII pie viduvējiem aparātiem ir līdzīgi - pie kura aparāta piespraužu, tas izrādās draņķis. :D

 

 

 

kaapeec pie ampa spaileem ir viens spektrs, bet uz tumbas spaileem cits

Klau, es tā aizdomājos... Vai nevar būt, ka tie audiofīlu vadu ražotāji speciāli veido tādas konstrukcijas vadus, kas strādā kā LPF filtri? Padomājiet - nogrieztas augšas taču arī velk uz "lampu skaņu"...

Link to comment
Share on other sites

Klau, es tā aizdomājos... Vai nevar būt, ka tie audiofīlu vadu ražotāji speciāli veido tādas konstrukcijas vadus, kas strādā kā LPF filtri? Padomājiet - nogrieztas augšas taču arī velk uz "lampu skaņu"...

 

Nu bet... "Uzlabo skaņu". :D

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

njemam resnaaku kabeli un probleema ar dempinga faktoru risinaas. tiesa, pasliktinaas kaa reizi LC raadiitaaji. teoreetiski var buut defekts augshaas.

Jo labāks vads , jo vairāk tam RLC tiecas uz "0" . R varam samazināt palielinot resnumu un samazinot garumu . Samazinot garumu arī L un C samazināsies . C varam samazināt palielinot attālumu starp vadiem un izmantojot materiālus , kam dielektriskā konstante tuvu "1" . Tad ņemot resnāku vadu uz kā rēķina pasliktinās LC parametri ? C varētu pieaugt dēļ laukuma , bet vai L , izmantojot resnāku vadu , nevajadzētu samazināties ?

Link to comment
Share on other sites

 Cik esmu pētījis dažādus vadus - R visiem vienāds +-, atšķiras C un L - ja liels C , tad maz L un otrādi. Tur neko nevar nošmaukt.

 

Cik simulatorā pētīju - nezinu kādam jābūt pastūzim lai vads tam nogāztu augšas piem pie 20khz. tas nav iespējams. Cita lieta ka liela C vai L var likt zvanīt CD aparāta / preampa  izejas opampiem pie zināmiem apstākļiem - par to Kaspich savu laik skaidroja.



tas par line level vadiem, bet par L un C , tas pats arī uz akustiku vadiem attiecas. 



tur tie vadi tiek savīti - līdz ar ko L pieaug. Nebāzīsi tak tumbas klemmē  vien-dzīslas 4mm vadu :D

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...