Jump to content

Pērkot bezalkoholisko alu prasa dokumentus


aiko99
 Share

Recommended Posts

Labvakar, foruma iemītnieki!

Sievai šovakar gadījās visnotaļ kuriozs gadījums. Proti, pērkot Maximā bezalkaholisko alu, pārdevēja (daudz jaunāka meitene par viņu) pieprasīja uzrādīt personu apliecinošus dokumentus. Pēc neilgas skaidrošanās ka tas taču ir BEZalkaholisks alus un praktiski limonāde, pārdevēja atbildēja ka dokumenti tik un tā ir jāuzrāda jo tādi redz esot noteikumi! Lieki piebilst ka manai sievai ir jau 30 gadu, un kas par to ka viņa labi izskatās, bet nu tas tā. Nav jau grūti tos dokumentus parādīt, vienkārši situācija liekas absurda.

Varbūt tomēr kāds zinātājs var atbildēt uz jautājumu kas pats par sevi skan stulbi, vai bezalkaholiskais alus ir pieskaitāms pie alkoholiskajiem dzērieniem? Psc, tikpat labi es varētu pajautāt, vai gumijas sieviete ir prostitūta un viņai ir regulāri jāiet pie ārsta...

Tad sanāk ka pa ielu iet arī nevar ar atvērtu b/a alus pudeli. Atceros pirms pāris gadiem kādā karstā vasarā mēs ar draugiem Vērmaņdārzā speciāli kaitinājām pašvaldības policiju ar tādiem dzērieniem. Bet šie neko padarīt nevarēja, jo likumā nekas nav minēts par bezalkaholisko alu. Tad kā ir ar veikaliem? Un pēc plkst. 22:00 arī nepārdod? Varbūt ja likumā nekas par to nav minēts, to paredz Maximas iekšējās kārtības noteikumi vai kaut kā tā?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • versatile

    13

  • Mezavecis

    9

  • Konstatators

    7

  • ediots

    13

Un kuru to vaino esošajā situācijā, pārdevēju, vai noteikumus? Starp citu, arī bezalkoholisko alu pārdot alko nodaļā, nevis pie sulām un limonādēm. Lai gan kvass arī mēdz būt ar grādiem. Visu nosaka noteikumi.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Kanibaals

Kopš kura laika vecums ir uz pieres rakstīts? Es tikai par to, lai pērkot alkoholiskos dzērienus dokumentus vienmēr prasītu. Kāpēc produktu saukt par alu, ja tas nav alus? Pērc iesalu un problēmas nebūs. Lai gan akcīzes marka uz bezalkoholisko alus pudeles vispār ir?

 

Par alu uzskatāms raudzēts alkoholisks dzēriens, kurš pagatavots no iesala un ūdens, pievienojot apiņus, kurā absolūtā spirta daudzums pārsniedz 0,5 tilpumprocentus
Labots - Kanibaals
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pasenos laikos, kad mācijos profenē kursā pirmajā un šnabi varēja dabūt apmaiņā pret kuponien (kuponu iepriekš pirku centrāltirgū no tantiņām)katrs izstāvot baigo rindu centrālunītī bija tāds kuriozs, ka kursabiedram pat sērkociņus neiedeva! Ta kā nekas dīvains!

Link to comment
Share on other sites

Situācijā es nevienu nevainoju un, kā jau teicu, nav taču grūti parādīt tos dokumentus. Tikai gribēju gūt skaidrību kā tur īsti ir pēc likuma un taisnības. Vienkārši kaut kā muļķīgi smieklīgi liekas tas viss.

Link to comment
Share on other sites

(Pašlaik alkoholisks skaitās raudzēts dzēriens, vīns vai starpprodukts ar vairāk nekā 1,2% alkohola un alus un alus dzērieni ar vairāk nekā 0,5% alkohola)

 

Likums "par akcīzes nodokli" šķirstāms, ja gribi precīzāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pārdevējam nav jāzīlē cik , kurš vecs , vai labi izskatās ( kas sunim asti cels ..... , :) ). tapēc arī noteikts, ja nav pārliecināts - japrasa un drīkst prasīt. un pirms cepties par kāda idiotismu, vajag mazliet apārstet savējo . tas ir izglītoties , un noskaidrot, kas ir alus, kas ir bezalkoholisks alus , kāda ir alus aprite. piemeram - alus — raudzēts alkoholisks dzēriens ar absolūtā spirta daudzumu virs 0,5 tilpumprocentiem, kas pagatavots no iesala un ūdens, pievienojot apiņus, un kas atbilst Latvijas kombinētās nomenklatūras kodam 2203, vai alus un bezalkoholisko dzērienu maisījums ar absolūtā spirta daudzumu virs 0,5 tilpumprocentiem. starp citu tani bezalko ar ir ap tiem 0,5. tā kā alus vien ir

Link to comment
Share on other sites

un tas ir normāli, ka jauniņa pārdevēja baidās kļūdīties un pat pārdodot rotaļu ieroci vai prezervatīvus labāk paprasīs, vai tiešām ir 18 gadi. Sak`, labāk kaut ko aizliegt klientam nekā pa galvu dabūt no vadības vai pārbaudes.

 

( piemēri sviestaini, bet nu domu sapratāt )

Link to comment
Share on other sites

Atslābstiet veči! Neviens nebūt necepas, tikai izrādīju nelielu sašutumu. Un dokumentu prasīšanu ģimenē vienmēr uztveram kā komplimentus. BET ir ļoti interesanti uzzināt kā ir pēc likuma. Teiksiet forumā nav īstā vieta kur meklēt pēc likuma, bet es jums teikšu ka te apgrozās pietiekami kompetenta publika kas varētu zināt atbildes uz maniem jautājumiem. Tādēļ palūgšu tos tūdaliņus kas neizprata lietas būtību un jautājumu paklusēt! Augstāk minētais alus bija Krombacher un uz šiltes skaidri un gaiši uzrakstīts alc. 0%, starp citu arī b/a Aldara alum nav virs 0.5% bet gan 0,4%.

Labots - aiko99
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Hu*ņa tā visa - neviens nevar aizliegt iegādāties bezšmigas alu 3 gadus vecam bērnam. Tas ir bezalkoholisks dzēriens - to var iegādāties pēc 22:00, to var dzert uz ielas, u.t.t. Ne reizi vien ir iets šim cauri piemājas Rimčikā :)

Link to comment
Share on other sites

P.S.

Nākamreiz sieva lai uztaisa traci - lai sauc vadītāju, e.t.c., un lai viņš paskaidro, kāpēc darbinieks ne pēc tēmas pieprasa uzrādīt dokumentus.

Patvaļa, ibio...

Labots - DAFUQ
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Nez' kādā psihiskā stāvoklī jābūt,lai tāda sīkuma dēļ celtu traci? Nu, ieraudzīja kasierīte uzrakstu '' Alus ",paprasīja dokumentu,baigais notikums...Man arī pēc 22:00 negribēja pārdot,parādīju ar pirkstu tos 0%,un viss kārtībā! Bet saukt vadītājus vai cepties,tur tak riktīgi slimam jābūt.

Labots - maritis
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Pastrādā tirdzniecībā - tad Tu sapratīsi, ka ir klienti, kuriem galvā ir skaidas - kasās par pilnīgiem sīkumiem un ne pa tēmu.

A šis gadījums būtu pa tēmu un principa jautājums.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ir strādāts.Nav šeit ne tēmas,ne principu.Ir nespēja mierīgi sazināties.Es tikai gribēju pateikt,ka normāls nosvērts cilvēks paraustītu plecus,parādītu ID un 0% alkohola un ar to viss beigtos.Pārējie sauc vadītāju,spiedz,cep topikus forumos u.t.t.

Labots - maritis
Link to comment
Share on other sites

maritis, izskatās ka Tu liec muguru vienmēr kad kāds grib uzkāpt uz galvas un kā tāds auns ļauj sevi cirpt un drāzt visos caurumos. Tieši to arī grib valsts, lai mēs kā auni paciešam visu un neuzdodam liekus jautājumus. Tā diemžēl mums vienmēr ir mācīts... maritis, lepojies, Tu esi priekšzīmīgs pilsonis, strādā, maksā un ne par ko nešaubies! Mūsu valstī viss ir kārtībā! ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es nerunāju par muguras liekšanu,es runāju par iejušanos kasieres ādā.Viņa sēž tur 12 stundas par smieklīgu algu,ir nogurusi,redz alu,paprasa ID.Jābūt ļoti kompleksainam indivīdam,lai par to ceptos.Veikalā ir tūkstošiem preču,viņa neatšķir īsto no bezalkoholiskā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Daudz vieglāk un labāk nerviem ir pasmaidīt, iedot dokumentus un par to vakarā pasmieties pie gumijas sievietes bezalkoholiskā alus glāzes.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Autor, tev bērni ir? Vai tu priecāsies, kad tavs sīcis ar draugiem 12 gados staigās pa ielu ar atavērtu bezalkaholisko alus pudeli, jo viņai takš alkohols zem 0,5% ?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nav te runa par to, kā būtu, ja būtu, bērni staigātu ar alu vai ne bla bla bla, nu muldēšana, loģiski ka slikti, bet nevajag jaukt P ar ozolu... runa ir par konkrēto gadīumu, ka pārdevēja neskatās un ir totāli neinformēta par veikalā atrodamajām precēm un to ko var un ko nevar. Nezināšana nav attaisnojums. Tiesības viņas labi zin, a pienākumus što to pašvaki...

 

Te nesen bija gadījums pa TV, kad šmigu nedeva kā pers.apl.dok. uzrādot ID karti. Vēl cilvēciņš bija stāstijis, ka lai nu palasa noteikumus, pirms sēžas pie kases, nē, tak ietiepušās bija aitas, redz viņa zinot tikai pasi un pravas. Nē, nu ar tādiem gudriem cilvēkiem, nu tur nekas nepalīdz, kā tikai paraugprāva ar veikala/maiņas vadītāju...

Loģikski, ka nepatīkami, ja esi atvilcies ar ID karti uz bodi un nekā cita līdz nav, labi apzinoties, ka to var uzrādīt kā pers.apl. dok un pārdevēja redz pofigā, neko nav dzirdējusi un vēl par umņicu taisās...

 

Tālāk sens un smieklīgs gadījums lokālā Maximā pie krievušākām. Vienam joku pasākumam pirku Mežezerus vairākus pudeļus, nu tak protams, pārdevējas "modrā" acs ieraugot attiecīgo pudeli vēsā mierā pieprasīja dokumentus. Šilti jau pofig, neskatamies. Lai arī gadi jau bija un pravas ar bija līdzi, es visupirms atvaicāju vai tad coca-coli pērkot viņas arī prasa doķus? :> Un ak tavu neražu, sūda bērnu limonāde tak izrādās, abloms ablomovičs... Pati nosarka aiz sava glupuma, un pārējie pircēji kopistiski ierēca.

 

Tak što nezināšana un nogurums ir forši, es ar darba šad tad esmu noguris, šad tad šo to nezinu, bet tas nav attaisnojums haltūrām. Pārdevējai/kasierei pox ir jābūt zinošai par to, ko bode tirgo un kā ar konkrētiem pirkumiem apieties. Ka iesala dzēriens nav alko, lai arī alus pudelē, ka Mežezers ir limonāde šampja pūdžā, tāpat ka olu pacinu pa lentu var pārcelt mierīgi, nevis aizmest (nah man jāmaksā par gogelmogeli, ja kasierei roku vietā ir āķi vai vīrs nedod), ka krējuma trauku var nolikt mierīgi u.t.t.

Labots - Konstatators
  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Nu tak par to jau runa,visi pasmejamies un šķiramies.Bet var jau savādāk-pārdevēju izdrāzt,veikalu nodedzināt,valsti nakuj.Visiem labi.Ale luja.

Labots - maritis
Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Vispār jau atkarīgs no tā, kā pārdevēja to pasniedz.

Kkad pērkot pērkot alu un sieru pārdevēja paprasīja ID.

Atrādīju. Pasmaidīja.. kompliments, žirgts izskatoties...acis starojot kā 16 gadniekam un kaut kas tāds.. :D

 

Pēc tam ZOOMā.. atkal alus + siers. Eju pie kases, saku, lai par sieru norauj no RIMI kartes... šī skarbā tonī (pieminot maģisko sistēmu) saka, ka nesanāks, jo alkohols. Saku - a nuka pamēģini. Šī - neies. Uzsvēru vēlreiz, tad pamēģināja, viss OK. Pārjautāju vai nesen šajā 'amatā' - neatbildēja. Viņa nesaprata to, kas man kā klienta kartes īpašniekam bija jāzin parakstoties saņemot karti - ar uzkrātajiem punktiem nevar norēķināties par alko.

 

Protams nepatīkami, ka pašam jāpamāca personāls, bet LV tas ir ierasts, ka visi pēc iespējas visu atsēž. Ja viņai pie krūtīm būtu 'māceklis' tad būtu savādāk.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Viņa sēž tur 12 stundas par smieklīgu algu,ir nogurusi,redz alu,paprasa ID.Jābūt ļoti kompleksainam indivīdam,lai par to ceptos.Veikalā ir tūkstošiem preču,viņa neatšķir īsto no bezalkoholiskā.
Vai tā būtu pircēja problēma? Manuprāt tā ir lieta, kas jārisina veikalniekam. Vispār konkrēti riebjas veids kā strādā leišu biznesmeņi.

 

Ja viņai pie krūtīm būtu 'māceklis' tad būtu savādāk.

Jelgavas rimčikā nu jau kādu mēnesi VISĀM kasierēm tādas bļembas pie krūtīm...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Labāk, lai lieku reizi uzprasa kā kādā reizē neuzprasa kam vajag. Man pašam dokumenti visā mūžā prasīti ir kādas 2x.. Pirmā reize bija kādus 3 mēnešus pēc 18 gadu sliekšņa pārvarēšanas.. otrā reize bija nesen.. Jelgavas Maximā.. aš pilnīgi nosarku sajuzdamies tik jauns : D Pasmaidīju, parādīju usjo..

 

Nesaprotu tos cilvēkus, kuri sīkumu pēc kasās.. ālējas.. utt.. visi taču esam cilvēki. Varbūt varam būt arī saprotoši pret to otru cilvēku?!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile
Nesaprotu tos cilvēkus, kuri sīkumu pēc kasās.. ālējas

Nu, neteiktu, ka prasība uzrādīt dokumentu ir muļķīga. Dokumentā ir informācija, kuru kasierei nav nepieciešams zināt, ārpus darba pienākumu pildīšānas - un bez vajadzības pieprasīt dokumentu viņa nedrīkst. Es nedotu.

Var jau, starp citu, aizfantazēties tik tālu, ka kasierei ir uzdevums tieši tavu pasi apsmērēt ar kādu izotopu - būsi viegli izsekojams :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@versatile, nu tak.. ar pirkstu aizslēp pk otru pusi.. nevajag jau meklēt sazvērestības teorijas, kur to nav..

 

Ak šausmas.. uzzinās tavu vārdu.. uzvārdu.. wow.. kad esi dzimis :D un? ko viņa pa tām dažām sekundēm var iegaumēt/atcerēties no tās info?

Link to comment
Share on other sites

versatile

Ja vajadzēs, atcerēsies. Vidusskolā kontroldarbu labi uzrakstīju pēc tam, kad 2-3 sekundes, bez sevišķa mērķa iegaumēt, biju pablenzis uz grāmatas lapu, pat zīmējumu ar kaut kādas lapas uzbūvi, ko redzēju pirmo reizi, pārzīmēju.

Nu nav, nav tiesību prasīt manu personas kodu visur, kur vajag, kur nevajag. Tai pat vidusskolā kaitināju skolotājus, bija kaut kādas ne ta aptaujas, ne ta kas, neatceros, bet puslīdz oficiāls pasākums, kur vecumu vajadzēja zināt - ilgi nācās skaidrot, ka manu personas kodu tur nafig nevajag, lai gan tika prasīts un abas daļas. Visa pārējā klase rakstīja, mol, ailīte tak ir. No tādiem arī rodas cilvēki, kas e-pastā "bankai" nosūta paroli un ieskenētu kodu karti.

 

Starp citu, autora situācijā es laikam pieklājīgi norādītu uz 0%, ja nelīdzētu, jau uzstājīgāk lūgtu pasaukt vadītāju. Ja vēls vakars, atstātu pudeli un, ja iespējams, pārējos pirkumus pie kases, un ar veikala vadītāju sazinātos nākamajā darba dienā. Pasi ikdienā līdzi nenēsāju, tiesību pagaidām nav, baltās par dokumentu netiek uzskatītas (lai gan "spēks" ir vienāds ar tiesībām, kas tāpat nekur nav noteikts kā personu apliecinošs dokuments, bet der pat tiesā). Ja piesietos par alkoholu, protams, traci neceltu.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ei nu miers! Aizklīst kāds uz likumiem un noskaidro - bezalko alus skaitās alkohols vai neskaitās. Ja neskaitās, tad prasīt dokumentus un uz ielas piekasīties pašvaldībniekiem nevajadzētu.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Starp citu, kasieres, kurām pārsvarā ir tikai vidusskolas/vienkārši vidējā/vidēja izglītība, noteikti ir trenētas uz lietu atcerēšanos.

Vidusskola trenē K.D. pabeigt 5 minūšu laikā, lai pēc tam var uz palodzes uzrakstīt visus uzdevumus un atrisinājumus un nodot tos tālāk citām klasēm.

 

Mani personīgi izbesī, ka maksimā neder mana Internacionālā Studentu Identifikācijas Karte, viņiem vajag pasi vai tiesības, bļin.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

versatile, drīzāk jārisina problēmas, lai ar pliku personas kodu nevar radīt jebkādas juridiskas sekas. Personas kods nav čibriks, kuru nevar rādīt nevienam.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Piekrītu Mr. Līkrocim. Mūsdienās uzzināt interesējoša cilvēka personas kodu ir vieglāk par vieglu. Pārāk daudzās vietās viņš pieejams.

Link to comment
Share on other sites

Bet īstenībā... kādas gan juridiskas sekas VAR radīt, zinot tikai vārdu, uzvārdu un personas kodu? Parakstu jau Tu noviltot nevari (vismaz ne tā, lai ekspertīze to atzītu par autentisku).

Link to comment
Share on other sites

Man gan patīk ja man paprasa, lai gan jau ar vien retāk un retāk, jo treišai desmits klauvē pie durvīm, bet pēc feisa nepateiks :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...