Jump to content

skandas JBL ES90


alusbundza
 Share

Recommended Posts

te jau runa bija par s400,kuras  alusbundža gribeja dazadi parvietot,bet nu tam nepalidzes nekada parvietoshana un jaunu tapeshu limesana,bet ja runajam par cilveka cienigam skandam,tad protams,ka tamlidzigi experimenti ir loti o.k.

Nesaprotu,kapec tik aktivs foruma biedrs,ka alusbundža jau sen nav tas rrr skandas pardevis kadam mehanizatoram un pats iegadajies,ko normalu,bet megina vel kautkur vinas celt...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ivo

    19

  • kevins

    33

  • alusbundza

    37

  • Luke

    22

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ar jbl e 100 viss ir kārtībā. Viņas ir jāuzlabo ,ja vēlas iegūt ko labāku.Es jau to biju minējis šeit forumā.Filtra pārbūve,ribu likšana,tapsēšana un vadu maiņa.To var darīt ,ja ir līdzekļi un tas attaisnojās proporcionāli sākuma ieguldījumam..Manā gadījumā ar to ir viss ok.Nav daudz tādu tipa skandu..tas ir domāts par jaudas/muzikalitātes/cenas attiecību..Piemēram polk audio rti 12,DALI concept 10,Canton ergo 611,klispch rf-7 u.c.

 

kāda tad ir atšķirība starp šiem produktiem??nauda-tikai un vienīgi..Klipsch rf-7 pāris maksā 1800ls.Es viņas dzirdēju salonā legato plus. Bija labi, bet nekas īpašs :D tā te var bezgalīgi mētāties ar banālajām frāzēm-kuras ir labākās tumbas? :D :D tā salīdzināšana ir pilnīgi absurda..Jūs taču to visi zinat.Ir te vēl viens biedrs forumā ,kurš lieliski izteicās par subjektivitāti :)

 

Vairāk pat negribās neko te rakstīt un skaidrot. Kāda tam nozīme :D

 

Šeit links ,kurā tiek modificētas DALI CONCEPT 10.

http://avforum.no/forum/diy-do-yourself/101450-oppgradering-av-dali-concept-10-a.html

 

Katrs var darīt ko un kā vēlās.Tikai priecājos par skaņas entuziastiem :)

 

Turklāt es savā sistēmā neesmu pamainījis tikai pastūzi..JBL klausījos ar visiem pēc kārtas :Pioneer a-616 un vēlāk ar a-777(tie ir standarta AB klases ampi).Atskaņotājs bija arcam cd-73.

Skanējums tiešām, mainījās ,gan mainot atskaņotājus ,gan pastūžus.Tā tam ir arī jabūt.Mainot komponentes mainās skanējums. Katras skandas ir ar savām īpašībām.Novēroju,ka tieši e100  pie lielāka skaļuma veiksmīgāk skan ar jaudīgāku pastūzi.Tas arī viss :) Ko var visi muldēt par to ,ka pietiek jau ar mazjaudīgu pastūzi ,lai skandas(ar augstu jūtību) ,labi skanētu.Protams tā ir Absolūtā taisnība,bet..Viss skan ļoti labi ar jebkuru pastūzi vidējos skaļumos un jaudās,Ja gribi ko vairāk vajag arī vairāk jaudas,labāku DF un kvalitatīvākas komponentes,Lūk jums citāts par kaut kādām tumbām:

 

"Good sensitivity combined with the 8 ohm nominal impedance makes these speakers perform well with even lower powered components. Pump them up with a large amplifier and they will give you as much sound as you can handle without breaking up much below 100dB."

 

 

Viss ir ļoti vienkārši. :)

 

 

Man bija integrālais a-777 un arcam cd73.Skanēja ok.Vismaz man tā likās,bet bija sūdzības par dzēlīgajām augšām.

 

Tagad  esmu ar skaņu ļoti apmierināts :)

 

Pioneer urushi M-73 class A/AB

Pioneer urushi pd-65

 

 

Priekšpastiprinātāja nav vispār.Jo ir cd/line level input un atsevišķš skaļuma regulators.viss skan pa tiešo.Nav nekādas regulācijas iespējas.Tikai cd un amps.

 

 

Pirms 3 gadiem man bija rrr s-400 un cita sistēma..Ja tā salīdzina ,tad būtībā skanējumā nekādas izmaiņas nav notikušas :D :D :D

 

vai arī mana sistēma ir pilnīgs s..ds

Labots - andys22
Link to comment
Share on other sites

(iepriekš apakšā saliec daudz spilvenu)

 

nu paldies,Tev,par to pashu :drinks: ...mes gribam Tev palidzet,a Tu...

 

 

 

 

 

Pioneer urushi M-73 class A/AB Pioneer urushi pd-65

 

perfekts komplekts,vizuali liekams blakus jebkuram hi-end izstradajumam :pooh_honey: ,par skanejuma gan nezinu,diemzhel nekad neesmu dzirdejis...vel vienigais varbut vajadzetu kadu turntabli? :)

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

alusbundza
.mes gribam Tev palidzet,a Tu...

gan jau tikšu galā....... kaut kāda saprašana ir un gaume katram savādāka 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 gadiem man bija rrr s-400 un cita sistēma..Ja tā salīdzina ,tad būtībā skanējumā nekādas izmaiņas nav notikušas :D :D :D

 

 

nu, diezvai tu objektiivi vari aprakstiit,  kaa skaneeja ta laika sisteema. tomeer laiks iet uz priekshu, saliidzinaat der tikai korekts a/b uz vietas. kas attiecas par tavaam jbl vs s400m, shobriid mums ir tikai alusbundzas komentaars, ka viss ir OK, tikai bass mazliet papluudis. Kam es ne paaraak ticu, zinot kas tajaa kastee iekshaa daraas. ......un te nav nekaada sakara ar paaris bljauriem, kam itkaa RRR nepatiik, bet gan objektiiva un konstruktiiva kritika

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Žēl ka Kevins netiek pie tām RRR klāt uz kādu testu. Alus jau droši vien negribēs ar tām savām kastēm pie kevins braukt? :sarkasms:

P.S. Ā, paga, tak šitam laimīgajam Dominator īpašniekam Mikam tač tādas bija, tad Kevins pie apciemojuma netika šamās apčolēt?

Link to comment
Share on other sites

paga nu Konstatator ---- es tak jau par S400m uzrakstiiju ko domaaju, tik nezinu vairs kuraa teemaa tas bija iekshaa .... un arii par daraamajiem darbiem taam akustikaam ...... Taa nopietnaak jaukt aaraa / meeriit nebija ne jeegas ne vajadziibas, jo iipashnieks aatri tika no vinjaam valjaa .....

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu nejau baigā jēga vai vajadzība, loģiski, bet nu intereses pēc jau varētu palūkot kādu mērijumu vai līkni kā viņas nekā neuzlabotas performē. Jo tas būtu jau kaut kas taustāmāks par laimīgā īpašnieka Alus subjektīvi poitīvajām izjūtām un atsevišķu biedru galēji negatīvajiem viedokļiem, kas pat iespējams ir bez reālas pieredzes, vienkārši riebjas un viss.

Bet redz, vai nu cena bija limonāde vai patiešām LV ir pilna ar s90 slavas apreibinātiem patriotiem, ja reiz tik ātri aizgāja tirgū tās s400m :D

Link to comment
Share on other sites

Nopietni runat un testet rrr izstradajumus?Tas butu tas pats,kas vakt kopa žiguļus un sakt testet kurs  "modelis" labaks...tas,ka es pie katras izdevibas pasmejos par rrr,nenozime,ka to ipashniekiem butu momentali jasak nervozi aizstaveties...katram ir lietas par ko patik pasmieties,man tas ir rrr,citam politika Latvija(par ko man personigi drizak raudat gribas)...

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nevajag vispārināt. Ir taču Giant'i, kas esot atzīti par ļoti labiem, kvalitatīviem izstrādājumiem. Cita lieta, ka arī cena par tiem tiek prasīta pietiekami liela, un cenā ap štuku buržujs arī sanāk jau oj ku labs. Un kam ir tāda nauda priekš stereo tumbām, tie jau nu zin ko no tām grib sagaidīt un tie ir citi cilvēki, ne tie kas s90 slavas reibumā vēl arvien domā, ka RRR ir krutākās tumbas visā Galaktikā...

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Alus

Tikai nevaig, pameklē forumā. Bija pat topiks, kur īpašnieks šamās stumdīja pa pustukšu istabu meklēdams labāko risinājumu. Gianti ir gana daudz apspriesti, biedrs Vitalii arī šamās ir testējis u.t.t

Kas ne pie viena nav bijis, tas ir tie FS Gold. Sen gribu uzzināt par ko tiek prasīti nepilni 1800Ls par pāri. Bet visi, kam ir gals RRR klusē kā partizāni un interesi neizrāda šamās ievilkt pie sevis uz testu...

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

a kas jaunam kondiķim var būt pa vainu, ja atbilst saviem parametriem kaut kas var izmainīties tikai laika gaitā

 

Ak, Dievs, dod man lēnprātību nelamāties par tik lielu tupumu, un apdomību neizteikt savas domas par cilvēkiem, kas runā lūk šādas dumības!

Iepriekš tika pieminēts gan labāks amps, gan CD aparāts, gan pat vadi, kas Andy esot labāki un, acīmredzot ietekmējot skaņu, bet par to, ka tumbu filtrā ir paši sūdīgākie kondīzeri (galīgie ģešovkas), bijis nebijis, jo ka tik atbilstot kaut kādiem parametriem, Ha!

Jūsu zināšanai ir gan nozīme tam kādi kondīzeri  ir tumbās signāla ceļā. Kā zināms elektrolīti ir lielākie sūdi, ko vien kāds var iedomāties ielikt.

Domājams, nav vērts atkārtot, ka puslīdz normālās akustiskajās sistēmās skaļrunim virknē izmanto polipropilēna kondensatorus, hiend akustiskajās sistēmās par super cap(us). Elektrolītus, ja izmanto, tad izmanto tikai "pret zemi".

Ja elektrolīti tiek izmantoti tumbās virknē skaļrunim, tas norāda vienīgi uz to, ka tumbas ir īsi sakot širpotrebs, un šaubos par to cik svarīgi ir, kas uz tām rakstīts RRR, Jamo vai JBL, imho.

Pāris linki uz pētījumiem par tēmu kā kondensatoru kvalitāte ietekmē skaņu:

http://www.hificritic.com/downloads/APassiveRole.pdf

http://wduk.worldomain.net/pdf/ClarityCap_Technical_Report.pdf

Lūk te cilvēks pat ir veicis kondensatoru salīdzināšanu:

http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html

Lūk tādi izskatās augstas kvalitātes kondensatori:

http://www.troelsgravesen.dk/super-caps.htm

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu Luke.Bet vispār tā ir tāda smalka lieta.Patērētājs ,kad pērk skandas nezin kāds ir crosovers un tā sastāvdaļas.Var izlasīt info par to ,bet cik patiesībā kvalitatīvi ir tā komponenti neviens nezin. Par to lielo nozīmi vienmēr esmu bijis pārliecināts.

Te atkal spēlē lomu--nauda.Nauda par kuru ražo tumbas utt.Te jau forumā par to arī ir bijusi saruna.

 

 

Tas ir tikai finansu jautājums,lai varu pilnveidot savas jbl.pamat sistēmu nomainīju un tas bija dārgi.Pagaidām jāpierimst :D  Ir daudzas foto ar manu e-100 crosoveri un man ir arī pilnīga crosovera shēma ar visiem datiem.To visu atlieku uz vēlāku laiku.

 

Vēl man pat plauktā stāv  CD pioneer  PD-65 upgrade paka(output stage).Tur tieši ir divas detaļas.To vēlāk izdarīšu .Vedīšu pie meistara,lai nomaina detaļas.

 

Katrā ziņā skanējums visam kopā jau tagad man ļoti ļoti ļoti patīk ..To visu uzlabošanu darīšu tikai tāpēc,ka ticība saka ka var būt vēl labāk :) :)

 

 

Runājot par Giant,tad zinu  cilvēku Rīgā,kas ir dikti apmierināts ar viņām :)post-91105-0-79114600-1361140937_thumb.jpg

Labots - andys22
Link to comment
Share on other sites

tas ulzbojuma kits imh izskatās pēc parasto elektrolītu nomaiņas pret bipolārajam...zaļi vismaz tajā bildītē viņi izskatās...

Link to comment
Share on other sites

Toties gan jau ka tas kits savus simts zaļos maksā, vai ne? Varu par 25 LVL nomainīt, izmantojot Čardaša sudraba lodalvu, totāls haiends!

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Ceturtdien biju iegājis pie JāņaP aka JJP. Jamam plauktā stāvēja Bennic kondīzeri, kurus būs kādreiz no viņa jāiepērk, lai pamēģinātu. Tā nu šodien bišķiņ pagooglēju, jo interesēja kā šie reitojās. Viedokļus par to, cik tie labi īpaši neatradu, bet nejauši uzdūros vienam diezgan interesantam linkam gan: http://jimmyauw.com/2010/04/24/observing-inner-and-outer-foil-of-some-popular-capacitors/

Tiesa gan, jāpiekrīt Kevina iebildumiem attiecībā uz to, ka šajā testā nav redzams cik ļoti šie trokšņi ir pamanāmi attiecībā pret reālu ieejas signālu..

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Jamam plauktā stāvēja Bennic kondīzeri, kurus būs kādreiz no viņa jāiepērk, lai pamēģinātu

Kur tad tu viņus taisies mēgināt - tumbās lodēsi vai kur citur?

Mans uzskats - polipropilēns, viņš arī āfrikā ir polipropilēns. Cenu pa lielam nosaka uzraksts un haiendisks izskats. Iekšas "pa lielam" jau tās pašas...

Link to comment
Share on other sites

PP ir PP, bet tpt labaakajiem un sliktaakajiem exemplaariem taapat kvalitatiivie parametri meedz atshkjirties par 2-3x un liidz pat 10x , kaut protams nav saliidzinaami ne ar poliesteru ne bipolaarajiem . Tas jau taapat teikt, ka visas mashiinas ir vienaadas, ja brauc ar benziinu ...

protams, iestaastiit alunbundzam, ka vinjam filtraa tagad jaaliek PP, vareetu buut mazliet pagruuti, turklaat , diezvai tas arii vajadziigs, njemot par pamatu konkreeto skaljrunju, kuraam tas filtrs tiek taisiits, kvalitaati. Tur galvenais buutu saakumaa pamatlietas savest kaartiibaa .....

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

 Nu tas mans cepiens jau bija par to JBL tumbu filtru. Kā noprotu, lietotāja Andys22 attieksme pret savu audio sistēmu ir ļoti nopietna. Tā kā ļoti iespējams, ka viņš pat varētu tos kondensatorus kaut kad nomainīt..

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

Ļoti labā stāvoklī, no Vācijas. 
  Marka:  JBL Hp 530

Jauda 200W - par mazu

Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

Tas izmērs tām JBL tumbām varētu būt mānīgs. Ja neko nejaucu, varētu būt, ka šīm tumbām ir divi 8" subbasa skaļruņi bandpassā kastes iekšpusē un tas priekšējais upper basa/midrange skaļrunis spēlē no 120Hz līdz kādam 1kHz vai kaut kā tā..

Link to comment
Share on other sites

Nav runa  precīzi par šiem modeļiem, bet kā jau te iepriekš rakstīja - bass ļoti labs, par augšām nu tā..... Pēdējā laikā ļoti daudz ir sanācis ņemties un skaņot tieši JBL skandas - nav slikti. Skaļums labs, jā ir problēmas ar augšām, bet tā vispārīgi noteikti iesaku. Savas JBL darbinu ar QSC, bet tas jau cits stāsts.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
jā ir problēmas ar augšām

nezinu, kas jums pa problēmām

Andim vis super skanēja, pie tam viņa Pionierim nav iespējams neko pieregulēt - ne basus, ne augšas  

Link to comment
Share on other sites

Luke, Andys, ja ir kaada normaala bilde ar to jbl krosu, luudzu iemetiet man ..

Alusbundza-- par uznjemshanos --- par sho mees jau runaajaam, atceries .. ? runa ir par pasiivu 4 joslu krosu ...... kas pat leetaakajaa variantaa nebuus leets ....

Link to comment
Share on other sites

Njā, pat es, kam no krosoveriem pavisam maza sajēga, pirmajā acu uzmetienā sapratu, ka vārds "sūds" būtu vēl ļoti maigs apzīmējums tam filtram...



kāda starpība kā TAS saucas- RRR, Jamo vai JBL.. 

RRR tie filtri bija par kārtu labāki... 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...