Jump to content

skandas JBL ES90


alusbundza
 Share

Recommended Posts

Sveiki, tā kā man ir parādījusies interese par šīm skandām, tad gribētos uzzināt to forumiešu viedokli, atsauksmes, kam ir lietošanā šādas skandas: JBL ES80, JBL ES90, JBL ES100, ar kādiem pastūžiem šīs skandas darbiniet, kāda ir tirgus cena, un varbūt kāds būtu tik laipns un piedāvātu paklausīties , lai galu galā saprastu, ko tie spēj un būtu man vērts iegādāties. Paldies par izsmeļošiem komentāriem.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ivo

    19

  • kevins

    33

  • alusbundza

    37

  • Luke

    22

Top Posters In This Topic

Posted Images

Konstatators

Книгу не читал, но мнение имею... :mrgreen:

 

t.b. klausījies neesmu, bet ir dzirdēts, ka diez ko detalizēti vis neskan, plus kaut kādas metāliskas zvanošas augšas štoļi? Ja kaut ko konkrēti nejaucu, biedrim Ivo vai tik šitādas ir/nebija? (vai kādam citam?) Bet nu tesiens jau laikam ir gan tīri tā neko. Un tavā muzikālajā gaumē laikam arī nebija Etta James vai Kay Starr, tad tev tie droši vien liksies mazsvarīgi faktori... :)

 

 

 

zem šī neparakstos, labojiet manus maldus... :D

Link to comment
Share on other sites

Ja kaut ko konkrēti nejaucu, biedrim Ivo

Jauc gan, nebija :) JBL galīgi nav tas pats kas JMLab aka Focal...

Par klausīšanos - vai tad pie tirgotāja nav iespējams paklausīties?

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Tas, ka tev tagad Fokāļi mājās, to zinu, bet nez kapēc likās, ka tev bija arī tie JeBāĻi kaut kad. :mrgreen:

 

nu tad ja ne tev, tad kādam citma foruma biedrim točno bija ES90 (nē, laikam bez s), tik kurš tas bij...

Labots - Lemberghini
Link to comment
Share on other sites

andys22 ir kas liidziigs, bet vinjsh ir siguldaa

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Par klausīšanos - vai tad pie tirgotāja nav iespējams paklausīties?
nevienu tirgotāju neesmu atradis
Link to comment
Share on other sites

A kā tad domā nopirkt, ja neviens netirgo???

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Negribi labāk par to naudu labas plauktinieces, kā reiz ir daži tādi gabali, kas man patika kā skan uz plaukta akustikas.

Link to comment
Share on other sites

maza izmeera izstarotaajiem vienmeer buus priekshrociibas aatrumaa un niansees pret lielaakaam akustikaam.

Link to comment
Share on other sites

Nu, ZF skaļruņa un kastes izmēram ir tieša korelācija ar zemā gala korektu atskaņošanu, vai ne tā?. Ko dos ātrums un nianses ja (kā mana lielā meita saka) smagais roks skanēs kā opera?

Nu, OK, ja klausās tādu muziku, kur basi nav aktuāli, tad varētu derēt.

Link to comment
Share on other sites

taas nu gan ivo ir mulkjiibas. tad vismaz var izshkjirt, ka tajaa rokaa ir dazhaadas gjitaaras, nevis viss vienaa putraa. [ tipiska atshkjiriiba piem starp leetu 2 joslu un korektu 3 joslu ]

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Paga, vai tad visas 2-joslu skaitās lētas un sliktas? Kaut kur, liekas, lasīju par 2-joslu sistēmas priekšrocībām pret 3-joslu. Protams, iet runa par salīdzināmu cenu kategoriju. Bet nu OK, iespējams, runāju muļķības, neesmu iedziļinājies akustikas niansēs.

Link to comment
Share on other sites

ivo. nu panjem 8'' +tweeteris vs 8'' + midrange + tweeteris, pienjemot, ka 8'' un tweeteris ir nemainiigie lielumi. Viss diapazons, kas tiek atnjemts 8'' midrange zonaa, deelj midranges paliek aatraaks nianseetaaks taa iemesla deelj, ka midrange kaa likums buus vieglaaka. Tas pats attiecinaams uz piikstuli, kuram atnjem zemaakaas F, tas speelee vieglaak, jo tam vienkārši nav liekas slodzes taa zemajaa galaa .

Un es te nemaz nerunaaju par gadiijumu, ka kroseejot to 8'' zemaak, var izveeleeties tikpat labi 8'' ar labaakiem ZF parametriem, jo taa skaneejums vairs neietekmees tik ljoti midrange diapazonu, kaa tas notiek 2 joslu sisteemas gadiijumaa. Otrs --> var izveeleeties vieglaaku piikstuli, mazaaku, ar augstaaku Fs, jo nav vairs aktuaali novilkt to maksimaali zemu liidz 8'' daliijumam....

Es te nerunaaju par visaadiem dual concentric vai westminstereem, bet par prastaako zemaa/ videejaa segmenta akustikaam.

2 joslas priekshrociiba vieniigi vareetu buut taada, ka visa josla ir vienaadi leena vai aatra, nav taadas izklupiena sajuutas, kaa kaadaas sliktaakaas 3 joslaas, kad piemeeram wooferi ir paleeni, midrange ir aatra, un piikstulji atkal ir izpluudushi .... Ar 3 joslaam nemaakuliigam taisiitaajam/ razhotaajam ir vieglaak visu salaist d-aa [ neizmantojot liidz galam katra individuaala skaljrunja potenciaalu ] un nedabuut iipashi labaaku skaneejumu par korekti uztaisiitu 2 joslu....

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, taisnība ir. Bet tā iemesla dēļ, ko rakstīji pašās beigās, droši vien būtu jāizvairās no lētā gala 3-josliniecēm.

Bet atkal jautājums - kādēļ liela daļa akustikas, kas šobrīd tiek ražota tomēr ir 2 vai labākajā gadījumā 2,5 joslu, arī grīdenieces? Tikai dēļ cost saving? Arī mani fokāli skaitās 2,5 joslu. Nesmu jaucis un skatījies, kādā veidā būvēti filtri, bet pieļauju, ka 1 vooferis izmantots priekš ZF, otrs priekš midrange. Bet tad kādēļ viņas skaitās 2,5 nevis 3 joslu?

Link to comment
Share on other sites

tpc ka midrange nav midrange, bet tas pats woofers , kas speelee pilnu joslu. apaksheejais ZF ir nodaliits zemaak, jo nevar attaaluma attieciibu deelj ar augstaako joslu korekti summeeties un taisa putrinju krosa diapazonaa

Link to comment
Share on other sites

............kārtējā topa beztēma.......:p

...līdzīga tv6 overtaimtv...

 

Kura alusbundža skan labāk?

Saspiežot pilnu?

Saspiežot pustukšu?

Saspiežot tukšu?

Link to comment
Share on other sites

nevienu tirgotāju neesmu atradis

http://www.jurgostehnika.lv/lv/jbl/itemlist/category/65-skalruni-jbl-mājas-augstas-veiktspējas-skaļruņi-jbl.html

...un pats neaizmirst uzrakstit,kad busi kadu Jbl paklausijies...cik es paris modelhus esmu dzirdejis,tad viennozimigi varu teikt,ka bass ir loti labs...

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Konstatators
Es te nerunaaju par visaadiem dual concentric vai westminstereem

 

Labāk pastāsti tomēr, jo es kā kārtīgs audio diletants īsti nevaru saprast, uz kā rēķina tad tie dual concentric skan tik akūni labi, ja tas pēc būtības ir īpatnējs 2 joslu risinājums, wooferis/midi lielais un pīkstulis vidū. Pie skandu cenas n štukas 3 joslu dalījuma pārākums sāk cancelēties? :)

Link to comment
Share on other sites

jbl e-100 divi mīnusi:

1.pietrūkst dziļā basa.

2.augšas tiešām ir asas un metāliskas.

 

Kopumā ļoti ļoti jaudīgas un ātrs,precīzs bass+labi vidi,bet augšas ne tik.baigi Grūti pielāgot un atrast piemērotu telpu.Negribu tagad neko teikt iepriekš,bet ir plāns,ka novērst mīnusus.

E 100 frekvenču diapazons ir 33hz-20khz.Pirkšu labu sabvūferu(diapazonā no 250-350ls lietotu),kas dos man zem 33hz(dziļā veida basu).Un skandas došu profesionālai pārbūvei.(protams pa naudu) budžetu rēķinu 150-280ls.Kā jau teicu negribu nekādi plātīties ar domām un idejām,kamēr tās nav reālas.Pagaidām gaidu kad nostabilizēšos naudas jautājumos.Kad būs nauda,tad runāšu reāli(cerība uz dažiem labiem foruma biedriem).Lūdzu nevajag pārmest,ka labāk pārdot un piemest un pirkt jaunas.Pārbūves budžetu esmu detalizēti paredzējis tā,lai pēc tam ar visu pārdošanu nākotnē nebūtu zaudētājs.Jūs jau neviens nezinat kā un pa cik es tās skandas dabūju...Jaunas 2006.latvijā maksāja 680ls(pāris).Tagad lietotas gandrīz nekur nav pieejamas.Reti kurš pārdod tieši e 100.Ir redezētas e80 un e90.Cena lietotām no 290-350ls(pāris).Un tas nav pārcenots.krievijas tirgū cenas tādas arī ir.Arī e-bay.Un arī latvijās ss.lv reti bet parādās e90 pa 280ls(pāris).Ir cilvēks kas gatavs jau tagad pirkt pa 320ls.Es viņas vienkārši nepārdodu.

Pie manis var ienākt ciemos.esmu rigā(centrā) ar visām jbl.Man ir daudz ko stāstīt par savu personīgo pieredzi audio jomā.Un tiešām katrai lietai ir ļoti liela nozīme sistēmā.Gan vadiem,gan visam citam.Esmu salidzinājis ar canton,warfedale,paradigm,radiotehniku u.c.Man ļoti patīk sava sistēma.Tomēr vēl vajag pārsimts latu pilnīgai laimei.

Reti ir tādas lielās,jaudīgās tumbas.Esmu skatījies uz polk audio rti 12,dali concept 10,klipsch rf 7 un citām.Protams ir labākas tumbas.Bet katram savs.Darbināt vajag viņas ar lielu , tīru jaudu.Tikai tad būs skaņa.Ļoti jūt kādu cd klausās.Vai oriģinālo cd vai mp3.

e 100 ir vecā sērija.es 100 jaunā sērija.Tās var nopirkt tikai jaunas.Cena ap 650-700ls(divas).Nekur nav redzētas tigojamies lietotas.

Iespējams arī pārdošu un piemetīšu un pirktu kādas citas jaudīgās tumbas.Nezinu pagaidām.Reti tādas tumbas dabūt var ,kas atbilst manai vīzijai par skaņu.Cervin vega tomēr nē,vairāk tad dali concept 10 vai citas.visu izsaka nauda.. :D

Labots - andys22
Link to comment
Share on other sites

Jā ar to,kas profila bildē pioneer a-777.Tepat forumā ir arī bildes par manu sistēmu.

Link to comment
Share on other sites

Viens reklama.lv pusgadu tirgo pioneer A-717...piedavaju realu cenu(150 Ls) :) bet shis laikam apvainojas...

Link to comment
Share on other sites

viņš viņu pat īsti negrib pārdot.jo viņš ir vērtīgs.Ar to cilvēku esmu runājis.Viņam mājās ir arī 1250w velodyne sabvūfers. :D.tas maksā ļoti dārgi. :D to man kārojās :D

Ko jūs visi tik ļoti iespringāt par to cenu šim pastūzim.Nu maksā viņš savus 170-200ls.(atkarībā no stāvokļa).un man nav žēl par viņu tādu naudu maksāt..Manējais ir kā no rūpnīcas. :) Kam vajag tādu pastūzi,lai viņš tad pamēģina nopirkt kaut kur lētāk.

e baya cena viņAM 260-340eur.Esmu bijis Igaunijā.Tur bija hi-fi vintage veikaliņš.Dažādi aparāti tirgojās.šis arī tur bija.270eur.

Pirms kādiem 2 gadiem bija ss.lv 717 ielikts pa 140ls.Nu un kas bija?????Nopirka tajā pašā dienā pēc pāris stundām

(es nepaspēju) :D

Link to comment
Share on other sites

Labāk pastāsti tomēr,

uz 100% patiesiibu nepretendeeju, bet tam pamataa kaa parasti ir ljoti ljoti labi skaljrunji, bet visaadaam tur peecskanjaam, thd un imd, bet pats galvenais ir tas ka vinji tachu ir pointsource---> tb --- spoles vinjiem atrodas vienaa attaalumaa no muusu ausiim, means, ka viss spektrs naak no 1 punkta, nekur neinterfereejas . nav / nevajadzeetu buut nekaadiem faazu kropljiem / atstarojumiem, saliidzinot piem ar leetaakiem koaksiaaljiem . Kas attiecas uz taam spoleem. Ir veel paaris razhotaaji, kuri arii 3 joslu sisteemaas taa praktizee, ka spoles atrodas vienaa plaknee [ vienaa attaalumaa no klausiitaaja ] . Kopaa ar tieshaam labiem skaljrunjiem, taas kastes arii skan , veidojot fantastiski dzilju un preciizu image [ atshkjiriibaa no daudzaam videejaa liimenja kasteem ] .

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

Nosauc,Kevin,please dazhus 3 joslu sistemas konkretus modelus ,kuri atbilst Tevis ieprieksh minetiem kriterijiem...

Link to comment
Share on other sites

Ir redzētas kastes, kurām reāli priekšējā plakene ir slīpa, lai panāktu vienu plakni par ko Kevins runāja. nezinu par 2.5 joslām, bet manām nission reāli ir 2 joslas - augšas un (vidi/apkašas - uz abiem vienādajiem wooferiem).

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Pamatā jau daudzas firmas spēlējas ar to signālu savākšanu pēc laika un fāzes, taču laikam vieni no šeit zināmajiem būs Focal ar savām Utopia http://www.focal.com/en/home-audio-loudspeakers/utopia-iii.php nu un vēl guru šajā jomā ir Wilson Audio http://www.wilsonaudio.com/product_alexia.php Wilson Audio diemžēl ir ļoti nepaceļams lielums, taču pēc skaņas kvalitātes ir maz ražotāju, kuri spēj ar viņiem konkurēt.

Link to comment
Share on other sites

Nu, utopijas jau arī nav diez ko ceļamas parastam muzikas mīķlotājam :D

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

andys22, nu un kā tavas skandas uzvedas pie dažādiem mūzikas stiliem? roks, (zz top) trance, klubņiki, . s400m ir domātas priekš mūsdienu jaunatnes (gribētos pat teikt , ka skan ļoti labi pie 60% - 70% skaļuma), bet kad es gribu paklausīties zz top, skorpions un tamlīdzīgus gabalus, tad kaut kas pietrūkst , un man patīk tikai grīdenieces

 

paga spečuki, jūs gribat teikt, ka plauktinieces ir labākas par grīdeniecēm, tam nu es nekad nepiekritšu

Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

Kā tu nesaproti - plautinieces vieglāk panest, nevajag meklēt speciālu vietu, var uzbāzt uz sekcijas utt., tādēl arī labākas :D

Link to comment
Share on other sites

a man patīk meitenes īsos bruncīšos, tas ir plauktinieces

piemēram vokālam, manuprāt, grīdenices nāk tikai par sliktu

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

IMO, ja patīk liels skaļums un vajag basus, kas tricina šķīvjus sekcijā, tad nekādas plauktnieces neder. Jā, pastāv 2.1 konfigurācija, bet tas atkal stereo faniem var nešķist baisi laba ideja.

Plauktnieces manā skatījumā der ja klausās tām piemērotu mūziku (lasīt - to, kas nav bumm bumm) un ja ar vietām pašvaki. Un vēl tas, ka par to pašu naudiņu plauktnieces iznāks par plauktiņu kvalitatīvākas, nekā grīdnieces.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Biedri 1277 raksti Pievienots Pirms 4 minūtēm a man patīk meitenes īsos bruncīšos
man arī patīk, ar to citēšanu šet ir proiblēmas, es uzskatu, ka plauktinieces der tikai daudzīvokļu māju iemītniekiem, privātmājās tikai kārtīgas grīdenieces, lai peles neieviešas Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

Pa lielam plauktinieces no grīdiniecēm atšķiras pirmām kārtām ar kastes tilpumu. Tā kā bieži vien grīdinieču tilpums ir vairāk pietuvināts optimālajam tilpumam priekš vūfera kā plauktiniecēm, biežāk arī gadās, ka grīdiniecēm ir dziļāks bass un arī dziļāka skatuve.

Ar grīdiniecēm ir vienkārši- nopērc, noliec uz grīdas un klausies. Plauktiniecēm, ja nepērk skandu palikņus, ir jāizdomā uz kurienes tās uzlikt, lai būtu sēdoša cilvēka ausu augstumā, vienādā attālumā un vienādā leņķī pret klausītāju, arī puslīdz simetriskā novietojumā telpā. Visbiežāk kā risinājums ir plauktinieču skandu paliktņi. Tādā gadījumā plauktinieces reāli aizņem tik pat vietu kā grīdinieces. Arī cenas ziņā pa lielam tas pats vien sanāk. Ar to pirmo reizi saskāros pirms gadiem 10 kad komplektēju savu pirmo AV sistēmu. Frontiem paņēmu Phonar Volume 2 grīdinieces, surroundiem paņēmu Compact 2 (tieši tādas pašas kā grīdinieces, tikai attiecīgi nevis 90 cm augstas, bet uz pusi zemākas). Izdomāju kā nekā par 90 latiem lētākas. Pēc tam, kad par plauktinieču statīviem samaksāju 60 vai 70 latus (tagad veikalā labi statīvi maksā stipri dārgāk, tāpat kā tumbas), sapratu, ka nekāds lielais ietaupījums nav sanācis. :D

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

Neliels off par aizmirsto fiziku.

Kas ir pareizi: 8 omi no pastūža ar 4 omi ar tumbām vai 4 omi no pastūža ar 8 omi tumbām? Samulsu par tiem omiem...

Sory...

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

luke, un kārtīgām grīdeniecēm ir skaņa kā kā krievi saka: ojomnaja muzika, un man arī tas patīk

Link to comment
Share on other sites

Jāatzīst, tā pa lielam man vizuāli plauktinieces uz statīviem patīk labāk nekā grīdinieces.

Bet nevajadzētu pretnostatīt vienas otrām, mēs te varam padiskutēt un uzskaitīt plusus, mīnusus, bet rezultātā tā vairāk ir gaumes lieta, nevis sliktākas vai labākas.

 

Toties tonalitāte plauktiniecēm ir dabiskāka, manā dzirdējumā.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

Zikzak, lasi un iegaumē: tumbām nekad nevar būt mazāki omi ko var dot ārā pastiprinātājs, var slēkt klāt ja tu negriezīzi uz pilnu klapi, bet parasti tā nenotiek, jo štīmē vienmēr griežam līdz kroplim un tad pastūzim čabaš

 

Kā tu nesaproti - plautinieces vieglāk panest, nevajag meklēt speciālu vietu, var uzbāzt uz sekcijas utt., tādēl arī
tas nav attaisnojums Labots - alusbundža
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...