Jump to content

Skandas mājas ballītēm


Ralpyy
 Share

Recommended Posts

Ivo. tas jautaajums tev ir jaauzdod razhotaajam, un cilveekam, kas taas kastes buuveeja, ne man ....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • kevins

    60

  • Ralpyy

    30

  • Partyman

    26

  • alusbundza

    27

Top Posters In This Topic

Posted Images

Par ss.lv sludinājumu:

Cilvēks, kas būvēja kastes, ir satikts pāris reizes. Varu iedot telefonu. Dzīvo Rīgā, Pleskodālē. Uzskata, ka māk būvēt skandas. Nevaru komentēt, neesmu tuvāk pazīstams. Vienīgais - ja paskatās tos ampus zem skandām, tos gan pazīstu :)

Link to comment
Share on other sites

Interesanti,kadel jaexperemente ar rrr un pasdarbnieku razotam skandam ja ir parbauditas vertibas...

Link to comment
Share on other sites

Eksperimentēt ar pārbaudītām vērtībām?

maksat 300 ls par rrr skandam ir tas pats,kas pirkt viltotas jeans par origanalu dzinsu cenu...

Link to comment
Share on other sites

Nu, buržuju pārbaudītās vērtības, jaunas, ar nav lētas. Bet ja kādam tās rrr jau ir, kāpēc ne, painteresēšanās taču neko nemaksā. Protams, ja S400 gadījumā jāpartaisa korpuss, droši vien nav vērts, bet kādām mazākām uzlabojumi varētu ienest jaunu dzīvību.

Link to comment
Share on other sites

Tas tumbu tirgonis, kas tirgo taas tumbas ssaa, ir vislielaakais sharlataans, kas uz doto briidi ir man paziistams. Vecis njem kaut kaadus skaljrunjus, liek uz dullo kaut kaadaas kastes un sit gaisaa. Redz kur vinja maajas lapa: http://tumbas.times.lv/ Taisa triampingu un lieto aktiivo krossoveru taapeec, ka jamam nav ne mazaakaas nojeegas par to kaa darbojas filtrs. Tiesa gan, zinaataaji maak staastiit, ka jams veel joprojaam cer, ka kaads vinjam uztaisiis universaalo pasiivo filtru, kas der visam. :D

Esmu nopircis vienu vinja "uzlaboto" izstraadaajumu par skaljrunju cenu skaljrunju deelj, protams. Kas tajaas basa un parastajaas kastees iekshaa notiek, buutu interesanti paraadiit fotograafijas, slinkums tik fotoaparaatu mekleet. :D Uz vidiem tajaas tumbaas ir GD3030 vai kaa to krievu skaljruni sauca, piikstulis, kaa Kevins jau mineeja ir leetie pro Selenium par paardesmit latiem gabalaa.

Saakumaa es vinju pat piecietu un piemiedzu acis uz to kaa vinsh man staasta par to cik liels vinsh ir specs, liidz briidim, kad jams saaka izteikties par izstraadaajumiem, pie kuriem es straadaaju tajaa briidii. Ar to mana pacietiiba beidzaas un es vinjam pateicu gandriiz vai visu, ko es par vinju domaaju. Peec tam uz kaadiem paaris meeneshiem no vinja bija miers. Nesen atkal jams man zvaniija, gribeeja nopirkt no manis vienus skaljrunjus un atkal stulbi izrunaajaas. Shoreiz gan es nepaspeeju pateikt vinjam ko par vinju domaaju. Kaa izteicu vienu epitetu - nosaucu vinjuu vienaa vaardaa, kas skan liidziigi foruma biedra Ediota nikam, taa vinsh teica "labi, chau" un taa muusu saruna beidzaas. :D

Attieciibaa uz piedaavaatajaam tumbaam, peec pieredzes varu prognozeet, ka peec kaada pus gada cilveeks, kursh buus sho sisteemu nopircis, meegjinaas tikt no taas valjaa par pastiprinaataaju un skaljrunju cenu. Es ar vienreiz gandriiz vai nopirku luuk sho izstraadaajumu http://tumbas.times.lv/c-170.htm par 200 latiem korpusu deelj. Tik sapratu, ka tas korpuss man tomeer iisti nederees. Aa, starp citu, tie korpusi vinjam nav lakoti, bet gan apliimeeti ar papiiru.

Par to Dinaudio kaut kur ir dzirdeets, ka taa pamata doma esot, lai neveidotos tik daudz agriinie atstarojumi, aciimredzot no griidaam. He, tumbaam 5 joslas, bet bass ar midrange nokrosseets 800 hercos. :D

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu vo, saskrēja te visādi tehniski domājoši pragmatiķi un nolika Reiņu Volda (vai Voldu Reiņa? :>) hi-end2 tuNbas zemāk par zāli :mrgreen:

 

Sanāk ka šams ir izveicīgs galdnieks, kas naglo kopā smukus korpusus ar nenosakāmas izcelsmes skaļruņiem nenosakāmās kombinācijās ar tikpat nenosakāmu rezultātu?

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Par to Dinaudio kaut kur ir dzirdeets, ka taa pamata doma esot, lai neveidotos tik daudz agriinie atstarojumi, aciimredzot no griidaam. He, tumbaam 5 joslas, bet bass ar midrange nokrosseets 800 hercos

 

Jā ,interesanta kompānija. Gribēsi zināt parāk daudz kāpēc tā, pretī dabūsi šo (no viena cita modeļa apraksta):

 

Technical Specification:

 

We consciously abstain from publishing technical specifications, as they give absolutely no information about capacity and playback quality in general.

Experience Dynaudio live, you will be thrilled.

 

To gan es viņu arhīvā vienam modelim uzgāju, bet daļa tasinības droši vien ir.

Link to comment
Share on other sites

Nu pa lielam tas Valda koncepts ir skaidrs un ļoti vienkāršs. Parasti tās ir trīs joslu aktīvās sistēmas, kurām tiek uztaisītas max lielas slēgtās kastes, iebāzti kaut kādi skaļruņi, basinieks nokrossēts ar videnieku ar kārtu pie 100Hz, videnieks ar pīkstuli - ap 10kHz neatkarīgi no tā vai tas videnieks līdz tiem 10kHz velk vai nē. Savādāks noformējums, izņemot slēgtās kastes "neskanot" (nu, protams, lai fāzgriezēju "uz dullo" uztaisītu, tur ir pamatīgi jānoveicas..) Nekādas skaļruņu līknes korekcijas, protams, nekad netiek veiktas. Mērījumi, protams, nav nekādi- ne skaļruņa parametru mērījumi, ne AFR mērījumi. Vienīgais, ko viņš māk- nomērīt skaļruņa rezonanses frekvenci.

Tā kā esmu ķidājis vienas viņa "uzlabotās" tumbas, māku stāstīt, kas tur pa lielam iekšā notiek. Tātad basa skaļrunis pamatīgā kastē (konkrētā piemērā kaste ap 230 litru iekšējais tilpums), kurā 15" midbass. Kastes taisītas no pietiekami bieza finiera, pietiekami masīvas (tā arī pa lielam ir vienīgā lieta, kas ir ok", papildus stiprinājumi (rasporkas) netiek likti). Tālāk iekšā kastē ir "firmas noslēpums". Tas firmas nolēpums izskatās tādā veidā, ka iekšā kastē nav nekāda pakojuma. Aiz midbasa skaļruņa groza kastē tiek ieķīlēts baļķītis ~15-20cm diametrā, aiz tā baļķīša vertikāli nostiepta tāda kā ruberoīda bura. Redz, tas baļķis izkliedējot tos skaņas viļņus un tamdēļ kastē nerodoties stāvviļņi. :D Midrange kastē, protams, pakojuma nekāda nav, jo tas "bojājot skaņu".

Tās konkrētās tumbas, kuras iepriekšējais saimnieks man ar lielāko prieku pārdeva, bija Valda uzlabotās http://www.repromani...avy-ars-641.php

Midbasa skaļrunis, kā jau teicu, nepilnu metru augstā atsevišķā ~230 litru kastē. Midrange skaļruni un pīkstuli viņš bija ielicis atsevišķā kastē, kas izmēru ziņā varētu būt kaut kas starp S30 un S50 kastēm. Tā midrange/pīkstuļa kaste tika likta uz midbasa kastes uz 45cm augsta statīva- midrange skaļrunis/pīkstulis tādā veidā sanāk ~ stāvoša cilvēka ausu augstumā. Filtru tādu kāds tas ir, viņš bija pārlicis (dotais piemērs pasīvās tumbas). Piebildīšu, ka filtra krosa frekvence starp midbasu un midrange ir ar kārtu 1.5kHz. :D Bet visvairāk man patika tas, ka, kā rādās, ar vienu pīkstuli viņam bija bijis par īsu. Tāpēc pie esošā filtra, paralēli esošajam pīkstulim, nemodicējot filtru, protams, viņš bija piekāris vēl vienu pīkstuli. :D Kaut kādam skaļrunim bija salicis arī nepareizu fāzējumu (tas laikam bija viens midrange skaļrunis- īsti neatceros).

Katrā ziņā zinot šo un daudz ko vēl, tik tiešām kaitina, ka cilvēks atļaujas ..irst ne tikai par to cik liels viņš esot specs, bet pats galvenais- par citiem, kuri nekā nejēdzot. :D

Kā galdnieks piekrītu, ka viņš ir ok, tik: 1. Es nebūtu gatavs noklausīties viņa komentos par to kā konkrēto kasti vajadzētu vai nevajadzētu taisīt. Ja viņam varētu iedot kastes rasējumus, kuru viņš uztaisītu bez liekas ..iršanas, tad varētu ar viņu kaut ko domāt. Tā, diemžēl, nav. 2. Ja taisa kastes, gribētu tomēr, lai tās tiek vai nu nošponētas vai vismaz nolakotas. Te vienīgā opcija, kas tiek piedāvāta- aplīmēšana ar pašlīmējošo mēbeļu papīru.

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Varbūt jāiesaka, lai metas uz fullrange skandām, mazāk, ko salaist grīstē.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Cik manīts, tad viņi vairāk uztraucas par kasti. Droši vien filtram arī ir nozīme. Man vienas ir, ar tādu vienkāršu, nemaz īsti nepateikšu vai labāk ir ar vai bez. Savi ieguvumi, savi trūkumi.

Link to comment
Share on other sites

Valdim ''koncepts'' ir viens: Nauda ir jāpelna, un tāpēc jau tās līdakas ir dīķi, lai karūsas negulētu .

Galu galos, viņa eksperimenti audio lauciņā viņam arī maksā summas- maz neliksies!

Citiem vārdiem: Nešaujiet pianistam, puisis pelnās kā mākl! (The wild, the wild the West!)

Es ar kaut-kad ļoti sen biju dumš un pasūtiju viņam 2 pasīvos sabus 250L kastēs.

Lielākas istabā noklausīšanās vietā nelīda un šis mani brīdināja ka neskanēs, jo vajagot vismaz 400L. Un neskanēja ar', jo kā gan tipiski fāžinvertoru 800W skatuves skaļuni var vispār slēgtā kastē skanēt?

A ''Fāžu Invektors'' (tā viņš to nelaimi lamā arī līdz šai baltai dienai) neskan, jo skanēt vispār nevar, un, ja kāds to nesaprot, tad lai iet klausīties muzonu mašīnā.

Kastes noderēja malkai bet 2 gab. gandrīz nemaz nelietoti 15'' SELLENIUM WPU1505 vēl joprojām gaida savu jauno laimīgo saimnieku.

Atdošu abus par viena cenu!

Ja kāds nav dzirdējis kā skan 18" sabi gandrīz 1 kubometru lielās slēgtās kastēs- var mēģināt pieteikties uz stičonu pie Valda.

Humora izjūtas pilnveidošanai arī var noderēt gana labi.

Link to comment
Share on other sites

Parasti normāli cilvēki apgūst vismaz kaut ko no teorijas un tad eksperimentē- sanāk lētāk. :D

Nu un kādi tur eksperimenti- slēgtu kasti uztaisīt? Nederēs vienam skaļrunim- iebāzīs citu. Cik tad viņš tās kastes ir uztaisījis un izmetis ārā, ja neskaita kasti, kas kalpo kā suņu būda? Domājams, ka es esmu uztaisījis un izmetis vairāk maketus nekā viņš.

Link to comment
Share on other sites

SME- var skaneet. tikai jaadomaa ar galvu. Es saprotu, ka cilveeks vienkārši nerubii pamatlietas, tpc arii neskan. Un 250L vai 400L tur njepricjom, diemzheel ... :( Un faazhu invektors skan, turklaat veel kaa :)

 

Aluzbundza- es sapratu pareizi, tu izskruuveeji aaraa midbasa skaljruni, to kas otrais no apakshas ? nu tu redzi, sheema taa pati, par kuru jau izteicos 7tajaa lapaa, un kastiites midbasam nav, pareizi ???

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, ka abi varianti skan, un ne tikai (rupori, transmisijas līnijas)!

Pēc slēgtās kastes piemēriem tālu nav jāiet: Simfonijas 003 vecais basu papīra skaļrunis 6GD-2 ar ALNICo magnētiem oriģinālaja kastē ar izlauztām rezonances kamerām un par vienu ceturtdaļu samazinātu kopējo tilpumu nodrošina BASU, nevis zemfrekvenču dūkoņu kā daudziem RRR vēlakiem modeļiem.

Link to comment
Share on other sites

Vēlākie RRR skaļruņi, atšķirībā no SiNfonijas papīrnieka, lielākā daļa ir kaut kādi tizli, smagi gumijnieki, kas visticamāk ir patiesais iemests daudzu mūzikas mīļotāju nepatikai pret šīm tumbām, ne noformējums..

Link to comment
Share on other sites

Luke- nu tu jau pats saproti, ka nevar saliidzinaat 20 gramiigus skaljrunjus ar 50 gramiigiem. Cita lieta,par sleegtajaam kasteem, ne jau vieglums vai papiirs tur pie vainas, bet skaljrunja kopeejais labums Qts. NJu visiem vecajiem ir virs 0,7 un tie ir domaati lietoshanai sleegtaas kastees, ibo portu kastees kaapums uz porta F ir tik briesmiigs, ka klausiities nav iespeejams [ kaa jaunajiem 2.1 subinjiem ] . Jaunaa laika pro skaljrunjiem visiem Qts ir lejaa, taapeec tos izmantot sleegtaa kastee ir bezjeedziigi, turklaat, jo lielaaka taa, jo lielaaks kritums [ tjipa 250---> 400L kaa reizi buus veel mazaak basa nevis vairaak ] . Ja ir daudz jaudas, var lietot taadu sleegto kasti, likt EQ uz zemo galu, un buut laimiigs bez visaadaam porta pieskanjaam. Tad to vareetu saukt par hiendu. Diemzheel, kaa redzam realitaate ir mazliet cita :(

 

Alusbundza- tas ka midrange ir nosleegts, ir pats par sevi saprotams :) Nu tu vienkārši padomaa, un ja kas, atmet PM , ja ko veelies sadomaat attieciibaa uz to kasti

Link to comment
Share on other sites

Eu klausās. Es tikko paskandināju mūziku tā skaļāk. Pēc brīža video karte nogļukoja. "Stopped responing" bet jau pēc 2 sec atleca atpakaļ. 2 subwoofer var sapist v-karti,ja man PC uz zemes? :D

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

x-line fs 10.1 tā situācija savādāka, abi midbass uz vienu atsevišķu slēgto kasti + vate, bet sānu ZF skaļrunis uz pārējo visu kastes tilpumu + vate ar FI noformējumu.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

nu, vai kāds nevēlas pajaukt savas kvalitatīvās buržuju ražojuma grīdenieces un safočēt bildes, ielikt šeit aplūkošanai un vērtēšanai????

Link to comment
Share on other sites

spam on/

Kad sunim nav ko darīt, viņš laiza sev olas. Kad boota forumietim nav ko darīt, viņš ārda savas tumbas un fočē iekšas... /spam off

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Ivuci

 

Piezīme nevietā. Es to sapratu tā... Alusbudžas tagad ir paķēris abidu par to, ka visi nolika viņa s400m, it īpaši to, kā un no kādiem komponentiem izgatavots filtrs. Protams, var uz to lietu neiespringt, lietot kā ir un ja skaņa apmierina, tad viss ir kedā. No otras puses es piekritīšu viņa iespējamaja(...)majām domām par to, ka arī buržuju budžeta skandās tāda salda limonāde iekšā vis nav. arī viņi haltūrē un ekonomē kur vien var. Cita lieta, ka viņiem tas tāpat iznāk stipri pieņemamāk kā RRR, pat par mazākām naudām.

 

Šinī http://fotkidepo.ru/?id=album:39806 linkā apskatāms Yamaha NS555 filtrs un te http://s56.radikal.r...323e766d82d.jpg iekšpuse. Bildes nav manas, bet viss ir redzams. Tur tas krievs nodarbojas ar viņaprāt kvalitatīvu filtra pārbūvi, jo kā mēs ar Kevina kungu nonācām pie slēdziena, tāpat tur ir tehinskas lažas tajā filtrā, huyovie elementi un aprēķiniem pamatota un nomērāma, šī filtra pārbūve noteikti arī būtu saklausāma. Tai pat laikā var gadīties, ka pārbūves iespējamais ieguvums var nebūt adekvāts iztērētajiem laikam un līdzekļiem par šo pārbūbvi.

 

Bet kā jau teicu, vai ar to nodarboties vai ne, katra paša ziņā. Vienkārši nevajag to pasniegt tā, ka ja reiz esi nopircis whatever kādas buržuju skandas, ir pareizi dzīvot ar domu, ka tur iekšā viss ir absolūtā kārtībā.

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Man vairs nav ko rādīt Alusbundžam, jo pa lielam šo visu iesāku. Parādot RRR filtrus no dažiem modeļiem un citu ražotāju filtrus. Jāpiekrīt Konstatatoram, par to, ka vienalga kādi tev tur filtri, kaut pirmā kārta, ja Tev patīk kā viss kopā skan, tad ir super, nav ko iespringt, cita lieta, ka ir interesanti palūrēt, kas dažādiem modeļiem ir "vēderā".

Link to comment
Share on other sites

Kungi. tak nav jau runa par to .kas kam patiik, vai patiik skatiities kas laacim veederaa. Par to pashu Lembergini yamahu---> redz, ar RRR analogjija buutu taada, ja vinji savu midrangi nebuutu likushi kastiitee un taapeec piem taa kaste neskaneetu kropljotu. Bet taa redz, vis nav. par radiotehniku s400m-- nu vienkārši cilveekam bija pretenzija saakotneeji, es mineeju variaacijas, kas var buut par vainu, un taadas vainas arii atklaajaas. Un taas ir nesaliidzinaamas lazhas saliidzinot ar aarzemju burzhuju razhojumiem. Ja taa buutu viena kaste braakjis, es brauktu un nomestu taas kastes pie RRR durviim, bet diemzheel taa ir sisteema shobriid [ tas par ko mees jau nedeelju vai vairaak runaajam ] . Da ne jau aiz prastas intereses te kas tika atjaukts valjaa, bet lai saprastu, cik slikti viss ir un vai var kautko dariit lietas labaa ... , Un Ivo --- ar olu kasiishanu diemzheel tam shoreiz tieshaam nav nekaada sakara :(

 

Kaspar- un jaa, 2 cilveekiem kam forumaa bija / ir s400m, bija/ir kautkaada pretenzija [ un pamatota vinja ir ] pret to skaneejumu

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...