Jump to content

Kāpēc es nīstu Android.


Nettwerk
 Share

Recommended Posts

Šis būs tikai mans skatījums starp šīm mobilo operētājsistēmām. Ar ko gan katra ir par ko sliktāka, labāka. (Ar biedra Vilx- piekrišanu, vai precīzāk, pēc sarunas. Lūgums neskaidrību gadījumā (administrācija) sazināties ar biedrs Vilx-).

 

iOS - Apple ražota sistēma, balstīta uz Mac OS X, bet ne līdz galam. Smalkāk kodols tiek lietots FreeBSD, bet UI izstrādāts Apple. Kā sistēma ir ok, strādā vienmērīgi un plūstoši. Tas ir, aizķere nav manāma, ja ir, tad ļoti retos gadījumos un minimāli. Lai kā daudzi tūlīt steigsies iebilst, bet viens no labākiem pārlūkiem priekš mobilām OS ir Safari. Ar varētu teikt ideālu lapas renderēšanu. Apple sistēma ir vienkārša un intuitīva, kas atvieglo tās lietošanu ik vienam cilvēkam, kas saskaras pirmo reizi ar šāda tipa telefoniem. Šeit nerunāsim par jailbreak - iespējām. Kas šo sistēmu padara par lielisku ir, pareizi optimizēta sistēma un noteiktas dzelžu prasības, ko pati Apple arī izstrādā vai nosaka. Kā arī tiek atbalsts, OS update nodrošināts ilgu laiku. Negatīvā puse ir developeriem, ja vēlies ko izstrādāt tad nu vajadzēs Apple datoru ar Mac OS X sistēmu. Jo X code, darbojas tikai Mac vidē. Developer biedra maksa gadā maksā USD99. *Daudzi to uztvers par mīnusu, bet to es uztveru kā plusu, stingra aplikāciju kontrole.

 

Windows Phone 7 - Microsoft izstrādāta OS, balstīts uz Windows kodolu. Pozitīvā puse ir strikti tiek noteiktas dzelžu prasības. Tas nozīmē to, ka OS darbosies plūstoši uz telefona, ko esat nolēmis iegādāties. Lai arī nav divkodolu cpu utml spēcīgas prasības, bet pareizi optimizēta sistēma darbojas vienkārši plūstoši un brīvi, stabili arī uz šādiem dzelžiem. Ļoti intuatīva, ērti saprotama ik vienam cilvēkam, kas ar tehnoloģijām ir uz jūs. To cilvēkiem arī vajag. UI ir ar minimālismu vienkāršumu, kam nav nepieciešams bling, bling. Stingra aplikāciju kontrole.* Varētu teikt, ka vienlīdzīgā līmenī ar iOS. Ja skatās pēc lietošanas ērtuma. Out Of Box gandrīz visu sociālo tīklu atbalsts. Ja kādam ir svarīgi. Nav nepieciešams 3 pušu izstrādātas programmas. Mīnuss, nav daudz aplikāciju, ja kāds pēc tā mērās ar krāniņiem. Kā arī developer instrumenti ir pieejami tikai Windows vidē. Developer biedra maksa, USD99 gadā. Studentiem bez maksas.

 

Android - Bijusī Android Inc izstrādāta OS, bet no 2005 gada Google kompānijas pārziņā. Android ir ar plašām iespējām. Ja patīk veidot, modificēt OS, tad welcome. Android pat varētu uzstādīt ledusskapim, tosterim, vai pat klozetes podam. Nav svarīgi, uz kā uzstādīt, bet kā spēcīgs mīnuss ir nenoteiktas dzelžu prasības. Kas arī rada android uz vājākiem dzelžiem nu vairāk nelietojamu, kā lietojamu, vai pat murgu. Lai arī visiem nav naudas dārgā gala modeļiem, bet nu tad vismaz ieteiktu radīt dzelzi uz kā varētu brīvi un plūstoši darboties OS. Kaut gan Android dzelži sāk pārsniegt datora jaudu, bet pati OS nav pareizi optimizēta, kas rada nestabilitāti un noved pie restartiem, vai crash. Jo lai cik būtu jaudīgs dzelzis, Android nedarbojas, kā augstāk minētās OS. Varam ņemt pretī kaut vai WebOS, MeeGo, šis mobilās os arī darbojas uz Linux bāzes. Bet darbībā pretēji, kā diena pret nakti. Kā arī vēl viens mīnuss ir Android nemāk pareizi izmantot GPU. Kas rada bremzi caurskatot menu, pārbīdot ikonas utml. Nu mīļie Google developeri, vai tiešām tas ir tik sarežģīti? Var jau būt ka jā. Ceru ka ar Android 4 versiju ir mainījusies situācija. Kā pozitīvu var minēt, tiek atbalstītas java izstrādātas aplikācijas. Bet ir viens mīnuss. Java aplikācijas pat pie viss jaudīgākā dzelža nedarbosies brīvi. Jo java applikācijas darbojas caur emulāciju vai virtuālo java machine. Palabojiet ja kļūdos. Līdz ar atvērtību katrs ražotājs pārtaisa Android UI pa savam un uzstāda kā noklusēto. Pat bieži atslēdz iespēju nomainīt modificēto UI uz default'o. Kaa piemērs TouchWiz. Nerunāsim šeit par CM u.c. brūvējumiem. Vēl viens liels mīnuss ir, ka nav stingra aplikāciju kontrole, kas pat rada iespēju bieži vien saņemt zvēru dārzu no Google Play, Pati sistēma nav ļoti user friendly. Kas ir uz telefoniem ar jūs, tad nu Android nebūs īsti vietā. Jo drīzāk pirmo reizi paņemot rokā jebkuru Android radīs nesaprašanu kur kas darāms un ja vēl lēta gala telefons, tad cilvēkam radīsies nu ne visai pozitīvs vērtējums.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Sky_High

    6

  • Pirkss

    11

  • abuser

    6

  • Леший

    9

Top Posters In This Topic

Posted Images

Леший
(labots)

Nettwerk, nu tad liec uz kāda samsunga vai htc telefona iOS un lieto laimīgs. Oi, sorry, tas tak nav iespējams :)

Nav baigā māksla uztaisīt OS, kas stabīli strādā uz tiem pašiem dzelžiem, ko pats arī uztaisi. Cik ir dažādu iOS ierīču? Un cik ir android ierīču?

Un nezinu kā lieto android devaisus tie cilvēki, kam tā OS strādā tā, ka aprakstīja topika autors, tur laikam ir jābūt īpašam skillam, jo neticu, ka topika autoram ir, teiksim, līkas rokas. Bet cik man bija darīšana ar android ierīcēm, neatceros, lai pašas OS dēļ kaut kas būtu nokrešojis. Ir noteiktās aplikācijas, piemēram, skype, kas ir uzrakstītas čž, bet man ir tādas aizdomas, ka skype un google nav saistīti.

 

Ā, un iOS ar FreeBSD ir nu ļoti mazs sakars. Pats OS low level kernel izmanto dažās lietas, kas ir paņemtas no FreeBSD, bet neviena OS no Apple nekad nav bijusi FreeBSD, tas ir diezgan izplatīts mīts, ko bieži atkārto daži indivīdi.

Labots - Леший
Link to comment
Share on other sites

Леший

izbijis Apple fanbojs

Pēc tekstiem gan neizskatās, ka izbijis, standarta ābolfana mantras.

Link to comment
Share on other sites

Jan4yks

a kur bada?

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Droši vien tikšu nomētāts ar mēsliem, bet tiem, kas dzīvē ir vairāk par mēnesi lietojuši šos aprakstītos brīnumus 99% sastapsies ar aprakstīto šajā augstāk uzsistajā rakstā. Pats personīgi arī esmu lietojis visas šis platformas un varu tikai piekrist.

Labots - *M3
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jau kādu ~pusgadu darbojos ar android SE LiveWW, pēdējais apdeits uz 2.3.4 :) Vienīgā bremze ko izjūt, ir ielādējot lielākas aplikācijas ... Varbūt arī ābols ir labāks un krutāks u.t.t, bet viņa cena nodzen jebkādu gribēšanu ;)

Link to comment
Share on other sites

Леший

Cena nav galvēnais mīnuss. Es jau 6 mēnešus staigāju ar SGS2, tad nesen paņēmu rokās 4s, un sajūta bija tāda, ka turu kaut kādu kluci, kas ir 3 gadu vecs. Vienīgais, kas iphonam ir labāks, tā ir browsēšanas pa menu ātrums, bet tas nu toč nav botleneck.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo
Šeit nerunāsim par jailbreak - iespējām. Kas šo sistēmu padara par lielisku

 

Es kaut kā nevaru saprast, kā cilvēks nopērk aifonu, viņam daļa smadzeņu teleportejas uzreiz uz kaut kādu Stīvā Džopsa memoriālo smadzeņu banku? :sarkasms:

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Pirkss

Androīds ir zaļāks par savu logo.

Android 2.3 atbilst ... nu labākajā gadījumā Win98SE līmenim.

Iespējams ka 4. versija būs "WinXP" ... cerēt jau var. Pagaidām arī ceturtais andrītis ir ar pamatīgām mušām. Gaidam androīda 4 WinXP SP2 analogu :D

Dzelžu zvērudārzs viemēr ir bijis problēma visu OS un aplikāciju autoriem.

Par tiem ražotāju overlay skiniem - nu nezinu. Android 2.2-2.3 ar Google dzimto paskatu un HTC Sense 3.0...

Es labāk izvēlos Sense. Android 4 jau ir acij tīkamāks.

 

Vecais, labais Toms ir aptaujājis 4 zināmākos mobtelu spēļu ražotājus, te var palasīt viņu viedokli:

http://www.tomshardware.com/reviews/android-ios-game-developer,3169-2.html

nav Andrītis tā pateicīgākā platforma. Taču tas nenozīmē ka tā nav perspektīva.

Bik vairāk standartizācijas prasās. Vairāk API no Googles, stingrākas prasības pret dzelžu ražotājiem un telefonu salicējiem

Cik dzirdēts Google tai virzienā jau dodoties.

 

P.S. Šī foruma administrācijai piemītošais Android fanbojisms ne ar ko nav labāks par Apple fanbojismu...

Link to comment
Share on other sites

Sky_High
(labots)

Pāris bulletpointi:

  • iOS ir tikai 2 ierīcēm, pareizi? iPhone un iPad. Apple baidās no izaicinājuma?
  • Android ir daudz lielāka diversitāte, tātad arī izvēle.
  • Starp iOS ierīcēm nav, ko izvēlēties - vai nu tev patīk, vai nē.
  • Ja tu nopērc iOS, tad pilnasinīgākai tā lietošanai tev droši vien vajadzētu nopirkt vēl kaut ko no Apple. Vēlams visu?
  • Cena.

Labots - Sky_High
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirkss

Sky-High kāpēc diversitāte (latviski būtu ... ?) tiek automātiski pasniegta kā milzīgs pluss?

Augšgala jaudīgākie jaunākie Android telefoni maksā +/- kā iPhone, cik zinu.

Kad 2010. gada decembrī pirku savu Desire HD viņam cena bija virs 400.

HTC One X - arī ap 400 maksā.

 

Nelietoju apple produktus un nesekoju, bet šķiet bija doma arī maciem to os tādu pašu. Microsoftam jau arī Windows 8 būs gan planšetēm gan desktopiem gan telefoniem.

 

P.S. Šeit salīdzina 3 mob telefonu OS - kaut kā WP 7 palicis aiz kadra. Atkal sākas google vs apple ...

Link to comment
Share on other sites

Drīkst šajā sdaļā līdzīgu topiku - Kāpēs es nīstu ābola fanus un viņu tupumu?

Jā, bet rakstītajam jābūt cik ne cik lasāmam.

Link to comment
Share on other sites

Sky_High
(labots)

Diversitāte nav milzīgs pluss, bet tai ir savi plusi un mīnusi.

Piemēram, Apple nekad nebūs tik populārs, ja piedāvās tikai 2 iOS ierīces. Trūkst diversitātes.

Toties šīs 2 ierīces ir labi nostrādātas.

Uztaisīt 2 labas ierīces ir vieglāk nekā 100 labas ierīces. Par ko te pienākas sevišķi nopelni? Man šķiet, ka tas ir likumsakarīgs rezultāts izvēlētajam rīcības modelim.

 

 

P.S. "Diversitāte" ir Latviski.

 

diversitāte biol.

1. Sugu daudzveidība biocenozē, ekosistēmā; biodiversitāte.

Labots - Sky_High
Link to comment
Share on other sites

abuser

Palietoju Android (LG P500) un pārgāju uz windows phone 7 (HTC HD7). Pēc pāris mēnešu palietošanas gribās atgriezties pie Android.

 

Android - iespēju ziņā tiešām visbagātākais, tāpat bagāts ar kļūdām. Piemērs: P500 reiz pa reizei randomā pārstartējas, un boot laikā nobīdās pulksteņa laiks, kas prasa to ik pa laikam pārsinhronizēt. Pieņemu, ka citiem modeļiem šādas īpatnības nav, bet ir citas. Izstrādes SDK ir ērts un iespējām bagāts, vienīgais mīnuss ir javas īpatnības, un tas ka jālieto bremzīgā eclipse. Otrs mīnuss izstrādē ir tieši čakarēšanās ar dažādo ekrānizmēru atbalstu.

 

WinPhone7 - Iespēju ziņā visaprobežotākais, nedaudz nokaitinājis ar programmu trūkumu un to, ka vairākas programmas nespēj strādāt vienlaicīgi (multitaskings), kas noved piemēram pie tā, ka skaips izslēdzas tikko nejauši uzspied home pogu, un tu nesaņem ziņas, ja izej uz home screen. Izstrāde C# un Visual Studio - kas var būt labāks par šo :) Sliktums, aprobežotas sdk iespējas, nemaz nerunājot par fona programmām, kas, piemēram, bluethooth trūkums, vai gps koordinātes fizisk var iegūt tikai reizi 15minūtēs un visādi citi brīnumi. Šo telefonu ieteiktu tiem, kam nevajag neko īsti, kā telefonu, kas strādā, izskatās cienīgi un varbūt retu reizi izmēģināt kādu programmu. Pēc pāris mēnešu lietošanas, zvanīšanas interfeiss pēc androīda vēljoprojām liekas neerts un vienmēr aizdomājos, kas man tagad jāspiež, lai vienkārši. sastādītu numuru, nevis zvanītu konkrētam kontaktam. Nevar izmantot kā flash drive, kas liekas diezgan dīvani.

 

IPhone - personīgi nekad nav bijis, bet no malas izskatās, ka būvēts diezgan pārdomāti. Ir redzēti dažādi savi bugi (klausuli nevar pacelt, baterijas problēmas), bet nopietnākie tiek ātri izķerti. Pats nepērku, jo neliekas interesants, itsevišķi tāpēc, ka tad arī jāpēr macbooks, lai izmēģinātu xcode, kas ir vilinoši, bet komplekts sanāk pārāk dārgi šādām izklaidēm.

 

P.s Netwerk, par stingrajām prasībām, kur nekas nebremzē: "..Microsoft is taking it all a step further at MWC, announcing that the system requirements for Windows Phone 7.5 have been lowered, instead of raised. Microsoft's mobile offering can now run on (single-core) 800Mhz Qualcomm 7x27a chips, with just 256MB of RAM. Several phone manufacturers, including Nokia and ZTE, have already announced new phones based on these new specifications..."

Link to comment
Share on other sites

P.S. Šī foruma administrācijai piemītošais Android fanbojisms ne ar ko nav labāks par Apple fanbojismu...

No šī foruma adminiem, 25% lieto Android, 50% iPhone un 25% Symbian. :) Bet vispār - zināma jēga tur arī var būt.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nu, Android ir vienīgā OS, kur man regulāri kāda aplikācija nokrašo. Neko no Androīdiem nejēdzu - tātad, nekas nav mainīts, ne uzlabots, ne "uzlabots" :) Kāds bij virsū, tādu lietoju. Nava labi.

Ir HTC, vēl ar veco WIndows Mobile 6 - nu, pāris reizes, n gadu lietošanas laikā, ir nokāries. Viss strādā, viss jauki, esmu apmierināts.

iOS - pats nefanoju, iraid korišs, kurš Apple dampjus pērk, nu, vismaz pirmais iPhone gļukoja, ka maz neliekās, un debīlā piesaiste only apple bleķiem (nah man zilzobis, kura vienīgā funkcija ir šancēt ar Apple austiņām?). Tas bija iemesls, kāpēc izvēlējos HTC (bija HTC vs iPhone),

Symbiānis ar ir bijis - vot, gadu gadiem bez krešiem nogāja, ar viss šancēja kā nākas.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Izcils topiks. Kāda jēga nīst kaut kādas iekārtas?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

GaryII

Symbiānis ar ir bijis - vot, gadu gadiem bez krešiem nogāja, ar viss šancēja kā nākas.

Tieši deļ stabilitātes arī beigās izvēlējos SymbiJāni ;)(Nokia 701) Un galīgi nesūdzos

 

Zini ka deļ stabilitātes telefonu var mierīgi arī lietot kā modinātāju un lietot bez krašiem smartphone pamatfunkcijas - mp3 brīvi klausīties (atšķirībā no WP uztur atmiņas kartes) un lietot netu = vairāk man arī neko nevajag ;)

Link to comment
Share on other sites

mullja

Es būtu gatavs lietot vienalga kuru no piesauktajām OS. Pierast var pie visa. Taču izvēlējos EVO 3D iphona vietā tāpēc, ka iphone likās pārāk vienkāršs. Ja gribētu vienkāršu telefonu ar nosacīti mazāk iespējām, tad turpinātu lietot Nokia e51. Man tomēr patīk, ka esmu ierīces saimnieks un varu nokonfigurēt visu līdz pēdējam sīkumam. Arī pēc nopirkšanas biju apmierināts un joprojām esmu, jo tīri salīdzināt varēju ar čomiem - es mazāk kā stundas laikā uz android saliku sev vajadzīgos softus. Čoms dienām mocījās un meklēja iOS normālus bezmaksas softus (šeit runa par traffic controliem un dažiem datoristu softiem :D ). Man tur tiešām tiem softiem bija katram vismaz 10 varianti, a čoms appstorē nevarēja pat vienu atrast. Tad vēl tas bluetooth debīlisms aifonam. Runājot par uzkāršanos - man ne reizi nav nācies neko pārstartēt. Nekas man nav uzkāries adroīdam. Vienīgais ko pamanīju - ja savērti vaļā vairāki softi, tad dažreiz nedaudz ieķeras MENU ritināšana. Par visu pārējo esmu sajūsmā. Varbūt man telefons strādā ļoti labi, jo neinstalēju sūdus uz viņa.

Katrā ziņā neesmu nekādas OS nīdējs un cita veida nolaiferis. Būtu aifons, lietotu aifonu. Šobrīd lietoju android un kas to lai zin ko lietošu vēlāk.

Viedoklis subjektīvais :)

Link to comment
Share on other sites

Zin...

 

WinPhone7 - Iespēju ziņā visaprobežotākais, nedaudz nokaitinājis ar programmu trūkumu un to, ka vairākas programmas nespēj strādāt vienlaicīgi (multitaskings), kas noved piemēram pie tā, ka skaips izslēdzas tikko nejauši uzspied home pogu, un tu nesaņem ziņas, ja izej uz home screen. Izstrāde C# un Visual Studio - kas var būt labāks par šo :) Sliktums, aprobežotas sdk iespējas, nemaz nerunājot par fona programmām, kas, piemēram, bluethooth trūkums, vai gps koordinātes fizisk var iegūt tikai reizi 15minūtēs un visādi citi brīnumi. Šo telefonu ieteiktu tiem, kam nevajag neko īsti, kā telefonu, kas strādā, izskatās cienīgi un varbūt retu reizi izmēģināt kādu programmu. Pēc pāris mēnešu lietošanas, zvanīšanas interfeiss pēc androīda vēljoprojām liekas neerts un vienmēr aizdomājos, kas man tagad jāspiež, lai vienkārši. sastādītu numuru, nevis zvanītu konkrētam kontaktam. Nevar izmantot kā flash drive, kas liekas diezgan dīvani.

 

 

P.s Netwerk, par stingrajām prasībām, kur nekas nebremzē: "..Microsoft is taking it all a step further at MWC, announcing that the system requirements for Windows Phone 7.5 have been lowered, instead of raised. Microsoft's mobile offering can now run on (single-core) 800Mhz Qualcomm 7x27a chips, with just 256MB of RAM. Several phone manufacturers, including Nokia and ZTE, have already announced new phones based on these new specifications..."

 

Es nekad nesapratīšu, kas tur visiem ir tik ierobežots??? Un kuras ir tieši tās programmas kuras trūkst? Es nez, kas tur ar to multitaskingu, bet nuu paturot back pogu starp programmaam var paarsleegties... Un ir pietiekami daudz prgrammu, kas straadaa backgroundaa... Skype problēmu jau aprakstīja paši Microsoft - tad, kad viņi saņēma skype, viņi secināja, ka viss kods ir uzrkastīts tik līki cik vien iespējams un katrai paltformai burtiski viss kods ir jāpārraksta kā arī viss jāsalāgo, tādēļ visa tā Skype problēma neiet tik ātri uz priekšu....

Protams, jā, nav daudz latviešu izstrādātu programmu prieks WP, bet nu es vēl neesmu atradis tādu programmu, kas būtu Android un nebūtu kkas līdzīgs uz WP...

 

Par tiem dzležiem, jā Microsoft pazemināja prasības, jo līdz ar Tango atjauninājuma iznākšanu kods ir kļuvis vēl optimizētāks, tātad var strādāt uz zemāka līmeņa dzelžiem.

 

Man lietošanā ir gan Android gan WP un secinu, ka palikšu pie WP, jo tur arī ir tās lietas, ko man vajag (Integrētie sociālie, e-pasti un office) ka arī Metro interfeiss man daudzkārt labak patīk un negribu to čakarēšanos ar visādiem Romiem un zīlēšanu vai manam aparātam vispār būs piejami kkādi nākotnes update!

 

Starp citu - http://www.amazon.com/gp/top-rated/wireless/2407747011/ref=zg_bs_tab_t_tr?pf_rd_p=1331612862&pf_rd_s=right-8&pf_rd_t=2101&pf_rd_i=list&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=159EQG6BRYZYVC29AM7J

Link to comment
Share on other sites

delta128

Uz draņķīgākiem dzelžiem tam pašam WP7 ir ierobežota funkcionalitāte. Par androīdu - nu lētā gala modeļi mēdz gan bremzēt gan kārties, gan programmas krešot. Par dārgajiem nezinu, nav pietiekami apčamdīti.

Link to comment
Share on other sites

Zin...

Par ierobežoto piekrītu... laikam tik daudz Backgroundaa nevarēja darboties un prasīgas programmas nevērtos vaļā.... Man biezi rokas nonāk gan SE ray gan Arc S... Karas un krešo abi, tiesa, pēc 4.0 uzlikšanas kreši īsti vairs nav redzēt, tik kā kkādas mistiskas pulksteņa nobīdes un 1x Arc s gan nācās baču iznjemt jo nereaģēja ne uz ko savukārt Ray atkal pazuda jebkada pieeja atmiņas kartei un arī dabūju vienkārši restartēt...

Link to comment
Share on other sites

abuser
(labots)

Trūkst kaut vai "Tank wiki for wot" (joks), waze, car obd, normālu gps logeru un citu. Piekrītu arī, ka tas gan nākotnē varētu uzlaboties, bet kapēc gaidīt, ja var lietot uz ios vai android jau šodien.

Programmas "strādā" bacgroundā (iepauzēts pārlūks un iepauzēta spēle), izņemot faktu ka lūk gps un tīkla pieeja bacgroundā viņām ir diezgan aprobežota, kas ir saprotams, lai taupītu bateriju, bet funcionalitāti samazina.

Skype problēma - nebūtu gluži pareizi to nosaukt par "līku" kodu, jo skype kods bija drošības "meistarstiķis", vairāki profesionāli laužņi atzinuši, ka uzlaust un saprast kā darbojas skype (kā šifrē un pārsūta datus) ir vairāk nekā sarežģīti (par labu lietotājiem), dēļ visādiem programmēšanas trikiem aizsardzības ziņā. Un skaidrs, ka viss ir jāpārraksta konkrētās platformas dēļ, bet nu tas ka viņš nespēj darboties fonā neizslēdzoties vairāk ir pašreizējās OS realizācijas vaina un ir ļoti nelietojami.

Par prasībām - os varbūt ir kļuvis mazāk prasīgs, bet vai no tā automātiski mazāk prasīgas paliek programmas, kur izstrādātāji rēķinājās, ka minimālāis dzelzis būs 1Ghz cpu un 512mb ram?

Un integritāte ar facebook arī liekas pārāk uzspiesta, jo uzreiz lec paziņojums, nāc un konektē fb, katreiz kad atver kontaktu ekrānu, bet es tādu nelietoju un nejūtu vajadzību lietot, kapēc pamatekrānā bāzt tādu dranķību, vai to skatu var kkā aizvākt ? man nav izdevies. Tāpat programmatūras tirgū, prasa obligāti pieslēgties live id kontam, kas būtu ok, bet ir reizes, kad viņš vienkārši pārstāj strādāt un nav skaidrs kapēc un neko nevar ieinstalēt.

Tāpat arī ir kaitinoši, ka nevar pieslēgt pie datora un vienkārši iemest dziesmas, obligāti jāinstalē Zune softs, negribu uz katra no datoriem instalēt megasoftu.

Tapēc arī winmo7 liekas nērts un winmo6 (iepriekš pirms androīda lietoju HTC Touch diamond) likās ērtāks (pat skaips tur bija lietojamāks).

Lūk vēl pāris iemesli, kapēc manā gadījumā Androids liekas lietojamāks.

Labots - abuser
Link to comment
Share on other sites

Amazons

Nu 'skapisskype' konkrēti nobruka pēc pēdējā apdeita. Īpaši man patīk jaunā funkcija kad pieslēdzies un tikai pēc kādas stundas tas ir lietojams. Labi vēl ar ziņu sūtīšanu štruns, bet kad esi uzspiedis zvanītt kādam tad tā funkcija sāk darboties pēc kādas stundas un vēl smieklīgāk ir ka tu it kā runā ar kādu bet šis turpina zvanīt fonā :D

Link to comment
Share on other sites

abuser

telefons jā un tur parastākā nokija ir nepārspējama, bet no viedā aparāta gribētos ko vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Sky_High
(labots)

Man vispār daudz nevajag un diez vai kādam būs tik pieticīgs appu klāsts kā man, bet bez klasiskajām divām "piezvanīt un sms" funkcijām tomēr lietoju arī Flashlight, lai tumsā nepakluptu, Opera, lai browsētu netu, kā arī Waze, lai kaut kur aizbrauktu. ;) Tas uz CM reVo + Zeam Launcher, telefons ir Galaxy Mini, bet strādā zibenīgi.

Labots - Sky_High
Link to comment
Share on other sites

martinno
(labots)

Domājiet par mani, ko gribat, bet es pateikšu...

 

Androīds sucks dēļ divām trīs lietām:

1) Problēmas ar bateriju

2) Pēdējo reizi (pirms dažām dienām) paspaidot Androīda trubu es dabūju app crash'u - WTF??? Kāpēc??? Un atminoties, kad pašam bija droīds - tas notika regulāri.

3) !!! Androīdam ir jākillo aplikācijas, lai nesēž backgroundā un nerij resursu.... ibio, sviests.

 

iTelefons pat pēc JB un kaudzes tweakiem strādā kā pulkstenītis...

Labots - martinno
Link to comment
Share on other sites

Gestapo

1) Problēmas ar bateriju

Labi, ka sūda aifoni vai nokijas jālādē tikai reizi trimestrī :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

martinno

Drīkst šajā sdaļā līdzīgu topiku - Kāpēs es nīstu ābola fanus un viņu tupumu?

 

Vecīt, tas nav tupums. OK, es nerunāju par tiem, kas stāv nedēļu rindā pēc jaunākā gadžeta vai visu pērk tikai ar Āboļa logo.

Ja runājam par telefoniem - jā, maita dārgs, bet ko es par to iegūstu:

1) Izcilu dzelzi uz kura iet viss

2) Stabilu OS (manis pēc tā var būt jebkura cita OS)

3) Ieejot appu veikalā, man nav abloms, ka mans dzelzis kādu appu nesuportē.

 

Runājot par citiem Āboļa izstrādājumiem - es labprāt nopirktu kādu MacBook, bet nelietotu MacOS'u, bet gan Win.

Uzreiz jautājums - kāpēc jāpērk Ābols, ja liksi citu OS'u?! - mani simpatizē izskats un kvalitāte...

Link to comment
Share on other sites

Pirkss

Izcils topiks. Kāda jēga nīst kaut kādas iekārtas?

Vismaz vienam pielecis ka Nettwerk ir nevis Apple fanbojs bet gan Android hateris :mrgreen:

 

Kas vispār ir fanbojs? Tāds, kurš akli fano tikai par vienu un negrib atzīt ne savas iekārtas trūkumus, ne arī to, ka ārpus tās arī ir pasaule...

Apple fanbojs nenozīmē ka obligāti viņš nīdīs Android.

 

Sky-High - pārāk liela dažādība arī par labu nenāk. Cilvēks apjūk.

Vienā galā ir iPhone, kur katrā paaudzē principā ir viens modelis ar minimālām variācijām, otrā - Android kur OS versiju un dzelžu dažādība ir tik liela, ka tajā sācis pīties pats OS ražotājs.

Man šķiet, ka WP7 gāja pareizā virzienā-vidusceļš starp abiem, bet tad viņi paziņoja ka neviens no WP7 modeļiem nesaņems apgreidu uz WP8...

 

Tad android izskats - jā var uzlikt sazinkādu launcheri bet ja 90% un vairāk lietotāju uzreiz pēc telefona iegādes stutē virsū citu GUI tad ar defaulto kaut kas nav īsti labi...

Protams, visus viens GUI nekad nevar apmierināt, bet ja praktiski visi jamo maina, tad tas nav labs rādītājs

Link to comment
Share on other sites

martinno

Labi, ka sūda aifoni vai nokijas jālādē tikai reizi trimestrī :sarkasms:

 

Reizi 2 dienās. Arī Nokia jalādē tik pat, ja to izmanto tādā pašā daudzumā.

Link to comment
Share on other sites

Amazons

Tāpēc arī domāju tuvākajā laikā atgriesties pie normāla telefona ar pogām. Zb tā pastāvīgā lādēšana un tas ka normāli stūrējot es nevaru trāpīt tai ekrānā neskatoties :D

Link to comment
Share on other sites

abuser
(labots)
Tad android izskats - jā var uzlikt sazinkādu launcheri bet ja 90% un vairāk lietotāju uzreiz pēc telefona iegādes stutē virsū citu GUI tad ar defaulto kaut kas nav īsti labi...

Protams, visus viens GUI nekad nevar apmierināt, bet ja praktiski visi jamo maina, tad tas nav labs rādītājs

 

Gan jau ja to izskatu tā varētu mainīt uz iphone, tad to arī darītu tādu pašu apsvērumu dēļ ;)

 

Androīda attīstībā likās dīvains fakts atteikšanās no menu pogas, kas liekas ērta. Vai kāds šeit esošais bieži vispār lieto search pogu uz Androīdiem un WinMo ? Tā gan liekas super nelietderīga poga un uz HTC HD7 pat pārāk bieži traucē, piemēram rakstot īsziņu vai esot skaipā nejauši uzspiežas un atkal var gaidīt pusminūti kamēr tiec atkal atpakaļ skaipā.

Labots - abuser
Link to comment
Share on other sites

Mans viedoklis - ja Tev ir čupa naudas, tad pērc WP/iOS, un dabūsi super dzelzi ar stabilu softu un maz (bet kvalitatīvām) aplikācijām. Pārsvarā maksas, bet tas jau nekas, jo Tev tomēr ir čupa naudas.

 

Ja Tev naudas nav, bet gribas ko vairāk nekā Telefonu Vulgaris, tad ņem lētā gala Android ierīci. Būs trūkumi (loģiski - lēti tomēr), bet tie ir pieciešami. Dārgajā galā Android tiešām iepaliek kvalitātes ziņā, cik var dzirdēt no citiem cilvēkiem.

 

Starp citu - par martinno sarakstu:

  1. Nezinu, nezinu, kā ir ar to bačas rīšanu. Man LG P500 jālādē reizi 2 dienās, vidēji aktīvi lietojot. Cik aprunājos ar citiem smartu īpašniekiem (iOS un WP7 tai skaitā), tad visiem ir puslīdz tas pats. Kolēģis savukārt šo pašu LG P500 spēja izvilkt 6 dienas bez lādēšanas (tiesa, neko ari nelietoja). IMHO šajā kategorijā nav nekādu vērā ņemamu atšķirību starp OS.
  2. App crash - sūdīgs app. Pret to nekas nevar pasargāt, lai arī kādu OS lietosi. Man kas tāds notiek ļoti reti. Nu, protams, drūmā kvalitātes kontrole var palīdzēt, bet tai atkal ir citi trūkumi (par kuriem ir atsevišķa diskusija).
  3. Androīdam jākillo aplikācijas - nu, nezinu, moš kādas īpaši līkas aplikācijas arī ir jākillo. Es vēl neesmu saskāries ar to, ka man kāda background aplikācija rītu baču. Šo punktu uzskatu par pilnīgu bulšitu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...