Jump to content

Lattelecom virszemes TV (1. turpinājums)


Pirkss
 Share

Recommended Posts

Par 16:9... Ak tad nav problēmas VTV pusē? Ja? Nez kāpēc skatoties TV6 uz 4:3 TV pa Viasat ar attēla pārslēgšanos viss ir OK, bet VTV ir problēmas? Protams, uz 16:9 TV var pārslēgt un vis būs OK, bet uz 4:3 CRT neko izdarīt *nevar*. LTK apgalvo, ka Viasats speciāli TV6 padod nepareizu? Nu sviests...

TV6 tā kā būtu maksas paketes kanāls, es par šo kanālu maksāju, bet pakalpojums netiek sniegts kvalitatīvi. Īstenībā man pie D kurā posmā viss nojūk, es tikai gribu saņemt kvalitatīvu pakalpojumu!

 

LTC te teisam "neprichom" TV6 prieks LTC tiek nemts no Viasata SAT (politisku apsverumu del) nevis pa tieso no MTG playouta un tadel ari uz encoderiem ir liekas uzlikts sim kanalam permanently 16:9.

TV3 no 14.12 saks raidit 16:9 un sis signals naks pa teiso nevis no SAT kas nozime ka tur ari bus AFD informacija par to kada formata programa katra ir. Savukart tad uz encodera vares uzlikt AFD un tas sekos lidzi 4:3 vai 16:9.

 

EE un LT televizijas pamata sen jau raida no serveriem un ar atbilstosu tehniku - piemeram ARC iericem kas tad ari ieliek talak ejosaja SDI signala vajadzigo WSS vai AFD informaciju ka nu kurs ir izvelejies lai pec iespejas optimalak atelotu DVBT un analogaja vide.

sakartot sis lietas ir katras TV problema nevis LTC vai LVRTC. Pasreiz protams saktites TV auto rezima ir nebaudami jo bilde leka viena raidijuma ietvaros atkariba vai ir filmets 4:3 kameru vai 16:9...

 

HD visdrizak publiskaja TV nebus jo LTV nav vispar nekadas tehniskas atistibas plana atskiriba no EE vai LT TV.

Tiek pirktas SD kameras un SD playout iekartas tagad kad butu japerk SD/HD un to ko Tornis mineja javeido materialu arhivs HD lai kada saredzama nakotne vismaz eksperimentala karta palaistu kadus pasakumus HD.

Komerciali HD nav nekas netverams piemeram dzelzi visi ko tagad perk studijas ir HD - kameras SD vispar nerazo, serveriem parsvara vienalga vai SD vai HD....

Vairak tas tagad bus atkarigs no apraides kur HD aiznems 2x vairak vietas.

Domaju ka pec gadiem paris bus mums ari HD. Ja ne visas 24h tad vismaz dala no raidijumiem - TV3 un LNT un iespejams kads specials events ari no LTV.

Link to comment
Share on other sites

Baltkomā TV6 jau arī tā kā tiek ņemts no SAT, bet informācija par programmas attēla formātu tiek padota korekti...

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Sorry ja es neta izteicos.

B-com sanem signalu no SAT un kads vins ir tadu ari visu atdod talak.

LTC to reencode uz MPEG4 un tad kad sis kanals tika pievienots LTC nolema ka formatam jabut 4:3 jo TV3 toreiz vel nenodrosinaja plusma VI.

Link to comment
Share on other sites

Egoist - paldies par informāciju. :)

 

Tas gan nemaina faktu, ka Eurosportam 16:9 flaga nav, lai gan šis kanāls šobrīd 4:3 nemaz vairs neraida (tas tiek laists ar melnām malām labajā un kreisajā pusē, ja tā tas tomēr notiek). :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

No 14.12.2010. TV3 Latvia kanāls sāks raidīt 16:9 formatā. Sakarā ar to izējošajā programmā būs ielikts VI (Video index ) signāls, kas nodrošīnas materiāla formāta apzimējumu 4:3 vai 16:9

no 14.decembra dažas nedēļas to programmu laikā, kuras būs 16:9 formātā, pārraidīt speciālu paziņojumu, kurš vēsta par 16:9 formātu

Labots - spicais
Link to comment
Share on other sites

Spicais ir taisnība. Par 14 datumu precīzi nepateikšu, bet TV3 ziņām no 27 decembra jāiet gaisā ar 16:9 un pēc jaunāgada arī pārējiem raidījumiem jābūt 16:9 formātā ar stereo skaņu. To es zinu precīzi.

Link to comment
Share on other sites

Otomāri būs šokā:ohmy: Taisni uz svētkiem teļuks sabojājies, steigšus jāstiepj remontā :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Būs jau labi :sarkasms: . Gan jau Lattelekomam atradīsies vēl kāds miljons Ls ko samaksāt Hannu digital "speciālistiem" un tie "ieliks ķeksīti" programā, lai zvaigžņu kastes atpazīst 16:9 formātu

Link to comment
Share on other sites

Drizāk otrādi - būs pārsteigti, ka TV rāda pareizi nekropļotu attelu ! :) .. ja vispār to pamanīs ...

Link to comment
Share on other sites

Acīmredzot nav vienotības kā apstrādāt ienākošo - kabināt 4:3 aspektu, izdabājot publikai, vai tomēr izrādīt mugurkaula pazīmes un laist ēterā tā, kā nāk no avota...

 

Nū jā, miljonu...

Ja jau 6 fotogrāfijas maksā 2 miljonus, tad ķeksīša ielikšana ir vismaz 5...

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Cepuri nost TV3 priekšā. Arī Virszemē ir 16:9.

post-67561-0-07451000-1292351844_thumb.jpg

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Pa Virszemi arī. Neticami, bet pārsledzās. DVBViewers ir tas, kurš automātiski nepārslēdzas. Pārejot uz citu kanālu un atpakaļ - aiziet arī 16:9. Kāds nezin kas tas par gļuku DVBViewerim?

Link to comment
Share on other sites

DVBViewers ir tas, kurš automātiski nepārslēdzas

Nekādu problēmu nav, tik logo izskatās kropļots

post-81250-0-49606700-1292359145_thumb.jpg

iestatījumos pareizais aspect ratio uzlikts?

 

P.S. EPG gan joprojām rakstīts - [4:3]

Labots - Mml
Link to comment
Share on other sites

Pa SAT šovakar TV3 ir 16/9

Bet bilde sūdīgaka palikusi. Es te nupat paskatījos 1 minūti to laviešu sirreālu (kaut kas ar grēku saistīts nosaukumā) - nu tāda miglu bilde ...

Link to comment
Share on other sites

Cik nu es esmu paskatījies tagad to TV3, tur tikai seriālus 16:9 rāda, pagaidām vēl nevienu filmu neesmu tādā formātā pamanījis. Tās joprojām 4:3 ar melnām malām augšā / apakšā.

 

Labojums: Alien vs Predator 2 ir 16:9 , aplauzos ..

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

Tāpec jau man likās, ka izskatījās savādāk. Ieliku DVD, nu jaa, @wilz tainība. Ko padarīsi .. tāda nu ir TV3 izpratne par platekrānu laikam :)

Link to comment
Share on other sites

Lattelecom rīko Jaungada loteriju tiem, kas no 22. novembra līdz 23.decembrim iegādājas kādu tematisko paku. Jau gandrīz gadu atpakaļ iegādājos dekoderi un viedkarti. Nolēmu piedalīties loterijā un sāku aizpildīt paplašināto pieteikuma formu loterijai, bet sadaļā "TV iekārtas" ir tikai divas pogas:

1) Man jau ir visas nepieciešamas iekārtas, vajadzīga tikai viedkarte. 2)Vēlos pasūtīt Virszemes TV iekārtas

 

Citas izvēlnes- pogas nav. Sanāk tā: Ja gribi piedalīties loterijā, tad pērc karti, ekonomisko paku un, protams, tematisko paku vai vēl labāk - visas "Virszemes TV iekārtas". Pavisam nelāgi, jo palasot loterijas noteikumus -tur par iekārtu iegādi vai kartes iegādi gan nav nekas teikts, lai piedalītos loterijā. Interesanti, ka pieteikšanās laiks iet uz beigām, bet tā kļūda tai pieteikuma anketā kā stāvēja tā stāv. Vai vēl kāds to ir pamanījis?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu kā jau visās tādās loterijās - piedalās tikai "jaunie" klienti, vecie var paši vārīties savā sulā :)

Link to comment
Share on other sites

Kārtējā tautas muļķošana.:shout: Viena lieta- reklāma, aicināšana; cita- kādi nosacījumi

Link to comment
Share on other sites

Visas filmas tiek izplatītas vai nu 4:3 vai 16:9 formātos, pagaidām vel nav neviena TV šamējā universā, kas pirktu un rādītu 21:9 formāta filmas. Ir kontents, kas tiek izplatīts 4:3 formātā, kur jau ir letterboksēts 16:9 saturs, tāpat ir 16:9 formātā noformētas 21:9 formāta filmas.

Filma ir 21:9 formātā un rāda viņu "piezūmotu" jeb ar apgrieztām sānu malām.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Sveiki!

Visi te runā par baigi progresīvo TV3. Varbūt kādam ir informācija vai šie arī sāks laist 2. celiņā oriģinālo skaņu ar subtitriem. Vai par to pagaidām var aizmirst?

Link to comment
Share on other sites

Cik zinu, tad nē un nafig to arī vajadzētu. Tā tak nav filmas skatīšanās, ka visu laiku jalasa stulbi uzraksti. Tad nafig vispār tie titri vajadzīgi. Pie mums filmas vai nu būs dublētas latviski, vai krievu filmas ar subtitriem, kurus neviens nelasa, jo tāpat saprot valodu. Nedzīvojam jau Igaunijā :sarkasms:

  • Patīk 2
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Nožēlojami. Tad jau laikam mēs būsim vienīgā šī reģiona un ne tikai šī valsts kas atstās ļaudis tupus.

Un kas traucē laist otro celiņu netulkotu?! Nu ja kādam patīk skatīties dublētas filmas, lai skatās, bet tie kas saprot angļu/vācu utt valodu, ir nožēlojami skatīties tā kā tagad. Tas ir viens no iemesliem kāpēc neksatos tv, bet nodarbojos ar pirātismu.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

selection

sveiki.,es te pamanīju ka mans digoTV discoveryHD nerāda EPG raksta saņem datus,bet man liekas kad uz starTV rādija EPG..

sorry ja kautkur bij šis vis aprunāts.

Link to comment
Share on other sites

Nekā nožēlojama tur nav. Skaties no SAT filmas kaut turku orģinalvalodā, bet TV3 raida vietējiem skatītājiem un neaizmirsīsim, ka puse auditorijas runā krievu mēlē. Tapēc jau krievu filmas ir krieviski ar subtitriem. Angļu valodu labi ja zin tikai jaunatne, bet tie jau veļaspulveri un klozetpodu atsvaidzinātājus nepērk un tapēc reklāmdevējiem nav interesanti. No čipsu reklāmas TV nevar izdzīvot :sarkasms: . Reklāmas tirgus ir tieši videjā un vecākā paaudze, kura angliski ņi bum bum, toties perfekti parvalda krievu valodu. Vārdu sakot, visu nosaka tirgus.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...