Jump to content

Pasts bremzē.


markei
 Share

Recommended Posts

Developer

Latvijas Pasts: Starptautisko sīkpaku sūtījumu apjoms pieaudzis par 180%

Ak, dāvaniņas, dāvaniņas... christmas-gift.gif

Bet patiesībā nav nemaz tik traki. Man viens sūtījums no Hongkongas atnāca 10!, jā, desmit dienās, jo ķīnietis bija pamanījies sūtāmo nieciņu ielikt parastā vēstulē ar marku. :) Izrādās vēstules sūtās daudz ātrāk, nekā sīkpakas, pat ja pēdējās ir izmēros praktiski tādas pašas kā parastās vēstules.

Jā, vēstules laikam neiet cauri muitai, uzreiz 7-14 dienas no piegādes laika nost.

Bet tā pēdējā laikā visi sūtījumi no Ķīnas bez tracking Nº ir atnākuši mēneša laikā. Ļoti patīkami, ka sīkākos sūtījumus iemet pa taisno pastkastē.

Ja sūtījums ir ar tracking Nº, tad jārēķinās, ka tas uzkavēsies muitā vismaz nedēļu.

No UK gan paciņas parasti atnāk 3 dienu laikā. Tā kā, ja vajag kaut ko ātri, ko var nopirkt arī UK, tad vajag sūtīt no turienes.

Piemēram, UK var nopirkt labas uzlādējamās baterijas - Duracell AA 2400mAh rechargeable batteries.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • gix

    11

  • markei

    31

  • NIAJ

    29

  • Kalnz

    12

Nez cik ilgā laikā nāk pa sauszemi?

Pasūtīju Fasttechā divus mazos 14500 litija aķīšus un tagad tik pamanīju, ka izsūtīšanas veids ir "

"Shipped via Hong Kong Post Surface Mail
Tracking Number: RC016577706HK "

 

Caur kurieni tādi varētu braukt pa ceļam?

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

To labāk nezināt :)

Bet, kaut kādā posmā jau lidos ar lidmašīnu visticamāk, nebūs tā, ka kāds ar gazeli no Honkongas to vedīs uz Latviju :lol:

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Bet, kaut kādā posmā jau lidos ar lidmašīnu visticamāk, nebūs tā, ka kāds ar gazeli no Honkongas to vedīs uz Latviju

Ar gazeli tas vēl glauni, bet ja vedīs Ķīniešu lauķis ar Chengbang mopēdu, kas pa ceļam 100x jālāpa... :D

Vakar savācu paciņu no Ķīnas - vērtība (īstā) 12$ un pavadītais laiks Latvijas birokrātiskajā mehanismā 12 dienas - nav nemaz tik slikti. 

Link to comment
Share on other sites

Mans rekords joprojām ir, ka pasūtīts priekšmets 28. augustā, saņemts 20. novembrī, 4 dienas pēc samaksātās naudas saņemšanas atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

@@Rubenis, kur tad tos 3 mēnešus bija iestrēdzis? Man nekad ilgāk par mēnesi nav bijis. Principā ir tā.. ir ebay norādītais iespējamais piegādes datums un parasti tā ietvaros arī tiek atsūtīts.

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12
kad mēs piegādājam paciņu, visiem ir jāstāv mierā - satiksmes noteikumi, ceļazīmes un veselais saprāts un domāšana par pārējiem šoferīšiem - pie kājas. Ielas platums - neliels. Paciņas svars tajā gadījumā - sīks - pāris kologrami max. Princips - priceless...

 

Nu ja tu gribi lai viss ir skaisti tad vajadzētu maksāt 5x vairak, pirmamkartam, meklēt stavietu iet ka zin kur lai aiznestu paciņu tā katru, nu nez laika vajadzēs tišam 5x vairak priekš visam paciņam un tad jau viss parejais sadardzinās, un šoferiem jau nemaksā lai kilometrus diena ar kajam iet viņiem man liekas vispar normāli nemaksā, bet nu lab tu ka pasūti tak gribi lai paciņa tiek piegadata atrak un lētak nevis pa kādām tur summam? 

 

Un runājot par UPS tu tik biezi nemani parkapumus jo viņi nav tik izplatiti ka DHL Latvija:)

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

@Rubenis, kur tad tos 3 mēnešus bija iestrēdzis? Man nekad ilgāk par mēnesi nav bijis. Principā ir tā.. ir ebay norādītais iespējamais piegādes datums un parasti tā ietvaros arī tiek atsūtīts.

 

Nav ne jausmas. Es biju aizmirsis par to preci, kad atcerējos - pieprasīju naudu atpakaļ. Vēl pāris nedēļas pagāja ar pārdevēju pļāpājot, tad tikai iesaistījās Ebay serviss. Bet tagad pērkot Amazon.uk man liekas, ka Ebay sūtīšana ir galīgi švaka, jo Amazon man vairākas lietas piegādāja divu-trīs dienu laikā.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

man tas pats kas rubenim kādus 4 mēnešus bija paka kaut kur pazudusi

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Ziemassvētkos varbūt 3 menešī kad aizkeras bet man visas parsvarā 20-60dienas atnak

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Developer

Lūk, kas patlaban darās Pastā, tā kā novembrī izsūtītās paciņas var nākties gaidīt līdz pusjanvārim.

 

post-92856-0-34686700-1419290941_thumb.jpgpost-92856-0-70494800-1419290946_thumb.jpgpost-92856-0-75456500-1419290951_thumb.jpgpost-92856-0-94697900-1419290957_thumb.jpgpost-92856-0-25554200-1419290963_thumb.jpg

Labots - Developer
Link to comment
Share on other sites

Un ko rekordisti pateiks par šo...

Reiz DX pasūtīju cepuri, darbam lētu. Pasūtīju janvārī atnāca novembrī. :D

Laikam kājām no Ķīnas tika nesta.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Reiz DX pasūtīju cepuri, darbam lētu. Pasūtīju janvārī atnāca novembrī

 

es savu ziemas cepuri no DX kā reiz vakar saņēmu

Link to comment
Share on other sites

kā tad sanāk, ja pasūta no ķīniešiem telefonu un tas atnāk gļukains un būtu jāsūta atpakaļ? tad nekā? jāsūka ledus?

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

Bet vispār jau tā akumulatoru man nav īsti skaidra. Kā tad no Ķīnas uz ASV vai Eiropu legālā ceļā nogādā mobilos telefonus, planšetes, portatīvos datorus? Visos tajos taču ir litija akumulatori. Vai tiešam ved tikai ar kuģiem, vilcienu, fūrām? „Ķīnietis-sīkpaku sūtītājs” protams visādi šmaucās - uz pakas norādot citu preci, vai ieliekot mobilā telefonu akumulatoru telefonā (nevis atsevišķi, kā to ir paredzējis ražotājs), bet lielie ražotāji (piemēram, ābolu kompānija ) tak nevarēs iestāstīt avio kompānijai, ka akumulatoru viņu precē iekšā nav.

 Pagājušajā gadā pašam bija problēmas ar mobilā telefona pirkšanu no Ķīnas – telefons mēnesi nostāvēja Ķīnas pastā bez kādas kustības. Tikai tagad, kad pajautāju pārdevējam, kāpēc prece nekustās, viņš ļoti atvainojās un rakstīja, ka problēma ir dēļ tā, ka manis izvēlētā pasta kompānija atsakās vest lietas kurās ir litija akumulatori, izmantojot aviāciju. Problēma tika atrisināta atsūtot telefonu ar citu pasta kompāniju. Akumulatora kontakti tika aplīmēts ar sķoču (kaptona lentu) un ielikts telefonā. Tagad tā dara lielākā daļa telefonu tirgotāju, laikam lai rentgenā skatoties nebūtu redzamas atsevišķi stāvošais akumulators.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kā tad no Ķīnas uz ASV vai Eiropu legālā ceļā nogādā mobilos telefonus, planšetes, portatīvos datorus?

Es saku par Latvijas Pasta izejošajiem sūtījumiem. Nedēļu atpakaļ varēja sūtīt, vairs ne. Agrāk reiz saņēmu atpakaļ sūtītu telefonu uz ASV no Somijas dēļ šī akumulatora.

 

 

Tagad tā dara lielākā daļa telefonu tirgotāju, laikam lai rentgenā skatoties nebūtu redzamas atsevišķi stāvošais akumulators.

pasta mājāslapu palūko, aizliegtos priekšmetus .

Link to comment
Share on other sites

To, ka oficiāli, akumulatorus (un izstrādājumus, kuros ir akumulators) ar avio transportu sūtīt nevar, tas jau tā kā ir ir zināms. Vairāk interesēja kāds ir legālais šādu lietu transportēšanas veids no Ķīnas, lielajām kompānijām, kuras tur ražo telefonus, planšetes, datorus, un pašu akumulatorus? Vai tiešām tas viss iet tikai pa sauszemi un jūru?   

Link to comment
Share on other sites

sūtīt nevar, bet tajā pat laikā personīgi vest var? kaut kāda neloģika, vai kāds dēļ lidojuma ir atteicies no sava telefona?

Link to comment
Share on other sites

 

 

DHL ir pavisam cita lieta - rodas iespaids, ka viņu firmas moto ir - kad mēs piegādājam paciņu, visiem ir jāstāv mierā - satiksmes noteikumi, ceļazīmes un veselais saprāts un domāšana par pārējiem šoferīšiem - pie kājas. Ielas platums - neliels. Paciņas svars tajā gadījumā - sīks - pāris kologrami max. Princips - priceless...
 

Un kur te probleema ar DHL? Laikam pats neesi kravas vedis. Taa nav piegaadaataaja probleema bet pasuutiitaaja ka nevar nodroshinaat ar vietu kur var peec CSN visu izkraut. Taa ir ikdiena ka shoferi iebrauc vietaas kur jaakraujas no ielas liimenja jo citu variantu nav bet vinjiem par to veel grib sodu uzlikt mazo IQ policaji. Taa jau ir - paeedushie izsalkushos nesaprot.

Link to comment
Share on other sites

 

 

neticeesi! :> ir juuras konteineri un ir sauskravu kugji, kuri sjos konteinerus paarvadaa)

Jā, tos ko tālāk pārkrauj uz kravas auto vai vilciena. Tu tiešām domā ka sīkpakas pārvadā šajos konteineros? LP atrodas LIDostā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kaa jau rakstiiju ieprieksj - probleema ir ieksj komerciaalaas bagaazjas, kuras paarvadaasjanas telpaa nevar 100% nodrosjinaat apkaarteejaa spiediena un temperatuuras stabilitaati, jo! primara ir pasazjieru telpa! elementaari gaisa paarlidojumu drosjiibas risinaajumi)

Problēma ir tajā, ka bojāts litija akumulātors var aizdegties un nodzēšams nav. Pasažieru telpā ir iespēja to pamanīt, nodzēst un apliet ar ūdeni. Bagāžas telpā to nepamanīs un aizdedzinās drēbēm piestumtos koferus.

Bagāžas telpā spiediens ir tas pats kas pasažieru salonā, temperatūra patiešām var būt nedaudz zemāka. Bet ne tik ļoti, lai normāls litija akumulators aizdegtos. Tur būs plusi, bet +20 vietā var būt +7.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pasažieru telpā ir iespēja to pamanīt, nodzēst un apliet ar ūdeni. Bagāžas telpā to nepamanīs un aizdedzinās drēbēm piestumtos koferus.

Kravas telpā ir dūmu/liesmu detektori un ir ugunsdzēšanas iekārtas (halons?). Problēma nav aizdegušās drēbes. Ar to normāli un efektīvi tiks galā. Problēma būs ar veselu paleti Litija akumulatoru... Viens no pēdējā laika negadījumiem: Asiana Cargo reiss OZ-991... http://www.avherald.com/h?article=44062b99&opt=0

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

 

"Shipped via Hong Kong Post Surface Mail

 

izsūtīja 30.novembrī. Rīt (29.janv.) saņemšu . Nav nemaz tik traki :)

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

paciņas kuras izsutija ap 15 novembri saņemu pec meneša kadas 4gab paciņas laikam bija ar china post

Link to comment
Share on other sites

Man bija 21.11 izsūtīta 21.01 saņēmu, bet viena laikam ar galiem 11.11, tā arī nav parādījusies, kaut gan rekords man ir 4 mēneši!

Link to comment
Share on other sites

Nez, man visas atnākušas, kas pirms >mēneša izsūtītas. Tagad pašu dec beigu paciņas vēl gaidu. Sievai gan kaut kāda ar sekošanas nr baigi ilgi pa LV muitu un šķirotavu mētājas, iekšā nekas tāds, kā dēļ tā varētu kavēties.

Link to comment
Share on other sites

nu pag, jūs pamanījāt to izcelto tekstu - surface mail! Standartā visu sūta ar avio, te bija pāris litija bateriju un fasttech tās sūta pa sauszemi.

Link to comment
Share on other sites

vakar saņēmu paciņas kas tika pasūtītas 02.11.  bet to ko pasūtiju 4 dec saņēmu jau 23 jan, tā kā var noprast ka pastā met tik kaudzē un nečeko ienākšanas laikus 

Link to comment
Share on other sites

Tiko paskatījos trackingu, paciņas kas tika izsūtītas 02.11 rīgā jau bija ieradušās 26.11 nu super ātri pasts strādā :acute:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

jaunajā Latvijas pasta trackingā nerāda muitas statusus. Agrāk varēja redzēt, kad prece ienāca muitā un kad no turienes izgāja. Tagad tikai šķirošanas vieta un uzreiz uz pasta nodaļu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Agrāk varēja redzēt, kad prece ienāca muitā un kad no turienes izgāja.

Tagad arī var redzēt 


 

 

Vienmēr var lietot viņu veco tracking

Priekš kam?

Es vispār tagad lietoju mobilo aplikāciju - ērtāk. 


 

 

pamaina lapu, ka bookmarki vairs neder

Man atkal nav saprotami tie ļauži, kam sagādā problēmas jaunu bookmarku izveidot 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pēdējais viss sūtītais (1xDE, 1xUK, 2xĶīna) atnācis ļoti laicīgi. UK, DE ap 2 nedēļām. Ķīna vispār precīzi 30 dienās iekļāvās, bet pasūtīts tika pāris nedēļas pēc Jaunā gada.

 

Geštāps savu 12.12.2014 droši vien līdz maija svētkiem gaidīs. Tas taču ir pilnīgi skaidrs, ka tajā laikā pastos ir miskastes maksimums.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Šodien bij labs - kādas 2-3h nedarbojās pasta sistēma, neko nevarēja nosūtīt (un visi citi pakalpojumi, kur vajag to sistēmu), vismaz no Imantas un Iļguciema
Otro reizi jau šonedēļ tā :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...