Jump to content

Vairāki jautājumi par satelīttelevīziju.


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Situācija sekojoša: laukos, nekurienes vidū starp Limbažiem un Cēsīm, pa vasarām dzīvo vecmāmiņa. Vecmāmiņa vasarā līdzi ņem arī savu mazo parasto televizoriņu. Pirms pāris gadiem, labi ļaudis vecmāmiņai atdāvināja savu veco satelītkomplektu, kurš tur tika laukos uzstādīts. Tā nu vecmāmiņa varēja skatīties gan parastos LV kanālus (tie nāca no istabas anteniņas), gan arī satelītkanālus. Bet šogad notika kaut kas nelāgs - iemeslus neviens nezin (lai arī baumo, ka kaut kas tika pamainīts Cēsu raidītājā), bet LV kanālus uztvert vairs nevar. Pieslēdzot lielo, veco jumta antenu gan vēl vienu kaut kādu LV kanālu izdodas uztvert, bet tas arī viss. :(

 

OK, tik tālu ar pasaciņu, tagad mazliet tehniskas info:

 

Nezinu, kas tas ir par šķīvi un kas par galviņu, bet uztvērējs ir Nokia SAT 8003 S. Diemžēl Google bija skopa ar informāciju par šo kasti, tomēr man izdevās atrast šādu mazu brošūriņu par šo aparātu. Pazinējiem droši vien kaut ko izteiks.

 

Nekādas maksas kartes aparātā šobrīd nav, tāpēc var uztvert tikai bezmaksas kanālus. Tie tur arī pirms dažiem gadiem tika saprogrammēti, cik nu tolaik bija. Cik izdevās noprast no meņūžiem, šobrīd tiek uztverts satelīts ASTRA 19E.

 

Es pats no satelītiem neko daudz nejēdzu, jo nekad nav bijusi ar tiem darīšana. Tad nu te ir mani jautājumi:

  • Kā sauc to spraudni, kurš spraužas satelītuztvērējā no antenas? Tas tur šobrīd ir saplīsis, un vads antenas turas iekšā uz laba vēlējumiem, kamēr neviens tam nepieskaras. Mēģināju veikalā nopirkt parasto TV antenas vada spraudni (izskatās takš līdzīgs!) bet tas nederēja. :oops:
  • Kādas ir iespējas uztvert LV kanālus caur satelītu? Esmu dzirdējis, ka mūsu bāleliņi esot sasparojušies, un arī laižot savus raidījumus caur Zemes pavadoņiem.
    • Vai tā ir?
    • Kurus kanālus var dabūt?
    • Vai tos var dabūt bez maksas? Ja tomēr jāmaksā, cik tas maksā, un vai šis uztvērējs spēj sagremot pareizās kartes/enkripcijas/utml?
    • Vai tos varēs uztvert negrozot šķīvi? Es netaisos grozīt šķīvi, jo, cik zinu, viņam ir jābūt pagrieztam ļoti precīzi, bet mani nemākulīgie centieni visticamāk beigsies ar to, ka vispār nevarēs vairs neko uztvert.

    [*]Ko vēl es varu izspiest no šī uztvērēja?

    • Kādus vēl citus satelītus es varu uztvert bez šķīvja grozīšanas?
    • Vai pēdējo 3 gadu laikā ir nākuši klāt jauni bezmaxas kanāli uz šī satelīta?
    • Kādas maxas paketes (un par kādām cenām) ir pieejamas, ko šis uztvērējs varētu sagremot?

    [*]Ja caur satelītu LV kanāliem nevar tikt klāt, vai kāds zin, kas tur tieši ir par ligu, kāpēc šovasar vairs nevar uztvert LV kanālus? Varbūt ir iespējams nopirkt kaut kādu TV signāla pastiprinātāju? Ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

Jā, laikam šis. Bet viņam patiesi nav nekāda...umm... puļķīša vidū? Sanāk, ka vada gals pa tiešo spraužas uztvērējā, un šitais konektors viņu tikai pietur? :?

Link to comment
Share on other sites

1. F konektors

2. Viasat, cardsharing (nepieciešams i-nets+dators+Openbox vai i-nets+ "Dreambox veidīgais")

3.Ja tam verķim nav kur iestūķēt kartiņu un nav COM porta, tad tikai FTA- bezmaksas kanālus tai skaitā TV5 Latvija, ar nosacījumu ka šķīvis tiks noorientēts uz Sirius 5°E

 

Papildināts: kabeļa centrālā dzīsla spraužas uztvērējā, ekrāna follija- masa ar konektoru.

Labots - wilz
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Cardsharing? Tas ir kaut kāds sat-pirātisms, tā? Nu, pirmkārt jau, ja neizlasīji, tas ir dziļos laukos, kur no interneta nav ne smakas (knapi mobilais telefons velk). Otrkārt, pat ja būtu, es netaisos piratizēt. Tas tāpat ir tikai 3-4 vasaras mēnešiem, un man ir gana naudas, lai to kartiņu nopirktu (cik gan daudz viņa maksā?)

 

Par kartiņas iestūķēšanu - itkā viņam ir kaut kāds kartiņas slots (palasi to bukletiņu), bet, tā kā tas verķis ir vecs, es jau nezinu, vai viņi sen nav mainījuši kartiņu standartus or something.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Tev visideālākais variants tādā gadījumā ir Sirius, kurš raida no 5E pozīcijas.

Taču, līgums ar Viasat ir jāslēdz uz 12 vai 24 mēnešiem (neatceros cik tur tagad bija), tātad - būs jāmaksā arī pēc tiem 4 mēnešiem. Sīkāk palūri http://www.viasat.lv

Mēnesī laikam tagad ir 13ls (ar automātisko apmaksu), iespējams tagad iet vēl akcija, ka pirmo gadu var maksāt par 7 latiem.

Tev būs pieejami visi Latvijas kanāli - LTV1, LTV7, LNT, TV3, TV5 un arī TV6. Arī krievu kanāli būs (RTR, Pervij, REN-TV utt.), mūzika un viss pārējais. Arī multenes sīčiem (Cartoon Network). Pārsvarā - viss parastam TV skatītājam. Brīvie kanāli no Sirius ir ukraiņiem, tur arī ir šad tad ko skatīties.

Bļodu visticamāk varēsi izmantot esošo, tikai galviņu vajadzēs pārregulēt uz 5E pozīciju, no tās raida Viasat paketi. Siriusam mierīgi Latvijā tagad pietiek ar 60cm bļodu.

Pērkot tev iedos tuneri (ja ļauj izvēlēties, iesaku Thomson, Pace un Samsung it kā baigi lūztot un ir neērti lietošanā (it īpaši Pace)) un bļodu (ja tev tāda tomēr būs vajadzīga) + galviņa u.c. štrunti.

Veiksmi!

Link to comment
Share on other sites

OK, tātad mūsējie raida no Siriusa. Vai uz citiem satelītiem arī mūsējie raida?

 

Jaunu bļodu/galvu/resīveri gan es negribu pirkt - un 160Ls par veselu gadu arī laikam tomēr būs par daudz. Nav kādi lētāki varianti? Es vienkārši gribu maksimāli racionāli izmantot jau pieejamos resursus, neveicot nevajadzīgi lielus ieguldījumus.

Link to comment
Share on other sites

Nav citu variantu!

Dzilos laukos tas ir labaakais variants. www.viasat.lv

Cenas tur ir aprakstiitas un taas pirmo gadu laikaa ir ciesamas.

Nosleedz liigumu ar Viasat un vinji pieskirs Antenu galvu un uztveereeju.

Nav jau arii to antenu ar 1 galvu gruuti noreguleet uz Sirius.

Dzilos laukos cilveks var izveeleeties tikai to ko var uztvert ar aareejaam antenaam vai Viasat.

Link to comment
Share on other sites

Kādas ir iespējas uztvert LV kanālus caur satelītu? Esmu dzirdējis, ka mūsu bāleliņi esot sasparojušies, un arī laižot savus raidījumus caur Zemes pavadoņiem.

Vai vari ielūgt mani tai alternatīvajā realitātē, kurā dzīvo Tu? :) Par Viasatu tak brēc uz visiem kaktiem :)

Un ar mūsu bāleliņiem tam nav nekāda sakara, zviedru privātkantoris.

 

Kurus kanālus var dabūt?

Visus 5 LV analogās TV kanālus+TV6+TV3+ sk. www.viasat.lv

 

Vai tos var dabūt bez maksas? Ja tomēr jāmaksā, cik tas maksā, un vai šis uztvērējs spēj sagremot pareizās kartes/enkripcijas/utml?

Bez maksas var dabūt tikai TV5. Šis uztvērējs nederēs, būs jāņem no Viasata komplekts - tjuneris+karte

 

Vai tos varēs uztvert negrozot šķīvi? Es netaisos grozīt šķīvi, jo, cik zinu, viņam ir jābūt pagrieztam ļoti precīzi, bet mani nemākulīgie centieni visticamāk beigsies ar to, ka vispār nevarēs vairs neko uztvert.

Nē, bez šķīvja grozīšanas, vai papildus galvu pielikšanas Tu NEKO nepanāksi, LV kanāli ir tikai un vienīgi uz Sīrius 4 pavadoņa 4.8E. Šeit ir daudz padomu kā amatieris var pagriezt šķīvi uz Sīriusu. Tas ir iespējams.

 

Ko es vēl varu izspiest no šī uztvērēja?

Brīvos kanālus no Astras, kā arī pieliekot klāt papildus galvas (tjuneris atbalsta DiSEqC 1.0 - 4 galvas max) - no citiem pavadoņiem. Par kodēto kanālu uztveršanu ar šo verķi aizmirsti. Ja vien tie neraida Eurocrypt standartā, kas man šķiet nav īpaši aktuāls.

 

Kādus vēl citus satelītus es varu uztvert bez šķīvja grozīšanas?

Bez šķīvja grozīšanas vai papildus galvu pielikšanas - NEKO papildus Tu neuztversi. Šis tjuneris atbalsta tikai kartes Eurocrypt standatā, tātad CAM moduli neieliksi.

 

Vai pēdējo 3 gadu laikā ir nākuši klāt jauni bezmaxas kanāli uz šī satelīta?

Jā, pārskanē transponderus, sk. tjunera manuāli. Tikai ne uz ko dižu neceri, cik var spriest no bukleta, šis tjuneris ir vairāk vai mazāk noskaņots uz Astru 1 19.2E.

 

Kādas maxas paketes (un par kādām cenām) ir pieejamas, ko šis uztvērējs varētu sagremot?

Nekādas. Cik es pačekoju Eurocrypt ir noiets etaps. Un NEVIENU maksas paketi, izņemot Viasatu LV teritorijā oficiāli dabūt nevar. Tici man, tās visas maksā vairāk par Viasatu ;)

 

Ja caur satelītu LV kanāliem nevar tikt klāt, vai kāds zin, kas tur tieši ir par ligu, kāpēc šovasar vairs nevar uztvert LV kanālus? Varbūt ir iespējams nopirkt kaut kādu TV signāla pastiprinātāju? Ieteikumi?

DVB-T - kad atnāks līdz vecmāmiņas reģionam. Vai arī - zināmas investīcijas kvalitatīvā ārējā antenā.

Neesi īsti nospecificējis kādas valodas vecmāmiņa pieprot un viņas vēlmes. Diez vai vecmāmiņa grib Bundeslīgas futbolu vāciski skatīties :)

Man šķiet, ka vislabāk būtu 1x investēt labā ārējā antenā, jo tad pāreja uz DVB-T notiks vienkārši nopērkot un pieslēdzot TV dekoderi. Baltcom karte maksā 10Ls (1x maksa) un tad no rudens būšot 5-6Ls mēn. abonēšanas maksa.

 

Cēsu raidītājs visticamāk gatavojas DVB-T ieviešanai, paredzu, ka no rudens sāksies nenormālas "uztveršanas problēmas" ar visiem analogajiem raidītājiem visā Latvijā ;)

 

P.S. Eurocrypt - kā redzi šī kodēšanas sistēma ir jau sen izņemta no apgrozījuma. LV bija populāra pirātkaršu laikos. Tie "labie ļaudis" vienkārši atbrīvojās no tjunera, kurš neko vairs nevarēja parādīt - izmest bija žēl, bet neko kodētu ar jamo vairs nevarēja redzēt.

Labots - MarcisB
Link to comment
Share on other sites

OK, tātad mūsējie raida no Siriusa. Vai uz citiem satelītiem arī mūsējie raida?

 

Jaunu bļodu/galvu/resīveri gan es negribu pirkt - un 160Ls par veselu gadu arī laikam tomēr būs par daudz. Nav kādi lētāki varianti? Es vienkārši gribu maksimāli racionāli izmantot jau pieejamos resursus, neveicot nevajadzīgi lielus ieguldījumus.

Nav lētāku variantu, diemžēl...

Kā jau teica Mārcis - DVB-T no Rīgas, taču vai izdosies tavā vietā uztvert, ja arī varēs uztvert - vajadzēs labu ārējo antenu + DVB-T aparātu uztveršanai, kurš arī maksā naudu.

Protams - Cardsharing, taču tas tev neder, nav pieejams i-nets un arī tas prasa zināmus ieguldījumus sākumā... (taču pēctam mēneša maksa ir smieklīga - 2-3ls).

Link to comment
Share on other sites

Bļodu nevajag pirkt. Galvu arī ne. Ir jāpērk tikai Viasata tjuneris+karte. Kā jau Dexs saka - pieprasi Thomsonu.

Taču, ja vecmāmiņas vēlmes nesniedzas tālāk par LV kanāliem, es silti ieteiktu investēt ~30...50Ls kvalitatīvā ārējā antenā un tās uzstādīšanā, pie tam antenas izvēlē orientējoties uz DVB-T kanāliem. Nekur no tā neliksies.

Labots - MarcisB
Link to comment
Share on other sites

Labrīt! :)

 

Nu, vecmāmiņas intereses primāri ir LV kanāli un Eurosport. :) Un, protams, ja vēl kaut ko var redzēt - jo labāk! :)

 

Tā, kāds varbūt man var izstāstīt tuvāk par to digitālo TV? Ja to izdotos atdzīvināt, tad, protams, skaņa un attēls būtu ekselenti. Jautājumi:

  • Kādas ir manas izmaksas?
    • Dekoderis = 30Ls?
    • Antena = ??? Ls? Lai arī, kā jau teicu, uz jumta tur jau ir viena antena. Paveca, bet kas tad šai notiks? Šobrīd tač uztvert var pat labāk nekā ar istabas antenu!

    [*]Kā ir ar raidītājiem šajā zonā? Ko vispār tai DVB-T vajag? Tiešo redzamību? Cik tālu no raidītāja var būt? Ja nu kas - koordinātas ir aptuveni šeit.

    [*]Cik varētu izmaksāt alternatīva - analogā TV signāla pastiprinātājs?

Link to comment
Share on other sites

Paklau - man to vajag 3 vasaras mēnešiem, ja? Lai es tāpēc ietu maksāt ViaSat gada maksu (>100Ls)? Plus vēl pirktu jaunu uztvērēju/galvu/šķīvi? Par daudz problēmu! Šobrīdējais satelīts jau apmierina, vajag tikai LV kanālus dabūt atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

DVB-T velk ~100km rādiusā ap Rīgu

Analogā signāla pastiprinātājs izmaksās ne vairāk par 20Ls, bet tūlīt atnāks Didzis un pastāstīs ko nozīmē likt analogā signāla pastiprinātāju ja ir draņķīgs signāls.

DVB-T tjuneris cenā ap 30Ls būs bez Conax moduļa un līdz ar to būs spējīgs rādīt tikai nekodētos DVB-T kanālus - LTV1, LTV7, LNT, TV5, LZK, LMK un TV24. TV3 DVB-T paketēs pagaidām neietilpst. Viasats tirgojas...

Es ieteiktu investēt ap 45 Ls tjunerī ar Conax moduli, jo Eirosports tajos kodētajos kanālos ietilpst. Taču pirmkārt http://www.tv-digital.lv/

Visideālāk protams būtu aizņemties digitālo tjuneri un notestēt.

Kāpēc "vairs nerāda" analogos kanālus? Signāls palika par vāju vai antenu vējš sašķiebis?

Link to comment
Share on other sites

Lūk, tas arī ir labs jautājums. Līdz šim (pagājušgad un pirms tam) LV kanāli bija uztverami ar parasto mazo istabas anteniņu. Tagad - nikā. Tikai ar lielo, veco jumta antenu kaut kas ir satverams. Go figure...

 

Es jau nemaz nezinu, kā tajā galā ir ar raidītājiem - moš kaut kas pamainījies. Kur par to varētu meklēt info?

Link to comment
Share on other sites

LVRTC varbūt. Jo retranslatori ir viņu pārziņā.

Es ieteiktu uzlabot/nomainīt ārējo antenu. Tas daudz neprasīs.

Istabas antena tālu no retranslatora nav risinājums.

Link to comment
Share on other sites

Nedomāju, ka kautkas ar signālu šajā pusē noticies, visticamāk kautkas ar antenu...

Analogā signāla pastiprinātājs izmaksās ne vairāk par 20Ls, bet tūlīt atnāks Didzis un pastāstīs ko nozīmē likt analogā signāla pastiprinātāju ja ir draņķīgs signāls.
:lol:

 

Reāli, ar labu antenu tavā vietā vajadzētu noķert to DVB-T. Priekš DVB-T uztveršanas tev vajadzīga decimetru antena. Visticamāk - tev laukos esošā augšā stāv metru antena, kura, loģiski, decimetru diapazonu tik labi neņem.

 

Ja runājam par Cēsīm, tad pēc LVRTC informācijas no Cēsīm Latvijas kanāli nemaz neraida.

Visi raida no Valmieras.

Un metru diapazonā vienīgais kas raida ir LNT. Visi pārējie kanāli analogajā režīmā raida decimetros...

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

DVB-T arī prasa investīcijas. Vislabāk patreiz būtu investēt ārējā antenā.

Tad gan jau LV kanāli būs redzami. Un kad sāks raidīt DVB-T no Valmieras, atliks tikai tjunera kastīti piepirkt.

Eirosports šķiet gāja no Astras 19.2 kā FTA...

Link to comment
Share on other sites

No Cēsīm raida 2 kanāli pēc ESD informācijas:

 

Valmieras TV un TV Vidzeme. Visi pārējie "uztverās" no Valmieras:

 

Visspēcīgākie signāli LTV-1 un LTV-7, TV3 un LNT tas ir visvājākais.

Visi kanāli (izņemot LNT) raida decimetros. Aptuvenā uztveršanas zona kilometros rādiusā - LNT un TV3 ir 25km, LTV-1 un LTV-7 - 60km.

 

Eurosport iet kā FTA no Astras 19E un arī uz Siriusa 5E (franču valodā).

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Paskatījos cenas tiem DVB-T dekoderiem. >50Ls. Nē... laikam arī par dārgu. :p

 

Augšā laikam patiesi stāv metru antena. Es jau no tā neko daudz nejēdzu, bet mans papus gan, un senāk esmu diezgan daudz decimetru antenas redzējis. Šitā nebija līdzīga... :p

 

OK, tad par antenām... Kāds zinošāks varētu man ieteikt kādas labas āra antenas? Un, protams, to signāla pastiprinātāju jau arī laikam derētu, ne?

Link to comment
Share on other sites

Tātad, tev ir jādomā par antenu. Par vislabākajām decimetru antenām es tev nepateikšu, pats izmantoju poļu decimetru antenu, tā ir laba apstākļos, ja tuvumā nav spēcīgi raidītāji (tev it kā tā situācija izskatās laba). Šai antenai ir arī pastiprinātājs. Tiesa, man pilsētā ir spēcīgs raidītājs, taču esmu atradis veidu, kā viņu apslāpēt...

Tiesa, daudziem šī antena nepatīk.

Vēlāk, pārejot uz DVB-T šādā situācijā tev atliks tikai piepirkt dekoderi (jo DVB-T raidīs decimetros).

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Mmm... Jā, bet piedāvā arī par 45Ls. :p Gan jau, ka tur ir kāda lielāka atšķirība, nekā tikai brends. Tā kā izskatās, ka šis varētu būt vērtīgs investējums uz daudziem gadiem, tad laikam jau derēja izvēlēties kādu solīdāku risinājumu. Ar ko viņi tur atšķiras? Kura labāka? Uz ko skatīties?

Link to comment
Share on other sites

Labāka ir tā, kura nodrošina stabilu uztveršanu Tavā dzīvesvietā.

Un jā - antena par 45Ls var būt labāka par antenu par 15 Ls, taču tas atkarīgs no konkrētās vietas.

Es ieteiktu konsultēties ar kompententu kantori Limbažos vai Valmierā (Yota no Rīgas būs par dārgu - ceļš arī maksā) un tad rīkoties.

Un jā - laba āra antena ir investīcija uz gadiem. Tā noteikti ir tā vērta. Runājot par DVB-T - pēc 2012. gada dabūsi pirkt DVB-T tjuneri tā kā tā, nekur neliksies.

Link to comment
Share on other sites

Baumas par izmaiņām Cēsu raidītājā ir pilnīgas muļķības- Cesīs vienkārši nav nekādi raidītāju. Ir mazjaudas vietējās televīzijas raidītājs un viss, bet tas nekādīgi neietekmē LTV programu uztveršanu. Vispār lietot istabas antenu un cerēt uz kvalitatīva attēla uztveršanu ir pilnīgi bezcerīgi. Uz jumta ir jāuzstāda kārtīga āra antena un visas problēmas būs atrisinātas. Es pagaidām neieteiktu saspringt ar digitalās TV uztveršanu. Tais lietās pagaidām nav nekādas skaidrības un var iznakt, ka nauda par dekoderi ir "izmesta zemē". Ar kartīgu antenu būs iespējams redzēt visas vietējās TV programas, bet kad normāli sāks darboties digitālā TV tad atliks tikai jau esošajai antenai pievienot "pareizo" dekoderi. SAT sistēmu vienkarši vajag sakārtot un nevajag saspringt ar Viasat uztveršanu, jo diez vai dēļ pāris mēnešiem vasara ir vērts palikt par Viasata vergu. Vispār vasarā sēdēt pie TV ir grēks. Ja no tām antenu lietam neko nerubī(pēc jautājuma spriežot tā ir), tad vajag smeklēt kadu vietējo meistaru un lai viņš atrisina visas problēmas.

Link to comment
Share on other sites

Vispār vasarā sēdēt pie TV ir grēks.

A ja lietaina vasara? :lol:

Link to comment
Share on other sites

Didzi - vispār netā kaut kur ir karte ar LV retranslatoru izvietojumu valstī?

Jeb labāk nofotografēt to, kura Zaķusalas tornī ir pie sienas, un netā izlikt? :)

 

Vismaz www.tv-digital.lv saka ka rudenī sākšoties DVB-T komercapraide un abonenta maksa būtšot 5-6Ls mēnesī. Tā kā uz to pusi var lēnām lūkoties. Bet ne šodien.

 

Kā jau Didzis teica - prioritāte ir antenas saimniecības sakārtošana.

Labots - MarcisB
Link to comment
Share on other sites

Pievienotajā failā skatīt raidītāju karti: Radio un TV

 

Apdeitota gan pagājšgad, bet nu aptuvenā situācija skaidra.

post-67561-1211706323_thumb.png

post-67561-1211706337_thumb.png

Labots - Dexs
Link to comment
Share on other sites

Retranslātoru shēmai nav lielas nozīmes. Katrā konkrētā vietā jāskatās, kurus retranslātorus var labāk redzet. Ja runa it par antenam, tad es neieteiktu pirkt universalās antenas kaut par 45 Ls. Man jau šķiet, ka 45Ls priekš kārtīgas antenas ir smieklīgi maza suma. Uz katru TV diapazonu vajag savu antenu, tad vel signālu sumējošo filtru, mastu un pastiprinātāju, ja antena paredzēta vairākiem TV uztvērējiem. Viss tas velk uz 100Ls. Parasti gan pie šīs sumas cilvēki "sagurst" un noperk tirgū poļu brīnumu par 7Ls, bet pēctam sūkstas, ka visas programas nerāda kvalitatīvi. Es nekad nesapratīšu, kā cilveki aci nemirkšķinot par TV izdod 1000 un vairak Ls, bet prieks labas antenas 100Ls žēl.

Link to comment
Share on other sites

Kurš teica, ka notiek liela pie TV sēdēšana? :D Viņa jau arī tikai vakaros un lietainajās dienās to kasti skatās. :) Un viņa noteikti ir vairāk ārā nekā pie TV. ;)

 

[Atgādinājumam: runa ir par vecmāmiņu laukos, 3 vasaras mēnešos.]

 

OK, bet tad par tēmu - nu, 100Ls patiesi atkal varētu būt par šerpu, jo nekādu superbildi arī nevajag. Ar istabas antenu jau arī tur bija kā bija, bet tas bija OK. Un uz jumta uzkāpt un antenu pienaglot gan jau es arī spētu - vai arī tam ir vajadzīgas kādas arkānas zināšanas? :shock:

 

No antenu lietām es patiesi daudz nerubīju - bet, nu - vai tur tiešām antenas modeļa izvēle ir tik ļoti atkarīga no konkrētās vietas? :|

Link to comment
Share on other sites

Ar antenas izvēli tā ir. Vinam kaimiņam puskilometra attālumā ar vienkāršu antenu bilde var būt OK, bet otram kaimiņam, aiz meža un kalna ar tādu pašu antenu, tikai miglubilde. Es jau nesaku, ka konkrētjā situācijā obligāti jāpērk dārga antena. Var gdīties, ka pilnīgi pietiek ar universālo antenu par 30Ls. Es vienkārši saku, ka antenai pie TV uztveršanas ir ļoti liela nozīme un, ar kārtīgu antenu, analogā televīzijas bilde ir kvalitatīvāka par digitālās TV bildi. Digitālās TV vienīgā priekšrocība ir salīdzinoši liels programu skaits(no satelītiem tas vienalga vienmēr būs lielāks), bet par šīm programām jāmaksā abonentmaksa. Parastam TV skatītājam nav vērts sasteigt ar digitālās TV dekodera pirkšanu un līgumu slēgšanu ar Baltkomu. Lai sākas normālas digitalās TV translācijas.

Link to comment
Share on other sites

Yurasic

Ar istabas antenu jau arī tur bija kā bija, bet tas bija OK.

 

Ja tā bija, kā citātā, tad tik liec uz jumta poļu redeli un arī būs Ok.

Link to comment
Share on other sites

darklight

es pieiešu šai lietai vēl no otras puses. Ja teļļuks vēl pagājušo vasaru rādīja, bet vairs ne, tad nevar būt vaina pašā TV? Es ar šitā vienreiz mainīju antenas, beigās izrādījās, ka iekš TV ekranizācija atvienojusies 8)

Labots - darklight
Link to comment
Share on other sites

LV kanaaliem jaagrozza antene uz Valmieras pusi. Tur ir raidiitaajs. Ar istabas anteni vareetu buut probleemas, kaut gan LTV7 agraak gaaja Jaanjmuizhaa (blakus Ceesiim) arii ar vada gabalu.

Ceesiis nav neviena raidiitaaja, iznjemot Jurgjkalnaa ir TV Vidzeme, EHR un Radio Tris.

 

Taa kaa nav interneta iespeejas tajaa nostuurii, tad ir jaapeerk Viasshrota kaste. Citas iespeejas, uztvert caur sateliitu LV kanaalus nav.

Link to comment
Share on other sites

Paldies ADEX, kārtējo reizi atgādināji, ka visacīmredzamākais ir tas labākais :)

Kā var redzēt no tās shēmas, Vilx'a vecmāmiņa dzīvo kā reiz uz Rīgas un Valmieras retranslatoru "robežas". Tur tiešām ir jāpaeksperimentē no kura avota nāk kvalitatīvāks signāls.

Ļoti žēl, ka negribi ieguldīt naudu antenā un tās kvalificētā uzstādīšanā. Tas atmaksātos.

Es ieteiktu griezties pie Valmieras, Limbažu vai Cēsu TV kantoriem, jo tiem ir vislielākā pieredze, kas reģionā der. Vismaz pakonsultēties kāda antena būtu optimālāka un uz kuru pusi griezt...

Link to comment
Share on other sites

Es nesaku, ka negribu ieguldīt. Es saku, ka negribu pār-ieguldīt. Es padomāšu par šo jautājumu.

 

Šobrīd, starp citu, atradās viena paštaisīta decimetru antena. Pamēģināšu to piestiprināt jumta korē, un tad redzēs, kā būs (Izmaksas - 0Ls). Ja tas nestrādās, tad domāšu par kaut ko jaunu. Iespējams, ka pamēģināšu vienkārši nopirkt ne pārāk dārgu jaunu antenu, un pats piestiprināšu arī to (Izmaksas - 10-20Ls). Un, ja arī tas neapmierinās, tad ņemšu pilno paketi - dārgu antenu kopā ar meistaru 'n stuff (Izmaksas - >50Ls).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...