Jump to content

DocuFlow for Windows - lēnām top


Artanis
 Share

Recommended Posts

Labadiena forumiešiem!

 

Tad nu īsumā vēlējos apstāstīt, kā līdz virsrakstā minētajam esmu nonācis - lai ir skaidrāka ideja. :)

 

Domāju ka daudziem nav noslēpums, ka es jau labu laiku metu acis uz MAC'iem. Patiesībā ja paskatamies uz konceptu, tad tas ir tieši tas, kas man kā tīri estētisku smukumu mīlošam cilvēkam ir nepieciešams - ērts, ātrs, un skaists. Ar vārdu "skaists" es šoreiz domāju tīri vizuālos MAC OS X labumus - tai skaitā Core Animation, Quartz Extreme, u.c. MAC'a labumus, kas visi radīti, lai OS X interfeisu padarītu kustīgu, spīdīgu un elegantu.

 

Tā kā pats no ģimenes budžeta vēl pagaidām īsti nevaru atvēlēt 2k Ls par labu MAC'u, tad tīri sportiskas intereses pēc jau labu laiku mans lielākais hobijs ir Windows pielāgošana un tjūnēšana, to padarot funkcionāli līdzīgāku MAC'am. Esmu apskatījis milzumdaudz internetā pieejamo bezmaksas un maksas tūļu, kas piedāvā visu, sākot no Dock (MAC'am raksturīgā ikonu josla desktopa apakšpusē), beidzot ar Exposé (MAC'a alternatīvu Alt+Tab funkcijai). Turklāt ir radusies vēlme apkopot šos visus tūļus vienā kopējā Windows Transformation Pack, ko pēcāk par velti piedāvāt cilvēkiem..

 

Pašlaik esmu atradis un savai kārbai, uz kuras griežas XP Pro, piemērojis ideālu (izskata/resursu patēriņa ziņā) komplektāciju no dažādiem nelieliem tūļiem, kas lēnām manu ieceri tuvina veiksmei - nu jau mana Winda stipri izskatās un arī lietošanas ziņā kļūst līdzīga MAC'am. Pašreizējie rezultāti redzami zemāk:

 

post-57565-1192705159_thumb.jpg post-57565-1192705193_thumb.jpg post-57565-1192705178_thumb.jpg

 

Tad nu lūk - tagad vēl tikai atlicis piemeklēt labāko variantu no pašlaik atrastajiem Core Animation aizstājējiem (jāatzīst, šie gan prasa pamatīgu GPU jaudu..), un interfeiss in general būs pabeigts.

 

Bet tagad svarīgākais - kapēc vēršos šeit: kā varbūt zinat, tad iekš MAC OS iTunes ir tāds lielisks un smuks skata režīms kā Cover Flow (iekš Youtube varat to apskatīt šiten - http://youtube.com/watch?v=54jmrrpLwVE ). Tad nu ir tapis zināms, ka iekš jaunā Leopard šis pats skats būs integrēts iekš Finder (

).

 

Kā jau būsiet nopratuši, vēlos panākt kautko maksimāli līdzīgu iekš Windows. Vienīgā reāli iespējamā iespēja ir to izveidot kā Flash'u. Cik esmu redzējis, cik smukas lietas mani Flash'u mācīties tikko sākušie paziņas ir uztaisījuši pa pusstundu, sāku domāt, ka pieredzējušam Flash'a programmētājam tāda CoverFlow alternatīva ir pāris vakaru darbs.. :roll:

 

Cik pats nesen esmu ķēpājies ar gatavajiem Flash'a tūļiem, zinu, ka mazai Flash aplikācijai nav problēmu rādīt smukus animētus slideshow'us (vadoties no relatīvā Path - mapes, kurā stāv pats exe) ar tajā pašā mapē esošajām bildēm. Tas nozīmē, ka vajadzētu tikai šādu jau gatavu Flash aplikāciju mazliet papildināt, un CowerFlow for Windows ir gatavs. :)

 

Bet, lieta tāda ka lai cik daudz dažādas aplikācijas pats esmu apostījis dzīves laikā, ar Flash'a veidošanu nekad NEKAD man nav bijusi saskaršanās.. :(Tas nozīmē, ka man vajadzētu kādu brīvprātīgu zinošu Flash koderi (-us), kas būtu ar mieru veltīt kādus pāris vakarus sava laika, lai palīdzētu man šī projektiņa izveidē.

 

Tad nu lūgtum - komentāri, ieteikumi, kritika, piedāvājumi laipni lūgti. ;)

Link to comment
Share on other sites

Nebūs tik vienkāršs šis pasākums... bet nu, īstam flash guru jau nekas nav par grūtu, tikai jautajums ir - vai šim flash guru būs laiks un, ja būs, tad vai būs vēlme to ziedot...

 

rekur daži jau gatavi komponenti, kurus, noteikti, var pielāgot, diemžēl par naudiņām...

http://www.flashloaded.com/flashcomponents/photoflow/

http://www.digicrafts.com.hk/components/

Link to comment
Share on other sites

WOW! :o :tek_siekala: Nu tas ir ko vērts.. Jopcik, SKAISTI. Bet 60$ tomēr nav maza naudiņa. Vot teiksim kādus 15$ es vēl varētu atļauties samaksāt, bet 60$ tomēr ir 30-tā daļa paša MAC'a..

 

Nu, tā vispārīgi domājot, varbūt varētu arī paštukot ideju, ka es piemetu kautkādu naudiņu cilvēkam, kurš šito uzņemtos.. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Varbut kads tev var nosponsoreet to lietu par $60. Tads variants ar pastaav! Ceriibaa... :) Lai veicas, uztaisiit labu paku un to palaist internetaa!!!

Link to comment
Share on other sites

rekur kaut kas uz to pusi arī pa velti ir dabonams, varbūt noderēs par atspēriena dēlīti... :)

http://www.quietlyscheming.com/blog/compon...helf-component/

 

edit:

rekur, izskatās, kas gana ņemams! par brīvu, tikai jāpiereģistrejas lai lejupladētu! :)

http://www.n99creations.com/vieweg.php?id=5

 

bobiksons... tur jau swf dekompilēšana neko nedos... tur "komplektā" noteikti nāk gan kaut kādi .as faili iekšā, gan komponente...

Labots - vella_dzirnavas
Link to comment
Share on other sites

edit:

rekur, izskatās, kas gana ņemams! par brīvu, tikai jāpiereģistrejas lai lejupladētu! :)

http://www.n99creations.com/vieweg.php?id=5

Tik tikko lejupielādēju - tagad jāpaskatās, cik tālu šo var pielāgot.. Bet ja viss sanāks, tad Vella Dzirnavām aliņš nu manis garantēts! :)

post-57565-126000839846_thumb.png

post-57565-126000841028_thumb.png

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

veiksmi! :)

 

te jau domās sāk prasīties pēc kādas riktīgas modifikācijas, ķip, ka view ir ne tikai details, icons, thumbnails, filmstrip un kas tur vēl, bet arī coverflow :D

 

pēc tam pastāsti, vai izdevās kaut ko "izspiest" no dotā piemēra... dikti interesanti :)

 

Edit:

no sākuma nepamaniju tur tajā saita ir tam image viewerim arī 2 versija, nez, moš Tu pamaniji...

http://www.n99creations.com/vieweg.php?id=14

 

Edit2:

Rekur kaut kas līdzīgs darīts, ir lejuplādējams gala produkts. Labajā malā tas "telecharger", kā nojaušu... moš noder...

http://pascal.hervo.club.fr/osxplorer/appl...ion_i_cover.htm

Labots - vella_dzirnavas
Link to comment
Share on other sites

te jau domās sāk prasīties pēc kādas riktīgas modifikācijas, ķip, ka view ir ne tikai details, icons, thumbnails, filmstrip un kas tur vēl, bet arī coverflow :D
Tieši tā arī tiek plānots.. ;)

 

Rekur kaut kas līdzīgs darīts, ir lejuplādējams gala produkts. Labajā malā tas "telecharger", kā nojaušu... moš noder... http://pascal.hervo.club.fr/osxplorer/appl...ion_i_cover.htm

Ideja laba, bet man gan uz PC gan portabļa met error'us un nokaras. Vai nu tas ir Vistai, vai arī vienkārši neiet vispār.
Link to comment
Share on other sites

Gribēju vēlreiz pateikt lielumlielu paldies Vella Dzirnavām par norādi. Pašlaik paātrinātā tempā kožu cauri Flash un ActionScript, un, ja viss sanāks kā plānots, tad kautkad rītdien ap pēcpusdienu jau varētu jums piedāvāt kautko skatāmu.. ;) Jau pašreizējie rezultāti mazliet paspēlējoties ar to Sourci ir lieliski.

Link to comment
Share on other sites

Guest bedris

Par gaumi un principiem nestrīdas, bet ja jau tik tiešām nevar normāli aizmigt bez sajūtas, ka Tev pieder kāda daļa no ūber maciņtoša, tad es tomēr rekomendētu nopirkt to nākotnes tehnoloģiju (skaidrā naudā, kredītā/līzingā - izvēles iespējas ir plašass).

 

Par OS grafisko pusi, tomēr kāpju laivā kur sēž NC, Velis u.c... (lasīt citus šāda stila tredus)

Link to comment
Share on other sites

Bedri - tā nu tas ir, bet vairumam šo skaistumlietu pretinieku trumpis līdz šim ir bijis nenormāls resursu patēriņš. Un, jāatzīst, tas arī mani sākumā atturēja no šāda veida izvirtībām. Bet tapēc es sāku meklēt internetā labākos un vieglākos tūļus, ko vēl papildus optimizēt, lai iegūtu nebijušu atdevi. Uz doto momentu pilnībā viss (ieskaitot Exploreri kā tādu), kas redzams skrīnšotos augstāk patērē aptuveni 25MB no RAM un 0% CPU (Explorers 17MB + ObjectDock 2.5MB + 2MB Samurize + 6MB Copernik Index search + 0.5MB AltTab Thingy + 0.07MB Winamp Global Hotkeys + vēl šādi tādi sīkumi vieglākai dzīvei).

 

Krelin - o, prieks ka pajautāji - priekš Samurize šajā projektā man ir īpašas ieceres.. ;)

 

Deadmouse - diemžēl nē - tā kā esmu sīvs Vistas pretinieks, tad šī paka tiks veidota tikai priekš XP. Turklāt - uz Vistas jau tāpat lielākā daļa visādu grafisko labumu (Aero ar visiem saviem navarotiem) ir pietiekami (cik tie ir ērti un resurs-ekonomiski, es labāk paklusēšu.. ;)).

 

_____________________________

 

UPDATE:

 

Nu, mazliet pacīnoties ar ActionScript 2.0 un Flash'u in general, beidzot sāk rasties pirmie apveidi idejas realizēšanai. Jūsu uzmanībai - pirmais DocumentFlow Demo skrīns (absolūti darbotiesspējīgs):

 

post-57565-1192728374_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

FF tiek izmantots tikai kā testa platforma - gala rezultātā tas būs integrēts iekš Explorer'a. ;)

Link to comment
Share on other sites

Vella dzirnavas - nu, īsti nesapratu, kā bija domāts "veidot kā MAC".. :) Nu, manuprāt jau tā pašlaik viss tiek taisīts visnotaļ interesantā "ala MAC" dizainā..

Link to comment
Share on other sites

silver brushed skins kaut kāds, tjipa... visas ikoninjas, logiem minimize, maximize, close ikonas u.t.t.

nu, piemēram, lai atvērts explorera logs izskatās līdzīgi šim:

NuoveXT%20Mac%20Screenshot-4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nu, tālu vairs nav.. ;)

 

post-57565-1192784710.jpg

 

Vienīgi - ja kādam ir zināma smukāka OS X tēma par AquaXP (tāds balta MAC'a butaforija - nemaz ne līdzīga īstajam), tad lūdzu dodiet ziņu.

post-57565-1192784710_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Saite http://archija.info/Picture1.png

 

Just get a mac :)

Kad būsi saštellējis ko tādu, lai ir vaļā vismaz 20 aplikācijas un nebremzē, tīri viegli pārslēdzoties starp tām, novilkšu cepuri tavā priekšā. Bet nu, man jau bišķi šķiet, ka nespīd. Un nav jau uz tīģeri jātēmē, mēģini sabliezt ko līdzīgu leopardam!

post-43-1192785764_thumb.png

Labots - Despacho
Link to comment
Share on other sites

Tam tur, kas man teica samazināt - nesmuki mazināt, visu neredzēs :)

Pievienoju attachmentu, un vēl saiti.

Link to comment
Share on other sites

labais! :)

 

man atkal interesantāks liekas pats radīšanas process un gandarijums par paveikto, nevis ieiešana veikalā, iebakstīšana "makā" ar pirkstu un samaksāšana :D to jebkurā laikā un vietā varēs paspēt izdarīt...

Link to comment
Share on other sites

Nu tieši tā, kā Velna dzirnavas saka - protams, MAC's ir MAC's, un tā ir cita lieta nekā standarta pīslis, bet nu cena tomēr ir nevāja, un šobrīd pārsniedz manas jaunās ģimenītes budžetu. :) Toties pašam pa pēcpusdienām pabakstīties un pacīnīties ar closed source Windu, lai izpiestu no tās visu sulu, ir daudz jautrāk.

Link to comment
Share on other sites

Stendec - paldies par saiti - iečekošu. Vienīgi figņa tāda, ka uz sava pašreizējā pīšļa nedrīkstu likt, jo ir aizdoma ka daudzās izmainītās OS detaļas (uxtheme, visādi *.sys aizvietojumi un rediģējumi, utt) liks par sevi manīt vienkārši nocrash'ojot.. :? Varbūt kāds cits varētu iečekot un atmest kādu screen'u?

Link to comment
Share on other sites

Nokačāju un uzliku to flyakiteosx - man šķiet, ka nekas īpašs, salīdzinot ar Artaņa jau uztaisīto coverflow , bet tas jau tik mans viedoklis. Tikko pamanīju, ka ASUS video capture softs atņirdzies - varētu būt šīs transformation pakas dēļ, :shock: ? Tūlīt dabūšu kādu capture softu - iemetīšu arī īsu video...

Link to comment
Share on other sites

Tā - noriskēju, uzliku, iečekoju.. Jāsaka godīgi - nu nekas tas nav. YzDock apakšā, WinRoll augšā, tā pati Aqua tēma un OSX kursoru paka. Jāsaka, ka biju cerējis uz kautko krutāku, redzot to garumgaro izmaiņu sarakstu, kas rādījās instalēšanas laikā.

 

Visus augšminētos softus jau sen biju mēģinājis. Tiesa gan, atskaitot WinRoll - šo softu gan paņemšu arī savai transformāciju pakai (ehh - jāraksta vēl viena vēstule 3rd party softu izgatavotājiem..).

 

___________________________________

 

Topic UPDATE:

 

Mazliet paspēlējos pievēršoties gaišajai Aqua tēmai, un beidzot piedabūjot savu DocumentFlow daļēji integrēties iekš brovsera (a-lot-of-shit-with-this). Tāpat arī beidzot pielāgoju vienu no ilgi kārotajām odziņām - Glass2k Alfa caurspīdīgumu, kuru piedabūju veidot GPU. Tātad ar minimāliem resursu patēriņiem pašlaik skats aptuveni šāds:

 

post-57565-1192911564_thumb.jpg

 

P.S. lielumlielais paldies tiem vairākiem supportotājiem pa PZ - tiešām prieks censties. Bet gribēju vēlreiz publiski pabrīdināt, ka nevēlos izsūtīt nekādas pašreizējā projekta daļas atsevišķi, jo nēesmu tās vēl apkopojis vienā instalācijas veidnī, kas asvukārt nozīmē nesliktu seksu ar daudzu tūļu instalācijām un konfigurēšanām, kā arī vairāku sistēmas failu aizvietošanu iekš SafeMode.. :? Tiklīdz būs gatavs pirmais kaut cik sabiedrībai rādāmais izlaidums, tad tas tūdaļ tiks dots forumiešiem testēšanai.

Link to comment
Share on other sites

Izskatās tik tiešām forši, priekš skatīties, ka kādam tomēr vēl ir interese nodarboties ar ko tādu pilnīgi par savu laiku un naudu! :)

Cerams, ka nenāksies ilgi gaidīt līdz šis te būs pilnībā pabeigts! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest drunk_lizard

neteiktu, ka man baigi bremzeetu, mhhhhh

godiigi sakot nesaprotu, kaapeec jaamet virsuu mac aada uz xp

lai palielinaatu dazjaadu kljuudu iespeejamiibu?

post-1228-1192955242_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Kaut gan interese par Mac man sākas un beidzas ar TextMate un pāris citiem Rails development tūļiem, kas uz win īsti labi nestrādā, Artaiņa projekts izskatās visai interesants.

 

Ja DocumentFlow būs kompatiabls ar Win Vistu un pieejams kā atsevišķšs folder view režīms, ļoti labprāt pacienātu autoru ar pāris aliem :D

Link to comment
Share on other sites

Drunk - saki ko gribi, bet Tev jāatzīst, ka priekš MAC OS X operētājsistēmas GUI's ir stipri pārdomātāks par Win - intuitīvāks, funkcionālāks, un piedevām arī smukāks..

 

MindMage - vēl tiešām nevaru solīt par savietojamību ar Vistu, jo nēesmu vēl atrisinājis visas problēmas ar integrāciju XP shell'ā. Bet nu laikam ejot skatīsimies - ja būs interese un pieprasījums, tad mēģināsim arī putnam spalvas uzprišināt. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest drunk_lizard

mac os gui iipasju atskjiriibu no gnomes neredzu....

un jaa - ko liidz visi dailjie pribambasi, ja pamatdarbus uz kastes nevar veikt?

patiesiibaa man pareizei traucee tas raibums, taapeec uz visaam win kasteem ir klasiskais skins.....

Link to comment
Share on other sites

Drunk - a kas tad liedz veikt pamatdarbus? Teiksim, kā jau augstāk rakstīju, man šie visi "daiļie pribambasi" aizņem pāris megabaitu lieku vietu un 0% noslodzi procesoram..

 

________________________________________

 

Topic UPDATE:

 

Vai tiešām forumā nav neviena spēcīga Windows zinātāja, kas varētu palīdzēt? :( Nepieciešams cilvēks, kas ZIN par cslid un shella konfigurāciju. Nu taču, kāds piesakās - manas zināšanas tiešām ir par īsām.

 

_______________________

 

Topic UPDATE 2:

 

Fū - cīnījos, cīnījos, un daļēji pats tiku galā ar to CLSID.. Nu ta beidzot būšu kļuvis zinošakās vismaz vienā no Windas slēptajām būtībām. :D Projektiņš virzās uz priekšu - pašlaik teik optimizēts Document Flow ātrums un resursu patēriņš - ir dilemma starp lielāku FR (pavisam smuka plūdena kustība un daudz caurspīdīgumu) un mazāku noslodzi (pašlaik 3000+ Sempronu šis smukums noēd par 50%.. :?) Protams, netiks jau visu laiku izmantots, bet tomēr). Ko tauta domā?

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Žēl, ka to nevar likt darīt videokartei - tai par tādiem efektiem nospļauties... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...