Jump to content

Kaimiņu skaļums


Tilo
 Share

Recommended Posts

Augšējais kaimiņš abnagļel pavisam. Caurām dienām kalbasī konkrēti. Man dzirdams tikai bass, pietam skaļāk ka pie viņa paša dzīvoklī. Esmu jau n reizes bijis skaidroties, nekas nelīdz. Dzīvokļi pirkti pa labu naudu un viņš tipa grib savu dzīvokli izmantot kā vēlas. Man savukārt savā dzīvoklī ir tāds troksnis, ka galva sāp. Sieva paliek traka šito klausoties. + tam man ir vēl 4 mēn veca meita, kurai to nejēdzīgo basu klausīties nepavisam nav labi.

 

Tātad - ir kādas likuma normas, kas regulē pieļaujamo skaļumu pa dienu? Vakarā OK - pēc 23-iem ir 35dB (arī izrauts no nezinkurienes), bet vai pa dienu arī ir kāds ierbobežojums.

Cik zinu, tad brīvdienās nedrīkst veikt remontdarbus (urbt, e.t.c.) ja tas ir ilglaicīgi un var traucēt kaimiņu atpūtu.

Kas to regulē un kur sūdzēties.

+ galvenais - kā to mērīt un pierādīt?

Link to comment
Share on other sites

aizej pie elektro sadales skapja un ja ir korķi, izrauj viņamn un savāc sev. un dari tā katreiz, kad šis kalbasi visu laiku, sāks viņam apnikt pirkt korķus...

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Pats neko nepierādīsi, enīvejs būs sakars ar poličiem. Protams, var jau izmantot simtiem reižu apspriestās sentēvu metodes ar korķu speršanu (mūsdienās lielākoties garām, jo jaunajās mājās visiem ir automāti), var spert pretim kautko tikpat skaļi - ja kaimiņš klausās kautkādu hip-hopu ta tu uzliec viņam latvijas radio 2 translācijas, vai Brāļu Laivinieku 57. gada labāko dziesmu izlasi - varbūtība liela ka mājienu sapratīs. Bet varbūt arī nē - diemžēl šitādu atsaldeņu, kam vis atvainojos pohuj (pie kājas) mūsdienās arī pietiek.

Nezinu, ja tas perdaks klausās pa dienu var jau miličus saukt. Lai paķer līdzi to decibelu mērītāju, bet stipri šaubos ka spēsi savu taisnību izsist. Būtu pa nakti, ta būtu citādāka tā lieta. A tagad pierādīsi, ka šim decibelu par skaļu skan, labi šis pie visa pozitīva samaksās sodu, bet tad pagriezīs par to decibelu klusāk, bet vai tev no tā vieglāk paliks - tāpat traucēs... Un parasti šitā mentu būšana taisni rosina cilvēkos ideju tam visam pretoties un terorizēt vēl trakāk.

Es ieteiktu iet parunāties, un nevis: Eu tu losi slēdz ārā, nah man tavi tie murgi te jāklausās...

Bet cilvēciski izklāstīt savus apstākļus, ka bērnam tas traucē. Gan jau ka neesi arī vienīgais kaimiņš kam traucē - ejat vairāki.

Labots - A-kalvis
Link to comment
Share on other sites

RobinHood

Pa dienu arī ir noteikts maksimālais skaļums kāds drīkst būt.

Ir speciāla iestāde, kurai var pasūdzēties par šo skaļumu un tad viņi atbrauks un izmērīs skaļumu. Ja būs virs normas tad kaimiņam uzliks sodu.

Link to comment
Share on other sites

korķi katram ir savā dzīvoklī un nebūtu prāta darbs kaut ko bojājot risināt problēmu.

 

kamēr kāds atbrauks - sen būs jau nogriezis. Bet enīvei - kas tā par iestādi?

 

Pats varu pagriezt daudz skaļāk - aparāti to ļauj, bet kā jau teicu - man ir mazs bērns mājās.

un ir runāts, skaidrots etc. pohuj viss... tētiņš nopircis kruto dzīvokli un ārpus skolas laika tusē ar klasesbiedriem.

Labots - Tilo
Link to comment
Share on other sites

Guest drunk_lizard

nu tu, veciit, esi atradis iisto vietu, kur uzjautaat

tak sjite 4/5 siiko perdelju kalbasii tiesji taapataas

un vienalga vienmeer buus par iisu....

kjiegjelis logaa un zils purns ir pareizaakie risinaajumi pret taadiem.....

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Jā tas nu gan ir tiesa mūs valstī - mēsls~=ments... :mrgreen:

Neaizstāvēs točna!

Link to comment
Share on other sites

Mārtiņš Lūsis

Hmm, cik zinu, tad RD pieņēma likumu (kādu 1,5 mēnesi atpakaļ), ka arī dienā aizliegts likt skaļu mūziku ;)

Link to comment
Share on other sites

mjaa varu deret ka atbilde pretii ir lidz 23 varu darit ko gribu un cik skalji gribu. mesli (menti) neko tev nepalidzes, ja palidzes, tad pec vairakiem meneshiem, siem ta vis poh. man majaa ari apakshaa ir mazais, atnaca kaiminji, normali novienojamies mazis diendusu gulj no 1 lidz 4 tad nevajag troksni taisit un lidz 9 kad atkal gulet iet, ja bus normals cilveks mosh sapratis.

Link to comment
Share on other sites

sasists purns nebūs īsti labs risinājums. Tas var draudēt kā minimums ar sasistu purnu pašam. Sliktākajā gadījumā arī ar kriminālu atbildību.

 

SOdien tas kretīnelis pagrieza muzonu pusstundu. Mums galvassāpes, bet pa to laiku mūžam neviens neatbrauktu un nepaspētu kaut ko nomērīt.

Kaut kā neregulāri jams kalbasī. Tad ir un tad nav, bet nenormāli kaitinoši.

 

 

Nekur neatrodu nekādu rakstisku norādi par skaļuma ierobežojumiem. likumi.lv nepalīdz :/

searchin in progress...

Labots - Tilo
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Luusiic

Bet kā definēt vārdu skaļš? Vienam noraut ūdeni klozetā liekas skaļi, citam ausis plēš pušu un var griezt vēl. Ir tie noteikumi, kur definēti konkrēti decibeli, bet iespēja tikt pie aparatiem un mentiem, kas tos izmēra tuvinās apaļai nullei...

Link to comment
Share on other sites

Visu paveisk draugs elektriķis, kurš viņa skapī salidis viņa elektrības vadus uz īso (iespējams centrs nodegs vēl kas) un viss miers mājās.

Būs viņam laba mācība.

Galvenasi nebļaut, ka es to izdariju + neko neziņāt un vispār labāk izlikties, ka neesi mājās :D

Labots - eede
Link to comment
Share on other sites

Kādreiz bija labs risnajums korķis ar ielodētu diodi

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā tas par skaļumu ir stiepjams jēdziens, man otrā dzīvoklī blakus dzīvo kautkāds čalis, kas vienmēr smird pēc spirta. Un viņam skaļi liekas arī tad, ja sūc istabas ar putekļusūcēju. Pēc tam, kad tika pateikts, ka ja vēlreiz nāks un kautko "pļūtīs" dabūs iekšās ,šamais sāka no savas puses ar kautko pa sienu sist. Kautgan mūzika netuvu netiek klausīta skaļi.

Link to comment
Share on other sites

Atvainojos par offtopic. Bet vai tagaf autors saprot, kāpēc cilvēki grib dzīvot ārpus Rīgas privātmājās (un radīt ļaunos sastrēgumus nabaga Rīgā), nevis daudzīvokļu būrītī, kur būs vismaz viens atsaldēts idiots?

Link to comment
Share on other sites

NC, nesaki viss - tie musaroki oj, menti ieraodas pat diezgan naski, ja esi ar mieru rakstīt iesniegumu pret šitādu dolbajobu-bungotāju. Es pats savulaik izmācīju vienu kretīnu, kas klausījās savas bungas dienu un būtu gribējis arī nakti. Man jau bija izveidojies par rituālu katru vakaru nokāpt 2 stāvus zemāk un atgādināt tam īblim, ka ir jau 23:15. Uz ko viņš man vienreiz iepļurstējās: "U meņa serjoznaja aparatura..." Es šim pateicu, ka man mājās ir zilā BOSCH urbjmašīna un es tūlīt atnākšu un saurbināšu viņa suņustaļļa burvis caurumos - tipa: "U meņa serjoznij instrument..."

 

Tā tas turpinājās kādus 3 mēnešus, kamēr tas debīlenis izdomāja, ka savā 602. sērijas 9-stāvu savrupmājā :wink: varēs mierīgi sarīkot savai smirdīgajai dzimšanas dienai veltītu āli. Jobcik, toreiz mā ai cēlās jumts nost un logu rūtis plaisāja. Plkst. 23:15 es piezvanīju meņķarām un vienkārši uzjautāju vai labi var dzirdēt klausulē dārdoņu. Šie teica, ka to dzirdot varenlabi. Es šiem pateicu, ka dzīvoju 8.stāvā, bet skaņa nāk no 6.stāva. Viņi naski jo naski atbrauca, tos cūkcaurumus izdzenāja. Līdzko menti bija prom, tā ļembasts atsākās ar dubultu skaļumu. Es, protams, piezvanīju atkal un tad kretīneļi tika apklusināti konkrēti. Pavisam. Dabiski, es uzrakstīju iesniegumu. Un mēnešus 4 baudīju klusumu. PILNĪGU klusumu. :wink: Pēc tam reizi no reizes bungas bija dzirdamas, bet parasti ap 22-iem viss noklusa. :cool: Tuvākajiem kaimiņiem tā arī pateicu, ka ES izsaucu mentus, tā kā lai rēķinās ar to... :twisted:

 

...bet es nolēmu, ka labāk tomēr ir dzīvot privātmājā un nemocīties ar šitiem debīlajiem bezsmadzeņainajiem bungotājiem. Kaut gan arī te kaimiņos ir viens dunduks, kurš savai opelmiskastei par pēdējo naudiņu ir iestūķējis BAIGO sabvūferi :mrgreen: , laikam lai nedzirdētu savas miskastes graboņu un motoreļa pļerkstoņu :mrgreen: ... reizi no reizes var dzirdēt kā šis būkšķina, bet tas nav TIK kaitinoši.

 

Tā ka vecīši - IR jācīnās par savām tiesībām!!! OBLIGĀTI IR JĀCĪNĀS!!!

Link to comment
Share on other sites

Un tu tiešām domā, ka jaunās privātmājas ar papīra (tfu, atvainojos, ģipškartona) sienām tev skaļumu ideāli aizturēs? Pie kam privātmāju ciemā var griezt vēl skaļāk, jo "tur jau nav kaimiņu blakus dzīvoklī". Risinājums pret šāda veida pohujistiem tiešām, šķiet, ir tikai nodedzināt pašu tehniku un neko pēc tam nezināt. Reāli - ja tu gribi dzīvot klusumā un nevienu netraucēt, tad jābūvē pašam un jāliek labi daudz vates skaņas izolācijai.. vai arī kkas cits, kas izolē skaņu.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Vecais

Oj nu tur jau ir vēl daudz visādi apstākļi un aspekti, kas palīdz vai tieši traucē to kaimiņu ikdienas trokšņošanu apkarot.

Tie menti atbrauca ar kautkādiem skaņu mērošiem aparātiem? Mērija ar? Vai tikai sadeva tam lašaram pa dibuā tikai vadoties pēc subjektīva vērtējuma - jā šitas par skaļu!?

Būtu tas lohatrons bik vairāk izglītots, tad arī ar elegantu žestu varētu parādīt policista kungiem durvis - kamēr nav izmērīts konkrēts cīpars, ejiet jūs ellē!

Tāpat poliču personības kā tādas un kā lai pasaka, nu spēja ieviest parastajos mirstīgajos bijību un cieņu ar daudz kur lomu spēlē... :) Jo ja atbrauc lupata no menta un sāk pravas kačāt tos arī ātri atšūj. Značit tev paveicās.

Nu katrs gadījums ir unikāls un ar individuālu pieeju... :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Jaa jaa..pa galvu, "iet parunaaties"..tikai pirms to dariit jaatceras ka nejau vienmeer tas pie kaa ies buus zemaaks par pashu..taaka pirms iet un suudzeeties der padomaat ar ko sapinas un vai pats nedabuus jaunas saulenes..a ja pa teemu tad bija kkaads liums kas ietveera 19:00 un 23:00 jau pashsaprotami..

Labots - Arcane
Link to comment
Share on other sites

delta128, par kādām ģipškartona sienām Tu runā? Man ir diezgan pamatīga mūra māja. Un to idiotu es dzirdu tikai vai nu noejot pagrabā (tur ir betona sienas un vēl nav jēdzīgas skaņas izolācijas) vai izejot pagalmā.

Es pats esmu mēģinājis savā mājā iegriezt muzičku tā no sirds, hmm, ārā neko dižu dzirdēt nevar. Lieta tāda, ka tas jefiņš savu opelmiskastes sabvūferi būkšķina blakus pagalmā, kamēr pārkravā savas miskastes mēslu saturu. :)

 

A-kalvis, aspektojies cik gribi, bet ja cīnās likumīgi, tad savu taisnību vienmēr var panākt. :) Vienkārši IR jācīnās, rezultāti neizpaliks!

Dabiski, ja kā tīrasiņu latvieši sāk gaudot, ka "nekas jau tur nesanāks... tas ir grūti... tas nav izdarāms..." - tad nekas tik tiešām arī nesanāks un šitādi atsaldeņi-melomāni darīs ko gribēs.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Diemžēl šajā banānvalstī vārdi likums, likumīgs jau pasen ir sākuši zaudēt savu jēgu...

Tiesiskās normas ir to pusē, kam vairāk naudas un ir gadījumi ka tu nabaga cilvēks ar savu likumu vari iet uz ateju - tāpat taisnība būs tam kam feniņi vairāk.

Bet jāmēģina ir, tas tiesa!

Link to comment
Share on other sites

usins_pacina

Nu nez, vai par labu naudu, ja nav norm skaņas un vibrācijas izolācija. Bet nu pašvldības policija tak vienmer pastav :)

Link to comment
Share on other sites

connected

Ja jums kaiminji neljauj guleet liidz 3 naktii klausoties skalju muuziku, piezvaniet vinjiem chetros un pastaastiet kuras dziesmas patika kuras nee :lol: . Bet ja nopietni ar chalisha vecajiem meginaaji runaat?

Link to comment
Share on other sites

A-kalvis, tā jau tas ir, kā Tu saki.

Bet raugi, ja pārkāpums ir konstatējams pat bez mēraparatūras. Kā tas bija manā gadījumā. Mentiem ienākot mājā jau 1.(!!!) stāvā bija dzirdama dārdoņa. Plus kāpņu telpa bija TĀ piepīpēta, ka bez gāzmaskas neiztikt, turklāt visa tā idiņu varza spiegdami aurodami un spļaudīdamies lēkšoja pa kāpnēm, jo rībinātāja midzenī valdīja absolūti neizturmas troksnis. Tā teikt, visi pārkapumu fakti "uz sejas" :) . Tā tak meņķarām ir viegla naudiņa. Kāpēc to nesavākt? Vot i noslauca tam īblim iesākuma maksimālo summiņu. Man paši menti to pateica. Tāpēc jau arī bija klusums tik ilgu laiku. Un galvenais iemesls kāpēc tie atsaldeņi varēja ālēties bija tas, ka neviens nesauca mentus, jo tipa: "Bailes esot..." Bļin, mīkstie...

Vajadzēja kādam atrasties, kas šito bardaku pārtrauc. Konkrētajā gadījumā taisnības cīnītājs biju es. :cool:

Link to comment
Share on other sites

John Wayne

Tas, ka bars ārdās naktī, ir viena lieta - tur menti labi nostrādā.

Bet, kad kāds atsaldēts urlāns hroniski klausās skaļu mūziku - nu tur tik viegli nebūs, ar mērītājiem arī īsti netiksi cauri, te jāmēģina kaut kas no "Krusttēva" metodēm. Iesākumā nav slikta tā doma par korķiem un centra nodedzināšanu.

Link to comment
Share on other sites

Sorry par spam

 

Visiem "elektriķiem" saku, liekiet korķiem mieru, nekas nav labāks par nokostu "nulli", ja tiek klāt, pie nosacijuma, ja ir 3-fazu el. - Laassveegaasss, ir piedzīvots....

 

Izziņai - TAS NEKĀDĀ GADĪJUMĀ NAV IETEIKUMS!!!

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

binladens

Noker momentu kad tev nav mājās neviena.. kautvai lai iziet kāds ar mazo ārā un MAUC PRETī!!!! ĻOTI LABS VARIANTS.. vismaz manā mājā miers ir :) kā teikt im da king :D ja kāds uzdrošinās , sitiens pretī 5 minūtes un viss ir klusu :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Elvis_preslijs

Un kādēļ dēļ diviem atsaldeņiem būtu jācieš kādam citam ?

Labots - Elvis_preslijs
Link to comment
Share on other sites

Izskatas, ka saja gadijuma tam iblim butu vienlaga ta mentu ierasanas, samaksatu sodu tetuks un amen. Vel jau nezini kas ir papucis, moska kada siska, kurai klat vispar nevar kerties. Vardu sakot, visticamak vinam ir laba aizmugure un jutas ka pasaules naba, un padarit neko tadam nevari, ar fizisku iespaidosanu pats vari iebraukt auzas, jo var atbraukt 5 dzeki ar melnu bembi un sadot pasam. Un tiesiski tu tikai laiku un nervus pazaudesi. Skumji, ka dzivo tada bananrepublika.

Link to comment
Share on other sites

ar mentiem ir- kā tev paveicas! Vēl šo ceturdien manam draugam no rīta no hokeja treniņa ejot uz skolu piekasījās 2 urlas protams kad viņs naudu neadeva un tie divatā sāka viņu sist. Brauca garām menti urlas aizbēga bet kā par brīnumu piesējās manam draugam kad šis esot uzsācis kautiņu un izteica brīdinājumu un aizbrauca, diemžēl draugs bij tik apstūlbis kad nepaspēja izskaidrot situāciju un lūgt lai var rakstīt iesniegumu. Un patsstulbākais - menti pat necentās neko palīdzet!

 

Vēl ko gribeju piebilst- urlas ir mīkstie jo nekad neiet vieni un ja iet vieni tad naturāli mīž.

 

Par skaļo mūziku- pašam dažreiz patīk paklausīties skaļi mūziku bet neklausosīpaši ilgi un arī padomājot par apkartējiemcilvēkiem daru to ar mēru, lai piemēram augšējiem kaimiņiem nākamajā dienā nav jātaisa revanchs ar vēl skaļāku mūziku. Cita runa ja esmu laukos kur apkārtējiem īpaši netraucēju

Link to comment
Share on other sites

Polarbear

NormaalsCilveeks un A-kalvis...gribetu redzet, ko Jus daritu, ja uz ielas kads iegaztu pa muuli, atnemtu mantas un muktu prom. Tad jau laikam sauktu meeslu palidzibu! Kadel teikt, ka vini visi ir meesli? Ne jau visi nem kukulus, pohujaa kasa kuli un neko nedara :evil:

 

Topika autoram - drosi vien pratigakais butu saukt kopus un, lai vinji tiek ar to eergli galaa, drosi vien kaut kads novij russkij, kuram viss pie d***s, besi tadi, bet ko padarisi! :x

Link to comment
Share on other sites

 

Būtu tas lohatrons bik vairāk izglītots, tad arī ar elegantu žestu varētu parādīt policista kungiem durvis - kamēr nav izmērīts konkrēts cīpars, ejiet jūs ellē!

 

 

Khe, khe - atļaujiet pasmaidīt.. atverās durvis, tur stāv pāris mentu ar stekiem un saka: nafig man tevis dēļ jefiņ ir jātraucē savs mierīgais virtuļu ēšanas rituāls un jākāpj uz sesto stāvu? un tā ar slaidu rokas kustību (nu īstenībā vairākām) atskalda tevi līdz tuvai bezsamaņai, tad izraksta kvīti, par maximālo dzīparu un graciozi aiziet.. un ko tu izdarīsi? NEKO!!! Ja daudz spirināsies, tad vari vispār vairs nestaigāt..

Latvijā dzīvojam.. ja tevis dēļ mentam nākas iesvīst tevi sitot, tev nāksies apmaksāt saaugstēšanās izdevumus un vēl nāksies samaksāt zaudējumus par steka nodilumu :mrgreen:

Peace!

Link to comment
Share on other sites

Raimīc, lūdzu, varāk inteliģences....

 

Starp citu, sižets ta no kuras filmas?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Griezies pašvaldības policijā.

 

Mājā, kurā es mitinos, arī viens pilsonis mēģināja atskaņot savu mūziku pārāk skaļi.

Es viņu informēju, ka nav nekas pretī pret viņa mūziku, bet, ja viņš to klausīsies pārāk skaļi es vērsīšos attiecīgās iestādēs.

 

Uz tekstu - 'U menja serzoznaja aparatura i ja ljublju slushatj muziku' tika paskaidrots, ka tad, kad es ieslēgšu savu skaņas sistēmu uz maksimālo jaudu un iedomāšos paklausīties Stravinski vai, piemēram, Verdi rekviēma kulmināciju, viņa basi pazudīs skaņas jūrā. Kopā ar logu stikliem.

 

Pilsonim 3 reizes izrakstīja soda kvīti. Pēc tam apklusa.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...