Jump to content

OS attīstība


199cm
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Šij saitei it kā bija jābūt vienā no Apple sadaļām, taču, tad to neizlasīs tie, no kuriem ceru saņemt sakarīgu atbildi.

Pats esmu ilggadējs, profesionāls Apple dzelžu un OS lietotājs (grafisko lietu un sistēmu administrēšanas jomā), taču pēdējā gada laikā sāku aizvien vairāk uzmanības pievērst iespējamām alternatīvām. Iemesls - Apple pēdējā laika politika (Leopard atlikšana telefona dēļ, katastrofālā Intel nomaiņas politika utt.). Kalifornieši strauji pievēršas siekalainiem tīņiem, atstājot novāšrtā savus profesionālos kundes. Neko, protams, iebilst nevaru - ar iPod un .mp3 var nopelnīt daudz vairāk nekā ar MacPro.

 

Par alternatīvām - XP (ar windows arī esmu ļoti labi pazīstams un ikdienā strādāju) vispār tiek norakstīts, tas nav to vērts. Veltīju vairākas stundas Vistai - uzlabojumi ir jūtami, taču principiāli vairākas llietas tiek joprojām taisītas tā, ka nākas atkal atzīt, ka tas galīgi nav konkurents OS X, turklāt arī perspektīvā Bils stūrē purvā.

 

Tad nu atliek .nix sadaļa. Ikdienā ar to saskaros tikai komandrindu līmenī, strādājot ar serveri un rūteri. Tur, protams, viss ir OK. Taču esmu paprovējis dažas grafiskās vides, ko piedāvā LINUX. Visvairāk uzmanības pievērsu Ubuntu, jo par to pēdējā laikā tiek daudz rakstīts. Lai nu neapvainojās UBUNTU fani, bet man tas viss izskatījās pēc bērnu spēles. Par to, lai izmantotu šādu "bērnešķīgu" OS darbam, nevar būt ne runas. Nepretendēju gan uz LINUX pazinēja statusu, var jau būt, ka kaut ko galīgi nesapratu, tomēr, gadiem ilgi ar Apple sistēmām strādājot, prasības pret OS izveidojas milzīgas.

 

Gribētu dzirdēt spečuku ieteikumus, tieši kurai OS ir vērts pievērst pastiprinātu uzmanību, kurai ir vislielākās izredzes nākotnē sastādīt nopietnu konkurenci OS X un Windows?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Vilx-

    10

  • mefisto

    9

  • 199cm

    17

  • tintix

    12

Top Posters In This Topic

Grafiskās lietas - visa CS pakete, ieskaitot Flash. Plus vēl web projekti, pielāgošana Windows videi utt.

Svarīgi - pilnīga savietojamība ar windows sistēmu (tā lai jebkurš ierindas lietotājs, uzklikājot uz diska ikonas, dabūtu viņu uzmontētu, lai darbotos visādas USB flash atmiņas un visādi citi tamlīdzīgi mēsli), tas pats attiecas arī uz Linux failserveriem, bet tas jau atkrīt.

 

Aizmirsu arī savā postā pierakstīt, ka alternatīvu meklēju veselam birojam, kas pašreiz strādā jauktā OS X/XP režīmā, kur nebūt ne visiem lietotājiem ir paplašinātas datorzināšanas.

 

 

P.S. Ja varētu bez muļķīgām asprātībām, būtu foršāk. Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

A priekš kam mainīt OS , ja jau visi softi strādā ?

Labots - Grossmeister
Link to comment
Share on other sites

Kapēc mainīt OS? Kā jau rakstīju, Apple aizvien vairāk novēršas no sava profesionālo klientu gala (skat. manu pirmo postu).

 

--> zed

Es saprotu, ka pagaidām tādas nav, taču gribētos zināt, kura no visām, kas patlaban tiek attīstītas, ir vērts pievērst vislielāko uzmanību? Mani interesē tieši perspektīva.

 

--> NormaalsCilveks

 

Tici man, man ir pietiekams pamats domāt, ka Adobes lapas un softus pārzinu labāk par Tevi. Ļoti labi ari zinu, uz kādām OS šie softi darbojas. Turklāt mani interesē vēl vesela kaudze softu, kas nav Adobe ražojumi (gan jau Adobe nopirks arī tos, he-hē). Labi zinu, ka pagaidām visu šo kaudzi var darbināt tikai uz OS X un Windows, taču, ja būs sistēma, būs arī softs.

Link to comment
Share on other sites

--> NormaalsCilveks

 

Redzi, Tu mums esi liels speciālists visās lietās, taču pat latviešu valodas atbalstu uzinstallēt savā datorā Tev tomēr nav izdevies. Varbūt sāc ar elementārāko un tad pārej pie specifiskām tēmām.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
1- tev ir darba uzdevums kurs ir jaaveic

2- tev ir softs kurs paliidfz veikt darba uzdevumu

3- tev ir dzelzi kuri paliidz veikt darba uzdevumu

4- tev ir OS kurs darbina konkreeto softu uz konkreetajiem dzelziem

Redz , tev tak iedeva normālu atbildi - izdrukā un piekar sev redzamā vietā un tad vairs neradīsies šādi jautājumi .

Link to comment
Share on other sites

Tad pēc Lielmeistara domām jebkuru programmu darbina tikai viena OS?

 

Mjāāā...

 

Labi, paldies par uzmanību un izteiktajiem viedokļiem. Lai nu paliek.

Link to comment
Share on other sites

esmu paprovējis dažas grafiskās vides, ko piedāvā LINUX. Visvairāk uzmanības pievērsu Ubuntu, jo par to pēdējā laikā tiek daudz rakstīts. Lai nu neapvainojās UBUNTU fani, bet man tas viss izskatījās pēc bērnu spēles. Par to, lai izmantotu šādu "bērnešķīgu" OS darbam,

Pēc kādiem kriterijiem, ja drīkst zināt, tu novērtēji Ubuntu par bērnišķīgu? (LOL :shock: ) Gentoo mēģināji? :-D

Link to comment
Share on other sites

Ops!

 

Jau biju atmetis cerību sagaidīt atbildi! Pilnībā piekrītu par piesaisti dzelžiem - tas ir kaitinoši. Kādi ir FreeBSD galvenie plusi, strādājot tieši grafiskā vidē (pats saskaros ar to tikai ar uz rūtera, bet tur jau ir tikai komandrindas)?

Link to comment
Share on other sites

Guest Nagla Pakalaaa

nee shajaa gadiijumaa ir tikai divas izveeles iespeejas palikt pie MAC OS X vai paariet pilniibaa uz WIN , BEZdes un Linuxsi buus galiigi garaam

Link to comment
Share on other sites

Kādi ir FreeBSD galvenie plusi, strādājot tieši grafiskā vidē (pats saskaros ar to tikai ar uz rūtera, bet tur jau ir tikai komandrindas)?

Vadoties pēc savas pieredzes, neiesaku PCBSD (tas veidots uz biku vecākas FreeBSD). Salīdzinot ar Kubuntu (Ubuntu ar KDE) vai Mandriva, tas ir kat kas nenopietns. Parkas jau sākās intalēšanas laikā, mol tam nepatīk, ka cietnis sadalīts (a Linuxam tas pofig). Arī programmu repozitori netiek tik bieži atjaunoti kā pie Ubuntu, kuram vienam starp pirmajiem ir pieejamas jaunakās Open Source u.c. progas. Nu a PBI pakas priekš BSD - tās nav tās jaunākās. Cik atceros, Ubuntu pieejamas kkur vairāk par 20 tūkstošiem pakotņu.

 

Pietam, priekš BSD ATI vēl nav izlaidis draiveri prieš savām grafiskajam kartēm.

Labots - tintix
Link to comment
Share on other sites

Guest Nagla Pakalaaa

finaalaa juus linuxisti viens otru noeediisiet ;-)

Link to comment
Share on other sites

Ahā, tad tomēr jāskatās uz Ubuntu pusi?

Kā tur īsti ir ar fontiem - vai nav kaut kādi zemūdens akmeņi ar unicodiem? Es domāju .ttf un .otf fontus, pārējie jau ieiet vēsturē.

Link to comment
Share on other sites

Ahā, tad tomēr jāskatās uz Ubuntu pusi?

Kā tur īsti ir ar fontiem - vai nav kaut kādi zemūdens akmeņi ar unicodiem? Es domāju .ttf un .otf fontus, pārējie jau ieiet vēsturē.

Es nereklamēju Ubuntu. Izvēlies Linux distru, kura tev vairāk piemerota. Paskaties www.distrowatch.com

Katrai distrai ir savi plusi un mīnusi.

Ja man būtu laiks, es ņemtos ar Gentoo - tam var visu ļoti sīki sakonfigurēt, labi piemērot savai sistēmai, piekompilet visādus moduļus - vārdu sakot no kastes var izspiest pēdējo. Pietam jaunakajam open source progām izejas kodi ir pieejami ātrāk, neka pakotnes - tatad var ātrak tik pie jaunakā softa un apdeitiem.

BET, man laika nav un manas vajadzības apmierina tas pats lietotājiem draudzīgs Kubuntu 7.04. Katra Linux distra ir piemērota attiecīgajiem lietotājiem, viņu vajadzībām. Protams, Linux speci apdirš Ubuntu ne tāpat vien (reizēm pat pamatoti). Tas būtu tas pats, kā, piemēram, WRC rallija pilotu izņemtu no viņa vieglās rallija mašīnas un iesēdinātu smagā limuzīnā.

Saprotiet, Ubuntu nav domats indivuduālistiem, tas tika veidot pēc iespējas vairāk universāls, lai varētu apmierināt daudzu lietotaju vajadzības - tāpēc tur ir visādu figņu piebāzts, kuras vienam ir vajadzīgas, bet otram nē.

Ar fontiem man problēmu nav - tiem pieinstaleju jaunākos patčus, tagad vispar smuki! :D

 

Man uz mājas PC ilgu laiku biaj ATI kartes...

Gribi teikt, tev uz BSD gāja ar visu hardware 3D renderingu? ;) Moš kko xorg'am kompilēji?

Labots - tintix
Link to comment
Share on other sites

stendec

Ak DIESSSSS!! Uzraksti memuārus "Ahh šīs OS"

 

MaksKaks Kā OS nav nearko labāks par win! (lasam ne ar ko sliktāks) Viņš ir tikai savādāk...

 

Un ja tui darbini adobe paku, tad es nesaprotu kur ānusā ir tā šķireba!!! Man jau likas lai padarītu darbu ar fšopu galvenais tomēr ir fshops un dzelzis kas to bildi dzenā nevis OS???? Tew uz makaskakas sanāk spilktāka bildīte??? Vai varbūt krutāka weblapa??? Vai tas MP3 skan kūlāk uz win??? Nesaprotu šito lāmerēšanos :x

Link to comment
Share on other sites

Lai arī kā mums gribētos ideālu OS, tomēr, diemžēl, jāatzīst ka tādas nav. Ir konkrēti jānodefinē prasības un tad var atbilstoši prasībām izvēlēties optimālāko variantu.

 

Esmu strādājis gan ar OS X un Windows (no 95 līdz Vista'i), gan dažādiem *nix paveidiem un jāsaka ka katrā no tiem ir savi plusi un mīnusi, bet ja esi pieradis pie OS X labumiem, tad ieteiktu sakost zobus, norīt nepatiku pret Apple stratēģiju un turpināt dzīvot uz tās :).

 

Ja nē, tad nopirkt kārtīgus dzelžus, karināt virsū Vistu un sadzīvot ar to, jo Vista tomēr lietotāja saskarnes līmenī ir pakāpusies solīti tuvāk OS X.

 

*nix variācijas ir labas JA ir jāveic konkrēti un specifiski uzdevumi, vai arī ir minimālas prasības pret veicamajiem uzdevumiem. Piemēram, offisa sekretārei kurai to vien vajag kā nochekot meilu, draugus un excel tabulas aizpildīt, tad pilnīgi pietiks ar Ubuntu, Fedora ar Firefox un Openoffice.

 

P.S. Patiesībā tikai nejaušības pēc Maki kļuva par pro lietotāju platformu :). Jo kā ir teicis pats Stīvs Džobs un daži citi augsti stāvoši un seni Apple darbinieki, ka Maki sākumā tika pozicionēti kā vienkārši datori vienkāršiem cilvēkiem :), bet dažādu sakritību pēc tie kļūva par, pārsvarā, platformu profesionāliem dizaineriem, mūziķiem, videomontētājiem :).

 

P.P.S. Un patiesībā, lai gan OS padara darbu ērtāku, tomēr it's not about tools, it's about You. Tāpēc ka es arī kādreiz meklēju "ideālo" softu, "ideālos" dzelžus un "ideālo" softu :), bet beigās sapratu cik tas ir nejēdzīgi un nesasniedzami :). Tagad man ir vienkārši pieeja ka attiecīgie rīki der attiecīgo uzdevumu veikšanai un man ir pakās vai es strādāju ar G4 vai InteMac uz OS X, vai uz AMD un WinXP, vai P4 ar Linuxi :).

Labots - jakodo
Link to comment
Share on other sites

Padre(FMF)

Nedomāju, ka ir labākas vai sliktākas OS.. ir vienk piemērotas un nepiemērotas

 

* LINUX - Cilvēkiem, kuriem ir daudz brīva laika j*ties.

* WIN - viss pa vidu. tas kādu laiku strādā, tad nobrūk.. nedaudz j*šanās un viss atkal strādā...

* MAC OS - Just works, nekas arī vairāk

 

Topika autoram ieteiktu tomēr saprast:

- Vai MAC OS sniedz to funkcionalitāti un supportu, ko man pašlaik vajag?

- Vai WIN ir tik melns kā viņu mālē? Ja jau fotošops un citi softi labi iet uz WIN, tad nafig kko mainiit..

Link to comment
Share on other sites

--> stendec

 

Tur jau tā lieta, ka nesaproti. Un arī nelasi, ko es rakstu. Esi kādreiz dzirdējis kaut vai par FinalCut uz win?

 

Saprotiet, cilvēki, mani pareizi - es esmu ārā no vecuma, kad piedalījos reliģiskos strīdos par OS. Patīk kādam windows, lai patīk. Patīk kādam OS X, arī labi. Man ir jāatbild par vesela kantora datoru darbību, kur ir abas šīs sistēmas.

Šinī gadījumā interesējos par kādu nix-u ar grafisko vidi, ar kuriem esmu ļoti maz saskāries, tapēc arī prasu gudrāku cilvēku viedokli. Un neko vairāk. Savā pimajā postā biški winam uzbruku, tikai, lai parādītu savu nostāju, kapēc meklēju alternatīvu nix virzienā.

Link to comment
Share on other sites

Padre(FMF)

Un FreeBSD ir tiem, kuriem nav "daudz brīva laika j*ties" - vienreiz uzliki & strādā gadiem ilgi, ka nav jāpiedomā, vai rīt no rīta ielādēsies, jeb zilo logu izmetīs.

 

To saku pēc savas pieredzes.

 

FreeBSD trūkums: atbalstāmo dzelžu saraksts īsāks, nekā Linux. Taču stabilitāte... man uz loptopa ir FreeBSD.

 

Nezinu par *BSD, bet tur jau tā lieta, ka uz Linux, lai vienreiz nokonfigureetu vajag zināšanas, kas ir stipri nopietnākas par vidusmēra juzera zinaasanaam. Un tad arii nevar zinaat, kas no taa iznaaks..

 

Toties uzinstalēt win+fotoshop var praktiski jebkurš drusku Advancēts Juuzeris.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
Esi kādreiz dzirdējis kaut vai par FinalCut uz win?

Ja tev tas FinalCut uz OS X griežas , tad lai griežas . Ja uz win negriežas , domā , ka uz Linux griezīsies ? Nav nekādas jēgas mainīt OS , ja viss strādā .

Link to comment
Share on other sites

Ir pilnīgi skaidrs, kas uz šo momentu uz kā griežas un kā griežas, par to diskutēt netaisos.

 

Taču, ņemot vērā pēdējā laika straujo izrāvienu no LINUX puses, šķiet, ka ir vērts sākt sekot līdz kādai distrai, kas varētu "izaugt" līdz komerciālo OS līmenim. Pats droši vien mainīšu OS X uz ko citu tikai galējas nepieciešamības gadījumā, taču iespējams, ka ikdienas darbam ierindas darbiniekam ir vērts sākt lūkoties LINUX virzienā.

 

Par FreeBSD stabilitāti - šaubu nav. Galu galā tas pats Darwins jau uz FreeBSD balstās. Tad nu arī ir tā, ka macu jārestartē tikai software update gadījumā, nokaut to praktiski nav iespējams. Bet ja sakat, ka ar visādu pribambasu atbalstu ir švakāk, tad tas ir nopietns mīnuss.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

ikdienas darbam ierindas darbiniekam ir vērts sākt lūkoties LINUX virzienā.

Ja ierindas darbinieks lieto Word , Exel , IE un neko vairāk , tad derēs jebkurš distro . Skaties uz Ubuntu/Kubuntu , PCLinuxOS , MEPIS .

Link to comment
Share on other sites

ImissimI

ou god

its going to be one hot thread, tik vai ir jēga...

199cm, ja tu kautko šitādu uzsāksi, tad tajā ofisā vainu tevi pakārs vai arī tu pats pakārsies

diemžēl(?) šiem uzdevumiem par win un macos nekā piemērotāka nav, droši ka ir arī kastes kur nestrādā ar adobi, kādas redaktores, vai tekstu rakstītāji/as - nu ok bāz tur dajebko virsū - buus tev ofiss ar win+macos+*nix un BSD routeri, veiksmi :)

 

kas tev tur ir izdevniecība/tipogrāfija?

 

un šitā sākas nedēļa?

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

Tā problēma ir tā, ka dažreiz ierindas lietotājs paprovē, piemēram, InDesign un pēc tam ar koku nav atpakaļ uz Wordveidīgajiem (ieskaitot OOO un Neooffice) aizdzenams. Un pilnīgi varu šādu lietotāju saprast.

Man nav īpašu ilūziju, ka Adobe varētu tuvākajā laikā izlaist kaut ko Linux-am, taču ir pilnīgi reāli, ka Linux vidē uzraus kaut ko līdzīgu Parallels softam uz maca - dualboot.

 

P.S. Dualboot, starp citu, ir viens no visnopietnākajiem argumentiem, lai strādātu uz mac nevis win. Ja kaut kas nav pieejams uz OS X, paralēli piestartējam win un dzīvojam laimīgi. Pēdējā Parallels versijā pat drag-and-drop starp sistēmām ir pieejams.

Link to comment
Share on other sites

mefisto

Kurām OS pievērst pastiprinātu uzmnaību ?

 

Liekas šobrīd labāko iespaid ir radījušas PC-BSD un Fedora. Bet. PC-BSD, lai arī nopietna OS, vēl ir ļoti zaļš vaidojums. IMO par industriāla līmeņa OS tā kļūs tikai ap v2.0 (šobrīd v1.3.4).

Fedora tai pašā laikā ir diezgan smagnēja OS.

 

Abām OS ir ļoti aktīvas un zinošas komūnas, komerciāla 'aizmugure' un lielas ambīcijas.

Link to comment
Share on other sites

loshuliganos

1.Par Ubuntu piekrītu, es arī biju uzinstalējis, standarta versijā tāds crap, nekādu tūļu, visi 700mb piebāzti ar visādiem sūdiem, *.avi standartā negāja lielākā daļa, open office pamanījās pāris reizes uzkārties, vizuālie efekti vienkārši gļučī.... izvēlne neloģiska, lai kaut ko atrastu jāklikšķina visam virsū pēc kārtas, lāzerprinterim piedāvāja instalēt tintes printera draiverus, Bluetooth pieprasīja kautkādus mistiskos draiverus kurus nekur nevar dabūt, nav skaidrs ar ko tie 700mb vispār ir piebāzti. Helps met ārā to ko nevajag, ... 50mb Austrumi Linux sabāž to ubuntu vienos vārtos, pirms tam diezgan ilgu laiku biju lietojis Mandrake tur gan suports sakarīgs un viss griežās,viss ir smuki un loģiski. Ubuntu ir tikai reklāma.

2.Par Mac, kad vēl Macam bija pelei viena poga tas vispār bija mazohisms, tagad ja gribi normālus dzelžus ir vismaz 5 x jāpārmaksā.

3.Ja Win XP vai Vistu lietosi uz ECC ramiem Xeon procesoriem, darbastacijas mātesplates un procesora ar legālu softu, nekādu problēmu nebūs. Dzelzi ar SAS diskiem raidā, vienu 4 kodolu Xeon ar 8MB cache, 4 GB ECC ramu un puslīdz normālu Nvidia karti var salikt par ~ 1500 ls ar PVN.

Link to comment
Share on other sites

... taču ir pilnīgi reāli, ka Linux vidē uzraus kaut ko līdzīgu Parallels softam uz maca - dualboot.

Nu Parallels uz Linux jau ir (maksaa $49,99), runaajot par Dualboot tad tas jau ir visiem Linuxiem (liekas defaultaa) - LILO.... vai kaa tur vinju sauca.

Ir veel arii uz Linux Windows'a emulators kas darbija Win programmas bez pasha Windows, tipa progu pieprasiijumus translee no Win uz Linux API.... nosaukums bija Wine - http://www.winehq.org/ proti tur ir zinaami ierobezjojumi, bet nu daudz kas straadaa it kaa ciezjami - speeles piemeeram Warcraft, CS u.t.t. te saraksts - http://appdb.winehq.org/

Proti saprotu ka speeles tev nav tas galvenais bet nu pati ideja domaaju ir skaidra.

Par to kura OS ir labaaka - nu taa ar kuru straadaa un kuraa darbojas TEV vajadziigas aplikaacijas.

Te jau cilveeki mineeja ka shodien galvenais jau nav OS bet softs ar kuru tu straadaa - taa sakot kaada starpiiba kaadaa "kastiitee" (OS) glabaajas tavi "instrumenti" (programmas) galvenais lai viss straadaa kaa vajag.

Link to comment
Share on other sites

Vo! Baigais paldies! Nemaz nezināju, ka Linux-am Parallels jau ir uzcepuši softu.

 

Par softa un OS attiecībām - tomēr negribētu piekrist. Ja salīdzinam XP desktop un OS X Finder, domāju, te pat fanātisks win piekritējs atkāpsies. Jo OS nodrošina darbu ar failiem, to kārtošanu, meklēšanu u. tml., kas ir ļoti svarīgi, strādājot ar simtiem failu. Piemēram, OS bez indeksācijas vēlākai meklēšanai šādā gadījumā vispār ir murgs.

Labi, ka MS vismaz VISTA to ir atrisinājuši.

Link to comment
Share on other sites

loshuliganos

Starp citu biju nesen uz vienu semināru kur galvenais speciālists no CGS ,http://www.cgs.de, kas ir viena no prestižākajām un veiksmīgākajām jaunajām kompānijām, kas darbojas izdevējdarbības tehnoloģiju jomā, uz MacBook lietoja Win XP un teica ka nopieni ir vīlies MAC, gan kā OS gan hardware. Pamatojums bija tāds ka MS ir daudz plašāks suports, lielākas iespējas un tas ir lētāks un ātrāks.

Link to comment
Share on other sites

loshuliganos

199, uz Win XP ir 100tiem programmu kas meklē, indeksē, sakārto.

Link to comment
Share on other sites

Starp citu biju nesen uz vienu semināru kur galvenais speciālists no CGS ,http://www.cgs.de, kas ir viena no prestižākajām un veiksmīgākajām jaunajām kompānijām, kas darbojas izdevējdarbības tehnoloģiju jomā, uz MacBook lietoja Win XP un teica ka nopieni ir vīlies MAC, gan kā OS gan hardware. Pamatojums bija tāds ka MS ir daudz plašāks suports, lielākas iespējas un tas ir lētāks un ātrāks.

 

Jā!

Es gan neesmu tik radikāli noskaņots, taču tas ir tas, par ko es pašā sākumā rakstīju - Apple ir pagriezis muguru profesionāļiem. Intel maci tika izlaisti pilnīgi "no zila gaisa", atstājot tos bez jebkāda Adobes atbalsta. Veselu gadu bija jāgaida, kamēr iznāks CS3 paka, kas beidzot atbalstīja Intel procesorus. No Apple puses tas tika izdarīts, lai izpatiktu kaut kādu spēlīšu dzenētājiem uz datora, ķipa, lūdzu - redz kur jums win uz maca, spēlējiet, cik gribat.

 

Tapēc arī laicīgi sāku meklēt alternatīvas.

Link to comment
Share on other sites

loshuliganos

MAC is for girls, gays and photo editting... ar XP man nekad nav bijušas nekādas problēmas, ja vien pats tās neesmu veicinājis, manuprāt pilnīgi nenokaujama sistēma, office paka gan ir pilnīgs marasms.

Link to comment
Share on other sites

199, uz Win XP ir 100tiem programmu kas meklē, indeksē, sakārto.

 

3-rd party, tas, vienmēr ir saistīts ar risku. Ja tagad sāktu mēģināt izmēģināt visādus trešos softus, kas it kā nodrošina tādu vai šitādu fīču, riskētu iebraukt pamatīgās auzās. Piekrīti?

Link to comment
Share on other sites

loshuliganos

Ar pliku CS tāpat neviens nestrādā, neatkarīgi vai tas ir CS2 vai CS3, piepērc klāt 3rd party pluginus cik vajag un ko vajag, nekāda besīgā atšķirība jau tur nav.

 

CS arī tādā gadījumā ir 3rd party. Nekādās auzās iebraukt nevar, nav jau eksperimentāla failu sistēma.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt risinājums ir - dažādiem cilvēkiem dažādu OS? Kā nu kuram labāk patīk? Tautai tas noteikti patiks labāk, un laimīga tauta ir produktīvāka... ;) Lai ir tā, kā šobrīd. Kopīgie servisi tāpat nav pārāk daudz, un tos jau nodrošināt varēs. Ja patiesi kādam radīsies nepieciešamība pēc citas OS, tad to jau redzēs.

 

Par *nix - naz, ja jau Tev nepatīk Apple stratēģija (bet produktam, šķiet, nav ne vainas), tad ko Tu teiksi par *nix, kur ar stratēģiju ir vēl čābīgāk, un realizācija atpaliek ne tikai no OsX, bet pat Windows, ko Tu tā noliec? Naz... es teiktu - pārdomā labi, vai Tev patiesi vajag šobrīd kaut ko mainīt. Varbūt vienkārši gribas izmēģināt kaut ko jaunu? Uzliec tad uz savas kastes un paspēlējies! Multiboot jau ir dajebkurai platformai 101 realizācijā.

 

Ja Apple produkti līdz šim ir bijuši labi, kāpēc no tiem atteikties? OK, kaut kādi tur jauninājumi iznāks biki vēlāk... so what? Tev tur būs kaut kas tāds, bez kā dikti dzīvot nevar? Vai to patiesi vajag Tev, vai Taviem lietotājiem?

 

Mans galavārds tomēr būtu - skatoties, kā diskusija šeit vedas, nešķiet, ka Tevi varēs pārliecināt tādā vai citādā virzienā. Kā jau teicu - Multiboot ir pieejams dajebkurai platformai bez īpašām problēmām. Paņem vienu, otru, paspēlējies. No Unix populārākie vārdi ir FreeBSD, OpenBSD, NetBSD, PC-BSD. Linux atkal ir Slackware, Gentoo, Mandriva, Suse, Fedora, Ubuntu (+ variācijas), Redhat (maxas). Varbūt vēl kāds. DistroWatch ir daudzi. Nu, protams - Windows... XP man atstāj iespaidu kā ļoti stabila OS, par Vistu nezinu. Apskaties pats, kas Tev piemērotāks. Neviens cits Tevi nepārliecinās, kā tikai Tu pats. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...