Jump to content

Dziivsudraba TV antena


Puulz
 Share

Recommended Posts

draugs shkjuunii atrada kkaadu baigi kruto tv antenu. vinsh teica ka to antenu piesleedzot pie tv ideaali raada visus vieteejos kanaalus + varbuut kaadu kaiminjvalstu tverot. Taa antena izskataas peec parastas anteneas, bet antenas vadam ir pievienota stikla ampula kuraa ir iekshaa dziivsudrabs un taas antenas vads laikam iet caur dziivsudrabu, kkaada modificeeta dziivsudraba antena. Kaads zin kaa taa antena darbojas, kam tas dziivsudrabs tur vajadziigs un vai tieshaam taa sisteema darbojas un tv raada labaak ?

Link to comment
Share on other sites

Tas ir detonātors!!! Ja jūs strauju viņu raustīsiet, uziesiet gaisā ar visu TV - ta ka pat redzēt nebūs ko!!!1

Link to comment
Share on other sites

Gribētos redzēt tās antenas un dzīvsudraba kapsulas bildi. Es par tādām antenām interesējos jau kādus trīsdesmit gadus, bet nevienu reālu konstrukciju nēsmu redzējis. Teorija saka, ka tāda antena nav iespējama, jo televizijas signāls izplatās tikai tiešas redzamības zonā un to kas notiek aiz horizonta redzēt nevar. Es pat būtu gatavs veikt radiotehniskos lauka mērijumus (visa nepieciešamā aparatūra man ir) un salīdzināt "dzīvsudraba" antenu ar parastu vienos un tais pašos apstākļos.

Link to comment
Share on other sites

Es vispaar gribeetu noskaidrot - kas ar to Hg, jebshu dziivsudrabu tur iisti ir.

Esmu dzirdeejis, ka telefons ideaali zonu kjer, ja pipilina uz antenes Hg, bet tiiklam trauceejot.

Link to comment
Share on other sites

Šeit ir aprakstīts - drusku pasmējos.

 

Kaut gan pats arī esmu dzirdējis šāda veida stāstus - tipa kaimiņš vara trubiņā ielej Hg un skatās ideālā kvalitātē teļļuku, tikai citi kaimiņi neko neredz, jo Hg antenna "sasūcot" visu EM lauku sevī. Rezultātā izsaukta inspekcija vai kas tur un trubiņa noņemta. (īsumā atstāstiju, ko dzirdēju no tiešā avota, kas it kā(? neesmu pārliecināts) esot bijis klāt)

 

Fziku, kas būtu saistīta ar šādu uzparikti, es nespēju izprast - kaut kas nelīmējas kopā.

 

Ā un šeit var sameklēt info kur cilvēki arī apspriež šo jautājumu...

 

Un vispār googlē var ierakstīt ртутная антена vai ртуть антена un paskatīties kas un ko - tēma plaši apspriesta.

Link to comment
Share on other sites

Spriest jau var par "dzīvsudraba antenām" līdz bezgalībai, bet vajag vienu reizi ar profesionālu aparatūru nomērīt tādas antenas tehniskos parametrus un visu precīzi piefiksēt. Tad visām runām vienreiz būs strīpa pāri. Tādēļ jau es arī ieinteresējos par konkrēto antenu. Līdz šim visas runas par "dzīvsudraba antenām" ir bījušas līmenī"viena tante teica".

Link to comment
Share on other sites

Tas gan...

Kaa par to mobiilo telefonu, piemeeram.

Bet luuk, sheit mums ir unikaala iespeeja, tik kaa lai ar autoru to noorganize?

Link to comment
Share on other sites

Guest djlaurix

varbut tas ir liels krievu laika drošinatajs ? es ari redzeju ķipa tada ampula paprasiju kas ta par ampulu man adbildeja ka tas ir drošinatajs

Link to comment
Share on other sites

man arii likas ka lidz 14 gadu vecumam mani sauc par '' AIZVERIES ''. :mrgreen::mrgreen:

 

patieshaam realu pieraadijumu nav, tik kaads kaut kur ir dzirdeejis kaut ko.

Link to comment
Share on other sites

mees kko chakareejaam to antenu bet nekas nesanaaca, vakaraa buus veel jaapameegina vinju pievienot.

Viens vecais teica ka krievu laikaa ja kaads taadu antenu uzstaadija tad peec paaris min. atbraucot armija un antenu nonjemot, jo taa trauceejot radiosakariem vai radariem, bet muusdienas nevienam taada netraucee un neviens nost taadu tev neliekot njemt, dzeks teica lai tik vienojam klaat, bet veel nav sanaacis vinju pievienot!

Link to comment
Share on other sites

Tieshi taa - uzpilini uz mob. tel. antenes Hg, blenz kaa zona mezhaa pilna i gaidi, kad Tevi menti savaac.

Shausmoniigi tiiklu chakaree. :shock:

Link to comment
Share on other sites

Tieshi taa - uzpilini uz mob. tel. antenes Hg, blenz kaa zona mezhaa pilna i gaidi, kad Tevi menti savaac.

Shausmoniigi tiiklu chakaree. :shock:

 

mēģināji?

Link to comment
Share on other sites

Nu...ir runaats daudz kas, ir dzirdeets daudz kas...

Vieniigais - sho esmu dzirdeejis no LJOTI daudz cilveekiem. :roll:

Link to comment
Share on other sites

nu shovakar peec darba vinsh varbuut atnesiis man to dziivsudraba uzparikti un tad iemetiishu kaadu focheni. Man arii citi cilveeki ir teikushi ka izmantojot to dziivsudrabu uzreiz atbraucot dzeki un liekot visu paartraukt un pazuudot ar visu dziivsudrabu. Baac taa gribaas izmeeginaat to antenu. Tas vecais teica ka tas dziivsudrabs nonjemot visus trauceekljus un ljauj uztvert tikai to ko man vajag, taapeec arii trauceejot kkaadiem radariem vai hvz kam. Nu tātad pamatskolā nemācījos gramatiku un tāpēc šādi ķēmojos runaat var daudz, bet meeginaajis neviens to nav, viss tikai no kkaadiem nostaastiem, tas noziimee ka buus pasham jaizmeegina taa lieta!

Link to comment
Share on other sites

Nu bet kad noprovee, tad dod zinju!

Shitaada iepeeja visiem zinaamo Hg miitu paarbaudiit!

Un bildiiti ar neaizmirsti, buutu labi apskatiities to uzparikti.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vispār man liekas, ka lielākoties tas viss ir piedomāts klāt.

 

Es te kautkad dabūju nedaudz Hg (~50-100g), iepildīju stikla trubiņā, aizspiedu ar korķiem un ar izvadiem katrā pusē. Liku klāt radio, tv. Vismaz nelielu atšķirību manīju tikai pieliekot pie radio, bet ne tādā mērā, lai to nosauktu par superanteni.

 

P.S. Ja kāds, nezin, tad Hg nesprāgst. Ja iet runa par detonatoriem, tad nejau degļu detonators, bet elektriskās ķēdes ieslēdzējs vai izslēdzējs.

 

Indīgs gan viš ir ļoti.

 

Nevajag pārspīlēt ar superīpašībām.

Link to comment
Share on other sites

Es gan esmu nedaudz pozitiivaak noskanjots sakaraa ar sho experimento.

Baigi, nu baigi gribas zinaat, kaads buus iznaakums! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

varbuut ka nekaadu atshkiriibu tas dziivsudrabs nedos, tas varbuut bija domaats psrs laikos kad taadas labas tv antenas nevareeja dabuut un tad cilveeki pashi taisiija kkaadas dziivsudrabas iekaartas, iespeejams ka muusdienaas parastaas tv antenas taapat labi tver un Hg nekaadu juutamu uzlabojumu nedos un arii nevienam radaram netraucees, bet varbuut tieshi preteeji, varbuut ka ir uzlabojumi tv signaalu uztvershanaa. Lai nu kaa, bet kameer pats neesmu izmeeginaajis spriet var visaadi!

Link to comment
Share on other sites

:D rēcīgi vis šitais, man jau likas ka tas kāds spiedienmēraimais būs un kāds opis ar humoraizjūtu būs paņēmsi džekus uz cīsiņa :D Un tad jau TV mums šovakar neredzēt :D Un teperatŗu ar centīšos nemērīt lai vīri mella naizved manu termomnetru!! :D Vispār jau par tiem vīriem jau varētu būt taisnība, tikai ne tapēc ka traucē antenām, bet tapēc ka dzīsudrabs ir mega indīgs (un vērtīgs) materiāls ko lilā daudzumā privatpersona nevar turēt savā īpašumā!!! Un kāds skaudīgs kaimiņš kurš nostuči!!
Link to comment
Share on other sites

Atbraukt un kautko savākt var tikai vīri no Elektrosakaru inspekcijas, jo citiem, tiesiskā valstī, nav tādu pilnvaru. Starp citu,krievu laikos izmantoja jūtīgākas antenas nekā mūsdienās, jo raidītāji nebija izvietoti tik bieži kā tagad. Toreiz normāla antena maksāja septiņdesmit rubļus, un neviens par to nebrīnijās, bet tagad plazmu īpašnieki grib kvalitatīvu buldi dabūt no krāmu tirgū pirktas antenas par piečuku. Leģenga par dzīvsudraba antenu laikam ir nemirstīga. Kā izrādās jau modernizējusies un pārgājusi uz mobīlajiem telefoniem. Par to gan laikam nav ko brīnīties, jo tauta tehniskā ziņā paliek arvien tupāka. Krievu laikos puikām vēl bija varianti apmeklēt radiopulciņus, bet tagad labākajā gadījumā fizikas stundā piemin kautko par radio un aug dzīvsudraba pilinātāju paaudze uz mobilo telefonu antenām.

Puulz, to dzīvsudraba brīnumu vajag salīdzināt ar antenu, kurai nav pastiprinātāja, citādi rezultāts nebūs precīzs, bet ja ir nopietni nodomi, tad es piedāvāju to izdarī pie sevis darbnīcā ar profesionāliem mērinstrumentiem un visu tehniski pareizi fiksēt. Tad mutes būs ciet vai nu dzīvsudraba antenu slavinātājiem, vai nu noliedzējiem.

Kā cilvēks ar radiotehnisko izglītību, es protams dzīvsudraba brīnumiem neticu, bet jāatdzīs, ka pasulē notiek lietas par kurām nevienā skolā nemāca. Tie paši lidojošie šķīvīši lidinās, kaut arī viņiem vajadzēja kā akmeņiem krist zemē.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansis Vīksniņš

Jau krievu laikos bija runa par dzīvsudraba antenām. Tika jau arī taisītas. (tas bija tad,kad biju jauns) Nezinu, kas tā par ampulu, bet tad dzīvsudrabu ielēja atklātā traukā, ko piestiprina pie antenas. Princips ir šāds. Ne jau uzreiz būs efekts, bet pēc kāda laika, kad dzīvsudrabs sāks izgarot un pacelsies stāvus gaisā. Ekvivalents antenai ļoti garā mastā. Tā ir tehniskā puse. Tagad rūgtā puse. Tas viss traucē aviācijas sakariem un tie to necieš. Secinājumus izdariet paši un rezultātus varat iedomāties. Ātri vien ieradīsies vīri melnā un pat nepaskaidros, kas viņi ir.

Link to comment
Share on other sites

Galu galaa - tas ir shkjidrs metaals, varbuut tur arii sleepjaas shis prikols.

Hg izgarojot, tas arii pa gaisu vada attieciigo signaalu.

Veel kas - kaada Hg ir pretestiiba? Kaa vinja mainaas?

Link to comment
Share on other sites

Es vēlreiz saku,vienīgie"Vīri melnā" var būt no Elektrosakaru inspekcijas. Visus pārējos jūs mierīgi varat sūtīt d...t. Krievu laikos arī bija tieši tā pat, ja nu vienīgi pie Staļina bija citādi, bet tad vēl par dzīvsudrabu runas negāja. Aviācijas sakaros izmanto visparastākās rācijas amplitūdas modulācijā un sarunas starp dispečeru dienestiem un lidmašīnu var brīvi noklausīties jebkurš cilvēks(tur gan nekā interesanta nav). Ļoti apšaubāmi, ka šos sakarus var ietekmet dzīvsudraba trauks uz mājas. Jeb kurā gadījumā es negribētu dzīvot tādā mājā, kurai uz jumta ir atklāts dzīvsudrabs. Ja mēs te baidamies no šīfera jumta smieklīgās ietekmes uz veselību, tad tāds "reaktors" nu točna ir indīgs. Citādi gan interesanti, jo par atklāta dzīvsudraba izmantošanu antenās, es vēl nebiju dzirdējis, tā pat kā par pilināšanu uz mobilajiem telefoniem(nedod Dievs paklīdīs baumas no šī foruma un kāds duraks tā arī izdaris).

Link to comment
Share on other sites

Vispaar foruma noteikumi jaapaarlasa, tur bija kaut kas teikts par...dziiviibai biistamu pasaakumu ieteikshanu (nu gan noformuleeju! :shock: ).

Bet te jau neviens nevienam neko neieteica! :wink:

Link to comment
Share on other sites

sen gan atpakalj tika meegjinaats dziivsudrabu pielikt pie parastaas auto antenas. tieshs kontakts ar antenu + nodroshinaats lai nekas negaro un taa. ar vienu pilienu pietika, lai uztvershana uzlabotos. protams. proporcionaali arii trauceejumi. (zem elektriibas vadiem pabraucot, signaals pazuda pilniibaa). tajaa laikaa tieshi bija runa par tiem aviaacijas sakariem, tukumaa bija lidlauks, taa nu daudz neeksperimenteeju.

Link to comment
Share on other sites

Cilvēkam vienmēr ir brīva izvēle un neviens jau nevar liegt skatīties televizoru un ostīt dzīvsudraba tvaikus. Varbūt tieši tvaiku ostīšana uzlabo bildes kvalitāti? Stāsta ka pēc līmes ostīšanas televizoru nemaz nevajag, bildītes tā pat rādās.

Link to comment
Share on other sites

:lol:

Nu jaa, ne tas vien tad raadiisies.

Tad arii pogainajiem buus duusha uzdi**t, kuri piesies bumbinjas par Hg.

Runajot par liimeem - pasham ir gadiijies saostiities (slikti ventileetaa istabaa liimeejot) kaut kaadu tur nebuut supa dupa liimi, vai tu dies kaa peec tam galva saapeeja! :x

Link to comment
Share on other sites

MicuksGLS

Neaizmirstiet ka dzīvsudrabs ir indīgs un atkarībā no ieelpoto tvaiku daudzuma tas var izrādīties nāvējoši!!!!

Man kaut kur bija dzīvsudraba slēdži pēc izskata kā "gerkoni" var izmantot teiksim auto signalizācijā.

Link to comment
Share on other sites

dzīvsudrabs nav indīgs, vari apēst 100g, nekā nebūs.Bet viņa tvaiki ir kumulatīva inde, rezultāti parādīsies tikai pēc daudziem gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Raksts par Hg TV antēnām un to uztveršanas augsto kvalitāti bija nopublicēts vācu (DDR) radiožurnālā "Radio fernsen elektronik" apmēram septiņdesmito gadu sākumā. Tie špečoki, kas šo žurnālu pasūtīja šādas antenas īzgatavoja un izmēģināja. Rezultāts tāds pats kā minētajā žurnālā, tikai nākamajā numurā minēts- Tā kāraksts bija nopublicēts aprīļa mēnesī tad raksta autors bija (rakstu vāciski) Lirpa I. Iesaku autoru izlasīt no otras puses. Nākošajā numurā redakcija atvainojās lasītājiem par savu aprīļa joku. Kas to saprata, kas nē, bet kā redzams pati ideja veiksmīgi izgājusi tautās, izpušķota ar dažādiem pozitīviem gadījumiem. Tātad trīsdesmitpiecgadīgs aprīļa joks DZĪVO JOPROJĀM! :-D :-D :-D

Link to comment
Share on other sites

Guest Nagla Pakalaaa

 

 

Indīgs gan viš ir ļoti.

 

 

 

pats dziivsudrabs nav indiigs , bet indiigi ir vina garaini

Link to comment
Share on other sites

Garais, varbūt Tev ir tas žurnāls vai zini cilvēku kuram viņš ir. Būtu ļoti interesanti apskatīties(ne tikai man) un vismaz kopiju nolikt savā kolekcijā.

Link to comment
Share on other sites

Guest THEes
vari apēst 100g, nekā nebūs

Cik zinu tad vēders gan nedaudz sāk sāpēt, kā nekā organismā kautkas svešs. Nu vienkārši grāmatā to izlasīju un arī skolotāja ķīmijas mācīja.

A cik grami Hg varētu būt parastajā medicīniskajā termometrā? Varētu pamēģināt sapilināt uz kautkā :D .

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...