Unima Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 Sveiki! padaliisimies savos iespaidos un pieredzee par programmatuuru kuru izmantojam ikdienaa uz saviem macintosh datoriem. taa kaa es mac izmantoju pavisam nesen un tikai taustos kas un kaa tad nekaada pieredze man nav iekraata. taapeec painformeeshu tikai par to kas man ir: internetam - FIREFOX epastam - MAIL word,exel un tmldz. - NeoOffice torentiem - TRANSMISSION ftp - CYBERDUCK divx - DIVX PLAYER un VLC sarunaam - SKYPE atteelu paarluukoshanai - XEE failu paarluukoshanai un kaartoshanai - XFOLDERS tas nu taa iisumaa ... te veel es gribeetu paluugt lai nerakstam par zagtaam programmaam. runaasim par bezmaksas, trial vai taam par kuru lietoshanu esam samaksaajushi. ceru ka diskusija mums izveertiisies spraiga un padomiem, ieteikumiem bagaata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despacho Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 ūū unima macu nopirkusi apsveicam! kādu ja nav noslēpums. (šāviens vējā - imac). internetam - FIREFOX word,exel un tmldz. - MS Office, iwork torentiem - TRANSMISSION ftp - fetch divx -VLC sarunaam - SKYPE atteelu paarluukoshanai - CocoViewX attēlu rediģēšana - Photoshop un es iztēlojos, ka to pēdējo rindiņu neredzu. tāds ir mans uzskats - ja jau par programmu esmu samaksājis, nav ko maksāt par desmitiem TĀS PAŠAS programmas versijām. un drīzāk šo diskusiju mac.tunt.lv varētu bakstīt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
otoinsa Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 I-netam - esmu Firefox piekritējs e-pastam - svārstos starp mail un tundrasputnu, bet laikam palikšu pie mail - daudz labāks word, exel un tml. - Pages, TextEdit, iWorks 05 (neatceros vai par viņu "maksāju" vai jau bija) DIVX - VLC Skype - Skype attēlu pārlūkošanai - vecais labais Preview, toyviwer, Jview ftp-secure ftp p2p- shakespeer Torrentiem - bittorrent vai azareus, var arī tomato torrent Vēl nezināju, ka tāds transmission pastāv...thnx! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unima Posted August 6, 2006 Author Share Posted August 6, 2006 ūū unima macu nopirkusi apsveicam! kādu ja nav noslēpums. (šāviens vējā - imac). garaam! PowerBook G4, 1.67 GHz PPC G4, 1GB DDR2 SDRAM, Mac OS X v. 10.4.7. par pedeejo rindinju runaajot ... taa klusaa balstinja kas skan muusu galvaas ir muusu sircapzinja ... man saaka skaneet arvien skaljaak. taapeec paarejot no win uz linux netiishaam nonaacu pie macintosh. shausmiigi daudz briivlietojamu programmu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nettwerk Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 Sveiki! padaliisimies savos iespaidos un pieredzee par programmatuuru kuru izmantojam ikdienaa uz saviem macintosh datoriem. taa kaa es mac izmantoju pavisam nesen un tikai taustos kas un kaa tad nekaada pieredze man nav iekraata. taapeec painformeeshu tikai par to kas man ir: internetam - FIREFOX epastam - MAIL word,exel un tmldz. - NeoOffice torentiem - TRANSMISSION ftp - CYBERDUCK divx - DIVX PLAYER un VLC sarunaam - SKYPE atteelu paarluukoshanai - XEE failu paarluukoshanai un kaartoshanai - XFOLDERS tas nu taa iisumaa ... te veel es gribeetu paluugt lai nerakstam par zagtaam programmaam. runaasim par bezmaksas, trial vai taam par kuru lietoshanu esam samaksaajushi. ceru ka diskusija mums izveertiisies spraiga un padomiem, ieteikumiem bagaata. Internetam: Safari/Firefox email:iMail Word:Microsoft Office 2004 for Mac Torrent:Bitorrent/Shakespeer Video:Quicktime/VLC/Final Cut Pro/DVD Studio Pro Sarunam:iChat/Skype Atteeliem:iPhoto WWW:Macromedia 8/iWeb Grafika:Adobe CS2 Premium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest -eddy- Posted August 7, 2006 Share Posted August 7, 2006 iBook G4 1.33Ghz 512 raamis. Web: Firefox Textedit/programming: textmate Movie: VLC Chat: iChat, skype ftp: transmit torrent: auzreus p2p: sakespeer music: iTunes mail: Mail Papildus softi: GeekTool, Paparazzi, Flip4Mac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Viesis Posted August 7, 2006 Share Posted August 7, 2006 Nesen tiku pie ibooka, tāpēc lietoju kas sākumā ir un skatos kādas vēl progas ir - gribētos zināt kādas atsauksmes par NeoOffice, nav lēnīgs vai kā savādāk gļukains? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unima Posted August 7, 2006 Author Share Posted August 7, 2006 ir leeniigs. svaadaak nekaadi gljuki nav noveeroti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unima Posted August 8, 2006 Author Share Posted August 8, 2006 visu cienju mail.app, bet nu nevaru pie vinja pierast peec MS Outlook ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest karls Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 epastam - MAIL internetam - SAFARI bildēm - FOTOSHOPS, APERTURE tabulām - EXEL for Mac rakstiem - PAGES torrentiem - TRANSMISION chatam - SKYPE 3d - ARCHICAD, CINEMA 4D - apguves līmenī Takā nesen pārgāju uz Maciem tad biš škrobe uz MDSL Link to comment Share on other sites More sharing options...
lmx Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 AbiWord ir kāds mēģinājis uz maca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
log Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Pārlūks - Camino, Opera E-pasts - Thunderbird Office - Microsoft Office 2004 Bittorent - Azerus Audio Player - iTunes Video Player - VLC Bilžu skatīklis - iPhoto Tērzēšana - Skype Cd rakstīšana - Toast titanium, Simply Burns Rezerves kopijas - Ibackup HTML redaktors - Nvu un tad vēl Onyx,Stuffit Expander,AppZaper u.c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest *nixTroll Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 un cik no jums, chabuliishi tos fotozjopus un driimviiverus var nopirkt vai preciizaak - atljauties? intereses peec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siriuss[FN] Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Intrawebam - Operu Mails - Mails bildeem - preview tekstam - neooffice un textedit. Veel paaris softinji par kuriem sirdsapzinja un adobe neljauj runaat taa iisti labi softi freeware uz maka nav, vismaz cik esu meegjinaajis, leeni, neerti, ne taa izskataas. Ja vien vareetu Picasa uz maka dabuut, dziive buutu daudz vienkaarshaaka. Isstenu iPhoto fanu reti esu sastapis, ljoti reti no mac lietotaajiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nettwerk Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Es nepeerku nevienu softu... Iznjemot Mac OS 10.4 esmu nopircis... Taa naak liidzi datoram...:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despacho Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 un cik no jums, chabuliishi tos fotozjopus un driimviiverus var nopirkt vai preciizaak - atljauties? man fotoaparātam līdzi nāca ps elements. tātad legāls. Takā nesen pārgāju uz Maciem tad biš škrobe uz MDSL kas par škrobi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despacho Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 ' date='Aug 23 2006, 01:40 PM' post='606456']Isstenu iPhoto fanu reti esu sastapis, ljoti reti no mac lietotaajiem rīd zis: http://macosx.com/forums/archive/index.php/t-265366.html varbūt kko atradīsi savām vajadzībām. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest karls Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 par mdsl škrobe par to ka šis šausmīgi velkās. updati un softi jāvelk, bet velkās jau nu nežēlīgi. nez, būs jāzvana un jākliedz, kas par lietu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despacho Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 pff vai tad ir kaut kas, kas uz mdsl nevelkas? vispār es pats arī esmu mdsl lietotājs, un man velkas ne jau updeiti, man lēni velkas pilnīgi VISS! bet tā visu darbā velku, labs pieslēgums Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiic Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 netam - FireFox,Opera Office - Microsoft Office 2000 Audio Player - iTunes Video Player - quick time, divx Bilžu skatīklis - quick time Tērzēšana - Skype, Yahoo mesenger foto apstrāde - fotožop vektorgrafikai - corel mok k-ko esmu piemirsis! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siriuss[FN] Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 rīd zis: http://macosx.com/forums/archive/index.php/t-265366.html varbūt kko atradīsi savām vajadzībām. Paldies par padomu Bet internetu otraadi esu apgriezis un nav vairs ko izmeegjinaat picasa alternatiivas mekleeshanaa. Kaut ko jau lietoju, nav ideaals, bet darbojas. iView media Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Nagla Pakalaaa Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 netam - FireFox,Opera Office - Microsoft Office 2000 Audio Player - iTunes Video Player - quick time, divx Bilžu skatīklis - quick time Tērzēšana - Skype, Yahoo mesenger foto apstrāde - fotožop vektorgrafikai - corel mok k-ko esmu piemirsis! tu vispaar zini kas ir MAC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
domokun Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 vektorgrafikai - corel psihs esi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
otoinsa Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Nagla Pakalaa[/b[ Kas gan tev neapmierina <_exiic_> teiktajā? Pats zini kas ir mac? Tas ka parakstā ir PC, nenozīmē, ka nevar būt Mac un otrādi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nbinc Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Nu re nbinc's tagad te arī kādu rindiņu var atstāt e-pasts - Mail internets - Safari, Firefox foto - iPhoto, Photoshop Elements (gāja ar EOSu līdzi) tekstu rakstīšanai - TextEdit torrentiem - Transmision HTML - Nvu video - QuickTime Player mūzika - iTunes Games - FarmersMahJongg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nettwerk Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Nu re nbinc's tagad te arī kādu rindiņu var atstāt e-pasts - Mail internets - Safari, Firefox foto - iPhoto, Photoshop Elements (gāja ar EOSu līdzi) tekstu rakstīšanai - TextEdit torrentiem - Transmision HTML - Nvu video - QuickTime Player mūzika - iTunes Games - FarmersMahJongg Nu driiz buus Mac OS 10.5 Leopard...Tad redzees kaa buus...Mosh ka nelikshu atpakalj Tiger...Ja viss buus ok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiic Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 psihs esi? pats psihs neesi? domā, ka es nevarētu jūzot maku, tikai tapēc, ka man nav parakstā? ja esmu k-ko nepareizi pateicis tad labo, nevis di*s gudri! vispār psihs esi tu! kas tevi tā izbrīna? pirmo reizi par coreli dzirdi? še, palasies vakarā pie tējas http://lat.times.lv/index.php?Mode=readnew...97&CatalogID=30 VEKTORGRAFIKAS UN MAKETĒŠANAS PROGRAMMA! tu vispaar zini kas ir MAC? tu zini kas ir nevietā citēšana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
domokun Posted August 23, 2006 Share Posted August 23, 2006 Es ļoti labi zinu, kas ir Mac, pie tā regulāri pavadu laiku darbā - un tik pat labi zinu, ka Coreli uz maka, ja arī ir izdevies piedabūt pie dzīves, neviens normāls cilvēks nelieto - ja nu vienīgi, lai atvērtu failus un pārseivotu .eps formātā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiic Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Es ļoti labi zinu, kas ir Mac, pie tā regulāri pavadu laiku darbā - un tik pat labi zinu, ka Coreli uz maka, ja arī ir izdevies piedabūt pie dzīves, neviens normāls cilvēks nelieto - ja nu vienīgi, lai atvērtu failus un pārseivotu .eps formātā. :D :D :D :D ja nu izdevies piedabūt pie dzīvības :D :D nu moins!!!! labi, neaizraušos es te ar samidiņiem muhuahuahahahahahahahahaha corels ir uz makiem un nav nekādu problēmu ar palaišanu :D ne jau es naudu pelnu ar to! man tik sīkiem darbiem skolā, nesaku jau ka corels ūberhipersuperduper programma! lieto gan cilvēki! un zin ko? visai daudzi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest *nixTroll Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Korelis tiesji ir vektorgrafikai. nevajag te pirkstus pleest korels zem maca? eljementarno vatson, ja tas ir g maks nevis intelja briinums. uz inteliskajiem esmu redzeejis gljukus, bet zem g iet normaali... un ir ariii MS office prieksh makiem taakaaa tas viss ir reaali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiic Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Korelis tiesji ir vektorgrafikai. nevajag te pirkstus pleest korels zem maca? eljementarno vatson, ja tas ir g maks nevis intelja briinums. uz inteliskajiem esmu redzeejis gljukus, bet zem g iet normaali... un ir ariii MS office prieksh makiem taakaaa tas viss ir reaali nuja nuja, par visiem 100 piekrītu tev! ir ir macs ar g3 proci, takā nevaj gudrības muldēt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
domokun Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Labi jau labi, uzvilkt riņķi korelī un pielikt tekstu var - tur taisnība, bet izmantot viņu nopietnām lietām nav iespējams, it sevišķi uz maka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest *nixTroll Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 oj oj kaads prafisianaals... profesionalitaate liist paar malaam, varbuut pietiks? man bail kljuut aklam no ziniibu gaismas un profesionalitaates juuras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiic Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Labi jau labi, uzvilkt riņķi korelī un pielikt tekstu var - tur taisnība, bet izmantot viņu nopietnām lietām nav iespējams, it sevišķi uz maka. nūūū respect pro es jau teicu ka izmantoju tādām vajadzībām, ka tur bezmaz ar paint iztikt corelis man liekas arī diezgan ērts! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nettwerk Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 nūūū respect pro es jau teicu ka izmantoju tādām vajadzībām, ka tur bezmaz ar paint iztikt corelis man liekas arī diezgan ērts! Kaada vaina Corel?Pastaasti ko nevar paveikt uz Corel?Jeb pareizak buutu jautaat ko tad ar Corel dara taadaa gadiijumaa un prieksh kam tad vinju taisa?Nezinu man ljooti daudzi straadaa ar Corel uz Mac.Neviens nav suudzeejies.Ja tev neiet Corel nu tad iegaadaajies origjinaalo versiju un buus tev support peec pilnas programmas...Ja kas neies... Link to comment Share on other sites More sharing options...
domokun Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 nevajag man shito sviestu par oficiaalajaam progaam kas man nepatiik korelii - pfff 1. vienmeer no korelja rodas kaut kaada nesavietojamiiba ar formaatiem te ar epsi te ar ilustraatoru - sachakareejaas kraasas un taads shits - vektori paliek pa rastru un taa taalaak - ja straadaa vairaaki viiri pie viena darba, tas var diezgan nobesiit 2. darbiibas ar tekstiem ir pilniigs sviests, ir kaut kaadi gljuki ar fontiem un atstarpeem - veel nav sataisiits tas, ka atstarpes starp rindinjaam var normaali reguleet, ir kaut kaadi gjuki - pastraadaa meenesi tad sapratiisi 3. bremze, un kaada, saliidzinot ar ilustraatoru, pat atverot failu, korelis juudzaas - ja sarezgiiti vektori - piemeeram logotipi, lai vinjus paarvietotu ir smagaakaa bremze 4. nav normaals save for web optimizaators 5. nav linki - visas bildes automaatisiki ieet failaa - nu un arii, ja atteels atkaartojas katraa lapaa - nu piemeeramuz 300dpi ir taads klucis, ka jaagaida 2 minuutes lai vinju atveertu 6. pdf eksports - kamon, peectam vinju drukaatuvee nevar atveert, jo korelis sataisiijis meeslus 7. vinjam ir kaut kaads gljuks, kad kurvee fontus - apaljumi kljuust kantaini, to var redzeet ieziimeejot - aizsuutot taadus kantainos burtus uz ploteri visu var mest miskastee 8. ar 300dpi bildi uz A4 nevar pastraadaat normaali (ja ir apm 10 lapas) 9. nav punktu vienkaarshoshanas funkcija - ja ir daudz punkti atteelu nevar optimizeet ar trijiem pogas klikshkjiem kaa ilustraatoraa 10. nav kraasu profili normaali uztaisiiti 11. gandriiz nav layeru sisteema, totaali traucee, kad jaaliek kaut kaada lieta trijaas valodaas par piemeeru 12. kaut kaadas mistiskas nobiides paraadaas, kad ir daudz objekti - kaut vai par milimetru - lielformaataa vektoros tas arii var sist pa kabatu, ja kaut kas nodrukaajas skjiibi 13. nav normaals masku atbalsts, jaavelk pa layeriem un ilgi jaachakareejas, lai panaaktu vajadziigo efektu 14. aizej uz gandriiz uz jebkuru normaalu druku un paprasi dzekam, kursh sanjem failus, ko vinjsh domaa par koreli - lielaakaa tiesa krietni nolamaasies shito es varu turpinaat veel ilgi. arguments, ka daudzi lieto koreli nav arguments, daudzi lieto arii internet exploreri runaajot par korelja pielietojumu - tas ir ploteris un dazhkaart sietspiede, vairums gadiijumos piespiedu kaartaa, jo plotera proga ir vienkaarshi rakstiita prieksh korelistiem - par sietspiedi es nezinu kapeec vinji to lieto - bet tomeer liela masa pieturaas pie ilustraatora visu Adobe Creative Suite izdara desmit reizes labaak - vinja vismaz dara, ko tai liek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nettwerk Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 Vieniigais gljuks ko esmu saskaaries ar Corel kad padarbojos kaa bija mazaak briivas vietas pa 15Gb uz cietaa tad kraasas aizgaaja pieskaree un normaali nesaglabaaja uz tiff kaa arii jpg... Bet kad bija vairaak kaa 15Gb briivs HDD tad atkal bija ok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
domokun Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 nu vai tad tas ir normaali, ka lai darbinaatu vienu progu vajadziigi vismaz 15GB - daudziem kompjiem veel arvien ir disks 15gb - swap faili, kuri sver 2gb nav normaali, it sevishkji, kad pietruukst vietas - tas nokar visu darbu, arii pashu kompi, kur atveerti staav veel neieseivoti darbi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nettwerk Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 Ta ir parodija taadaa gadiijumaa nav straadaashana...Bet chakareeshanaas... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0_o Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 Maca pašam nav, bet uz Acer laptopa kā otro OS niekojoties esmu uzlicis OS X priekš x86 pročiem. Lai arī šādi tādi gļuki ir, šo OS es šad tad intereses dzīts uz viņa lietoju. Progas: internetam - Firefox office - OpenOffice/AbiWord torentiem - Transmission filmas - vlc/mplayer čats - Adium X/Skype attēlu apskate, kārtošana - iPhoto attēlu rediģēšana - Gimp mūzika- iTunes (mēģināju pēc kaut kur netā sagrābstītas pamācības kompilēt Linux Amarok pleijeri ar KDE un Xine elementiem piedevās, bet nekas no tā beigās nesanāca) Visa tā padarīšana nav diez ko legāla, tomēr gļuku dēļ OS nav laižama 100% un es nesaskatu neko sliktu OS apgūšanā un iepazīšanā - kas zin vēlāk tieši šīs iepazīšanas dēļ paņemšu kādu smuku ābola laptopu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts