Jump to content

SAV un NAV. Kāda atšķirība?


Guncha
 Share

Recommended Posts

Viens ir antivīrusu kvalitātes līknē paša pēdējā vietā, otrs ir priekšpēdējā !

 

Da miskastes viņi ir pilnīgākie ! Taisnas rokas, un galvenais limited-user !

Link to comment
Share on other sites

es gan tā neteiktu. NAV - bremzīgs, parasti ar kautkādu terminētu lietošanas laiku, pēc kura brēc par maksāšanu. SAV - brezmze nav tik izteikta, key neprasa un it kā ir beztermiņa.

Link to comment
Share on other sites

Guest R21vo

imho NAV un SAV lieto vienu un to pašu db, vienīgi SAV skaitās korporatīvais risinājums (līdz ar to nav teletūbiskais dizains un citi sviesti).

Link to comment
Share on other sites

Viens ir antivīrusu kvalitātes līknē paša pēdējā vietā, otrs ir priekšpēdējā !  

 

Da miskastes viņi ir pilnīgākie ! Taisnas rokas, un galvenais limited-user !

 

Mazaak gudri izrunāties un vairaak faktus.. luudzu.

 

P.S Virusu sadaljaa ir shaadas taadas saliidzinaajuma tablas.. un tu atrodamaa informaacija nu nekaadi nelimeejas ar to ko tu te saki...

 

 

R21vo

Corp risinaajumam buutiskaakais ir nevis interfeiss, bet gan tas ka var centralizeeti ganiit visus tos antivirusus no servera konsoles.

Updeitojas vinji no lokaalaa servera nevis katrs lien pakalj updeitam.. Un admins konsolee radz kur ir bijushi incidenti ar virusiem.

Antivirusa setingus arii uzstaada no servera..

Admins var caur to pashu konsoli no servera palaist manuaalo skaneeshanu uz visaam tiikla darbstacijaam.

 

SAV10 piemiit neganta iipashiiba nesadziivot ar Radmin.

Link to comment
Share on other sites

Mazaak gudri izrunāties un vairaak faktus.. luudzu.

Paldies, man pietiks ar manis paša pieredzi ! Nortons ir smags, nepienācīgi atpazīst vīrusus(Diezgan regulāri noņemot nortonu un palaižot antivir tiek atrasti daži vīrusi), Man nevajag lai kautkādos sintētiskos testos atpazīst visvairak vīrusus, man vajag lai nosargā win no zarazām ! Pieredze rāda ka norton ir viens no vissšvakākajiem antivīrusiem(nu no daudzmasz populārajiem, nevis shuņ-juņ-hujuņ-antivirusas) !

 

Uzskatu ka nortons ir tik populārs tikai tapēc, ka bieži tiek mests līdzi kā OEM ar 3(Vai cik tur tie mēnesī) mēnešu triāla laiku, atiecīgi stūlbais amītis ieraugot logu ka trials beidzies, ņem zvana uz 555-norton-antivir un pērk nost ! Norton arī ir ļoti lēts antivīrus ! Taču mana pieredze rāda, ka mēsls !

Link to comment
Share on other sites

MIGs

Es tev veelreiz saku.. MAZAAK stāstiHANAS un vairaak faktu..

Tava pieredze nav ne suuda veerta ja tu to nevari apliecinaat ar kaut kaadiem nebuut URL.. kur buutu testos redzams tas pats ko tu te vaavuljo...

Kaa jau teicu... testos ir redzama pilniigi cita bilde kaa tu te staasti.

 

 

Taa kaa redzu ka tu ne suuda nejeedz no antivirusiem tad paraadiishu tev ar pirkstu. Lasi sheit.

http://www.boot.lv/forums/index.php?showtopic=28967

Kad visu buusi izlasijis.. sapratiisi ko atrod AntiVir peec symanteca.

Link to comment
Share on other sites

Kūms domā tu viens māki ko vairak par PC ieslēgšanu ?!

 

How Long Must You Wait for an Anti-Virus Fix? - Nu tad palasies par Nortonu un piemēram antivir - ciktad katrs gaida līdz jaunajiem apdeitiem...!

 

Viņš atrod sūdus ko neatrod nortons ! Ar to viss ir izteikts ! Un tas nav ne trojas zirgs, ne kāds cits brīnums, bet visparastākais vīruss !

 

Kas man jāsajēdz ?! -Kaaste+nortons bremzē, jo nortons ir smags un neizķēr zarazu, kaste+antivir strādā raitāk jo antivir ir vieglāks un noķer zarazu(Zarazu nkas bremzē sistēmu) ! Manis pēc tajos testos var stāvēt nortons uz goda piedastāla 100 gadus no vietas, bet ja MAN konkrēti viņš nespēj normāli pildīt viņam paradzētās funkcijas, tad es secinu, ka viņš ir mēsls ! Da nortonu pārskanējot netikai ar antivir var viskautko atrast pa brīdim ! Un nevajag stāstīt ka vot man vienmēr gadās tas 1% vīrusu kuri nav nortona datubāzē, bet dīvainā kārtā ir antivir datubāzē !

 

Vēl papildus tas mēsls nortons neinstalējas un pat nepalaižas iekš safe-mode .... tas gan ir ļoti jauki un derīgi pie attārpošanas un vīrusu iznīdēšanas (Un vari man nestāstīt, ka labāk slēgt pie cita PC utt...)

 

Personī]go pieredzi (Nevis 2dienu iepazīšanos) vērtēju augstāk, nekā kautkādus testus no kautkurienes, kurus veicis kautkas! Es saku kā ir man , un izsaku savus secinājumus, ja es to visu ieliktu diagrammā tad gan būtu super-duper tests un varētu visiem bāzt degunā ka tagad redz suņ-huņ-juņ vislabākais...

 

Resursu rīšana - salīdzini oficiālās(un arī reālās) Prasības Nortonam un kādam citam normālākam antivīrusam (Piemeram Antivir) !

 

Nepārproti es nereklamēju Antivir, e snolieku Nortonu, un minu Antiviru kā manuprat labāko alternatīvu.

 

EDIT: Jākratās gulēt kamēr neesam ar Kūmu vēl sakāvušies dēl antivīrusiem un par to kurs krutākais puisis ciemā :)))

Link to comment
Share on other sites

Nu neesi izlasijis to URL.. tachu runaa..

Un runaa pa lietaam kuraas vaaji orenteejies.

Veelreiz aicinu tevi palasiit tos rakstus kuri savkaart irnoraadiiti tai URL.

Taa tev radiisies kaut minimaala sajeega ar ko atskjiraas antivirusi un kaadeelj peec symantec antivir kaut ko atrod.

 

Kamer tu nebuusi to visu izlasijis.. ar tevi ir bezjeedziigi runaat.

 

P.S SAV kaa reiz rij stipri mazaak resursus kaa citi AV. Cita lieta kaa uzreiz peec instaleeshanas vinsh izbrauc cauri visam HDD un paarbauda vai nav viirusi. taadeelj pirmajaa briidii shkjiet ka PC ir kljuvis leenaaks. Vienkaarhsi jaauzgaida un peec briizha viss ir ok.

 

Ja tev buutu kauch elementaara izpratne par to kaa notiek virusu paarbaude.. tu nebuut nebuutu tik prieciigs pa "vieglajiem" antivirusiem.

 

Nezinu kaa NAV.. bet SAV lieliski straadaa Safe modee.

 

 

Nepaarproti mani.. Es nereklameeju X AV.. Es gribu redzeet pamatotus argumentus nevis tukshu un nepamatotu stāstihanu..

 

Arii man ir bijushas vilshanas attieciibaa uz SAV..

 

P.P.S Attieciibaa par statistiku.. ~250 kastes. SAV8/9/10

Pa pedeejiem mm laikam gadiem 3 vai 4triem.. NEVIENU kasti nav bijis jaatsifeljo. Trafiks netiek filtreets.. lietotaaji vazaajas kur grib un kaa grib.

 

Principaa ja viss ir pareizi sabakstiits.. ir pofig kaads AV staav.. Cita lieta vai tas AV ir savietojams ar MS OS? Vai vinsh korekti darbojas kad userim ir limited user permisijas? Vai updeito korekti noteik? NAV2003 laikam bija probleema ka ar limiteduser jamais vispar kaut kaa nepaaraak darbojaas.. Laikam tie updeiti negaaja..

Link to comment
Share on other sites

Guest R21vo

Starp citu, pēdējā laikā ar vien mazāk vīrusus nākas sastapt, pat īsti neatceros kad redzēju pēdējo. Es tā paštukoju par šādas situācijas cēloņiem un kopsumā izskatās šādi:

- tiek lietota jau pārbaudīta programmatūra un maz tiek instalētu jaunu softu

- softs kas tiek kačāts lielākoties tiek ņemts no ražotāja lapām

- tiek lietota normāla ugunssiena

- kā interneta pārlūks stāv Firefox (nevis IE)

- kā epasta klients - Thunderbird (nevis caurais outgļuks)

 

Principā šķiet ar šiem priekšnosacījumiem pietiek, lai ar vīruseļiem sastaptos visai reti un antivīrusam atliek vienīgi stāvēt kā "ja nu tomēr" aizsardzībai. Attiecīgi manā gadījumā antivīrusu vērtēju pēc 2 kritērijiem: pirmkārt lai tiek galā ar savu darbu un otrkārt lai netraucē man strādāt.

Otrais kritērijs krietni klibo vairumam populāro antivīrusu, piemēram Panda, Kaspersky, Norton, McAffee ražojumiem. Nesākšu gan uzskaitīt visas piedzīvotās problēmas ar šamiem, vienkārši iesaku atturēties no viņu izmantošanas.

 

Attiecībā uz Kuuminsh pieminēto SAV, cik esmu šamo lietojis, visai eleganta manta taču viņam piemīt viens neciešams NAV niķis - smagi iebremzēt reizēm pie windows izvēlņu izsaukšanas (piemēram folderim/diskam ar otro taustiņu izsaucot izvēlni, reizēm konkrēti iebremzē tādējādi izsaucot vēlmi uz destruktīvām darbībām). Čakarējos ap to problēmu kādu laiku, taču beigu beigās atmetu ar roku un atradu savām vajadzībām labāku risinājumu: NOD32.

 

Kas attiecas uz spywari (bieži nākas tīrīt tādu lietu klientu datoros), to īsti pie vīrusiem nepieskaitu - tas ir vienkārši lietotāju nezināšanas rezultāts. Pat varētu uzrakstīt vienādojumu: "IE + nezinošs lietoājs = spyware".

Link to comment
Share on other sites

Urļus lasu, nelasu tekstus kirilicā- slikti pārvaldu kirilicu, un vēlvairak man lauž to darīt, labāk lasu cilvēcīgā valodā (Lasi Latviešu, Angļu, Vācu - tipa "Govari po čilovečiski !"), Protams tas nav ataisnojums utt.... !

 

Nu man tāpat ir skaidrs kapēc antivir kautko atrod pēc Nortona - Nortons ir mēsls !

 

Kā nortons nav bremze (Nejau par skanēšanas laiku iet runa) ?! Klau tu antivir esi provējis maz ???

 

Man ir pietiekami liela nojēga kā notiek antivīrusu pārbaude ! Un dažādi softi veicot vienāda tipa pārbaudes var norīt dažādu daudzumu datorresursu, tas nav normāli !

 

Nezinu kaa NAV.. bet SAV lieliski straadaa Safe modee. ------------------

A es zinu- Nortons nestrādā- un tas ir mēsls manā uztverē !!!

Arī kas tas par mēslu kā jau pats teici, kas normāli strādā tikai ar admina tiesībām ????

 

Par kastu atsifeļošanu - arī man nav bijis jāatsifēļo nevienu kasti kur stāv antivir, ja vien jūzeris nesēž ar lepno Administrator, Šeit reāli bezspēcīgs ir jebkurš antivīruss !!

Man ir kastes kuras stāv vispār bez antivīrusa un vienalga nav nekādas zarazas(Lasi Limited-user ... ) ....

 

Un man nekad nav izprotama tā kaudze ar funkcijām- šitāds skans, tāds skans, webam, meilam, trafikam HVZ kam vēl. Prātīgāk ir to visu apvienot- lai mazāk rij resursus !!!

 

Vairak no svara ir tas, ar kādām tiesībām ir lietotājs ! Taču kā antivīrus Norton ir mēsls manā uztverē, un no manas pieredzes ! TU saki, ka SAW tevi ir pievīlis, mani arī, taču piemēram Antivir mani nav pievīlis, vot redz te es secinu !

Un domāju piekritīsi, ka lielāka nozīme ir paša pieredzei nevis kautkādiem sintētiskiem testiem ! Protams kā jau rakstos minēts - neviens antivīrus nav perfekts un ir diezgan viegli apmānāms ! Taču cik zināms jāuzmanās ir no populārajiem vīrusiem(arī trojāņiem un citiem sūdiem)

 

Vel piemēram antivir māk smuki skanēt arhīvus ja viņam to neaizliedz.... A nortons kapēc tur neko neatrod(pat ja māk) ?!

Link to comment
Share on other sites

Veciit.. jo taalaak purvaa jo taalaak no patiesiibas.. :)

 

Es tev jau laika 3sho reizi saku... BLED.. UZMET REDZOKLI http://www.virus.gr/test6.rar

 

Ne suuda nelasu tachu ir viedoklis.. pisec..

 

Antivirusa izraisiitaa bremze ir tieshi saistiita ar to kaadas paarbaudes tiek veiktas. Ja viens antivirus izskanee HDD 10min laika aun cits 20min laikaa.. tad taa nav koderu liikrociiba (ir.. bet ne tik lielaa meeraa) bet gan taadeelj ka viens no tiem AV veic mazaak paarbaudes.

No taa arii izreiet skaneeshanas kvalitaate.

 

Atkaartoju.. SAV straadaa SAFE modee un ar limited user permisijaam.. NAV nezinu.. pa manam straadaa.. neesmu enkur vinju licis.

 

Tas ka tev kaut kas nav izpriotams.. taa ir tava probleema nevis tas noziimee ka X produkts ir suuds.

 

AV nav sinteetisku testu.. ir naturaali testi vai AV speej atpaziit viirusus.. un cik.. + testi kaa vinsh atpaziist viirusus kuru nav vinja DB.

Kaada shkjirba sinteetisks vai naturaals tests????

 

 

Es neko neteiktu ja tu nestaastiitu ka 20. AntiVir version 6.30.00.17 - 84.50% kursh peec http://www.virus.gr ir 20 vietaa ir labaaks par 5. Norton Corporate version 9.0.3.1000 - 91.64% kursh ir 5ktajaa vietaa.

Tavs subjektiivais navne suuda veerts ibo fakti runaa par preteejo.

Es tev esmu noraadijis URL.. viss ko tu atbildi.. NJECHETAJU.. Blin.. taa suuda tabula ir po english.

Njechitaju..

Link to comment
Share on other sites

av.png

Eku bildiite iz taas tabulas.. Ljoti uzskataami var apskatiit kaa AV kjer zinaamos virusus.

Un kaa mees visi labi zinam.. nu nenaak uz pastu mums tikai pashi pashi.. 0day virusi.. Naak.. tachu reti. Biezhaak naak kaudzeem vecu virusu modifikaacijas..

Tiesa veerteet AV peec shiis tabulas buutu aplami...

AV ir veel vairakas svariigas iipashiibas...

Laiks cik paiet liidz jaununaajuma iznaakshanai peec tam kad ir atrasts jauns viirus. (laikam KAV ir liideris)

Un nezinaamu viirusu noteikshana.

 

Un kas ir tas kas nekaadi nedalec MIGam.. Uz taas tabulas taisiishanas briidi ( April 2005) .. SAV atpaziist pa ~13028 kaitiigo failu vairaak kaa AntiVir.

Un tas ir paarbaudiits fakts.

 

Pie kam.. SAV9 nebija iipash uzsvars uz spywarem un visaam shitaam reklaamas drazaam.. Jaunais SAV10 dusmiigaak visu cheko un skanee.

Link to comment
Share on other sites

Klausies viedokli, labāk iedziļinies tajā ko es tev te rakstu nevis bļāuj pilnā rīklē, ka tev vajag testus !

 

Resursu rīšana(lasi bremzešāna) nu nekādi nav saistīta bar to cik il;gi skanē cietņus ! Antivīrusam ir jāizmanto tikai un vioenīgi brīvie resursi, netraumējot pārējo sistēmas darbību, ja tas tiek ievērots, tev ir pofig kad viņš skanē, kad apdeitojas, un kad nedara neko !

 

Es tev jau laika 3sho reizi saku... BLED.. UZMET REDZOKLI http://www.virus.gr/test6.rar
Nu sen jau esmu apskatijis ! Un ko tu ar šo visu gribi teikt ?! Nortons tipa baigi labais ?!

 

Laiks cik paiet liidz jaununaajuma iznaakshanai peec tam kad ir atrasts jauns viirus. (laikam KAV ir liideris)

Tad apskaties kur atrodas nortons, un kur kaspersky, antivir atrodas starp nortonu un kaspersky !

SAV atpaziist pa ~13028 kaitiigo failu vairaak kaa AntiVir.

Un tas ir paarbaudiits fakts.

 

Tad kakova hrena pēc man antivir atrod to ko nortons neatrod ?! Taču ja liek norton pēc antivir, tas neko neatrod ! Ta nav viena reize, bet regulāri !

Man nevajag lai ir ķeksītis, ka vot par tik un tik vīrusiem teorētiski tiek atrasti vairāk - praktsiki tā nav !

Antiviram mēs izvēlamies uz kādām zarazām gribam skanēt !

 

Nav jēga, ka antivīrus atpazīst vīrusu kuram ir tikai divas kopijas uz pasaules, pirmām kārtām ir jāatpazīst top vīrusi, to modifikācijas, un 0day vīrusi !

 

 

Moš būs jāuzmoči kādi testi par kādiem antivīrusiem, tipa iz dzīves- ēzelis, outgļuks, Administrator-tiesības....

Tipa ar kādiem ~10 populārākajiem antivīrusiem !?

Nu tipa sākot ar to, ka pastaigājam pa porno lapām visur spiežot yes yes yes !

 

Pečtam testus ar Limited-user (moš arī firebird, firefox...) ?!

 

Nēnu nopietni- varetu kādu vakaru/nedēļas nogali pacūkoties ar win un vīrusiem !? Ko saki ?! Pašiem būtu interesanti, lielāka pieredze un saprašana!

 

Un tipa varēs te vai kur citur ielikt kādu rakstu par to ?!

Link to comment
Share on other sites

MIGs

Blin.. tai tabulaa ir redzams ka dazhi AV vairaak kjer to vai citu kaitiigo programmu grupas paarstaavjus.

 

Tas izskaidro kaadeelj peec X AV skaneejot ar Y tiek atrastas kaut kaadas zarazas.

Un te ir LJOTI SVARIIGI piemineet kaadas tieshi...

Tas ka tavs AntiVir atrod kukiju.. nu pardon... :)

 

Attieciibaa par resursu riishanu..

1) SAV izskanee kasti peec uzinstaleeshanas.. taalaak vinsh ir pilniigi nemanaams.

2) Principaa jau daliiti tiek CPU resursi.. un ar to jau arii anv probleemu.. probleema rodaas deelj taa ka tiek aktiivi darbinaats HDD.. un tas rada premzi.. Tachu HDD izmantoshanai laikam nevar salikt prioritaates.

Ko dara AV kad skanee failu?

1) paarbauda signaturu.. Shobriid signaturu db satus laikam vairaak kaa 40k virusu signaturas!!!!! Katru failu paarbaudiit!!!!!

Pardon.. tachu nolasiit failu un paarbaudiit vai tur ir signatuura no db... nedomaaju ka lielajaas kompanijas ir tik drausi liikrochi ka deelj taa kaads no AV iipashi bremzeetu.

Kaa jau teicu.. lielaako bremzi rada tieshi darbiibas ar HDD.. nu a AV nolasa failu no HDD un taalaak jau paarbauda vinju kad vinsh ir atminjaa... Visiem AV butuu jaanolasa ~ vienaads daudzums kb no HDD lai paarbaudiitu failu.. Liidz ar to shii paarbaude nevar radiit nekaadu buutisku aatrdarbiibas atskjiriibu.

 

Naakamais ir nepaziistamo virusu atpaziishana.. bet nu vareetu pienjemt ka fails jau ir atminjaa un nav atkaartoti jaanolasa.. nepaziistamo virusu atpaziishana noteik paarbaudot kaadas darbiibas veic izpildaamais fails.. butuiiba vinsh tiek palaista tracert proceduura. Te tiek noslogots CPU.. tachu tas nerada iipashi juutamu noslodzi.

 

Taatad.. bik pakustinot smadzenes.. kas izriet?

Kaadeelj X AV noslogo kasti vairaak kaa Y ?

Kaados gadijumos fails tiek paarbaudiits ar AV?

Nu nezinu.. tachu pienjemu ka normaali buutu parbaudiit failu pie vinja izveidoshanas, rakstiishanas, lasiishanas nu un pie palaishanas uz izpildi.

Iespeejams ka ljoti lielaa meeraa performanci ietekmee tas kad tiek vispar veikta paarbaude.

 

Par to testu..

 

Testeet ta varam.. tachu.. kur tu dabusi virusu paraugus? :)

0day :)

Nu ok.. var panjemt AV bez peedeejiem updeitiem..

Es vareetu uz sava servuka atrubiit AV un savaak dazhus paraugus no @.

Pa webu staigaat?

Paa.. WEBAA!!!! NAV paaraak beizhi sastopami VIIRUSI!! Tur ir visaadas reklaamu programmas utml.,. var butu pa kaadai spiegoshanas programmai.. BET NE VIIRUSI!!

Saliidzinaat cik AV programma kjer neviirusus?

mmmm

So.. bet nu reaalaa dziive ir reaalaa dziive..

Taa kaa man te nepasen ienaacaas RAM upgreids varu uzkraameet VMWare un bik paspeeleeties.

Zem VMWare buus eerti testeet identisku OS ar dazhaadiem AV.

Testa stendu varu sagatavot.. vajag tikai testeeshanas tenologiju

 

Attieciibaa uz zinaamajiem virusiem mums jau ir dati..

Attieciibaa pa to cik beizhi iznaak updeti.. to ifu var samekleet nu a var paljauties uz to ko teica antivirus.lv

Atliek svaigu (AV praat) viirusu kjershanas testi.

Tb.. njemam AV BEZ updeitiem.. un skatamies kaa vinji tiks galaa ar kaut kaadaam zarazaam.

Sporta peec zarazas var saarhiveet ar dazhaadiem arhivaatoriem.

nuu tiem pashatarhiveejoshamies.

No parasta zip nav iipashas jeegas.

Ibo kad juuzers uzspiezh un ekstraktee failu.. vinsh nonaak temp folderii un tur tiek paarbaudiits.

Link to comment
Share on other sites

lasi nuzmanīgāk !

Viņš atrod sūdus ko neatrod nortons ! Ar to viss ir izteikts ! Un tas nav ne trojas zirgs, ne kāds cits brīnums, bet visparastākais vīruss !

 

Kūms es saprotu, ka jūties gudrs, bet nu nevērtē savu ienaidnieku par zemu ;):D !!!

Nejiet runa par kukijiem , nu nevajag ņirgāties ibio !

 

 

1) SAV izskanee kasti peec uzinstaleeshanas.. taalaak vinsh ir pilniigi nemanaams. -

Nepierkitīšu, par viņa nemanānību !

 

Protams ka HDD ir viena no vājākajām vietām ātrdarbībā, taču kapēc vienam antivīrusam skanējot hdd ir bremze, bet citam nav ?! Tipa tas otrais skanē 10 reizes mazāk ?!

 

Nu nezinu.. tachu pienjemu ka normaali buutu parbaudiit failu pie vinja izveidoshanas, rakstiishanas, lasiishanas nu un pie palaishanas uz izpildi.

 

Tipa uz katra soļa pārbaudīt failu?! hmmz nu nez, man patiesībā vispareizak liktos, ka tas iebremzē sistēmu, labāk maniuprāt būtu no sākuma izskanēt, un pēctam pārbaudam failus pie izveides + izskanējam ikpalaikam profilaksei visu sistēmu !

--------- Ja sistēmā vīrusu nav, un katrs fails tiek pārbaudīts pie izveides, kā gan vīruss var tik sistēmā ???

 

 

Ā vēlviena nianse, sik regulāri Nortons un kaspersky paši atraujas no antivīrusiem un cik bieži Antivir ?!

 

Paa.. WEBAA!!!! NAV paaraak beizhi sastopami VIIRUSI!! Tur ir visaadas reklaamu programmas utml.,. var butu pa kaadai spiegoshanas programmai.. BET NE VIIRUSI!!

Saliidzinaat cik AV programma kjer neviirusus?

mmmm

Nu es gan tektu ka lielākoties antivīrusu programmām ir papildus iespējas ķert visus sūdus, un jāsaka, ka lietotāji visbiežāk atraujas taisni no visādiem porno brīnumiem, laivai kā, bet no tā arī ir jāizsargājas, vai tas ir jādara antivīrusam ir cits jautājums. Nejiet runa par akurātiem trojas zirgiem ar ftp durvīm vai ko tamlīdzīgu.

 

Patiesībā šī diskusija tāpat nekur neved.

 

Varētu būt ka esu sapinies definīcijā kas jādara antivīrusam, bet tāpat mūsdienās nav neviens "pliks" antivīrus, un jajau viņš ķer citus sūdus, tad lai ķer kārtīgi, nevis kautkā tur !

 

Bet testu būtu interesanti uztaisīt, es protams arī uzreiz domāju par vmware, Bet jātaisa ja taisa, jātaisa ir kvalitatīvi testi, savādāk nav jēgas...

Link to comment
Share on other sites

MIGs

Noraadi PRECIIZI kas tas bija pa kaitiigo failu.

Taa kaa dazhaadi antivirusi dazhaadi apsaukaa vienu un top apshu hernju.. Noraadi ne tikai kaa Antivir jamo atpazina.. veelams noraadi arii kaa citi AV atpaziist konkreeto subjektu.

Tad arii spriediisim.. kas un kaadeelj.

 

 

Kaa nonaak virusi uz PC?

Apmeeram zini?

webs, mail, datu neseeji, caur tiiklu izmantojot caurumus servisos.

 

webs.. Fails tiek novilkts un saglabaats.. Ideaali buutu ja vinsh tiek atrasts jau pie seivoshanas.

 

mails.. Ideaali ja mails straadaa kaa taads proxy starp mailu klientu un internetu.. Liidz mail softam nekas netiek.

 

Datu neseeji.. Skatamies direktoriju.. un AV jau nodetektee viruusus tai diraa.. Sliktaakaja agadijumaa pie atvershanas.

 

Caurumi servisoss... hvz kaa to shamie paarbauda..

 

Ja failus paarbaudiis tikai pie izveides.. kaa tad AV piekjers viirusu kursh ver valjaa eksisteejoshus EXE failus un raksta vinjos savu kjermeni?

Agraak failu viirusi paarkjeera visas darbiibas ar failiem.. un pie jebkuras darbiibas ar izpildaamu failu.. inficeeja to.

Tagad protams failu viirusi vairs nav tik ljoti aktuaali...

 

 

"Ā vēlviena nianse, sik regulāri Nortons un kaspersky paši atraujas no antivīrusiem un cik bieži Antivir ?! "

 

??????????????????

uz viena PC 2vi AV? :)

Un tad briinamies ka X AV atrod virusu signatuuras Y AV ? :))

 

Klasiskaa izpratnee viirus ir ljaundabiigs kods kursh sleepti pats sevi izplata inficeejot citus failus/datorus...

 

Sameeraa nesen.. (~ peedeejos 2-3 gadus) AV izstraadaataaji saaka pieversties visaam shitaam spywareem un reklaamas meesliem.. Ibo taau ir stipri vairaak kaa viirusu.

 

Principa apaluurot uz to tabulu ir redzams ka tradicionaali lielie AV razhotaaji spiezh uz virusiem a siikie spiezh uz visaam aparejaam drazaam.

Spiezh nosaciiti, jo tas pats tevis iemiiljotais Antivir paziist mazaak drazas kaa KAV, NAV, McAaffe un SAV.

Spiezh es saku taadeelj ka shajaas pozicijas vinsh vismaz tuvojas tam ljaundabigo kodu atpazishanas % kaads ir lielajiem razhotaajiem.

 

Zheel ka nav papildus grafika kuraa ir redzams cik tie ljaundabiigie ir veci.. Kaut kaads 95 gada viirus... tagad tas vairs nav aktuaali..

Un peec shiis tabulas var redzeet tikai to ka kaitiigo koodu db tam vai citam AV ir lielaaka vai mazaaka.. tachu nav ne jausmas cik veci jauni ir taas virusu signatuuras.

 

Principaa jau AV razhotaaji apmainas ar informaaciju.. tip tas pats KAV uzcert updeitu..palaish un veelaak jamie tur samainas ar infu..teiksim ar McAffe.. ko nu kursh ir izkjeeris..

 

Vieniigaa ceriiba ka Antivir ir baigi optimizeejis savu db un vinjaa atrodaas tikai to virusu signaturas kuri ir sastopami dabaa :))))

Nu teikshu godiigi.. ceriiba naiva..

Jebkursh AV razhotaajs grib paziimeties ar to ka vinju AV atpaziist peec iespeejas vairaak ljauno koodu.. vienkaarshi taa pat samazinaat sho skaitli.. un skaidrot publikai ka mol tie vecie airs nav sastopami dabaa...

Nu nez vai kaads taa dariis.. :)

 

Man pashol vilk vmwares triaali...

A tu gaadaa URL pa kuriem vazaaties :))

Link to comment
Share on other sites

Nu fak tur es pārrakstijos, nortons un kaspersky, paši regulāri atraujas no vīrusiem nevis antivīrusiem :D

 

Es domāju, ka lietderīgi būtu skanēt vispirms uz popularajiem vīrusiem un tikai tad uz mazāk populārajiem !

 

Klasiskaa izpratnee viirus ir ljaundabiigs kods kursh sleepti pats sevi izplata inficeejot citus failus/datorus...

ne reku arī ir 99% astalavista.com mēsli kas caur IE ielien iekšā, neļauj sevi izdzēst, traucē datora darbību, ir kas paši pa sistēmu savairojas utt....

 

Man te biki vieta jāizsbrīvē, tagad man pat tam Wmvare nepietiks vietas, kurnu vēl Win instalācijai :))

 

A la DVD filmas savilkta skaudze, jādzēš nafig nost/jācep labie uz DVD....

Link to comment
Share on other sites

Ir pofigs uz ko tu skanee ja AV db nav taas zarazas signatuuras.

Nav svariigi.. populaars vai ne paaraak.

Svariigi ir

1) ko un kaa atpaziist. Tur veel ir striidiigie gadiijumi par to kas ir un kas nav kaitiigais koods... Principaa nav iisti loogjiski ka AV neitralizee suudu kuram ir normaals uninstall.. Users jamo uzblieza.. nu ko lai saka.. Tipisks piemers.. SAV10 stāstihaas ar Radmin..Usjo.. remuutas administreeshanas tuulis.. znachit kaitniecisks..

2) kaa noslogo kasti... Nu to es domaaju varees apluureet ar performance counteri.. Lai nebuutu nekaadu subjektiivismu..

Prasts grafiks kuraa ir redzama HDD un CPU noslodze.

Tiesa es nezinu kaa ats viss zem vmware darbosies un cik lielaa meeraa pamatsisteema uz kuras tas tiek darbinaats ietekmee rezultaatus uz virtuaalajaam sisteemaam.

 

Visa cita starpaa vajag savaakt infu par updeitiem.

Ck biezhi iznaak regulaarais updeits peec grafika.. un cik aatri paraadas updeits epideemijas gadijumaa.

Link to comment
Share on other sites

Uzstuumu atadu ka anelielu testa stendinju...

Pagaidaam vienkaarshi skatos ko un kaa var nomeeriit..

pat peec ljoti pavirshiem meerijumiem... AntiVir fona skaneris rij vairaak CPU resursus kaa tas pats SAV10.

 

Bet nu tas ir taa.. uz aci (tb nenocaptureeju performance counter grafikus)

 

Pie manuaalas diska skaneeshanas.. ~ liidziigi rezultaati..

Nekaadas dizhas shkjirbas nemanu...

Neko nedariishanas laikaa abi vienaadi minimaali (nekaa) noslogo CPU un HDD...

Taa ka vismaz peec pavirshas apskates.. nu nekaadi nevareetu piekrist ka SAV nejeegaa rij resursus saliidzinoshi ar AntiVir...

 

Pienjemu ka ir gana liela shkjirba abu sho AV darbiibaa. tagad vienkaarshi apluuru.. iepaziistos labaak ar produktu :>

Peec briizha pakjersu apluureeshanai KAV un McAffe.

Link to comment
Share on other sites

mm tas buus veelaak...

Tagad es vienkaarshi iepaziistos ar produktu :)

AntiVir jau paspeeja zaebakj ar to ka breec pa katru suudu.. kaa lai tam meeslam pasaka ka klusu jaauzvedaas.. Nu negribu es visu laiku OK spaidiit.

 

Pastaigaajos pa cracks.am

Neskatoties uz megakuulo AntiVir aizsardziibu IE paraadijas kaut kaads suudains toolbaars.

 

bet nu mazums.. spaidot ok vareeju kaut kur nospiest ne taa...

Kaa jau teicu.. tagad tikai taa.. ~ iepaziishanas :)

Jaasaeklee sliktie saiti...

:)

 

P.S Par to skaneeshanu.. AntiVir peec nokluseejuma ir atrubiits Heuristic.

Ja nemaldos SAVam jams ir ierubiits. Tiesa es nemaniju paarmeeriigas CPU noslodzes atskjiriibas.. Taa kaa nav piefikseetas taas liiknes.. tad nevaru preciizi neko pateikt.

 

Jaapaluur kaads ir skaneejamo failu paplashinaajumu saraksts.. huh AntiVir laikam ~ 60 paplashinaajumi..

SAVam neesmu skatiijies.

Link to comment
Share on other sites

Blin.. AntiVir koderi laikam nekad nav dzirdeejushi par taadu pogu kaa YES BLIN.. AAAAALLLL NAH.

Mudjilas.

 

Peec pastaiga pa crack.am.. noskaneeju HDD ar AntiVir..

Neko neatrada.. toties palaizhot IE atveraas ~5 porn logi.

:))))

 

Neesmu paarliecinaats ka ir veerts taalaak teereet laiku ar sho "antivirusu"

 

 

Shas noprecizeeshu kaa SAV reagjee uz shito situaaciju :>

Taaks.. atradu kur es tur biju uzspiedis kaapeec atskjiraas efekti.. cracks.am izlido2vi save logi.. :) Viens ar tableti otrs ar zarazu..

 

Antivir kaut ko papildus blokjeeja un neljaava kaut akadiem skriptiem papildus izpildiities. principaa nekaitiigi.. kaut kas liidziigs popupam..

SAV ljaava visam.. tachu pie ljaunajiem kodiem lamaajas...

Vrogjibi abi AV redzeeja ljaunos koodus.. abi pabljaustijas... Nu a

rezultaats principaa ir viens :)

 

 

aaa nee

SAV veelaak nobljaavaas velreiz un nomainija porno home pagi uz symantec.com lapeli ar pamaciibu kaa uzlikt home pagi :)))

 

IR tuulbaarus pieinstaleet ljaava avi AV.. tachu peec tam kad SAV veel sho to atrada.. IE porn toolbaari pazuda.

Link to comment
Share on other sites

Interesants ir NOD32.

 

Nuuu eemm uzstaadijumi.. eemmm Heuristic. paarbaudes nav vispaar??? Vai es vienkaarshi neatradu?

 

Ok..

Ja AntiVir ir saraksts ar failu paplashinaajumiem kurus tad vinsh paarbauda.. NOD32 peec nokluseejuma paarbauda visus failus.

 

HDD un CPU noslodzes liiknes pie manuaalas skaneeshanas radikaali atskjiraas.

SAV10 un AntiVir nenoslogoja HDD liidz galam.. NOD32 iegriezh HDD taa ka maz neliekaas.. Laikam jau tas deelj taa ka cheko visus failus.

 

Aaa atradu kjeksi Heuristic. :)

SAV un AntiVir ir 3 liimenji kaa jamais veic to paarbaudi.. NOD32 ir vienkaarshi vai nu ir kjeksis vai nu nava :)

 

 

Interesanti kaa vinsh uzvediisies ar to cracks.am zaraznieku :)

 

Mm kas interesanti.. ieprieksh skatiijos cik % CPU rik AV monitors.. SAV un AntiVir pie failu palaishanas ( nu kaut vai wordpad) noskaneeja jamo un tas bija redzams pie attieciigo procesu CPU noslodzes.. tolji es neesmu pareizos procesus atradis un nemonitoreeju iisto.. tolji NOD32 vispar neparbauda failus kurus es palaizhu :)

Cik noprotu DO32krn.exe ir tas monitoreeshanas process... hmmzz

interesanti.. Grafikos bilde radikaali atskjiraas...

Hmm.. Ieliidu crack.am..

Pie ljaunaas zarazas seivoshanas paraadijas NOD32... tiesa neko nenobreecaas.. Verot pashu lapu valjaa breeca daudz un dikti.. :)

Ljaava briivi uzinstaleet to zarasu ko novilku no cracks.am...

veelaka neko nebljaustaas... Ja AntiVir vismaz pieteicaas ka kaut ko atrada tachu reaali neko neizaarsteeja.. tad teelo ka vispar nekas nav noticis :)

 

Taa.. naakamo njemshu KAV :)

Link to comment
Share on other sites

mmm papildus pamaniju..

Taa arii ir kaa es pirms briizha teicu...

Dazhaadi AV dazhaadas situaacijas skanee failus.

NOD32 skanee pie atvershanas, palaishanas un faila izveidoshanas...

neatceros tieshi kursh no 2viem ieprieksheejiem.. paarbaudija failus pie vairaak darbiibaam.. Veelaak kad nopietnaak saliidzinaashu tad arii apluureeshu :)

To es te taa vairaak kaa atziimeeju lai veelaak pie lielaas testeeshanas neaizmirstaas pieverst uzmaniibu shim faktam :)))

 

update:

SAV10 paarabuda *.* scan on create, move, copy or run.

AntiVir paarbauda *.[peec sava saraksta] scan on read and write.

NOD32 paarbauda *.* scan on open, create, run

 

Jaapieziimee ka shiis opcijas visiem shiem AV ir mainaams.. vismaz zinaamaa meeraa :)

Link to comment
Share on other sites

Beidzot uzstuubu KAV 5 Personal Pro.

Novilku no antivirus.lv 30 dienu triali.

Hmzzz

Nemaz ne tik daudzi antivirusi skanee NTFS alternatiivos striimus.

KAV skanee.. SAV10 arii laikam...

 

Hmzzz

KAV ir var uzreiz uzstaadiit Maximum protection, Recommended un High speed rezhiimus. Siikums tachu patiikami.

Visaa visumaa KAV atstaaj aptiikamu iespaidu. Ieprieksheejas versijas man kaut kaa ne visai patika.

Jaapachol buus kaa jamais slogo kasti un kaa kjer zarazas no taa cracks.am :)

Link to comment
Share on other sites

KAV pie viirusu atrashanas kviec :O)))

mhh

Shitais man patiik :)))

 

Pagaidaam no apskatiitajiem.. uz aci KAV ir visrijiigaakais pret CPU.

 

Hmzzz

esmu nedaudz viilies... KAV nepako neatziist to meeslu kuru piedavaa novilkt cracks.am kaa kaitiigo koodu...

 

Vinsh tur nedaudz palamaajas pa citaam lietaam... Bet pa tikt ieshama tizlo toolbaaru ne ko nepateica un neatzina kaa ljaunu.

Diivaini...

Shaja gadijumaa SAV bija gandriizvai labaakais.. Tikai sav ljaava tur kaut akadiem tiem scriptiem izpildiities kuri saziimeeja taadus kaa popupus.

Itka ajau nekas briesmiigs... :)

Vismaz SAV saveda visu kaartiibaa.. atskjiriibaa no paareejiem :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz

Bik offtopiks

 

Man jau liekas, ka AV performance ir atkarīga no katras konkrētas kastes dzelžu un softu konfigurācijas.

 

Mana pieredze - W2Kpro, nets "nekonfigurēts" (esmu lame tajos IP, e.t.c.) iekš servisiem (no RUN services.msc) atslēgti visādi intelligent background data transfer, atstāti tikai DHCP klient un vēlviens. Ugunsmūra nav, stāv Antivir. 24h iet eMule, Defaultais browseris FF. (izņemot, kad vajag SWH mājas lapu - tai uz FF gļuki) "Aizdomīgajos" saitos nelienu. 3 mēnešu laikā varbūt kādi 3 vīrusi noķerti ar Antivir (HDD tika skanēts tikai pie Antivir instalācijas)

 

Jocīgi, ka Antivir kā inficētu failu atrod vienu readme doc, kas instalējas līdzi WinLatam, bet tas nekas.

 

Esmu domājis - nu moš neķer tas Antivir, bet tad jau vajadzētu būt sekām - lēna kaste, datu zudumi, viskautkas tāds... Bet nē, iet tā pat, kā tad, kad nebija neta!

 

Lūk tāda pieredze.

Link to comment
Share on other sites

AV performance ir atkariiga no taa ko un kaa paarbauda.

Dzelzhi protams ir no svara.. bet pirmkaart jau ir ko un kaa dara...

Cik es te taa pavirshi skatiijos.. jau ir redzamas lielas atskjiriibas starp tiem AV...

Cilveeki ir stulbi.. kamer vinji neiekriit slazdaa.. tikmer netic ka bezmaksas siers ir tikai slazdos...

:)

Taa kaa es arii esmu stulbs.. tad es pirms liishanas slazdaa apluuru citus slazdus :) var buut tur ir garshiigaas siers :)

Link to comment
Share on other sites

Guest R21vo

nu nezinu vai spyware + IE buutu tas iistais veids testeeshanai uz viirusiem, personiigi es vispaar nod32 sleedzu aaraa visas interneta spyware mekleeshanas, msoffice viirusu (macro cik noprotu) mekleeshanas. Nafig man vinjas lietot ja netam izmantots tiek Firefox un ar makro saskaros reizi gadsimtaa.

varbuut labaaks variants buutu sadabuut kaudzi ar viirusiem un njemt priekshaa. lai gan vislabaak imho buutu inficeetu sisteemu meegjinaat tiiriit, tur viskardinaalaakaas atshkjiriibas buutu.

Link to comment
Share on other sites

drunk_lizard

Man vienkaarshi ir interesanti pasham apluureet kas un kaa...

Tie populaarie AV testi neuzraada visas nianses.. ibo laikam deelj taa ka shos sponsoree tie pashi antivirusu razhotaaji.. Mani neviens nesponsoree.. tiesa arii es i dumsh un daud zko nejeedzu... ne no tiem pashiem AV un tehnologjijaam kaadas tur tiek pielietotas.. ne no pashas kodeeshanas...

Tachu papeetiit ir interesanti.. un ir tomer daudzas lietas kuas var pat taads amatieris kaa es pamaniit..

:)

 

 

R21vo

1) ir interesanti kaa AV reagjee uz ziianamu viirusu un kaa ar vinju izreikjinaas.

2) ir intereasanti kaa tiek galaa ar nezinaamu (veelaka njemshu AV un skatiishos kaa bez updeitiem kursh tiek galaa)

3) kaa slogo kasti.

4) kaadas fiichas ir/nav.. ko kaa skanee.. bla bla bla

Link to comment
Share on other sites

Khe.. uzliku Avast personal :)

Cracks.am lapaa shameejais patiikami paarsteidza...

Principaa pat neljaava nolejuplaadeet to zarazno exe.. Siikums tachu patiikami :))))

 

Taa arii neizdevaas civilizeeti to slikto failu noseivot.. Avasts ietiepaas ka nee.. usjo :)

 

Chota neatradu Avastam ka vinjam buutu Heuristic paarbaude.

Paarbauda *.[saraksts]

 

Kauchkad riitaa apluureeshu makaku un tad arii buus jaaizdomaa kaa smalki saliidzinaat.. peec iipashiibaam.. peec taa kaa skanee peec nokluseejuma.. pec taa kaadi ir iespeejamie uzstaadijumi (attieciibaa uz skaneeshanu un noteikshanu)

Nu un kaut kaa jaasaliidzina buus ko un cik noslogo.

:)

Link to comment
Share on other sites

Tā es te tā nevāji aizkavējies ar saviem pasākumiem:

1.Nav vietas uz Hdd lai uzliktu vmware+xp

2.DVD-RW neņēm jaunās matricas

3.Lite-on firmvare apgreids notiek tikai no win

4.Win man nav, ka sugas uz PC .

5. Pie čoma kamēr noapdeito firmvari, pamūld, padzer čaju un alu.

6. Tikai tiko sāku mest visu uz DVD .

7. Tālāk izdomāt atmaskas nav vajadzības :D

 

Sacepšu, salikšu vmware+ xp, bet diezin vai šodien es te taisīšu lielos testus.

Doma ir smagi apsifeļot to xp, un vēlāk mēģināt ārst ēt ar dažādiem antivīrusiem, gan normālā vidē, gan iekš safe-mode.

 

Gints malacis! Braši ņemies !

 

Kāds win ? Kāds pač level ?!

Link to comment
Share on other sites

nuuu ko nu tur aarsteet..

Nav svariigi aarsteeshan.. Svariigi ir slimiibas neielaishan

XP SP2.. pach levelis.. hvz :) Veelaak paluureeshu.. Kad buus pilns testinsh tad buus pilns apraksts.

Shodien mosh tomer apluureeshu makaku.. Vienkaarshi interesanti kaada shamaa ir.. baigi sen neesmu redzeejis :)

Laikam kopsh 7tiitaas versijas.

:)

 

Man tikai nav iistas skaidribas tais versijaas.. 7 tad 8... un tad shur tur redzu 9viito.. un viarumaa 2004...

9 = 2004 ? :)

Link to comment
Share on other sites

vimba_zlobnaja

Nu jūs veči laižat, respekts. Tādi palagi no boot dzimšanas nav redzēti.... Galvenais ne tikai diršana, bet konstuktīvs dialogs, poņemajete.

Pādējā laikā patīk Panda, varbūt kļūstu par teletūbiju :roll:

Link to comment
Share on other sites

vimba_zlobnaja !!!

Njesmej to suudu likt uz darba kastes!!!!

:)

so.. speelejos ar MaCafafiju 8... mmm kautkaads chakars..

kautkaadas regjistreeshanas.. kaut kas nesaprotams.. Pavirshi lasiiju ko tas kjeems tur muuldeeja un sapratu ka jaaregjistreejaas lai vareetu dabuut updeitus.. sviests.. Nu labii pieregjistreejos..Shamais paluudza aizklapeet makaku un tad caur IE dabeiksim regjistraaciju.. Nonaacu liidz tam ka buushot jaainstalee ActiveX komponente... Nu laabi.. lai buutu.. tachu vinsh vinju nepiedavaa uzinstaleet ;)

Eh.. jaapiljii guleet :)

 

vimba_zlobnaja..

Man ir RAMs :)))

Tavai kastei buus upgreids :)

Link to comment
Share on other sites

Nav svariigi aarsteeshan.. Svariigi ir slimiibas neielaishan

Protams, bet man tak ar kautkas būs jāpadara, nevis tik sakūdīt uz testēšanu :)))

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...