Jump to content

Labaakaa udens galva prieksh A64 s939! Kaartigs OC


Kashelz
 Share

Recommended Posts

Nu tad taa, ienaaca praataa ka vajadzeetu jaunu udens galvu nopirkt savam CPU, jo karst nejeegaa, taatad iesakiet kura buutu taa efektiigaakaa, labaakaa? Latvijaa ko var dabuut ir tikai Asetek galvas un Inovatek galvas! Bet tagad vairs neinteresee kura smukaaka vai nee, bet vajag zinaat kura tik tieshaam efektiigaak spees atdzeseet kodolu!

 

Tagad ir Asetek galva 03-L-2510 [10mm]

300_03_L_2510_10mm.JPG

 

Taatad vajag galvu, kas derees ar 10mm trubaam, citaadaak cjakars busu ar stiprinaajumiem, lai gan to visu veel var izdomaat!

 

Doma bija njemt Asetek Antarctica galvu, bet vai tas ir to veerts? Zinu, ka te forumaa ir bijushas taadas galvas, taadeelj luudzu juusu komentaari! Un ko sakaat par Inovatek dzeseeshanas galvaam?

w_03_L_2530_10mm.JPG

 

Ieszakiet ko vareetu iegaadaat, lai CPU tiktu labaak atdzeseets? Var buut arii taadas galvas, ko LV nevar dabuut, man galvenais interesee labaakaa! Un protams par sapraatiigu cenu!

 

Tagad AMD 64 3200+ @ 2.8Ghz speej darboties mieriigi, bet silst speeciigi, ar udeni esmu CPU uzkurinajais liidz 57 gradaiem, taa kaa bik pa daudz, varbuut ja buutu veesaaks kodols tad vareetu nedaudz veel taalaak pacelt ikdienas frekvenci! Maksimaali izdevies 2850 Mhz dabuut pusstundu prime95 stabili :roll:

Link to comment
Share on other sites

Absolūti labākā CPU ūdens galva: Storm G5.

 

Tā kā to faktiski nevar dabūt, tad 2. labākais risinājums ir Swiftech Storm (bāzēts uz Storm G4 dizaina).

 

Tikai pietiekami jaudīgs pumpis arī vajadzīgs, lai tās varētu parādīt savu īsto spēku.

Link to comment
Share on other sites

mrlobber - paldies par infu, japameklee kur taadas galvas njmt ;)

 

Vai ar 700l/h pumpi nepietiks? Un jaajautaa kaadi stiprinaajumi, trubas diametrs kaads? Ja jau Swiftech, tad tiem naaca man liekas lielaaka diametra trubas nekaa 10mm! :roll:

 

Hmm, laikam tas 3/8" ir tie pashi 10mm! :?

Link to comment
Share on other sites

Njaa, taa Swiftech Storm izskataas ljoti laba un tik tieshaam efektiiga, tacju problema ir taada, ka vajag ljoti stipru pumpi un ja sistemaa ir vairaakas uens galvas, tad udens spiediens vienalga busu shvakaaks, lai ar kaadu suukni pumpeetu! Taadeelj nebus taa efektiigaakaa lieta prieksh manis par to cenjiku ~80$! :shock: Man dereetu kaut kas varbuut ne tik izcils, kas maksaa tomeer leetaak un ir labaaks nekaa dagadeejais bloks! :roll:

Link to comment
Share on other sites

Kash, varu pārdot Little River Cascade bloku, mājās stāv nelietots. Tur arī vajadzīgs samērā labs pumpis, bet tas ir Storm sērijas priekštecis :wink:

Link to comment
Share on other sites

lēti/labi nepastāv. ar to ir jāsamierinās.

Kārtīgam OC vajadzēs kārtīgu pumpi, lai paspēj novadīt siltumu.

 

principā zinot visus parametrus - CPU `siltuma jauda`, galvas jaudu, kuru atdod pie 1L caursuknēšanas, tilpumu un etc,.. etc, var izrēķināt to visu, - tikai formula ir ļoti sarežģīta :) konkrētam gadījumam savs aprēķins.

Link to comment
Share on other sites

Kash' date=' varu pārdot Little River Cascade bloku, mājās stāv nelietots. Tur arī vajadzīgs samērā labs pumpis, bet tas ir Storm sērijas priekštecis :wink:[/quote']

Hmm, vareetu arii intereseet! Nu pamekleehsu kaa jams izskataas ;)

 

Ko citi veel iesaka? Man tas pumpis nav paaraak speeciigs, taadeelj nezinu kas buutu efektiigaaks shajaa gadiijumaa!

Link to comment
Share on other sites

Paskatījos to struktūru tam w/blokam, tiešam incanti..

 

Kashelz, ja tev ir vara galva, vari pats kaut kādu var īsos vadiņus iekšā pielodēt tajā izfrezētajā kanālā...

Link to comment
Share on other sites

Kashelz: vienkārša galvas nomaiņa tev neko nedos, nu varbūt pāris grādus zem slodzes nometīs. Ja gribi nopietnu dzesēšanu, tad ir jāmaina viss - galva, sūknis, radiators, vēlams ir arī pāriet uz lielāka diametra trubām, kas naudas ziņā būs līdzvērtīgs jaunas W/C sistēmas iegādei. Tajā pašā laikā tie pāris grādi būs līdzvērtīgi labi ja 50MHz ieguvumam, vismaz es apmēram tik pazaudēju pārejot no ūdens atpakaļ uz gaisu. Vai tas ir to vērts, esi pārliecināts, ka ikdienā tev ir nepieciešami tie 2.8GHz? Mums bija vienas nedēļas procesori, manējais strādā uz 2.5GHz ar stock voltiem un silst labi ja līdz 45C zem slodzes ar klusu gaisa dzesēšanu :p

Link to comment
Share on other sites

nesaprotu, kas man sensori platei tizli, vai kas, bet man pie 2,5 ar friizeri peec 2 stundu burna augstaak par 37 neuzkaapj! kur juus dabuujat taadas temperatuuras? un man pietam veel nav defaultaas voltaazhas!

Link to comment
Share on other sites

Ja godīgi, es parasto ūdens dzesi vairs neatbalstu. Pārāk dārgi un guvums mazs. Man ar gaisu venice bez IHS pie 1.61V max. noslodzes ir zem 45C! Nu ok, ar IHS būtu kaut kur ap 50-52C, bet tāpat.

Link to comment
Share on other sites

Kashelz: vienkārša galvas nomaiņa tev neko nedos' date=' nu varbūt pāris grādus zem slodzes nometīs. Ja gribi nopietnu dzesēšanu, tad ir jāmaina viss - galva, sūknis, radiators, vēlams ir arī pāriet uz lielāka diametra trubām, kas naudas ziņā būs līdzvērtīgs jaunas W/C sistēmas iegādei. Tajā pašā laikā tie pāris grādi būs līdzvērtīgi labi ja 50MHz ieguvumam, vismaz es apmēram tik pazaudēju pārejot no ūdens atpakaļ uz gaisu. Vai tas ir to vērts, esi pārliecināts, ka ikdienā tev ir nepieciešami tie 2.8GHz? Mums bija vienas nedēļas procesori, manējais strādā uz 2.5GHz ar stock voltiem un silst labi ja līdz 45C zem slodzes ar klusu gaisa dzesēšanu :p[/quote']

Hmm, jaa, man ar ar defaltiem voltiem silst mazaak, bet ne par to runa! Teoreetiski jau man ariii tagad sisteema staav uz klusuma rezjiimu, ir X850XT kas uudeni pamatiigi silda un protams CPU! Ja uzmetu FANu uz 12v tad ir troksnis un dzesee bik labaak! Ikdienaa staav uz 7v! Itkaa vajadzeetu pietikt arii ar shiim pashaam trubaam 10mm diametraa, velaak pielikshu klaat veel vienu radiatoru udens atdzeseeshanai, jo X850XT kodols dara savu silshanas procesu! Vienkaarshi ir taa, ka man ir cilveeks, kas grib ar leenam paariet uz uudeni, saakumaa vinjam ar taadu kaa man galvu pietiktu atliektiem galiem, un galvenais ka leeti tiiri sanaak! Un es atkal vareetu ielikt efektiigaaku galvu! Ja jau veelaka udens busu veesaaks tad nebusu jeega no taa, ja slikta galva!

 

Un kaapeec netureet CPU @ 2.8Ghz ja to var izdariit? Es tagad seezju ikdienaa ar taadu frekvenci, bet tomeer negribas CPU darbinaat paari par 50 graadiem pie slodzes, slodze tas man ir ar Prime95 dazjas stundas! Un tad var maniit, ka udens sisteemaa uzsilst diezgan pamatiigi, taadeelj vajag veel vienu radiatoru un arii tad veel labaaku galvu uz CPU! Un ceru ka jaunaa atminja no RMA spees vismaz darboties 280 - 290HT pie 2.5-3-3-6 :twisted: Un ljoti labi buutu, ja to speetu arii CPU pie 10x reizinaataaja! :twisted: Bet nejau pie 60 graadiem pie slodzes :shock:

Link to comment
Share on other sites

Ja godīgi' date=' es parasto ūdens dzesi vairs neatbalstu. Pārāk dārgi un guvums mazs. Man ar gaisu venice bez IHS pie 1.61V max. noslodzes ir zem 45C! Nu ok, ar IHS būtu kaut kur ap 50-52C, bet tāpat.[/quote']

Ko tu uzskati par parastu un ko par neparastu udens dzesi?? :roll:

 

Taatad ir veel kaadi ieteikumi sapraatiigas galvas pirkshanai? Kaut vai tepat LV ko var dabuut, Asetek Antractica vai arii kaadu no Inovatek galvaam?

Link to comment
Share on other sites

Un veel ir plus ka ir klusums keisaa :D

hehē - sacerējies :D

ja tev ir uber sistēma ar: video rama, mofsetu utml. ūdens dzesi - tad tā būs klusa w/c kaste.

pie smaga oc mofseti, rams, video - da viss ir jādzesē. ja atstāsi tikai ūdeni tā sistēma ātri atsprāgs :twisted: maximāli ocota (stabila) sistēma nevar būt klusa :roll: nez - tā visa ir jāgremdē eļļā :oops:

defaultai sistēmai ūdens - ooo jā! tur tas ir kluss.

Link to comment
Share on other sites

jaa heuer, kad teu buus uudens, tad tavs keiss nu notiekti buus klusaaks! ha! tu jau nu noteikti uzliksi gpu uudensgalvu un visticamaak, ka tu arii NB uudensgalvu uzbursi uz savas plates, aa un barokli ar tu ar uudeni nodzeseesi! protams izmantosi Zalman reseratoru!

edit:sorry te jau pasteidzaas noliceeji :oops:

Link to comment
Share on other sites

Guest HeUeR

nu man jau nekaads dizais OC nebuus, taapec diezgan klusums man buus, panakti vismaz jeedziigi vareshu guleet :D

Link to comment
Share on other sites

deff_ins maximāli ocota (stabila) sistēma nevar būt klusa :roll:

Piekritessu augss teiktajam ;)

Когда дело доходит до разгона, уровень шума может беспакоить только девчёнок.

P.S. man ir viens 120x120mm ventilators:

115CFM @ 55dB :twisted: reals speks @ 220V

Link to comment
Share on other sites

vimba_zlobnaja
Yo Vimba' date=' skatos, tu apmeklē tos pašus saitus, ko es :twisted:[/quote']

Nu bet takš .... ;)

Link to comment
Share on other sites

hehe - normāli cilvēki :lol::lol::lol:

NC ir normāls, mēs pārējie neesam :lol:

 

parēķinam elitāras w/c sistēmas aptuvenās cenas

pumpis: iwaki md20rz ~180USD

CPU: Swifteh Storm ~75USD

GPU: Swiftech MCW ~55-50USD

Radiators: HW Labs Black Ice Xtreme ~45-78USD

 

apaļojot pilnam kompektam ar šipiem utml. ~500 zaļās naudas! :shock:

 

paskatoties visādu lēto, arī innovatek, asetek w/c sistēmu testus rokas nolaižas jamos pirkt. lēts nav nekas. ja reiz ņem, tad ņem mantu :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Mārtiņš Lūsis

Man arii kaut kaa nedalec... Man pie paaugstinaatas voltaazhas idlee uzraada Prescottam ar AC Freezer 4 gaisa dzesi + veel 4x80mm case faniem 39C, bet pie slodzes tikai 42C max... :/ Laikam gljuko datchiki, jo tas pie 3,7Ghz un paaugstinaatas voltaazhas... ;)

Link to comment
Share on other sites

vai šeit prasa klusu ūdensgalvu? te prasa ūdensgalvu kas labi dzesē. secinājām ka tam jāmaina viss w/c

par klusumu te maldīgi ieminējās kāds kolēga...

respektīvi - TE NEIET RUNA PAR KLUSUMA BAUDĪTĀJIEM!

Link to comment
Share on other sites

Luusizz to ir diezgan viegli parbaudit ;)

Apstadini kulleru :twisted: palaid SpeedFan(ASUS Probe vai tam lidziigo softu lai skatities CPU temperaturu) tad palaid 3xCPU_burn(vai savadak pietiekami noslogo CPU) un Throttle Watch.Seeko temperaturai.

Peec Intel specifikacijas, Prescott aiziet trothlinga pie +69°C.

Ja peec Speed Fan radijumiem trothling saksies ~60°C, (peec specifikacijas vajadzeetu but 69°C), tad sanak ka M/B datcciks samaziina temperaturas radijumu par 9°C.

P.S. labakais variants, meeriit temperaturu ar termoparu :!:

Link to comment
Share on other sites

siletmaxx baroklis 170 ls

Kas tas par brīnumu? Pasīvais FSP Zen 300W maksā ap 100Ls, kas tavējā tik ļoti īpašs?

Link to comment
Share on other sites

Mārtiņš Lūsis

Nu vinjsh uz 67-68 saaka throttlot :D Ew tad jau sanaak, ka man taa ir aptuveni iistaa temperatuura... :) Tad jau chist taa termopasta, kuru man viens paziistams PC kopaa liceejs uzlika uz CPU chist kaut kaada Xeona krutaa pasta (vinji esot testeejushi un esot par 3-4C zemaak nekaa AS5... :shock: bet nu tuubinja liela kaa zobupastai...;)

Link to comment
Share on other sites

Mārtiņš Lūsis

Tagad pie loga valjaa un Win Media playera, kas speelee muzonu 38C 8)

Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu ko te dazi taa safanojushies Swiftech :?: Liela dala komponentu parklaajas ar ASA-tek un Innovatek piedaavaatiem , tikai ar citiem konektoriem :p No LV dabujamiem nekas labaaks par Innovatek nav redzeets :D

Nemam Innovatek XX-Flow galvu un slipejam kameer virsma lidzena un spiid kaa spogulis :) Un pec taadaas operaacijas parametri vinai stipri uzlabosies :wink:

Link to comment
Share on other sites

The_spike

Un tad var maniit' date=' ka udens sisteemaa uzsilst diezgan pamatiigi, taadeelj vajag veel vienu radiatoru un arii tad veel labaaku galvu uz CPU! [/quote']

 

Atvainojos,ka jaucos lietās,par kurām neko nezinu.Bet,lai gan neko nesaprotu no W/C, man šķiet,ka labāka cpu galva tikai paaugstinās ūdens temperatūru, ta ka vēlamais effekts nebūs panākts.Ta ka vajag vien meklēt risinājumu kā efektīvāk to ūdeni atdzesēt, tad arī procis būs vēsāks...Sorry,ja runāju aplamības.

Link to comment
Share on other sites

Nu SPAMs gan te panesies :D

 

Taatad taa, TritoN staasti vai taa XX-Flow galva busu labaka nekaa Asetek Antractica vai nee?? Un nav jeegas maxaat dikti daduz par galvu + veel stiprinaajumu, ja pa leetaaku naudu var sanjemtr kaut ko ljoti liidzveertiigu vai pat tadau pashu! Taapeec vajag zinaat ko izveeleeties, man te piedaavaa Antractica galvu, bet, ja jau Tu saki, ka XX-Flow ir labaaka, tad pastaasti ar ko tieshi? Esi ipashi testeejis?

 

Un Tas ka Asetek galvas citiem tek ir fufelis, man jau ku tas laiks ka nekas ne tek ne pil un lietoju Inovatek UV trubas! Vainiigs citiem te ir roku liekums :lol:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...