Jump to content

Celeron vs Pentium


Guest mts
 Share

Recommended Posts

Kā to saprast sliktāki? Par ko sliktāki? Viņi ir tik labi, cik tiem jābūt priekš attiecīgās cenas.

Link to comment
Share on other sites

Guest mts

Nu daudz kur i dzirdeets ka sliktaaki ka daudzaas jomaas :? , bet pastaastiet tieshi kadaas? :?:

Link to comment
Share on other sites

Tiešām - sliktāki par ko? Jebkurš celerons ir labāks par Pentium 1 :)

Ja nopietni - apgraizīts tas čips ir - nav keš tik liels, visādas funkcijas mazāk. Apgraizīšana notiek tikai cenas vārdā.

Ja saktās pie vienādām frekvencēm Celeronam laikam zaudē tikai VIAs čipi.

Link to comment
Share on other sites

Guest Orlis

Budžeta klases procesori. Tie ir apgraizītie varianti attiecīgajai pentium evolūcijai. Tiem laikam bija samazināti keši un fsb, ja nekļūdos

 

Labots: paspēja iepostot pirms manis

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Cik es esmu dzirdeejis (k-kur lasiijis, veikalos atklausiijies utt), tad celeroniem pie attieciigas takts frekvences jauda un veiktspeeja ir mazaaka, nekaa augstaakas klases taas pashas paaudzes procesoriem (p3, p4, Athlon, AthlonXP) pie taadas pashas frekvences. Taapeec jau vinji arii ir tik leeti. Manaa uztveree Celeron ir procesors, kas vairaak domaats k-kaadiem biroja datoriem un rakstaammashiinaam, mazaak muultimeedijiem un speeleem, lai gan jaudiigaakie modelji labi veic arii visas citas funkcijas.

Link to comment
Share on other sites

Velti noliec celeronu - man viss mājās uz viņiem iet - nesūdzos nav jau protams Pentium vai Athlons bet savu darbiņu dara godam.

Link to comment
Share on other sites

Guest mts

Nu man ir Celerons pashlaik :? Bet visas vajadziigaas darbiibas varu izdariit, bet ar laiku..... :cry:

Link to comment
Share on other sites

Guest Jav

Celerons ir tas pats Pentiums tikai parasti ar samazinātu L2 cache apjomu un mazāku FSB. Šobrīd arī bez HT un vēl šādām tādām fīčām...

Link to comment
Share on other sites

Nu, tieshi taa jau ir - parastaam lietaam taads Celerons ir pilniibaa pietiekoshs. Tikai tad, ja prasiibas ir augstaakas - krutaas speeles, video/audio/bilzju apstraade, OC kraaninja meeriishana utml - tad shis budzjeta procesors saak kljuut par shvaku.

 

Taa kaa - ja pagaidaam juuties labi - tad taa arii turpini dariit! :)

Link to comment
Share on other sites

incants offtopic pasmieties ari var nedaudz, nu bet ja interesee kapec tas taa ir kapec gan lai nepaskaidro :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ja ņemam vērā, ka pircējs balso ar maku, tad apgalvošu, ka gada laikā tiek pārdots vairāk celeronu nekā pentiumu. Vai tas liecina, ka pircēji iegādājas sliktu preci?

Link to comment
Share on other sites

Nee. Bet pirceejs censhas iegaadaaties leetaako. It seviskji, ja daudz no shiis lietas nesaprot, vai arii nav specifisku prasiibu.

 

Lidziigi kaa ar mashiinaam - vai tad Ferrari ir viens no sliktaakajiem autinjiem, taapeec ka vinju tik maz peerk (skaita zinjaa)? Un otraadi - VW Golf vislabaakais, jo to ir visvairaak paardots?

 

PS. Luudzu, neapstriidiet manas zinaashanas auto jomaa. Visticamaak, ka modeljus noshaavu garaam, tachu galvenais, lai ideja skaidra. :p

 

Pievienots: Ienaaca praataa spaarnota fraaze - Paardoto prechu apjoms nav vienmeer tieshi saistiits ar preces kvalitaati.

Link to comment
Share on other sites

eemmm

ir viena smalka nianse :)

Celkai ir iisaaks muuzh kaa penim :)

tb... uzliekam birojaa vienaadas kastes, tikai vienaa penis otraa celka.

Kura kaste pirmaa tiks nomainiita? :)

Un shkjirba ir visnotalj juutama.

Taaka birojam kaareiz skatoties naakotnee ir izdeviigaak njemt peni. Ibo kastes muuzh ir turpat 1-2 a to i 3 gadus lielaaks.

Taaka IR verts shodien piemaksaat nieka 50Ls lai pagarinaatu datora muuzhu pa dazhu labu gadinju :>

 

Neticam?

Paskatamies lietotos kompjus... Daudz tur celeron 300/400 utml., paardodaas?

http://www.laikamasina.lv/compaqd.html

 

Taaka, biedri.. dafai skatiisimies naakotnee. :)

Atkal jaasaka.. nabags maksaa x2 :O)

 

P.S Veelviena neizprotama lieta, kaadeelj lielio brandu kastes dziivo ilgaak par pashliktajiem kraamiem? :O) Taaka rezultaataa.. nav nemaz tik nepraatiigi panjemt IBM peni ar legaalu XP pa 450Ls :)

 

P.P.S VIL.. 90% pirceeju neko nejeedz no datoriem. Vinji atnaak uz bodi un bola acis.... prasa paardeveejam.. ko njemti, sak jel man. Nu jams ievertee maksaatspeeju un iesaka. Pa lielaakai daljai paardeveeji ir stulbenji kuri neko nejeedz vai zin tikai staastiit aplamiibas. Vinji nespeej izskaidrot ar ko atskjiraas penis no celkas. Un pirceejs redzot to ka paardeveejs murkskj pac nezin ko vinjam neuzticaas un raustopties panjemt daargu un nevajadziigu (ferarri) izveelaas celku (15cus gadus vecu opeli). Vot tev i celkas ir pirktas vairaak kaa penji.

Pirceeju nezinaashana + raustiishanas no stulbaa paardeveeja + raustaas ka paardeveeju jau interesee paardot peec iespeejas daargaaku kasti + paardeveeju nezinaashana = celkas paardotas vairumaa.

Link to comment
Share on other sites

Kura kaste pirmaa tiks nomainiita? :)

 

Vienu celeronu 533 noņēmu no izmantošanas dēļ veikto funkciju neaktualitātes (ekspluatācijas laiks 4 gadi).

Otru celeronu 433 lietoju vēl tagad (šonedēļ aprit 5. gadskārta). Tiesa, nesen palielināju atmiņu no 256 uz 512, citādi java softi + LN6 kopā nedaudz swapojās.

 

Kantora darbā softi nemainās. Tādēļ grūti saskatīt iemeslus datora ātrākai vai vēlākai nomaiņai. Varbūt vienkārši pārinstalēt?

Kompjus maina grāmatveži, skatoties pēc amortizācijas. Tam nav nekāda sakara ar pentium vs celeron.

Link to comment
Share on other sites

VIL:

amortizaacija laikam bija tolji 3 tolji 5ci gadi..

Tavs gadijums nav taads pa kuru es runaaju.. tev 2vas celkas.

Tu noliec birojaa 2viem purniem, kuri dara vienu un topashu darbu, vienam celku un otram peni..

Un paskatiisimies kas buus peec 5ciem gadiem :>

Tu kad pirki savas celkas... kaada OS uz vinjaam griezaas?

Tapat arii shiis kastes ko tagad peerkam. Vinju dziives norietaa, uz vinjaam tiks darbinaatas arii naakamas paaudzes programmas.

Un tieshi tas cik labi vinjas vilks naakamas paaudzes OS un paareejas biroja programmas, tieshi tas ietekmees vinju dziives ilgumu.

 

Protams ja mees noperkam kasti uz kuras visu vinjas muuzhu grieziisies viena OS un viena programma tad nav nekaadas starpiibas vinjas muuzha ilgumaa, vai tas buutu penis vai celka. Tachu ja ir doma naakotnee atjaunot programmatuuru... tad taa lieta ir nedaudz citaadaaka.

Tiepashi graamatvezhi.. nu ir man dazhi labi kantori kur jamie seezh uz kautkaadaam vecaam miskasteem un delj taa nevar paariet uz jaunaaku versiju tam gramatvediibas un noliktavas softam.

 

Protams te var atkal diskuteet pa to vai ir veerts iegaadaaties jaunu OS pa 50-100Ls (es nezinu cik maksaa OS upgreids.. un vai maz OEM var upgreidot vai nee.) un likt vinju 5cus gadus vecaa kastee :>

 

Un veelreiz atgaadinu.. paluuri laikmashiinas cenulapaa... Tu tur daudz zveos ceklkinus redzi? Kaads tam vareetu buut iemesls? :O)

Pa ko liecina tas ka vecie penji joprojaam ir pieprasiiti un celkas nevienam nav vajadziigas?

Link to comment
Share on other sites

Un veelreiz atgaadinu.. paluuri laikmashiinas cenulapaa... Tu tur daudz zveos ceklkinus redzi? Kaads tam vareetu buut iemesls? :o)

 

iemesls pavisam vienkaarshs, kaa jau shii topika gaitaa noskaidrojaas, cilveeki peerk vairaak celeronus nekaa pentiumus.. un tad nu logjiski ka celeroni buus vairaak laika mashiinaa...

tas ta.. :)

Link to comment
Share on other sites

Tu kad pirki savas celkas... kaada OS uz vinjaam griezaas?

2000.g. 533: NT4 work; 433: NT4 work, ko pēc diska izlidošanas nomainīju ar Win2K pro

 

Un tieshi tas cik labi vinjas vilks naakamas paaudzes OS un paareejas biroja programmas, tieshi tas ietekmees vinju dziives ilgumu.  

Vari minēt kaut vienu argumentu, kādēļ vēl jāiegulda papildus $$$ nākamās paaudzes OS iegādei un nākamās paaudzes kantora programmu iegādei?

Šādi argumenti attiecas tikai uz nelielu kantora darbinieku daļu (max 20%). Lielākā daļa strādā ar fiksētām programmām - msoffice + kantora specifiskais softs.

Es, piemēram, reizēm ar Exceli pat kaut ko parēķinu, bet nezinu, ar kādiem vārdiem man būtu jāiet pie šefa, lai apgreidotu Office 2000 uz kaut ko jaunāku. Protams, ka apgreidos, ja prasīšu, bet es neprasīšu, jo nav vajadzības.

 

Tu tur daudz zveos ceklkinus redzi? Kaads tam vareetu buut iemesls?  

Iemesli divi:

a) 4 gadus veciem celeroniem un pentiumiem ir ievērojama ātrdarbības atšķirība, bet nenozīmīga cenas attiecība. Tātad pentiumam ir labāks price/performance.

B) pircēju stereotipi.

Laika mašīnas uzdevums ir pārdot nevis mainīt sereotipus.

 

Pa ko liecina tas ka vecie penji joprojaam ir pieprasiiti un celkas nevienam nav vajadziigas?

Tas liecina par cilvēku zemo ienākumu līmeni.

Acīmredzami, ka pircēji ir privātpersonas. Kantoros parasti neliks kastes ar lielu iespējamo atteices % un problemātisku rezerves daļu sagādi.

 

...whatever - nebuus vietas, kur P4 iepaliks Celeron pie tiem pashiem MHz. Punkc. P4 over Celeron 4ever. :p...

 

Kāpēc kā vienojošu elementu izvēlies tieši Mhz nevis kodola platību kvadrātmilimetros vai tranzistoru skaitu, kas būtu daudz korektāks salīdzinājums?

Link to comment
Share on other sites

Sheit nav runa par to, ko vairaak peerk un kas vairaak tiek izmantots biznesaa. Runa ir par to, kursh CPU - P4 vai Celeron - ir labaaks. Un sheit nu spriedums ir viennoziimiigs - labaaks ir P4. Taisi kaadus testus gribi - sinteetiskus, nesinteetiskus, whatever - nebuus vietas, kur P4 iepaliks Celeron pie tiem pashiem MHz. Punkc. P4 over Celeron 4ever. :p

 

Cits jautaajums - cik daudz katram konkreetajam cilveekam vajag no taa visa izmantot. Tachu - tas jau ir aarpus shii topika.

Link to comment
Share on other sites

googlis:

Tu nepaskatiijies tachu sper aaraa. APSKATIES laikamashinas cenulapu.

 

VIL..

Nu ja penis ir aatraaks nekaa celka, tad kuru izmetiis pirmo.. to kursh ir aatraaks vai to kursh ir leenaaks?

Jautaajums ir ljoti vienkaarsh.. vai taa laika starpiiba starp celkas un penja naavi ir ~50Ls veerta.

Link to comment
Share on other sites

VIL..

Nu ja penis ir aatraaks nekaa celka, tad kuru izmetiis pirmo.. to kursh ir aatraaks vai to kursh ir leenaaks?

Jautaajums ir ljoti vienkaarsh.. vai taa laika starpiiba starp celkas un penja naavi ir ~50Ls veerta.

 

Pieņemsim, ka kantora rīcībā ir divas kārbas un pentiums ir par 20% ātrāks nekā celerons.

Pieņemsim, ka celerona ātruma indekss ir 1, bet pentiumam ir 1,2.

Pieņemsim, ka 3 gadu laikā ātruma indekss mainstream kastei dubultojas.

Pieņemsim, ka pentiums iegādes brīdī atbilst labākajām biroja datoru tradīcijām.

 

t0: kaste1=1 (083%) kaste2=1,2 (100%) mainstream=1,2 (100%)

t3: kaste1=1 (042%) kaste2=1,2 (050%) mainstream=2,4 (100%)

t6: kaste1=1 (021%) kaste2=1,2 (025%) mainstream=4,8 (100%)

, kur t0- šis brīdis, t3- pēc 3 gadiem, t6 - pēc 6 gadiem.

 

Acīmredzami, ka t tiecoties uz bezgalību, salīdzinošais ātruma indekss pret mainstream abām kastēm vielīdz strauji tiecas uz 0.

 

Ar to es vēlos teikt, ka abas kastes pēc 4-5 gadiem izmetīs vienlaikus.

 

tad nu jaatziist ka celeroni, laikam, biezhaak mirst...  :)

Svieksts. Savu mūžu neesmu redzējis nevienu dabīgā nāvē mirušu proci.

Link to comment
Share on other sites

Gints:

mirst - tas nebija domaats burtiski

nu gluzhi kaa tev :)

P.S Veelviena neizprotama lieta, kaadeelj lielio brandu kastes dziivo ilgaak par pashliktajiem kraamiem? :o)

 

VIL:

es neteicu ka dabiigaa naavee.. tas nekur nebija taa teikts..

Link to comment
Share on other sites

:>

Agraak celerons bija kas?

L2 cache 128Kb vai pat bija celkas vispar bez L2...

Penis? 256kb

FSB celkai 100 penim 133

Laikam veel tie SSE utml atskjiiraas.

 

Veiktspeeja juuutami atskjiraas.

varam pienjemt ka penis ir ~20% aatraaks.

 

Un kas ir shodien?

Celka ja nemaldos ir joprojaam ar apgraiziitu L2.. un kas diezgan buutiski.. celkaam nav HT.

Tagad taa starpiiba veiktspeejaa buus stipri vairaak kaa 20%

 

Piekam.. ja agraak bgija taa ka ~5 gadi ir tas sapraatiigais datora muuzhs.. tad naakotneev injam teoreetiski vajadzeetu palielinaaties.

 

 

Piekam.. kad mees taisamies upgreidot kastes.. mees vinjas vinajs no saakuma saliidzinam savaa starpaa.. atrodam sliktaako un tad to mainam . Taaka nav jeegas peec 5ciem gadiem saliidzinaat visu biroja kastu veiktspeeju ar jaunu kasti.

Cits gadiijums ja firmaa visi datori ir vienaadi :>

 

VIL:

Kad tu nonjem procim radiaatoru, vinsh nobeidzas dabiigaa naavee :) Paarkarshana taadaa situaacijaa tachu ir dabiska? :)

Link to comment
Share on other sites

...Agraak celerons bija kas?

L2 cache 128Kb vai pat bija celkas vispar bez L2...

Penis? 256kb

FSB celkai 100 penim 133

Laikam veel tie SSE utml atskjiiraas.  

99. gadā, kad celeronam nebija keša, tad topā bija p2 ar 512L2.

Līdz 500Mhz p3 bija 512L2 kešs. Vēlāk parādījās 256KB modeļi.

Celeroniem tolaik bija arī 66MHz FSB.

 

Un kas ir shodien?

Celka ja nemaldos ir joprojaam ar apgraiziitu L2.. un kas diezgan buutiski.. celkaam nav HT.

Tagad taa starpiiba veiktspeejaa buus stipri vairaak kaa 20%

Nope. Tipisks celerona pircējs 30% performances pieaugumu kantora aplikācijās nejūt dēļ aplikācijas specifikas. Mp3 kodējas vienlīdz ātri.

Pentiuma pārsvars rādās tikai spēlēs un filmu kodēšanā.

 

Piekam.. ja agraak bgija taa ka ~5 gadi ir tas sapraatiigais datora muuzhs.. tad naakotneev injam teoreetiski vajadzeetu palielinaaties.

Nav pamata šādai prognozei. Ražotāji, tieši pretēji, centīsies samazināt preces aprites periodu, tajā skaitā, arī laiku pa laikam pajaucot dažādus standartus (SDR,DDR,DDR2,DDR3); (PCI,AGP,PCIexpress); (PATA,SATA)

 

 

Piekam.. kad mees taisamies upgreidot kastes.. mees vinjas vinajs no saakuma saliidzinam savaa starpaa.. atrodam sliktaako un tad to mainam .

Mazā kantorī strādā. Varbūt arī pildspalvas maini pēc šāda paša principa nevis pēc vecuma? :D

 

 

Kad tu nonjem procim radiaatoru, vinsh nobeidzas dabiigaa naavee :) Paarkarshana taadaa situaacijaa tachu ir dabiska? :)

Es dzelžus neskrūvēju, tā kā radiatoram esmu pieskāries tikai, lai notrauktu putekļus, bet manā ac priekšā stāv THG filmiņa, kur pročiem tika ņemti nost radiatori. P3 apstājās, bet p4 nometa MHz un spēja atjaunot darbību, kad radiatoru atlika atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ansis Vīksniņš

Nenoliekat Celeronu. Man uz vecaas kastes ir Intel Celeron-S, 1200 MHz Tualatin, A80530 ar L2 kešs 256 KB. Tas, ka iegaadaajos Pentium 4 3,0 bija tikai mana iegriba. Ar Celeronu mazdeels speeleeja speeles, varbuut, ne tagadeejaas krutaas. Tagad to pieliku pie interneta.

Link to comment
Share on other sites

Guest hvz

Karoche man bija taa: Bija man celerons 1.7 tad noleemu upgreidoties uz pentium 1.5. Saakumaa notesteeju ar bootmarku un Celerons stipri salika Pentium. Tajaa pat laikaa 3D markaa Pentiums veel stipraak slalika Celeronu. Taalaak kas attiecas uz reaalaam darbiibaam nevis testiem: Windows iet pa kaadiem 20% aatraak (dazbriid tomeer var stipri just).

Unreal 2004 likaas ies stipri labaak bet naturaali ieberzos jo nebija nekaadas satarpiibas(taapat ja uzliek kaadus 8 botus viss riktiigi raustaas). Tajaa pat laikaa Doom3 iet daudz daudz labaak nekaa ar celeronu.

Veel, ja kaadu tas interesee, bija tests Game.exe zurnaalaa kur 1.3 Cel vienaa testaa bija labaaks par 1.7 Cel. (mosh tapeec ka 1.3 cel ir 256 kesh).

No shitaa visa secinaaju ka nav ko p**ties ar Intel un naakamreiz pirkshu kaadu no AMD un viss!!

Link to comment
Share on other sites

KillerBiz

Man gan liekas, ka saja strida tiek izmantoti nesamerojami argumenti un tiek gribets sasniegt nesavietojamus rezultatus, respektivi, pie kopsauceja nenonakt ar logisku pieradijumu palidzibu, jo pentium gadijuma tiek stastits par to cik ilgi tas bus derigs biroja, savukart, celerona gadijuma tiek stastits, ka tas der vienkarsam darbibam biroja, tapec ikdienas lietotajs nemaz neizjutis veiktspejas starpibu starp celeronu un pentiumu.

 

Tiesi ta. Abi varianti ir pareizi, tacu tie neizsledz viens otru un abu patiesums ir savietojams tiesi tapec, ka tie neparklajas. Protams, ka teica viens mans pasniedzejs - jebkura melno kaku kopa ir vismaz viens raibs kakis, tapec ari manis teiktais nav absoluta patiesiba.

 

Tatad, si neaugliga diskusija manuprat ir jabeidz.

Link to comment
Share on other sites

Esmu daudzu celeronu saimnieks :) Daudz ir biju'si un ir, iespejams ka būs. Neviens nemirst ja nemoca, karst mazāk (dažiem pietiek ar pasivo dzesi), protams speles spelet nevar (to patvar uzsatit par plusu).

Piemeram man ir viens C400 ar 192Mb RAMu - Internetam ideali, majas darbi izdarāmi pa 100%, ko vel vajag?

Link to comment
Share on other sites

Guest R21vo

hvz, ceru saproti angļu valodu, tādēļ iepostēšu vienu labu citātu no ārzemju foruma kurā apgrozos:

Ok, why are AMD and Intel going over to dual core? Becouse single core doesn't scale as well as Intel (And AMD) thought it would. If it was up to Intel we would have seen 6Ghz+ CPU's by now, but the problem is what they call 'leak current' what's been acting up since the prescot P4. Wich is manufactred in 0.09 micron, wich means that 1 lane (a wire that connects 2 transistors) is only 90 thousanth of a millimetre appart from each other. And what happened is that a current kept jumping between lanes, creating a 'leak current' (like a short circuit) resulting in a higher power usage than anticipated.

 

It is true that the first dual core CPU's where running slower then their single core counterparts, but by changing the layout of the die (The actual processor) the leak current is much less and there for the CPU uses much lesser power, so that's why they now can use 2 cores on 1 die. As for 2 dies beeing bigger isn't true either, becouse the newest processors are made  with .065 micron technology so a single core is much smaller, resulting that a dual core is only 10 to 20% bigger than a single core at .09 micron

 

And becouse a smaller technology results in a smaller usage of the core Intel is capable of rising the frequentie of the core slightly. But they estemate that 4Ghz wil be the maximum with current technology.

 

As for a little side note, did you know that deep inside the P4 it actualy runs twice the speed they say it does. So if you have a 3Ghz cpu (Like me) there are parts of the CPU that run on 6Ghz. The Intel CPU uses what they call Netburst Technology. This essentialy means that Intel uses a highly sophisticated  branch prediction system to speed up the calculations(threads) that the CPU has to do. The Branch prediction 'predicts' the outcome of a certain input, if the prediction is correct the CPU can skip 40 to 80% of it's calculations, making it incredibly fast. But if the calculation is wrong the CPU has to start that particular calculation all over again and discard any out come of the calculations it did after this calculation(this is why the P4 is faster tahn an Athlon with media, encription etc.. becouse those actions have a lot of the same calculations, making it much easier for the P4 to predict the next outcome). With the Williamette core of the P4(The 1st revision of the P4) The branch prediction system already ran faster than the actual CPU, but it still had a very high penalty becouse in games and other 'unpredictable' applications the branch prediction kept predicting wrongly. This resulted that a p4 1.5Ghz was slower then a P3 at 1.2Ghz, becouse the P4 had recalculate wrong predictions over and over again. In the Northwood core (2nd revision) they doubled the speed of the branch prediction, this increased the accuracy of the branch prediction by 40 to 70%. (They also improved the algorythm, but Intel claimed that the double speed increased it's accuracy) This however resulted that the Intel CPU's, wich where renowned for their steadieness and their low tempratures, now became much hotter becouse the of the double speed.

 

With the latest intel cores it became even worse, becouse the Northwood where made on .13 micron technology and the prescot on .09 micron wich created even more of the above named 'leak current'

 

But since standing still is going backwards in technology land, Intel decided to put 2 cores on 1 die so that they still became a theoreticly 100 percent faster then a single core CPU.

 

AMD has lower frequenties so they hadn't much problems with leak current's as Intel, but they knew that since their CPU making process is not as advanced as that of Intel (I'm not saying that AMD is worse, just that it's not as advanced as Intel's process) they decided to go for the dual core CPU's also to keep up with Intel and to avoid the same problems as Intel.

Link to comment
Share on other sites

Guest kirils
Tiešām - sliktāki par ko? Jebkurš celerons ir labāks par Pentium 1 :)

 

nee, nee, NEE!

ja man vajazdeetu uzlikt routeri, es viennoziimiigi izveeleetos pentium 1, nevis celeronu.

Link to comment
Share on other sites

Man gan liekas, ka saja strida tiek izmantoti nesamerojami argumenti un tiek gribets sasniegt nesavietojamus rezultatus, respektivi, pie kopsauceja nenonakt ar logisku pieradijumu palidzibu, jo pentium gadijuma tiek stastits par to cik ilgi tas bus derigs biroja, savukart, celerona gadijuma tiek stastits, ka tas der vienkarsam darbibam biroja, tapec ikdienas lietotajs nemaz neizjutis veiktspejas starpibu starp celeronu un pentiumu.

 

Tiesi ta. Abi varianti ir pareizi, tacu tie neizsledz viens otru un abu patiesums ir savietojams tiesi tapec, ka tie neparklajas. Protams, ka teica viens mans pasniedzejs - jebkura melno kaku kopa ir vismaz viens raibs kakis, tapec ari manis teiktais nav absoluta patiesiba.

 

Tatad, si neaugliga diskusija manuprat ir jabeidz.

 

Tieshi taa..

principaa var tikpat labi diskuteet.. kas labaaks.. celeron 2Ghz vai 3Ghz?

Tas ir taspats kaa celeron 3ghz vs penis 2Ghz

Fakts kaa taads ka perkot jaudiigaaku datoru, vinsh ilgaak kalpos.

Vai tas jaudiigaakais PC buus ar topashu celeron, tikai vairaak GHz.. vai pentium.. nu taa jau ir nianse :)

 

kautgan tas arii principaa ir diskuteejams jautaajums... Kas ir praatiigaaks pirkums.. Celerons 3Ghz vai pentiums 2.4? :) Pentiums ash 10Ls daargaaks :)

tb 91Ls laikam

 

taaks .. biki jaapalasa ko tauta runaa pa shote :)

Link to comment
Share on other sites

NC:

saliidzini win95 un XP

Saliidzini Office97 un 2003

Saliidzini TBR2000 un 2005

 

Visas shiis programmas prasa jaudiigaakus dzelzhus.

Taapat arii tagad.. Shobriid tev tavs P4 3Ghz shkjiet ok.. tachu peec 3 gadiem kad uzliksi longhornu tev var saakt skjist ka kaste nedaudz iebremzee :>

Pat ja tur nebuus nerkas iipashi.. lohgorns.. kautkaads MS office2010 un tbr2010

 

Tev skjitiis ka vadiiba ar balsi ir pashaprotama un kaada suuda deelj taa miskaste taa krataas.. es tachu vinjai skaidri un gaishi pateicu SHUTDOWN....

 

 

Eh.. shovkar sporta peec pameigjinaashu to kautkaa paarveerst ciparos :>

bet nu nav viegli..

Piemeram VIL saliidzinaaja vecaas kastes ar jaunas kastes veiktspeeju...

tachu tas nav iisti korekti..

Ibo konkreetu uzdevumu veikshanai datora jaudas palielinaashana 3kartiigi neko nedod.

VIL apreikjins ir pareizs ja mees piekjemam ka kaste vienmeer ir pati pati un tiek izmantoti pashiem pashiem uzdevumiem. Projekteeshana.. 3d modeleeshana utml., Jaa.. Tur kaste tiek izmantota pa visiem 100 vai tuvu tam % taadeelj VIL apreikjins ir pareizs.

Piemeram plikam office PC 3x jauda neko daudz nedod.. uz aci tas vairs nav x3 bet gan aatruma pieaugums pa ~20%

Taadelj VIL piedavaatajam apreikjinam negribeetos piekrist.

eh.. koroche.. man te shon viena kaste jaaliek vienam matimaatikjim/ekonomistam :) Ar shamo iedzershu alinju un uzsitiishu klachu kaa to var paarveerst formulaas :)

Pasham man rieva nevelk :)

Buutu interesanti ja to visu vareetu vienkaarshi apreikjinaat :)

Link to comment
Share on other sites

NC:

saliidzini win95 un XP

Saliidzini Office97 un 2003

Saliidzini TBR2000 un 2005

 

Bet cik ofisa darbiniekiem ir tiešām nepieciešams XP + Office 2003 + TBR 2005?

 

Sekretārei - mašīnrakstītājai, darba pienākumu veikšanai pietiks ar 9x (2K) + Office97 + TBR2000

Link to comment
Share on other sites

NC:

saliidzini win95 un XP

Saliidzini Office97 un 2003

Saliidzini TBR2000 un 2005

Pareizi, Gint, zelta vārdi. Šeit arī ir atbilde, kādēļ ir vērts lietot Office97/2000 un ieekonomēt pāris $$$ uz dzelžiem. Vidējam kantora darbiniekam pietiek ar 2000-šā ofisa nodrošinātajām iespējām.

Savukārt kantora paša pasūtītie softi tiešām nemainās. Kantoris nu nemaz nevēlēsies maksāt ne par sava softa nevajadzīgām izmaiņām, ne par šo izmaiņu izraisītajiem apgreidiem.

piekam peerkot kasti profesionaalaam aplikaacijaam kaste tiek mainiita liidz ar programmatuuras eedeliigumu ...

taakaa sheit nav jeegas "domaat par naakotni" - shaavaitaa kaarba novecos gada pusotra laikaa ...

Ko es Gintam uzskatāmi nodemonstrēju piemērā celeron vs pentium.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jaudīga kaste tiešām ir nepieciešama tikai geimeriem un ļaudīm, kur katrs MHz nes $$$. Es, piemēram, mājās savu p3-450 aizvietoju ar p4-2800 tikai dēļ sava iedzimtā programmēšanas slinkuma (labāk 0.5GB failiņu uzreiz ielasīt masīvā utt). Savukārt mans favorīta geims HOMM3 lieliski gāja arī uz P3-450, bet pa šiem 6 gadiem, kopš esmu personīgā PC īpašnieks, man ir sanācis atlicināt laiku shadow of death visu kampaņu iziešanai, kā arī armagedons pa pusei. Tā kā 4. heroji man spīd tikai ap 2010. gadu.

Link to comment
Share on other sites

Guest kirils
NC:

saliidzini win95 un XP

Saliidzini Office97 un 2003

Saliidzini TBR2000 un 2005

 

kaadaa zinjaa? kursh labaaks? tas tieshaam ir gaumes jautaajums.

ja jaaizveelaas no shiem tad win95, office97,tbr2000.

ja var izveeleeties arii pa vidu, tad win98se,office97,TBR2000

Link to comment
Share on other sites

kirils:

Nu padarbini uz P2 vai agriinaa P3 Kautkaadu jauno office + tbr ar spell chekingu latvieshu valodai

Office gan faktiski ir vienalga uz kaadas kastes darboties.. ko nevar teikt pa BTR gramatikji :) Gribi lai tiek paarbaudiitas tavas pareizrakstiibas kljuudas... veelams lai kastei ir >1Ghz

Pasham OS un dazhaam labaam citaam parastaam biroja programmaam prasiibas pret dzelzi aug.

OSa un parastaas biroja programmas tiek iestraadaatas jaunas resursus prasoshas tehnologjijas. Piem taapati hrenova Java..

 

Taaka ja plaano kautkad kautkaadus programmatuuras upgreidus uz shiispashas kastes.. tad ir jaareikjinaas ar to ka prasiibas buus augushas.

Ja dziivojam ar legaalu XP OEM un OEM Opisu... un neplaanojam upgreidoties tad mees protams varam neiegrimt apreikjnos, kas buus peec 5ciem gadiem un kaadus sisteemas resursus tas prasiis un kaada buus tobriid minimaalaa pienjemaamaa konfiguraacija.

 

tapat nav veerts iegrimt apreikjinos ja peerk datoru ar MAX Ghz ar domu rendeereet.. .. tb tad var reikjinaat.. tachu tir ir pilniigi cits apreikjins.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...