Jump to content

Kniedētājs (un spams par instrumentiem, darbnīcām, darba kultūru un tml)

binary
 Share

Recommended Posts

• 1 month later...

Ir tā darīts.

Protams, nepretendējot būt mēbeļu restauratoram.

• Patīk 1

jacobs

Galvenais pēc tam kādu Captain Morgan Black Label Jamaica Rum 73% dzerot, to tur neizšļakstīt.😀

• Patīk 1
  • Haha 2

pirms 2 stundām , ju teica:

Ir tā darīts.

Bet varbūt tu, atšķirībā no šīs dāmas, nenonāci pie šādas nepieciešamības, uzbrūkot mēbeles vecajai lakai ar slīpmašīnu un neaizdomājoties, cik plāns ir finierējums.

Mēbelei, kurai laika zobs izgrauzis kādu sīku robu finierējumā un kura netiek atjaunota bet tiek lietota kā ir, arī es esmu piekrāsojis.

1 stundu atpakaļ, jacobs teica:

neizšļakstīt

Autore pēc tam klāja virsū šādu vaska eļļu

https://bormawachs.com/dettaglio_new.php?idprod=4907&cat1=4&lang=2

Nez kā tā pacieš tevis minēto šķīdinātāju? Skaidrs ka uretānalkīda lakai tas būtu kā pīlei ūdens.

binary

Nenāktu par ļaunu kāda konsultācija :prankster:

Ir dubultās terases durvis, sānos logi/vitrīnas, kopējais platums ap 3.6m. Logu firma teica, ka pie tāda platuma starp durvīm un vitrīnām stiprībai/stabilitātei liek vertikālus alumīnija profilus, "ietērptus" plastmasā. Praksē tas izskatās kā plastmasas izvirzījums no logu un durvju rāmjiem:

terases_durvis.thumb.jpg.aa34c8d493b6cb90d6767e34b80b8194.jpg

Starp grīdas segumu un rāmjiem ir 1cm sprauga. Ar ko piesegt? Nebūtu tie izvirzījumi, tad paņemtu Depo "alumīnija noseglīstes terases durvju un logu zonām" un bēdu nezinātu. Aplīmēt ar alumīnija profiliem tos izvirzījumus tā, lai nelien ārā kaut kādi asumi, nez vai sanāks.

Jainit
Posted (edited)

Ko tur vēl domāt un fantazēt? kādēļ gan tev pārmaiņas pēc nepaklausīt jomas speciālistus?

Pārpratu prelūdiju, vainīgs.

p.s.  kā variants (ai neizklausītos pēc ar dzīvi neapmierināta vecpirža) šuvi aizpilda ar PE auklu šuvju blīvēšanai un pa virsu šo

https://lva.sika.com/lv/b-vniec-ba/hidroizol-cijas-produkti/balkonu-hidroizolcija/sikaflex-11-fc-plus.html

vai ko līdzīgu ar labu elastību.

Edited by Jainit

binary
Pirms 18 minūtēm , Jainit teica:

Ko tur vēl domāt un fantazēt? kādēļ gan tev pārmaiņas pēc nepaklausīt jomas speciālistus?

Nu tad, jomas speciālist, dod kādu padomu. Neviens pagaidām neko nav ieteicis.

Pirms 19 minūtēm , Jainit teica:

kā variants (ai neizklausītos pēc ar dzīvi neapmierināta vecpirža) šuvi aizpilda ar PE auklu šuvju blīvēšanai un pa virsu šo

Man to spraugu vajag piesegt, nevis aizpildīt :crazy: Un vēlams tā, lai rezultātā nebūtu asu stūru, aiz kuriem visādiem labumiem ķerties (g.k. putekļsūcēja birste un paklājs, kura stūris kā reiz sanāk pie tā "izvirzījuma").

Pirms 19 minūtēm , Jainit teica:

sikaflex-11-fc-plus.html

Laba manta, pat nezinu, cik tūbiņas mājās jau ir izlietotas, līmējot un hermetizējot visādas vietas. Tikai normālu pistoli vajag.

Pirms 13 minūtēm , binary teica:

Man to spraugu vajag piesegt, nevis aizpildīt

Jo grīdas segums ir lamināts, kuram pienākas būt peldošam?

Visādus alumīnija profilus vari palūkot 5metri.lv, depo kaut ko ņem no viņiem, vismaz tā tas bija pirms dažiem gadiem, to ko depo varēja nopirkt sazāģētu pa metram, piecosmetros varēja nopirkt, ja vēlies, kaut pilnu garumu, trīs vai pieci vai cik metri.

AndrisBB

Nu tur jau ar kautkādi miesnieki darbojušies. Kapēc tik nežēlīga šķirba jāatstāj. OK, 2 - 3mm vēl saprotams.

Tad arī 'piesegt' būtu vieglāk un glītāk.

Jainit
Pirms 32 minūtēm , binary teica:

Nu tad, jomas speciālist, dod kādu padomu.

Neesmu speciālists, tikai mācos..

Pirms 33 minūtēm , binary teica:

Man to spraugu vajag piesegt, nevis aizpildīt

bet ja tev vajag piesegt arī spraugu starp durvju rāmi un grīdu, tad taisītu šablonus no kartona ,ņemtu kaut ko šādu  https://online.depo.lv/product/473814 (nezinu, kāds tur attālums starp durvju apakšu un grīdu) ,grieztu un slīpētu kamēr sanāk man pieņemams rezultāts .

• Patīk 1

AndrisBB
Posted (edited)

Nebūs jēdzīgāka doma dabūt puslīdz līdzīgas krāsas plānāku ozola dēļa gabalu, teiksim 20x20cm, izgriest 'robu' tāka pieguļ tam profilam. Uzlikt kā ielāpu.

Ārējās kantes nofrēzēt kautkādā 45 grādu lenķī lai smukāk.

Edited by AndrisBB

binary
Pirms 40 minūtēm , 138 teica:

Jo grīdas segums ir lamināts, kuram pienākas būt peldošam?

Nē, piesegt vajag tāpēc, lai būtu smuki :D 

Pirms 24 minūtēm , AndrisBB teica:

Nu tur jau ar kautkādi miesnieki darbojušies. Kapēc tik nežēlīga šķirba jāatstāj.

image.png.cd0d7281ddbc6616cf9d210cae76e5a9.png

Pirms 26 minūtēm , AndrisBB teica:

OK, 2 - 3mm vēl saprotams.

Nu ja, tev noteikti zināms labāk nekā konkrētā produkta ražotājam :) Šim segumam 2-3 mm skaitās par maz.

Pirms 9 minūtēm , AndrisBB teica:

Nebūs jēdzīgāka doma dabūt puslīdz līdzīgas krāsas plānāku ozola dēļa gabalu, teiksim 20x20cm, izgriest 'robu' tāka pieguļ tam profilam. Uzlikt kā ielāpu.

Apsvēru domu arī ar DIY koka līstēm (man ar koku vieglāk strādāt), bet starp durvīm un grīdas segumu ir ~10mm, tur arī vajag kaut kādu līsti. Tur koka līstes variants varētu radīt problēmas. Doma par koku gan nav atmesta, bet tas šobrīd vairāk kā backup variants.

Pirms 18 minūtēm , Jainit teica:

bet ja tev vajag piesegt arī spraugu starp durvju rāmi un grīdu, tad taisītu šablonus no kartona ,ņemtu kaut ko šādu  https://online.depo.lv/product/473814 (nezinu, kāds tur attālums starp durvju apakšu un grīdu) ,grieztu un slīpētu kamēr sanāk man pieņemams rezultāts .

Nu pēc būtības tas pats, ko es jau sākumā minēju (līmējams alumīnija profils) un kuram meklēju jēdzīgu alternatīvu.

Ar alumīniju ir tā bēda, ka 100% būs asi stūri. Ja neņem "leņķdzelzi", bet ar kaut kādu nebūt profilu (rievām), tad noapaļotas kantes izskatīsies, nu, noapaļotas :D Dodu 100%, ka uz "ārējā stūra" esošie profili nebūs vienā līmenī, gana daudz zeķu jau pret tādiem profiliem ir uzplēstas (putekļsūcējs un pie terases durvīm esošais paklājs nebūs sajūsmā).

Nez, varbūt var kaut kā ap to plastmasas profilu stiprināmos 3gab alumīnija gabalus savā starpā "salīmēt", lai katrs atsevišķi necilājas. Bet nav ne jausmas, kā - alumīniju līmēt/lodēt/metināt neprotu.

AndrisBB
Posted (edited)
Pirms 11 minūtēm , binary teica:

Šim segumam 2-3 mm skaitās par maz.

Nu ja tev tas gaitenis ir 11m garš tad jā. Bet ja krietni īsāks, tad nekas tur vairāk par 2-3mm neizpletīsies.

Attiecīgi ja uz 11m saka 10mm, tad uz 3 metriem - 3mm.

Edited by AndrisBB

binary

Tas tikai tad, ja grīda ir kā tai bildē - taisnstūraina, tukša un ar maziem logiem ziemeļu pusē, nevis neregulāras formas, ar nišām, smagām mēbelēm, lieliem logiem D un R virzienā utt :D

AndrisBB

Nu jā, tā jau ir, tev tā grīda tur staigās pa 1cm 😂

• Patīk 1

Pirms 25 minūtēm , binary teica:

lai būtu smuki

Šaubu nav, bet kāpēc nevar aizspiest ar kaut ko? Tāpēc, ka lamināts? Es no bildes nesaprotu, kas tas tur īsti ir.

AndrisBB

Nu jau vairs neko neiesaku, ja jau izgrieza tādu caurumu, tad ko tur vairs. Atliek tik ar kautko piesegt.

Centimetru+ biezu grīdlīsti jau var atrast, nav jau pasaules gals.

Man ir ideja, ja tev vertikālās virsmas pa labi un pa kreisi no ribas, proti, loga rāmis un durvju kārba, ir vienā plaknē. Ir?

binary
Pirms 3 minūtēm , 138 teica:

Šaubu nav, bet kāpēc nevar aizspiest ar kaut ko? Tāpēc, ka lamināts? Es no bildes nesaprotu, kas tas tur īsti ir.

Nu aizspiest jau var, nav aizliegts. Pirms pāris komentāriem bija bilde no instrukcijas, kur redzama "deformācijas" šuve - tur kā reiz divas tādas "porolona desas" izmantotas. Klājot kaut kādā vannas istabā, to pat obligāti būtu jādara:

image.png.0d696d99429ff103d05f64c774f90d7a.png

Bet man neskaidrība jau ir nevis par to, ar ko to spraugu varētu aizpildīt, bet kā to piesegt. Nebūtu nekādu izvirzījumu, ņemtu parastu profilu un līmētu. Tie izvirzījumi visu sačakarē.

Pirms 2 minūtēm , AndrisBB teica:

Nu jau vairs neko neiesaku, ja jau izgrieza tādu caurumu, tad ko tur vairs. Atliek tik ar kautko piesegt.

Nu pat ja būtu 2-3 milimietri, tas logu/durvju izvirzījums jau nekur nepazūd :D

Pirms 3 minūtēm , AndrisBB teica:

Centimetru+ biezu grīdlīsti jau var atrast, nav jau pasaules gals.

Grīdlīste… Starp grīdas segumu un durvīm… Nea, nevar atrast. Tik biezu var (gar sienām tak kaut kas ir salīmēts), bet tik zemu nevar :D 

Pirms 4 minūtēm , 138 teica:

Man ir ideja, ja tev vertikālās virsmas pa labi un pa kreisi no ribas, proti, loga rāmis un durvju kārba, ir vienā plaknē. Ir?

Nu it kā ir, jā.

AndrisBB
Posted (edited)
Pirms 7 minūtēm , binary teica:

Grīdlīste… Starp grīdas segumu un durvīm… Nea, nevar atrast. Tik biezu var (gar sienām tak kaut kas ir salīmēts), bet tik zemu nevar :D 

Nu tad kā manā pirmajā idejā, uzliec kautkādu pāris mm biezu ozola dēlīti.

Untitled.png

Zem durvīm ko tādu, tik līdzīgākā krāsā un plānāku.

solid-oak-flat-edge-door-threshold-69mm-

Ja ne-ozolu, tad nokrāsojot baltu (līdzīgāku tām durvīm), tad varbūt ar tik ļoti neizcelsies.

Edited by AndrisBB

kaads

lamināta griezējs jau bija psc kāds meistars, varēja vismaz perfektāk izgriezt abas puses vienādas.

Īsāk sakot uzliec pa virsu dekoratīvo siju -kolonu tam plastmasas izvirzijumam un ne ..is bobi 🤣. Nebūs tev nekādi asumi, ne sūdiem kur krāties. Tjipa tādu, kas tev tuvāks interjeram

image.png.43954a53fb37e479da2c2cbef26d33ac.pngimage.png.a26f98b31be8b691d260cfa3e34d2d29.png image.png.535d25e4d347871ac6cf2a1683115f94.png

• Haha 1

binary

Lamināta griezējs tak arī izgrieza abas puses vienādas :D visur kādi 10mm.

Pirms 21 minūtēm , AndrisBB teica:

Zem durvīm ko tādu, tik līdzīgākā krāsā un plānāku

Vispār jāpiemēra, kā tāda plāna līste tur izskatītos. Varbūt ne tikai zem durvīm, bet arī citur būs ok.

mafijs
Posted (edited)

Ar 3D printeri izdrukāt "pakavu" ap to vertikālo balstu, paredzot vietu zem tā, kur ielaist tālakejošas alumīnija līstes.

Edited by mafijs
  • Patīk 1

binary

3D printēta detaļa varētu būt jēdzīgākais variants. Būs jāmēģina saprast, kā tādam printerim modeli uztaisīt. Pagaidām tikai sketchupu protu.

AndrisBB

Sketčups tādiem mērķiem laikam nebūs tas piemērotākais.

Es izmantoju onShape. Nezinu vai tur vairs ir bezmaksas variants.

AndrisBB: Dažreiz cilvēki šādās vietā uzsmērē hermētiķi (angliski caulk). 

Ja to kvalitatīvi izdara - izskatās manuprāt OK.  DEPO flīžu nodaļā ir 100 dažādas krāsas var piemeklēt kādu vajag.

Kā Tavā apriņķī es nezinu.

caulk.jpeg

• Patīk 1

AndrisBB

Smērē jau viņu visur. Es ar ap durvju stenderēm smērēju. Dažās vietās gar slieksni utt, kautkādu brūno (kas līdzīgāks pēc krāsas) lamināta hermētiķi

Bet viņam jau tās šķirbas tik lielas ka tur tonnu vajadzēs un nezvai izkatīsies cilvēcīgi.

binary
Posted (edited)

@zeds, man tur tādam risinājumam sprauga par lielu, neizskatīsies labi.

Edited by binary

Posted (edited)

Btw par tiem kas grib printēt. 

Ja grib uztaisīt skaisti ap to stenderi vajag šitādus divus rīkus.

This-carpentry-tool-with-pins-to-outline-shape

Finierzāģis (FS002) - Prooftools

Es droši vien ar oscilējošo rīku izzāģētu tur regulāru caurumu tad piemeklētu un piezāģētu pēc izmēra.Ja to izdara smuki tikai ieskatoties var redzēt zāģējumu.

Tikai rakstu vajag piemeklēt. Tas gan ir smalks darbiņš advancētam un pacietīgam pašdarbniekam. Es parasti to darot , bez stipriem vārdiem nevaru iztikt un izdodas ar 3 reizi...

Edited by zeds
  • Patīk 1
  • Haha 1

maize

Manuprāt, šķidrais korķis vai kompensācijas korķa loksnes grīdas līmenī būtu estētiskākais variants.

pirms 19 stundām , binary teica:

Nu it kā ir, jā.

Un cik plats, jeb dziļš ir tas izvirzījums, nu cik viņš ir izvirzīts pret rāmja plakni? Kādi 30mm? Tad tu vari ņemt profilu, līdzīgu kā tavā depo linkā, bet platāku, 40-50mm, un augstumā tādu ka zem durvīm palien, un likt viņu vienlaidus gar visu logu un durvīm un izzāģēt viņā robu izvirzījuma vietai. Tipa kā kungu aprakstītais pakavs, bet nav atsevišķas pakava detaļas, ir viena vienlaidus līste. Izzāģēt ar to kas ir pie rokas, multivibratoru (viņiem ir asmeņi kas ņem alumīniju?) vai ko, personīgi es tiktu galā kaut ar fleksi, urbi un vīli. Zeda minētais mērrīks pat nav vajadzīgs, jo tur viss ir taisnos leņķos. Jā, šis izzāģējums piegulēs pie izvirzījuma tikai ar zāģēto kanti, bet ar taisnām rokām zāģējot tur nebūs šķirba lielāka par milimetru, ja sanāk 2mm ar nav bēda, ja ļoti gribas to var ar hermētiķi aizspiest.

Te ir 40x20 un 50x25 profili, varbūt ierakstās?

https://5metri.lv/products/Nevienlidziga-atloka-L-profils-p414649301

Man nesanāk tur atrast tieši tādu kategoriju kā tie tavi no depo, kas ir tipa kā kāpņu stūra profili bet otrādi, bet varbūt man vienkārši nesanāk.

Te 100x10 grīdlīste, varbūt biš gateris bet varbūt variants viņu likt plakaniski :crazy:

https://5metri.lv/products/Aluminija-gridliste-SKIRTING-100-p539728260

binary
Posted (edited)
Pirms 16 minūtēm , 138 teica:

Un cik plats, jeb dziļš ir tas izvirzījums, nu cik viņš ir izvirzīts pret rāmja plakni? Kādi 30mm? (..) Zeda minētais mērrīks pat nav vajadzīgs, jo tur viss ir taisnos leņķos.

Izvirzījums ap 30mm. Leņķi nav taisni - trapece. Bet jā, var bez tā "profila kopēšanas" instrumenta iztikt.

40-50 mm platu līsti visā platumā negribu - nepatiktu izskats, turklāt tas radītu citas problēmas zem vienas mēbeles :D

Iesākumam likšu https://online.depo.lv/search/SY-DT-0304 gar vitrīnām un durvīm līdz tiem izvirzījumiem, pēc tam skatīšos, ko darīt - varbūt 3D printētas detaļas ap izvirzījumiem, bet varbūt tos atlikušos caurumus varēs ar kaut ko aizpildīt tā, ka nekritīs acīs.

pirms 13 stundām , AndrisBB teica:

Uzliek paklāju un miers 😂

Tur pat kaut kāds paklājs ir, bet ne visā platumā. Nepalīdz :) 

Edited by binary

Pirms 9 minūtēm , binary teica:

Tu jau vari arī ar šito apiet to izvirzījumu tāpat kā apietu lielāku stūri vai kolonnu, bet tad tev vajag leņķzāģi vai lentzāģi. Mazi gan tie gabaliņi būs, es varbūt nahrenizētu viņu abpusējo skoču un tā vietā līmētu ar kādu šķidro naglu, lai droši, ka neatleks.

binary
7.05.2025. , 23:08, maize teica:

Manuprāt, šķidrais korķis vai kompensācijas korķa loksnes grīdas līmenī būtu estētiskākais variants.

Nezinu, vai estētiskākais, bet nu pagaidām būs kaut kā šādi:

korkis.thumb.jpg.6aa6fc54ca8cbe957c67c4f390e833f3.jpg

Spraugā PE 10mm "desiņa", pa virsu iespiests no 4mm korķa apakšklāja izgriezts "pakavs", lai būtu +/- vienā līmenī ar grīdas segumu. Trausls un drūpošs jau viņš ir, bet varbūt būs OK, to varēs novērtēt, kad būs gana daudz reižu pāriets pāri ar putekļsūcēju. Ja būs pavisam slikti, tad var vai nu ielīmēt to korķi ar epoksīda sveķiem (lai nebūtu jāpērk "šķidro korķi"), vai pa virsu uzlikt 1-2 mm biezu pusmēnesi no ozola vai tā paša lamināta atgriezuma. Bija doma uzreiz kaut kādu ozola pusmēnesi uzlikt, bet tas varētu būt traucējošāk nekā šāds variants.

Domu ar 3D printētu noseg‎detaļu kaut kā atmetu - pašam nav 3D printera un uzreiz "uzdizainēt" nez vai sanāktu, tur katrs leņķis citādāks. Otrpus durvīm arī ir tāds izvirzījums, tam arī leņķi savādāki.

8.05.2025. , 12:49, 138 teica:

Tu jau vari arī ar šito apiet to izvirzījumu tāpat kā apietu lielāku stūri vai kolonnu, bet tad tev vajag leņķzāģi vai lentzāģi. Mazi gan tie gabaliņi būs, es varbūt nahrenizētu viņu abpusējo skoču un tā vietā līmētu ar kādu šķidro naglu, lai droši, ka neatleks.

Tie mazie gabaliņi katrs dzīvotu savu dzīvi - asi stūri, kuri nebūtu vienā plaknē. Ja tos mazos gabaliņus nevar padarīt par vienu detaļu (salodēt? neprotu), tad 100% tur ķersies gan paklāja stūris, gan putekļsūcējs.