Jump to content

Wifi un Cable ātruma starpība , 1a pieredze


ArchiiLV
 Share

Recommended Posts

Lagi vēl nav notestēti,  tos izteikti stipri var izbaudīt vakaros,kad īpaši noslogots tīkls. Problēma radās ar to,ka tikai mazākā daļa no ierīcēm vispār atbalsta 5 GHZ tīklu.  uz 2.4ghz likt 40mhz manuprāt nebūs jēga,jo daudz kaimiņu un visur overlap veidojas. 

 

Uz 5G channel width rezultātus neietekmē, ļauj likt no 20 līdz 80. 

Labots - ArchiiLV
Link to comment
Share on other sites

tehno-mans

Bet nu. Man arī kā autoram tas "ahūnais" rūtermodems. 1 biedrs izteicās, ka ja lattelecoms sola 500 lielos bitus (par ko klients maksā), tad viņiem jādod arī attiecīgs rūteris.
Salīdzināšu ar automašīnu. Jaundīga, bet Lv nav kur. Pērk auto, bet pilno potenciālu tpt nevar izmantot, bet šī gan ir tāda saprotama lieta. Nav runa par bīstamību vai riskiem, bet gan par pārmaksām un par ko satraucamies.

Link to comment
Share on other sites

Ko tad sola: ne mazāk kā 500 vai līdz 500? Nu tipisks marketings, kad ''izpārdošana, atlaides līdz 50%'', a reāli ... arī 5 ir līdz 50.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 47 minūtēm , tehno-mans teica:

1 biedrs izteicās, ka ja lattelecoms sola 500 lielos bitus (par ko klients maksā), tad viņiem jādod arī attiecīgs rūteris

Paklau, tas tiek solīts viņu pašu piedāvājumā. Ja viņi to nespēj nodrošināt, tad ņehuj solīt.. Tev tā neliekas?

Manis pēc jau vari pirkt savu...

 

 

 

akcija.jpg

Labots - Stasss
Link to comment
Share on other sites

tehno-mans

stass, tur ir rakstīts LĪDZ
Atkal par auto. - ražotājs norāda, ka max ātrums 210km/h, bet braucot pretvējā un vai pret kalnu max 195km/h - tu sūdzēsies ražotājam? Gribu, lai tu iedziļinies faktoros, lai saprastu kpc lieto vārdu LĪDZ.

Un par "Jaunās Paaudzes super jaudīgs wifi rūteris" : Nav teikts kādā veidā viņš ir jaudīgs.

Link to comment
Share on other sites

Es runāju par rūteri, tie mbit, tas tā.

Kaut kā neesmu dzirdējis, ka Tet nenodrošinātu solīto ātrumu kādam.

Es Tetam maksāju par pakalpojumu, kādu arī vēlos saņemt. Un ja man kaut kas nestrādā, vai strādā nepietiekami, tad es arī pieprasu, lai man to sniegtu.

Līdzīgi es par visu arī atbildu par savu darbu, un sniegto rezultātu.

Nekāda naida..vienkārši kas maksā, tas pasūta mūziku..


Pirms 17 minūtēm , tehno-mans teica:

Un par "Jaunās Paaudzes super jaudīgs wifi rūteris" : Nav teikts kādā veidā viņš ir jaudīgs.

Interesanti, cik veidos tā jaudīgums var izpausties..

Link to comment
Share on other sites

tehno-mans

nu, jā. par to rūera jaudīgumu ko viņi uzrakstījuši jāprasa viņiem - pret ko viņi salīzinājuši. Pa lielam, tas ir mārkentings ar katru vārdu pa labu viņiem.

Līdzīgi ar līdz 500 lielajiem bitiem sekundē. Līgumā rakstīts, ka solītais/stabilais ātrums ir ne mazāks par 250 lielajiem bitiem. Līdz ar to ja tev ir virs 250Mbit - tava sūdzība tiek izmesta miskastē/dzēsta un neviens neiespringst. Ar piebildi ja ir līgums tieši par 500Mbit`iem.

Nepateikšu precīzi, bet ja līgums ir par 100mbit sekundē - tad stabilais līguma minimums ir 50mbit. Savukārt šamie palielināja dubultā bez maksas ātrumu uz 200mbit, bet minētais 50mbit jau nemainās.

Līdz ar to ka ir tāds noteiktais minimālais interneta ātrums - viņi "itkā" drīkst arī dot klientam rūteri, kas caurlaiž ātrumu, kas ir mazlietiņ virs garantētā minimuma. Protams, šo var klients apspēlēt, bet tas tad būtu tiesas ceļā - jo paši viņi uz to nereaģēs par cik garantētais ātruma minimums jums pēc līguma tiek piegādāts.

Apmēram kkas līdzīgs ar skolotāju algām - likumā ir ka jāpalielina, bet reāli valsts parkāpj likumu to nepalielinot. Nu, ja esi lietas kursā par šo.

Labots - tehno-mans
Link to comment
Share on other sites

jūs tur atkal jaucat kopā auzas ar pelavām.. jebšu pī ar pī....

 

par to 8x ātrāku wifi.. hwz kā viņi tur nomērījuši.. atšifrējuši īsti nav, bet gan jau vk kaut kādus standarta skaitļu salīdzinājuši un viss :D

 

500mbit pieslēgumam minimāli nodrošinātais ir 100mbit.. PA VADU, no rūtera līdz datoram... ne gaisu.. visiem pieslēgumiem garantējais ir 20% no norādītā ātruma.. respektīvi 40/100/160

 

 

Link to comment
Share on other sites

Es te nečīkstu.

Skaidrs ka ir tā kā CAP saka.

Ja šis būtu mans pieslēgums ar šiem 500 mbit, tad viss ko es no Tet gribētu - apmēram šādu ātrumu pa drāti no modēma. lai nodrošina aparātu, kas pa gaisu spēj padot vismaz tos pašus 100 mbit, par pārejo pofig.

Bet nu ja šie man dod 500 mbit pieslēgumu, un "dāvina" rūteri kas knapi 30 mitus izžmiedz, tas es viņiem čakarētu smadzenes..

Link to comment
Share on other sites

tehno-mans

a kas tev tur pa wifi čipiem tavos aparātos? tie var uzņemt virs tiem 30mbit?

ieleja, katrs skaidro kā māk, lai tāpat nonāktu pie secinājuma ka neko nepanākt. Un pats mēģināju par šito kontaktēt ar lattelecom. Atbilde: vienkārši lietojiet LAN vadu uz savu laptopu.

Labots - tehno-mans
Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , tehno-mans teica:

Atbilde: vienkārši lietojiet LAN vadu uz savu laptopu.

Atkārtošos - viss ir atkarīgs, kā runā!

Uz tādu atbildi man rastos arī atbilde - ko Jūs te man čugunu lejat..

Bet nu var jau klausīties viņu atmaskās, un raudāt spilvenā (un forumā) - vai cik slikti, man Wifajam ātruma nav..ko nu darīt..

Link to comment
Share on other sites

Sola LĪDZ 500, pa vadu var visus 500 pat brīžiem izspiest, modems caur wifi izpiež līdz 40, gala ierīces vaina tā nav, bet viņiem čīkstēt manā gadījumā jēgas nebija, viņi prasa naudu par katru pakalpojumu, rezultāta par to,ka tas vecis atbrauc un uzliek savu atbilstošu rūteri samaksāšu tikpat,cik pats viņu nopērkot, Augstāk bija te cilvēks ielicis izmaksas.

 

Par pašu interneta kvalitāti nevaru sūdzēties, zem 400 caur vadu neesmu ne reizi redzējis.

Labots - ArchiiLV
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...