Jump to content

Par dzīvi Latvijā, par šo forumu, un kaut ko no tā..... .

alusbundza
 Share

Recommended Posts

1 stundu atpakaļ, Jacob teica:

Kas vainas varai tikai tāpēc, ka tā ir prokremliska? Nevajag tikai stāstīt, ka Krievija ir ļaunuma iemesojums, bet rietumi - laimes un labestības šūpulis

Nebija gan nācies, pat neklātienē, sastapt vārda brāli-''kremļa s ūdabrāli''...😒

Mūsu vārds gadu desmitus Latvijā bija reti izplatīts. Man vārds tika, krustmātei atminoties savu, ''sarkano kremlinu'' 1944.gadā nosisto dēlu....

Bet par ''Putina rašku'' neko nevajag speciāli arī izdomāt, viss kā uz delnas...

Un rietumnieki, pat vācieši tolaik, nevienu mūsu radu nav nogalējuši. Bet arī manu onkuli krievi, tajā pašā 1944.gadā, pirms nāves vēl izkastrēja arī, tikai tā, prieka pēc..

• Patīk 1

bet tad vajag dzēst @ banot

kāds stāv rakstīts "Lukašenko malacis" un visi klusēs - kāds bez galvas izlasīs un sapratīs ka visi piekrīt. 

Pirms 42 minūtēm , Gestapo teica:

Aizvien liekas, ka trolli var pabarot?

Es nedomāju, ka trollis. Man ir viens kolēģis - sakarīgs, zinošs čalis, bet tiklīdz sākās politisku tēmu apspriešana, tā nāk laukā precīzi tas pats, kas no @Jacob .

Tāpēc, lai viens otru nekaitinātu, cenšamies pieturēties pie ierastās mūsu kabineta tēmas - pupi un pakaļas. 

• Haha 2

Paskatījos, bieži IP sakrīt ar Mateushu, vēl vienu interesantu personāžu. 

Jacob arī iepriekš reģistrējies ar visādiem yandex.ru, tagad vispār ar kkadu bezsakara epastu. Principā galma vate jaunā. Pārsvarā Rīga un Jelgavā uzturas 

• Atbalstu 1

Mateushs
46 minutes ago, Zin... said:

Paskatījos, bieži IP sakrīt ar Mateushu, vēl vienu interesantu personāžu. 

Vajag jau tos daudzos profilus, savādāk dzīve nav interesanta...

Spriežot pēc visa, mani nodēvēji par galma vati. Parādi kaut vienu manu komentāru, kurā es slavētu Krieviju vai Putinu personīgi! Ja tādu nav, tad būtu korekti no Tavas puses atvainoties! Tas ir pirmais.

Tomēr pats galvenais ir termina "galma vate" noteikšana. Kas tas ir par dzīvnieku? Ko ziemā ēd? Viedokļa dažādība ir laba lieta, jo virza sabiedrību uz attīstību. Mums, ja kas, līdz Krievijas sabiedrībai ir diezgan tālu, jo tā kā krievi kritizē prezidentu, mēs to nedaram. Mēs mājam ar galvu un mums ir viss lieliski, kas neveicina mūsu valsts virzību uz priekšu. Jo vairāk Latvijā būs cilvēku ar dažādiem viedokļiem, jo lielāka iespējamība, ka mēs tālāk kā sabiedrība tiksim.

P.S. Velti mani nodēvēji par galma vati, jo es TV principā neskatos; nedz Krievijas, nedz Latvijas kanālus. Starp citu...

• Kādas šausmas! 1

pirms 5 stundām , AndrisBB teica:

Persona, kas 100% pret diktatoriem nekad viņu par neko citu nesauktu.

Persona, kas nav dzirdējusi par Ēzopa valodu, to nekad nesapratīs un interpretēs dajebko savas izpratnes līmenī. :)

Pirms 29 minūtēm , Mateushs teica:

Un tad ir foruma noteikumi, kas paredz:

Katram biedram forumā atļauts izveidot tikai vienu lietotāja profilu, ja šis punkts tiek pārkāpts, foruma pārvaldniekiem, administratoriem un moderatoriem ir tiesības šos profilus dzēst, kā arī liegt piekļūšanu forumam.

:)))))) 

Pirms 30 minūtēm , Mateushs teica:

Mums, ja kas, līdz Krievijas sabiedrībai ir diezgan tālu, jo tā kā krievi kritizē prezidentu, mēs to nedaram.

Nu ja, cik redzamākie kritizētāji jau zem zemes vai cietumā? Tā taču norma visur.

Pirms 31 minūtēm , Mateushs teica:

Velti mani nodēvēji par galma vati, jo es TV principā neskatos; nedz Krievijas, nedz Latvijas kanālus. Starp citu...

Parasti jūs visi kā viens neskataties TV, neinteresē, kas notiek Krievijā, arī krievu info kanālus gan jau nelasat.un visvairāk jums interesē "patiesi neatkarīga Latvija" 

Ak jā, nezināt arī parasti ko nozīmē - vate vai kremlins. 

• Patīk 1
  • Atbalstu 1

Pirms 47 minūtēm , Mateushs teica:

Šizofrēniska personības dalīšanās, vai kas cits? :D

• Patīk 1
  • Haha 1

alusbundza
pirms 2 stundām , Mateushs teica:

P.S. Velti mani nodēvēji par galma vati, jo es TV principā neskatos; nedz Krievijas, nedz Latvijas kanālus. Starp citu..

Un ko tad te tērē pirkstus, ja mucā dzīvo, un pa spundi barojies, tad taču neko nezini

Mateushs
15 minutes ago, kreizā Kāja said:

Neadekvāts ir neadekvāts. Sākot no linux līdz kremlim un reliģijai. Viena vienīga bezsakara muldēšana pa vidu piepinot klāt Liepāju.

Atbildēšu pa punktieem, paralēli pajautājot: Kā Tu to adekvātumu mēri?

1) Temati par Windows - adekvāti, temati par Linux - nē? Es nesen uzrakstīju pēc būtības neitrālu komentāru par to, kā nodrošināt, lai bērnam dators kalpo pēc iespējas ilgāk, par ko viens cilvēks man metās virsū ar pārmetumiem par to, ka es neko nesaprotot, un ar zemtekstu par to, lai bērns lieto Windows. A par ko tāds uztraukums, ja esi neitrāls? Kāpēc bērnam liegt iepazīt Linux? Jau jau Linux ir tik slikta sistēma, tad nav par ko uztraukties; bērns pats meklēs kaut ko labāku un pāries uz Windows. Līdz ar to, pēc komentāriem te, loģiski ir izsecināt, ka te sēž cilvēki, kas ir saistīti ar biznesu, kurs pelna ar Windows. Tas, ko es te komentāros esmu rakstījis par Linux, ir taisnība. Un neba jau es esmu pirmais un vienīgais, kas tās lietas saka. Bet ir acīmredzot speciāli cilvēki, kas sēž forumos un pārliecina forumu/grupu dalībniekus par to, ka Linux lietotāji ir nejēgas, kas neko nesaprot, un kuri nav jāklausa.

2) Reliģija. Kāpēc tad, ja cilvēks izsaka savas domas, kuras balstās uz pieredzi, par Dieva Esamību (turklāt, ne es to tematu iesāku, starp citu, toreiz) un pastāv uz sava, viņš ir neadekvāts? Kāpēc tas, kas te mēģina stāstīt kaislīgi par pretējo, ir adekvāts, bet es - neadekvāts?

3) Kremlis. Ko es teicu par šodienas Kremli?! Kur es to slavēju? Kur es slavēju Putinu? Nevienā komentārā.

4) Par Liepāju. Jādzīvo ir reālā dzīvē, nevis ziņās, kur stāsta par to, cik mums viss ir rožaini! Cilvēks man pārmeta, ka es dzīvojot guglē un vēl tur kaut kur, un es piedāvāju viņam pabraukāt pa Latviju, arī uz Liepāju, un ieraudzīt, kā tur cilvēkiem iet. Tieši vakar lasīju vienas latviešu sievietes, kura atbrauca uz Latviju no Austrālijas, neglaimojošos secinājumus par Latviju. Ok, mani var saukt par "galma vati", bet tad jau šī kundze arī ir tāda? Var būt, mums ir laiks izlīst no līdzpilsoņu saukāšanas par vatēm tad, kad cilvēks redz Latvijā nejēdzības?

Kopumā, man ir vienalga, kas par ko mani uzskata. Taču uz šo es atbildēju principa pēc.

1 hour ago, alusbundza said:

Un ko tad te tērē pirkstus, ja mucā dzīvo, un pa spundi barojies, tad taču neko nezini

Es dodu priekšroku dzīvot realitātē, nevis ziņās! Iesaku pamēģināt!

• Patīk 1

Interesanti, kad ko lasi par citiem, vai tās arī nav ziņas? Normāli ir ja cilvēks uzklausa/izlasa dažādus avotus un izdara pats secinājumus  nevis lielās ka neskatās ziņas , bet visu zin. Tas ka visās ziņās ir pašam jāfiltrē, ir fakts, bet '' neesmu lasījis/neesmu redzējis, bet ir viedoklis '' ne par ko labu neliecina.

Labots - oxygen
  • Patīk 2

10 minutes ago, Mateushs said:

Kāpēc bērnam liegt iepazīt Linux?

Paanalizē nedaudz savu uzvedību. Kaut vai to, ka tikko kaut kur apspriež Windows, tā uzreiz bāzies virsu ar Linux, ar to, ka tā ir tik super puper sitēma, ka tā darbosies perfekti pat uz naktspodiņa!

Uzskati, ka visi citi muļķi, tikai tev ir taisnība! 

Tu regulāri veido offtopiku! Seko līdzi tēmai, ievēro noteikumus! Beidz būt agresīvs Tux piekritējs(kāds arī esi, ar ko arī taisi Tuxam antireklāmu!), tad viss būs labi! 

Mateushs
3 hours ago, Zin... said:

Nu ja, cik redzamākie kritizētāji jau zem zemes vai cietumā? Tā taču norma visur.

------------------------------------------------------------------------------------

Nosaukšu tikai dažus Latvijā savādos apstākļos gājušos bojā pēdējos 3 gados; Strīķe, Olainfarm īpašnieks, Rebenoks... Mums nav gadījumā jārisina savas problēmas?!

Parasti jūs visi kā viens neskataties TV, neinteresē, kas notiek Krievijā, arī krievu info kanālus gan jau nelasat.un visvairāk jums interesē "patiesi neatkarīga Latvija"

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jā, es TV neskatos. Tas, starp citu, palīdz attīstīties plašākai domāšanai, jo tad, kad cilvēks klausās vienveidīgas ziņas par to, viņa skata punkts tiek sašaurināts uz to, ko ziņās pasniedz. Es ceru, ka Tu vismaz saproti, ka neatkarīgu ziņu nav ne Krievijā, ne Latvijā, un nekur citur pasaulē. Un tādas nav iespējamas principā, jo ikviens ziņu kanāls, vietne, avīze kādam pieder. Līdz ar to, ikviens ziņu kanāls/ziņu vietne kalpo kādai noteiktai cilvēku grupai, kurai pieder šie resori. Kas notiek Krievijā? Kāpēc man par to jāinteresējas? Es dzīvoju Latvijā. Jā, mani interesē neatkarīga Latvija. Mani senči karoja pret PSRS, bet ne jau šādu Latviju un ne par šo sviestu, kurš te tagad notiek! (runa nav par Kovid).

Ak jā, nezināt arī parasti ko nozīmē - vate vai kremlins. 

---------------------------------------------------------

Vate ir viegli degošs materiāls. Zinu. Derēs šāda atbilde?!

laikamTak
Pirms 15 minūtēm , Mateushs teica:

Putin

Šito burtu kombināciju vajadzētu ielikt cenzējamo vārdu sarakstā, aizstāt ar ko piemērotāku. Piem. - slepkava, huilo, tas tur...

• Patīk 2

Mēs varam cepties zili palikdami, bet, diemžēl, ne Krievijā ne Baltkrievijā nav opozīcijas. Nu nav. Tāpēc arī pie varas ir Putins un Lukašenko. Jeb drīzāk teiksim tā - pie varas ir piramīdas, kuras virsotnē atrodas abi minētie tipāži. Un tās piramīdas ir pietiekami masīvas (lasi - tajās iekšā ir pietiekoši liels procents iedzīvotāju). Un tikmēr, kamēr tās piramīdas spēs nodrošināt savu sastāvdaļu lojalitāti, jebkura opozīcija aizies pa skuju taku. Un nospļauties par visādām cilvēktiesībām un citām sniegpārsliņu muļķībām. Vai "sankcijas" kaut kā samazina to piramīdu varējumu? Da tur zirgam jāsmejas. Nu, vismaz pagaidām.

• Atbalstu 1
  • Kādas šausmas! 1

Pirms 7 minūtēm , kreizā Kāja teica:

Tāda sajūta

A bet Tev nav sajūta, ka par varītēm gribas uztvert vēlamo par esošo. Nu mož davai ieviesīsim forumā fišku, ka par katru reizi, kad Putinu nosauc par huilo, plusiņš klāt. Un?

Man atkal ir tāda sajūta, ka cilvēki vispār nemēdz galvu ieslēgt.

Baltkrievijā Lukašenko viens pats pašrocīgi ar kalašu ar atlokāmo laidi izdrāza opozīciju visos caurumos? Vai ne? Jeb tomēr tā opozīcija bija nekas salīdzinot ar to varas piramīdu, kuras virsotnē viņš atrodas?

Just now, kreizā Kāja teica:

pretīgi.

Sevišķi Tavas sajūtas 3,14s tādus personāžus, kā Putins (vai huilo, ja tā patīk labāk).

Johny_JK

Vispār jau Jurkins runā lietu. Krievijā un Baltkrievijā, tāpat kā citās autoritārās iekārtās, darbojas varas vertikāle, un kamēr kāds no tās posmiem pats nesāks šķobīties, nekādas opozīcijas demonstrācijas to nesagraus. Lielisks piemērs bija tā dēvētais Arābu pavasaris. Divas diktatūras - Ēģipte un Sīrija; abās demonstrācijas pret valdniekiem, bet rezultāti diezgan atšķirīgi. Ja Ēģiptes Mubaraks krita, jo zaudēja ne tikai tautas, bet arī savu līdzgaitnieku atbalstu, tad Sīrijas Asads pie varas joprojām, pat neskatoties uz to, ka lielai daļai tautas ir pamats jamo mīlēt vēl mazāk kā ēģiptieši mīlēja Mubaraku.

Johny_JK

Vienkārši vai sarežģīti, bet skarbā realitāte ir tāda, ka viņam ir taisnība. :D

pirms 10 stundām , Jacob teica:

Kādi pierādījumi Tavam apgalvojumam par to ka Baķka ir slepkava? Ā

Lasi šo:https://en.wikipedia.org/wiki/Aleh_Byabenin, Un mēģini saprast lai par dzeni tu tālāk nebūtu.  diktators pēc Hartia'97 "vozmužal" un slepkavo politiskos oponentus.  Ar noslepkavoto Oļegu bijām labi draugi 14gadus. 

• Kādas šausmas! 1

Pirms 5 minūtēm , kreizā Kāja teica:

muld

Nu man pat biku žēl 😁, ka tas nesaskan ar Tavu ideālo iedomu pasaulīti.

Labots - Jurkins

1 stundu atpakaļ, Jurkins teica:

Mēs varam cepties zili palikdami, bet, diemžēl, ne Krievijā ne Baltkrievijā nav opozīcijas. Nu nav.

Tev ir skatījums no brīva viedokļa.  Opozīcija ??????????? Viņa bija, ir ,būs noslepkavota.

• Kādas šausmas! 1

Par troļļiem. Patiesībā ļoti atjautīgi un izglītoti cilvēki, reizēm šos pieķert ir samērā pagrūti, vienvārdsakot, cilvēciņi, kam nav svēts nekas, ne Dzimtene, ne tautība, ne tēvs un māte, izņemot naudu, tā ir dievs tas kungs, to būs pielūgt un vairot.

Pirms 33 minūtēm , kreizā Kāja teica:

a kā rīt svinēt?

Protesta pikets pie Baltkrievijas vēstniecības😁. Darītājs, bļin! 😁

• Haha 1

Pirms 1 minūtes , kreizā Kāja teica:

Pats kaut vienā piketā vienalga pret ko esi bijis?

Neesmu. Velti izniekots laiks.

Preventīvi. Jā, šeit būtā arī ir velti izniekots laiks 😁, labāk būtu tā vietā rakstījis Putinam petīciju par to, ka mani ārkārtīgi bažīgu dara cilvēktiesību pārkāpumi Krievijā.

Pirms 4 minūtēm , kreizā Kāja teica:

Kaut ko pats izdarījis?

Nošāvis kādu diktatoru? Vai iebrēcis viņam sejā "slepkava". Neesmu.

Man pat paliek interesanti, kura veikumu es noniecinu?

Un jā, mans viedoklis ir, ka gan Krievijā gan Baltkrievijā varas piramīdas ir galvas tiesu spēcīgākas par opozīciju un pēdējā laikā ir vēl vairāk nostiprinājušās un opozīcija ir iedzīta praktiski pagrīdē. Un mans viedoklis ir, ka "sankcijas" ir fufelis. Ja Tev mans viedoklis nepatīk, tad vari iet nosist sevi ar tabureti.

Pirms 17 minūtēm , kreizā Kāja teica:

Pareizi ir nevis bezjēdzīgi izgāzt telpā savu viedokli, bet gan vēstīt noderīgo, paust atbalstu

Sensejs, bļin😁.

Nē, nu var jau pērties, kura būtu pareizāka iekārta kādai valstij, rietumiem, kā pro amerikāniska rietumiem, austrumiem, kā padišahs vai diktators. Nu neko, mumsiem nav pieņemams, kā šie šeptējas, šamējie atkal nesaprot, no kurienes jums tādas stulbas idejas. Kamēr lielulmlielais vairums nav novests līdz izmisumam, nekas nemainīsies, un nekāda revolūcija nenotiks.  Atliek vien ievest bumbvedējus,  ja vien nebūs atbilde no nopietnākiem kaimiņiem.

Afganistāna liek čurāt biksēs katram jaunās paaudzes politologam.

• Atbalstu 1

latscrap

Varas vertikāle ir tikai puse no situācijas, godīgi sakot vairāk uztrauc izvērstais personības kults austrumu (& dienvidaustrumu) kaimiņā... neredzu (un domāju paši krievi ar nespēj iedomāties) kā tā sistēma varētu strādāt bez kartīga ūsainā saimnieka... Steidzami vajag normālu žogu uz ru robežas, kad putniņš beidzot izbeigsies (galīgi sevi netaupa, jāj uz zirga bez maikas, apaukstēs kakliņu... un iepelējušā dvarcā ģeležinskā tusē, droši vien vecu vīnu dzer, arī ), ja nebūs uzspējis tautiņās oficiālo caradēlu izvadīt, tad f un s un b kā fabulā, katrs uz savu pusi, to nabaga ģeržavu stieps tā, ka juks pa vīlēm tad tik mēs redzēsim tās mongoļu-tatāru ordas latgales mežos...

Dižā krievu tauta, ar savu plašo, romantisko dvēseli un izcilo kultūru un fantastisko zemi jau sen būtu pelnījusi kārtīgu saimnieku, nevis kārtējo žīdeli...

Jā, jā, mīļie draugi, neaizmirsīsim, ka Putins ir ebrejs, to jums (((globālie mediji))) ar karotīti neiebaros, bet kas meklē, tas atrod.... Šis "open secret", kārtējā sagadīšanās?

• Patīk 1
  • Atbalstu 1

1 stundu atpakaļ, kreizā Kāja teica:

Kaut ko pats izdarījis?

Un Tu? Ko esi izdarījis, ka tik pravietiski viszinoši te prātuļo?

Pirms 7 minūtēm , latscrap teica:

Varas vertikāle ir tikai puse no situācijas

Tāpēc es saku varas piramīda.

latscrap
Pirms 36 minūtēm , Jurkins teica:

Tāpēc es saku varas piramīda.

Da hoķ tetrahedrons :) vai moēbiusa lenta

ok piramīda skaitās glīti jo tipo tauta apakšā. tur jau tā ziepe, ka bieži vien tauta motivēta to pasākumu stutēt sev uz pleciem ar lētiem (viegliem, ērtiem) meliem - līdera personības kultu, onānismu par pasaules lielvaru, ubermenschiem un tml. blēņām...

diemžēl tie īstermiņa lētie meli beigās vienmēr sanāk pa dārgo - lai uzturētu slapjo sapni par globālo lielvaru, ik pa brīdim kādam citam jānodara pāri - un tāpat tas impērijas statuss agrāk vai vēlāk izčib un plūdeni pāriet pašparodijā (sk. sša)... 

A izcili līderi, pat ja būtu pa īsto izcili, patiesi autoritārisma cienīgi, agrāk vai vēlāk sašmucējas vai noliek karoti - un viss personības kults vējā - tauta bēru rītā mostas ar smagām patiesības paģirām un cinisma imunitāti pret nākamo pasaku, pluss, ja pēctecības lietas nav sakārtotas, gaidāms villošanās periods jo izcilais līderis čupu ar opričņikiem ir turējis īsā pavadā, tie tagad klups citscitam pie rīklēm. Sēru sagrauztā tauta nav motivēta nevienu no viņiem balstīt - khaoss danarhija...

ko mēs tur varam padarīt - kamēr krievs pats sev asti necels - neko...

Izņemot uzcelt žogu tagad, lai nav jāceļ tad, kad tur jau cilvēki staigās... UN noskaidrot konkrēti kurš idarass Latvijas vārdā izteica orbānam "nosodījumu" (vēl gejiskāk noformēt laikam nebija iespējams) par vajadzīgu un atbalstāmu likumu!!!

Labots - latscrap
  • Patīk 1
  • Atbalstu 1

pirms 1 stundas , kreizā Kāja teica:

Vari iet pieminekli Magonim celt un žēli paraudāt ka Jurašu attaisoja un te vēl gudri pamācīt...

Ko Tu murgo? 😁 Karstums vai marasms?

pirms 3 stundām , Racer teica:

Karstums acīmredzami ierekmē sapratni. 

Visu laiku karstākā nakts no metearoloģijas statistikas, pat sarežģīti rakstīt Racer :)    Visiem priecīgus Līgo svētkus !

Share

• Izveidot jaunu...