Jump to content

Monitors vai televizors


KinDzaDza
 Share

Recommended Posts

Liela izmēra monitoru parasti vajag profesionālam darbam, bet teļuku izklaidei. Marketologi noteikuši, ka kur tu liksies bez monitora un var prasīt lielāku naudu, bet televizoru var arī nepirkt. Es jau te forumā vairākas reizes esmu teicis, ka lielākajai daļai TV skatītāju vajag monitoru, nevis televizoru, jo izmanto SAT, Lttelekom, Baltcom, u.t.t. dekoderus. Protams, daži izmanto smart funkcijas, bet lielākā daķla vienkārši lūr, kko rāda un bezjēgā spaida pulti. Tīri tehniski, monitors ir vienkāršāks par televizoru un tatad lētāks.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Cenu mūsdienās nenosaka inženieri un rzōšanas izmaksas, bet nolādētie marketologi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , KinDzaDza teica:

kāpēc PC monitori ir salīdzinoši dārgāki nekā televizori?

pirms 1 stundas , Didzis teica:

Tīri tehniski, monitors ir vienkāršāks par televizoru un tatad lētāks.

Davaj, nevajag jaukt tagad visu vienā maisā.Var būt vienkāršs TV un vienkāršs monitor un sarežģīts monitors vai TV.

 

Viss jāskatās pēc tehniskajiem datiem un iespējām, ko piedāvā - Ja monitors būs 120+Hz, sapartīs HDR un būs ar ļoti labu kontrastu cena būs ui ui ui debesīs. Tas pats  analogi attiecas uz TV. Bet tāda līmeņa monitori parasti arī iziet cauri daudz augstākām kvalitates prasībām pret to cik viemērīgi tiek izgaismota matrica un citām lietam, kas var ietekmēt attēla kvalitāti. Tak tomēr tiks skatīts monitors no tuvuma. TV tās prasības nebūs tik augstas, kā arī ja nu gadījumā ta 48" 4k matrica būs brāķis kādā stūri - no problem, griežam 4 daļās un izmantojam atlikumu kā 24 full hd matricas = mazākas ražošaas izmaksas, brāķa %. Tālākais ir uzbūve, dārgie monitori parasti nāk ar visādām fiziskās regulācijas iespējām un displayport ieejām, kā arī g-sync, kas arī ir jālicencē un tas atkal audzē cenu.

 

Lēts tv var arī neatbalstīt chroma 4:4:4, ekrans būs 60hz, visticamāk būs briesmīgs input lags un vispārīgi krāsas kā tādas padarīs to ekrānu izmantojamu tikai filmu skatīšanai vai fb sērfošanai.

 

Princpā visu atkal izsaka matricas kvalitāte, ražošanas sarežģītība, brāķa procents, cik plašs pielietojums specifiskajai matricai, uzbūves  kvalitāte un ir vai nav nišas produkts... kkā tā :) 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau Didzim taisnība - kādēļ nolādētie mārketologi nedomā par tiem, kas lieto ārējās kastītes un kam TV fīčas (ne parastās ne smart) 100 gadus nav vajadzīgas. Es labprāt iegādātos labu 4k OLED monitoru ar 50" collu diagonāli. Viss ko vajag ir kādas 3-4 HDMI ieejas. Nu, vēl skaļruņi iebūvēti nekaitētu, jo resi nelietoju. Viss. Priekš smart fīčām man ir Xiaomi Mi box, priekš SAT ir VU+ Solo2, ja vajag vēl var kompi piespraust vai kādu NAS dzelzi.

Bet nu, cik esmu Elkorā bijis, neesmu manījis neko tādu.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Es izteikšu domu vienkāršāk un 2 vārdos. Gribi sabojāt redzi, strādā un lasi caur TV. Patīk nēsat brilles? Uz priekšu tikai! Kaut vai šo forumu. Tas īsumā. Kādi tur vēl mārketologi un sazvērestības?:D

Tas mans imho...

Link to comment
Share on other sites

pirms 1 stundas , Donkeyhot teica:

Gribi sabojāt redzi, strādā un lasi caur TV.

Vispār jau es runāju par TV skatīšanu caur monitoru nevis otrādi :D 

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot
Pirms 18 minūtēm , ivo teica:

Vispār jau es runāju par TV skatīšanu caur monitoru nevis otrādi :D 

Nu jā, tieši mans gadījums. Man televizora nav jau vairāk kā 5 gadi, un nemaz nevajag. Dažreiz kaut ko paskatos caur AndroidTV BOX kārbu, bet reti.

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , ivo teica:

Vispār jau Didzim taisnība - kādēļ nolādētie mārketologi nedomā par tiem, kas lieto ārējās kastītes un kam TV fīčas (ne parastās ne smart) 100 gadus nav vajadzīgas. Es labprāt iegādātos labu 4k OLED monitoru ar 50" collu diagonāli. Viss ko vajag ir kādas 3-4 HDMI ieejas.

Google - Vizio TV P vai M-series :) tik vel Eiropā īsti nav un neuztraucies, tendences rāda, ka drīzumā būs arī TV bez tjuneriem

Link to comment
Share on other sites

raiviic
pirms 3 stundām , ivo teica:

Nu, vēl skaļruņi iebūvēti nekaitētu, jo resi nelietoju.

Nu Panorāmai jau būs vairāk kā OK, bet pamēģini kaut vai kādu koncertu, vai filmu ar kvalitatīvu skaņu paskatīties.  Vispār jau pat televizoram (vismaz lielākajai daļai) iebūvētā akustika neko tiešām kvalitatīvi atskaņot nevar. Un pat ja varētu - stero bāze būs par mazu, L un R skaļuņi pārāk tuvu viens otram (un atkal - Panorāmai OK, bet piemēram F1  - nebūs tas efekts, sajūtot tuvojošos un attālinošos vāģi).

.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

nu kvalitatīva skaņa ir ļoti reti kuram TV jo te  atduramies pret to - vari samaksāt baisu piķi par TV, značit vari arī par resi un tumbām, ja  nevari, značit ražotajs neko dārgu un nevarēs ielikt TV neko kvalitatīvu. Jā bija mēģinājumi no Sony un Philips. sony arī tiešām skanēja, bet tur ar to dizainu bija - love it or hate it un tīri nišas variants. Tāpat tagad arīcilvēki grib diskrētu un pasleptu, bet kvalitatvu skaņu,jēga nekāda, jo fiziku tiesām īsti neapmānīsi kaut kādā mērā

Link to comment
Share on other sites

Televizorā ar labu matricu, smart un iebūvētie TV tuneri procentuāli jau neko daudz nemaksā, šad tad tie noder arī lietojot pieslēgtas ārējās ierīces - kaut vai PIP funkcijai.

Nu tāpat ar iebūvētajiem skaļruņiem - neslēgšu tak naktī vienmēr pastiprinātāju, lai kādu sporta tiešraidi noskatītos, priekš tam dižu kvalitāti nevajag. Koncertam atkal nederēs iebūvētie, tā kā katrai lietai sanāk savs pielietojums.

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Ok ar konkrētiem piemēriem, kas butu labāks lietošanai kā PC monitors un ja monitors ir labāks, tad vai ir tik daudz labāks ka vērts maksāt cenas atšķirību?

https://www.overclockers.co.uk/lg-43ud79-b-43-3840x2160-ips-freesync-4k-60hz-widescreen-led-monitor-black-mo-14k-lg.html

https://www.amazon.co.uk/LG-43UJ630V-Ultra-Smart-Model/dp/B06XW3Z78R/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1502215168&sr=8-4&keywords=4k+tv+43+inch

 

Skaidrs ka monitoram ir kāja, bez kājas kā monitors īpaši ērti lietojams nebūs. TV kā tādu skatijies neesu jau gadus 5 vismaz, tāpēc visi tie tjūneri un WebOS pilnīgi neinteresē.

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Nu jā, laikam jāizšķir, ka runa iet par televīzijas monitoriem. Kādreiz tos sauca par videomonitoriem. Datormonitoram protams citas prasības, bet to arī skatās mazā attālumā. Mūsdienās viss tas lēnām saplūst vienā monitorā, bet diez vai parastam datorlietotājam vajag 50 collu ekrānu. Ja runa par TV monitoriem, tad tādu tiešām praktiski nav, Nē, protams ir bet pa neadekvātām cenām, jo atkal matketologi to nosaka. Monitorā nav nekādu bildes ulučšizaizeru, jo studijā jāredz patiesā, ''neuzlabotā'' bilde, bet ja tas studijai, tad var nokāst lielu naudu.  Protams Zin pareizi saka, ka attiecīgas klases monitoram attiecīga cena. Labi, lai tā cena būtu kā labam televizoram, bet  nafig nevajag to TV smart un bildes ulučšizaizerus. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 15 stundām , raiviic teica:

bet pamēģini kaut vai kādu koncertu, vai filmu ar kvalitatīvu skaņu paskatīties.

Klausos un problēmu neizjūtu. Bet nu man dzirde ir tik sūdīga, ka pa lielam pajāt, vienīgā atšķirība tikai skaļumā. Galvenais la basa mazāk, jo citādi filmās pa vidu mūzikai nevaru tekstu sadzirdēt.

Link to comment
Share on other sites

Ir lietošanā lētā gala LG televizors ar 23" IPS matricu, tam ir iespēja iestatīt režīmu "visi pikseļi" no HDMI ieejām. Nu vismaz par laptopa ekrānu labāk rāda.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kā reiz vajag darbā kādu lielāku TV pie sienas, lai no PC varētu prezentāciju vai Excel tabulu parādīt.

50-55'' būtu pieteikami - attālums 3-4m.

Ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

neko uuber nevajag un jaaspiezh uz leetumu, kaa ari pielauju, ka ekrans tiks skatiits no plashiem lenkjiem, taa kaa IPS ir the way to go. Kaadu LG?

 

Link to comment
Share on other sites

hz, netā skopa info par šo, bet nu prezentācijā jau neko īsti nevajag... Ar fullHD būs ok?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
semigallss

Nezināju labāku tematu kurā pajautāt, tapēc jautāšu te. 
taisos iegādāties sev lielāku monitoru sava vecā 19" vietā. jautājums ir tāds - cik lielu? nevaru izlemt starp 24 un 27 collām. sēžot standarta 60-70 cm attālumā no monitora vai uz 27" viss neliksies ļoti pikseļains? par cik video karte tikai pāris spēles būtu spējīga pavilkt uz vairāk kā 1080p tad tieši 1080p monitors tiek skatīts. vai labāk pieturēties pie 24 collām priekš 1080p?

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt labākā metode izvēles izdarīšanai ir "Aiziet uz veikalu un dabā pašam apskatīties cik pikseļains va nepikseļains salīdzinājumā ar 24" tev 27" 1080p monitors liekas.".

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 36 minūtēm , semigallss teica:

vai uz 27" viss neliksies ļoti pikseļains?

Citās tēmās ir spriests par šo. Viedokļi dalās. Man grauds par lielu liekas uz 27", tur prasās jau 2560x1440, bet tā cita cenu kategorija. Ikdienā man 24", kad reizēm piesēžos pie 27", prasās asums lielāks. Varbūt tas ir pieradums.

Ja daudz filmas skaties, tad lielāks=labāks būs.

Tev pašam jāredz.

Link to comment
Share on other sites

Pirms 59 minūtēm , semigallss teica:

monitoru sava vecā 19" vietā. jautājums ir tāds - cik lielu?

kādā izšķirspējā ir esošais monis? un vai tas liekas ar normāliem burtiem/ikonām jeb gribas ar lielākus burtus jeb tieši otrādi mazākus?

Link to comment
Share on other sites

Just now, semigallss teica:

Esošais ir 1080p

var paspēlēties ar cipariņiem šite: https://www.sven.de/dpi/

pie 19" FullHD sanāk ~115ppi, pie 24" ~91ppi, bilde būs krietni pixeļaināka, pie 27" jau pavisam.

ja budžets nepavelk uz 27" un 2560x1440, kas būtu ~109ppi, jeb tuvāk pie esošā, tad vēl ir variants 24" un 1920x1200 - 94ppi.

 

Link to comment
Share on other sites

semigallss
Kad no 19" 1080p pāriesi uz 27" 1080p, būs šoks.
Tik slikti? Tad labak vairak par 24 ne?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

vienkārši jāsaprot, ka vairāk jau tanī ekrānā neredzēsi - info jau būs tikpat, jo izšķirtspēja jau nemainās.

lielāks ekrāns nozīmē tikai varbūt labāka redzamība no lielāka attāluma.

ja gribas ekrānā vairāk info dabūt jāmaina izšķirspēja.

  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

semigallss
vienkārši jāsaprot, ka vairāk jau tanī ekrānā neredzēsi - info jau būs tikpat, jo izšķirtspēja jau nemainās.
lielāks ekrāns nozīmē tikai varbūt labāka redzamība no lielāka attāluma.
ja gribas ekrānā vairāk info dabūt jāmaina izšķirspēja.
Nu tas takā buti skaidrs. Bet par cik pārsvarā spēlēju uz pc spēles tad vajag optimali ljelāko jo racing spēles spelēju ar kontrolieri un tur prasas lielaku jo esmu tālāk. Bet vajag tā lai uz to pašu varetu arī spēlēt csgo

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Pirms 1 minūtes , uldise teica:

ka vairāk jau tanī ekrānā neredzēsi

Nu kā kur? Piemēram exelī var zoom mīnusā laist uz 27", tādējādi iegūt plašāku skatu, nezaudējot salasāmību.

Link to comment
Share on other sites

1080p vairāk par 25'' manuprāt ir briesmīgi.

25'' 1440p ir kāreiz, 27'''arī ir OK.

bet 1080p uz 24'' ir labi, tapēc jau drošivien viņi ir tik populāri.  

Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , semigallss teica:

Bet par cik pārsvarā spēlēju uz pc spēles tad vajag optimali ljelāko jo racing spēles spelēju ar kontrolieri un tur prasas lielaku jo esmu tālāk.

Vajadzēja ar to arī sākt. Nu tad mož 27".

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

semigallss

Varbut kads var ieteikt kadus labus budzeta variantus? Cenā lidz 200eur?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...