Jump to content

144hz+apstrāde?


mangarsocepumi
 Share

Recommended Posts

mangarsocepumi

Labdien, visiem lietotājiem.

 

Gribētos zināt jūsu ieteikumus uz monitora iegādi, ja vēlos to lietot spēlējot cs:go(galvenais uzsvars, neko citu nespēlēju un nedomāju.) un grafiskais dizains (ps, ill) saprotu, ka priekš krāsām vajag IPS monitoru, bet tie ir vecas mašīnas cenās..Skatos kaut ko līdz 500 paundiem, max 600 bet tāpat pa daudz.

 

https://www.amazon.co.uk/Dell-S2716DG-27-Inch-Gaming-Monitor/dp/B01784K78A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1493883177&sr=8-1&keywords=dell+144hz

https://www.amazon.co.uk/LG-34UC79G-Ultrawide-Freesync-2560x1080/dp/B01N23SVS7/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1493882765&sr=8-5&keywords=144hz+ips+monitor - šis it kā izskatās atbilstošs pēc specifikācijas, bet nu pilnīgs perebors prieks cs..:/

https://www.amazon.co.uk/ASUS-MG279Q-Monitor-Display-FreeSync/dp/B00VH3HO6C/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1493882841&sr=1-2&keywords=144hz+ips+monitor - 4ms response time(bez heita lūdzu, bet vai priekš cs:go nevajag 1?) un AMD freesync, man ir asus strix 1070 oc 8gb vai tas kaut ko ietekmē sliktā ziņā? Vai vienkārši šis freesync tad nestrādās, jo nav saderīgā gpu?

 

Ceru uz palīdzību, apskatīju iepriekšējo diskusiju par 144hz, bet gluži nav tam, kam man nepieciešams.

 

Protiet būtu vislabāk labākais variants priekš cs:go (tikai) un krāsas, lai ekrānā var redzēt sarkanu un izkopējot vienalga kādā formātā labā kvalitātē arī ir sarkans, nevis rozā, vai lillā (ir gadījies.)  Pašam šķiet, ka vai nu DELL, vai asus.

 

Kā ietekmē fps lēkāšana uz 144hz monitora? Pieņemsim ja man ir 300 fps un tas brīžiem nolec uz 150, 120 gadījies. Kad kaut kāds gļuks vispār uz 60 (ļoti reti)

 

Komponentes: (vai šie parametri vispār var pavilkt divus monitorus(principā nepieciešams ka viņi vislaik abi ir saslēgti kopā un strādā.)? viens 144hz(galvenais) un otrs web lapām parasts 60hz monitors.)

  • i5 6600k + h45 corsair ūdens dzese. neklokoju vēl
  • asus strix 1070 oc 8gb 
  • 8gb ram 3000mhz
  • 1tb wd hdd
  • corsair 600w psu

 

Esmu salicis pats savu pirmo buildu dzīvē ~2 mēneši atpakaļ, domāju ka mana vaina kaut, kur bet galīgi, ne tas ko gaidīju. Iepriekš kad liku lietoju sava drauga i7 ar citām komponentēm sliktākām, bet atšķirība krasa. Nu tas varētu būt laikam loģiski, no ātrāka pāriet uz lēnāku - nekas patīkams, bet galvenais mērķis, kam tika būvēts dators ir cs:go spēlēšanai/strīmošanai. = rezultātā nestabils fps 180-400 un citas raizes.

 

Liels paldies iepriekš, ja kāds šajā visā iedziļinājās! :) 

Jauku dienu!

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

Zin...
(labots)

Predators nav 144hz unir 4k. Tālāk jāsaprot,kaTev vajag G-Sync vai vispār ko tādu nevajag. Ko tas dod? Google it :) 

 

Es ņemtu https://www.amazon.co.uk/dp/B01EN5JN5K?psc=1

Specs - https://www.acer.com/ac/en/US/content/predator-model/UM.HX1AA.001

 

Ņem vērā, ka panelis būs TN un 1ms

 

Pirms 48 minūtēm , mangarsocepumi teica:

Kā ietekmē fps lēkāšana uz 144hz monitora? Pieņemsim ja man ir 300 fps un tas brīžiem nolec uz 150, 120 gadījies. Kad kaut kāds gļuks vispār uz 60 (ļoti reti)

 

To arī labo G-sync, kas novērš fps lēkāšanas gļukus

Labots - Zin...
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi
(labots)

Paldies, pats pamanīju kā uzrakstīji postu, skatījos komentārus un ieraudzīju, ka 60 hz :D Izlabots

 

Žēl jau baigi pus paku monitorā, lai gan nav jau uz gadu un pat ne diviem, bet pēc specifikācijas uz ātru aci izskatās, ka šis arī būtu labs priekš krāsām, bet specifikācijās 4ms response time, amazonē 1ms. 

 

Esmu diezgan dumjš šajās lietās response time un input lag, bet vai 4ms response time, ja tas ir patiesais, nav galīgi garām priekš cs?

 

edit: specifikācijā rāda ips?! Kaut, kas nav ar linkiem. Bet modeļi vienādi.

 

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

Zin...
(labots)

Ja tu manītu atšķirību starp 1 un 4ms tad visticamāk ar CS:Go spēlēšanu pelnītu naudu. Kkā ļoti neticu, ka manīsi atšķirību.

 

Anyway manis ieteiktajam ir 1ms, jo TN panelis, IPS panelis zemāk par 4ms nebūs nevienam ražotājam un ne par kādu cenu.

 

EDIT: pareizais lnks https://www.acer.com/ac/en/US/content/predator-model/UM.HX1AA.A01

 

EDIT2: Amazon sellers vienkārši truli kopii peist taisjis tādēļ saka, ka IPS, konkrētajam monitoram būs TN panelis ar 1ms response time. Jā, nebūs IPS paneļa  ksatīšanās leņķis un krāsas mazliet sliktākas, bet ja nenodarbojies virs vidēja līmeņa ar Photoshopu vai ko tādu, tad atšķirību īsti ikdienā nemanīsi

Labots - Zin...
Pareizais links
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

tiger23
Pirms 44 minūtēm , Zin... teica:

ja nenodarbojies virs vidēja līmeņa ar Photoshopu vai ko tādu, tad atšķirību īsti ikdienā nemanīsi

 

Un visticamāk arī nenodarbojas.

 

Monitori ar 2560 x 1440, 144+hz, G-SYNC un IPS all-in-one protams būs fakin dārgi.

Mans ieteikums: paņem kādu no šiem, ja csgo ir tas, ko tu reāli dari 99% un tikai pa retam āksties ar photoshop, illustrator. Abiem ir g-sync un līdz 180hz refresh rate.

https://www.amazon.co.uk/Acer-Predator-XB241Hbmipr-24-Inch-Monitor/dp/B01AJTVBQI

https://www.amazon.co.uk/ASUS-PG248Q-Gaming-Monitor-USB3-0/dp/B01I3KMEAC

Link to comment
Share on other sites

Zin...
(labots)

Tavs ieteiktis acer atšķiras tikai ar izmēru. :D

Asus arī labs, bet nū maksāt 400 pa fullHD monitoru ir overkill, a 27 QHD tur aiziet kosmosā,tādēļ nemaz neieteicu un godīgi sakot atšķirība ir minimāla starp Acer

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

tiger23

Piekrītu, es arī nekad neatdotu tik daudz par 1080p moni. Nu ir jau arī pa 200-300 labi varianti, tikai ar freesync. Par g-sync diemžēl ir jāmaksā. 

Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi
(labots)

Paldies par info, neesmu gan mēģinājis, bet domāju ka pāris mēģinājumi un justu lielu atšķirību start 1 un 4 response time. Draugam ir 144hz un uz viņa monitora viņš pamana roku, manā 60hz es vispār fiziski neredzu, bet tas 99% iespējams, ka tieši dēļ 144hz, bet varētu būt ka arī dēļ response time, jo manam 60hz monitoram gan jau pāri 4.. Bet ja godīgi nesaprotu par to lietu.

 

Tas atkarīgs, kas kuram skaitas vidējs līmenis, bet manā situācijā galvenā prasība ir krāsas patiesums. Esmu pabeidzis skolu ar grafiskā dizaina novirzienu tāpēc diezgan svarīgas ir krāsas monitoram arī.

 

Aizmirsu piebilst, ka neskatos vispār uz 1080p monitoru, pašlaik ir - par mazu.

 

Citēt

Monitori ar 2560 x 1440, 144+hz, G-SYNC un IPS all-in-one protams b

Tāds pat šķiet nav, nē būs gan, bet ne ar 1 rt :D

 

p.s 25 gadi, manuprāt būtu debīli domāt tikai par geimošanu un nekādā veidā neuzlabot aprīkojumu ar ko nākotnē, kas zin varbūt pelnīt.?!

 

p.s.s neviens laikam nepamanīja par vilktspēju vispār komponentēm ar 144hz monitoru un vispār 2 monitoriem kā tādiem vai mans setups to varēs izdarīt bez problēmām (strīmot cs:go hd kvalitātē?)

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

Zin...

Nvidia 1070 sweet spot ir 1440p monitors un pavilks tavu cs:Go bez problēmām. Tas, ka it tas otrais monis neko īsti nemainīs. Visus gļukus saistītus ar super augstiem fps un dipiem risinās G-sync. Paturi tikai prātā, ka spēle būs jāspēlē full screenā ja gribi, lai G-sync strādātu, nevis windowed mode dual monitor setupā

 

ja Tev vajag 1ms tad TN monitori principā ir vienīgā izvēle un tavā budžetā neko labāku par to Acer diez vai atradīsi.

Link to comment
Share on other sites

raiviic
pirms 1 stundas , mangarsocepumi teica:

...manā situācijā galvenā prasība ir krāsas patiesums. Esmu pabeidzis skolu ar grafiskā dizaina novirzienu tāpēc diezgan svarīgas ir krāsas monitoram arī.

 Tad kāda var būt runa par TN matricām ??? Tur nav un nekad nebūs iespējams iegūt pareizu krāsu. Pat lētā gala IPS netiks galā ar siltu vai aukstu melnā toni - dos kaut ko vidēju.

 Tā kā izlem - prioritāte ir laika nosišana spēlēs, kad pareizai krāsai nav nozōmes, vai perfektam krāsu attēlojumam, ja gribēsi kādreiz ar grafikas vai video darbiem ņemties.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Zin...

Nūūū tad budžets ir jāpastiepj +300 kkur :) Vai loģiskāk vēlāk nomainīt otru moni uz kādu ips bez visiem herciem un g-synciem, nebūs tam Acer arī tik briesmīgi :) 

Link to comment
Share on other sites

tiger23

Nu šajos dārgajos gaming monitoros tie TN paneļi ir diezgan labi, daudz labāki par tiem TN, kas atrodams 100 eur monitoros un arī labāki par vislētākajiem IPSiem. Bet pareizi saka, ja gribi visu vienā - gan perfektas krāsas, gsync, 144+hz - gatavojies izdod krietni vairāk par 500 paundiem. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi
(labots)

Ir reāli kāds variants jums, ko skatīties uz perfektām krāsām, 144hz? Man pat nav tik svarīgi gsync, galvenais krāsas un 144hz, citu prasību man nav, vienīgi neviens cs:go pro nav uzrakstījis, kas ir ar to response time, varbūt var ņemt 144hz, ips paneli un aizmirst. Ko jūs sakat ir jēga ieguldīt monitorā 600 un vairāk paundi?

 

piemēram šis - https://www.amazon.co.uk/BenQ-Designer-Animation-Darkroom-Flicker-free/dp/B01K2210GS/ref=sr_1_5?s=computers&ie=UTF8&qid=1493919768&sr=1-5&keywords=designer+monitor

 

https://www.amazon.co.uk/d/a3o/Dell-Ultrasharp-UP2516D-25-Inch-Premier-100-sRGB-210-AGTW/B016YNCFRC/ref=sr_1_24?s=computers&ie=UTF8&qid=1493919768&sr=1-24&keywords=designer+monitor 

 

Protams, ka šie divi ir gan jau, ka labākais variants priekš krāsām, productiona, bet vai ir iespējams atrast kaut ko līdzīgu krāsu ziņā ar 144hz?

 

Kāds varbūt ar amazoni ir uz TU un zina cik bieži, vai reti var sagaidīt lielākas atlaides (melnās piektdienas) utml.? Vai ir iespēja gaidot ~mēnesi sagaidīt, ka kāds ekrāns būs uz lielākām atlaidēm?

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

Zin...
tiger23
(labots)
Pirms 48 minūtēm , mangarsocepumi teica:

ir jēga ieguldīt monitorā 600 un vairāk paundi?

It depends. Ja tu labi pelni un tie 600+ paundi tev neiecirtīs pārāk lielu robu kabatā un, ja grafiskais dizains+gaming ir tavs iztikas avots nevis hobijs, tad JĀ. CItādāk- ieguldi to naudu kaut kur citur. Ja ņem vērā tavas prasības, tad līdz 500gbp budžetā diemžēl būs jāizdara kompromiss starp gaming un grafisko dizainu.

 

Par atlaidēm- labāk uz tām negaidīt, var gadīties gaidīt līdz Ziemassvētkiem.

Labots - tiger23
Link to comment
Share on other sites

mangarsocepumi
(labots)

Ir dzirdēts, ka g-sync ir principā pontošana un naudas izmešana, bet neiešu spriest, tikai no dzirdētā. Ka ar pliku 144hz arī pilnīgi pietiekami ir, lai gan cik zinu tad g-sync padara visu vēl vairāk smooth. Mēģināšu laikam aiziet uz kādu datoru tirzniecības centru, iespējams varēs man parādīt atšķirību starp g-sync on/off.

 

https://www.amazon.co.uk/ASUS-PG279Q-Gaming-monitor-G-SYNC/dp/B017EVR2VM/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1493922055&sr=1-1&keywords=ips+144hz+g-sync nu nepelnu neko daudz, bet nu ja ir vērts ieguldīt tad kāpēc gan nē. 

 

Vai šeit ir kāds, kas saprot par response time, jo šim cik sapratu ir 4ms un vai tas nevar ļoti ietekmēt cs:go? Un vai šis tad būtu labs arī priekš production?

 

Paldies visiem par atbildēm, kaut cik tuvāk galu jau redzu šim. :)

Labots - mangarsocepumi
Link to comment
Share on other sites

tiger23
(labots)

Pirmkārt nejutīsi un otrkārt, ražotāja reklamētie gray to gray response time vienmēr būs zemāki, nekā patiesībā. IPS paneļiem jo īpaši izmanto overdrive funkciju, lai panāktu tik zemus response time, un tas diemžēl izkropļo attēlu. Reālo skaitli var izmērīt ar speciālu aprīkojumu. Sīkāk lasi http://www.tftcentral.co.uk , Reviews sadaļā apskata konkrētos monitorus un mēra arī patiesos response time. Šeit savukārt ir monitoru paneļu datubāze, var ielūkoties visos parametros.

Šeit, piemēram, apskata Acer Predator XB271HK ar ražotāja apgalvoto 4ms.

Labots - tiger23
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...