Jump to content

Recommended Posts

Anonīms Alkoholiķis

Normali ~23 miljoni.. ierauti nāsīs. Gan jau ka beigsies atkal ar 2 onkologu ziņojumu, kas veidots no google translate un copy&paste.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pilnīgs vāks!!!

Par šo naudu labāk būtu pāris pacientiem jaunākās paaudzes medikamentus nopirkuši!


Bet e=d, par ko tev sašutums? Citos topikos tev nebija iebildumu, ka valsts nauda tiek "apgūta"! 

"Šogad plāna realizācijai paredzēti 418 694 eiro" 

Tikai 400k EUR, kas tad tas ir uz 8 miljardu valsts budžeta fona! Kapeikas! :D :D :D

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

izskatās, ka pēc Trampa ievēlēšanas arī visur citur parādās arvien vairāk tupu redneku, kuri balstas uz savu ticību vienam vai otram apgalvojumam, nevis uz zinātniski pierādītiem faktiem. Tramps gan saistībā ar globālo sasilšanu jau "ieslēdza atpakaļgaitu".

Šajā gadījumā ir pilnīgi bezjēdzīga naudas tērēšana, jo metodēm nav zinātniski pierādītas efektivitātes.

“The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it.” - © Neil deGrasse Tyson
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Runājot par globālo sasilšanu

pietiek tikai atvērties pāris lielākiem vulkāniem, un tev būs TĀDS piesārņojums ... , ka cilvēciņš ar savu kurināšana uzreiz ēnā paliks ....

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kāds sakars homeopātijai ar narkotikām? Morfijs tiek no magonēm iegūts. Un? Tam nav nekāda sakara ar homeopātiju!

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

p.s. Izkatās, ka daži nezina kas ir homeopātija! No augu valsts iegūtie medikamenti, piemēram zāļu tējas nav homeopātija!

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Uz doto momentu ap 80% enerģijas tiek iegūts no fosilajiem kurināmiem

 

kārtējās muļķības. Pec IEA datiem 2013. gadā fosilie sastādīja 66,4%. Prognozes ir, ka 2040. gadā apmēram 60% varētu būt no atjaunojamiem. 5-10 kodolenerģija un pārējais tikai fosilie.

Link to comment
Share on other sites

E=d, tu iespējams jauc enerģiju vispār ar elektroenerģiju!

 

https://www.boundless.com/physics/textbooks/boundless-physics-textbook/work-and-energy-6/case-study-world-energy-use-66/world-energy-use-288-10950/

 

Pēc šīs lapas datiem pat 86% ir no fosīlajiem! No atjaunojamajiem tik 0,86%!


d_l! Beidz te tuftu dzīt! Balzāms pie tējas nav homeopātija!!! Zāļu tējas nav homeopātija!

 

Netici manam linkam latviski, pameklē info angliski, ja proti lasīt angliski!

Homeopātija ir ārstēšana ar nenormāli atšķaidītiem līdzekļiem, reāli sastāvā ir tikai ūdens, spirts, ciete vai cukurs!

Link to comment
Share on other sites

lapu internetā kaudzēm. No tādām arī nāk tie kasjauns un citu hortālu raksteļi ar nezināmas izcelsmes un nepamatotiem cipariem. Īpašuma nodokļus es jau piektdien sāku apkopot. Ir tur visādas interesantas nianses, bet cipari gan galīgi neatbilst tās skolotājas (kura, starp citu, nemāk pareizi latviski rakstīt) tabulai. Ta kā padomā labi, pirms kaut kādu linku padod tālāk kā sava apgalvojuma apliecinājumu.

Link to comment
Share on other sites

Paklau, antisemīt, ko Tev tā nabaga skolotāja izēdusi, ka nevari vien rimties, kamēr viņa nav no savas mājas izdzīta?

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Es pareiz saprot', valdīb' i ķērusies pie vietējo ražotāju atbalstīšanas? Dobele pa 400 000 atver бояришник ražošans' līnij'?

Link to comment
Share on other sites

 

 

pilniigi un galiigi skjeersaam...

 

Veciit, nebrauc auzaas!!! Homeopaatija ir tiesji tas - radiit uzskatu, ka nenormaali saskjaidiitas vielas speej kaut ko maniit organismaa.

Un zaalju teeja ( jo vairaak - ar iistu Riigas balzaamu ) vareetu saukties par dziednieciibu ( shamanismu, aioo-aioo u.t.t.).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

zāļu tējas ietilpst fitoterapijā. Starp citu, zinātniski atzītā metodē.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

palasīju komentārus....

 

 

 

  • Daiga
    Man shii dr. Liepa ar homeopaatiju samaitaaja visu veselibu. No hom. Zirniishiem teica, ka naaks virsuu raudiens, agresija, paaris dienas, bet sanaaca taa ka jau gadus mokos no taa briizja ar garastaavoklja trauceejumiem un agresijas leekmeem, kas mijas ar depresiju. 
    Analiizees konstateeja kautko ar virsniereem un kortizola svaarstiibaam, bet es pie aarsta versos tikai shogad nejaushi. Cerams tradic. medic. man spees paliidzeet.
    2016-02-27 02:09:05
  • Paciente
    Pie šīs it kā dakteres,- S.Liepas arī es esmu ārstējusi bērnu,- tas bija pilnīgs murgs, katru reizi aizejot uz konsultāciju(kas 6 gadus atpakaļ jau bija 40-50€) man bija jāatstāsta slimības gaita un visi lietotie hom. Preperāti, jo "dakterei" nekad nebija pieejama mūsu slimības vēsture, tas aizņēma lielāko daļu no vizītes laika, pec tam katru reizi tika izrakstīti jauni zirnīši un ta vairākus mēnešus pēc kārtas+ vel protams smadzeņu skalošana un Siņeļņikova piesaukšana un iztērēti pāris simti €. Beidzās ar to ka izvilka no somas cita ārsta radītu nehomeopātisku ziedi(mums bija alerģija un atopiskais dermatīts) un pateica ja šitas nelīdzēšot, tad nekas nelīdzēs!!! Kopš tā laika es vairs neticu homeopātijai! Un īpaši šai konkrētai "ārstei"!
    2016-02-25 17:47:07
  • advokāts
    Pie 4.minūtes pārslēdzu, aizgāju iedzert homeopātisko baldriāna preparātu un tad mēģināšu klausīties tālāk. 
    JO Danilāna kungs šajā diskusijā burtiski sagrāva visu savu reputāciju - pārtraukt, apsaukt, neļaut pabeigt nevienu !!! domu, teikumu ar neadekvātiem izsaucieniem un demagoģiskiem apgalvojumiem - no profesora to tiešām negaidīju.
    Tas vien par kaut ko liecina. Starp citu, man pazīstams gastroenterologa pacients tagad ārstējas ar kazas pienu un dabiskiem līdzekļiem, jo diemžēl ārsts neko nevar palīdzēt un kāda sakritība - pacients ir lauksaimnieks, kurš ilgus gadus lietojis Raundap un citu lauksaimniecības ķīmiju no tā paša Monsanto, par kuru tas pats Danilāns kādā radioraidījumā izteicās ļoti pozitīvi (glābšot pasauli no bada). Tā, ka velkam paralēles......un domājam kam traucē homeopāts?
    2016-02-24 13:38:04
  • aptieka
    Pats raidījuma uzstādījums ir tendenciozs - homeopātija pret tradicionālo medicīnu. Pirmkārt - ir runa par ārstēšanu un metodēm ar kādām to dara. Otrkārt ir runa par izvēli.
    Ja par ārstēšanu, tad medicīnas panākumi ir bieži vien ļoti apšaubāmi, jo risina lokālu problēmu, noņem simptomus (un uz to brīdi pacients skaitās izārstēts, statistika brīnišķīga). 
    Ja piemēram bērns bieži slimo ar aizdegunes vai kakla mandeļu iekaisumu, ārsti iesaka un bērna vecāki piekrīt - mandeles tiek izoperētas. Jā, mandeļu iekaisumu vairs nav, toties pamazām sāk attīstīties citas slimības (vairogdziedzeris, aklās zarnas iekaisums, astma, alerģijas utt, un tā joprojām), JO ir izoperēti galvenie organisma sargi, kuros nonāca visa informācija, kuri deva signālu imūnsistēmai, lai tā izstrādā vajadzīgās antivielas un cīnās ar apdraudējumu. 
    Arī onkoloģijā....kurš var pateikt kā būtu attīstījušies procesi, ja.....viss būtu darīts pavisam citādi? Cik % pēc izoperēta audzēja veidojas nākamais, bet jau citā vietā un agresīvāks? Cik % pacientu labdabīgs, vai lēni progresējošs audzējs pēc biopsijas kļūst agresīvs un ir tikai dažu mēnešu jautājums "dzīvot vai mirt" ? 
    Par medikamentu blakusparādībām (t.sk. atkarību izraisošām) un cenām ir vēl cits stāsts. Homeopātiskie preparāti NAV dārgāki, tiem nav kaitīgu blakusparādību un kopā ar pareizu attieksmi un normālu dzīvesveidu tie ļoti labi palīdz pie daudzām saslimšanām.
    Jā, ja process ir aizlaists tik tālu, ka atliek tikai "griezt" , tad ķirurģija un anestezioloģija ir tās medicīnas jomas, kur līmenis ir ļoti augsts. Taču "griezts un lāpīts" vairs nekad nebūs pilnīgi vesels.
    2016-02-24 13:26:09
  • dr
    Prof.Danilāns visu pareizi ir pateicis. 
    Homeopāti ir šarlatāni, pietam dārgi šarlatāni. Redz, samaksāt normālam ārstam 25 eur par adekvātu konsultāciju - nē, tas ir vājprātīgi dārgi, bet samaksāt homeopātam par psihoterapijas bezjēdzīgu seansu 150 eur ir ok. Šī pasaule ir traka!
    2016-02-23 21:24:30
  • protams
    Homeopātija nevar būt efektīva. Ja neskaita placebo efektu un pašsuģestiju. Ja ļautiņi zinātu no kā un kādā veidā izgatavo homeopātiskos līdzekļus - viņi paši saprastu ka tas jau ir tas lielais bizness šiem "ārstiem" homeopātiem.
    Ja ticam homeopātijas teorijai - tad jebkurš ūdens malks ko dzeram jau satur visas iespējamās vielas homeopātiskos atšķaidījumos. Ā- vienīgā atšķirība ka šis ūdens nav potencēts. Ziniet kā homeopāti potencē ūdeni (liek tam atcerēties informāciju)? - stipri jāiesit pa trauku ar vālīti kurā ir zirga sari un kas pārklāta ar ādu... Ja cilvēks kaut kam tādam var noticēt... tad jau varbūt kādam arī ir pagrabā aizķērusies trīslitrene ar ūdeni no Zilākalna Martas laikiem :D
    2016-02-23 20:27:17
  • atbilde hmm
    nekur netika norādīts, ka kursi ir LV, pasaule vaļā, var atrast sev izdevīgāko vietu un valodu, kurā tos apgūt.
    2016-02-23 20:08:13
  • hmm "atbilde to hmm"
    Vai vari, lūdzu, iemest linku ,kur Latvijā var izmācīties par homeopātu? Pirms vairākiem gadiem sertifikātu varēja dabūt Lv homeopātu asociācijā, nu jau labu laiku tas vairs nenotiek. Cik, zinu Latvijas ārsti, kas vēlas kļūt par homeopātiem, brauc uz Lielbritāniju, tur studijas ,ja nekļūdos 2 - 3 gadi. Ja tu saki, ka LV var ar dažām nedēļām, lūdzu, izglīto mani, kur tieši LV tas ir iespējams?
    2016-02-23 15:31:24
  • atbilde hmm
    jā, oficiāli Latvijā par homeopātu var kļūt tad, kad pabeigtas studijas Medicīnas fakultātē, taču tas nenozīmē, ka lielākā daļa šī amata pārstāvji neizvēlas vieglāku ceļu - atrod pāris nedēļu garus kursus, kur var iegūt šādu-tādu apliecinājumu, un tik bliež savu ar sektantismam līdzīgo pārliecību par homeopātijas efektivitāti!
    2016-02-23 12:38:34

 

 

 

http://play24.lv/video/2657/spraiga-diskusija-homeopatija-pret-tradicionalo-medicinu/komentari

Link to comment
Share on other sites

 

 

Homeopātija ir ārstēšana ar nenormāli atšķaidītiem līdzekļiem

 

 

Homeopaatija ir tiesji tas - radiit uzskatu, ka nenormaali saskjaidiitas vielas speej kaut ko maniit organismaa.

Pareizi jūs sakāt.

Par homeopātiju varētu pastāstīt. :sarkasms: Man rados viena homeopāte afigennā. Teikšu tā, no labas dzīves šitam pievērsās. Vīrs viņai tādā amatā, ka varēja atļauties pamest profesiju, baigi gudrā it kā, strādāja LU, pat asociētā profesore bija, zinātnē panākumi... Kas viņai noklikšķēja. :shok: Pabeidza kaut kādu homeopātu skolu ārzemēs... Tagad visiem sludina... Nav iespējams viņai pazvanīt, apsveikt kādā jubilejā, parunāt... sāk savas drapes visiem un visam...


Tajās drapēs nav vielas. Tajās drapēs ir «vielas atmiņa». Šitā man tā radiniece skaidroja. Atšķaida un atšķaida, tik stipri atšķaida, ka vairs nav tur nekā, bet paliek «vielas atmiņa». Kā jums patīk?

Link to comment
Share on other sites

Takš homeopātija ir tukša diršana! 

 

Jau pats pamats ir absurds! Homeopātijas pamatā ir pieņēmums, ka vielas, kas izraisa slimībai līdzīgus simptomus var ārstēt slimības! (tas arī nosaukumā ir ielikts) Labi, 18 gadsimtā tam vēl varētu ticēt. Bet ka cilvēki tic šādām muļķībām 21 gadsimtā....

Pēc šī principa tad ari homeopātijas izgudrotājs sāka ārstēt savus pacientus, bet tie diemžēl mira kā mušas.... Un tad viņš izdomāja šķaidīt savus preperātus līdz pat līmenim kad nav nevienas sākotnējās vielas molekulas beigu "medikamentā".

 

Un tās pasakas par "vielas atmiņu" .... Vienā lietā gan homeopāti nemelo - viņu "preparāti" ir absolūti nekaitīgi, jo sastāv no ūdens, spirta, cietes vai cukura.  

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Arī ķīmijas skolotāja stāstija par homeopātiju- maisījumu geometriskajā progresijā škaida ar ūdeni

Līdzīgi kā higiēnisti. Savulaik zobārsts bija gatavs rokas nocirst, ja zobu spraugas bakstīja ar adatu. Tikai ar koka zobu bakstāmiem. Tagad vismaz 2 gadā pie higiēnista uz ilēna un drāšu birstes apstrādi.

  • Patīk 1
  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Es arī visu laiku domāju, ka homeopātija ir liepziedu tēja vai mežrozīšu sīrups :) 

Būs jāpamēģina visītis šķaidīt ģeometriskā progresijā, mož paliks "atmiņa" un būs šmiga pa lēto.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Ja man homeopātiskie līdzekļi nebūtu palīdzējuši tikt galā ar kaiti, kur tradicionālais ārsts izrakstīja pamatīgu indi (kas visam klāt, nepalīdzēja), un homepāts palīdzēja, arī būtu skeptisks. Var būt placebo efekts, bet man poh, galvenais ka darbojas.  

Link to comment
Share on other sites

Kaulu lūzumam vairāk palīdzēs ceļmallapa nevis kaut kas no homeopātijas. Šarlatāni pielika birku pie augu valsts, ka tā arī pārstāv homeopātiju. Visas zāļu aktīvās vielas aizsākās ar zālīšu uzlējumu atvasināšanu. Tāpēc pastāv dažu augu pārrobežas pārvietošanās aizliegums, kas patīk farmacētiem.

 

Labs piemērs kāpēc urlas nekasa sev ānusu. Izrādās parazītiem nepatīk kaut kādā viela, kas ir semuškās (it sevišķi ķirbju)+ šķiedrvielas. Tagad vietējos veikalos pie semuškām var likt birku 'homeopātija'

Link to comment
Share on other sites

Par homeopātiju bija diezgan izsmeļošs raksts Ilustrētajā Zinātnē (neatceros vairs numuru), kur bija intervēti gan klasiskās medicīnas atbalstītāji, gan arī paši homeopātijas praktizētāji.

Homeopātija principā sastāv no divām daļām:

1. Vizīte pie homeopāta

2. "Zālēm", kuras pēc visiem dabas likumiem, ir pilnīgi neefektīvas.

Pirmā daļa bieži ir svarīgāka par otro. Jo vizīte pie homeopāta ir ilgāka kā pie ģimenes ārsta, saruna detalizētāka un bieži tieši šis psiholoģiskais aspekts nostrādā - pacients tiek pārliecināts, ka tieši šīs zāles viņu dabūs uz kājām.

Ir, protams, stāsti, ka pacients nemaz nav bijis pie homeopāta, bet "zāles" "palīdzējušas". Un šī ir visslidenāka un visvairāk apstrīdēta tēma, jo homeopātijas pretinieki apgalvo, ka šī maģiskā izveseļošanās tik pat labi varēja notikt bez "zālēm".

 

Kas attiecas par tēju un balzāmu, tas var būt homeopātisks līdzeklis, kamēr vien attiecība nav lielāka par 1:10 (un pēc homeopātijas standartiem, tas būšot ļoti neefektīvs padzēriens, vajag vismaz 1:100...īsi sakot, jo vairāk atšķaidīts, jo efektīvāks).

Link to comment
Share on other sites

Viss nav tik viennozīmīgs..Man, kad sīkajam puņķi, tad lieliski palīdz t.s. jūras ūdens (kas arī skaitās homeopātisks līdzeklis). Nopietnākos gadījumos dod to, ko ārsts norāda. Te jau pašam ir jāieslēdz smadzenes un muļķīgi mūsdienu pasaulē ir noliegt visu to, ko pats nesaproti.

 

Jebkam ir sava vieta un savs laiks. Ne vienmēr jāgrūž uzreiz antibiotikas vai kāds citas stipras zāles.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Man, kad sīkajam puņķi, tad lieliski palīdz t.s. jūras ūdens

 

Tas nav homepātisks līdzeklis, bet  gan ūdens + NaCl. Ar šo skalojam kaklu. Tikai tagad smukā trauciņā iepildīts un ceņņiks uzlikts!

Jā, antibiotikas ne vienmēr vajag!  

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

tad lieliski palīdz t.s. jūras ūdens

Tas nav homeopātisks līdzeklis. Nekad nav skaitījies kā homeopātisks līdzeklis.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Es arī visu laiku domāju, ka homeopātija ir liepziedu tēja vai mežrozīšu sīrups  

 

Atklāti sakot, es arīdzan. Pirms gadi 10 uzzināju, ka tomēr nē - šķaidīšana, atmiņa utt. Pats vairāk sliecos uz domu, ka tas ir Placebo efekts, bet zinu gana droši, ka vismaz 2 cilvēkiem palīdz kaut kādas drapes no homeopātiskajām aptiekām - vienam ir alerģija uz svaigi pļautu zāli, otram mazliet citā jomā, bet reāli drapes palīdz... 

Link to comment
Share on other sites

D_L jūras ūdens sastāvs no jūras ir atkarīgs. Bet tā vai tā - cena kosmiska. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jūras ūdens satur dažādus sāļus- visvairāk kālija hlorīdu. Jūras ūdens satur arī ap 2700 mg/l sulfātu


Kālija hlorīdu? Pirmdiena jau pusē, bet no nika joprojām neesi izkāpis :D 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@ronalds_,kosmiska? da beidz muļķības runāt.. kādas 5as pudelītes kopā euro ar kko.. nezinu, kur tu kādu kosmosu izrāvis. Nē, nu varbūt tu kko citu pērc.  18x iepakojums maksā zem 8euro.. pudelīte ap 40c +/- atkarīgs no aptiekas.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...