Jump to content

Vai esi nobalsojis par Saeimas atlaišanu?


Ronalds
 Share

  

106 members have voted

  1. 1. Vai jāatlaiž esošā saeima?

    • Nē, esošā ir ok, man tā zagšana apmierina / pašam atkrīt gabals!
      7
    • Nē, tā vai tā nebūs nekā labāka ko likt vietā!
      36
    • Nē, nedod dies vēl ievēlēs SC vai citus krievus vietā!
      40
    • Man vienalga.
      7
    • Jā, jāatlaiž!
      16


Recommended Posts

Uzskatu, ka nodokļu slogs ir pārmērīgs, tāpēc tas daudziem liek shēmot un krāpties. Turklāt, ja cilvēki redz, ka pie varas esošie var darīt/shēmot paši, tad arī parastai tautai arī bieži vien mērs ir pilns un tā sāk darīt to pašu. Savukārt, ja ir liels nodokļu slogs, tad kas viņu apēd? Mums valstī ir ap 300 000 valsts ierēdņu!!! Kaut kā par daudz uz mūsu iedzīvotāju skaita fona. Pluss arī tas, ka bieži vien dažādas instances nemaz līdz galam nepakļaujas Saeimai un MK, piemēram, NEPLP. Šādu organizāciju finansēšanu nevar samazināt izskatot valsts budžetu - to tikai drīkst palielināt vai nemainīt!!! Ļoti skaista likumdošana! Arī ir tas, ka visādas šādas organizācijas mētājās ar šo piešķirto naudu pa labi, pa kreisi, dodot prēmijas, rīkojot visādus mistiskus iepirkumus, no kuriem barojas ierēdņu ģimenes.
Turklāt nekad nesapratīšu... nekad, kā var plānot valsts budžetu ar deficītu. Ja kaut ko tādu darītu ar uzņēmuma budžetu, tad to uzņēmumu var klapēt ciet. Kāpēc piemēram plānojot valsts budžetu, ir redzams, ka būs deficīts, nevar samazināt tēriņus??

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mums valstī ir ap 300 000 valsts ierēdņu!!!

 

varbūt precizēsi par kuru jūsu valsti tu runā?

 

"Valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināti 57 800 cilvēki; skaits nav mainījies kopš 2013.gada. Tiesa, kopš 2008.gada valsts pārvaldē strādājošo skaits ir sarucis. Salīdzinot 2008.gada datus ar 2015.gada pirmā ceturkšņa datiem, valsts tiešās pārvaldes iestādēs strādājošo skaits saruka par teju 40%. 2008.gadā 274 iestādēs tika nodarbināti 78 900 cilvēki.

Tajā pašā laikā valsts tiešās pārvaldes iestāžu skaits kopš 2008.gada ir sarucis par 109 iestādēm - līdz 165 pagājušā gada pirmajā ceturksnī."

 

http://www.diena.lv/raksts/latvija/zinas/valsts-tiesas-parvaldes-iestades-nodarbinati-57-800-cilveki-skaits-nav-mainijies-kops-2013.gada-14125267

Labots - e = d
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

roņualdi, es, protams, varēju savu tekstu par skolas klasi noformēt citādāk, sak, iespējams ronalds_ vadās pēc empīriskiem novērojumiem, nepazīst nevienu vecāku par 65 gadiem, vai arī vidējais vinām pazīstamo vīriešu miršanas vecums ir bijis zem 65, un, atrodoties šādas informācijas telpā, pieņem, iespējams, kļūdainu secinājumu, ka vīrieši ilgāk nedzīvo + nav informēts par iespējām paskatīties oficiālajā statistikā datus.

bet kāda jēga?

Link to comment
Share on other sites

Vīriešu vidējo vecumu stipri bojā augstā mirstība bērnu vecumā un vieglprātīgā pieeja dzīvei (lietot visu ko, ātri braukt) jauniešu vecumā ....

Link to comment
Share on other sites

 

 

Mums valstī ir ap 300 000 valsts ierēdņu!!!

Ķiplokus saēdies esi? Knapi 12k.  

Link to comment
Share on other sites

 

 

Valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināti 57 800 cilvēki

Tiešajā varbūt. Neaizmirstam neskaitāmās iestādes, kas dzīvo no valsts budžeta.
Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

Tiešajā varbūt. Neaizmirstam neskaitāmās iestādes, kas dzīvo no valsts budžeta.

atkal sākam skolotājus par liekēžiem saukt, ja? :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ierēdņu skaitu valsts pārvaldē grasās samazināt par vairākiem tūkstošiem. (21.oktobris 2015 08:48)

Valsts pārvaldē plānotā reforma un ierēdņu mazināšana nenotiks kā krīzes gados, kad to skaits tika mazināts lineārā veidā, bet tā tiks rūpīgi izvērtēta, lai no pašreizējiem 11 000 ierēdņu valsts pārvaldē paliktu strādāt aptuveni 9000, šorīt intervijā "Rīta Panorāma" stāstīja Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Kā lvportals.lv rakstīts, "visi ierēdņi ir valsts amatpersonas, bet ne visas amatpersonas ir ierēdņi." © Lidija Dārziņa, 08.01.2013.

 

Kādā citā rakstā (2009. gads) ir minētas 3 grupas - (1) no budžeta apmaksātās darbavietās, 205k, un (2) centrālajā valsts pārvaldē nodarbinātie, 66k, tai skaitā (3) ierēdņi, 14k.

Labots - binary
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

no budžeta apmaksātās darbavietās, 205k
  nu re veel japieskaita tikpat vinu apkalpojoshas firmas un firmeles, un tas sastaada pusi no darbaspejigajiem, tapec ta ideja par basic income nemaz nav tik talu no realitates... toties cik naudas reguletajus un atskaishu rakstitajus varetu saisinat....
Link to comment
Share on other sites

>versatile, (off topic) foršos Fotodarbus biji forumā ielicis, būs vēl?

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

atkal sākam skolotājus par liekēžiem saukt, ja?

Ne visi ar pedagoģisko izglītību vēlas strādāt mācību iestādēs. Vienreiz TV tika apspriests, ka kaut kāda izglītības aģentūras vadītāja sev bija salikusi milzīgas prēmijas. Sieva, kura par pedagogu pirmsskolas mācību iestādēs strādā kādus 30 gadus un ir ieguvusi triju augstskolu diplomus, par tādu aģentūru pat nebija dzirdējusi.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Par tēmu runājot...

 

Vajag saimē ieviest tādu lietu, kā - DEPUTATA NON GRATA. Tobiš ja ne visai labi šancē, tad nākamreiz neļauj pat balotēties vēlēšanās, lai vēlētājs, kurš varbūt nav apveltīts ar lielu gudrību, nesaliek atkal plusiņus šādai personai.


:mrgreen:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kādiem draudiem???  Es vienkārši runāju par statistiku un nevienam neko ļaunu nevēlu! Ja kāds netic, paskatāties paši - cik patreiz ir vīriešu vidējais dzīves ilgums LV un cik ir valdības plānotais pensionēšanās vecums....  

 

Vajadzētu saprast tādu elementāru lietu...Iemaksas sociālajā budžetā neaiziet kādā mistiskā uzkrājumā tavai pensijai. Ar iemaksām sociālajā budžetā tu uzturi šībrīža pensionārus (nu un visas citas sociālās grupas).  INtereses pēc paskatījos oficiālo staistiku. 2016. gada 3. ceturksnī Latvijā ir norādīts: 461 849 vecuma pensijas saņēmēji,  279.03 vidējā cecuma pensija. Tajā pašā laikā  norādītas 891 218 aizņemtās darba vietas. Tātad vidēji ņemot - katram strādājošajam būtu jāsamaksā ~ 144 EUR mēnesī tikai lai nodrošinātu pensiju izmaksas esošajā līmenī. UN tās ir tikai vecuma pensijas, es nerunāju par pabalstiem, invaliditātēm, u.c. + administratīvās izmaksas.
 
Es neesmu sajūsmā par valdības lēmumiem utt. - bet nu tak vajadzētu saprast, ka no gaisa šī nauda nerodas - vienīgais veids kā nodrošināt esošos pensionārus - strādājošajiem par to maksāt iemaksas sociālajā budžetā. Es nestrīdos - jā, es uzskatu, ka pati nodokļu sistēma ir absolūti sačakarēta - bet mikrouzņēmumi kuri nemaksā sociālās iemaksas vispār bija absurds.

 

1. Nodarbojas ar tuftoloģiju - spriež kādā tarā drīkstēs alu tirgot, pie cik promilēm dronus vadīt. Varētu padomāt ka LV citu problēmu vairs nav! 
Reti truls piemērs. Par "dronu" vadīšanu - visā ES tiek pieņemti jauni regulējumi sakarā ar multikopteru popularitāti. Vienkārši - RC entuziasti tā vietā, lai sēdētu forumā un lamātu valdību, mācēja savas intereses tomēr pārstāvēt, izskaidrot savu pozīciju, vajadzības - līdz ar to absurda likumprojekta vietā tika pieņemts daudzmaz pieņemami regulējumi. Šis ir lielisks piemērs tam, ka ja kāda jauna norma tevi skar - ir iespēja tomēr ko mainīt tā vietā, lai vienkārši nogulētu un poēc tam kliegtu forumā, cik viss ir slikti.

 

tapec jau anglijaa no maziem veikaliem, - gimenes uznemumiem, nodoklus nenem
 
Par šo lūdzu pastāsti mazliet detalizētāk. Tā nu ir sanācis, ka esmu darba devējs gan LV gan UK, pastāsi lūdzu man detalizētāk no kuriem uzņēmumiem un kādus tieši nodokļus neņem? Anglijā ir ļoti komplicēta nodokļu un arī pabalstu sistēma. Valsts/pašvaldību pensijas ir smieklīgi mazas, trūkstošais tiek piemaksāts pabalsut veidā - bet arī Anglijā šī sistēma grūst kopā - un ne tikai dēļ "imigrantiem kuri sēž uz pabalstiem" - bet vairāk gan dēļ tā, ka vietējie sēž uz pabalstiem, kamēr imigranti saņem neadekvāti zemu algu "zero hours contract" rezultātā.
Labots - LPC
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

 

 

Šis ir lielisks piemērs tam, ka ja kāda jauna norma tevi skar - ir iespēja tomēr ko mainīt tā vietā, lai vienkārši nogulētu un poēc tam kliegtu forumā, cik viss ir slikti.

Kāpēc mūs 100 apdalītie nevar "nošpikot" normas no civilizētajām valstīm, lai mums nevajadzētu katras likuma normas rediģēšanu ņemt savās rokās? Vai tad likumiem ir autortiesības? Nekad neesmu sapratis, kāpēc mūsu ministri mēģina piedzemdēt kaut ko paši, tā vietā lai paskatītos apkārt? Tie paši kases aparāti - kāpēc nevarēja nokopēt sertifikācijas no leišiem? Kāpēc jānoslogo nodokļu maksātājs caur kases aparātu izplatītāju, kam KPMG "noslauks" normālu ciparu par auditu, kas jau ir veikts Igaunijā un Lietuvā?! Nu un tas ka KPMG arī ir mīļi - pēc izvirzītajām "objektīvajām" prasībām jau tas bija nojaušams. 

Īsāk sakot, vēl ilgi nevarēs teikt, ka pie mums viss ir kaut necik kārtībā. 

Link to comment
Share on other sites

Par kases aparātiem - tev 100% piekrītu. Neviens šobrīd nezin, kā īsit būs ar fiskālajiem kases aparātiem, un man ir aizdomas, ka viss strādās caur d*** pēc ieviešanas...

 

Es šajā gadījumā runāju tieši par droniem - šis gan ir ļoti neveiksmīgs piemērs. Konkrēto regulējumu pieņemot arī ES līmenī - tas bija ļoti neveiksmīgs sākotnējā stadijā. Vienkārši RC entuziasti ļoti veiksmīgi iesaistījās diskusijā, palīdzēja regulējumu izmainīt. Un tas pats notika arī Latvijā, cik zinu. Es runāju par to, ka mums noformulējot savas vēlmes - IR iespēja panākt, lia birokrāti ņemtu vērā arī to cilvēku intereses, kurus tas tieši skars.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vajadzētu saprast tādu elementāru lietu...Iemaksas sociālajā budžetā neaiziet kādā mistiskā uzkrājumā tavai pensijai. Ar iemaksām sociālajā budžetā tu uzturi šībrīža pensionārus

 

Šo es ļoti labi saprotu! Problēma ir tikai tajā faktā ka pensiju sistēma "jaunie maksā vecajiem" brūk visā pasaulē, ne tikai LV. Šāda sistēma var strādāt tikai tad, ja jauno ir krietni vairāk kā veco - liela dzimstība, cilvēku skaits aug ģeometriskā progresijā! Bet cilvēku skaita pieaugums ģeometriskajā progresijā nav iespējams ilgtermiņa!  

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs
Es runāju par to, ka mums noformulējot savas vēlmes - IR iespēja panākt, lia birokrāti ņemtu vērā arī to cilvēku intereses, kurus tas tieši skars.

Diemžēl, tai pašā kases aparātu sakarā tas tā nebija. Kā es zinu? Piedalījos pāris sanāksmēs, kur ražotāji (ne tikai CHD, kam pašlaik ir gandrīz monopols) mūsu amatpersonām gari un plaši un arī vienkārši izklāstīja, kā viss strādā, un kā var pārbaudīt un kā būtu jāsoda tos, kas blēdās, bet neviens netika uzklausīts. Gan-bei lieta jau ir aizmirsta un tieši tāpat kā ar Zolitūdi, atbildot uz cilvēku nolaidību, tika radīts sviests likumdošanā, kas ir vienkārši apejams, un sagādā grūtības tikai godīgajiem. Visiem, kas veic tirdzniecību ar tādiem vai citiem kases aparātiem būs jānodrošina elektroniska kontrollenta ar check-summu un fiskālā atmiņa ar nedzēšamu atmiņas mikroshēmojumu, kas ir pēc būtības īstenojami, bet sākas "šūpoles" ar pierādīšanu un sertificēšanu, kas ir bezjēdzīgi sarežģīta, jo mēs neprotam kaut ko darīt ne caur dupsi. Vai tā ir tikai ar kases aparātiem? Nebūt nē! 

 

 

Šo es ļoti labi saprotu! Problēma ir tikai tajā faktā ka pensiju sistēma "jaunie maksā vecajiem" brūk visā pasaulē, ne tikai LV
 

Nu, Āzijā ir savādāk - cilvēks strādā līdz kapa malai, bet vecumdienās darbs ir vieglāks un bērniem ar likumu pieteikts rūpēties par vecākiem. Reāli jau arī mums tas tā ir, jo diez vai ar 200Eur varētu samaksāt pa dzīvokli, paēst, nopirkt zāles un pārējās nepieciešamās lietas. Nu un tas, ka darbspējīgo daudzums ir pārāk mazs ir skumja patiesība. 

Labots - Bruketajs
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc mūs 100 apdalītie nevar "nošpikot" normas no civilizētajām valstīm, lai mums nevajadzētu katras likuma normas rediģēšanu ņemt savās rokās?

Nav jau tā, ka civilizētajās valstīs viss ir kārtībā. Par tiem pašiem droniem ASV piespieda dronu īpašniekus/pilotus reģistrēties un maksāt institūcijai, kam pēc būtības nav tiesību ne regulēt, ne kontrolēt dronus un to pilotus. Likumdošana (vismaz sākotnējā) tāda, kas aizliet pat savā dzīvoklī ar plaukstas lieluma dronu lidināties. 300g drons pēc likumdošanas sanāk bīstamāks nekā pasmags verķis, kura pamatuzdevums ir celt gaisā cilvēku. Vai nav absurds? Es teiktu, ka ir. Un es noteikti nevēlētos, lai mūsējie truli "nokopētu" tādu civilizētas valsts likumdošanu.

Tas, protams, nenozīmē, ka pie mums tai dronu jomā da jebkas ir kārtībā. Cik nu esmu paskatījies likumos, faktiski ar to pašu plaukstas izmēra dronu nedrīkst celties gaisā, ja tev nav vismaz 10ha ideālas konfigurācijas zemes pleķa bez ēkām, vadiem utt. Cita lieta - ne pie mums kāds ievēro, ne kontrolē to likumu ievērošanu, kamēr viss notiek "ar prātu" (ielīdīs nepareizajā vietā ar nepareizājām radio frekvencēm - tad gan var nākties skaidroties).

 

Reāli jau arī mums tas tā ir, jo diez vai ar 200Eur varētu samaksāt pa dzīvokli, paēst, nopirkt zāles un pārējās nepieciešamās lietas.

Privātīpašumi FTW. Cilvēkam ir doti 40 gadi, lai sagādātu sev jumtu virs galvas un mazdārziņu, kas vecumdienās varētu atvieglot "samaksāt par dzīvokli" un "paēst".

Starp citu, arī pie mums bērniem ar likumu ir noteikts pienākums rūpēties par vecākiem. Vēl vairāk - arī par vecvecākiem. To nosaka civillikuma 188. pants.

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam
pareizini ar 5...

Tik vien tu dod? Nākošā paaudze?

binari, neesi naivs muļķis

 

Starp citu, arī pie mums bērniem ar likumu ir noteikts pienākums rūpēties par vecākiem. Vēl vairāk - arī par vecvecākiem. To nosaka civillikuma 188. pants

nestāsti pasakas, likuma viszini. Tāds pats idiots esi kā tas versatile. Ta nahuj tos nodokļus maksāt "pēcpusdienām", cerības uz pensijām? Ja jārūpējas tāpat. Maksā, vai nemaksā, par saviem vecīšiem jārūpējas tāpat pašam. varenie populisti, tadi kā TU - šodienas muni - lielāki, mazāki, vienalga piedalās budžeta pildīšanā. Pieņemot jauno iekasēšanu, būs šo iepriekšminēto zaudējums.

 

 

kad sabildēšu, būs.

Tas ir vienīgais, ko Tu proti.

Labots - NeticuNevienam
Link to comment
Share on other sites

 

 

pats neesi saeedies? pareizini ar 5... 

Nu taču neļurini, 11 tūkstoši ir tagad, plāno uz 9 samazināt.

Brīnos, ka pieauguši cilvēki nesaprot vārda nozīmi vispār, x5, 500 000 un kas tik vēl ne.  

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tāds pats idiots esi kā tas versatile. Ta nahuj tos nodokļus maksāt "pēcpusdienām", cerības uz pensijām? Ja jārūpējas tāpat.

Atļaušos atkārtoties. Sociālās iemaksas tu maksā nevis lai piepildītos "cerības uz tavu pensiju" - bet gan tādēļ lai esošies pensionāri, invalīdi, bezdarbnieki saņemtu pabalstus. Mazākus vai lielākus - par viņiem maksā šobrīd maksā tu. Un uz pensiju vecumdienās tu vari necerēt, ja tev līdzīgie sasniegs kritisko masu un nolems, ka "patiešām, nahuj tos nodokļus maksāt, ja man pensijas nebūs".

 

Principā - nu man jau vispār nebūtu iebildumu pret mežonīgo kapitālismu - atceļam sociālās iemaksas vispār, un attiecīgi - arī visa veida pensijas, pabalstus. Tikai nez kāpēc blakus topikos jau tagad varam dzirdēt brēcienus par to, cik netaisnīgi maz "valsts maksā".

Link to comment
Share on other sites

NeticuNevienam

 

 

Atļaušos atkārtoties. Sociālās iemaksas tu maksā nevis lai piepildītos "cerības uz tavu pensiju" - bet gan tādēļ lai esošies pensionāri, invalīdi, bezdarbnieki saņemtu pabalstus.

Tieši tā es to saprotu, bet vai tā tas notiek?

Es ļoti labi saprotu to, ka pašreiz strādāju, maksāju nodokļus, lai būtu tagadējiem soc. pabalstiem, utt. nevis man pašam nākotnē. Man garantijas nekādas nav.

Vienīgā garantija, ka būs valsts izaugsme ekonomiski, stabila politika...mums nekā tuvu tam nav bijis šos 20+ gadus. Pilnīgs pesimists neesmu, bet nu skumji...šitā ar valsti izdarīties, sajūtot brīvības, nekontrolētības smaržu....

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es ļoti labi saprotu to, ka pašreiz strādāju, maksāju nodokļus, lai būtu tagadējiem soc. pabalstiem, utt. nevis man pašam nākotnē. Man garantijas nekādas nav.

 

Skumji, bezcerīgi un pat mazliet melanholiski. Bet tāda ir dzīve... 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man garantijas nekādas nav
 

 

 Krāj trešajā pensiju līmenī. Lai arī valsts it kā kontrolē.... bet tāpat nav garantijas, ka fonda židuki neparaus koferus. 

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

bet tāpat nav garantijas, ka fonda židuki neparaus koferus.
Uz to nedarbojas 100k garantija?
Link to comment
Share on other sites

3 pensiju (fondēto) līmenī darbojas  100k garantija?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

versatile

Es nezinu un agad pusnaktī nemeklēšu.

Pavirši skatoties - ja 3. peniju līmenis ir noguldījums un garantija darbojas uz noguldījumiem - kāpēc ne?

Vismaz man swed 3.līmenis izskatās nevis pēc kaut kādas maģijas, kur izmaksā pēc pensionēānās, kopā ar valsts pensiju, bet pēc prasta depozīta, kuram, sākot ar noteiktu vecumu tieku klāt.

Vismaz laba ballīte būs.

Link to comment
Share on other sites

Man "AS Pirmais Slēgtais Pensiju Fonds" drīz 4ciparu skaitlis pirms komata, pēc pieciem gadiem spīd izraut laikā laukā.

 

 

Ja nesāksies kautkādas jukas. Jo valdība jau 3 līmenim pielika gan INN, gan kapitāla pieauguma nodokli. Pirms krīzes tā nebija.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

binari, neesi naivs muļķis

(..)

Tāds pats idiots esi kā tas versatile.

@@NeticuNevienam, tas, ka tādi kā tu neievēro likumu un uzspļauj saviem senčiem, nepadara mani ne par naivu muļķi, ne par idiotu.

 

Likums ir, un principā tas darbojas. Cita lieta - ne visi zina savas tiesības, un ne visi zina savus pienākumus. Pat ja zina - tādā valstī dzīvojam, kur par savām tiesībām cilvēki nav raduši cīnīties, savukārt pienākumus klaji ignorē.

 

Tāpat arī ne visiem ir tie bērni un mazbērni. Pat ja ir - ne katram bērnam ir iespējas uzturēt savus senčus (a bet civillikums nosaka pienākumu uzturēt vecākus un vecvecākus *samērā ar savām spējām*). Tāpēc grozies kā gribi - pat ja visi cītīgi ievērotu savus pienākumus un tiesības, tāpat būtu kaut kāda nebūt sabiedrības daļa, par kuru jārūpējas kopīgi.

 

 

Pavirši skatoties - ja 3. peniju līmenis ir noguldījums un garantija darbojas uz noguldījumiem - kāpēc ne?

Nevajag skatīties pavirši :)

 

Par pensiju nezinu, bet nesen nokārtoju SEBā dzīvības apdrošināšanu ar uzkrājumu (klienta statusam). Kaut kādas garantijas strādājot tikai tad, ja izvēlas garantēto procentu likmi. Ja ieguldījumus veic fondos, tad valsts garantijas netiek piemērotas. Turklāt bankas darbiniecei pašai tas bija jaunums... Bet nu tas ir apdrošināšanas gadījumā, nevis pensijām.

 

Pensijām SEB piedāvā sabalansēto un aktīvo plānu. Tā pavirši skatoties, it kā abiem noteikumos rakstīts, ka tie ir "noteikto iemaksu pensiju plāni bez garantētas noteiktas ieguldījumu atdeves". Tāpat abos minēts, ka "Fonds, Līdzekļu pārvaldītājs un Turētājbanka negarantē papildpensijas kapitāla vērtības saglabāšanu vai pieaugumu". Pirmajā brīdī rodas iespaids, ka garantiju nav, bet ko tas reāli nozīmē - nav ne jausmas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Garantētā atlīdzība netiek izmaksāta par: (..) 10) privāto pensiju fondu noguldījumiem;
zelts, zelts, tikai zelts
Link to comment
Share on other sites

 

 

Jo valdība jau 3 līmenim pielika gan INN, gan kapitāla pieauguma nodokli.

Kapitāla pieauguma nodoklis 10% jāmaksā no peļņas, no tās daļas kas ir virs iemaksātā, diez vai kādam tāda maz ir, IIN 23% tieši otrādi, valsts atmaksā daļu KATRU gadu, par iepriekšējā gadā veiktajām iemaksām, līdz 10% no BRUTO algas.. Pie nosacījuma ka iemaksas veic pats, nevis darba devējs.

 

 

Lai arī valsts it kā kontrolē.... bet tāpat nav garantijas, ka fonda židuki neparaus koferus.

Ir jau piemēri ka nē, banka var paraut savu koferi, bet ne fonda. Krājbanka.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Garantētā atlīdzība netiek izmaksāta par: (..) 10) privāto pensiju fondu noguldījumiem; oh well.

 

 

te ir runa par noguldījumu, kuru bankā veicis pats fonds.

Link to comment
Share on other sites

Tev ir slēgtais pensiju fonds. Citur peļņu noēd banku komisijas. Tas gan nenozīmē ka tā būs ilgtermiņā, visādi var būt.

Link to comment
Share on other sites

Man bija dzīvības apdrošināšana ar uzkrājumu. No kaut kāda 2008. gada līdz 2015. Beigās sanāca +45% apmēram pret iemaksāto. Varbūt pat vairāk. Ieskaitot IIN atmaksu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...