Racer Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 normām, kas ir 10x zemākās kā EU. Tb augstākas, stingrākas? Neesmu iedziļinājies, tik atceros, ka bija kaut kāds kekss, kas Eiropas marasmātiķiem pierādīja, ka uz laiku drīkst kūpināt te pa īstam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Tieši tā stigrākas nekā EU Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 (labots) Man puikam Trikāta ar visu komandu palika parādā 35K, kad es teicu ka tā būs, mani nakuj sūtīja, iespējas dabūt to naudu 0.1% Labots Oktobris 14, 2016 - jema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edis7 Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 jema, 35k tas vienalga ir daudz, ievieto to visu trikātu jūras konteinerā un lai ceļo apkārt pasaulei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Tur miljonos zemniekus appisa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edis7 Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Veci, pieņemu ,forumā, un emocijās, kurš un tur kuru nav jēga šeit cilāt. Nu nav īstā vieta šeit. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nnoname Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Kāpēc gan nav jēga? Varbūt kāds nākamreiz lielveikalā apdomās ko pirkt un ko ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.MistersPimpausis.lv Oktobris 15, 2016 Share Oktobris 15, 2016 parsvara katru reizi ieeju lielveikala, apskatos apkart, izstaigaju visu ,nopusos, ka viss izskatas pec suda un aizeju majas taisit kko pats. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Oktobris 15, 2016 Share Oktobris 15, 2016 Te ir divas versijas, vai nu veikali ir tādi, vai pats. Citi cilvēki iepērkas, tad veikalos nav tā lielākā problēma! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birdy Oktobris 15, 2016 Share Oktobris 15, 2016 Brīnos par to, ka daži biedri neatšķir kūpinājumu veidus... Vai arī zivīm neatšķirat karsto kūpinājumu no aukstā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BremzeLV Oktobris 15, 2016 Share Oktobris 15, 2016 Snukurins cenu pacēla tikai tāpēc, ka ziema nāk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didzis Oktobris 15, 2016 Share Oktobris 15, 2016 Nu jau izaugusi hamburgeru un čipšēdāju paaudze, kura tiešām neatšķir garšīgu un veselīgi pārtiku no visādiem MacDonalds, Hesburgeriem un Maxsimas digitālajām desām. Iz dzīves, pēc vienas filmēšanas, šausmīgi gribas ēst un mana kolēģe, jauna žurnāliste, par visām varēm pierunāja apstāties Hesburgerā. Kolēģe starā, bet man nav tur ko ēst. Pakāpeniski sāku viņu vadāt pa normālām ēstuvēm un pirkt dabīgus produktus. Tagad man bezmaz par ekspertu sauc konsultēt, vai šīs kūpinātās zivis ceļmalā pirkt, vai Jāņu siers īstais un vai pašceptā maize ilgi nesakaltīs. Lai gan pati daudz apguvusi, sapratusi un ierauga pat to, ko es palaižu garām. Ja ģimenē ēd visu kas pagadās un kolēģei tieši tā bija, ja nav nobaudīta īsta maize, pareizas šprortes vai labs kūpinājums, tad kā lai zin, kas ir kas. Cilvēks jau ļoti ātri saprot, kas ir labs un garšīgs, bet pārtikas industrija dara visu, lai to slēptu. Skaidrs, ka no rimčika plēvē iesaiņotā ''digitālā'' žāvējuma daudz lielāka peļņa, kā no dabīga aukstā žāvējuma. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts e = d Oktobris 15, 2016 Populārs ieraksts Share Oktobris 15, 2016 Ēd ko gribi, pēc 8 stundām tās tāpat kļūst par sūdu. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Oktobris 15, 2016 Share Oktobris 15, 2016 Dzīvo kā gribi, tāpat kaut kad nomirsi. Un? Jēga no tādiem tekstiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aigars Oktobris 15, 2016 Share Oktobris 15, 2016 Veikalos gaļas izstrādājumus nepērku, tikai svaigu gaļu. Dažreiz ir gadījies, ka cūkgaļai ir kuiļa piegarša. Kādreiz lasīju, ka humānu apsvērumu dēļ nedrīkst sivēnus kastrēt, tāpēc lieto ķīmiju, lai nomāktu kuiļiem dzimumhormonus. Cilvēkiem tas it kā nav kaitīgi. To varēja izdomāt tikai tie, kas neēd cūkgaļu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts Aigars Oktobris 15, 2016 Populārs ieraksts Share Oktobris 15, 2016 (labots) Es vēl atceros laikus, kad sālīšana un kūpināšana bija praktiski vienīgais pieejamais gaļas saglabāšanas veids, ja neskaita sautētos konservus stikla burkās. Tā bija daudzus gadu tūkstošus. Domāju, ka esam ģenētiski tam pielāgojusies, ko nevar teikt par mūsdienu ķīmiju. Tam vēl vajag vairākus gadu tūkstošus un dabisko atlasi. Atceros no bērnības, ka visu gadu pieliekamajā karājās žāvēta gaļa un desas. Labots Oktobris 15, 2016 - Aigars 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubb Oktobris 15, 2016 Share Oktobris 15, 2016 (labots) Šprotes, jūs domājat šprotes eļļā? No tām man vislabāk garšo Rīgas zelts stikla burciņā... ir pamēģinātas arī citas. Bija vienas, neatceros kādas, tādā metāla konservu bundžā bet vāks ir no plastmasas, forši attaisāms... pagaršoju... tik pretīgu garšu NEKAD nebiju jutis! Termiņš nebija beidzies, bet bija kaut kāda pretīga piegarša. Par gaļinām runājot. Kādu gadu atpakaļ sāku palikt par regulāru klientu vienā Ventspils piparbodītē, tāds mazs veikaliņš, kurā tirgojās viena ZS ar savu gaļu, desām etc. Pirku tur gan kupātus, gan sardeles, gan kūpināto gaļu savu virtuves izvirtību realizēšanai. Līdz vienu dien nopirku doktora desu, šie teica, ka baigi garšīgā. Kad ņēmu šo ārā no iepakojuma man jau šī likās aizdomīgi gluma. Uzgriezu uz maizīti, apēdu... kātad, saindējos ar pārtiku. Pārdevuši vecu. Kopš tā laika šajā bodē vairs neiepērkos un labāk paņemu kādā lielveikalā desu, nekā mazā bodītē, kurā centīsies realizēt visu... Labots Oktobris 15, 2016 - rubb Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@R$$ Oktobris 15, 2016 Share Oktobris 15, 2016 Atceros vienreiz R....ī daudzus gadus paņēmu malto gaļu ... Garšoja viņa pēc gumijas. Kopš tā laika lielveikalos gaļu nepērku. Desas jau neēdu arī vairākus gadus... Ja gribās iekosties riktīgā draņķī, tad iegriežos Hesī ... reizi mēnesī - divos. Un miers mājā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspars12 Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 Kā solījos autoram, tad piefiksēju savas iecienītās gaļiņas tirgus dāmas kontaktus. - http://www.baldone.lv/lv/turisms/ko_piedzivot_baldone_/radits_baldone/kupinatas_galas_produkti/ Tirdziņš ir katru 4dienu dzirciemā, bet teica, ja grib no pečķas, tad 3dien vakarā var dabūt baldonē, kad beidz kūpināšanu. Varot droši arī zvanīt. Labu apetīti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspars12 Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 Tirgū tā gaļa jau bija auksta Lai autors sazinās ar ražotāju, dodas noskaidrot detaļas un nogaršo. Par to cenu, ko autors piedāvā domāju var visādus variantus sarunāt! Forumā šeit būs tikai plika *iršana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aigars Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 http://www.la.lv/karikaturas/nelegalie-kupinajumi-un-legalas-narkotikas/hidehead/ Kūpināšana ir daļa no mūsu tradīcijām un ēšanas kultūras. Un vienalga ko birokrāti saka - latvieši kūpināja un kūpinās gaļu, zivis, arī sevi nedaudz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tubus Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 (labots) eu tas tak ir prošutto, Vidusjūrā ļoti izplatīta manta, laikam citādi to meriku nebutu atklājuši. Jābrauc uz Horvātiju tur zemnieki tādu tirgo Pršut, prosciutto, laikam vispopulārakais itālijā Parmas prosciutto cena no 20-40 Eu un uz augšu Horvatijas maximā nesagrieztu nocenoto vareja pa ~80 kunam nopirkt Labots Oktobris 20, 2016 - Tubus Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 (labots) Ir jau arī citām tautām senas kūpināšanas tradīcijas. Tik kaut kādi [cenzēts] par tām sākuši ņerkstēt - http://www.fuzzytravel.com/bornplaydie/pictures/china/6455-smoked-dog.html Labots Oktobris 20, 2016 - e = d Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 Tieši tā, gan mājlops, gan suns ir dzīva radība! Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 Nākamais solis - cilvēkus nevis ar ragutiņām uz mežu, bet ar ragutiņām uz kūpinātavu. Kremēšana, tā teikt, plus palicējiem uz kārā zoba lai tiek. Var pat apvienot ar bēru mielastu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 Ja nemaldos, tad Cloud Atlas jau bija kaut kas līdzīgs parādīts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 vecu gaļu, arī suņus, tak neviens nekūpina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tubus Oktobris 20, 2016 Share Oktobris 20, 2016 kanibālisms en masse nav labs, var dabūt kadu transmisīvo slimību https://en.wikipedia.org/wiki/Kuru_(disease) Link to comment Share on other sites More sharing options...
senleja Oktobris 20, 2016 Author Share Oktobris 20, 2016 Tā īsumā. Paņevežas tirgū provei paņēmu no trim pārdevējiem pa pāris kilogramiem. Diviem tīri laba gaļa. Vienam nu nezinu,pie šņabja garāžā saiet varbūt.. Cenas arī kam kvalitāte garša,gaļas struktūra laba,cena 8-10 eiro. Tam trešajam šķiet bija 6 eiro kg. Nu vispār jau cena arī visu izsaka protams. Bet visi itkā mājražotāji lielāki vai mazāki un protams tikai no savām audzētām cūkām kūpinot. Starp citu desas gan viņiem garšīgas gan auksti,gan karsti kūpinātas. Aukstos kūpinājumus taisot vidēji pāris mēnešos vienu reizi. Kaspar paldies par kontaktiem . Ja gadīsies būt tajā pusē noteikti iegriezīšos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usins Oktobris 21, 2016 Share Oktobris 21, 2016 (labots) LABOTS! kopš 20. oktora 2016. ņemu atpakaļ savus labos vārdus par "Vārpas N" žāvēto vistu. Tāda bija iepriekš: cenuklubs.lv tas kurš Rēzeknes ielā, Dārzciemā, pretim kasē ir izlejamā alus un blakus (kāda sakritība) žāvējumu tirgotava. Tur pa laikam ņemu vistu, no citām vistām atšķiras ar marinējumu, un kautkādu pildījumu, ka apakša / iekša kur citām ir kautkādi smirdīgi tauki šeit tāda forša (ķiplokaina?) mērcīte, gaļai laba garša, un āda ir garšīga, viegli sakožama, vairums citu ražotāju produktiem āda nepārkožama/nesakošļājama - neēdama. Pēdējā pieredze: āda kā gumija, nepārkožama zem ādas tauki ar nepatīkumu smaržu ķiploku? mērcītes pildījuma iekšā nav, apakšpuse iekšpuse vienkārši staipīgas plēves ar taukiem un nepievilcīgu masu. Kādu gadrīz pusi izsviedu ārā, atlikušo tagad sabērtu ar pipariem ar "Mežu" (paldies "Labietim") (Brengulis arī vairs nav dzerams) skaloju lejā, jo skops. Labots Oktobris 21, 2016 - rodrigez Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Oktobris 21, 2016 Share Oktobris 21, 2016 (labots) Ja tā ir maza saimniecība (piedod, bet nepētīšu), tad ej pasaki savu sāpi. Tie nevar atļauties tādas izdarības - katrs pastāvīgais klients ir svarīgs. Principā to pašu var un arī vajag darīt arī, ja liela saimniecība. Normāli būtu, ja saimnieks ik pa laikam pārdevējiem apjautātos, kāpēc pieprasījums krītas (tirgo mēslu, tāpēc arī krītas). Labots Oktobris 21, 2016 - itanium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usins Oktobris 21, 2016 Share Oktobris 21, 2016 Apmaksātais pamatkapitāls - 71140.00 EUR Nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā? Gads 2014 (tūkst. EUR) 2015 (tūkst. EUR) Kopējie maksājumi valsts kopbudžetā 106.31 189.91 Iedzīvotāju ienākuma nodoklis 17.31 19.14 Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas 46.28 44.89 Man ir divējāda attieksme pret šo faktu. No vietas puses slikti, ka produkts vairs nav ēdams, pārdevējs mani labi zināja, komunicēja vienmēr normāli, brīnos kādēļ nebrīdināja. iespējams tādēļ centās man pārdot lielāko gabalu, jo saprata, kas šī ir pēdējā reizē No otras puses, prieks, ka šie produkti mani vairs nekārdina - mazliet veselība pietaupīsies. Nezinu, kāda viņiem atgriezeniskā saite, speciāli tagad neskriešu, garāmejot gan jāapvaicājās kā tad tā. Jo šī nav veca vista. Ir tieši apstrādes process mainīts, jo smaržīgais pildījums nevarēja pazust, un āda pārvērsties gumiju arī ne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Oktobris 22, 2016 Share Oktobris 22, 2016 Hahaha, beidz būsi dabūjis svaigu, nesaldētu vistu! Zini kuri ir labākie, mīkstākie, sulīgākie cūkas šašliki? Tie, kas bijuši līdzi uz vismaz 2 izbraukuma tirdzniecībām - 2x sasaldēt nākamajai reizei un 2x atlaidināti. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edzhua Oktobris 22, 2016 Share Oktobris 22, 2016 Zini kuri ir labākie, mīkstākie, sulīgākie cūkas šašliki? Tie, kas bijuši līdzi uz vismaz 2 izbraukuma tirdzniecībām - 2x sasaldēt nākamajai reizei un 2x atlaidināti. Skarbi, bet patiesība. Cinevillā kaut kas līdzīgs notika pagājušogad, nezinu par šito... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Oktobris 22, 2016 Share Oktobris 22, 2016 Zini kuri ir labākie, mīkstākie, sulīgākie starp citu, liellopu gaļu nokaujot, izņem iekšas un tad ar visu ādu pakarina aukstumtelpā uz mēnesi (+ 2 grādi), tikai tad tā gaļa ir nogatavināta un cepjot ir mīksta un sulīga Link to comment Share on other sites More sharing options...
alusbundza Oktobris 22, 2016 Share Oktobris 22, 2016 (labots) esmu dzirdējis, ka vācu muižnieki tā esot darījuši , ar to zaķi Labots Oktobris 22, 2016 - alusbundza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!