senleja Ierakstīts Oktobris 14, 2016 Share Ierakstīts Oktobris 14, 2016 (labots) Netipisks topiks protams. Taču realitātē nezinu kur iegādāties aukstos kūpinājumus (Cūkgaļu). Ir protams leišu,poļu varianti pieejami. Tomēr gribētos vietējo,audzēto gatavo produktu. Gaļiņai jabūt plāni sagriežot,samētā mīkstai un bez jebkādām dzīpslām. (kauliem - ribām) Speķa daudzums uz liesumu ne vairāk,kā 10%. Cena varētu būt līdz 17 eiro par kilogramu. Mēnesī interesētu gan tikai 15-20KG. Ja varat padalīties ar kāda zemnieka kontaktiem būtu ļoti pateicīgs. P.S +- par šādu un zemāku cenu var dabūt no leišu zemniekiem,bet kvalitāte ļoti mainīga. Pat dažādiem gaļas gabaliem no viena žāvējuma. (iespējams čakarē prātu nopērkot tirgu kas pagadījās).Tādēļ tāda atšķirība,kaut gan žānēšanas/kūpināšanas tehnoloģija viena. (apsālīta). Labots Oktobris 14, 2016 - senleja Link to comment Share on other sites More sharing options...
senleja Oktobris 14, 2016 Author Share Oktobris 14, 2016 Viss kārtībā,jo ko tādu lielveikalos neatrast. Ir ,ja medī lauku tirdziņus. Taču tas prasa laiku,naudu.. Ceru,ka kāds ar šo nodarbojas patstāvīgi vairāk vai mazāk. P.S. protams ja zs varu ar pvn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronalds Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Esmu žāvējis saviem spēkiem gaļu un teikšu ka tiešām mājas žāvējumam ir viens liels trūkums - katru reizi iznāk citādi, un pat katrs gabals izžāvējas mazliet savādāk! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
senleja Oktobris 14, 2016 Author Share Oktobris 14, 2016 Nu sākumā,jau staigāju centrāltirgu,bet tur šā vai tā no šās produkcijas poļi... Roland,jā es pats esmu kūpinājis un tiešām ir atšķirība pat no vienas cūka puses. Bet ne milzīga. Nu nav tā ka pāris gabali labi(izcili un divi,kā gumija). Ļoti labu saimnieku atradu Kuldīgā un Gulbenē. Taču tas kā lauku tirdziņā,pirms Jāņien ,rudenī nogriež ruksītī sataisa desās,karstā kūpinājumā un nedaudz aukstā. Man diezgan regulāri vajag. Tomēr šķiet ,ka leišiem šis vairāk izplatīts. Bet senie latvieši taču arī aukstos kūpinājumus lietoja... Kaut kā tagad laikam piemirsies. Nav pieprasījuma,hamburgeri un burgeri paņēma savu tiesu. Kā arī veselīgi/kaitīgi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nnoname Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 kaut gan, manupraat, matiisa vai aagjiisja tirguu ceriibas uz vieteejo mantu buus lielaakas) Nop, Āģīša tirgū bēdīgi ar vietējo gaļu - pārsvarā poļu kontrabass, ir tikai pāri ielai jaunajā kultūras templī Ādažu desu darbnīca, bet tur dārgi, kaut labi. Autoram varu ieteikt z/s Kunturi, ir viņiem bode uz Slokas ielas un arī kaut kur otrā krastā, tirgo pašaudzētu cūku, gan jau ko līdzīgu no gribētā arī var atrast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
senleja Oktobris 14, 2016 Author Share Oktobris 14, 2016 (labots) Par Kunturiem pavasarī biju. Viņiem tiešām garšīga gaļiņa un samērā salda cena par kvalitāti. Bet tomēr aukstie kūpinājumi nav ikdienas prece,sarunāt var ,bet tā nav viņu biznesa niša. Intrese pēc uzjautāju facebook iespējams kas tagad mainījies un paplašinās produkcija. Labots Oktobris 14, 2016 - senleja Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubb Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Vot šajā tēmā esmu idiots - auksti kūpināts tak nav tas, ko aplej ar ķīmiju un ir kūpināts? Tas ir kūpināšana reāli notiek ar atdzesētiem dūmiem, gan jau ilgi? Kā atškirt kas kūpināts ar auksto un ar karsto? Ja neskaita cenu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nnoname Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Vot šajā tēmā esmu idiots - auksti kūpināts tak nav tas, ko aplej ar ķīmiju un ir kūpināts? Tas ir "tipa" auksti kūpināts, kādu parasti lielveikalos var nopirkt. Īstam auksti kūpinātam nepieciešamas īpašas kūpinātavas, laiks un skills kā jau Ļizards minēja, tāpēc nav katrā otrajā piparbodītē nopērkams kā jau autors ir nokonstatējis Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Ja brauc cauri Ķegumam iebrauc Rubeņos, labi izstrādājumi, bet dārgi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Rubeņiem nav vietējā gaļa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Audzētāji parasti paši nepārstrādā, līdz ar to tas jēdziens vietēja gaļa ir stipri stiepjams Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubb Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 (labots) DL, nu vot, bet kā atškirt? Ok, saprotu, ja esi pagaršojis abus variantus, tad zini. Bet kā man, kurš gan jau neatšķir, atškirt? Rimčikā var dabūt auksti kūpināto? Labots Oktobris 14, 2016 - rubb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Populārs ieraksts Didzis Oktobris 14, 2016 Populārs ieraksts Share Oktobris 14, 2016 Par cik šad tad arī nokūpinu gaļiņu, tad varu droši teikt, ka laba un garšīga gaļa ir tikai tām cūkām, kurām katru dienu pakasa starp austiņām. Protams , ne jau kasīšanā lieta, bet mājas barojumā. Mājā, pāris cūku, baro ar kartupeļiem, putrām, mājas ēdiena pārpalikumiem un protams pakasa barojot aiz austiņas. Lielfermā simtiem cūku neko nekasa, bet bāž kombikormu un visādus subproduktus, ka tik mazāk dirš un ātrāks pieaugums, tapēc gaļa reti kad patiešām garšīga. Neticu, ka topika autoram izdosies regulāri iegādāties labu un garšīgu kūpinājumu. Ja vēl kūpinātāji būtu, tad gaļas vairs nav. Es piemēram tagad gaidu, kad zināms cilvēks, kautkur pirms Ziemassvētkiem, kaus savas divas cūkas. Tad būs laba gaļa un būs vērts to pašam kūpināt, bet tādu gaļu var dabūt tikai reizi gadā. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubb Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Jā, bet kā lai atšķir... vai tiešām nav pazīmes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nnoname Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 (labots) Lielveikalos nevar nopirkt labu gaļu. Nu varbūt kaut kādos skajos un stokmaņos, bet par tiem nemāku teikt. Audzētāji parasti paši nepārstrādā, līdz ar to tas jēdziens vietēja gaļa ir stipri stiepjams Ir pārstrādātāji, kuri paši audzējuši, bet tad sapratuši ka neatmaksājas, tā ka jā, labi audzēta un taisīta gaļa ir retums un ja ir iespringums uz tādu tad reizēm pat labāk pašam ar taisīšanu nodarboties. Labots Oktobris 14, 2016 - nnoname Link to comment Share on other sites More sharing options...
e = d Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Mājā, pāris cūku, baro ar Āfrikas cūku mēris tuvāko pāris gadu laikā Latvijā likvidēs mājās cūku audzēšanu kā sugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didzis Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 (labots) Nevajag nemaz cūku mēri. Veči izmirst, bet jaunie brauc uz Īriju sēnes lasīt. Laukos paliek lielsaimnieki ar simtiem hektāru zemes un lielfermas, kurās garšīga gaļa nesanāk. Pagaidām jāķer moments, kamēr vēl kās mājā audzē. tad reizēm pat labāk pašam ar taisīšanu nodarboties Vot to es saprast nespēju, kapēc man, pilnīgam amatierim, bez kādas pārstrādes tehnologa izglītības, sanāk nokūpināt gaļu daudz garšīgāk, kā profesionāļiem? Tirgoja savulaik viens vīruks Lielvārdē auksti kūpinātu gaļu. Nu garša fantastiska, bet noķēra viņu, uz tirgus plača, laikam pārtikas veterinārā dienesta ''apzinīga'' darbiniece. Izdrāza večuku uz sumu, kura bija vairāku pensionāra pensiju lielumā. Es vēl ar to stulbo veceni izlamājos(jauna sieviete gan bija) lai liek tak pensionaŗu mierā. Šī man pretī, ka ar tādu gaļu varot noindēties, es šai pretī, ja tāda gaļa būtu kaitīga, tad viņa svecaistēvs būtu jaunībā nomiris un viņas vispār uz pasaules nebūtu. Vārdu sakot, izlamājāmies, bet večuks gan vairs nav manīts. Labots Oktobris 14, 2016 - Didzis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usins Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Man māte no laukiem bija atvedusi mājās audzētu/ žāvētu gabaliņu, un vēlreiz no Tukuma tirgus labāko tur atrodamo. Tas bija kautkas. Pēc tam mēģināju Rimi Valdemārs "Klētī" nopirkt ko līdzīgu vizuāli, bija kautkāds "Lauku rudzupuķe" ražojums, par ~12eur/kg, salidzinoši galīgi neēdams. Arī turpmākie mēģinājumi nevainagojās ar prieku, parasti ēst var, bet smaržas, garšas, un sajūtas ka kūst mutē nav. šaubos vai sky būs kas labāks, jo šķiet, ka labuma pamatā ir "individuāla pieejai katrai cūkai" karsti / auksti žāvētu neatšķiru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
senleja Oktobris 14, 2016 Author Share Oktobris 14, 2016 (labots) karsti / auksti žāvētu neatšķiru. Kā atškirt kas kūpināts ar auksto un ar karsto? Nu ja nebūs noprovēts tā arī neizstāstīt. Bet kopumā varu teikt ,kā pielietojums auksti kūpināta gaļiņa perfekti aizstāj tādas lietas,kā Čipsus,popkormu...(nerunājot par zaceni pie šnabīša). Tas nav produkts ,kā kotletes vai karsti žāvētā gaļa ko no kūpinātavas ko var aprīt 150/250 gramus vai vairāk. Aukstie žāvējumi vairāk pielīdzinās vītinātai gaļai. Tas ir kaut kas līdzīgi ,kā ar vīniem... Bija/ir Akdam un arī vīni. Rimčikā var dabūt auksti kūpināto? Neiespējami. Āfrikas cūku mēris tuvāko pāris gadu laikā Latvijā likvidēs mājās cūku audzēšanu kā sugu. stāsta, ka cūkgaļā (cūkā) mājo tārpi. kā tos nobeidz auksti kūpinot? Bet uz ielas nav bailes iziet? Ja nu ķieģelis nokrīt vai lāsteka... Škiet tikai D.L un Didzis lietas kursā par ko domāju. Nu jā. Tagad saprotu kapēc par auksto kūpinājumu kā tādu produktu tik maz piedāvājums. Jo pāris postos jau divi cilvēki pat nenojauš atšķirību starp karsti un auksti kūpinātu gaļu. ( nav nekādā ziņā apvainojums biedriem) Bet nu tāda realitāte. Tādēl arī nav piedāvājuma,jo ļtas ir ļotti darbietilbīks proces ,nav pieprasījuma + tiešām ,kā jau iepriekš biedrs Didzis teica ,(nekas nebūs ,ja aiz austiņas nepakasīs). Speciāla kūpinātava + 4l īdz 7 dienām atkarīgi no tehnoloģijas. Labots Oktobris 14, 2016 - senleja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Te kaut kur bija basturmas gatavošanas topiks. Tā gan nav cūkgaļa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Grūti nopirkt tiešām labu auksti kūpinātu gaļu. Kādreiz Lēdurgas pusē sievasmātes kaimiņiem bij savas cūkas, tad līdzīgi kā Didzis, gaidīju, kad jamie kaus nost un būs gaļa, jo tur izpildījās pakasīšana aiz ausīm un barotas bij ar putriņām utt. Nu vairs jamajiem nav cūku. Man te kolēģis dzīvoja Bērzkrogā, bij viņam kūpinātava un stāstīja, ka gana komplicēts pasākums uz daudzām stundām. Vienu reizi ar brāli esot kūpinājuši un iemalkojuši, tad aizmiguši un nav pielikuši malku, attiecīgi pasākums izbeidzies un gaļa pagalam, jo ar pārtraukumiem procesu izveikt nevarot. Ne mazākās nojausmas vai tas tā ir, bet nu stāsts bij krāšņs. Par gaļu - man tīri labi patīk ņemt fermas veikalā, kas ir braucot uz Valmieru aiz Raganas ~2 km ceļa kreisajā pusē. Garšīgi kūpinājumi, sardeles un cīsiņi. Cūkas kājas ar ņammīgas ar mīkstu gaļu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspars12 Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Es gaļim ņemu vietējā dzirciema tirdziņā, tur katru 4dienu sabrauc tirgotāji, un ir viena saimniece no Baldones, jau kādus 5 gadus ņemu gaļin, viss ok, nākošajā reizē piefiksēšu kontaktus, varēsi pats uzjautāties. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubb Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Karoče, atškirt karsto no auksto nekā. Ja pērc baisi dārgo gaļu un saka, ka tā aukstā, bet īstenībā karstā, tad atšķirt any way nekā. Tad nu i nafig, ja nevar pateikt kā atškirt, pirkšu parasto rimčikā... un tā tie klienti aiziet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Msnikss Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Gadus 10 jau kauju un dalu paša audzētas cūkas, NEVIENU reizi neesmu redzējis tārpus.. Mēris pagāja garām(tfu-tfu-tfu). Parasti kūpinu nedēļu marinētu speķi, 50-75grādu temperatūrā, 48h,mizots alksnis. Viss aptuveni/uz aci. Nezinu, skaitās aukstā vai karstā kūpināšana? Sanāk arī kā kuru reizi, bet neēdams gan nekad nav sanācis Glabājas lieliski. Gadu vēsā vietā būtu laba, bet vienmēr apēdās daudz ātrāk. Komerciālos nolūkos - nope. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 pirkšu parasto rimčikā... Ja rocība atļauj, labāk jau pērc gaļu, nevis tās izstrādājumus... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubb Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Ok. Kur? Runa par Ventspili. Pārsvarā pērku Ventspils miesnieka veikalā - gan ribiņas, gan malto gaļu un vienkārši gaļu... Ja kas, Ventspilī arī Top veikalos tirgo šā paša kantora gaļu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 braucot uz Valmieru aiz Raganas ~2 km ceļa kreisajā pusē Būs kilometri septiņi, Zs Dimzas - https://goo.gl/maps/nuiuwUEug7P2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 (labots) Būs kilometri septiņi, Zs Dimzas Paldies par korekciju, ir īstais, kilometrāžas novērtējums pievīla - laikam pa ātru braucu. P.S. Vienīgi neparocīgs darba laiks - ja braucu darīšanās uz Valmieru, tad jāpērk jau turpceļā, jo atpakaļ reti kad pirms 5 vakarā tieku. Labots Oktobris 14, 2016 - Racer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usins Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 (labots) LABOTS! kopš 20. oktora 2016. ņemu atpakaļ savus labos vārdus par Vārpas N vistu. Visu kas par rakstīts zemāk, lasīt pretēji. cenuklubs.lv tas kurš Rēzeknes ielā, Dārzciemā, pretim kasē ir izlejamā alus un blakus (kāda sakritība) žāvējumu tirgotava. Tur pa laikam ņemu vistu, no citām vistām atšķiras ar marinējumu, un kautkādu pildījumu, ka apakša / iekša kur citām ir kautkādi smirdīgi tauki šeit tāda forša (ķiplokaina?) mērcīte, gaļai laba garša, un āda ir garšīga, viegli sakožama, vairums citu ražotāju produktiem āda nepārkožama/nesakošļājama - neēdama. atminos, Rimi ņēmu "Rubeņu" vistu, varbūt nebija īstā, bet salīdzinoši nepatika. atradu nosaukums "Vārpas N" laikam z/s, paši neaudzējot, iepērk, kā sapratu ne tikai LV. nezinu kas tur vēl viņiem bija, bet labāku vistu neēdis. Labots Oktobris 21, 2016 - rodrigez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 cenuklubs.lv tas kurš Rēzeknes ielā, Dārzciemā, pretim kasē ir izlejamā alus un blakus (kāda sakritība) žāvējumu tirgotava. Man, savukārt nepatīk tur pieejamie žāvējumi. Neesmu visus tirgotājus iztestējis, bet tās dažas reizes, kad paņēmu - iegrābos, Par vistām - nekas labāks kā Saulkrastu kūpinātā vista jau gadus 10 nav ēsts. Esam salīdzinājuši ar draugiem, no Rubeņiem u.c. ņemtām, bet tas ir nesalīdzināmi. Kādreiza tirgoja centra veikaliņā un ar tik uz pasūtījumu, tagad pie Elvi veikaliņā. Tur kaut kāda marināde īpaša un vēl esot tā, ka kūpinātājs noķer brīdi, kad gaļa vēl nav aizgājusi postā, bet ir bik pastāvējusi, lai iegūstu atbilstošo konsistenci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usins Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Es pareizi sapratu, jābrauc uz Saulkrastiem veikalu "Elvi" un jāmeklē pašā "Elvi" vai atsevišķa tirgotava? tādu marku "Saulkrastu kūpinātā" google īsti neatpazīst? iedos man Elvi "parasto kūpināto" ko tad? Lūdzu precizēt, brīvdienas gadās pavadīt tajā pusē, labprāt iekļaušu maršrutā. ā vēl Preiļos, lielveikalā "Oga" bija nopietna vietējās gaļas izvēle, tieši ieteica man vietējais zemnieks, žāvētas vistas kājas katkādā īpašajā marinādē bija ĻOTI labas, pārējais likās ok, ko tur paņēma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lapais Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 reizēm iebraucu Ķeguma "Rubeņos" un nopērku kādu kūpinājumu. Mmmmm ņammma.... un kādreiz gadās ka neapēdas, aizmirstās un nostāv ledusskapī pāris nedēļas. Tad nu garša tam tad ir tāda paša kā Rimčika Rubeņu gaļai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zulus Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Sievastēvs kūpna gaļu... parasti gan taisam karsto (+-) - vista uz 3h 60-70, cūka 4h tādā pašā... starpība starp veikalā pirkto - stāv 10x ilgāk lietojama:) Bet nu jā... Dabūt labu vietējo gaļū - tikai sameklējot vietējo zemnieku - pārējais viss, ko stāsta tirgū utt. ir huiņa... dirš kā zariņa govis:) P.S. Vecmilgrāvja tirgū pērku liellopu steiku pa 15/EUR KG, nekad nav bijis iestāvējies, jo vakarā ieej, pasūti cik vajag - norīta čalis jau visu sapakojis Link to comment Share on other sites More sharing options...
maize Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 (labots) Es pareizi sapratu, jābrauc uz Saulkrastiem veikalu "Elvi" un jāmeklē pašā "Elvi" vai atsevišķa tirgotava? Elvi ēkā, blakus rotaļļietu veikalam kūpinājumi un izlejmais alus https://goo.gl/maps/2tpBTxUCGc62 tur kur šajā bildē "Balva" apdrošināšana. Labots Oktobris 14, 2016 - maize 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubb Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Secinājums. Pērkot ne no privātā būs draza. Tēmu varam slēgt - īstu mantu nevar nopirkt... Link to comment Share on other sites More sharing options...
senleja Oktobris 14, 2016 Author Share Oktobris 14, 2016 (labots) Tēmu varam slēgt - īstu mantu nevar nopirkt... Gandrīz var piekrist. Jo mazs pieprasījums. Daudzi nezina kas tas vispār ir. Iespējams iegādāties no leišiem,poļiem caur paziņām. (Tiešām ar mīlestību audzētu un gatavotu produkciju).Tomēr gribētos ticēt,ka mēs latvieši nēesam aizmirsuši šo pārtikas veidu. Kā šprotes ,kas jau 80% no ražotājiem Nav malku redzējuša ar dūmu garšu kādi tur E nezinu (ķīmiju) ,bet galvenais bez malkas kūpinātas.(toties bez kalcorogēna ,mīkstas un blāvas). Praktiski nevienam neinteresējošas vairāk eksportam. Iespējams maldos,bet tāds personiskais viedoklis. Tomēr tēmu neslēgšu ,jo gana daudz biedriem interesanta. Labots Oktobris 14, 2016 - senleja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Usins Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 katrs "zin cilvēku, kurš zin cilvēku kurš pērk to pareizo gaļu", ilgstoši nelietojot var pazaudēt garšu un smaržu un pat parastā rimi (ne Klēts) nopirkta var sķist ēdama, tas nesen ēstais (mātes no laukiem vestais) gabaliņš kā acis pavēra, kopš tā laika tā īsti nav garšojis nekas no žāvētiem gaļas izstrādājumiem (izņemot vistu no t/c "Oga") mani laikam sajūsmina ar karsti žāvēta ja labi smaržo un kūst mutē paldies senleja, šis topiks iedvesmoja noskaidrot tirgus dienu Tukuma pusē un mēģināt iekļaut darbu grafikā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 pūku priedītes ir Vīlandes ielā - var apvaicāties par specifiku. desas ļoti garšīgas taisa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Racer Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Elvi ēkā, blakus rotaļļietu veikalam Yapp, tas ko biju domājis. Kā šprotes ,kas jau 80% no ražotājiem Nav malku redzējuša Šprotes vairs nav ēdamas - kaut kā jocīgi smird un nav smeķa, Laikam dēļ tā benzopirēna normām, bet pat dārgā gala (tās, kas stikla burciņā) ir nekādas. Esmu vīlies. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jema Oktobris 14, 2016 Share Oktobris 14, 2016 Šprotes mums krievi sapisa ar savām normām, kas ir 10x zemākās kā EU. Palasāt ko paši krievi tagad raksta par mūsu šprotēm, viņiem tas nacionālais Jaungada ēdiens! LV gada laikā apēd RU dienas normu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!