Jump to content

Filozofēšana par apgreidošanu mūsdienās


J.Reinis
 Share

Recommended Posts

Sveiciens kolēģiem!

 

Īss ievads, lai saprotams, par ko te muldu - pašreizējo dzelzi ar

  • Intel i7 4770K uz Asrock Z87 Pro3,
  • 16GB Kingston HyperX RAM
  • GTX 960

es iepirku tālajā 2013.gada augustā. Tajā laikā 4770K bija starp pasaules top 10 ātrākajiem desktop pročiem, un viens pats sastādīja ~370Ls no datora cenas. Tas tika iegādāts ar skatu nākotnē - lai tiešām vēl kādam laikam pietiek. Te jāmin, ka līdz šim vienmēr es savu sistēmu esmu turējis up-to-date veicot nelielo apgreidu reizi gadā, un pilnīgi nomainot sistēmu pret jaunu reizi trijos - tādējādi visnotaļ ērti varēja sekot trendiem, turēties top performance segmentā, un katrs lielais apgreids reizi trijos gados deva nopietnu un jūtamu performances boostu ikdienas lietošanā.

 

Tagad tūlīt būs apritējuši kārtējie trīs gadi (kā tas laiks skrien, dies' pasarg), un jau pēdējās nedēļas es klusām studēju boot'a komplektāciju topikus, lasu ārzemju forumus, un salīdzinu dažādu proču benchmarkus un datasheetus, mātesplašu apskatus un videkaršu testus, lai saliktu sev nākamo darba zirgu, kas man atkal uzticami kalpotu nākamos trīs gadus. Budžets, kā parasti, šim pasākumam ir uz 800-1000Eur par kārbu bez keisa, barokļa un diskiem.

 

Bet kas interesants izpeldēja salīdzinot kandidātus un lasot kopā potenciālo komplektāciju, un kādēļ vispār uzcepu šo topiku - izskatās, ka dēļ bēdīgi slavenā Moore's law nepiepildīšanās, datoru performances lēcieni pēdējos gados tiešām ir kļuvuši, maigi sakot, ne īpaši iespaidīgi. Ņemsim par piemēru CPU, kas ir primārais atribūts manā ikdienas datora izmantošanā. Zemāk redzama tabula, ko saķimerēju kopā no PassMark testiem. Tajā, rindas kārtībā, ir uzskaitīti ātrākie desktop un server procesori dotajā brīdī (redzami ir tikai top 100 ātrākaie, pilnā tabula vēl turpinās divdesmit ekrānus uz leju, un es apgriezu to uzreiz pēc sava pašreizējā proča rindiņas, lai aiztaupītu scrollēšanu).

 

Tabulā atzīmēju aktuālos momentus - savu pašreizējo proci, noskatīto apgreida proci, un divus cenas sliekšņus - 600+ un 1000+ Eur tikai par procesoru.

 

post-98258-0-86423800-1466853930.png

 

Tātad mēs redzam, ka mans līdzšinējais procis ne vien nav izkritis no TOP 100 ātrākajiem pasaulē (kura absolūti lielāko daļu turklāt sastāda servera procesori), bet piedevām tam pat īsti nav neviens kārtīgi cienīgs replacement parādījies. Ja, piemēram, video karšu segmentā jaunais GTX 1080 ir uz pusi jaudīgāks par līdzšinējo ātrāko karti, tad tabulā redzams, ka vairums mūsdienu hi-end desktopa procesoru cenā līdz 1000Eur nav pat uz trešdaļu ātrāki par pašreizējo 4770k, kas nebija ātrākais pat brīdī, kad to pirku - un tas ir ņemot vērā, ka pagājuši trīs gadi. :(

 

 

Šo te visu savelkot kopā man ir sekojoši secinājumi par procesora un plates izvēli -

  • Dotajā brīdī mainīt 4770K uz kādu no adekvātās cenās esošajām alternatīvām (6800K par 409Eur vai 6850K par 590Eur) ir finansiāli neizdevīgi, jo tie dod attiecīgi tikai 25 un 30% jaudas pieaugumu, bet maksā attiecīgi divas vai trīs reizes vairāk par lietota 4770K tālākpārdošanas cenu.
  • Neviens procesors zem 500+ Eur uz doto brīdi nepiedāvā pietiekamu jaudas pieaugumu (vismaz trešdaļu ātrāks kā esošais), lai būtu jēga apsvērt apgreida price/performance aspektu
  • Ja vien nav akūta nepieciešamība mainīt platformu, lai tiktu pie kādas no jaunajām čipseta fīčām, kā native USB 3.1 kontrolieris, vai, manā gadījumā, M.2 diska pieslēgvieta, tad mainīt esošo mātsplati ar Z87 vai Z97 pret Z170 vai Q170 ir bezjēdzīgi. Un vispār - ir jāgaida Union Point gada beigās.
  • Izskatās, ka taisnība tiem, kas saka, ka nevajag pirkt pašu ātrāko iznākušo dzelzi, bet kādu no TOP gala gan - kā redzams, trīs gadus vecs hi-end procis lieliski turās pret konkurenci vēl joprojām, un izskatās, ka tā arī paliks vismaz līdz Cannonlake 10nm proču iznākšanai 2017-tā gada beigās, kas, iespējams, dos beidzot vēlamo performances lecienu un cenu kritumu.

 

Ir kādam komentāri, replikas, savi secinājumi ar kuriem varētu padalīties?

post-98258-0-86423800-1466853930_thumb.png

Labots - J.Reinis
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Vienā no saviem kantoriem arī nesen gāju cauri šai lietai - ~trīs gadus atpakaļ iepirkām topa i7. Bija doma kompjus mainīt, tomēr izpētot situāciju secināju, ka nav vērts. Tā vietā (iekļaujoties atvēlētajā budžetā) vienkārši ieliku SSD priekš OS, palielināju RAM 32 GB un pielikām Titan X videnes pašreizējo GTX 660 vietā, ātrdarbības uzlabojumi darbojoties ar 3D skanera mākoņiem, blenderi utt vektora un tekstūru GPU lietām ir jūtami... Pēc laika, iespējams, atkal mainīsim videnes uz top gala pēdējām. Par proci - pagaidām neziskatās, ka būtu vērts. 

Labots - rubb
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Jā, pilnībā saprotu - es arī skatos, ka laikam vienkārši pastiepšu par vienu gadu savu sīko apgreidu politiku, un piepirkšu kādu GTX1070 un ielikšu PCIe SSD līdzšinējo SATA3 vietā.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Passmark ir diezgan sūdīgs benčmārks, bet principā piekrītu. Situācija jau ir šāda kopš Smilšu Tilta un i7-2700k/i5-2500k laikiem.

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

 

 

Passmark ir diezgan sūdīgs benčmārks
Nu es skatījos gan PassMark gan Geekbench, un rezultāti tiem sintētiskajiem testiem ir visnotaļ līdzīgi. 
Link to comment
Share on other sites

 

 

Dotajā brīdī mainīt 4770K uz kādu no adekvātās cenās esošajām alternatīvām (6800K par 409Eur vai 6850K par 590Eur) ir finansiāli neizdevīgi, jo tie dod attiecīgi tikai 25 un 30% jaudas pieaugumu, bet maksā attiecīgi divas vai trīs reizes vairāk par lietota 4770K tālākpārdošanas cenu.

 

Loģisks secinājums: ja veikalā nav nekā stipri labāka, tad uz veikalu iet nevajag.

Ja Tavs ceļš ietu pa vidusmēra (i5) sēriju, tad būtu varianti.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja iepriekš vajadzēja apgreids tiešām katru trešo gadu, tad es dzīvoju ar Intel i7 860 (izlaists 2009.g.) jau n-to gadu. Kaut kad taisījos apgreidu taisīt, bet pasākumu atliku, jo pēdējā laikā kompis izmantojas tikai netam, HD filmām, ko pavelk bez jebkādām problēmām.  C2D un Pentium laikmetā jau sen dators būtu miskaste. 

Link to comment
Share on other sites

optimuss

 

 

Intel i7 4770K uz Asrock Z87 Pro3, 16GB Kingston HyperX RAM GTX 960
 

Jautājums, kam to kasti izmanto?
Ja geimingam, tad gpu nomaiņa būtu pirmais šajā komplektā. Ja arī to dara pa retam, tad vispār nav jēgas. Ar šādu kasti pietiek atliektiem galiem.

 

4770K mīnuss, ka OC rezultāti varētu būt labāki (salīdzinot piem. ar nedaudz uzlaboto 4790k).

Ir aplikācijas (ok, spēles :D), kam galvenais ir single core performance. Dēļ šī iemesla arī skatos, uz ko varētu apgreidoties, bet pagaidām izskatās, ka jāgaida kas labāks 2017.

Link to comment
Share on other sites

nu nezinu tolks upgreidu taisit delj tiem daziem procentiem? tas pasreizejais procesors ir vienkārši super labs vel tagad un domaju ari bus super labs nakamos 2-3gadus ...

Domaju tu lielaku atrumu iegusi/ ja vienkārši parinstalesi veco pc uz jaunu win instalaciju..

 

totali apstajusies izaugsme ir pedejos gadus,lidz nebus pieejams kkas drastiski labaks neredzu jegu ''upgreidam''

vispar esmu tagad nahrenizejis lielo pc un vecos c2d laptopus un pargajis uz vienu mazu x230 kursh pavelk gan 2us monitorus gan ari visu ko vajag darbam. speles isti nespeleju taka isti nepardzivoju,kkadas tapat pavelk uz mazaku izskirtspeju.

Labots - wau
Link to comment
Share on other sites

shadow118

Tam i7-6800K vēl pierēķini mātenes cenu, jo tas ir uz LGA2011-3 un mātenes uz to socket sākas no bik virs 200€

Link to comment
Share on other sites

Nja, pēdējo apgreidu veicu no c2d 8500 uz I5 3470. Jā, tā bija atšķirība, ielādes laiki u.t.t. Tagad darbā iesvēra kastes ar I7 6700K. Jā, Autocadam 2D ir svarīgi lai 1 core strādātu maksimāli ātri. Bet tā, nesaskatu vajadzību pēc tāda agregāta mājas vajadzībām... Varbūt, ja kādreiz iznāks I9 :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Paldies par šo info! Man ir līdzīgs setaps un dilemma ar aš seno 2600k (nevar saredzēt, kur tas ietilpst Jāņa tabulā). Ievērojamākie apgreidi pēdējo piecu gadu laikā bija ssd ielikšana un arīdzan GTX 960. Pēdējo gadu dīda doma par proci, bet pilnīgi piekrītu autoram, grūti atrast racionāli pamatotu motivāciju. Labāka energoefektivitāte - ok. Bet veiktspējas pieaugums uz tipisku interfeisu lietošanu jau nebūs pamanāms. Savā gadījumā nesen tikai pievērsos OC, kas uz ASUS plates muļķu drošā interfeisā notiek ar vienas pogas nospiešanu. Pie slodzes (renderēšana) procis aiziet līdz 4.5 GHz, nodara savu darbiņu un norimst. Man uz aci likās, ka pieaugums veiktspējā ir pat kādi 20-30%. Ja man būtu pieejami papildus līdzekļi ieliktu pēc iespējas labāku video un ātru ssd aktuālā projekta darba materiāla turēšanai.

Labots - kurtka
Link to comment
Share on other sites

J.Reini manā skatījumā labākais ko tu vari izdarīt ir virs taktēt savu i7-4770k procesoru (kam šis arī ir domāts) līdz kādiem ~ 4.4Ghz, un atmest ar roku proča apgreidam vel uz kādiem diviem gadiem, jo procesori attīstās ļoti lēni salīdzinājumā ar videokartēm kur jau ir kāda jēga no apgreida. Pašlaik vislielākais apgreids tavā sistemā ir videokartes nomaiņa.

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

 

 

J.Reini manā skatījumā labākais ko tu vari izdarīt ir virs taktēt savu i7-4770k procesoru (kam šis arī ir domāts) līdz kādiem ~ 4.4Ghz,
Un kāda locekļa dēļ? Divus papagaiļus noķert un forumā izlikt, nav tas cilvēks!  :)
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un kāda locekļa dēļ?
Un kāda locekļa dēļ tika ņemts K sērijas procesors, un Z87 mātesplate tikai lai būtu?
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

taapeec, ka uz to briidi taa bija labaakaa komplektaacija, bet tev, sjauraa piere, to nesaprast... 

Jā es tiešām nesaprotu dažu cilvēku loģiku. :mrgreen:  

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Arī to esmu novērojis, ka kopš ~2011 gada, kad iznāca Intel 2000 sērijas CPU, jauda pietiek un jaunākajiem CPU, lai gan tā ir vairāk, neredzu kur to ikdienā lietot.

 

Kopš P4 laikiem visu laiku CPU jauda bija reāli nepietiekama Spēlēs/CAD/Videomontāžā un tā arī CPU mainījās vispirms audzēja GHZ (jo patērētājam likās jo vairāk GHz jo labāk tāpēc arī bija brīnumi kā P4@4GHz).

 

Vēlāk CPU tika audzēta arhitektūras efektivitāte (instructions per cycle AthlonXP 1700+ ) kur reāli ar zem 2GHz, jaudas bija vairāk kā P4 ar 4GHz.

 

Pēc tam sāka ākstīties ar HT(Hyper Threading) CPU ir dažādi aritmētiski moduļi, dažas aplikācijas izmanto visus moduļus dažas tikai noteikta tipa. HT bija domāts, lai OS varētu izmantot CPU nenoslogotos moduļus izveidojot papildus Threadu.

 

Pēc tam sāka parādīties reāli 2 core CPU, PentiumD, bet šie CPU bija tikai pirmie dīgļi ceļā uz vairāku core CPU, jo Pentium D effektīgi bija divi P4 procesori zem viena apvalka.

 

Tad nāca jau nopietnāki CPU risinājumi C2D, kad Intel beidzot nometa stulbības ar GHz un sāka pievērsties effektivitātei kā to jau labu laiku darīja AMD ar Athlon sērijas CPU. Ja kāds vēl atceras tad pirmie C2D CPU bija 1.6Ghz -2.2Ghz.

 

Tad sāka audzēt GHz ar C2D 6000 sēriju, tad cores ar Q sēriju. 

 

Reāli pie C2D 8000 sērijas CPU jau reāli bija sasnieguši mūsdienu CPU laikmetu, kad CPU jauda jau bija uz robežas "pietiekama, bet ja būtu biški vairāk neatteiktos".

 

Pirmie i sērijas CPU uzrādija labāku arhitektūras effektivitāti i7-920 vēl tagad ir lietojams.

 

Es personīgi pārlecu no C2D E8300->2500K->2600K ko vēl lietoju tagad un neredzu iemeslu kaut ko mainīt, ja nu vienīgi, lai samazinātu energozaudējumus un siltumu ko CPU izdala.  

 

Reāli tagad pietiek vidējam lietotājam ar jebkuru reālu 4 core CPU = i5 @ 3GHz vairāk nav nozīmes. i5 sapirku arī offisa kastēm, jo visas jaunās aplikācijas un arī OS jau tiek standartā optimizēts uz 4 threadiem.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

 

 

Un kāda locekļa dēļ tika ņemts K sērijas procesors, un Z87 mātesplate tikai lai būtu?
Vispār, kā lizards pareizi teica - jā, lai būtu, jo uz to brīdi tā bija solīdākā pieejamā komplektācija ar skatu nākotnē. Kā redzams manā parakstā, es arī CPU turu uz stock frekvenci, un K versija tika ņemta tikai tādēļ, lai būtu zapaska, un nebūtu jāspiež visa sula ārā vai jādownclocko parastais 4770.

 

Kazarma labi uzrakstījis īso konspektu mūsdienu CPU izaugsmes trendiem pēdējo gadu laikā.

 

Es, savukārt, piemetīšu vēl vienu sevi interesējošu jautājumu kopējā katlā, jo labprāt gribu uzklausīt pieredzējušāku dzelžu veču viedokļus. Es nākamo kārbu gribētu salasīt fanless, vai vismaz watercooled ar lielākajiem un lēnākajiem iespējamajiem propelleriem. Vai ir praktiski iespējams nodzesēt jaunos i7 (TDP līdz 85W) pilnigi pasīvi, ja paredzētas vismaz pusstundu līdz stundu ilgas sesijas ar 100% noslodzi uz visām corēm? Ko darīt ar videokarti? Likt kaut kadu jaudīgāku un stipri nodzīt uz leju, lai uzliekot lielu redeli šī spētu pasīvi strādāt? Vai tomēr vienīgais praktiskais risinājums tiešām ir lielākais pieejamais watercooler bloks ar kaut kādu 200mm ventilatoru?

Link to comment
Share on other sites

Ūdensdzese ir superīga, ja vajag tikt galā ar lielām temperatūrām. Pats tādu tagad lietoju, jo tagad sēžot telpās, kur gaisa temp ~35 grādi uz ūdens dzesi īpašu iespaidu tas neatstāj. Kā ir CPU 80c pie konstantiem CPU 100% tā ir, vienalga vai telpā 20 vai 35 grādi. Vienīgais, ar ko jārēķinās ir, ka tā pat dzirdēsi ūdens sūkni darbojamies. Salīdzinot ar silent gaisu vai standarta ūdens dzesi skaļums, ja pērk pa to pašu naudu gaisa/ūdens dzesi, starpības nebūs. Es pat teiktu, ka gaisa dzese ir drošāka, jo mazāk potenciālo risku.

 

Gaisa dzesēm ir milzīgi radiatori, ja propellers nobeidzas, tad max term. limitu CPU pie normālas kastes ventilācijas nesasniegs. Lai gan CPU darbosies uz nevēlamiem 90C +.

 

Turpretīm ūdens dzesei ir tikai galva, kura liekas virs CPU, ja sūknis nomirst CPU izslēgsies, ja kāda blīve sulosies būs problēmas - ūdens kopusā. Tas ir tā pat kā ar jebkuru sistēmu, jo sarežgītāka, jo lielāki riski.

 

Esmu redzējis pilnīgi pasīvas gaming kastes, bet cik esmu novērojis tev ir jāizvēlas temperatūra/klusums. Jo būs klusāka kaste ar liekākiem radiatoriem, jo korpusā būs lielāka temperatūra var pat būt konstanti uz robežas ar neieteicamu ražotāja norādītu temperatūtu. Jo vairāk ventilatoru, jo skaļāka kaste bet siltums korpusā attiecīgi mazāks.

 

Es parasti izvēlos starp abiem pa vidu. Kopusam kādi 3x silent ventilatori, kas kustina gaisu korpusā (priekša, aizmugurē, korpusa augšējā vākā, kas sūc silto gaisu laukā (īstus silent tiešām nevar dzirdēt dūc, bet leduskapis no pirmā stāva strādā skaļāk).

 

GPU lietoju MAX klases ko tajā mirklī var nopirkt 780Ti->980Ti->gaidu 1080Ti, ar ventilatoriem un spēlēju uz @60 FPS uz 1080. Tas nozīmē, ka iegūstu max grafiku, bet GPU nav noslogots uz 100% attiecīgi strādā ļoti klusi.

 

CPU lietoju eksperimenta kārtībā ūdens dzesi, lai saprastu + -. Nākošajam CPU noteikti ņemšu kaut kādu gaisa dzesi apnicis uztraukties kad katru reizi dzirdi kā ūdens sūknis sūc gaisu un taisi korpusu vaļā, lai pāriecinātos, kas viss ir ok.

Labots - kazarma
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis
(labots)

Skaidrs, liels paldies par viedokli.

 

Arī no šodien citviet lasītā par ūdensdzesi, izskatās, ka Tev pilnīga taisnība - tā tomēr nebūs labs variants priekš klusas kārbas, jo tā tik tiešām ir orientēta uz temperatūru, ne uz klusumu, kā varētu šķist. Lai gan uz ārējā radiatora var tiešām uzlikt pat monstra 300mm ventilatoru, un turēt to uz <500rpm, bet atbilstoši manām prasībām klusie membrānas sūkņi maksā kosmosu, turklāt tie nobirst nepatīkami bieži, un apkalpošana tiem ir draņķīga. Ar gaisa dzesi ir daaaudz mazāk problēmu ilgtermiņā.

 

Ja palieku pie gaisa dzeses, tad jāspiež uz lielāka diametra un pēc iespējas mazak ventilatoriem. Es laikam iepriekš nepateicu skaidri, ka spēles nespēlēju vispār - videokarte tiek izmantota tikai lai dzītu bildi uz trīs monitoriem, un kā atbalsts tad, kad kaut ko savajagās norenderēt, un 90% laika stāv idle. Doma par kaut ko no augstā gala (1070, piemēram, vai kaut kas no jaunajiem AMD Polaris, kad tie iznāks) bija tādēļ, ka vairums kruto karšu, kamēr blen uz desktopu, vispār izslēdz ventilatorus, kas nozīmē, ka tās teorētiski varētu mēģināt nodzesēt ar pamatīga izmēra CPU redeli, lai tikai knapi iztur tās īsās slodzes pa pusstundai kaut ko renderējot reti pa retam. Un priekš tādiem gadījumiem varu jau arī ielikt keisā pāris no paša kompja vadāmus PWM ventilatorus, ko ieslēgt tad, kad nu galīgi nekā.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Kā reiz pirms ieiešanas boot, pats šodien skatījos, ka situācija nekāda!

 

Vajag MB update, jo tikai 1xSata3, bet internetā uz 1150 nekā nav, prātīgi arī nebūtu pirkt ddr3, ja jau nāk MB ar ddr4, bet atkal CPU nederēs uz jaunās MB, kas ir i5 4370, citu CPU nopirkt būs uuuu un prakstiski tas pats!

 

Bēdīgi, nolēmu gaidīt līdz kaut, kas nobeidzas!

Link to comment
Share on other sites

marrtins

No kurienes kazarmam informācijas par OS optimizēšanu uz 4 corēm? Windows ir kopš seniem laikiem multi-thread kas jau automātiski nozīmē multi-core supportu starp vairākām aplikācijām. Par linux defaultā kernelī jau ir 32 core supports; centos 7, šķiet, bija 64. Jautājums varētu būt par procesu schedulera efektivitāti - ir kāds testējis?

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Iepirku nesen i5 sava vecīša cpu QC3200 vietā ar domu lai pietiktu Doomam jaunajam. Specenē tip minimums i5. Bet kad iznāca demo un palaidu uz vecā CPU. Strādā bez kādām manāmām problēmām. No tā man rodas morāle. Galvenais cik labi optimizēts softs. Un pārāk dzīties pēc papagaiļiem nav jēgas.

Link to comment
Share on other sites

Es joprojām sēžu uz parakstā redzamās komplektācijas c2d e8500. Pagājušā gada veicu gpu un ram upgreidu un pat neprasās pēc jauna datora. Pirkt jaunu tikai pirkšanas pēc neredzu jēgas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Nu man ir ļoti vienkāršs rule of thumb - ja procim ir zem 3k papagaiļiem PassMarkā, tad tas gluži vienkārši ir manuprāt par lēnu priekš komfortablas lietošanas. Ofisa kārba bez jebkādas nopietnas noslodzes (aļa lieli excel worbooki ar filtriem, etc.) var ar 2-2.5k vēl kaut kā izvilkt. Pirkt kompi ar proci zem 2k ir totāli stulbi mūsdienās - uz tiem pat desktop experience ir bremzīga. Savukārt ja esi power useris, un ik pa laikam jāpakurbulē kāds smagāks softs, vai kādu spēli šad tad gribās paspēlēt, tad zem 5-6k papagaiļu nav jēgas izskatīt variantus. 10+ tūkstoši papagaiļu jau ir advancētiem lietotājiem vai geimeriem tikai aktuāli.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Nu par tiem "papagaiļiem" uzmanīgi. Tos papagaiļus tak dod par visām corēm, bet, ja tā viena gāmīte vai softņš, ko paredzēts lietot, izmanto vienu cori? Ir jāizvērtē, ko pārsvarā plānots darbināt un ir vērts arī uzmest aci single-thread performancei: http://cpubenchmark.net/singleThread.html

Link to comment
Share on other sites

rule of thumb - ja procim ir zem 23k papagaiļiem PassMarkā, tad tas gluži vienkārši ir manuprāt par lēnu priekš komfortablas lietošanas.

Es arī pie tāda (līdzīga) turos, bet arī šim rule of thumb ir izņēmumi, piemēram, visi AMD Athlon APU, kuriem ir DRAUSMĪGA single-thread performance.

Labots - itanium
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Es vēljoprojām lietoju c2d E4500, no kaut kāda foruma biedra pirms gadiem 3 nopirku. Arī neredzu jēgu grūst naudu lietā, ko noliekot mājās uz galda jau ir zaudējusi vērtību. Video 2009. gadā pirkta, hdd nomainīts ar pirms 5 gadi, šogad pieliku 1gb ram. Spēles nespēlēju, hd filmas neskatos.

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Veči nevajag krist otrā galējībā - nu man liekas, ka ir vairāk kā saprotams, ka es tomēr kārbu izmantoju kam bišku vairāk par sēdēšanu netā, un lai gan es saprotu, ka daži cilvēki var sēdēt uz pirmās paaudzes C2D un būt apmierināti, tas nav mans gadījums.

 

 

 

Arī neredzu jēgu grūst naudu lietā, ko noliekot mājās uz galda jau ir zaudējusi vērtību.
Nu bet ar tādu loģiku arī auto ir jēga pirkt tikai gadus piecpadsmit vecus, kad cena nokritusies super zema dēļ augstajiem uzturēšanas izdevumiem. Un arī mobilo mainīt tikai tad, kad iepriekšējais izšķīdis pa visām vīlēm un baterija uzpūtusies. Mēs dzīvojam visstraujākajā tehnoloģiju attīstības laikmetā kāds jebkad ir bijis - manuprāt tam jābūt pašsaprotamam, ka mūsdienās viss noveco nenormāli ātri. Bet vajag atrast katram priekš sevis pareizo tempu, kādā tikt līdzi pasaulei.
Link to comment
Share on other sites

Apgreids no i7-4770k sķiet ir diezgan neloģisks vismaz pagaidām, jo nāksies ielikt salīdzinoši daudz naudas pērkot jaunu X99 platformu, un procesoru saņemot relatīvi mazu veiktspējas pieaugumu pret iztērēto naudu kas nav visai izdevīgi. Cita lieta būtu, ja tev teiksim būtu kāds i7-2600k procesors kuru teiksim vel varētu apgreidot uz jaunāko i7-6700k sistēmu, bet tas jau ir cits stāsts. Ja gribi reāli klusu sistēmu tad tev ir jātiek vaļā no skaļajiem 7200rpm cietajiem diskiem kuri reizēm mēdz ļoti pieklājīgi taisīt vibrāciju tā, ka pat uz galda tas ir jūtams. Protams būs jāliek arī kāds lielais klusais Nactua vai Be Quiet! CPU kūleris vēlams ar 140mm ventilatoru ieteiktu nomainīt arī korpusa ventilatorus protams ar noteikumu ja tie ir skaļi. Videokarti ieķersi skatoties pēc testiem, bet parasti visklusākās videokartes ir ar MSI Gaming dzesi šķiet, ka tā būs arī šajā jaunajā paaudzē. Vel ir jāskatās uz barošanas bloku, jo lielākā daļa viņi būs skaļi protams pie slodzes.

Labots - @rmands
Link to comment
Share on other sites

Domugrauds
Un arī mobilo mainīt tikai tad, kad iepriekšējais izšķīdis pa visām vīlēm un baterija uzpūtusies.

Pēdējos 15 gados man ir bijuši 3 telefoni, pirmais bija kaut kāds sīmens a60, nākamais samsung x620, ņēmu, jo redz visi skolā ņēma jaunus telefonus un nokia e52, kas jau sesto gadu sāks iet un neplānoju mainīt. Auto ir savādāk, tu tur maksā i pa komfortu, i pa izskatu/marku + auto tev ļauj ērti, ekonomiski un bla bla bla tikt no A līdz B, a datorkaste ir savādāk, ja vienu tu ar viņu nepelni naudu, tad nav starpība nopirkt i7 vai c2d un jūsmot, kā tev delfus pa 0.3sekundēm ātrāk atver, vai cik smuki izskatās tā HD filma.

Labots - Domugrauds
Link to comment
Share on other sites

 

 

a datorkaste ir savādāk, ja vienu tu ar viņu nepelni naudu, tad nav starpība nopirkt i7 vai c2d un jūsmot, kā tev delfus pa 0.3sekundēm ātrāk atver, vai cik smuki izskatās tā HD filma.

Tik tā nianse, ka topika autors skaidri un gaiši uzrakstīja kam tā kaste domāta - DARBAM  (Darba zirgs)!

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

K versija tika ņemta tikai tādēļ, lai būtu zapaska, un nebūtu jāspiež visa sula ārā vai jādownclocko parastais 4770.
 

K versiju pirki, lai nevarētu neko virtualizēt ? :>
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

Bet vai tāds variants kā pārdot esošās un vietā nopirkt lietotas vēlamās daļas nepastāv? 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Simsons2

Savējo plati/proci kopā ar ramu paņēmu pa ~500e lietotus gadiem atpakaļ. Ņemot vērā ka performancē līdzīgs procis tāpat izmaksātu tikpat/ja nevairāk neredzu jēgu apgreidoties tādēļ piekrītu topika autoram 

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis
(labots)
K versiju pirki, lai nevarētu neko virtualizēt ? :>

Man VT-d absolūti nav akūta nepieciešamība, un ar VT-x iztieku atliektiem galiem, ja pa retam kādu VM vajag pacelt. :>

 

ja vienu tu ar viņu nepelni naudu

Tas ir vienīgais, ko ar to dzelzi daru. Lai gan par citiem casual jūzeriem ir tas pats stāsts - tāpat kā var savu pakaļu no punkta A uz B nogādāt lēnām ļurinot ar golfiņu, tomēr patīkamāk ir braukt ar ātru Mersi, vai ne? Hobiji maksā naudu, un vienreiz pāris gados nopirkt geimerim sev kārbu nav nemaz tik dārgi salīdzinoši ar vairumu aktīvās atpūtas un citu hobiju.

 

Bet vai tāds variants kā pārdot esošās un vietā nopirkt lietotas vēlamās daļas nepastāv?

Vai tad tu neredzēji, ka visu laiku oriģinālajā rakstā salīdzinu dzelžu cenu ar tālākpārdošanas vērtību esošajiem? Savukārt atrast mazlietotu un nedzītu 6800K, kaut vai par 20% lētāk kā bodē - labu veiksmi.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

 

 

Vai tad tu neredzēji, ka visu laiku oriģinālajā rakstā salīdzinu dzelžu cenu ar tālākpārdošanas vērtību esošajiem? Savukārt atrast mazlietotu un nedzītu 6800K, kaut vai par 20% lētāk kā bodē - labu veiksmi.

Nutad vainu jāpaliek gribot vai arī jāatver naudas maks platāk :D

Man ar reizēm uznāk vēlme kautko pirkt tīri pirkšanas pēc, vienkārši gribas kko jaunu, kautvai no ieguvuma/cenas viedokļa būtu muļķīgs pirkums. Ja tā, tad pievienoju vēlamo pirkumu sarakstam. Ja pēc 2 nedēļām vēl doma nav pārgājusi, tad nopērku un miers, nevis moku sevi un stundām kalkulēju ir vai nav izdevīgi :D Jebkurā gadījumā, ja tie 20% jaudas pieaugums palielinās tavu produktivitāti, tad manuprāt tas ir labs pirkums, maz ticams ka to 500EUR dēļ ir vērts tik ļoti uztraukties. Ja produktivitātes pieauguma nav, tad nauda izmesta vējā.

Link to comment
Share on other sites

No kurienes kazarmam informācijas par OS optimizēšanu uz 4 corēm? Windows ir kopš seniem laikiem multi-thread kas jau automātiski nozīmē multi-core supportu starp vairākām aplikācijām. Par linux defaultā kernelī jau ir 32 core supports; centos 7, šķiet, bija 64. Jautājums varētu būt par procesu schedulera efektivitāti - ir kāds testējis?

 

Nevienā mirklī es nerunāju tikai par tīru OS.

 

Tev ir taisnība, ka OS suportē N kores jau labu laiku atpakaļ, BET cik optimāli tās tiks izmantotas nosaka CPU shedulers un aplikācijas, kas uz tā OS griežas.

 

Cik optimāli katra aplikācija izmantos CPU kores ir atkarīgs no katras individuālās aplikācijas programmētāja.

 

Shedulers, kas ir iekš CPU, sadala procesu thredus pa korēm, BET viņš nevar sadalīt pašu aplikācijas thredu pa vairākām korēm, ja viens threds, tad strādās tikai un vienīgi uz vienas kores. Cik daudz thredu būs aplikācijai nosaka aplikācijas programmētāji. Būs 4x thredi un tie visi prasīs resursus, CPU shedulers tos izmētās pa 4x korēm. Būs uzprogrammēts aplikācijai 1x threds strādās tikai uz vienas CPU kores, vienalga, lai cik tev tās būtu kaut vai 128 kores.

 

Pēdējo gadu tendences liecina, ka aplikācijas (kas galu galā mums arī interesē visvairāk) un, kas prasa ievērojamus resursus, tiek programmētas ar vidēji 2-4 thredu supportu. Tātad max 4 fiziskas kores.

CAD un Video renderētājiem, jo vairāk kores, jo labāk, jeb jo vairāk CPU Execution Thredu, jo labāk.

Tāpēc i7 ar HT strādāt šajās aplikācijās būs biški labāk.

 

 Vari apskatīties arī benchmarkus, spēlēm pa lielam ar CPU virs 4x korēm vairs nav būtiskas starpības.

Tas pats ar Chrome/Offisu un visām pārējām produkcijas aplikācijām.

Labots - kazarma
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...