Jump to content

Tiek meklēts partneris/programmētājs projekta izstrādei (nepilna laika)


Izstrādātājs
 Share

Recommended Posts

Draugi,

 

Tiek meklēts partneris jauna projekta uzsākšanai. Darbs brīvajā laikā, tātad, ikdienā vari strādāt citur un iet savu ceļu, bet jābūt vēlmei iesaistīties un izpildīt ideju līdz galam. Pretī došu daļu uzņēmuma, par detaļām zemāk tekstā. 

 

Par projektu:

Vienkāršas aplikācijas izstrāde uz iOS un Android platformām. Pēc manām zināšanām par aplikāciju izstrādi - projektu ir iespējams izstrādāt 4-6 nedēļu laikā, darbojoties brīvajā laikā (aplikācija vienkārša).

Eksperimentāls projekts, kura attīstībai nav ierobežojumu, un potenciāls ir, pareizi izspēlējot kārtis, līdz 2 gadu laikā, apgūt aptuveni 100 miljonus lietotāju. Šeit noteikti daudzi sāk smīkņāt par kārtējo sapņotāju, taču nav mērķis būt ne nākošajam Zakerbergam, vai miljardierim vai vēl kādas sapņu valstības. Aplikācija klientam paredzēta bez maksas, lietošana pavisam vienkārša, lietotājs iegūst vērtīgu informāciju, kā arī var pavadīt brīvo laiku aplikācijā, iespējama arī aplikācijas monetizācija, piedāvājot papildus pakalpojumus, taču tas laika gaitā. Nepieciešama sasaiste ar sociālo tīklu, respektīvi, lai lietotu un feisbukā, tviterī vai citur nošērotu šajā programmā iegūto informāciju, un šādiem postiem ir paredzams, ka atsaucība būs ļoti liela, kas nozīmē, ka lietotāju skaits augs ļoti strauji. 

Sīkāk izstāstīšu pie tikšanās, kas būs ieinteresēts brīvajā laikā padarboties pie mana projekta, kam ir ļoti liels potenciāls. Un vismaz 100 miljonu lietotāji kompānijai rada ļoti lielu vērtību.

 

Par piedāvājumu:

Mans būs intelektuālais ieguldījums, materiālais ieguldījums, projekta attīstība un Tavā pārziņā būtu tehniskais izpildījums, tātad, sadarbības gadījumā, Tev pieder ceturtā daļa (25%) kompānijas.

 

 

Rakstīt, lūdzu, uz e-pastu ieinteresētām personām, kas var un ir gatavi sadarboties un radīt jaunu veiksmes stāstu. Negatīvus komentārus vai nekonstruktīvu kritiķus, lūdzu, neatsaukties, tādi man tiešām nav aktuāli.

 

Epasts:

aplikacijasizstradatajs@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Būtu vēlama pieredze un/vai izglītība IT jomā. Ja tādas nav, tad neko konstruktīvu mēs neredzēsim un tas jau ir konkrēti no pieredzes. 

Link to comment
Share on other sites

Izstrādātājs

Pieredze un/vai izglītība IT jomā ir ļoti plašs un neskaidrs termins. Pieredze IT jomā man ir, taču izstrādāt aplikāciju no sākuma līdz beigām neprotu. Ja prastu, nemeklētu biedru.

Ja ir vēlme sadarboties, lūdzu, uz e-pastu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Runa pie pieredzi programmatūras izstrādē jebkurā no tā tapšanas etapiem. 4-6 nedēļas pa vakariem nevieš sevišķu uzticību galarezultātam. 

Link to comment
Share on other sites

Izstrādātājs

Ir pieredze tieši programmatūras izstrādē kādā no etapiem.

Vienkāršu aplikāciju ir iespējams uztaisīt pāris stundās un sarežģītu var programmēt gadu un vairāk. Šajā gadījumā domāts līdz pilotversijai, pēc kā darbs turpinās un notiek produkta attīstība, pilnveidošana un virzība.

Taču liels Tev paldies par viedokli.

Pēc komentāriem es noprotu, ka Tu noteikti būtu manas aplikācijas lietotājs ( :) ).

Link to comment
Share on other sites

Pieredze IT jomā man ir, taču izstrādāt aplikāciju no sākuma līdz beigām neprotu.

Līdz ar ko var secināt, ka izstrādei nepieciešamie termiņi ir paņemti no zila gaisa.

Ne ar ko neatšķiras no analoģiskām tēmām, kur viss ir (izņemot naudu) un vajadzīgs ir programmētājs.

100 mio lietotāji ir piemēram visi aktīvie VKontakte lietotāji kopā.

 

Zakerbergam

Zakerbergs  :sarkasms:  līdz tādam ciparam nonāca 2008.g. 3. ceturksnī, tātad apmēram 4 gadu laikā.

1  2

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izstrādātājs

Žēl, ka Tu spried par cilvēkiem īsti nesaprotot par ko Tu runā. Šeit ar vārdu "izstrādāt" ir domāts, ka neprotu programmēt (uzsvars uz "programmēt) aplikāciju no sākuma līdz beigām. Manā kontā ir salīdzinoši sarežģītas uzbūves aplikācija, kas strādā tieši tā kā bija paredzēts un tika izgatavota 2 mēnešu laikā. Ja Tev šis nav pieņemams, citam būs, tāpēc, nebojā, lūdzu, šeit gaisu. Šis ir tikai piedāvājums, ja gadījumā kādam ir interese, jo pretējā gadījumā pakalpojums tiks radīts savādāk, tikai aizņems ilgāku laiku.

 

 

Feisbuks ir viens no "startup" vides aizsācējiem, kas nozīmē, ka lietotāju skaits tika iegūts ievērojami lēnāk. Instagrams 100 miljonus sasniedza 2 gados, arī tas jau ir vēsture, candy crush 100 miljonus ātrāk kā 1 gada laikā sasniedza. Un galu galā nav ideja izkonkurēt kādu vai atrasties blakus šiem, skaitlis un prognoze bija provizorisks rādījums potenciālam.

 

Kā arī nesaprotu Tavu smīkņāšanu par "Zakerbergu", Tu laikam esi viens no tiem, kas viņu par Cukerbergu uzrunā. Pirmais - viņš ir ASV dzimis ebrejs, kur viņa uzvārdu izrunā tieši kā Zakerbergs un atvasināt no vācu valodas ir pilnīgi nepamatoti un arī daļēji ļoti nepareizi - saistīt vāciešus ar ebrejiem.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Sorry par oftopiku, bet vai tad ne IT cilvēkiem nevar būt IDEJAS?

Vai tad viņi nevar kļūdīties ar izstrādes termiņiem?

Un, pat kļūdaini veidojot pirmo projektu, nevar daudz labāk izveidot nākamo?

Link to comment
Share on other sites

 

 

materiālais ieguldījums

 

Tev pieder ceturtā daļa (25%) kompānijas

Kāpēc tavs materiālais ieguldījums neaiziet programmētāja samaksai?

Nebūs 25% no nākamā Fortune 500 uzņēmuma jāatdod.

Link to comment
Share on other sites

Nez cik reizes apzelēta tēma, bet šie tik nāk un nāk.

Programmētāji mūsdienās ir deficīts. Tas nozīmē, ka labs programmētājs zina savu cenu un tāpat vien par virtuālu labumu diez vai strādās. Jo viņam jau ir kaudze ar tādiem vakaru projektiem rindā, par kuriem naudu maksā šodien un tagad.

Reālākā iespēja ir dabūt tādu, kuram vēl šādus piepelnīšanās projektus (nu nepatīk man tas vārds haltūra) neviens nedod. Tātad iesācēju. Ar visām no tā izrietošajām sekām.

Ar iesācēju var strādāt, bet tad pasūtītājam ir jābūt visam gatavam - specifikācija uz galda, izstrādes vide skaidra, versiju kontroles sistēma kādā cloud servisā up and running, termiņstruktūra arī jau puslīdz nosprausta, akcepttestu plāns uztaisīts. Tad var strādāt ar iesācēju un pretendēt uz saviem 75%.

Pagaidām izskatās, ka ir kaut kāda ideja un par visu pārējo ir ļoti tumša bilde.

Ar iesācēju programmētāju būs vēl viena nianse - tam arī gribas naudu un viņš zina, ka var pelnīt vairāk. Tiklīdz kā šis dabūs kaut ko labāku par savu pašreizējo vietu, tā var pamest tavu projektu uz visiem laikiem.

Link to comment
Share on other sites

Problēma nav cilvēkos, bet naudā. Ir idejas autors, kurš piedāvā kādam visu reāli izdarīt un par to piešķirt "patreiz" nevērtīgas kompānijas daļas. Protams projekts var izdoties un kompānija kļūs nākamais millionārs. Bet problēma ir tajā ka tās daļas var arī tā arī nekad neatmaksāties nekādā veidā un tad 1-2 mēnešu darbs vējā nemaz nerunājot par iztērēto laiku.

Tāpēc mūsdienās tev ir jābūt sākuma kapitālam kaut pāris K ko samaksāt programmētājam, ja reiz esi pārliecināts, ka ideja atmaksāsies paņem kredītu bankā. (Esmu to pats darījis veidojot savu uzņēmumu, nekādu problēmu ja zini, ka ideja 99% aizies).

 

Bet neviens nevēlas riskēt it sevišķi pats autors. Un, ja pats nevēlies riskēt, kāpēc gan lai to vēlētos darīt tavs meklētais programmētājs?

 

Būtu nauda - garantēju atrastu Tu arī savu programētāju.

Labots - kazarma
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Destructo

Hmm,

 

es laikam iemetīšu nedaudz konstruktīva pozitīvisma. Autoram ar ideju ieteiktu vērsties kautkur citur, kaut vai tajā pašā reddit/r/startups reddit/r/entrepreneur, tur ir pieejama krietni lielāka auditorija un iespēja, ka atradīsi savu nepieciešamo partneri un varbūt pat maza iespēja, ka jums kaut kas reāls sanāks. boot.lv savulaik varēja arī atrast kādu, kurš ir gatavs uzklausīt ideju un arī kādu, kurš piekrīt realizācijai. boot.lv atradu divus partnerus, vienam pat sanāca samaksāt par visu sadarīto darbu pēc viņa takses, otru projektu diemžēl nožmiedzos uz pārdošanu un pēc tam viņu nācās "atdot par velti", tāpēc abi palikām bešā, bet tāda nu ir tā startupu dzīve.

 

Atšķirība startp LV programmētāju un US programmētāju ir sekojoša - US džeks paralēli darbam sapņo nokļūt Forbes 30 below 30, viņam nav laika ģenerēt idejas un tās kapitalizēt, bet, viņam ir laiks uzklausīt citu idejas, pat ja viņam tā nešķiet saistoša, viņam vismaz ir atbilde uz jautājumu "can you refer me to someone?", varbūt kādam citam šī ideja būs saistoša un tā ir laba karma un karma, vismaz tajā publikā, nozīmē ļoti daudz, ja ideja ir laba un viņš tai tic, viņam atradīsies laiks arī realizācijai.

 

LV džeks hujārī 12 stundas accenture,  saņem pāris k EUR un viņam neko nevajag, jo viņaprāt šie ir attīstības griesti, vismaz fianansiālie, paralēli viņš ir vairākas reizes uzmests no vietējiem "aplikāciju pisnesmeņiem" un ja vien haltūra viņam negarantē priekšapmaksu, vai naudu uzreiz pēc padarītā, viņam nakui nav vajadzīgi šādi projekti, pat to uzklausīšana un viņu var godīgi saprast.

 

Autoram - definē NORMĀLI ideju, jo šobrīd aprakstītais ir pilnīgs kosmoss, tava teorija par social share ir vairāk kā gadu jau mirusi un neeksistējoša, pierādi savam partnerim, ka tu kautko vismaz sajēdz un uztaisi normālu faktu definējumu un timeline PUBLISKI, ja tu mīz savu ideju publiski aizstāvēt, tad tā ir nekam nederīga. 

 

Lai veicas. 

Labots - Destructo
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

@Destructo

 

Nepiekritīšu - ideja ir visdārgākais pasākums mūsdienās, ja ņem, ka nauda nav šķērslis.

 

Pastāstot savu ideju publiski Tu riskē, ka kāds, kuram būs līdzekļi/iespējas to iztaisīs un, tad Tu pats paliksi bez savas idejas.

Labots - kazarma
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, nevēlēšanās maksāt par darbu, bet dot mistiska uzņēmuma daļas, ir nekas vairāk kā neticēšana savai idejai.

Paņemt dažus k kredītā var jebkurš normāls cilvēks.

Dabūt dažus k no investoriem par tik tiešām labu ideju apmaiņā pret uzņēmuma daļām arī nevajadzētu būt problēmai. Varbūt autors šo jau provēja, bet investorus nespēja pārliecināt?

 

 

Nepiekritīšu - ideja ir vidārgākais pasākums mūsdienās, ja ņem ka nauda nav šķērslis.

Nepiekritīšu - plika ideja bez laba izpildījuma ir maz vērta.

Labots - itanium
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@itanium

 

Par izpildijumu nav runa - piemēram facebook (sociālais tīkls online) tā ir ģeneāla ideja. Un tieši ideja bija tā kas dažu labu padarija par jaunāko milijardieri. 

Izpildijums arī nebija slikts, bet viss sākās no labas idejas. Bez pirmā pareizā soļa Tu garantē ka otrais solis vairs nebūs tik labs kā varēja būt. 

Link to comment
Share on other sites

Destructo

@@kazarma,

 

Tad lūdzu, sēdi uz savas zelta idejas 2 gadus līdz tā paliek nelikvīda, ja baidies par nozagšanu, tad REĀLI, dari kautko privātā vidē, kur apjājiens ir tikpat iespējams kā šeit, tikai tur tu džekam būsi arī visu precīzās detaļās izstāstijis, bet tā kā autors jau ir vērsies pēc palīdzības forumā, tas nozīmē, ka viņam privātajā nav ne galu ne gribēšanas, ne varēšanas, tad lai nu liek pilnu razkladu, vai vismaz padziļinātu ideju. 

 

Šis domāts konkrētāk autoram, nevis tev ;) 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

candy crush 100 miljonus ātrāk kā 1 gada laikā sasniedza

 

ai, nu..

interesei ielūrēju - kādi 2 gadi no RELĪZES, nevis no izstrādes sākuma. 1 dienā arī droši vien neuztapa.

 

pāris lietas autora zināšanai:
 * pieņemsim, ierodas frīlanceris, kas pārvalda abas platformas un kurš pa to laiku nopelnāmus 5k EUR ir gatavs apmainīt pret virtuāliem 25% kaut kur. Servera API specene ir gatava vai vismaz test double darbojas? Dizains gaida uz galda? Dizaineris sēž un pielabo katrai platformai stilu pēc pieprasījuma - piemēram, material? Ja nav, tad sāksies jepļa un gaidīšana vienam uz otru.

 

 * ja gribi 100mio DAU (impossibru) vai vismaz 100 mio reģistrētos ne-botu lietotājus gada laikā (impossibru, bet pieņemsim) - tad lai izturētu slodzi, tev ir jau pēc 2 mēn. jābūt JAU investorkompānijai ar naudu zobos, kura ir pārliecināta, ka ir vērts ieguldīt viņiem savu serverfermu + know-how, lai pārtaisītu serveri uz uzturamu, klāsterējamu, diagnosticējamu, real-taimā izmērāmu (tu pamanītu, ja 5min laikā nokristos jūzeru skaits par 20% jeb 20 mio virtuālo jūzeru dēļ kādas problēmas, izkaisot vējā naudu?) Tu esi gatavs, ka nāksies pārliecināt šamos iedot ievērojamu daudzumu naudiņas, noīrēt programmētājus katrai platformai vismaz pa 2, algot seilu un moderāciju, lai nenokļūtu ziņās un nekļūtu par melno avi?

 

 * Tiklīdz projekts pārsniegs kabatas izmēru, tā līdīs ārā bagi, kuru labošanai un vispār projekta attīstībai vajadzēs, kā minimums, 1 programmētāju katrai platformai. Minimums - pie 100 mio būs vajadzīgi 3 katrai un tāpat vilksies astē pie dinamiskas projekta attīstības.

 

Tās ir tehniskas detaļas, ko esmu redzējis uzņēmumā, kurā bija tas prieks strādāt (un jā, tas bija ar 100mio+ reģistrētiem lietotājiem).

 

Bet Latvijā http://www.commercializationreactor.com/nodarbojas ar tādām lietām - vari aiziet pie šamiem, parunāties, viņi var piespēlēt programmētājus un pat palīdzēt finansējuma atrašanā.

Link to comment
Share on other sites

@@Izstrādātājs,

Šī gada augustā (līdz tam ir 3-4 mēn.) atzīmējies šajā pat topikā, tad redzēsim, kurš saprot ko runā un kurš nē. :mrgreen:

Jā, esmu skeptiķis, jo kā rāda citu pieredze ar iOS un Android veikaliem, veiksme būs ja pirmajā mēnesī dabūsi ~5k lietotājus. Pēc tam lietotāju skaits samazināsies, aplikācija būs iejukusi citu aplikāciju jūklī. Finišs.

Anglosakši runā vienu, raksta citu un otrādāk, jebkuru vācisku uzvārdu sabojās.
Un ļoti daudziem ebrejiem ir vāciski uzvārdi. It kā nepareizi tas nav, bet diskutabls jautājums.

- Es vēlētos šo EL GĀ televizoru!
- Es atvainojos, bet šo G izrunā kā Dž, tātad el džī?
- Nu ņifiga, gribi teikt es īstenībā esmu Džuntis?
Labots - HIGH-Zen
Link to comment
Share on other sites

 

 

ideja ir visdārgākais pasākums mūsdienās, ja ņem, ka nauda nav šķērslis.

 

Ilons Masks savu Hyperloop ideju atdeva bez maksas. Nauda viņam nebija šķērslis. Potenciāls izdošanās gadījumā ir milzīgs.

Link to comment
Share on other sites

ak, jā - know-how piesaiste arī maksās kapitāldaļu % - ja investors ticēs idejai, tad viņš par smukām acīm vien diez vai palīdzēs. bez tās iztērēsi laiku un lietotāju plūsma būs neapmierināta ar lēnu vai bugainu sistēmu. ja esi kaut ko taisījis iekš PHP vai Ruby, tad tas ir forši, bet realitātē ar to ir stipri par īsu.

Link to comment
Share on other sites

piemēram facebook (sociālais tīkls online) tā ir ģeneāla ideja

Es ceru, ka tu joko. Tavuprāt, pirms tam nebija online sociālo tīklu?

Labots - itanium
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Par izpildijumu nav runa - piemēram facebook (sociālais tīkls online) tā ir ģeneāla ideja. Un tieši ideja bija tā kas dažu labu padarija par jaunāko milijardieri. 

 

facebook nav nekas unikāls, paveicās ar pareizu laiku un vietu un aizgāja. pirms tam bija 101 cits sociāls saits, pat microsoftam bija savs, msn vai kā viņu sauca vēl ļoti ilgi pirms facebooka. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Par izpildijumu nav runa - piemēram facebook (sociālais tīkls online) tā ir ģeneāla ideja. Un tieši ideja bija tā kas dažu labu padarija par jaunāko milijardieri.

Pilnīgas muļķības. Līdz tam bija MySpace ar milzīgu tirgus daļu. LV līdz draugiem.lv bija one.lv.

Idejas nemaksā gandrīz neko.

Link to comment
Share on other sites

@usver

 

Tagad cīnos arī ar super APP izstrādi (ir ideja kura tirgū vēl nav realizēta un pašam pēc tadas ir bijusi vajadzība N reizies nedēļā) un saprotu cik grūti tas ir.

 

Sadabuju paziņu, kurš ir Android programētājs viņam ideja iepatikās taisīs bezmaksas un tā kā mani zina, ka nekad neatkāpjos no vārda zina arī, ka samaksāšu kārtīgi, ja ideja aizies.

Ir arī PHP programētājs, tas pats stāsts.

Pats esmu projektu vadītājs un Serveru/Tīklu Admins ar diezgan plašām iespējām, zināšanām un pieredzi.

Ir ļoti labs dizaineris, bet šis nekad nav strādājis tieši app izstrādē (tas varētu visu procesu sākumā palēnināt).

 

Meklējam vēl IOS programētāju, bet ir ļoti grūti, atrast kādu kuram es būtu gatavs uzticēties. Un kurš būtu gatavs uzticēties man, jo maksāt ta var, bet tiklīdz būs projektā iekšā es ļoti negribētu, lai šis paceļ asti vai, ja kaut kas nepatīk, tad notinās.

 

Un tās vēl ir tikai elementārās problēmas.

 

Ja projekts aiziet tad kā jau minēji jābūt investoram ar naudu zobos, lai projekts tiek "labots" un attīstīts vienlaicīgi, kā to popularizēt kā komerciāli pelnīt uz tā? Utt.

 

Vienkārši galva sāp par to visu domāt.

Link to comment
Share on other sites

projektu vadītājs un Serveru/Tīklu Admins

Off topic, bet, manuprāt, ĻOTI interesants amatu/pienākumu combo.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

@itanium

 

Nu tā sanāca man, ka abi iet roku, rokā. 

Tu noskaidro, kas ir klientam X nepieciešams, veic izpēti, iztrādā dokumentāciju, un ievies serveri/tīkla aparatūru/konfigu/sistēmu/softu/CRM labojumu utt.

 

Pa lielam nav nekā sarežģīta vismaz man. Daudzos uzņēmumos acis bola, oooo projektu vadītājs tas tāds kruts amats utt.

Lai gan realitātē tas ir darbs ar cilvēkiem izplānot-sarunāt-izpildīt. Nav nekā tāda ko vidējs cilvēks ar vidēju IQ nevarētu iemacīties un apgūt darot dienu dienā ~1 gada laikā. 

 

Ar Serveru Adminu jeb IS Adminu, tas cits stāsts, cik sevi atceros noņemos ar tehniku nu tad arī pieredze ir sakrājusies pa šiem 13 gadiem.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Un kur tur projekta vadība? Projekta vadība ir vairāk komandas darba vadīšana, ne tīri sava darba novešana līdz galam.

Labi, vienalga, ne par tēmu tāpat :D

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

ka samaksāšu kārtīgi, ja ideja aizies

Ja neaizies, tad pliks - paldies par darbu! :mrgreen: Un protams uzticība, uzticos, ka rukāsi neko nesaņemot. :fuck:

Šo "spīdošo" ideju autori laikam nesaprot, ka jebkuram programmētājam ir arī sava galva uz pleciem, kura arī ir spējīga ģenerēt idejas. Ar to problēmu nav. Bet lai to visu izdarītu, tas jau ir grūtāk. Tikai programmētājs ir izdevīgākā pozīcijā, viņš var kaut ko izveidot, kaut vai strādājošu prototipu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Neatceros konkrēti, kaut kāda skaista pasaciņa bija, vot, neatceros, ka tik par to pašu FB, varbūt ne..., vienalga. Pirmsākumos, tā firma veikusi remontdarbus savā ofisā, beigās jāsamaksā strādniekiem, naudas pietrūcis, piedāvāja trūkstošo samaksāt ar kaut kādu daudzumu firmas akcijām, celtnieki bija nikni, bet beigās paņēma tās akcijas... Pagāja laiks, to akciju vērtība nenormāli cēlās... :)

Link to comment
Share on other sites

Nez, mums uzņēmumā projekta vadītāji, mani ieskaitot, nozari un IT iespējas pārzin ļoti labi.

Mēs gan neveidojam neko citiem, tikai sev :)

Link to comment
Share on other sites

@HIGH-Zen

 

Paziņas mani pazīst ar to, ka es citiem nepiedāvāju neko tādu ko pats nebūtu gatavs darīt.

Jau ir bijuši iepriekšējie projekti, kur šie paši cilvēki nopelnījuši, tieši tādā pašā veidā - par laimi visi projekti izdevušies kā plānots. Šis ir vienkārši ambiciozāks projekts par visiem iepriekšējiem.

 

Manā istabā visas sienas jau nolīmētas ar projekta plānojumu, kā izskatīsies aplikācija, ko kur varēs darīt, kā kam jāstrādā - es pieeju saviem darbiem diezgan nopietni.

 

Es nekad neplānoju, ka pelnīšu milionus - man personīgi vairāk interesē pieredze nevis nauda, bet ja tomēr izdosies projekts, tad visi saņems vienādu % no visas "peļņas" varēs arī dabūt % no uzņēmuma, ja tas kādam šķitīs perspektīvāks ieguldījums.

Teiksim ja peļna ir 100 000 tad visi 5 darbinieki, kas piedalījās projektā, ieskaitot mani saņem 100 000/5=20 000. Vai arī 20% kapitāldaļu no uzņēmuma.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ar to problēmu nav. Bet lai to visu izdarītu, tas jau ir grūtāk. Tikai programmētājs ir izdevīgākā pozīcijā, viņš var kaut ko izveidot, kaut vai strādājošu prototipu.

 

parasti arī programmētājs kādas 5 savas idejas jau ir realizējis, 99.99% gadījumu neviena no šīm ģeniālajām idejām neaizgāja tautās un programmētājam viss ir skaidrs, ka tas nav tik vienkārši, un vajag ļoti lielu darbu, līdzekļus un patiešām labu ideju, lai aizietu projekts. tapēc visus šitos ģeniālo ideju autorus bez naudas sūta 3 mājas tālāk by default.

 

pat traukiem.lv par pirmo versiju programmētājam/studentam samaksāja ap 300 Ls, ja var ticēt baumām internetos.

Link to comment
Share on other sites

@Drunk

 

par projektu vadiisjanu... savlaik straadaaju razjosjanaa un uznjeemumam bija vairaaki projektu vadiitaaji, kuri pilniibaa neko nesajeedza ne par razjosjanu, ne par teemu. absoluuti dubinaali. kad man piegriezaas ar jamiem ciiniities, uznjeemuma iipasjniekam uzjautaaju, kaada velna peec?! patiesiibaa atbilde bija visai logjiska...

ja projektus vadiitu inzjenieri, vinji klientam uzreiz pateiktu, ka vinja ideja nav izpildaama/tehniski realizeejama/nav paveicama attieciigajaa laika posmaa. savukaart tups projektu vadiitaajs sasola klientam, ka viss ir paveicams. klients laimiigs, bet tupais projektnieks saak piljiit smadzenes tehniskajai daljai. pie kam jo tupaaks, jo labaak sanaak iznest tehnikjus galvaa. tehnikjiem tas noriebjas, jamie panjem tamburiinus un izveido greizu risinaajumu, kursj neatbilst nekaadiem postulaatiem, tomeer ar dievu uz puseem straadaa un veic to, ko klients veeleejies. gala rezultaataa laimiigi visi iznjemot galvaa izdraaztos inzjenierus :>

 

 

Tieši tāpēc arī sāku vadīts projektus pats, jo pieriebās jebļa ar solījumiem no vadības izvēlētajiem projektu vadītājiem, kurus pēc tam man ir jārealizē un kurus 99.9% gadījumu nemaz nav iespējams relizēt tādā veidā, kā klientam apsolīts. Beigās jāiztaisa sūds, kurš arī dara labi ja tikai pusi no tā ko solīts, jo redz otrai pusei vairs nav budžeta vai arī vadītājs nav informēts/nezina kas tam solijumam vispār ir nepieciešams.

 

Vēl lielāka problēma ir tā, kad projekta vadītājs saņem no pārdotā tad vispār ir ziepies, jo sola visu pēc kārtas, piemēram pilnu kompānijas drošības Auditu pa 600e, kurā iekļauts saprast VISUS Softa/Dzelža/Tīkla/PC/Mājaslapas u.c. riskus, kur darba stacijām rezervētais/paredzētais laiks ir 1H, pamēģini izanalizēt 150+ PC, , kuram kādas problēmas 1H laikā kaut ar rīkiem un vēl šajā 1H laikā izlikt to visu uz papīra un aprakstīt rīskus un risinājumus.

 

Vienkārši džeks nekad to nav darījis un viņam liekas, ka palaid softu X un ieliec šī softa atskaiti dokumentā.....

 

Tad visu šo saliekot kopā padomājiet par gala rezultātu.

 

Vai arī ja klientam apsola, ka visu tīkla infrastruktūras konfigurāciju, "Kopā ar visu fizisku tīkla aparatūras maiņu varēs veikt paralēli" nodrošinot nepārtauktu uzņēmuma darbību....  

 

Jā manus projektus neapstiprina klients uzreiz, jo mani projekti ir "dārgi" parasti reizes 3x-4x dārgāk nekā parasti pārdots, bet par to nekad, NEKAD klients nav bijis neapmierināts ar rezultātu un NEKAD, nav nācies pat daļu no rezultāta pārtaisīt.

 

Kā arī pēc ~1 gada smaga darba, IS kārtošanas, uzlabošanas, man klients nezvana vairs ar regulārām problēmām un ir priecīgs par tuvu ~97% uptime (parasti to bojā Latvenergo un Lattelecom ar pakalpojuma pātraukumiem uz vairākām H).

 

Joka pēc pēc drauga ieteikuma, ka varu atrast caurumu jebkurā sistēmā uztaisīju auditu Latvijas Pasta sistēmai https://www.manspasts.lv/ viņš bija pārliecināts, ka aplauzīšos, jo šo sistēmu uztur ļoti labs "softu" izstrādātājs. Joks bija tāds, ka autorizācijā varēja vienkārši izmantot standarta SQL inject, kodu priekš tiem kas nezina:

' or '1' = '1' --

Un tikt iekšā ar galveno lietotāju ar kuru varēja redzēt visus sūtijumus visiem pasta klientiem (LMT, TELE2 utt), izmainīt sūtijumu maksas, adreses, kodus (piemēram pamainīt ka GB ir nevis lielbritānija, bet maroka utt.)

 

Nodevu info viņiem - šī problēma ir salabota.

 

Vārdu sakot sistēma, kas maksā N simtiem tūkstošus, kurā iesaistīti N programētāji nevar uztaisīt normālu autorizāciju?

Lai gan neesmu profesionāls programētājs, pat es zinu, ka vērtības vajag nodot kā parametru nevis kā SQL tiešu vaicājumu.

 

Citas problēmas ir arī mūsu Drošibas ministrijas sistēmās, cik uz ātro palūrēju gan jau skandāli būs tas ir tikai laika jautājums.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

 

 

Lai gan neesmu profesionāls programētājs, pat es zinu, ka vērtības vajag nodot kā parametru nevis kā SQL tiešu vaicājumu.

 

neko tu nezini. datus vajag sanitizēt, nevis padot kā parametru (injekcija tiek padota kā parametrs- strings no ievades lauka bez eskeipošanas, tur ir problēma...) 

Link to comment
Share on other sites

@kroop

 

neko tu nezini.

 

Vajag ierobežot input lauka garumu, lai ievades parametru nevarētu sūtīt GB lielumā.

 

Nu un cik ilgi mērīsimies ar krāniem?

 

Es nevienā vietā nerakstīju ka tas ir pilns risinājums, vienkārši ar parametra padošanu pietiktu, lai tiktu galā ar 90% problēmu.

Link to comment
Share on other sites

njā, man žēl tavu programmētāju. man ar daži tādi PMi ir gadījušies, kas neko nezin, bet māca dzīvot. ātri apnīk tādi.

 

šajā gadījumā ir tikai 1 pareizs risinājums- mysql escape uz post datiem pirms kverija nosūtīšanas uz datubāzi, lai pēdiņas interpretē kā stringu nevis daļu no kverija (\' nevis '), tavi risinājumi ir nejēgām, kas neko nesajēdz. bet nemērīsimies krāniņiem, tu tomēr esi visu zinošs PM un es tikai sūda senior developer.

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

@kroop

 

Es nesapratu, kurā vietā tev personīgi tika uzkāpts uz sāpīgas vietas? Aprakstot elementāru situāciju neiedziļinoties detaļās?

 

Nevienā vietā netika minēts vai aprakstīts vajadzīgais risinājums, tikai piemērs, ko varētu darīt, lai konkrēti šāds uzbrukums nebūtu iespējams, nevis kas ir nepieciešams korektam izpildījumam.

 

Vai arī gribi teikt, ka SQL vaicājumu ar parametra padošanu var viegli apiet? Un tāpēc ir arī nepieciešama sanitizācija?

Ja esi senior developers, tad noteikti zini, ka sanitizācija ir kā papildus aizsardzības slānis, gadījumā, ja tomēr kāds izdomā kādu veidu kā apiet parametra nodošanas mehānismu.

 

Cik esmu sērfojis pa interneta plašumiem, tieši parametra padošana ir izmantots kā galvenais mehānisms, lai aizsargātos no SQL vaicājuma injekcijas. Gadījumos, kur tiek izmantota sanitizācija, bet ne parametra padošana IR atrastas iespējas kā apiet sanitizācijas mehānismu. 

 

Bet ne par to stāsts negribu strīdēties par sīkumiem par kuriem vispār nerunāju.

 

P.S. Pārlasot velreiz tavus postus sapratu, ka mēs runājam par vienu un to pašu, tikai Tu vēl piemet klāt, ka ir nepieciešams sanitizēt POST datus.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

PM nav jāzina, kā labot SQL injekcijas. Viņam ir jāzina, ka šāda problēma pastāv. Un jāprot identificēt kurš no team var tikt ar to galā. Un cik daudz laika tam var atvēlēt.

Link to comment
Share on other sites

@e=d

 

Nē kroop mani pārprata - mēs runājam par vienu un to pašu, tikai Kroop vēl piemet, ka vajag sanitizēt input stringu, kas ir taisnība.

Es to nebiju aprakstījis, jo tas nebija galvenais punkts ko gribēju situācijā uzsvērt.

 

Ir vēl daudzas citas lietas, kas ir nepieciešamas, tas ir skaidrs, bet vienkārši konkrētajā situācijā fakts kā tāds, ka input parametrs tiek iegrūsts iekšā querijā un tad palaists, kā pilns querijs ir greizi un jebkurš, kurš ar to ir sastapies uzreiz pateiks ka tā ir iesācēju programētāju kļūda. Vai arī no dev stage palicis caurums, kuru kā parasti, gan jau salabosim vēlāk, paliek tur uz mūžu.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...